Last news in Fakti

8 Юли, 2020 09:59 10 547 113

За сведение на защитниците на бг-туризма

  • гърция-
  • българи-
  • море-
  • почивка-
  • плаж

В Гърция клиентът е цар. В България, където и да отидеш ти дерат кожата

За сведение на защитниците на бг-туризма - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във "Фейсбук" на Мажд Алгафари

За сведение на защитниците на бг-туризма.
Ежедневието на един турист в Гърция и същото в България.
В България отиваш на море при същите цени за настаняване и храна както в Гърция, но... В България качеството/цена е едно стъпало под качество/цена в Гърция.

В България обслужването в 4 звезден хотел се равнява на 5 звезден в Гърция. 3 звезден в България е 4 звезден в Гърция. В България, за да отидеш до заведението, в което искаш да хапнеш, трябва да платиш такса паркинг /10 лева/. В България, като ползваш чадър и шезлонг те таксуват с 20 лева. Като искаш да отидеш до някой друг град за да го разгледаш, трябва да платиш ВИНЕТКА /седмична 15 лева/ за третокласни пътища. И там като отидеш плащаш такса паркинг.

И където да отидеш ти дерат кожата.

В Гърция, палиш колата и отиваш, където искаш да хапнеш и никой не те гони, за да платиш за паркинг. Отидеш на плаж и никой не ти иска пари за шезлонга или чадъра, важното е все пак да си купиш нещо от заведението, ако си на територията на заведението.

Ако не си, никой не те закача. Ако искаш да се полюбуваш на красотите, палиш колата и никой не те търси за Винетки, освен, ако не тръгнеш по първокласните пътища.

Там вече се плаща тол-такса. И където и да отидеш не ти дерат кожата за паркинг или друго.
Тук в България, ако искаш да отмориш качествено, това ще ти струва най-малко 50 лева отгоре /25 евро/ на ден.
В Гърция, почивката ще ти струва толкова, колкото си предвидил за пътни, настаняване, храна и гориво. В България освен тези разходи имаш още 50 лева /25 евро/ на ден за нерви и унижение.

Не мисля, че съм мазохист, който иска да си плаща, за да го нервират и унижават.

Сега разбира се, искат да изкарат туристите, че са им виновни, че не ходят на почивка на българското Черноморие.
Не, не туристът е виновен. Туристът е клиент, а клиентът според бизнеса е ЦАР. В България обаче, клиентът е банкомат, а ЦАРЯТ са хотелиерите, собствениците /наемателите/ на заведения и държавата - те са ЦАРЯТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаххахаххах

    24 196 Отговор
    Ама у гърция само до тоалетната,ако ще цветя и рози да ми дават.Грък не може да ми промени позицията,знам ги.На евреин съм вземал пари на морето,но на арменец никога,и тях ги знам

    Коментиран от #10, #56

  • 2 Анримилиционер

    36 198 Отговор
    Поредният гладен Андрешко тръгнал да го дава "турист". Скоро ще ви затворят пункта понеже сте чумави с Ковид-19 и за вас мерки не важат. Ще си ядете кренвиршите в Станке Димитров.

    Коментиран от #51, #82

  • 3 Хаххахаххах

    41 149 Отговор
    Къф Цар си у територията на най-големия Духовен враг на българите.Целата им държава измислена е създадена на основата на лъжи.Хубаво лъжат гърците ,нали?И ЕС окрадоха и не си платиха

    Коментиран от #44, #70

  • 4 Хотелиера

    30 102 Отговор
    Айдееее в Армения на море. В ГЪРЦИЯ турустите били царе с палатките на плажа!
  • 5 Миризлив пор

    170 15 Отговор
    Добре написано но много хора няма да могат да го асимилират а ще продължат с мантрата "на кой му е скъпо да не идва, ще се намери кой да дойде". Назначават чужденци да им работят, правят промоции тип "all inclusive" за чужденци за българи дране а накрая реват "защо държавата не помага"?

    Коментиран от #22

  • 6 Антимилиционер

    54 155 Отговор
    Кое е евтино? В момента на първа линия 4* хотел в Халкидики под 400 лева няма на нощ... Има и по 1000 лв. Спете с мишките по къщи за гости и си мислете, че сте били в Гърция.

    Коментиран от #20, #23, #57

  • 7 Asdfg

    112 22 Отговор
    Никога на КАФЯВОТО МОРЕ!
  • 8 123

    99 11 Отговор
    Гърците са пазарно ориентирани бизнесмени и от това живеят след като знаят как и по колко да си продават стоката и как да се отнасят с клиентите с уважение и достойнство,нищо че клиентите им не са богати хора.Българите са комунисти-капиталисти научили как се прави бизнес и работи капитализъм от Капитала на Карл Маркс и назанчени за капиталисти от БКП

    Коментиран от #45

  • 9 КОНТРАТА

    39 88 Отговор
    На Санторини, Миконс, Закинтос едно кафе струва 20€ нищо, че не пкащат 5€ за паркинг. Той ще каже, че на първокласниъе бг курорти отстъпват нажгръцките първокласни. 1€ на Халкидики кафето но в Шкорпиловци е 1 лв!

    Коментиран от #36

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 въртикапаков

    98 7 Отговор
    Сори, ама небългаринът-автор на писанието е прав!А на тъй наречените "бизнисмени" не им върви тн "бизнес" защото по цял ден мислят как да си разкарат и без това малкото туристи!
  • 12 Animal

    41 101 Отговор
    Бил съм в Гърция и то по южните им острови, които се водят голямата работа. Въобще не ми ги хвалете тия уруди мързеливи. Не бих им дал и стотинка повече. Не знам къде ходите, че да ми твърдите, че цените са същите като в БГ. Всичко е поне х2. Тука ревете за годишна винетка 97 лв а там им давате навсякъде тол такси за 1 седмица. Гърка го мързи да гледа камоли да работи. Отказвали са ни да ни настанят в заведения да обядваме само защото сме 10 човека при полу празно заведение и сме търсили място за обяд 1 час. Това специално е за Лефкада. Мин седмица бях в БГ и наистина бях цар. Шезлонга и чадърите са по 4 лв. Няма пияни туристи. А от отношението останахме много приятно изненадани. Гледаха ни като писани яйца и в хотела и по баровете и заведенията.

    Коментиран от #21, #26, #32, #46, #47, #85

  • 13 Хахах

    27 11 Отговор
    Ганьо турист.
  • 14 Пламен

    81 21 Отговор
    Бяло море е за белите, Черно - за черните. Всеки сам си решава.
  • 15 гръкофил

    33 11 Отговор
    Идемо у гръчко, идемо, идемо
    Идемо да играмо, сиртаки да играмо ....
  • 16 Кьоьо

    94 10 Отговор
    Заради такива коментари като първите - няма да има туристи на Вашето черноморие. Ние си искаме нашето - незастроено, чисто, красиво и с ЧЕСТНО заплащане. Имам достатъчно пари, за да си позволявам и Гърция, и Италия, НО ако се променят нещата, ще си плажувам тук. Но след тези коментари от сорта "Не ни трябват бедни туристи в Бг-то" не искам в бъдеще да се оплаквате че нямате клиенти, "бизнесменчета" такива.
  • 17 123

    59 8 Отговор
    Има 4 звезден хотел на първа линия в Халкидики, 102 лв на вечер
  • 18 МИУИ ВАНИУИ

    61 22 Отговор
    ИСКАШ ДА ПОЧИВАШ - ГЪРЦИЯ ,ИСКАШ ДА ХАПНЕШ КАЧЕСТВЕНА ХРАНА - ГЪРЦИЯ ,ИСКАШ КАЧЕСТВЕН СЕРВИЗ - ГЪРЦИЯ ,ТРЪГНАЛ СИ ЗА ЛАЙНОМАРИЕТО - КУПИ СИ ОБЛЕКЛО НА ХОКЕИСТ И ИПОТЕКИРАЙ АПАРТАМЕНТА -

    Коментиран от #80

  • 19 Край

    22 68 Отговор
    Брей много хубаво в Гърция бе. Така наречения земен рай. Ми що не станете едни гърци тогава. Барабар със сириеца - станете гърци.
    Сега можеш пола да си смениш - що да не можеш и майката и бащата да си смениш. Станете гърци и ясо ясо - дзадзики, узаки, каламария хтоподи на корем.
  • 20 гост

    58 10 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    У Гърция нема мишки бате, измреле са от жегата. А ти си стой на село. Да се охарчиш.
  • 21 МИУИ ВАНИУИ

    12 15 Отговор

    До коментар #12 от "Animal":

    ЛЪЖЕШ ЖИВОТНОООО,ЛЪЖЕШ ,

    Коментиран от #24

  • 22 русенец

    84 10 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    То на времето имаше подобна мантра:" Като не ти харесва заплатата - напусни! На портала чакат за мястото ти!"... ама отдавна пред порталите не се вият опашки, очевидно и пред морските курорти няма да ги има повече.
  • 23 Бачо Киро

    26 12 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    Стига дрънка глупости... В момента примерно 5 звезди в Родос - Ла Маркиз е около 200 евра на ден без да търся, ти си седнал да пробутваш 4* на Халкидики за тея цени...
  • 24 Animal

    16 41 Отговор

    До коментар #21 от "МИУИ ВАНИУИ":

    Боли ме *** за твоето мнение. Края на месеца отивам пак в БГ на море.
  • 25 Хотелиера

    27 29 Отговор
    Отидеш в Гърция хапнеш едни домат и един кренвирш на вестник и никой не те закача. Баче в Гърция имтат 3000 км плажна ивица, а в България са 250 км и Гърция температурата е +10° от температурата в България ходи на море на 45° в Гърция!

    Коментиран от #34, #81, #87

  • 26 Бачо Киро

    52 14 Отговор

    До коментар #12 от "Animal":

    Чакай да се наведа, не, даже да легна на земята, че да мине тая опашата лъжа над мен... Ти направо си избил рибата с тая глупост... Плащал тол за седмица, че ти по магистралата нагоре надоле ли само бръмча всеки ден? Нали си на почивка, да не си таксиметров шофьор? Празно заведение не ви пуснало 10 човека да обядвате? Малииии представям си кви миндили сте били, че като знам какви пускат, за да спират вас явно работата е била зле...

    Коментиран от #27

  • 27 Animal

    23 20 Отговор

    До коментар #26 от "Бачо Киро":

    Бачо, иди до Лефкада с кола да те видим колко ще ти струва в двете посоки :) Външния вид няма да го коментирам, защото похарчихме по 700-800 евро на човек за седмица..... айде със здраве.
  • 28 321

    30 26 Отговор
    Приятелю, напълно си прав от много години ходя и в Гърция и в България. Този пич - Мадж, нещо са му доста измислени теориите. Или сравнява несравними неща. За едно нещо е прав - в България, но според мен е грешка, защото е в полза на България. 4* хотел тук се равнява на 5* в Гърция. На гърците звездите са им много измислени. По мое мнение дори 4* хотели трудно са 2** в България. Всичко друго са измислици. Тук прилично студио за 4-ма е 60 лева, там в сезон минимум 60 евро. Тук на плажа 20 лева за чадър и шезлонги, там за същото трябва да консумираш - 2 фрапета + 2 безалкохолни - 15-20 евро, не плащаш отделно за чадър, ама нали се сещате, че цена от магазина на тези неща - около 4 лева, от заведение в БГ - около 8 лева. Явно списателя е ходил само около вливането на Струма, защото иначе ако мръдне по истинската Гърция 100-те лева за нашата винетка ги дава само за едно пътуване за тол такси. За ресторантите изобщо не искам да говоря - имат хубави морски дарове и узо, ама 4 членно семейство без да преяжда оставя за вечеря минимум 80-90 евро, срещу същата сума в лева в БГ. За смешни супи за обяд по 7-8 евро не искам да разказвам. Е ако авторът е мазал филии с лютеница от БГ магазин е напълно прав - по евтино е в Гърция. Единственото друго за което е прав - голяма плажна ивици и разнообразни плажове наблизо. Обикновено може да се паркира спокойно. Ако имат 300 км. плаж като нас ще по-зле -справка населените места в по Касандра - няма спиране, а на забранено напр
  • 29 Eee

    47 1 Отговор
    Аз си пазя парите за зимата,че като гледам голям глад се задава.
  • 30 Монгола

    27 26 Отговор
    Да ходи на Крапец, Ахтопол, Синенорец, Обзор там е евтино като в Гърция. Защо сревнява цените на първокласни бг. курорти като Сл. Бряг и Златни пясъци с цените на гръцките селца покрай средиземно море? Дървен арменски философ!

    Коментиран от #62

  • 31 Холан

    24 19 Отговор
    Дайте по 800 кинта на вечер и си вярвайте че чадъра ви е безплатен. Хихи
  • 32 321

    19 15 Отговор

    До коментар #12 от "Animal":

    Този и предишния пост бяха към теб.. имат 300 км. плаж като нас ще по-зле -справка населените места в по Касандра - няма спиране, а на забранено направо свалят номерата. А мита за любезните гърци е голям смях. Има и такива, както ги има и тук. Ама ако списвача е ходил само на Слънчев бряг няма как да знае.
  • 33 Мляссс

    14 14 Отговор
    Мляс мляс кренвиршите от торбата.
  • 34 Миризлив пор

    45 12 Отговор

    До коментар #25 от "Хотелиера":

    Стига с тези кренвирши и хладилни чанти бре хора. Погледнете менютата там и тук, там има скъпи неща но кога някой иска да се наяде порцията си е нормална и няма изненади тип "летен грип", тук миналата седмица "бира+картофи", бирата беше 0.4 налята с 3 пръста пяна (чашата има мярка) а картофите студени едва покриващи дъното на чинията и това за 15 лева. Не коментирам цените, коментирам какво се предлага и защо на човек не му харесва а се чувства прекаран.

    Коментиран от #42

  • 35 Мими

    46 10 Отговор
    В Гърция водата е по-чиста.Плажната ивица е безкрайна и няма презастрояване.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Васил

    36 11 Отговор
    Напълно правдоподобна статия която описва с точност детайлите на Черноморското блато
  • 38 Монгола

    16 33 Отговор
    Сигурен съм че този арменски тарикат ходи в Гърция на море с походното легло и се паркира на плажа така, че да влезе в сянката на някой чужд чадър и пие кафе от термоса! А ако си намери монети евро центове на плажа се чувства най щастливия човек на планета.

    Коментиран от #43

  • 39 ТРОПЧО

    17 18 Отговор
    ОТИВАИ СИ В ТВОИТА ДЪРЖАВА И ТАМ КОМЕНТИРАИ КОИ КВО ДА ПРАВИ НИКОИ НЕ ТЕ Е КАНИЛ В БЪЛГАРИЯ И ЕДВА ЛИ ЩЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ВЕЧЕ ТЕ НЯМА АМАН ОТ ВАС МАДЖ КАДЖ И СЯКВИ ПРИШАЛЦИ ОТ ЛИБИЯ СИРИЯ АФРИКА И ТН. ОТИВАИТЕ СИ В ДЪРЖАВИТЕ ТАКИВА КАТО ВАС ИМАМЕ МНОГО АМАН

    Коментиран от #50

  • 40 VENOM

    3 21 Отговор
    За сведение на Алгафари не е имало арменски геноцид!
  • 41 Е и ?

    28 0 Отговор
    Кой където иска,там да ходи.
    Принципно патриотизъм, качество на обслужване-отношенше към клиенти са коренно разл.неща.
    Това важи както за целия свят, така и за България.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 АА1

    10 3 Отговор

    До коментар #38 от "Монгола":

    Хей,Чингис хан-нали знаеш,че евреин и арменец с пари не можеш да излъжеш! Имаш + от мен-заслужен!
  • 44 злобар

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хаххахаххах":

    Не виждам лошо в това че гърците крадат от ЕС , лошото е че ние тука сами се крадем и мамим.
  • 45 НАТО ВЕЦ

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Бе, ако бяха чели Карл Маркс и Капиталът, нямаше да се държат като башибозук, ма и те са чели само Майн Рид, като Вожда.

    Коментиран от #55

  • 46 Ха ха ха ха ха ха

    20 9 Отговор

    До коментар #12 от "Animal":

    ,,А от отношението останахме много приятно изненадани."
    ИЗНЕНАДАНИ ! ! !
    Колкото и да лъжеш останалите,себе си НЕможеш да излъжеш.
    Щом си останал от нещо изненадан патриотче на абсурдистан,значи не си го очаквал.
    Щом не си го очаквал,значи ,,стандарта" на практика е тотален киреч.
    Да кажем, имали сте примерно късмет.
    И какво,ще хвърлям кокали сега дали като отида на лайноморието ще имам късмета да ме обслужат както трябва,че да се изненадам и аз ?!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 И аз да кажа

    36 11 Отговор
    За къща в Гърция плащам 120 евро на вечер и се настаняваме 6 човека. Затова считам, че цените на нощувките са сходни. За плажа е достатъчно да си купим 3-4 безалколни по 2 евро и после никой не ме закача за нищо, но аз не се ограничавам с тази поръка. Вечерята ни в ресторант не надхвърля 80-90 евро (обикновенно не ядем риба, но сме почитатели на калмари и октоподи). Ходим от 5 години на едно и също място и не мога да коментирам цените из цяла Гърция. Не коментирам разликите в цените, нито в чия полза са те, но искам да коментирам две неща. Първото е отношението - гърците ни превъзхождат в пъти никога не съм имал проблем с това от страна на грък, докато в 5 звезден хотел на Златни пясъци посрещнаха съпругата ми в ресторанта с думите "ти къде ма?". Предполагам, че са я помислили за румънка, но това не ги оправдава. И второто - последните ми 4 посещения на българското черноморие завършиха с болки в стомаха и температура. Дори последното ми посещение завърши с няколко дена болничен престой в окръжна болница в София за детето и съпругата ми. Постарах се да изложа безпристрастна моята гледна точка, нека всеки си направи своите изводи.

    Коментиран от #54

  • 49 123

    20 8 Отговор
    На миконос кафе еспресо -1.70Е, сандвич-2-3 евро,пепси 1.30Е
  • 50 ГоУем си бре

    10 1 Отговор

    До коментар #39 от "ТРОПЧО":

    Лелееее,дЗвер си на правописа.
    С начално си,нали !
    Иначе няма как да страдаш от болеста ,,абсурдистански патриотизъм"
    Тя лови само населението с IQ под това на планктона.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хахаха

    15 11 Отговор
    Този автор май никога не е стъпвал в 4 или 5 звезден хотел в Гърция, ами обикаля селата по ръкавите и си представя, че е някакъв цар, а всъщност спи по някакви къщи за гости. Може и да не ти искат 20 за комплект шезлонзи и чадър, ама като им седиш цял ден на едно фрапе или бира и се мръщят гръцките ти приятели, а да не споменавам и например цена на порция цаца 7.50€, гръцка салата 6.90€, миди с черупка на пара 7.90€ и това са цени от обикновен ресторант от миналата седмица, щом на авторът му е по-евтино в Гърция на тези цени, то сигурно на българското море вечеря само на Gloria Mar

    Коментиран от #59, #94

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Реалист

    11 2 Отговор

    До коментар #48 от "И аз да кажа":

    Губиш си времето.
    Обяснява се на хора.
    М/у промит мозък и тухла,по-добре говори на тухлата.
  • 55 123

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "НАТО ВЕЦ":

    Ами този Карл май който е писал Винету,си е правил свободни съчинения. Писателя на Винету е посетил местата за които е писал много години след като е написал невероятните си истории, а такива герои реално не са съществували. Та и Българските Бизнесмени си живеят в техния измислен свят.
  • 56 мухаха

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хаххахаххах":

    От 13 години почивам в Гърция. По 2-3 пъти годишно, и мога да потвърдя със сигурност, че гърците са честни и почтени хора. Иначе у нас е пълно със селски тарикати, които са ми много смешни особено като започнат да се вземат насериозно
  • 57 Николай

    17 11 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    В момента съм на 4 звезден хотел на първа линия в Гърция, за 100 лв на човек с храна и напитки на вечер, безплатен паркинг и супер отношение!
  • 58 всичко е пари

    14 15 Отговор
    В Гърция, ако искаш да си на нормален хотел близо до плажа и да не ядеш от багажника закупеното от Лидъл, си е доста скъпичко. Дори и да ядеш веднъж на ден, по 30-35 евро на човек си е доста. За седем дни под 1000 евро в Гърция на човек не можеш да паднеш. Въобще не броя туристите тип наемам си студио/къща, готвя си сам. За мен това не е почивка, а допълнително и ненужно слугуване.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Еее хайде хайде

    27 4 Отговор
    Аз всяка година ходя на южното черноморие. НИКОГА не сме получавали стомашни болки или температура, защото знаем какво да ядем. В Гърция има както положиителни, така и отрицателни неща. Почивката в Гърция е по- романтична заради запазената ПРИРОДА. Но цените са същите, само че в ЕВРО. В ГЪРЦИЯ ЮЛИ И АВГУСТ Е АД, НЕПОНОСИМА ЖЕГА. В БГ ЮЛИ И АВГУСТ Е ХЛАД. В Гърция - само септември или октомври. В БГ - юли и август. Пожелавам на всички да отидат там, където се чувстват добре!!!!
  • 61 Асен Милев

    27 7 Отговор
    Случай от познато българско семейство в Пловдив. Мъжът-доктор, жена му- археолог с владеещ перфектно гръцки език, и двамата говорят английски. Миналата година една седмица на Черноморието в четиризвезден хотел и след това, една седмица в Гърция пак в четиризвезден хотел. Разликата в общите разходи от двете почивки е - почти двойно по-скъпо в гръцко.

    За обслужване не е ставало въпрос, но споменаха, че никога вече няма да стъпят на гръцка земя, не заради скъпотията, а защото жената разбира езика им, и е останала с отвратително впечатление от държанието, подмятанията,подигравките и обноските на гърците. Казаха още, че от малки гърчета са възпитавани в див шовинизъм с изкривена история и неистово мразят всички техни съседи...

    Коментиран от #84

  • 62 хаха

    15 7 Отговор

    До коментар #30 от "Монгола":

    Ужас, Слънчев бряг бил първокласен, бетон, дрога, алкохол и проститутки, повръщащи и биещи се по улиците. Вой до зори. Айде ходи се гръмни с твоя лукс, разбрал си ти от почивка, наркоманче.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Зайко Байко многознайко

    14 3 Отговор
    Теэи теории с почивките ми приличат на въпросите от мои поэнати, като, колко ти гори АМГ´то? Който си има брада и мустаци трябва да си има и гребен! Нито карабините, нито виэантийците сайдисвам,но много ми харесва тяхното роболепно, подлиэурско поведение в стремежът им да ти вэемат парите! На нашето бетономорие гледат нагло и эаплашително а аэ пък не обичам така!
  • 65 Гост

    15 7 Отговор
    Да сте се замисляли защо по нашите телевизии вървят реклами за стомашно разстройство на фона на нашето море? Аз по гръцките телевизии такива реклами на съм виждал ... :)
  • 66 Михаил

    16 7 Отговор
    Много непълно сравнение. Само пътят в едната посока София - Атина е е около 45 евро. Салата е 6 евро, бирата е 2.5-3.5 евро. Нека сравняваме цялата картинка. Харесвам и България и Гърция, но цената за хубаво изкарване е х2 на това, което плащам в БГ.
  • 67 Йордан

    11 8 Отговор
    Много точно казано! В допълнение мога да кажа за професионализма на персонала и собственика в Гърция,за позитивното мислене и помощ при всякакви обстоятелства,за добродушното отношение,просто друг манталитет. В някои хотели,на мен ми се е случвало управителя на хотела да ми даде подарък при напускане: маслини в марината или сладко собствено производство,напитки и сувенири.Прави се всичко възможно клиента да остане доволен и пак да си направи резервация. При нас човек като отиде на почивка,повече не повтаря,започват андрешковските хитрини,опасните кухненски буламачи с различна преработка на остатъчна храна,фалшив алкохол,всевъзможни такси и цени за измислени услуги,мръсотия,шум,невъзпитан,не усмихнат и опростачен персонал и не знам какво още. От 15 г.не съм стъпвал на мутренското бетономорие и съм го зачеркнал завинаги. Българина пътува и може да прави сравнения.

    Коментиран от #76

  • 68 ХИХИХИ

    13 3 Отговор
    Да сте се замисляли защо по българските телевизии вървят реклами за стомашно разстройство на фона на нашето море??? Талива реклами по гръцките телевизии не съм виждал ... :)
  • 69 11111111111111

    11 12 Отговор
    Като си отишъл в Гръцко село, много ясно че ще имаш къде да паркираш. Чадъра и шезлонга ти били скъпи, еми имаш 50% свободна зона, безплатна и то със пясък а не камъни като в Гърция. Освен това миналата година ходиха в Гърция и питаха хотела със шезлонгите, за които плакаш с напитка, човека каза 4000 евро на година, за справка държавата взема по 1 600 000лв. от концесионера на плажа в Сл.Бряг, освен това за разлика от гръцкия шезлонг, тука имаш и спасител, тоест плащаш и за спасител, лекар и т.н. Тоест БГ свободната зона ти е безплатна и имаш лекар и спасител. В Гърция няма как да легнеш на камъние и трябва шезлонг а за него и напитка, тоест реално дори ти идва по-скъпо и това.
  • 70 Ива

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хаххахаххах":

    "Духовен враг"?Ние сме взели християнството от Гърция. Четете и не пишете глупости. Толкова злоба има в коментарите ви.....жалка картинка сте..

    Коментиран от #99

  • 71 Гъркинята

    12 16 Отговор
    От както открих Гърция като място за почивка едва ли ще стъпя на лайняното черноморие. Цените не са същите. Всъщност в Гърция е по евтино и в пъти по качествено. Никога не съм имал проблеми там. Храната е уникално добра. В заведенията отношението е отлично. Раздават безплатни десерти , сладоледи. Веднъж ни донесоха не много охладена бира и при забележка , бирата остана подарък. Никой не ти се цупи , сърди , фасони и подобни. Всичко там се поддържа с пари , труд. Тук не се поддържа. Всички пари се гушат , гепят и никой не иска да го прави. Гърците те посрещат ,все едно си им от семейството. Винаги някакви подаръци са ни правили по къщите за гости. При най-малкият проблем идват и го отстраняват. На светлинни години сме от тях и така ще останем с Тулупите отгоре и шкафовете им пълни с евраци. А за пишещите тук , че Гърция не става ,това са тролове мътещи водите и бръщолевещи простотии. Лайнопровода да ги питам още ли е скъсан и се излива във морето ? И 10 часа да чакам на границата пак ще ходя в Гърция. Защото там се отпочива и забравяш за нервите и проблемите ,от които гъмжи в България. И пак да наблегна. Цените там не са същите. Всичко е по-евтино.... Седнах на заведение на брега със жива музика. С жената пихме по едно малко и ни донесоха купа с плодове. 8 Евро с бакшиша 10. Тук ни купа ще има, ни жива музика и ще пием на Киро алкохола..... А и недейте да ходите по хотелите на БГ черноморието. Така спонсорирате депотатските кръгове от фирми и откраднати от

    Коментиран от #110

  • 72 даскал Генчо

    14 2 Отговор
    ПРАВИЛНО, Г-Н АЛГАФАРИ. МНОГО ПРАВИЛНО СИ ГО КАЗАЛ. Причината в Българското черноморие да е такъв бълвоч е , че морете се управлява от тъпи самозабравили се цървули, които реват че нямат посещение. АЛО ЗАБРАВИХТЕ ЧЕ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ОТ ГОРКИТЕ ПЛАЖУВАЩИ ЧЕ ДИШАТ ВАШИЯ ВЪЗДУХ. ТАКСАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ 10ЛВ НА ЧАС/ ДЕН. А министърката не я винете тя живее в друго измерение.
  • 73 Йо Несбьо

    16 5 Отговор
    За сведение на полуграмотните драскачи тук, писали, че Мажд Алгафари е арменец, нека се знае, че е от Сирия! Второ, повечето фенове на Гърция се съгласиха, че цените в Гърция са същите, но в евро, т.е. Х2. Трето, сравняват се несравними неща - хотели с къщи за гости, ресторанти с плажни кафенета, студиа с апартаменти, което води до изкривяване на действителността. И ние да сме непретенциозна група туристи, и ние ще си вземем студио за 100 лв/вечер и ще сме доволни. Истината е, че българинът е едновременно чуждопоклонник и мразещ българското, а Гърция му е леко екзотична и поради това с онзи неповторим чужд привкус. И аз страдам от същата болест - страшно ми се харесват чужденките със своя чуждоземни чар, език и магия, а българките са ми обикновени и безинтересни... Предполагам, че всичко ще се изчисти като грешки на бранша в България в следващите години. Впрочем, отношението на гърците към българите е същото, както на морето у нас - селско, просто не ги разбирате. Ако сами не се уважаваме, няма кой да ни уважава!
  • 74 Йо Несбьо

    10 6 Отговор
    За сведение на полуграмотните драскачи тук, писали, че Мажд Алгафари е арменец, нека се знае, че е от Сирия! Второ, повечето фенове на Гърция се съгласиха, че цените в Гърция са същите, но в евро, т.е. Х2. Трето, сравняват се несравними неща - хотели с къщи за гости, ресторанти с плажни кафенета, студиа с апартаменти, което води до изкривяване на действителността. И ние да сме непретенциозна група туристи, и ние ще си вземем студио за 100 лв/вечер и ще сме доволни. Истината е, че българинът е едновременно чуждопоклонник и мразещ българското, а Гърция му е леко екзотична и поради това с онзи неповторим чужд привкус. И аз страдам от същата болест - страшно ми се харесват чужденките със своя чуждоземни чар, език и магия, а българките са ми обикновени и безинтересни... Предполагам, че всичко ще се изчисти като грешки на бранша в България в следващите години. Впрочем, отношението на гърците към българите е същото, както на морето у нас - селско, просто не ги разбирате. Ако сами не се уважаваме, няма кой да ни уважава!
  • 75 бауш

    8 8 Отговор
    Единственото вярнотвърдение е за винетката, останалото е пълна глупост. От седмица обикалям по морето - Варна, Шабла, Шкорпиловци, Приморско, Китен, Ахтопол. Нищо общо няма написаното с реалността. А ти господин всезнайко си глупав и явно не си бил скоро по българските курорти или си бил на един преди 10 години и нямаш никаква идея...
  • 76 потвърждавам

    8 4 Отговор

    До коментар #67 от "Йордан":

    и аз да споделя два случая за коректно онтошение на гръцки хотелиери
    1. Бяхме резервирали и предплатили хотел във Вурвуру ако не се лъжа. Но поради лични причини пътуването ни се отложи с ден. Писах имейл на собственичката на хотела че ще пристигнем 1 ден по-късно, а тя ми благодари и ми писа че ще се опита да продаде нашат стая и ще ни върне парите за 1 нощувка, въпреки че според условието на разарвация сумата по резервацията не се възстановяваше. Бях приятно изненадан когато при пристигането ни жената ни върна парите за 1 нощувка, като ни каза че е продала стаята за предния ден.
    2. С наши приятели направихме резервация в Лефкада в един хотел, който беше на втора линия. Оказа се че стаите ни бяха на различни етажи, а ние държахме стаите ни да са една до друга. Собственичката на хотела каза че ще говори със сестра си която държеше хотела пред нейния и на първа линия. След разговора ни настаниха в хотела на първа линия без да доплащаме.
  • 77 Мамицатавидолна

    6 1 Отговор
    Имате забрана да публикувате коментари! Но нямам забрана давиебамамата
  • 78 даскал Генчо

    17 7 Отговор
    Александруполи - 5дни, 2души - 300евро.
    Чанак кале - 5дни, 2 души - 230 евро.
    Созопол - 5дни, 2 души - 350евро.
    Гърция - закуска, Турция - алл, Созопол - без нищо.
    Гърция Турция - плаж прекрасен, Созопол, хармани - ужас и чалга в изобилие.
  • 79 Толупчо

    8 2 Отговор
    И двете дестинации са на Балканския но нас ни заобикалят и прескачат всички от нашия регион и що ли!? Защото нещо не отговаря на действителността- парите ли, отношението ли, качеството на услуги, въздух, вода и метеорологична обстановка. Те и боговете там са ходили и живяли, а при нас пак само брадви, мотики, аромат на чесън, кисел купаж, топла бира и гранясали кюфтаци, опасност от дезинтерия, холера, кожни обриви и екземи и забрана за влизане в морето не защото е бурно и има мъртво вълнение, а защото на повърхността плуват отработени пържоли и пържен сафрид!
  • 80 Що за

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "МИУИ ВАНИУИ":

    странен вкус да харесваш гръцки манджи.
  • 81 Аз ходя

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хотелиера":

    на море в България,но никога няма да стъпя в миризливите ви хотели.Какво ще си приготвя за ядене не е в никой случай твой проблем.Чадърите и шезлонгите също можеш да си ги задържиш-имам си и не ме мързи да ги нося.И само от любопитство защо все кренвирши са ти в устата?Сигурно се чувстваш самотен в бетонното си грозилище.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 румънец

    10 1 Отговор
    Вие, българите нямате нужда от врагове. Вие сами сте си врагове и сами си разрушавате туризма. Плювачите , платени или не, не са толкова важни, по важно е че сами не си цените земята и имотите и морето. Обаче други ще го оценят. Не бъдете глупави и се продавайте скъпо а не без пари.
  • 84 Васко Ефтов

    1 7 Отговор

    До коментар #61 от "Асен Милев":

    Ами добре са ги възпитали гърчетата, не като вашите татарчета, да са с отворени бузи във всички посоки..мухахахаха...айде сега дъртите миризливи татари- на амбразуратаааа....

    Коментиран от #88

  • 85 11112

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Animal":

    И като се сабуди КАКВО? Някой татуиран псевдо батка го е нафърфолил на жена ти, а и на теб също. Цял ден се мажеш с масло против изгаряне, а трябвало възелин да си сложиш!!!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Васко Ефтов

    0 9 Отговор

    До коментар #25 от "Хотелиера":

    Абе..татарино смрадлив. Ти пък къде си тръгнал с елините да се сравняваш, а? Я бегай зАреди вестници у тоалетната, че свършиха. И не е лошо от време на време да се къпеш по малко....
  • 88 Лъжливото Гръкче

    9 4 Отговор

    До коментар #84 от "Васко Ефтов":

    Верно е, гърчолята, които са "гърци" от 1830 , от когато им е и измислената държава, ги възпитават, че сме татари, но не им казват, че те самите са етиопски цигони-пришълци от Африка...присвоили тогавашната култура и цялата история до 1830
  • 89 Bjbh

    4 2 Отговор
    В Гърция определено е по + скъпо от. България , но природата е по-хубаво и по-рядко населена.
  • 90 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    Няма да споменавам Испания и нейното Море на средата на Земята - много е далеч....На мен ми хареса Хърватската Адриатика !Честност, почтеност и уважение от страна на домакините. Тишина и спокойствие! След 22.00 часа само щурците се чуват. Не можах да повярвам. Сигурност - всички домове и дворове отключени - отворени. Никой не помисля да вземе клечка от чуждия двор. Море - никакво. Чисто и коварно. Множество подводни студени извори изненадват незнаещия плувец попаднал в ледена вода Естествено, че има предварителна информация. Плаж- никакъв. Камък до камъка, камъче до камъчето. Явно сме им откраднали пясъка - нали за това са "златни" пясъците до Варна !? Разстилаш някакво чердже, изкуствено или естествено и лягаш на слънце. Може и дълъг стол за лежане. Цените - нищожни .За това храната -храна и разбираш, че си на почивка! Всекиму според вкуса и предпочитанията. Има почиващ , като се алкохолизира първата вечер, леко поизтрезнява в деня на заминаването си. За него това е почивка !? Ама дали ще е в РБ, Гърция, Турция ли на Малдивите - все му е тая.Друг е убеден, че всяка нощ трябва да спи с нова партньорка и се старае......... Руснаците казват : На вкус и цвет- товарищи нет. Ние сме още по точни : Всеки си е башка /отделно/ луд. В последният абзац Алгафари е точен: " Не ! Не туристът е виновен !!!" Друго си е да си ЦАР у Бугарско !!!

    Коментиран от #91

  • 91 Eleonora

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "Шаран БГ":

    Хърватска е наистина топ👍! Така е както си описал. Относно сигурността- аз също останах положително "шокирана", когато на следващия ден си намерих забравената на плажа туника (вкл.с 40-те € в джоба), закачена на близката пиния. Само за плажовете... да, предимно са камъни или бетонни плочи, но има и хубави пясъчни плажове м/у Сплит и Макарска Ривиера(по точно около Омиш) и разбира се "Златния рог"👌на остров Брач....
  • 92 гост

    7 7 Отговор
    На всички полуграмотни писачи искам да кажа,че Мадж Алгафари е от българо- сирийски произход.Но за вас арменци,араби,турци,гърци всичко е едно.Относно предпочитанията на туристите щом стотици хиляди българи и румънци са се втурнали към Гърция,значи е сто пъти по-добре от България.Тези,които нямат пари или от патриотични чувства предпочитат България да ходят на селският плаж или на БГ морето.Хората са отвратени от управляващите и мутрите до такава степен,че предпочитат да висят с часове по магистралата но да не отидат на Черно море.Въпреки всичко хората бяха в прекрасно настроение и се забавляваха.Това трябва да им говори много на хунтата и мутрите в туризма.
  • 93 NikNay

    4 7 Отговор
    Ние пък пак ще летим за Ко Самуи 1250 € на човек за две седмици а вие се препирайте Гърция или България. Всеки да ходи където му харесва и да не дава наклон на шнура на другия.

    Коментиран от #101

  • 94 дедо Гошо

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Хахаха":

    Гръцките собственици се мръщили ако си само на 1 кафе на плажа-чудя се колко ли се мръщат,когато почивам в Гърция от 1998 г.Досега само веднъж видях "крив" грък на един от плажовете в Ставрос да иска след 13 ч да правиш още една поръчка.Но се оказа,че е русо-пондьос/за тези,които не знаят тази гръцко-руска смесица е довела до това,че 100% от тях се занимават с незаконна дейност/ и там повече не съм стъпвал.Навсякъде след една поръчка повече не те търсят,даже ако искаш да поръчаш нещо допълнително трябва да си търсиш сам сервитьорите.
  • 95 Българан Балкански

    6 0 Отговор
    Всеки почива, където портфейлът му позволява. Гледам в Миконос, Санторини и по-добрите места, българите направо се прескачат.

    То и у нас може да си изкараш весело в Карнобат. Ще си Цар!!!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 гост

    7 4 Отговор
    Излишно е да коментираме предимствата на почивката на нашето и гръцкото море, защото милиони българи имат опит и от двете места и напълно невъзможно е, други да им променят собственото мнение или впечатление. За мен разликата в цените не е от значение, но много искам хотелиерите ни да разберат простото нещо, че те работят за клиента, а не обратното.
    Обърнете внимание един гръцки сервитьор, колко се движи, колко клиента обслужва, колко време го чакате, как ви изпраща, как приема бакшиша... Разликата е огромна. Нашите ресторантьори и при 50 лв бакшиш изглеждат недоволни и вече не им давам. За да си поръчаш нещо допълнително трябва да ги търсиш, защото те пушат отзад. Ако попиташ - какво има в соса, ще те гледат все едно, че ги упрекваш. Никога не носят храната едновременно на всички; никога не знаят какво липсва от менюто; не знаят боба от консерва ли е и дали босилека е пресен... Не знам как избират персонал, но това е съвсем елементарно усилие да се подготвиш за работата си. Напълно подкрепям бойкота срещу наглите хотелиери и печалбарите ресторантьори, срещу мутрите в дискотеки и по плажовете, срещу безхаберието на управляващите, срещу некадърността на браншовите организации. За да има промяна, трябва масово да се откажем да сме прецакани клиенти, та дано видят как го правят в страните, където българите са редят на километрични опашки да почиват!
  • 98 незнайко

    8 1 Отговор
    Хубава статия, но кой мисли за това в МОМЕНТА ? Държавния апарат се ТРЕСЕ, те тръгнали за почивка да ми говорят . Ако всички хукнали към Гърция си дойдат и излязат на 16 на площада ще има някакъв смисъл !!! В противен случай да смятаме, че нищо не се случва в БЪЛГАРИЯ !!!
  • 99 Явно

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Ива":

    ще се наложи ти да четеш! Не си наясно с борбата на българската църква срещу фанариотите. Ама недоучените сте с високо мнение за собствената си незначителна личност.
  • 100 1234567899

    5 3 Отговор
    ВИЗАНТИЕЦ ДА НЕ ТЕ ОДЕРЕ....НЕМА ТАКОВА НЕЩО.......НАШЕТО МОРЕ СИ Е СУПЕР.......6358

    Коментиран от #104, #109

  • 101 Кондьо

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "NikNay":

    Ко каза, ко?
  • 102 азе пък

    4 0 Отговор
    Отивам на Балатон! От комунизма залюбих една маджарка...
  • 103 123

    0 2 Отговор
    В Ставрос Гърция ресторант Giannis- безалкохолини и кафе са 1.30-2.54 лв-1.50 Е- 2.93 лв, малка бира 1.80 Е-3.51 лв, узо 2 Е-3.90 лв,сандвич-2.50-4.88 лв, вечеря средно 6.50 Е-12.68 лв, най скъпо е риба ципура от 10.5 Е-20.50 лв, разядките и салатите са от 2.50Е-4.88 лв до 6 Е-11.70 лв или 2.5 пъти по евтино от ресторанти на българското черноморие.
  • 104 Васко Ефтов и Миленко Неделковски

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "1234567899":

    То па татарите като сте едни убавци, малеее...целия свят ви се присмива и подиграва. Нищо повече не сте от оня, дето се бе опънал като гигенски бивол напреко на леглото...то и задните части още с вестник си бришете, на едно легло не знаете как да спите, ама сте от убавец нагоре..от акъллийте по-акъллиии...
  • 105 Яна

    4 3 Отговор
    Кога ще спрете да сравнявате цените в България с цените в Гърция... Ясно е, по-евтино си е у нас, ама какво от това? В Гърция не се получаваш стомашни проблеми още на 1-вия ден, заради кафявите 'екстри' във водата. В Гърция можеш да имаш лично пространство, а дори плажът да е пълен - цигания няма (особено ако се отдалечиш повечко от българската граница). Окей - 2 фрапета с води са 7-8 евро в Гърция, а в България са 7-8лв (макар че и това е много условно). Да, ама в България трябват и 20-30лв за 2 шезлона и чадър от бай Тошово време, дето отдавна си е изпял песента. А като отидете на родното море, приятно ли ви е да гледате бетонената крепост отзад? Или колите спрели по плажа? А бабанките и клонингите, които крещят по цял ден и доказват 'надмощието' си? А да гледате мъртво пияните англичани, руснаци и т.н.? А да кънтят чалгии и кючеци от Жестоката истина е, че за алкохолен или се*с туризъм - България е мястото. За истинска почивка - ще извинявате, но НЕ.

    Коментиран от #106

  • 106 123

    1 1 Отговор

    До коментар #105 от "Яна":

    В цените на Созопол и Ставрос,Гърция има малка разлика в безалкохолните напитки и кафе в Гърция са по евтини с 8 стотинки,при алкохола узото е по евтино пак със 10 ст в Гърция, при воктае по евтино в България, шопска салата 300 гр 9.80 лв в созопол в ставрос е 5.70 лв 500 гр,Пържени паталджани Сзпл- 200гр 11.80 лв Ставрос-7.60 лв, Сзпл-спагети болонезе- 400 гр -16.80-Ставрос- същите са 11.70 лв, СЗпл каламари 200 гр -18.80 лв ставрос- каламари-14.63 лв,Сзпл свински ребра 450гр -18.20 лв, в Ставрос-12.68 лв, Сзпл-пилешко филе на скара 220гр-13.80лв в Ставрос- 12.68 лв, Сзпл Бутилка вода 750 мл -4 лв в ставрос бутилка вода 1.5 литра - 1.95 лв
  • 107 АВС

    2 0 Отговор
    "ИНТЕЛЕКТИ" автора на написаното не е арменец, а българо-сириец. Вие- жалки драскачи на коментари щом не знаете това пределно ясно е обективността на вашите драсканици.
  • 108 даскал Генчо

    2 1 Отговор
    Защо българина ходи в Гърция на лятна почивка???
    1. Чисто;
    2. Културно обслужване;
    3. Никой не те лъже;
    4. Хотелите добри.
    5. Квартирите и къщите за гости прекрасно обзаведени.

    Защо българина ходи в Австрия на зимна почивка???
    1. Важи всичко казано по горе;
    2. Картите за ски съоръженията значително по-евтини от България.
    Нашата министърка въобще не е в час. Имам чувството, че тя живее в свой измислен свят.
  • 109 123

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "1234567899":

    Кожодедерачите на Българите са в България, не са в Гърция,Македония ,Сърбия Румъния, Турция,Русия или САЩ
  • 110 321

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гъркинята":

    Ако не бях ходил в Гърция щях да ти повярвам, че е по-евтино. Факта, че сте пили две малки за 20 лева, вместо за 6 лева, колкото струва навсякъде в БГ марковия алкохол тип узо Пломари или средно качество уиски изобщо не ти подкрепя теорията за евтино. Защо като си платил тройно да не ти дадат купа плодове, за 2-3 лева. Проблемът ти е, че в БГ пиете две малки за 6 лева и пак искаш купа с плодове, ама няма как. А ако ти поискат по 8 лева за малко - ще кажеш - луди ли сте? Не, че нещо, ама си се кръстил гъркинята, пък си ходил с жената. Аман от трансатланти вегани.
  • 111 321

    2 0 Отговор
    Дори да има такава разлика - не знам в коя каравана на улицата си похапвал, ама да сравняваш Ставрос със Созопол е все едно да сравняваш София със Сингапур и да се възмущаваш - абе тези луди ли са - квадратен метър жилище да струва 20 000 евро, я в София е само 2000 и е много по-спокойно. Аз също обичам селската обстановка в Гърция, защото е тихо и спокойно, ама никога не ми е излизало под 2 пъти повече почивката. Така, че лъжеш. Вода за 4 лева за бутилка 750 мл. може да пиеш в някое от най-луксозните заведения, а в Гърция в магазина 1.5 литра са 60-90 цента в зависимост от марката. Та моят съвет е, отиди на един 4 * хотел в Гърция и на такъв в България и после сравнявай.

    Коментиран от #113

  • 112 Крис

    3 0 Отговор
    Аз съм си в Лъки Фамили хотел в Равда на 20м. от плажа безплатен паркинг, спа зона, уникална кухня за сведение на 1 и 4 включително Арменска-евала пичове
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.