24 Юни, 2020 08:00 29 036 83

Държавният олигархизъм на Пеевски и Доган ще съсипе всичко, до което се докосне

  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • тец-
  • илиян василев

Това е програмирана бедност за години напред за всички - граждани, компании, институции, държава

Държавният олигархизъм на Пеевски и Доган ще съсипе всичко, до което се докосне - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Илиян Василев във Фейсбук:

Ковид-19 кризата е ясна, вирус е, ще се справим. Но с човешката корист и глупост?! Държавният олигархизъм на Пеевски и Доган ще съсипе всичко, до което се докосне и над което има власт, защото преразпределят възможности от можещите и предприемчивите към мързеливите и тарикатите.
А това е програмирана бедност за години напред за всички - граждани, компании, институции, държава.

Догановият ТЕЦ прогнозирал "гарантирана" печалба от около 30 милиона лева всяка година, което е почти точно размерът на плащанията към него от държавата за студен резерв, този който взеха от работещия ТЕЦ ''Марица Изток 2''. Вземаш от ТЕЦ, критично важен за националната енергийна сигурност, като изкуствено го убиваш, за да дадеш на олигархичен ТЕЦ, който бездейства?!

Е, как да има стабилна и конкурентна енергетика при това положение? Това ако не е престъпление, здраве му кажете.

От години в търговете за градеж на инфраструктура не участват външни фирми, за да могат да затворят кръга на разпределение на корупционния откат. Тупат се в гърдите, че градят магистрали, но никой не пита за качеството, което утре ще се обърне в по-големи разходи за поддръжка и ремонти. И накрая класика, спестили хиляди, дали милиони. Но ББ минава за строител. А той е актьор в театър, който оправдава схема за източване на публични средства през подобни проекти.

От години в страната преките чуждестранни инвестиции /ПЧИ/ се самослучват и намаляват като процент от БВП, да не говорим, че през миналата година по-голямата им част идва от Холандия, което е изнесена печалба, без да се плащат данъци, върната като инвестиции през една нефтена компания. Този модел гледа на ПЧИ като ненужна конкуренция на олигархичния капитал за пазари, потребители и публични средства. А без тях няма технологично обновление на икономика, няма интеграция във високите етажи на глобалната търговия. И пак програмирана бедност и къса верига на добавената стойност. Моделът има нужда от прости и бедни хора, за да могат да целуват ръка на болярите за няколко лева в повече.

За да бъде кошмарът пълен, прокуратурата им вече обяви, че и инвестициите в чужбина са престъпление, да не говорим, ако някой държавник помогне за тях - готова е стигмата, че е корумпиран. А това е задължение на всеки висш политик, чиновник или дипломат. Вижте какво правят западните политици и дипломати у нас. Не случайно всеки български бизнес си търси чуждестранен партньор, за да има чуждо посолство зад гърба си, като антидот срещу мутрите на власт.

Това не е просто триумф на паразитите във властта и икономиката, а е пряк и бърз път към разрухата на нацията - когато наказваш можещите "пчели" в името на посредствените "търтеи".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 262 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швейцареца

    294 7 Отговор
    Абслолютно вярно!

    Коментиран от #62, #82

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пунтамара

    157 13 Отговор
    България е придвидена територия за външно заселване. Тия не са никакви носители на държавен олигархизъм, а обикновени плашила. Така ще го извъртят накрая кукловодите, че Ганьо сам ще пожелае поробителят си.

    Коментиран от #21

  • 4 Цецу Сансьорния

    84 13 Отговор
    Иииии,ногу ги е страх да споменат аденауереца Чекмедже Ага тия "десни -лесни" бе...
  • 5 родител

    144 17 Отговор
    Който все още може да бяга , да бяга , защото тук живот няма за нормалният човек !

    Коментиран от #10, #75

  • 6 Цветан

    124 10 Отговор
    Абсолютно точно казано. Няма никаква бивша ДС, генерали и подобни. Мутро-селдафоните какъвто е и самият Доган са гепили статуквото да краднат и никой, дори самата Турция не може да ги разкара. Те използват безкръвният модел на преход и мултиетнизъм като мимикрия за разбойнияеството си и юдат тази територия като башибозук. Този безкръвен модел ни изля кръвта на всички...Свали ни на ниво централна африка уби милиони и лиши България от бъдеще. Виновни са генералите от 95 до 97, ако бяха застанали до братята Сърби тогава, щеха бая наемници да изгинат в горите на Стрнджа и Родопите и е съмнително дали щяха да откъснат дори и Кърджали. За да не воюваме за Два града, се самоубихме като проститутка. Дори и да бяхме загубили войната, което е спорно защото конфликтът ставаше много сериозен а не всички срещу Сърбия. Кърджали щеше да е дюти-фри, граница с България и Доган да си върлува там. Милиони щяха да не са ограбени, и България да има някакво бъдеще.
  • 7 Излъган

    156 5 Отговор
    Мислите ли, че западните посолства не знаят всичко това? Ако и те бяха толкова искренни и честни, колкото претендират, Боко отдавна да си е заминал. А дано, ама надали... Защот няма нищо по-добро от това да имаш на власт марионетка, която е зависима и на която можеш да дърпаш конците както и когато си поискаш.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гоце

    40 110 Отговор
    Не забравяйте зад всичко мръсно стои БСП .докато не е забранат България трудно ке върви напред

    Коментиран от #18, #43, #48, #77

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Поправка

    89 5 Отговор
    Те съсипаха, всичко до което се докоснаха.
  • 12 JEFF

    109 2 Отговор
    Тук опираме до най-важния въпрос, а именно какъв е Премиера ? Строител , или Грабител ?
  • 13 Че на западните посолства

    66 4 Отговор

    До коментар #7 от "Излъган":

    кога ги е било грижа за нас или който и да е? Искат демокрация за да могат да я манипулират. За тях е важно техният интерсе да се прокара. А ако ни не си защитим нашия, което и става, те ще ни грабят ъс златните мини, ТЕЦовете и изтребителите, на по-ниско ниво олигарсите ще ни грабят и те така.
  • 14 Разликата е

    73 4 Отговор

    До коментар #10 от "Охо Бохо":

    че и там грабят но пускат повече фъндък на обикновените хора. А тук никакъв.

    Коментиран от #26

  • 15 Пешо

    23 68 Отговор
    Ей, пак Доган виновен. Ако беха снимали шкафчето на Доган с толкова евра, кюлчета и пистолет хората щяха да са на площада. Ама шкафчето е на Борисов и сега търсим не сметка на ББ, а на Доган. Сега ми стана ясно. Когато стола на некой се разклати, посочват Доган като най-големия злодей. Евала. Доган е виновен за Covid19.

    Коментиран от #29, #46

  • 16 некой не си върши работата

    68 2 Отговор
    То Пеевски и Доган , добре , ама дека е Боци Пазителя и държавната му администрация , дека ни пази от вируса , да ни пази от тях ?
  • 17 JEFF

    72 3 Отговор
    Не е работа на западните посолства да се намесват във вътрешните работи на държавата. Те се грижат за техните граждани на територията на България. Защо винаги чакаме някой друг да свърши НАШАТА работа ?

    Коментиран от #19

  • 18 Много си прос

    23 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гоце":

    За кое посолство работиш?
  • 19 Ти ако знаеш

    44 1 Отговор

    До коментар #17 от "JEFF":

    чуждите посолства какви ги вършат свят ще ти завие.

    Коментиран от #76

  • 20 Много хора

    56 5 Отговор
    разбрали, недоразбрали, говорят за ония снимки с чекмеджето и парите. Понеже не ви е ясно, да ви обЯсна-това са 1000-та лева за бонуси на медиците от първа линия, само че са в евро. Така че ако си медик отивах и взимаш една банкнота от 500 евро. И внимаваш да не събудиш Бойко. Кюлчетата са за членове на щаба.
  • 21 Търкан Дуду

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пунтамара":

    За Турчелята ли става въпрос?
  • 22 Хасан

    18 29 Отговор
    Всички крадат и само турците са боксова круша за българските неволи..ние си ги избираме и такова е управлението..БСП да дойде пак ще е тая ..и Слави да дойде пак

    Коментиран от #24, #40, #73

  • 23 Йордан

    52 0 Отговор
    А зелената енергия,кой в изкупува за енергийния микс,пак държавата. Българските евродепутати работят само за държавните милионери,защото всяко решение,всеки проект,всяко отпускане на средства по различни програми се информират първо те,после се прави чатериалната база и накрая се узаконява,без външна и вътрешна конкуренция.Да не говорим за приватизацията и обществените поръчки,чрез офшорки,създадени специално за случая,без никаква кредитна и данъчна история.Ами държавната помощ за частни фирми,организации,спортни клубове,болници,здравни центрове,партии и т.н. На където се обърне човек вижда престъпност и полуграмотни ръководни мутри и случайници.
  • 24 Йордан

    54 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Само ДПС на Доган и Пеевски не крадат! Те само плуват с обратно движение на ръцете,като митничарите.

    Коментиран от #37

  • 25 ггггг

    35 1 Отговор
    василев , започни с подписка за забрана на дпс...
  • 26 Охо Бохо

    27 1 Отговор

    До коментар #14 от "Разликата е":

    Според мен и тук пускат! А, помислете колко са на фържавна работа~администрация, полиция, армия, облагодетелствания електорат и други калинки. Сега ако сметнете всичко гореизброено в другите държави спрямо населението ще се убедите, че и тук пускат фъндък. Нали четохте при какви условия работят в клан ите в Германия и как се правят на ощипсни, че не знаели за това.
  • 27 Даа

    49 7 Отговор
    Има ли още наивници, които не виждат че държавата се управлява от Беевски и Оган ? ( Пиша така, белким модератор не го изтрие) Борисов им е на пряко подчинение ! ДПС овладяха цялата държава съд, прокуратура, медии... ДПС са на власт повече от всякога ! А ГЕРБ са им покорни слуга. Всички важни, ключови решения се вземат от гласовете на ДПС+ ГЕРБ. Когато фактите говорят, наивниците да замълчат !!!
  • 28 Отврат

    60 1 Отговор
    В България е необходима тотална революция. На България е необходимо тотално разформироване на полицейските и прокурорски структури и изграждането им наново, с тотална лустрация на всичко дето мърда в момента там!!! А новото им съграждане трябва да е с човеци с много голямо Ч, а миналото и развитието им да е проследено под лупа! Видя се, че с "бивши" комсомолци скаутски лагер не става"!

    Коментиран от #30

  • 29 Васил Петков

    50 4 Отговор

    До коментар #15 от "Пешо":

    Бойко е изпълнител просто. Ахмед Доган и Дебелян Пеевски притежават реалната власт.
  • 30 Горан

    47 1 Отговор

    До коментар #28 от "Отврат":

    Подкрепям на 100%. Време е да размажем всички негодници.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Asdfg

    29 1 Отговор
    Божеството да каже какво се случва! Къде се скри? На всички е ясно, че е маша в ръцете на Шиши.
  • 34 веселяк

    37 1 Отговор
    Ааа каскета каза, че няма да има прошка за никой! Единия е заключил портите на сараите и треска го тресе под миндера. Другия, едричкия се опитва да влезе в кочинката да се скрие, но му е тясна вратата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хасан

    15 11 Отговор

    До коментар #24 от "Йордан":

    Ами те инвестират в България ,Тецове,активи и др ..докато българина като открадне веднага инвестира в Сащ,Гърция,Европа ..виж на целия елит децата им в чужбина и по цял ден броят пари

    Коментиран от #79

  • 38 антрашпиц

    35 2 Отговор
    Доган и Пеевски щели да съсипят всичко...Ами не виждам протести.Значи няма проблем......
  • 39 Данчо

    24 1 Отговор
    Революция треа, иначе ганьо ще продъжи да си пийка ракията а ония ще продължат да си трупат пачки и злато на кюлчета
  • 40 123

    20 7 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Абсолютно правилно Хасан вие си избирате крадците а след това турците, руснаците и американците виновни.Но проблема не само в избора им, тези политици и партии са си създали закони с които да предотвратят други нови партии да ги свалят и да им търсят отговорност за слоупотребите и кражбите.Всичките партии намиращи се сега в Българското Народно събрание игратят театър под диктовката на Театралния Директор Борисов, като тотално обират страната,ЕС фондове и публичните и Финанси.най Големите крадци
    на България са Българи, а не Български турци или Български цигани.

    Коментиран от #42

  • 41 Само не ми е ясно

    18 4 Отговор
    докога причините за пълния провал на 30годишния преход ще се търсят някъде другаде - ДС, БКП, чужди /руско, турско/ влияние; ще се персонифицират /Пеевски, Доган.../ А причината е в налаганата отвън политика и "услужливостта" на местните продажници, готови на всичко, за да се обогатят, да се"изравнят" с можещите и да преодолеят комплексите си или да начешат егото си. Явно е, че евроатлантическата ориентация не ни води към добро - или поне не води към добро страната и народа ни. Не е ли време за събуждане на националното достойнство? Не да се мазним умилително на щедро "пеещите" с нас представитери на една, смятаща се за велика, сила, а да се обърнем към националните си интереси? ...ама надали...

    Коментиран от #47

  • 42 Борисов

    19 0 Отговор

    До коментар #40 от "123":

    нито е толкова талантлив режисьор, нито административният и интелектуалният му капацитет хозволяват да бъде "вседържителят". Тези, които го крепят, са истинските режисьори, а той е само посредствен комплексар. ОГЛЕДАЙТЕ СЕ, НАЗОВЕТЕ ГИ, пък да се надяваме, че здравият разум и националното достойнство ще победят.
  • 43 Кор дьо Мер

    26 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гоце":

    А те ГЕРБ не са от БСП?! От Марс дойдоха. В България има само две групи комунисти: Успели (БСП) и неуспели (ГЕРБ, НДСВ, СДС)...Всичко друго е Пунта Мара... питайте Боко..
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Има неща

    9 2 Отговор

    До коментар #41 от "Само не ми е ясно":

    които не зависят от външни вмешателства. Пример - войната по пътищата. Това може да се оправи много лесно, полицаите ги имаме, законите ги имаме, само желание трябва. Но го няма.

    Коментиран от #58

  • 48 B.b.

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гоце":

    Абе Гоцев тиси,Гений,...Но за 4 и км,
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ПУБЛИКУВАНО ВЪВ ФАКТИ

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Мая Манолова
    Депутатът от БСП коментира пред TV7 идеята за нов заем:
    Управляващите имат милиардите за жълти стотинки."
  • 51 ПУБЛИКУВАНО ВЪВ ФАКТИ

    20 2 Отговор
    8. Бoриcoв и кръгa oкoлo нeгo ca ниcкoкултурни, caдиcтични и нeгрaмoтни хoрa, кoитo типичнo зa вceки диктaтoр и кръгa му, ce интeрecувaт нa първo мяcтo oт ceбe cи пo примитивeн нaчин. Кaк - видяхмe вcички.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 гост

    18 1 Отговор
    ДПС получава всичко без ограничение, всички са една партия разделена като в училище, по отбори според часа. Хайде да направим подписка с молба за посещение на Кьовеши и да подхване тези красавци.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хммм

    10 2 Отговор

    До коментар #47 от "Има неща":

    Когато хората са докарани до лудост, ти какво очакваш да е по пътищата???
  • 59 Стефан

    7 1 Отговор
    Дами и господа от Факти. БГ. как така един ваш журналист НЕ МОЖЕ да напише такава статия, точна, обективна, и конкретна, какво ме интересуват проблемите на Андреа и фирмата Пайнер, бъдете себе си, ако няма с какво да запълните колонките си , канете гости като Илиян Василев.
  • 60 Хаджиментов

    11 2 Отговор
    Партията на ДС превзе държавата. Нищо чудно, след като ДС държеше всичката информация, компроматите, отговаряше за тайните контрабандни канали за износ на културни ценности, наркотици и оръжие и отговаряше за над 450 задгранични дружества и предприятия, за нито едно от които никога нищо не се чу след началото на Перестройката.

    Коментиран от #67

  • 61 Карлос Чакала

    7 0 Отговор
    Първи са Котараците, после идва ред на Читаците.
  • 62 Българин

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Швейцареца":

    Имаше»братко-батко от бсп» имаше спиране на евро пари на бсп мутрите ги. Създаде дс а тиши един от тях кои пращаха посланници в москва
  • 63 Обективно

    12 0 Отговор
    Доган и ДПС нямат нищо общо с Ердоган. А с КГБ И МАСОНИ. МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ КОЙ И ОТКЪДЕ ТРЪГНА ДОГАН.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Матей

    6 2 Отговор
    Те парите не изчезват,събират се в ръцете на най-големите престъпници.Така е при разсипана държава,колонизирана и всичко дадено на концесия,липсват наченки на национално-освободително движение,хъшове също не напират да минават през Дунава,и Русия не е готова да ни освободи от колониалния гнет,ЕС пък се прави на разсеян.Всичко се вижда като на длан,изцяло оголения нерв и каталепсия на държавата,тя е в безсъзнание,но е упоена и не усеща как я обезкръвяват,нужна е спешна реанимация.
  • 66 Индже

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "????":

    Някакъв кертик се опитва да говори български и да ме поучава, дотам я докарахме!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 инчхай

    6 0 Отговор
    плаща човека дарения прави,забравихте ли как боко подари но догана овчарка сега я храни за сметка на народа мр----- сг ---
  • 69 Хахахи

    9 0 Отговор
    Аз се чудя на какво основание, България е приеха в ЕС.Та ние се намираме в 18 век.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 аристотел

    9 0 Отговор
    Дааа, хареса му на Делянчоогу мултигрупския мурафет, барабар с пъстрока и етнически моделиер дет се взе за везир и днес туй, утре онуй и комунистите дават, айдее до насир@не, мммдааа тоз цирк ориенталски обаче вече сме го гледали как свършва и с Илия и с Емин и все и сие доедин амин !
  • 72 В.В.П.

    5 0 Отговор
    ТО ВЕЧЕ ВСИЧКО Е СЪСИПАНО...ПРОЦЕСЪТ Е НЕОБРАТИМ...ДОКАТО СМЪРТТА НИ РАЗДЕЛИ...И КРАЙ..
  • 73 Какъв е Делян Пеевски

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    От кога Делян Пеевски ,стана турчин?
    Че е въпросителна, като депутат, е ясно.
  • 74 баба ви от бг

    1 0 Отговор
    до 69 ном! Защото в Брюксел всичко знаят за тези маймуни
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Я по подробно

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ти ако знаеш":

    Все другите са ти виновни бе Бай Ганьовец - ниеден!
    Ти какво направи за демократизирането и спазването на закона в България бе "умнико" ?!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 хидрогениране

    4 1 Отговор
    Това което ще съсипе и съсипва всичко е ПРОСТАШКАТА БОЙКОВЩИНА !
  • 79 Тролчо на ДПС

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Твоите въпросни двама господари НЕ ИНВЕСТИРАТ В НИЩО , А САМО КРАДАТ И РЕКЕТИРАТ - НАЙ НАГЛО ОТ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО НЕБЪЛГАРСКАТА ДС Е ЗАД ГЪРБА ИМ! НО НЯМА ДА СПРЕМ ДА РАЗНИЩВАМЕ ПЪТЯ НА МРЪСНИТЕ ПАРИ И ЗДЕЛКИ - ДОКАТО НЕ ГИ ОСЪДИМ И ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА - КОЛКОТО И ФАКТИ ДА ТРИЯТ КОМЕНТАРИТЕ НИ!
  • 80 Митев

    0 1 Отговор
    Вярно с оригинала!подкрепям
  • 81 Професионалист

    5 0 Отговор
    Не са виновни т.нар. олигарси,нито Бай Ганьо, виновни сме ние,че ги търпим и продължаваме да ги траем.Жалко за бедна България и подтиснатия народ.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.