Last news in Fakti

26 Юни, 2020 11:03 10 561 100

Тема на ФАКТИ: Късно ли е България да започне отначало? (част 4)

  • лустрация-
  • декомунизация-
  • атлантически съвет-
  • тема на факти

Благодарение на това, че останаха комунисти на власт, с това мислене, ние имаме мутрите, имаме престъпността, имаме политическите убийства, които така и не бяха разкрити

Тема на ФАКТИ: Късно ли е България да започне отначало? (част 4) - 1
Кадър: Митинг на СДС, 7 юни 1990г.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Неотдавна Атлантическият съвет на България излезе с декларация, в която призова за обединение на евроатлантическата общност в България. От такава неминуемо има нужда, особено с оглед на опасностите, които идват от Изтока. Опасности, които петата колона на Кремъл в България не е спирала да опитва да реализира.

В декларацията на АСБ се споменават и други неща, които са изключително важни. Неща, които са основна тема на разговора ни с г-н Корнелий Савов, който е съосновател и член на Атлантическия съвет на България. Тези жизнено важни за България неща са декомунизацията и лустрацията, които, за жалост, по време на прехода в нашата страна не бяха осъществени. Но макар и доста закъснели от тях все още има смисъл. А със сигурност ще има и голяма полза.

Случилото се през последните години, но най-вече това, което виждаме днес в нашата страна, потвърждава нуждата от безкомпромисна декомунизация, част от която да бъде и една също толкова безкомпромисна лустрация на кадрите на БКП и комунистическата Държавна сигурност. Защо? Защото те продължават да имат огромно (много пагубно), водещо влияние в управлението на страната ни, макар и това все повече да се реализира чрез посткомунистическите им проксита, които също трябва да бъдат изхвърлени завинаги от политическия живот на България. 

Днес грозното лице на бруталния ДС-арски комунизъм, превъплътил се в олигархизъм и мутренщина, е все по-видимо, когато погледнем към различните институции в България и най-вече, когато наблюдаваме езика и действията на техните принципали.

За да не отнемаме повече думата на нашия уважаван събеседник, от ФАКТИ Ви представяме интервюто ни с г-н Корнелий Савов.Тема на ФАКТИ: Късно ли е България да започне отначало? (част 4)
Корнелий Савов

- На първо място, г-н Савов, имаше ли реакция от определящите се за евроатлантически партии на декларацията на Атлантическия съвет, в която призовавахте към обединение на евроатлантическата общност?

- Ние с тази декларация не се обръщаме само към партиите, а към българското антикомунистическо общество и атлантическо общество. Ние не очакваме партиите да дойдат при нас, защото сме надпартийна гражданска организация. Това не означава, че ние не контактуваме с партиите. Контактуваме, защото си поставяме едни определени политически цели, но не очакваме бърз резултат. Този призив не е от днес, просто сега го написахме отново, за да можем да провокираме, защото нещата, които се казват са важни, затова и вие сте им обърнали внимание. Така че ние не очакваме веднага да ни отговорят. Очакваме едно обмислено, много добре обмислено съдействие не с една партия, не с две партии, а с цялото общество.

- В декларацията се говори за едни сигнали, които сочат, че България се отклонява от интеграцията си в цивилизования евроатлантически свят. Какво Ви тревожи в днешната политическа ситуация и в политическите решения, които се вземат в България?

- Виждате, че у нас в момента се извършва една рекомунизация. Набират сили хора, партии и организации, които нямат нищо общо с евроатлантическата ориентация на страната. Това са партията ''Възраждане'',  БСП,  ''Атака'', АБВ, русофилската организация на Малинов - това са един кръг от организации, които  обявяват, че искат промяна на стратегическия избор на България като член на НАТО и Европейския съюз. Тоест, всичко това, което обществото е направило досега, за да направи своя цивилизационен избор, те искат да го променят и да го върнат обратно към онези години, да го върнат обратно в една зависимост от Руската федерация. Да, тя вече не се казва СССР, но откакто Путин е на власт Русия е все по-близо до имперските интереси на едновремешна Русия и най-вече на комунистическите интереси на Съветския съюз.

Аз исках промяна в България. На 10 януари 1990 г. в Радио ‘’Христо Ботев’’ срещу мен стоеше г-н Меди Доганов, нарекъл се за първи път публично Ахмед Доган. Това беше първата му обществена изява. Изграждаше му се политическата физиономия, а само пет дни преди това беше създадено ДПС с помощта на службите. Блага Димитрова стоеше до мен и там започна един разговор за събитията в Кърджали, в който се каза, че кърджалийци са искали Възродителния процес и БКП просто е отговорило на желанията им. Това бе пълна манипулация. Аз тогава казах това, което винаги съм мислил, казвал съм го и доста преди 10.11.1989 г., а то е, че БКП е терористична организация, възникнала и развивала се като такава и тя трябва да бъде забранена със закон. Блага Димитрова тогава не ме подкрепи. Абсолютната грешка на нашия преход е, че БКП не беше забранена. И това, което говорим за рекомунизацията много добре се видя в ухилените физиономии на Янаки Стоилов и на Пирински преди няколко дни, когато в предаването История.BG по БНТ се говореше за ''първия демократичен избор''. Казвам Ви го в кавички, защото той беше напълно фалшифициран.

- Наблюдава се и един друг момент в рекомунизацията, за която говорите. Ще се правят държавни бензиностанции, а отделно от тях върви един процес на централизация, вместо децентрализация на властта, което също напомня на комунистическите времена. Визирам създаването на ВиК холдинг, който да контролира водните процеси в цялата страна. Има и заявени намерения да се строи проектът ''Белене'', който винаги е обслужвал само руските интереси. Също така и ''Турски Поток''. На фона на всичко това управляващата партия – ГЕРБ, се заявява като евроатлантическа. Как гледате на това в Атлантическия съвет?

- Ние неколкократно сме отбелязвали във всичките наши декларации, а и в комуникация с посланици на натовски страни ясно сме си казвали мнението за енергийната стратегия на България. А именно, че България не трябва да участва по никакъв начин в руските геостратегически проекти, защото строейки продължението на ''Турски поток'', както ще да го нарича сега правителството, ние забиваме нож в гърба на Украйна. А Украйна е нападната от Русия и там се води война в момента. Ние като страна на НАТО помагаме на Русия със строежа на ''Турски поток''. Той не бива да бъде строен. За АЕЦ ''Белене'' също сме говорили. АЕЦ ''Белене'' е абсолютно ненужен и много опасен проект за България. През 1980 г., когато аз работех в секция Сеизмология на Геофизичния институт на БАН,  дойде запитване от Политбюро, дали площадката на Белене е годна за строеж на атомни обекти. Въз основа на новата сеизмична карта на България, която изработвахме в онзи момент след катастрофалното земетресение през 1977 г. във Вранча, отговорът тогава - напълно професионален, без никакво политизиране, беше ''не''. Тази площадка е много близо именно до земетръсното огнище Вранча, което е известно от  древността с катастрофалните земетресения с период от 40 – 50 години. При последното земетресение бяха паднали блокове в Свищов и имаше 123 жертви. Интересното е, че тогава руснаците се съгласиха с това. Но по-нататък други колеги, на които, за съжаление, сега им чета досиетата, свързани с ДС, промениха това мнение.

Да не говорим, че ядрената авария във Фукушима го потвърди. Там не беше отчетено това, че може да възникне мощно цунами при земетресение. А представете си, че подобна авария стане у нас..., това означава, че България просто няма да я има. На трето място, ''Белене'' от енергийна гледна точка в този момент не ни е необходима. В момента в световен мащаб се работи за създаване на съвсем друг тип атомни реактори, които не са опасни, компактни са и са много по-ефективни. Ако трябва да се говори за строеж, ако на нас ни е необходима ядрена мощност, може да се говори единствено за АЕЦ ''Козлодуй''. Но в никакъв случай ''Белене'', който е руски геостратегически проект. Оставям настрана това, че площадката няма одобрение и от ЕС за такъв строеж.

А връщането на държавната намеса показва пълната неспособност на нашата страна да се справи с корупцията и картелните споразумения. Вместо да прави бензиностанции, тя трябва да премахне монопола на ''Лукойл'' и по-точно монопола в складовете, откъдето идва всичко това. Както и да има много твърди мерки срещу такива картелни споразумения. А у нас такива няма, вие виждате, че картел има навсякъде. Държавата не се справя и затова отива към нещо, което пък е доказано във времето, че не работи – държавната собственост и нейното управление. Да, има страни, в които то работи, когато е само в дадена сфера. Например железниците, които в някои западни страни са държавни. По принцип не е лошо да има и държавни структури, когато държавата е решила, че това е неин приоритет. Особено в отбраната, в енергетиката, ако щете. Това, което е приоритет за националната сигурност и независимост, в него може да има държавни структури. Но те не трябва да бъдат всеобхватни. Държа да отбележа, че за одържавяването не мога и не говоря от името на колегите от Атлантическия съвет, но аз съм скептичен за това, което се прави сега, поне по начина, по който се прави.

- В спомената вече декларация в една от точките говорите и за все още неосъществената в България лустрация. Докъде бихте искали да се разпростре евентуалното ѝ осъществяване, тъй като тя има различни измерения в отделните държави, в които е реализирана?

- Преди да говорим за лустрация, аз искам да спомена декомунизацията, защото лустрацията не е самоцел. Лустрацията е необходимо условие, за да се осъществи декомунизацията у нас. Ако говорим за лустрацията, най-добре е направена денацификацията в Германия. Там са абсолютно забранени всички символи на нацизма (националСОЦИАЛИЗМА).

В България има олигархия, такава, каквато има само в Русия. Кои са олигарсите? Погледнете им досиетата. Има ли човек, който не е свързан с бившите служби, или семейството му? Пеевски, Домусчиев, Божков, Златев, дори Прокопиев, ако щете. Лично той не, но семейството му по някакъв начин - да. Всичките наши олигарси - Ветко, Баневи и т.н. - или са били в Комсомола, или са били агенти на ДС, или по някакъв друг начин са свързани със службите. Зад всеки един олигарх и зад много от политиците ни персонално, а и зад партиите, наднича грозното лице на ДС. Как бяха създадени партиите? Дори ДПС, която в момента е против ''Белене'', как беше създадена? Беше създадена от Българската комунистическа партия и хора свързани с ДС. Самият Доган е бил агент на ДС. Дори се твърди, че е бил двоен агент - на ДС и на КГБ.

- И интересното е, че ДПС от доста години заема евроатлантически позиции. Както и Вие отбелязахте сега са от малкото партии, които са против ''Белене''.

- ДПС винаги е играла двойствена игра, винаги е искала да бъде и на двете места. (б.р. и на Изток, и на Запад). Позицията за ''Белене'' на ДПС, разбира се, е правилна. Аз съм на мнение, че когато се говори за даден политик или за дадена партия, трябва да се отчитат и добре направените неща, било то за Костов, за Борисов, за Доган, та дори за ДПС и БСП. Добре свършените неща трябва да се казват.

- Що се касае до декомунизацията, моля конкретизирайте какво трябва да се случи у нас? Вероятно визирате паметници, имена на улици и т.н.

- Много неща. Първото нещо е образованието. То е тотално изпуснато. Аз искам да поздравя проф. Ивелина Келбечева и г-н Христо Христов за това, което успяха да направят. Важен е и периодът по време на войните, между Първата и Втора световна война - отношенията България-СССР. Ние през 1934 г. установяваме със Съветския съюз дипломатически отношения, защото дотогава нямаме такива. Но преди това БКП, финансирана от Болшевишка Русия, организира погром, метеж в град Фердинанд, сега Монтана. След това взривяват храма ''Света неделя'' в София, с цел убийството на цар Борис и правителството на България. Двеста души са убити! Това е най-големият терористичен акт в света по това време. Обявяването на война на България от СССР, без никакви причини, издържането на огромен руски корпус няколко години. Разграбването на промишлеността на България, заводите са демонтирани и заминават за Съветския съюз. Обществото е смачкано, провеждането в условия на военна окупация на така наречения ''Народен съд'', който осъжда на смърт 1300 политици, индустриалци, банкери, лекари, военни. Това е цветът на българската нация. Няма как да не споменем и лагера в Белене, и 30-те хиляди убити около тези събития, които са извън дадените във войната жертви. Наскоро издигнаха паметник на маршал Толбухин. Знаете ли кога и защо Толбухин е възпроизведен в чин маршал?

- Не, нямам представа.

- На 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България. Навлизат в България, но българското правителство не реагира и военно сражение няма. На 14 септември в Москва официално се обявява капитулацията на България и със салюти се обявява победата, военната победа на Съветския съюз над България. Като главнокомандващ на операцията Толбухин получава званието ''Герой на Съветския съюз'' и е повишен в чин маршал, като това е в чест на военната победа над България. В България скоро бе издигнат паметник на този маршал! Паметник на окупатора на България!

Има и много други неща, които не са изяснени. Държавният архив на България е заграбен като военен трофей в Москва и отказват да ни го върнат. Всичко това трябва да влезе в учебниците, трябва да стане ясно на хората, на децата в училище, защо комунизмът е престъпен режим. Те не знаят и това се използва в опитите за реабилитацията му. Постоянно се говори: ''Каква декомунизация, каква лустрация, късно е, младите не ги интересува и т.н.''. Не ги интересува, защото са държани в неведение напълно съзнателно!

-И изключително много се набляга на Освобождението, посредством което се създава едно преклонение към Русия. Това не би било проблем, ако имахме историческата истина и за периода, който Вие споменахте. Но го нямаме и това създава едностранчивостта към Русия.

- В България е имало силно русофилско движение и едновременно с това хора, които са стояли на български позиции. След 1944 година Стефан Стамболов е забравен, забранено бе дори да се споменава за него, за възрожденците ни, за тяхното отношение към Русия. На нас ни се приказваше за Санстефанския договор, а в Санстефанския договор, който така и не го извадиха на бял свят, няма и една дума за България като държава. Говори се единствено за окупирани територии. Русия винаги е имала желанието да завладее Проливите, да владее Цариград, и България е била пътят, по който това е трябвало да стане. Това е желанието на Русия. Освен това не се казва, че по време на Втората световна война, в началото ѝ, когато Германия и Съветският съюз са били съюзници, се иска в България да се направят две военни бази - руски, и България да мине под опеката не на Германия, а на СССР. Изготвя се военен план за завладяването на България - Варна, Бургас, оттам да се стигне до Солун, а после и до Одрин. Всичко това е изготвено преди Германия да нападне СССР. Благодарение на Цар Борис и на Хитлер, който отказва, ние не ставаме още тогава съветска република, така както станаха Прибалтийските държави - Литва, Латвия и Естония. Договорът, който е предложен на България тогава, е същият, който са подписали Прибалтийските държави. Това е желанието на Русия - България да бъде плацдарм за осъществяване на великоруските интереси, но в никакъв случай свободна страна. Ненапразно Русия винаги се е обявявала против всичко, което България е направила сама... Съединението и обявяването на Независимост.

- Каква е следващата стъпка, след образованието?

- Освен за образованието говорим и за паметниците. Всички тези паметници на съветските окупатори нямат място в България. Те не са паметници, издигнати на някой загинал в България по време на войната. В България война няма. Това са комунистически паметници, издигнати не от Съветския съюз, а от български комунисти във възхвала на комунистическия режим и на Съветската армия ''освободителка''. Така че тези паметници нямат място в България. И това е свързано с образованието, защото когато децата отиват да поднасят цветя на тези паметници, а след това им приказваш за НАТО, просто става едно пълно объркване. Нещата са свързани. Лъжите и досега присъстват в нашите учебници и децата ги учат. Борбата е там, всичко това трябва да се обърне. Не може да се направи декомунизация, ако това стои в учебниците. А това не може да стане без лустрация на преподаващите история, подчинена единствено на комунистическата идеология.

Паметник означава, че ти трябва да помниш. Какво трябва да помниш с паметника на Альоша и с Паметника на Съветската армия, армията на една страна, която е окупирала страната и ни е наложила с терор свое, чуждо за нас правителство и идеология? Армия, която не съществува, на държава, която не съществува.

- Връщайки се на по-горе зададения въпрос за неосъществената лустрация у нас, някои хора, когато прочетат това интервю ще си кажат, че това не е важно. Но всъщност, бихте ли се съгласили, че има реална връзка между това, че България продължава да е най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз и продължаващата роля на Държавна сигурност в управлението на страната ни?

- Не трябва да се съгласявам, аз също съм го казвал много отдавна. България, обективно погледнато, стои на почти всички последни места в икономически класации, класации за свобода на словото и други такива в ЕС. България е единствената страна, която не е направила нито декомунизация, нито лустрация. А дори Украйна го направи. Връзката между липсата на лустрация (декомунизация) и тези незавидни последни места е пряка. Така че това е необходим процес, макар и много закъснял. Това е процес, който трябва да промени съзнанието на хората. А защо нямаше и няма декомунизация? Защото хората, които трябваше да направят декомунизацията и лустрацията лично не бяха пострадали от комунизма, за разлика от Аденауер, който успешно проведе денацизацията на Германия, защото лично е пострадал от нацизма. Аз съм пострадал от комунистическия режим и затова антикомунизмът за мен е кауза, а не самоцел.

Благодарение на това, че останаха комунисти на власт, с това мислене, ние имаме мутрите, имаме престъпността, имаме политическите убийства, които така и не бяха разкрити. Благодарение на това имаме и олигарсите в България. Тоест целият наш т.нар. Преход е белязан от липсата на лустрация, от това, че едни и същи хора, по един и същи начин се избират. Те се избират, за да бъдат послушни, те се избират, за да нямат собствено мнение. Така беше през комунизма, така се избират и сега, независимо от различните фразеологии на партиите. Това, че някой се е нарекъл по някакъв друг начин не означава, че той е станал друг. Той си е същият човек, със същото мислене. Ние не казваме, че когато се прави лустрация някой трябва да бъде обесен. Ние не сме комунисти. Те по този начин наложиха своя комунистически строй - чрез репресии, терор и убийства. Ние искаме отрицание на комунизма, истинско, а не фалшиво, отказване от тази идеология. Искаме децата на комунистите не да се отказват от бащите си, както искаха от нас, а от идеологията, която бащите им са изповядали, за да можем да продължим напред.

Да не забравяме горяните и дадените от тях жертви, много повече от тези на партизаните. Знаете ли какво ми каза президентът Плевнелиев на Белене? Той, посрещайки унгарския президент, му казва: ''Вие бяхте първите 1956 г., които въстанахте'', а унгарският президент го контрира: ''Не! Вие бяхте първите. Горянското движение е първото въоръжено движение против комунистическия режим''. Президентът Плевнелиев каза това по повод, че нито една медия в България не е цитирала тези думи на унгарския президент

- Последният ми разговор на тема ''лустрация'' бе с адв. Петър Славов, който с категоричност заяви, че в рамките на тази ни Конституция възможностите за по-сериозни лустрационни закони са изчерпани. В тази връзка, Вие в Атлантическия съвет готови ли сте, заедно с партиите, които все още желаят в България да има лустрация, да участвате в изготвянето на съответните конституционни промени?

- Разбира се. Петър Славов е прав. Сегашната ни Конституция е посткомунистическа, тя е направена с цел да се запази каквото може от комунизма. Тези, които я създадоха, това бе целта им и, за съжаление, те успяха. Впрочем, съдебната ни система, мястото на прокуратурата в нея, е точно като в съветската Конституция.

Искаме всички да се съберем и да предложим тези промени. Сложно е, защото трябва да се мине през Велико народно събрание, за да се направят промени в Конституцията. Има я и пречката Конституционен съд. Пречка е, защото този съд и досега се доминира от членове на БКП и агенти на ДС. След като ГЕРБ гласува един закон, внесен от Методи Андреев, който даваше право вече да има последствия за престъпленията на комунизма, конституционните съдии, номинирани от ГЕРБ, гласуваха против!?! Единствено Филип Димитров гласува ''за'' този закон да остане. Останалите гласуваха, че този закон е противоконституционен, защото е минала давността. Като че ли за престъпленията против човечеството може да има давност. В Германия нямат давност престъпленията на нацизма, в Израел също. Изобщо давност за престъпления срещу човечеството няма никъде, за това и решението на Конституционния ни съд е нищожно и трябва да бъде отменено!

 Ние трябва да убедим и западните държави, че и ние, и те не сме направили достатъчно за разграничаване от комунизма. Атлантическият съвет се опитва да го направи в разговорите с посланиците на САЩ, Великобритания, Франция и др. Казваме им, че декомунизацията в европейски мащаб не е достатъчна. Обявени са и двата режима за еднакво престъпни, но свастика няма да видите никъде в Европа, а сърп и чук на много места. Просто санкциите към двата режима са различни и това позволява на някои хора у нас да говорят против НАТО, против Европейския съюз, за излизане от НАТО, за излизане от Европейския съюз, за вливане в Евразия и т.н.

- В тази връзка, колкото и силно, че дори и недемократично да прозвучи това, което ще попитам, смятате ли, че ще е удачно в една нова или променена конституция да се напише, че опитите за промяна на геополитическата ориентация на България са най-малкото непозволени?

- Мисля, че би трябвало. Защото в този отрязък от време, в който ние живеем, има ярко противопоставяне на нещата. Демократичният свят се надяваше, че след падането на т.нар. ''Желязна завеса'', след като дори имаше покани към Русия да се присъедини към НАТО, смятахме, че това противопоставяне е излишно, че е излишно и въоръжаването. Оказа се, че не е така. Оказа се, че когато не научиш грешките от историята, си склонен да ги повтаряш. И смятам, че един такъв текст не би било зле да съществува. Разбира се, аз не съм юрист и не знам как стоят нещата юридически. Затова не мога да кажа дали този текст ще влезе или не, но мисля, че трябва да влезе.

Има и още нещо, което е много важно и трябва да влезе в тази конституция (б.р. нова или променена). Това е персоналната отговорност! Персоналната отговорност на всекиго за всичко. Персоналната отговорност на прокурора, персоналната отговорност на съдията, персоналната отговорност на министър-председателя, персоналната отговорност на началник-отдела, персоналната отговорност на данъчния чиновник. Защото какво беше през комунизма? Пълна безотговорност. Имаше една колективна отговорност и никой за нищо не бе виновен. Това продължава и днес у нас. Когато имаме персонална отговорност на всекиго, включително наказателна, няма да може да има оправдания. Пътят пропаднал. Построил го е еди-кой си. Добре, пропаднал е, ти носиш отговорност - не само материална, но и съдебна. 

През 2014 г. правихме един конституционен форум, където се зададе въпросът: ''Необходими ли са промени в Конституцията''? Всички присъстващи, с изключение на Георги Близнашки, казаха да, необходими са, защото виждаме, че посткомунистическата ни Конституция се явява пречка. Единствено Близнашки, тъй като той е част от комунистите, които са я писали, беше против. Тогава Борисов също беше там, но не взе отношение. По-нататъшните му действия, след като дойде на власт отново, свидетелстват какво е неговото мнение. Той няма интерес от декомунизация и особено от лустрация, въпреки някои негови приказки сега. Може ли да говориш за декомунизация, когато издигаш агент на ДС за депутат в Народното събрание? Георги Марков (б.р. агент Николай) по предложение на Борисов е депутат. И забележете - агент Николай не се е извинил, не се чувства виновен от това, че е бил агент и доносник на ДС. Иво Инджев също е бил агент на ДС, но погледнете какво прави Иво Инджев през последните 20 години! Той първи се обяви, без дори да я има Комисията по досиетата по това време. Каза, че съжалява. Останалите, ако не беше Комисията по досиетата, никога нямаше да си признаят, камо ли да изразят съжаление или да се извинят. Съжалявам, че трябва да спомена Илиян Василев, но и при него е същата история. Забележете, че няма нито един репресиран, нито един антикомунист в медиите, в партиите също няма, никъде тези хора не са допуснати и това е съвсем съзнателно. Сега има един депутат от ГЕРБ - Лиляна Друмева, която е председател на един от съюзите на репресираните от комунистическия режим. Аз нямам нищо против да е депутат, но откакто тя е народен представител няма внесен нито един антикомунистически закон. Гърневски също се бие в гърдите, че е антикомунист, но да не говорим през колко партии мина. Той, в този смисъл, също не е внесъл и един ред. Не правят това, което в предния парламент активно правеше ''Групата за натиск'' - Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров. В такъв смисъл, не е важно за какъв се пишеш,   какво говориш, че си, а какво вършиш!

- За да завършим, може би е редно да попитам - какво планирате в Атлантическия съвет като инициативи, като действия за развитието на нещата, които написахте в споменатата на няколко пъти Ваша декларация?

- Ние сме дали заявката към цялата демократична общност, която е пронатовска и проевропейска, че е необходимо обединение, защото поотделно никой няма да направи нищо. Нека всички оставим вкъщи личното си его, личната си неприязън към някого, ако има такава. Нека личните мераци за власт да бъдат също оставени настрана, за да направим нещо, необходимо за възраждане на обществото и държавата ни. Да се обединим зад 4-5 реално изпълними основополагащи точки с ясното послание за необходимостта от пълна декомунизация и лустрация, като с това да се отиде заедно на избори. Няма друг начин!


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цако

    70 13 Отговор
    Късно е! Останаха само мекотели.
  • 2 Студент

    66 14 Отговор
    Не че е късно, проблемно е. Просто, нафталинените гноми, не искат да пущат кокала.

    Коментиран от #68

  • 3 ами,не е късно

    52 8 Отговор
    Никога не е късно за нищо стига да има желание,ама като гледам желание йок,защото така му удисва на българина.Българинът е царист,вълкочервенковист,живковист,бойковист.Туй демокрацията е сложно нещо.Не е за нас.
  • 4 КХБГУ

    55 5 Отговор
    НИКОГА НЕ ЕКЪСНО ДА ИЗРИНЕМ ГЮБРЕТО !!!

    Коментиран от #65

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 8 Отговор
    не е късно но нямаме политици управлява ни хунта егоистични капиталисти който не им пука благото за ЧОВЕКА
  • 6 Късно ли е България да започне отначало?

    37 6 Отговор
    Ми не е късно, всеки един процес може да започне отначало,което обаче не е къс сигурност гаранция за различен резултат !!!Защо!??Ами защото,ганю краде!Едва ли това ще се промени!Колко политически партии и проекти минаха и заминаха и общото между тях е само кражбата!!!Национални особености !
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 6 Отговор
    а кой унищожава БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #35

  • 8 Stormtrooper

    38 2 Отговор
    Да започне, да започне, ама тези милиарди, които ги окрадоха няма да се върнат.
  • 9 Stormtrooper

    44 2 Отговор
    Точно като филма" Господин за един ден "-да те оставят гол и бос, пък ти започвай от начало.
  • 10 Ееее

    10 13 Отговор
    Ще има ново начало след 3г.,Когато изчезне вируса.
  • 11 електорална 1

    33 2 Отговор
    Късно е слаба дума. Минало свършило време. Загубите са невъзвратими. Не само в парични измерения.
  • 12 SAli aga

    26 11 Отговор
    От 1018 година България губи суверена си!Византийско, Османско, Руско и Еврейско управление погубиха българския ген.Българската нация(ако въобще има такава) е в края на съществуването си.
  • 13 Коко

    65 12 Отговор
    Атлантиците да заминават за америка, а техните господари са едни от големите грабители на България

    Коментиран от #16

  • 14 майната

    28 3 Отговор
    Ми това беше целта , да няма смисъл , хората да са отчаяни и бившите да вземат държавното за себе си и да се тупат сега в гърдите. Голям бизнес при нас с хотели, фабрики и т.н. без история е кражба или корупция. В БГ до среден бизнес без кражба и корупция може.
  • 15 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    38 6 Отговор
    Ако изритаме мафията от властта, все още има шанс за България...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не е късно!!!

    37 4 Отговор
    Решението е бързо и елементарно - Бизнесът се връща в държавата (народа) и се гарантира Безусловен Базов Доход за всеки пълнолетен и непълнолетен! Полиция и съд стават независими с мажоритатно избиране!
  • 18 Обективен

    31 5 Отговор
    За жалост е късно за хора родени преди 90та година... Няма да им се върнат младините, но пак може да имат спокоен живот.

    НИКАКВО гласуване за герп, дпс и бсп

    Коментиран от #51

  • 19 Тъжната истина е че е

    19 6 Отговор
    Много късно, българите не предприемат нищо, стоят си у тях защото ги е страх или по друга причина а крадецът няма как от само себе си да спре да краде. За в бъдеще ще станем още по-мачкани защото вече сме с психика на роби
  • 20 Абе

    10 6 Отговор
    тоз Корнелий баш атлантика ,да не е рода с Корнелия ??
  • 21 То западният капитализъм

    25 7 Отговор
    не е вулгарен и алчен. И ДС-арският, и 500-годишният с натовска окраска са еднакво разрушителни и няма нищо, което да ги възпре в грабежа, който им е основна същност. Собствникът на фабриката за месо в Германия или западният експлоататор, дето да се изпикая не ме пускаше да не би да са комунисти или членове на ДС?

    Коментиран от #47

  • 22 Обикновен човек

    36 9 Отговор
    Аз не само че не искам ,но и съм отвратен от така наречените евроатлантически ценности ,ние българите нямаме нищо общо с тях ....не искам България да стане като САЩ в момента :Евроромите да грабят и безчинстват а ние бялите граждани на ЕС да не смеем нищо да им кажем , и да им мием краката и да пием водата с която сме ги мили както се случва сега в САЩ там в момента афроамериканците си правят каквото искат ,това ли са ви тези ценности" евроатлантически"това е анархия!!!!!!

    Коментиран от #37

  • 23 Дългият

    17 0 Отговор
    Никога не е късно за положителна промяна,но за момента няма кой да я направи...
  • 24 Фатих Мехмед

    3 20 Отговор
    Нали ви казвам края ви започва след 1876г

    Коментиран от #89

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сандо

    33 8 Отговор
    30 г. гордо и бодро ни водите по евроатлантическия път.Докъде стигнахме?Дотам,че не само държавата,а съществуването на българския народ е под въпрос!Затова съберете се,пребройте се,направете си списък и след това дружно и под строй в някой трудов лагер,където "трудът ще ви направи свободни".А и отдавна е доказано,че трудотерапията прави чудеса.

    Коментиран от #27, #49

  • 27 Дългият

    14 12 Отговор

    До коментар #26 от "Сандо":

    Не ни е виновна Демокрацията че от нас нищо не става...

    Коментиран от #29

  • 28 Тамън се чудех

    14 2 Отговор
    кой ни е виновен и се оказаха руските геостратегически проекти.
  • 29 Сандо

    24 5 Отговор

    До коментар #27 от "Дългият":

    КОЛКО ОЩЕ НАИВНИЦИ ОСТАНАХА,ВЯРВАЩИ В МАНТРАТА "ДЕМОКРАЦИЯ"!!!???Освободете ума си от всичко,което ви набиват 30 г. вече,и тогава ще видите света,като друга реалност.

    Коментиран от #60

  • 30 Опааа

    5 16 Отговор

    До коментар #25 от "Бачо Киро":

    Бачо,сигурно е от годините та си толкова изкуфелПишеш че съм бил слуга и лизач на бкп,а сам по надолу казваш че всичко построено било от комунята.А сегашните крадци са същите които строяха нещото дето сега го имало според теб.И още нещо пишеш че СМЕ предали родината СИ.Явно за теб патриотино проблема е че не станахме 16—та съветска република строителю на колибки.
  • 31 Кой68

    25 4 Отговор
    Кои са тия "ЕвроАтлантици"?Как и кой ги финансира?Какви са тези "евроЦенности"?Та ние от бризо 14 века сме в Европа и мога да кажа че сме и от създателите на Европа/като държава и народ/.Защо се опитват чрез тези да ни подменят бита,историята. и обичаите? Манипулативна статия.
  • 32 гост 49

    32 5 Отговор
    Какви комунисти бе , какви 5 лева. Нали последните 30 години редовно ходихте на "ЗАКУСКА" при краварите ?!
    И те ли са комунисти ?

    Коментиран от #39

  • 33 ДядоСтою

    3 3 Отговор
    Късно е бг умре може да стане ма в друга държава
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ръдеф

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    чети статията
  • 36 сиганин

    10 11 Отговор
    истината е че комунистите имаха чуството ,че всичко изградено от българския народ е тяхо и те трябва даго вземат
  • 37 ушанка

    4 14 Отговор

    До коментар #22 от "Обикновен човек":

    отивай в русия
  • 38 Каун

    15 6 Отговор
    Тоз палячо колко пъти се е къпал в Атлантика. И защо мисли че и аз искам да съм в Атлантика?

    Коментиран от #40

  • 39 божков

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост 49":

    тези дето ходиха да закусват-ДА
  • 40 к копейкин

    3 10 Отговор

    До коментар #38 от "Каун":

    изкъпи се в червено море
  • 41 Бозар

    32 2 Отговор
    Само не разбрах защо трябва да се тревожим за Украйна? Като сме строели продължението на ''Турски поток'' сме били забивали нож в гърба на Украйна..... Личи се, че г-на Корнелий е на американска хранилка..... България си има интереси, Украйна си има интереси. Не ми е ясно защо трябва да мислим за интересите на Украйна? Ако ни беше съюзник в НАТО и ли член на ЕС - добре, ама да се грижим за интересите на една измислена и крадлива държава е прекалено. Хич не ме интересува дали им забиваме нож в гърба или не.
  • 42 Наблюдатели от ЕU

    16 2 Отговор
    След 30 години ромите ще бъдат мнозинството в България. Това е статистически факт. Може би ромите ще се справят по-добре. Оригиналните българи са се провалили напълно.

    Коментиран от #43

  • 43 сиганин

    15 0 Отговор

    До коментар #42 от "Наблюдатели от ЕU":

    колко да открадне брата ром ,парче желязо две три.Брата Българи ,карде цялото завод
  • 44 baho

    16 2 Отговор
    Питам за протокола:Какви бяха всички преди 1989?Какви станаха тези "всички",след 1989г?Преди нея не бяха ли само червени?След нея,тези червени,не са ли пак такива,маскирани,по-точно пребоядисани-сини,жълти,зелени,бимбяни,сарабозови?Плюят комунистите,а те самите са такива,тупат се в гърдите,че не са,но к*радат 10 пъти повече.Комунизма никога не си е отивал,спете спокойно,деца!
  • 45 Юлиан

    6 3 Отговор
    Няма останал български народ. Всичко е чужденци, заселници, малцинства. Правят се на Българи - резултата се вижда. България може да я има завинаги, но български народ няма и няма и да има. Каквото искайте изопачавайте, истината е това.
  • 46 ПЕНКО

    20 1 Отговор
    АБЕ, ПРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЕВРЕИ - КОЛКО ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ СА АТЛАНТИЧЕСКИ ...6 -СА !!!! В БЪЛГАРИИЯ САМО " СОЛМОНЕЛ ПСИХИЦИТЕ" И КРАДЛИ СА АТЛАНЛЬОВЦИ !!!
  • 47 Капитализъм комунизъм

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "То западният капитализъм":

    Всичко е едно и също но работе за общото юдейско благо.....капиталистите създадоха комунистите и диктаторите с цел да изостанат от капиталистическия свят и в един момент 1990г комунизма да падне и сичките тези милиарди хора живели при коменизма да се превърнат в ефтини роби на напредналия драстично запад без опция някога да бъдат догонени....справка тези дни се е самоубил сина на хрусчов на 84 години в саш като преди години е станал гражданин на сащ и се е пренесъл да живее там със жена си...какво повече да ви говоря?ракете специалист на ужким държава заклет враг бега да живее в капиталистическия враг като ни учеха че там е мега зле и само светлия комунизъм е бъдещето😂😂😂😂😂а се оказа една грандиозна лъжа и измама
  • 48 SAAB

    4 1 Отговор
    Не е късно......НЕ е възможно.....няма с кого !
  • 49 Хрис

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сандо":

    Сандо, строй без знаме не бива. Знамето да ушие, знамето да носи Елена Поптодорова, известна още като "Ленчето с кремчето " (видео документирано, съдебно потвърдено).
  • 50 В.В.П.

    12 0 Отговор
    КОРНЕЛИЙЙЙ,ЛАПАШ Е ДНИ ПАРИ ,ЗА ДА НЕ ПРАВИШ НИЩО.....СЙ СТИГА С ТИЯ КОМУНИСТИ......НЕ ИСКАМ ПАРТИИ ,,И АТЛАНТИК НЕ СЪМ...НЕ МОЖЕШ ДА МЕ УБЕДИШ В НЯКВИ КОЛОНИ ОТ РУСИЯ...ГЛУПОСТИ...РУСИЯ ЛОША,АМЕРИКА ДОБРА... За тебе е добра,...От там папаш,..,,АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ,,,..СЕДЕСАРСКИ ТЪПАН....ЕДНА И СЪЩА 30ГОД.... ЛЕНТА БЕЗ КРАЙ....
  • 51 Точен

    2 8 Отговор

    До коментар #18 от "Обективен":

    Защо Румыния ни изпревари защото почнаха с чаушевско и завъшиха с последовате ли те му
  • 52 The God

    4 0 Отговор
    Мисля да рестартирам матрицата. Цялата цивилизация и еволюцията ви ще започнете отначало.

    Коментиран от #77

  • 53 В.В.П.

    13 0 Отговор
    Седесарите,,,извикаха чужда армия в Бг.. Башибозук...ОТ ТУКА ТРЪГВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО...И ЗАКРИХА ФАБРИКИ.,,И ПРОГОНИХА НАСЕЛЕНИЕТО...ЗА КВИ АТЛАНТИ ПЛЯМПАШ???
  • 54 Уууу лево

    17 0 Отговор
    Гусин КУрнелий да се огледа за комунистите в Атлантическия съвет. На САлимончо какъв беше бащата? Съветник на бай Тошо. Да речем това го знае целият български народ,но да вземе да ни пораскаже за фамозните капитан първи ранг Васил Данов или офицера от резерва Тодор Тагарев. Тия двамата жив войник не са командвали и с командирска чанта на дирника пред строй не са заставали. Васил Данов освен,че е завършил за политически офицер и пратен с протекции да учи специална пропаганда в журналистическо училище в СССР. Тоя ли мушморок точно ще ме учи сега на атлантически ценности? Аре у лево беее плиши.утарници.

    Коментиран от #64

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Само а питам

    18 1 Отговор
    Интересно, защо комунистите не се оправдаваха с фашистите, а атлантиците днес, постоянно се оправдават за своята некадърност с комунистите?

    Коментиран от #72

  • 57 ново начало

    16 1 Отговор
    Трябва ново начало,но ще почнем,точно от тези Атлантици,Америка за България,Хелзингски комитети и цялата из.мет,която работи срещу интересите на България и се финансира от чужди държави.
  • 58 В.В.П.

    15 0 Отговор
    Населението на Република България,,,умишлено забрави ,,,за миналото,,та да тръгнат нещата,преди 25г....И ДОЙДЕ КОСТОВ,,,И ЛЕШОЯДИТЕ ОКОЛО МУ....И ПОЛОМИХА ДЪРЖАВАТА....И ПАК ЗАХВАНАХА ,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ...ЕДИН ЯК ПЕРДАХ,ЗАСЛУЖАВАШ КОРНЕЛИЙЙЙ...

    Коментиран от #100

  • 59 Зорница

    20 2 Отговор
    Толкова много изопачаване и лъгане събрано на едно място, за първи път чета. Този атлантик срам няма ли?

    Коментиран от #62

  • 60 Дългият

    1 8 Отговор

    До коментар #29 от "Сандо":

    Хайде напрегни умът си и виж къде освен у нас Демокрацията е така изкривена...Какво искаш...Тато ли да се върне....

    Коментиран от #76

  • 61 Хаджиментов

    7 2 Отговор
    Накратко, у нас нямаше Преход, а Перестройка. Същите играчи от Соц-времето замениха политическата си власт с икономическа, направиха си и си напазаруваха партии, съдии и политици и продължават да си управляват на ползу роду.
  • 62 Хаджиментов

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Зорница":

    Кажи кое е лъжа и изпопачаване?
  • 63 Йордан

    9 1 Отговор
    Този АСБ е соросистка организация и трябва да бъде закрит,заедно с масонските ложи,които са създадени с цел създаване на паралелна държава и контрол. Само тук се опитват да командват антихристи-глобалисти с родители от обкръжението на бай Тошо. В цяла източна Европа и част от Латинска Америка,Африка и Азия,имаше комунизъм,но само тук, соросистите успяха да унищожат държавата,чрез мутренска демокрация и ОПГ.

    Коментиран от #69

  • 64 Савов

    0 10 Отговор

    До коментар #54 от "Уууу лево":

    Атлантическият съвет на България няма нищо общо с Атлантическия клуб с председател Соломон Паси, както и с комунистите в него. За простотията от играта с буквите на латински имена не ми се говори, те точно показват нивото на мислене на индивида!

    Коментиран от #70, #73

  • 65 Тъ де

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "КХБГУ":

    А в гюбрето са авторът на поръчковата боза и най-вече АСБ.
    Много гюбрета има за изриване.
  • 66 Васил

    2 0 Отговор
    За кой ли път отново да започне това да не е Windows рестарт и готово.
  • 67 йокин

    1 0 Отговор
    Kъсно е либе,ЗА КИТКА.
  • 68 Аха Контрареволюцията продължава

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Студент":

    Искате нова КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ.
    Искате нови сини маймуни със соросоидни подаяния да се обявят за умни и красиви.
    Искате студентите отново да станат маймуни и да скачат и да крещят: "Кой не скача е червен!" (Но поне не е маймуна.)
    Искате нови подлоги да се подлагат на нато.
    Искате да събаряте паметници като малоумниците в Улрайна (покрайна на Русия) и като в САЩ, Великобритания, Белгия, Франция - там където кабалата е издигната в култ и политика.
    Искате да подмените парламентарната опозиция с улична натовска клоака.
    А не знаете ли, че АСБ е ментето. Питайте Соломончето - първото антибългарско атлантче, ако не знаете.
    Видно е, че студент се става и с успех 2,5 от дипломата, че дори и без приемни изпити.
    За какви се мислите? Ако бяхте умни, нямаше да ви водят за носа цели 30 години.
    ИСКАТЕ ОКОНЧАТЕЛНО ДА ЗАГРОБИТЕ БЪЛГАРИЯ, ДОКАТО УЖ Я СПАСЯВАТЕ.
    БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ИСТИНСКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ ДОКАТО БЕШЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА, А ПРЕДИ 30,5 ГОДИНИ СТАНА АНТИНАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ.

    Коментиран от #95

  • 69 мильоционера

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Йордан":

    не е мутринска А ченгеджиска
  • 70 Лъжливо Атлантиче

    9 0 Отговор

    До коментар #64 от "Савов":

    Какво значение има, и двете организации се финансират от едно място и водят почти еднаква антибългарска политика

    Коментиран от #96

  • 71 не може да бъде

    16 0 Отговор
    М-да-а,тъжна работа ...Комунизмът /ако изобщо го е имало/си замина преди 30 г.а някои още ги тресе треска от комунизма.От личен опит мога да ви кажа,че тези хора,които не стават за нищо ,винаги търсят вината извън себе си и винаги някой им е виновен.На този господин ако не бяха виновни комунистите ,СССР,ДС,Русия, Путин ,руския газ щеше да има други виновници...и накрая ще стигнем до заключение,че най -голямата вингрешка е в нашето географско положение,нивото на река Дунав,кривината на Стара Планина и неравностите на Дунавската хълмиста равнина!
  • 72 Само отговарям

    16 0 Отговор

    До коментар #56 от "Само а питам":

    Защото седераст атлантиците никога не са имали за цел да градят нещо, на тях им трябва алиби за кражбите и разрухата през прехода.
  • 73 Я отвори

    13 0 Отговор

    До коментар #64 от "Савов":

    Я отвори списъка с членовете на Атлантическия съвет - Данов по в началото,Тагарев по към края. А Салимончо е полифункционално леке.
  • 74 В.В.П.

    10 0 Отговор
    Единствено и само единствено. СДС и Герб,,,споменават ,въртят и усукват темата... КОМУНИЗМА и комуняги и комунисти...Това да природно прости екземпляри...Като се има предвид ,че КОМУНИЗМА Ечаст от Бг историята.и че 95%от тез кавали са част от комунизма...
  • 75 Махараджа

    13 0 Отговор
    Да започваш да градиш къща/държава през 30-40 години отначало всеки път е признак на тежко малоумие. Защо монархията Юнайтед Кингдом не започва през 30 години да разрушава направеното и да започва от нулата ? Англичаните глупави ли са ? Същия въпрос важи за всички останали монархии и стабилни държави.
  • 76 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Дългият":

    Препоръчах да си освободите ума от мантрите.Но понеже искате пример,ще ви дам с гласуването в Русия.Отговорете с кои две основни демократични основи не се съобразяват критиците?И представители на най-демократичните страни ли са?Ако протестират срещу прилагането на демократични практики в Русия,те самите демократи ли са?Когато навържите такива прости логически вериги,и не само по този пример,сам си отговорете що е то демокрация и къде вирее по белия свят.
  • 77 Затова

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "The God":

    Решението на задачата за изход от кабала е в пред-историята (преди изТора-та), тогава, когато сме били хора, свободни човеци, преди еврейския Яхве да създаде техния човек от кал (някъде преди 5780 години). Създал Яхве техния човек, а той се сдушил с дявола, та се наложило нашият Бог Исус Христос, единосъщ с Отца, да дойде на земята преди 2020 години, за да ги спаси от кабала. Някои е спасил, а други - децата на дявола - са го предали на кръстна римска смърт.
    Децата от децата на дявола и днес лъжат, крадат, предават и убиват... нато е тяхна маша.
  • 78 ежко

    10 1 Отговор
    Корнелий да се замисли защо т.н. русофилски движения набират сила!Защото евроатлантическите ддвижения се провалят!А защо се провалят -защото политиките им се провалят.Мантрите "нащият път е най-верен" не важат.Сила се набира, когато имаш подкрепа.....
  • 79 Бойко бекапето фалира държавата

    1 9 Отговор
    Трябва решение,българина ще живее като в Швейцария, Норвегия ,или като най богатата на петрол държава в света Венецуела където месечната заплата 4 долара,Китай комунистическия рай бачкат за купа ориз, Русия и там е измишльотина
  • 80 КРАДЦИИИИИ

    5 2 Отговор
    НЕ Е КЪСНО НО Е РАНО , НЕКА ВСИЧКО СЕ ОТКРАДНЕ ОТ ГЕРБ И БСП , ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ОТНАЧАЛО , КОЙ С ПАРИ КОЙ БЕЗ ..................
  • 81 КАК ДА СТАНЕ ПАК СЪЩОТО

    2 6 Отговор
    ТЕХНОИМПЕКСА ПАК НА КУРНЕЛА ЛИ ГО ДАВАМЕ А ЦУМ И ПАНАИРА НА ГЕРГОВ ЗА ДА МОЖЕ БОЙКО ДА СИ ,,УПРАВЛЯВА"С ЧЕКМЕДЖЕТО
  • 82 Паси, Мони, паси

    10 0 Отговор
    Тотална деатлантизация и нов Народен съд за унищожителните на България.
  • 83 Паси, Мони, паси

    9 0 Отговор
    Тотална деатлантизация и нов Народен съд за унищожителните на България.
  • 84 Оптимист

    8 0 Отговор
    Сички атлантици да си купят сапун и въже!
  • 85 Атанас Василев

    4 1 Отговор
    Добре говори Корнелий, но мисля, че един основен въпрос не беше и докоснат в това интервю: въпросът за технологията на печелене на избори от мафията в България и какво да се направи, за да се пресече тази технология. Гласовете за ГЕРБ идват от три посоки: първо от огромния дял на държавните служители (и техните семейства), около 800 000 по приблизителни изчисления; второ от циганския етнос, който е на пълна издръжка с парите, събирани от населението – и там около 800 000; трето от членската маса на ГЕРБ и техните семейства, още веднаж по толкова; четвърто от изборните фалшификации с помощта на ЦИК и ЕСГРАОН. Известно е, че изборните списъци съдържат много повече "гласоподаватели" от имащите право да гласуват в България, което от години се говори и знае, но никой не предприема никакви мерки по въпроса. Ако това състояние на нещата продължи, ГЕРБ или подобни нему комунистически сбирщини ще печелят изборите до безкрайност.
  • 86 Иво

    2 2 Отговор
    трябва ни нов девети септември и много патрони,иначе няма да има управия още много време.

    Коментиран от #88

  • 87 Психо Доктор

    7 0 Отговор
    Атлантическият съвет първо да отлюспи своите крадливи кокошкари и кокошки и ако остане някой читав да осветли финансирането си. Второ да декларират независимостта си от задгранични ментори. Трето България е далече от Атлантика, ако са моряци да се кръстят Черноморски съвет , ако не се притесняват, че ще ги свържат с Русия или Турция.
  • 88 И на...майка ти.. РУНТАВАТА КАТЕРИЦА

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Иво":

    ПЕЛЕ*РАС ГРЪБАВ
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 бай Шиле

    4 0 Отговор
    Организации получаващи финансиране от други държави,никога няма да получат доверието на народа.Дали от Москва или Вашингтон няма значение.
  • 92 мда

    1 0 Отговор
    Я да се съберат на едно място, че да не ги издирам под дърво икамък. То и без това сигурно се броят на пръстите на едната ръка. А като ги намеря после на никой няма да липсват освен на шефовете им от запада ;-)
  • 93 123

    3 1 Отговор
    Атлантиците в Атлантида. Всички знаем, че бедите на България идват от запад.
  • 94 Кур не лий

    1 0 Отговор
    Да си ви прибира Атлантика да го съветвате. Стига сте мътили водата с изпражнения да не се "удавите" в тях.
  • 95 Студент

    0 2 Отговор

    До коментар #68 от "Аха Контрареволюцията продължава":

    сигурен съм, че имаш някаква грешка. нямам представа защо ме свързваш с всичко, което си изброил. бъди сигурен, че нямам никакво отношение към стари и изтъркани случаи, било то отпреди 30 години, или за последните 30 години. понеже съм се написал ,Студент, веднага решаваш, че следвам изветрелите методи на разни егоистични дядовци. имам представа колко ,,демократична,, е била преди, виждам колко е ,,демократична,, и сега, и в двата случая ме връхлитат суицидни мисли. толкова са оттегчителни, че се самозабравих, и направих опит да се пречукам, като скоча от първия етаж. нема никакво значение как се нарича:- ,демократ, комунист, фашист, анархист, и така нататъка.....всичко това всъщност, е сбирщина от психотични маниаци. самото желание, да се набъркват в живота на хората, да ги ръководят, да им вменяват и да ги задължават, е болестно състояние. наричали го били ,,политика,, и аз съм бил длъжен да се съобразявам. съжалявам, не съм този, за който ме мислиш. моите възгледи са твърде напреднали, и хора, които тъпчат цял век на едно място, не биха могли да ги разберат

    Коментиран от #99

  • 96 Савов

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Лъжливо Атлантиче":

    АСБ се финансира единствено от членския внос на членовете си! От никого, никога не е получавала финансови средства. Това е проверимо. Направете си труда да го проверите за да не пишете глупости.
  • 97 Матей

    1 0 Отговор
    тРУДНА РАБОТА,първо ,какво се е случило ,драматично,та да се налага да се почва отначало.Големците станаха боляри,и монарх си имаме,те нямат намерение да сдават властта и богатствата.А народа не го питат,външна сила също не се е намесила,за да наруши баланса.Значи си оставаме територия със затихващи функции,долнопробна колония.Липсва визия за нещо принципно ново,реалистично,планирано,да се основава държава наново е сложна дейност,трябва и гарант--някоя от великите сили,за предпочитане Русия.
  • 98 Център дясно

    1 0 Отговор
    Г-н Савов е прав но как на практика ще стане това, като тези които трябва да гласуват закона за лустрацията са обвързани по някакъв начин с бившата ДС. Който се е борил за някакъв държавен пост през последните 30 г. знае, че на високи длъжности се допускат само бивши комунисти или децата им, ако си много добър в работата и не си имал принадлежност към ДС, ти се позволява кариера до ниво гл. експерт. В момента е същото положение, това води до заемане на ключови държавни постове от посредствени хора, които поради некадърност нанасят огромни загуби на бюджета и демотивират останалите добросъвестни служители. Това е и една от причините за провала соца.
  • 99 Мноооого

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Студент":

    С функционалната си неграмотност мнооооого си напреднал.
  • 100 Niko

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "В.В.П.":

    ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ НИЕ СМЕ МОНАРХИЯ ПО КОНСТИТУЦИЯ