Last news in Fakti

6 Юли, 2020 08:00 10 821 92

Иска ли някой предсрочни избори

  • избори-
  • правителство-
  • парламент

Никой не е готов за такива

Иска ли някой предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българското правителство се намира в решителен момент от своя мандат, в който много неща предстои да бъдат изяснени. Все още се задават много въпроси, относно това, дали мандатът ще бъде завършен.

През последните седмици влизаме от скандал в скандал. Снимки и записи с премиера, чатове с президента. Скандали с корпоративни лидери. Непрестанни нападки между кабинета и президентството.

Правителството е изправено пред натиск, пред който мнозина смятат, че е напълно естествено да се огъне и пречупи. Казано по-простичко, тези хора очакват предсрочни избори.

Истината обаче е, че никой в правителството или опозицията не иска това. Да, опозиционните представители гръмогласно настояват за предсрочен вот, но реалността е, че такъв въобще не е в техен интерес.

В момента БСП е твърде заета да се занимава с вътрешните си противоречия и точно сега не е момент да ходи на избори. Предстои конгрес за избора на нов лидер. Партията буквално е разделена на две крила. Докато не стане ясно кое ще надделее, много трудно може да се изготви каквато и да е стратегия за вот.

Корнелия Нинова сега е доста по-съсредоточена върху това, да запази лидерския си пост. Към момента партията няма да как да изгради дори идея за управление, тъй като не знае кой ще е на върха след няколко месеца. Нинова набляга на твърдата опозиционност, ориентирана е към популизма и тайно планиране на възможна обща работа с автентичната десница. Другото крило изглежда, че търси връщане към европейската идея за лявото и дава знак, че дори е склонно да си сътрудничи с ГЕРБ. Докато някоя от тези две идеи не надделее, за БСП е просто невъзможно да реализира ясна програма за управление.

Ако от ГЕРБ искат да притиснат максимално своите опоненти, то правилен ход би бил оставка на правителството. Така изборите ще се проведат малко след конгреса на БСП. Ако има нов лидер, партията тепърва ще трябва да свиква с новите си идеи. Ако Нинова остане на поста, пък ще ѝ е нужно определено време, за да преодолее противоречията с победената вътрешна опозиция.

Така че евентуалното реализиране на идеята за предсрочни избори би била в най-голящ ущърб именно за левицата. Истината е, че премиерът Борисов и преди е разигравал картата с предсрочни избори като основен коз. В моментите, в които правителството е било изправено пред най-тежък натиск, той просто хвърляше оставка, за да отпуши напрежението и да си осигури нов мандат на следващи избори.

При първия му мандат той подаде оставка след мащабните протести срещу цените на тока. Истината е, че тогава това не беше нужно, тъй като на него му оставаха само няколко месеца до изборите. Оставката обаче освободи напрежението. Представителите на неговата партия знаеха, че доизкарване на мандата вероятно ще значи сигурна загуба на следващите избори. Тогава Борисов не остави напрежението да достигне връхна точка. Изпревари събитията и си осигури продължение на властта с предсрочни избори, които ГЕРБ спечелиха. Да, с много малка преднина, но това си беше успех, като се има предвид как трябваше да се оттеглят от управлението.

При втория мандат на правителството на ГЕРБ, оставката дойде след избора на Румен Радев за президент. Тогава оттеглянето беше обяснено с това, че Борисов още преди вота беше заявил, че ако загуби, ще хвърли оставка. Зад това обаче имаше и скрити подбуди. Точно преди изборите, правителството беше затънало в няколко поредни спорни ситуации. Доверието падаше, заради скандала около избора на българския кандидат за президент на ООН.  В същото време самата коалиция не беше особено стабилна.

Тогава реформаторите разиграваха някакъв невероятен театър, в който групата се беше разделила на две. Едната, която подкрепя правителството и другата, която се оттегли в опозиция, но пак се водеше част от коалицията. Оставката тогава помогна на ГЕРБ да премахне неудобния коалиционен партньор и с победата на следващия вот да си гарантира много по-спокойна коалиция само с патриотите.

До този момент всеки един ход с предсрочни избори е бил в услуга на ГЕРБ. Сега обаче нещата са по-различни. Борисов осъзнава, че трябва да има поне един изцяло завършен мандат. Ако прекрати преждевременно и трети, това може да срине европейското доверие към него като премиер, който не успява да задържи пълен мандат.  В същото време точно сега едва ли ще е най-подходящият момент да оставя на президента Радев да формира служебно правителство, което да организира нови избори.

Срещу Борисов се надига и корпоративна опозиция, която е готова да финансира новопоявили се проекти, за да излезе срещу него. Към този момент предсрочни избори могат да са в по-голяма полза на ГЕРБ, но чисто имиджово за партията е важно да издържи оставащите месеци преди редовния вот.

За патриотите е ясно, че колкото и шум да вдигат от време на време, за тях сегашното положение си е в реда на нещата. Те са с управляващата коалиция, искат да си завършат мандата и да имат време за следваща стратегия. Реално ще искат да изготвят такава, която да им осигури следващ кабинет с ГЕРБ и в същото време да им позволи да се приближат до БСП, ако политическата ситуация по време на изборите позволи.

ДПС тепърва също имат да решават важни въпроси. Дали искат да продължат да стоят в сянка и да прокарват идеи чрез неофициални споразумения с правителството или искат отново да са официално на върха. Тоест да търсят победа над БСП, която да им осигури места в в следващо правителство.

И естествено остава една голяма група новопоявили се опозиционни партии, за които предсрочен вот ще е невероятно предизвикателство. Всички говорят за партията на Слави Трифонов. Въпросът обаче е дали освен медийно покритие, тази партия има и нужния експертен екип. Може ли тя да даде предложения, извън тези, свързани с референдума? Всъщност, от там все още не са обявили дали ще участват на изборите. Очевидно тази група, тепърва трябва да решава много въпроси около своята дейност и предсрочен вот едва ли ще я улесни към момента.

Гледаме и към Демократична България. Представителите на автентичната десница, оглавени от Христо Иванов, имат добри шансове за места в парламента. Въпросът там обаче е, че тази партия не може да обясни на избирателите каква е точно. Градска десница, социална партия или центристка партия с лек уклон към лявата идея. Тази група твърда опозиция ли е или е отворена за коалиция с ГЕРБ за ново правителство. Демократите към момента не са ясни дори на себе си и собствените им избиратели, така че за тях предсрочен вот излгежда доста рисков на този етап.

Реалността е такава, че засега няма партийна група, която да е готова за предсрочни избори.  Опозицията настоява за такива, просто защото е опозиция и трябва да го прави. Всички обаче прекрасно знаят, че редовният вот им е много по-удобен. Той би им дал цялото време на света, за да се организират удобно в атакуваща позиция.

Останалото са приказки, гонещи вятъра на общественото настроение.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    99 14 Отговор
    Цяла България!
  • 2 Жжэщ666

    114 12 Отговор
    Какви са красавци на снимката. Дали ще доживеем да ги видим някой ден така наредени и в съда.

    Коментиран от #11, #21

  • 3 Гост

    98 19 Отговор
    Цяла България иска.

    Коментиран от #47

  • 4 Да подкрепим Борисов

    31 94 Отговор
    Едно е за искат друго е да могат ,трето да ги спечелят

    Коментиран от #75

  • 5 Гоце

    11 50 Отговор
    Русия
  • 6 Гоце

    14 42 Отговор
    Олигарсите
  • 7 Гоце

    14 38 Отговор
    Мафията
  • 8 Гоце

    15 38 Отговор
    Другарите
  • 9 5429

    118 17 Отговор
    ХОРАТА ИСКАТ ПРОМЯНА ! Писна ли ви Боко да ви казва, как ще му благодарите след 100 г. за това че е премиер? !
  • 10 Корона глад

    91 15 Отговор
    То ако питате оня с джипката дето обикаля като турист на заплата може и без избори и без това имаме такъв голям късмет,че този ни управлява
  • 11 антрашпиц

    66 8 Отговор

    До коментар #2 от "Жжэщ666":

    В съда дори и да ги видим,не е достатъчно.Зад решетките трябва да ги видим,ама това са само мечти....
  • 12 Фигурата в центъра

    31 5 Отговор
    от учебник за гинеколози ли е взета?

    Коментиран от #28

  • 13 Майна

    73 11 Отговор
    Цяла България иска всички от парламента да си отиват.Трябва НОВО ПО ФОРМА УПРАВЛЕНИЕ, НОВИ ХОРА. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ СПАСИТЕЛЕН ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #14

  • 14 Коментар

    56 9 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Напълно подкрепям мнението!
    Но не само да си отиват цялата парламентарна мафия (управляващи и псевдоопозиция), а да им бъде потърсена съдебна отговорност за приетите закони, сделки и прочее!!!
  • 15 Наблюдател

    40 9 Отговор
    Тия от герб дявола ги е коронясал......
  • 16 извънредно положение

    4 25 Отговор
    Служебно боко още един мандат, да се върнат от гурбет и вие сте братя роми. Премиер Шабан кларинета.
  • 17 Пепи

    15 15 Отговор
    "*НЕ *" Искаме Премира и Главния прокурор да запеят в един глас с Божков ,а ако склонят и Пеевски да им държи високите тонове идеално . Президента да си смени съветниците . Това според мен решението . Проблема е в кукловодите 🤭🤫🤐🧐
  • 18 Батко

    50 14 Отговор
    Борисов и шайката крадливи и корумпирани ГЕРБерасти да си вървят. Ще ги изрине народната любов господата - милионери и милиардери

    Коментиран от #33, #40

  • 19 Behemoth

    49 8 Отговор
    Баце как се енадул кат пуяк на снимката...
  • 20 Абориген БГ

    42 12 Отговор
    Народът иска, политиците не искат, а и изборите се фалшифицират - купен вот, етнически, корпоративен, мъртви души, печатници-Костинброд, невалидни протоколи, депутати с чувалчета.
    .
    Да си назначават Борисов за пожизнен султан, с велики везири на икономиката и туризма, и да се свършва ще спестим заплати на депутати, комисии, субсидии, дела.
    НСО вече я обезличиха, на нейно място правят еничарския корпус на Султан Бойко.
    Султанат Боко Харем БГ.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 да бе

    25 3 Отговор
    аз искам!
  • 23 В своята стрна

    7 4 Отговор
    Да си политолог, обременен по рождение в партийно пристрастие (семейна среда) никога, икога няма да си способен обективно и безпристрсастно да коментираш политическата среда. Мнение формирано от вестникарски клишета е резултатът. Одобрение - от теб подобни, а отрицанието от дтугите. Хляба е обединяващ, а трябва да си го "изкараш".
  • 24 Пепи

    15 2 Отговор
    Коментарите се въртят в матрицата . Никакъв шанс да разберем какво има от другата страна на Луната ! Китайците знаят и за това са напред . ТВ бла.БЛА театъра е режисиран мн.добре ,а артистите и сценаристите са с 30-50 годишен опит . Опита ще си каже думата .!😂🥰🥵🌜🤬🌛
  • 25 1122

    18 9 Отговор
    Ако БСП искат да спечелят,и наистина мислят за България и народа който е останал все още в държавата,мога да им предложа начин с който ще бъдат готови за избори,дори и да са разделени заради лидер.Съберете се всички и направете една обща програма,да речем до половината да е обща.Другата част да си я изготви всяко крило,и като си изберете лидер ,към общата програма добавяте и тази на групата към която принадлежи лидера ви.Ако наистина мислите за България няма да се надлъгвате и да си правите удари под кръста,защото хората усещат какво правите и тогава никой няма да гласува за вас!

    Коментиран от #35

  • 26 Мислещ

    9 17 Отговор
    Не ни трябват избори, единствено ако бъдат пометени има на теория някакъв шанс за промяна (С нормални избори на по-късен етап). Сега всичко е напълно манипулирано и изборите, естествено, са удобни за властта. Манипулират се гласовете, манипулира се кой да бъде допуснат въобще до избори и аъбиране н анякакъе брой гласове. Това не е начин за промяна. Промяната трябв ада е първа, а изборите - след нея.

    Коментиран от #27

  • 27 Мислещ

    15 7 Отговор

    До коментар #26 от "Мислещ":

    А, пропуснах и че част от манипулацията са огромният брой кърлежи на държавно-партийна хранилка, дето наистина си гласуват за управляващата шайка. Всички чиномници, милиционери, "наши" "бизнесмени". "Малцинствата", къде с купен вот, къде защото шайката си ги обгрижва.

    При тези условия изхпдит е предопределен. А който чака да гласува, за да "оправи" нещата, просто си търси извинение да не прави нищо реално.
  • 28 hahaaa

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Фигурата в центъра":

    Само в кърджалийското издание....

    Коментиран от #29

  • 29 ха ха ха

    19 3 Отговор

    До коментар #28 от "hahaaa":

    Ми виж комплексаря до Президента как се е надул :DDD
  • 30 пророк Исай

    16 2 Отговор
    - кризата в България е като секс между ФРИГИДНА жена и ИМПОТЕНТЕН мъж ...........управляващите ОТГОРЕ гледа БЕЗПОМОЩНО а управляваните ОТДОЛУ гледат БЕЗУЧАСТНО
  • 31 Шопо

    20 4 Отговор
    На снимката шефо на Кутката се е надул като залък хлеб у кисело млеко....
  • 32 Ако новите Избори

    14 3 Отговор
    Не са като старите! Аз лично не стм доволен сега и искам! Но ако Новото ще пак като старото, по добре да си стоят тези в момента!
  • 33 Пепи

    16 1 Отговор

    До коментар #18 от "Батко":

    Батко а не мислиш ли че кукловодите ще ги сменят с други "гладни" и същата песен на нов глас .
  • 34 Пенсионерка

    16 5 Отговор
    Искаме промяна! Обаче истинска! Няма истински патриоти, които да променят нещата. Само с красиви приказки нищо не става.
  • 35 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "1122":

    БСП или другите политици да мислят за България,а не за личните си интереси,това новия виц ли е?
  • 36 Антони

    9 4 Отговор
    Искат се избори до края на неспособните. Щом може да има милиони в шкафчета на народа, може и пари за избори да се разхищават. Най ме е яд грешката ми за овластяване на неспособни да управляват парите ми.
  • 37 Спешно дори

    7 2 Отговор
    но след като сме им напускали кофите и пропъдили завинаги от БГ и то всичките - ДПС, ГЕРБ, БСП, ОП.
  • 38 ТРОПЧО

    17 6 Отговор
    ТЕРМИНАЛ 2 ИЛИ СОПИТЕ ТОВА Е СПАСЕНИЕТО БРАТЯ ИЛИ СИ ВЗЕМАМЕ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО ОТ СИК ИЛИ ЛЕТИЩЕТО И ДА НИ НЯМА
  • 39 Стига!

    10 3 Отговор
    Не ме интересува какво искат несменяемите партийни върхушки! Избори веднага! Всички сегашни - вън от властта! Мажоритарен вот, разделение на властите, крайна мандатност във властта, забрана за финансиране на медиите от партии и от властта, забрана партиен лидер да управлява държавна власт! Ясно!?

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ппп

    5 7 Отговор
    На всички така им е добре. Иначе щеше да има протести. Каквото и да се случи, никой не иска промяна. Както 45 год. Т. Живков беше на власт, сега Борисов ще е на власт. Айде, цъкайте минуси!
  • 43 локомотива

    8 3 Отговор
    Само вижте стойката на толупа и си направете сметка и за интелекта му.
  • 44 Наблюдател

    6 5 Отговор
    Евентуални предсрочни избори на този етап са безсмислени, десницата е като разсипан боб не става за нищо! На България и трябва Обединена десница с много ясна Програма ,Ангажименти и Отговорности!"Фокус" от рода на "Реформаторски блок" който баламоса гражданите че нещо ще реформира,а просто се коалира с ГЕРБ за постове е откровенно вреден! Същия РБ носи и тежка вина за това че сега трудно се изкарват гражданите да протестират! На тях просто им писна постоянно да бъдат лъгани и предавани!!
  • 45 възпитаник

    10 1 Отговор
    хайдутите до стената като Чаушеску
  • 46 Да искаме

    2 5 Отговор
    Но поне автора на статията, да беше обърнал внимание на най основното! Не, дали искаме, а има ли за кого като истинска алтернатива. Иначе само бля бляя.
  • 47 дядо

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Никой не иска , щом всеки си седи в кищи и спи.
  • 48 ТРЯБВА

    8 1 Отговор
    НЯМА НУЖДА ОТ ВЪПРОС . ЕСТЕСТВЕНО , БЕЗ ФАЛШИВИ ИЗБОРИ , ОБАЧЕ .
  • 49 ????

    1 5 Отговор
    Губене на време в писане. Навсякъде по света държавите им се управляват от държавна сигурност, а вие, които искате оставки не сте. Няма как да те допуснат, ако не си бил доносник, ченге и сие. Излишно да ги изброявам. Може да са гадняри, но те ще са, техните деца, внуци. Всичко си върви по старому. Ахмед нима не е от дс, доносници кгб, кпсс, казват ни го и над 80 ченгета българи. При възродителният процес са участвали турци от северозапада, но са ходили в югоизтока, да не ги разпознаят. Унищожиха системата на мвр, пожарната. Кой, те, от дс българските политици от ляво дясно и център. Копейкин ша оправи, никога, ако ще и черепа, хуморески или приказки от хиляда и една нощ, готвят ромите, има малки, от малки при българи и те ще са, а бащите им са главните главатари пи избори, как им казваха, кажете вие, тарторите.. Както е било в сащ с негрите роби, същото идва в България. След 1944 пак е било, но от беломорие, одрин, македония християни в бг, арменци и евреи също, християни, а днес християни са на изчезване в бг, а навън и там е същата картунка.. Живели, яли и пили и не мислили за деца да раждат.. Лично мнение. Не съм ченге, дс, доносник но от наблюдения стигам до съответният извод.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 потребител

    8 2 Отговор
    И да има и да няма предсрочни избори,докато изборите ги брои Михаил Константинов резултатите са от ясни по-ясни предварително.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Яна, гост

    4 0 Отговор
    От дума на дума.. Едната е била в техникума доносник. Донасяла е може би за х и у 1984, а и е приятелка с една от дс, доносник. По коридорите коментираха, че е докладвала приятелката си, нищо, че винаги тя от дс при нея, дай хапче за нерви, дай това, онова, момата използваше дс, всички ги изгониха от приватизираното предприятие, оставиха от висшистите последна нея, а бяха приятелки и от бкп, сдс, ндсв в герб, двуличничка, пред теб лиже маже, зад гърба гроб копае. Не зная дали и с горе не е същото. Тези са най опасни. Кажи или замълчи. Подиграваха се на ипонеца, а пред него лужи маже. Без ченгета не става. Българин срещу българин преди 30 години и дори 1984. Елате, кои бре, да дойдат на протеста, мислите ли с горните глави. Старите лежат в леглата си, а децата им са извън България и не им е до кой на власт. Който и да е вече всичко е сринато. Кои ходят в гърция, богатите. Нищо, че земите са на нашите деди. Комотини и околностите всичко е било българско, но от 1999 си безработен, цяли семейства... Сития на гладния не вярва. Върли горе комунисти бащи, но се усетили, умни, хитри, но и късмес от ученическите години при маса турци са станали дс, доносници, но картончетата достъп до сулю и пулю не пускат, а умряха българи в паспортна служба, всичко е не бг.. Изчезваме, за последно горе да врътнат едно кючеце за бог да прости на умрелите от дс, но много умни и начетени българи. Мат, кой играе шах, знае, що и как накрая го матират. Бб е дребна пешка бяла, ще бъде з
  • 54 ааа

    3 1 Отговор
    Да видим кой ще е новия Американски президент. Пък тогава изборите "ще покажат" кой ще управкява България ... :)
  • 55 ИЗБОРИ

    0 2 Отговор
    Вместо Генчо да е Пенчо ! От Трън на Глог ! Та къде ти виждаш тук избора ! Та нали ние избирахме ТРИ МАНДАТА нашият тъпан ! Та той си е наше дело и наш избор, защо му се мръщим ? Той не е виновен че яде баница ! Белив ми след новите ИЗБОРИ Слънцето пак не ще изгрее !
  • 56 ИДЕОЛОГИЯ, ТЕОРИЯ, СТРАТЕГИЯ и

    1 0 Отговор
    Политика за нова държавна система НЯМА ! Итова значи - как си баба знае, тъй си и бае ! Чао и извинявайте че се видяхме ! Декана на СУ" Кл. Охридски" да сте го видяли и чули като светило в науката и образованието по Нов МОДЕЛ но Държавно Управление и Социална политика ? НИКОГА ! ЗАЩО ? Знаем девиза - " Защо да копам, щом може и да не копам !" А колко му плащат за " благородният" му труд ? А ?
  • 57 Без нова ИДЕОЛОГИЯ и ФИЛОСОФИЯ

    0 3 Отговор
    За държавно Управление - всичко е наливани от ПУСТО в ПРАЗНО ! Мадете ми спокойни , аз не ГЛАСУВАМ ! Защото избор нямам !
  • 58 бай фидан

    4 10 Отговор
    извънредни избори искат само червените кхмери начело с корни и льотчика

    Коментиран от #60, #61, #78

  • 59 Виждал ли си куче дето си гони опашката

    2 0 Отговор
    Те това се прави с нас ! До главозамайване , като кучето дорде умалее !
  • 60 И ти си червен !

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "бай фидан":

    Тъпан !
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Всички

    1 1 Отговор
    Освен батко, щото много хора ще искат да го бият
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Мода е

    0 0 Отговор
    е фейк.
  • 66 Калпаците им остава коментарите

    2 0 Отговор
    с помоща на калпак мод
  • 67 ИЗБОРИТЕ са чиста

    2 5 Отговор
    ГАВРА с народа ! Защото народа иска нов СТАНДАРТ за живот а не нова команда от подобна до сега Банда !
  • 68 Смяната на Бандата

    1 4 Отговор
    Не е ИЗБОР !
  • 69 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    цялаБЪЛГАРИЯ вън мафията хунтата герб

    Коментиран от #77

  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    герб са престъпници

    Коментиран от #81

  • 71 В.В.П.

    0 2 Отговор
    Иди ред на БСП то...
  • 72 майната

    3 2 Отговор
    Много дълъг коментар, изпуши ми реотана.Работата е там -до кога ще ни крадат? И ако е БСП ? Нали аватарът е Живков, а Б.Б последовател?Няма ли да получим още от същото?Трябват хора с демократично мислене, за да се прави демокрация!!!
  • 73 бананово милиционерска

    1 1 Отговор
    ,,република,,
  • 74 Никито

    4 1 Отговор
    Не искат тия дето са в парламента. Да остане сегашната патова ситуация- опозицията не знаят как, а управляващите само крадат. Да избираме който и да е различен от тия парячовци. Слави, славка, славчо, Мая няма значение. Някой различен от тия плужеци. Ако ще и царя да дойде да ни оправи за 800 дни.

    Коментиран от #76

  • 75 Малей,голяма кушия за БСП

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да подкрепим Борисов":

    17 в надпревара за 1 стол. И то за да са отново в опозиция до дупка.
  • 76 Имаш право на един глас

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "Никито":

    Нас не ни мисли. Само ГЕРБ !
  • 77 Трифазен или от високото ?

    1 4 Отговор

    До коментар #69 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тая атомна ти пречи да мислиш другарю.
  • 78 Ко стана с Корни?

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "бай фидан":

    Да не я гепи CO19.

    Коментиран от #80

  • 79 Народа сам си слага ВЪЖЕТО

    0 4 Отговор
    Какъвто и избор да направят отново ще е ОТ ТРИТЕ , НАЙ - ДЪЛОТО ! Ха да ви еестита новата придочивка !
  • 80 Време е за море

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Ко стана с Корни?":

    Тя изчаква #1 да се умори да дрънчи като ,,празна манерка".
  • 81 Що другите да не би да

    0 2 Отговор

    До коментар #70 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Неса от същият дол дренки ?
  • 82 селтак

    4 3 Отговор
    Абе гледам госпожа Кури бая е олабила бузките! Гладни са комунягите от бая време са на диета,така де,със милиони живее ли се? Тебват милиарди!
  • 83 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    КАК ТАКА ,"МЪРДАТА ТРОВИМИТРОВ" ОЩЕ СЕ ПУПИ ТУК-ТАМ С ГНУ СНАТА СИ ЛИЧНОСТ !?!?!?!?
  • 84 КУРнинов

    2 4 Отговор
    Р.Р. най-много иска предсрочни избори за да може по време на служебно правителство да подпомогне бизнесмени тип а-ла Бобокови които пък да му купят следващите президентски избори!
  • 85 Не е нужно да се чете

    1 0 Отговор
    Калпаци искуствено създадени нормално е да изчезнат, чао булгари чао, чао.
  • 86 БОИКО

    5 0 Отговор
    А НЕМОЖЕ ЛИ ТРИМА АВТОМАТЧИЦИ И НА СТАДИОНА БУМ
  • 87 SSssss

    5 1 Отговор
    Предсрочните избори са наложителни,за да се промени системата на избори,която в сегашния и вид,позволява на играчи като Ц.Цветанов с хора в ЦИК,да манипулира изборите.Доказателство е последните избори на ГЕРБ,спечелени с 46 023 българи,473 019 тъмнокожи и 300 000 мъртавци.Следващата измама на ГЕРБ последва с избора на Фандъкова,която парадоксално спечели,след като 90% от софиянците не я искаха.Най големия проблем е хората които не гласуват.Един да не отиде на изборите, увеличава гласовете на един гласувал на квадрат.Предсрочните избори,са свързани със служебно правителство, назначено от Радев,което може да приеме законопроект,за нов начин на гласуване,което от своя страна,при изборите,няма да допусне мутри и измамници отново да влезнат във власта.Но и в сегашния си вид,ако всички гласуват мутрите от власта никога няма да припарят до парламента а ще поемат пътя към затвора,за да си платят за 11 годишно ограбване на държавата и собствения си народ.Всеки нов играч и всяка нова парртия е за предпочитане пред тези,които,участваха последните 30 години в унищожаването на икономиката и разграбване на всичко,което може да се отгкрадне или приватизира за тяхна изгода.

    Коментиран от #88

  • 88 ААААХАХААА ...МАЛИИИИИИ,..У ПРАЗНАТА

    1 5 Отговор

    До коментар #87 от "SSssss":

    ТИ...БИМБАЛИЦА ЦАРИ НЕВЕРОЯТЕН ХАОС!!
    АМА ОТ ДЕКА ВИ САБИРАТ СЕ ТАКИВА,..БАВНИ У..ГЛАВИТЕ, БЕДЪЙБАА?!?😂
    СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ПОДГОТВЯ И ПРОВЕЖДА ИЗБОРИТЕ!ДЕМЕК,...ФРЪЧИЛОТО НА РЕШЕТНИКОВ!
    ИЗБОРЪТ НА ФАТМАКА,..МАНИПУЛИРАН ВОТ ЛИ Е ИЛИ Е МАНИПУЛИРАН ЕДИНСТВЕНО КОГАТО ПЕЧЕЛИ БОЙКО?!!😂

    Коментиран от #89

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Нужен е нова държавна политика

    2 0 Отговор
    А не нова Банда Бонанза ! И пременил се е Илия ама пак в тия !
  • 92 В ЗАТВОРА

    1 0 Отговор
    ТИЯ БОКЛУЦИ НЕ ИСКАТ ИЗБОРИ , А НИЕ НЕ ИСКАМЕ ТЯХ