Last news in Fakti

3 Юли, 2020 09:59 7 057 58

Разследването на прокуратурата срещу Узунов/Бобоков започва да прилича на вендета

  • румен радев-
  • иван гешев-
  • пламен узунов-
  • пламен бобоков-
  • прокуратура-
  • специализирана прокуратура

Сякаш голямата битка на Гешев е срещу българския президент

Разследването на прокуратурата срещу Узунов/Бобоков започва да прилича на вендета - 1
Колаж: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Главният прокурор Иван Гешев (а и неговите покровители), като че не още не може да преживее острата опозиция на българския президент срещу начина по който беше избран на този пост. Неговата прикрита, но очевидна кампания срещу президента Радев (цитиран като "едно лице с имунитет"), чрез дискредитиране на съветника му Пламен Узунов, който е кореспондирал с Плавен Бобоков тече в пълен разгар. Обвинения срещу Узунов и Бобоков, обиски, привикване на разпит и на други президентски съветници с изземване на мобилния телефон на един от тях и почти ежедневно публикувате на текстови съобщения, създава се впечатление, че се провежда изключително важна акция срещу лица, застрашаващи устоите на държавата.

Ето съдържанието на нова услужливо представена на медиите публикация от запис на текст, този път на такъв изпратен от Бобоков до президента Радев:

"Така, например, на 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

Но какво престъпно, а камо ли и каквото е нарушение за закона е видни представители на бизнеса да се обръщат за съдействие към президента по въпроси, отнасящи се до задграничните им инвестиции? България е оазис за чужди инвеститори, и за техните интереси се грижат посланиците, външните министри, че и в някои случаи и държавните глави на съответните държави. Чуждестранните корпорации, най-ярък пример са американските, редовно търсят подкрепата на администрацията на президента и на самия него за прокарване и защита на задграничните им инвестиции. Тръмп се е превърнал направо в търговец, производителите и износителите на втечнен газ контактуват с него и разчитат на него да убеди Европа, че и България да внасят техният втечнен газ вместо руският. А в случая, Бобоков, един предприемчив и успешен български предприемач, е успял да стане концесионер на пристанището Бюкянън в столицата на Либерия. Но в тази страна нямаме посолство и Бобоков отправя към президента Радев апел да бъде назначен посланик в Нигерия с акредитация в Либерия. Защото е направена първа стъпка по отношение на български инвестиции в тази страна, и в такива случаи всеки чуждестранен инвеститор се чувства по- спокоен и по- сигурен, ако знае че в тази страна в случай на нужда може да има ако не с посланик на място,поне с акредитиран такъв. А Бобоков загатва и за повече възможности, като казва, че либерийският президент би се радвал да се срещне с българския президент. Българският бизнесмен и друг път е търсил съдействие на най-високо ниво, като през март 2019 г. е кореспондирал с SMS с премиера Борисов и даже се срещнал с него за съдействие във връзка със скандалния случай с либийския танкер.

Публикуваният текст на съобщение на Бобоков до президента, разкрива , че Бобоков, извършва похвално дело, като прокарва пътека за българските икономически интереси в тази страна, а изумителното е, че българската прокуратура му вменява някаква неясна вина, като публикува това текстово съобщение. Държавата, която би трябвало да защити българския бизнесмен, мълчи.

Главният прокурор Гешев заяви, че провалът на прокуратурата в това да убеди съда във вината на Прокопиев, Дянков и Трайков била само една малка загубена битка. Но както изглежда, голямата му битка е срещу обкръжението на българския президент и братята Бобокови.

Автор: Антон Гицов


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 74 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    45 145 Отговор
    Скоро се очаква щастлив край.Ген.Деси е разпоредила Данчо хитлера да бъде уволнен.

    Коментиран от #2, #31, #57

  • 2 100 каба гайди

    101 19 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    кириле,доста инфантилност
  • 3 Питам си

    129 33 Отговор
    Не може ли да свика референдум и да се гласуват точките главния прокурор да се избира от нас данъкоплатците, а да не се назначава от управляващите по понятни за всички деструктивни критерии, също така и да се допитат до нас дали искаме точно Гешев с оскъдните си знания на закона да изпълнява тази длъжност и дали да остане на този пост? Не може ли да се проведат мигновено избори за независим главен прокурор, а не назначен от мафията и с подкрепата на цру?

    Коментиран от #7, #13, #34, #36, #39, #48

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Прав е човека

    101 8 Отговор
    Доле Каскета милиционер
  • 7 pepy

    75 10 Отговор

    До коментар #3 от "Питам си":

    НЕ МОЖЕ... освен чрез суспендиране на Конституцията /преврат/ - тогава може да прави каквото си иска /каквото му кажат/ или промени в Конституцията от Велико Народно Събрание...
  • 8 ъъъъъ

    27 63 Отговор
    а каква бе причината радев да е против избора на гешев? превантивна вендета , така ли ?

    Коментиран от #28, #33, #37

  • 9 Йосарян

    64 9 Отговор
    Толкова ли е трудно? Шиши е каскета.
  • 10 Фани

    88 8 Отговор
    Това недоразумение наречено глаДен прокур не мисли, че мандата му има край и след този край идва друг такъв. Сигурен ли е, че Шефа му със шкафчетата ще го скрие в имението в LA?
  • 11 Фалшиватурата

    95 22 Отговор
    Пак ще гласуваме за Радев и батко и каскетко ще пикаят газ
  • 12 БХК

    58 6 Отговор
    Дървжавата Пееландия подпомага само своите лични интереси, на някои определени хора, които снасят колкото трябва където трябва когато трябва. Само такива компании се подпомагат. Просто защото друг бизнес не трябва да има. А тулупите и мисирките трябва да подкрепят управляващата клика.
  • 13 Така

    6 18 Отговор

    До коментар #3 от "Питам си":

    Трябва да бъде в една демокрация
  • 14 Asdfg

    70 12 Отговор
    Гешев е готов на всичко да защити БОЖЕСТВОТО! Адвокат на дявола!

    Коментиран от #58

  • 15 Факт

    34 17 Отговор
    Американците няма да простят за Грипените!
  • 16 Активист на БКП

    81 16 Отговор
    Отвлича се вниманието от един гръцки остров,от една къща в Барселона,от едно чекмедже пълно с кюлчета и€€€€€€€€€€,от една кърджалийска кутка,от един запис в който се дават указания на журналистите да очернят Президента и лидерът на БСП -Нинова !
  • 17 Анти БКП

    30 52 Отговор
    това са внушения. Слабо, деугари.
  • 18 Грипен Радев

    31 50 Отговор
    Май ще трябва да катапултирам
  • 19 Sti

    50 33 Отговор
    Гешев е преcтъпник

    Коментиран от #23

  • 20 Питам си

    58 16 Отговор
    Радев не е от най-умните и начетените политици, но не е затънал в мърсотията на прехода, няма престъпно мутренско минало както други упралвяващи. Не мога да понасям мутрите и мутренските им рекетьорски номера! Та питам си, някой от вас чул ли е мутра пари да дава?! Мутрата само взима! В случая взима, взима, взима и си е назначил пазачолизач!

    Коментиран от #54, #56

  • 21 Ахахах

    55 7 Отговор
    Някакси очаквах най-сетне за прокурор да са избрали коректен и справедлив човек, а не поредната мутромаша! Но уви...
  • 22 Вендетко Вендетков

    5 43 Отговор
    Вендета ,а ? - Ами : "благодарим за ОГРОМНАТА ПОДКРЕПА" и " за посланик трябва ДА СЕ НАЗНАЧИ" - какво е ?!

    Коментиран от #35

  • 23 pepy

    49 13 Отговор

    До коментар #19 от "Sti":

    "Гешев е преcтъпник"

    Вече писах, че НЕ СЪМ фен на Гешев... Всеки обаче е НЕВИНЕН до доказване на противното. Меродавно единственно е съответното СЪДЕБНО решение...

    В нормалните страни съдят и за набеждаване, обида и т.н.

    Коментиран от #24

  • 24 Достатъчно е

    27 26 Отговор

    До коментар #23 от "pepy":

    Достатъчно е,че си трол на ГЕРБ!

    Коментиран от #29, #32, #52, #53

  • 25 В.В.П.

    33 7 Отговор
    НЕЛЕГАЛЕН, СКАПАН,МИЛИЦИОНЕР Е ГЕШЕВ.....РАДЕВ ,ВЪТРЕШНИ ВОЙСКИ,ГИ КОМАНДВАШ ТИ...АРЕСТУВАЙ ТАЯ ГНИДА..ТОЗИ МАНИПУЛИРА НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС И КОНСТИТУЦИЯ...
  • 26 Doni Brasko

    35 12 Отговор
    Всеки, който обича Родината, нека дойде на 16.7.2020на протеста за сваляне на шайката и бухалките от службите. няма значение кой го организира. Важно е да сме единни хора.
  • 27 Майна

    30 1 Отговор
    Малко ли им са записите , които вече се работят от Европол , та трупат още активи...Тия наистина акъл НЯМАТ....
  • 28 Я па тоа

    42 5 Отговор

    До коментар #8 от "ъъъъъ":

    А ти знаеш ли какво е завършил Гешев? А видя ли кой участваше в "митинга" в негова подкрепа? Ако това не ти е достатъчно, ще трябва да се поинтересуваш повече от делата му. По делата им ще ги познаеш...

    Коментиран от #43

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Род

    31 4 Отговор
    Кой крив, кой прав е повече от ясно НО изнасянето на показ на тая кореспонденция вреди на България! Коя държава не подпомага бизнесмените си, коя държава и кои политици не се съобразяват, съветват, лобират и т.н.и т.н.... Колкото по-бързо се прекрати този фарс, толкова по добре за страната ни и ....Гешев!!! Колкото повече рови там където не трябва, толкова повече затъва!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 pepy

    29 11 Отговор

    До коментар #24 от "Достатъчно е":

    "Достатъчно е,че си трол на ГЕРБ!"

    Нямам толкова време, а и не ми идва отвътре... В същото време някои злобеят, тролят /дано поне е платено/, надъхват се взаимно и се мислят за голЕмата работа... а дори един никнейм не могат да си измислят...
  • 33 Ами прочети

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "ъъъъъ":

    мотивите, ще разбереш. Шма един термин - плурализъм - чувал ли си го? Впрочем, това беше един от най-силните доводи на СДС през 1989 -искането за плурализъм. Е?
  • 34 By ::) b

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Питам си":

    Представям си какъв ще изберета,като виждам бб!!!!!
  • 35 Едното е благодарност

    20 13 Отговор

    До коментар #22 от "Вендетко Вендетков":

    на БЪЛГАРСКИ бизнесмен за подкрепата от Президента на България в търговските дела - нещо неморално или незаконно? Малък спомен - кого подкрепиха тримата американски сенатори, като ЗАБРАНИХА на България да изгради Южен поток? Второто е ПРЕДЛОЖЕНИЕ - такива е имало много. Като знаем нивото на външната ни министърка, необходимостта от такива предложения е очевидна.
  • 36 Коректен

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Питам си":

    Ако нещо можеше да се промени с избори..... щяха да ги забранят.
  • 37 хамсал

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "ъъъъъ":

    За какъв избор говориш? Ето ти от тълковния речник: 1. Само ед. Избиране, предпочитане измежду две или повече неща. Правя избор. Одобрявам избор. Не приемам избор.
    2. Само ед. Разнообразие от предмети или хора, от което може да се избира. Няма никакъв избор на сирене. Богат избор.
    3. Само ед. Възможност за избиране, алтернатива. Нямам друг избор, трябва да пиша.
    4. Избиране чрез гласуване (за длъжност, за депутати). Таен избор на директор. Местни избори. Парламентарни избори.
    Сега си спомни кой беше алтернативата на Гешев? А, нямаше такава, тогава какъв избор е имало?
  • 38 Електра

    6 24 Отговор
    Ха ха, Бойко строителя строи заводи, Радев далавераджията върти далавери...
  • 39 asssa

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Питам си":

    Може, но никой от шайката няма интерес от независим проКурор... Радев има и много други опции, но поради зависимости не ги използва....
  • 40 четящ

    18 5 Отговор
    да, точно така излиза.. за съжаление такива неща могат да станат само в фашистка държава/ виж Германия на времето преди 1944 г./... и заради тези неща май в скоро време европейската прокуратура а и други органи ще се намесят вече явно в БГ , за да спре този произвол на Гешев и сие...
  • 41 ПЕНКО

    3 15 Отговор
    БАБА ГИЦА Е ЩАСТЛИВА -НЯМА БОБОКОВИ ОТРОВИ В СТРАНАТА !!!

    Коментиран от #44, #45

  • 42 Наблюдател

    20 1 Отговор
    Интересната "особеност" на т.н. Българска "демокрация" Главния Прокурор на Републиката избран от няколко души /7 год. мандат!/ на тъмно може да си позволи да атакува Президента който е избиран от целия народ /4 год. мандат!/ !! Гл. Прокурор има властта да арестува който набележи и не е длъжен да отговаря пред никого! Президента пък няма власт дори да спре закон, най-много да го забави! A Eдинственото му право е на волеизлияние по медиите! Това е по т.н. "Демократична Конституция" с която всички които се озоват на власт баламосват повече от 30 год. гражданите че има Демокрация в България!
  • 43 Гешев в роден

    29 1 Отговор

    До коментар #28 от "Я па тоа":

    Гешев в роден във Волуек(шопско село).Само да поясня,за шопите.Те са от селата около София,но не и в София.Гешев е завършил милиционерската школа в Симеоново(полувисше),за следовател.Тиквата от Банкя,също е започнал в нея,но понеже е с по малко мозъчни клетки,вместо да го изключат,поради некадърност,го преместват(благодарение на тате-Методи )в паралелката за пожарникари.Геешв няма юридическо образование и един следовател от полицията няма как да стане прокурор(при тиквата всичко може),На него законите не са му ясни и може само да се прави на следовател,за каквото е учил,но и това не му се отдаява.Един обикновен кух шоп.

    Коментиран от #55

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 XXXXXXXXXX

    18 5 Отговор
    А не е ли по щастлива бабати Гица,че има за внук, такава куха лейка като теб.Бобокови нямат нищо общо с бизнеса с боклуците.Те произвеждат акомулатори с квалитет в цял свят.Разработен бизнес с пазари в цял свят,така си мислят мутрите от власта и се опиват да го сготвят по скалъпени обвинения,но и те като станат дознание на общноста,се разбира че са кьорфишек.
  • 47 Имало е защо

    4 15 Отговор
    Моите уважения, но генерал Радев трябваше да не подписва до край за този милиционер, сега ще го разбере по трудния начин.
  • 48 СКОРПИОН

    14 21 Отговор

    До коментар #3 от "Питам си":

    До № 3 ! Слушай малоумна питанко, за кой пореден път, ти се казва, че не може да се избира главен прокурор на една държава с референдум! Това да не ти е партийното събрание на болшевишката хунта БКП-БСП. Питанко, ти на колко години си, и ходил ли си на училище? Чувал ли си, че България има конституция, и по нея се управлява държавата! След като само си чувал, вземи, и си я прочети, и не дрънкай простотии! Нито ГЕРП, нито БКП-БСП, нито която и да е друга партия или организация не може да назначи за главен прокурор г-н Гешев, той се избира от Висшия съдебен съвет! Запомни го Питанко, един път за винаги!Ти никога няма да стигнеш до нивото на г-н Гешев, защото твоите знания са оскъдни за управлението на държавата! Не дрънкай простотии:" Мафия, ЦРУ ", морето не е до колене, ще се удавиш!!!
  • 49 ПАРАЗИТИ

    21 2 Отговор
    КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КРАДЦИТЕ ЗАДЪЛБАВАТ С РАДЕВ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ КРАЖБИТЕ ИМ БИЯТ НА ОЧИ --- УТРЕ ОЧАКВАМЕ НОВИ ПРОВЕРКИ И НОВИ ЧЕКМЕДЖЕТА В КОЛЕКЦИЯТА !
  • 50 ПАЧКИ ЗА КРАДАЧИТЕ

    19 2 Отговор
    ПРОВЕРКИТЕ НА БАНКЯНСКИЯ БОБОКОВ СА ВСЪЩНОСТ ЗАТЯГАНЕ НА РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБАВАТА ПАРТИЯ !
  • 51 СУПЕРНИЩО

    21 2 Отговор
    БОБОКОЙКО И ТОЙ ВОДИ ГОЛЕМИ ДЕЛЕГАЦИИ ЗА ТАНЦИТЕ СЪС САБИ И ПЕЧЕНЕ ПО ПЛАЖОВЕ ! ФАЙДА НИКАКВА КАКТО СОЧИ НАУКАТА И СУПЕРКОМПЮТЪРА
  • 52 независим

    12 18 Отговор

    До коментар #24 от "Достатъчно е":

    24. Достатъчно е, че си червен плъх от болшевишката хунта БКП-БСП.
  • 53 San Diablo

    20 9 Отговор

    До коментар #24 от "Достатъчно е":

    ГЕРБЕРАСТИЯТА МАЧКА, КРАДЕ, УБИВА !
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 СКОРПИОН

    3 16 Отговор

    До коментар #43 от "Гешев в роден":

    43. Г-н Гешев е роден в с. Волуек! Все пак, всеки от нас е роден някъде, но ти умнико се опитваш съвсем просташки да унижиш човека, но това си е характерна черта на " другарите" комунисти! Не се учудвам! Какво означава: "роден на село", ти умнико да не си роден на Марс и "сигурно си завършил космически университет "! Брей, брей, това шумкарчетата са били много умни, имат по три дипломи! Виж само колко учтиво поясняват!
    Светла му памет на " другаря" Т. Живков, и той беше със средно килийно, но управлява държавата цели 33 години! Умнико, завърши си средното и тогава говори за: Симеоново, пожарни паралелки, кой какво може и не може да стане, за тези неща си има конституция и тя решава правилата! Ти, умнико, си затваряй плювалника и не дрънкай като куха лейка! Пиши какво става около Радев и неговите хора / УЗУНОВ , БОБОКОВ /, там са сериозни нещата, че президента дига олелия чак до небесата !!!
  • 56 СКОРПИОН

    4 7 Отговор

    До коментар #20 от "Питам си":

    До Питам си № 20 ! Който пита, получава и отговор! Радев не е начетен, но е вече прочетен политик, той дори не е президент- обединител на нацията, той е само говорител на БКП-БСП! Кой в каква мръсотия е затънал, кой има престъпно мутренско минало, други го решават! Не си пъхай носа там, където не ти е работа! Сега, аз на свой ред та те попитам, след като знаеш толкова много: Какво става около приближените на Радев, / УЗУНОВ , БОБОКОВ /, там нещата изглеждат много сериозни! Мислиш ли,че "другаря" Радев не знае какво вършат неговите подчинени, аз лично се съмнявам?! Всезнаещ, пиши за това, да научим и ние непросветените! Хайде със здраве, и чакаме умния ти отговор! " УМНИКО "
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Левскар

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Asdfg":

    Гешев не е и никога няма да бъде адвокат. Няма да има клиенти. Нищо чудно ако ББ падне, Кънев да подгони бившия си шеф. Свободни килии в следствения арест бол.