Last news in Fakti

10 Юли, 2020 13:00 6 670 48

Илиян Василев: Борисов потъна и мълчи за Доган и Пеевски

  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • президент

Пеевски през Гешев го извика на разпит в момента, в който се обади в защита на Бобоков

Илиян Василев: Борисов потъна и мълчи за Доган и Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В цялата ситуация има два лагера - единият е лагерът на Доган и Пеевски, които реално са господарите на мафиотските структури чрез тяхното острие Гешев. И лагера на антимафията - който е толкова пъстър, че трудно се подава на описание. Борисов потъна, и от доста време мълчи. Особено по темата Доган и Пеевски. Там просто немее.

Мълчи и по темата атака на прокуратурата срещу Радев, президентската институция. Защото Пеевски през Гешев го извика на разпит в момента, в който се обади в защита на Бобоков.

Пропусна възможността да се откъсне от Пеевски и Доган. Няма и да го направи, защото ТЕ му знаят всичко - и сметките, и далаверите, и пачките и момичетата, които са изпратили за да му правят снимки, докато спи.

Именно този анализ за зависимостта лежи в основата на решението на Борисов да мобилизира държавната администрация, която го крепи на власт, на контрапротест в София. И ще сгреши. Кардинално. Защото ще напусне зоната на балансирането. Ще престане да бъде различим от Пеевски и Доган. Дори за своите.

Защо Доган, Пеевски и Гешев не организират контрапротест например? Защото знаят че ще се идентифицират като страна на протеста и ще бъдат пометени. Тук и Недялко и Любена не могат да помогнат, защото срещу техните стотици стоят много, много хиляди. Пък и няма да го направят, защото ДПС и Гешев предпочитат друг да вади картофите от жаравата.

Когато назначиха Гешев Борисов се направи на тарикат и каза - не е мой кандидат.
Когато назначиха Кошлуков - пак същото - не е мой кандидат.
Когаго Пеевски атакува Божков - пак не съм аз.
Когато Пеевски атакува Бобоков - не съм аз. И го разпитваха.

Димитър Николов - "популярния" кмет на Бургас също не знаел, че обслужва Доган.
И прочие примери, които показват, че ГЕРБ все повече се превръщат в обслужваща интересите на Пеевски, Доган и Гешев партия, която обаче отнася цялата политическа отговорност за техните зулуми и безчинства. На практика те са тотално беззащитни пред ДПС.

И сега Борисов решил да пращат държавни служители и администрация да брани правителството!? Защото снимките с кордоните жандармерия пред МС, нещо не говорят за "растяща" популярност.

И така за пореден път ще обслужи ДПС и кликата му.
Което пък е големият проблем на протестите - ако не държат на фокус истинския проблем за сриването на държавата - тандема Доган - Пеевски - Гешев и ДПС, а се фокусират само върху Борисов ТЕ ще поставят друг обслужващ на негово място.

За това централата на ДПС, сараите, хотел Берлин, специализираната прокуратура и съд, Съдебната палата, БНТ, Нова ТВ, Канал 3 са истинските адресати на протеста на улицата. Иначе само с МС и Съдебната палата ще зациклим. Трябва да се разшири географията на протеста, както ще стане в събота с масовия плаж в Доган сараите.
ГЕРБ, които са легитимно избрани, имат избор да правят контпротест по подобие на Любена и мутрите на Гешев, за бранят господарите си от задкулисие, което не е избрано от никого.

Или да се присъединят към премахването на Доган-Пеевски-Гешев с надеждата, че ще се освободят от диктата на една нелигитимна престъпна клика от узурпатори. Не само те, но и всяко следващо правителство.

Оставката в този случай на правителството може да се тълкува и като опит ГЕРБ да се съхранят за следващите избори и извадят от уравнението на протеста. Нещо повече, ако се обърнат срещу Пеевски и Доган, могат и да останат на власт, но само след смени в правителството като изхвърлят хората на Пеевски. Така могат да завършат мандата си.

Борисов допусна да превърне атаките се срещу Радев в обцесия. Спечелиха Доган и Пеевски - които взаимно отслабиха и президента и премиера, докато плетат интригите и мрежите си на влияние зад кадър.

Сега президента е жертва, а Борисов подизпълнител на Пеевски. ГЕРБ на ДПС.
Не е сложно, но е добре да се напомни на гербаджиите преди да правят контрапротести срещу хора, които защитават демокрацията. Защото ще изпаднат в много глупаво положение. Ама много.

Илиян Василев, фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ на сокола

    107 11 Отговор
    Радев Президент! БГ - Президентска република!!

    Коментиран от #19

  • 2 джаба

    61 5 Отговор
    БАЦЕ МНОГО Е ТОТАЛНО ,НАПРАВО ПРАВО В ТУКА, АБЕ ДА ФЪРГА КЪРПАТА И ТВА Е
  • 3 Всичко

    59 3 Отговор
    е повече от пошло и отвратително гнусно !
  • 4 под магнолийката

    60 4 Отговор
    Баце не е потънал, просто му направиха хватката на Мата Хари. Трябваше да си седи сам като куче, както се и хвалеше до преди време. Жените затриват.

    Коментиран от #20

  • 5 Вън мутрите

    70 6 Отговор
    Бойко не взе ли достатъчно пари за няколко живота, че иска още власт и пари. Да си тръгва и, да почнем икономическо развитие, като в Румъния, които бяха зад нас при вливането ни в ЕС, а сега са с двойни доходи.

    Коментиран от #7

  • 6 Алфа Чакал

    38 1 Отговор
    Абе по-лесно е в тая държава да си прокурор.Който и да подхване няма да сбъркаш
  • 7 2 млн българи избегаха от Баце

    44 6 Отговор

    До коментар #5 от "Вън мутрите":

    Румъния е голяма държава, има много работна ръка, Баце почти ни е ликвидирал.

    Коментиран от #14, #21

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 7 Отговор
    РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ

    Коментиран от #48

  • 9 Футболен Деятел

    39 2 Отговор
    Няма как Борисов да се присъедини ,щото точно тези които са срещу Доган-Пеевски-Гешев ще го свалят под влиянието на компроматите ,които ще извадят Доган-Пеевски и Гешев. Разбирате ли абсурда в който се намира България
  • 10 ганев

    44 1 Отговор
    разните пеевци - догановци . Това трябва да се измете тотално...Това което е направено на морето чрез присвояване от морската ивица - ДА СЕ РАЗРУШИ...Това ли лицето на държавата. Едни измамници си развяват байрака...

    Коментиран от #13

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 1 Отговор
    такива като ДОГАН взривиха бомба по времето на соца при ГАРА БУНОВО загинаха хора деца загина и глухонямо дете

    Коментиран от #35

  • 12 Шопо

    14 3 Отговор
    Мъжка кутка...
  • 13 закривай

    37 4 Отговор

    До коментар #10 от "ганев":

    Това е само видимият айсберг. Бедната ти е фанатазията какъв е гнилоч надолу. Баце е покварил всичко.
  • 14 Добре, Словакия

    32 2 Отговор

    До коментар #7 от "2 млн българи избегаха от Баце":

    Вземи една Словакия с 5 милиона население и им виж доходите.
  • 15 bbb

    8 5 Отговор
    Агент Сашо отново се активира
  • 16 излиза че

    5 1 Отговор
    цитираната личност е ,,балъка,, в държавата.
  • 17 ПЕНКО

    7 5 Отговор
    МАНЕТЕ ГО ИЛИЯН -ТОЙ Е ЯСЕН !!! НО КАКВО СТАВА ??? -----"ПЪРЦУДЕНТА "ОТ БеСиПи И СИЕ- СИ Е ПРОИЗВОДНО НА СТАРАТА ДС , НО И ПЕЕВСКИ И ДОГАН СА ПРОИЗВОДНО НА СТАРАТА ДС -АДЖЕНТИ !!! БОЙКО СИ Е "ДУПЕ И ГАЩИ " С ФСБ-КГБ !!!! КОЙ-КОГО ...ЗА КОГО И ЗА КАКВО ???? КАКВИТО И ДА СА ПАРИТЕ - ДОБЪР -ЧЕШКИ ;РУСКИ И АНГЛИЙСКИ СНАЙПЕР ГИ ЕЛИМИНИРА !!!!
  • 18 Зомби

    13 3 Отговор
    Отново Доган е виновен!!!

    До кога ще бъде изтривалка същия?

    Ами Борисов ако беше честен и бе спрял с корупцията нямаше да го е страх от нищо.........
  • 19 Кукла на конци

    8 23 Отговор

    До коментар #1 от "НЕ на сокола":

    Радев има смелост защото божков и галеви са зад гърба му с крадените пари а ю василевмного хубаво кажаза прегръдката м/у бсп и дпс кои гласува за радев дпс крадеца вика дръжте крадеца като го засегнаха ха сега

    Коментиран от #47

  • 20 Ново

    7 23 Отговор

    До коментар #4 от "под магнолийката":

    На радев му предрекоха с тази жена или ще се разведеш или ще те изгонят от президенството и тои се провали
  • 21 Червени боклуци.

    6 15 Отговор

    До коментар #7 от "2 млн българи избегаха от Баце":

    Червената шайка-терористи БСП е партията на милиардерите-капиталисти, "заграбили алчно на човека труда". Затова половин България емигрира, дрОгари.
  • 22 Р. Овч.

    3 9 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 23 Червени боклуци,

    11 6 Отговор
    и у нас трябваше, като в Румъния '89-та година да застрелят двама-трима комуняги, за да не посмеят да вършат подривна дейност срещу държавата. Сега щяхме да сме поне на нивото на Словения, дрОгари.
  • 24 Червени боклуци.

    6 11 Отговор
    Червената шайка-терористи БСП, дубайският мошенник, белградският крадец и фърчилото-доживотен затвор за всичката тази гмеш, московска пасмина.

    Коментиран от #28

  • 25 ГЕйРБ

    6 7 Отговор
    Този Илиян Василев плаче за прокурорска проверка , все някога ще е паркирал неправилно.
  • 26 Българска армия2

    12 2 Отговор
    Защото управляващите гербери са слуги на Сульо и Пульо.
  • 27 Наблюдател

    15 2 Отговор
    Бойко, Доган, Пеевски са "комбина по интереси" в крехко равновесие основата на което е запазване на властта и облагите от нея! Гешев специaлно бе избран за нещо като шеф на "ударна група талибани" за защита на комбината като нанася удари в-у всеки който евентуално може да застраши интересите на комбината! Вихренето му по села и паланки е просто "прах в очите" на гражданите! Във всяка Мафията си има ерархия ,дори тази която е завладяла държава!
  • 28 ХА ХА

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Червени боклуци.":

    Стига плака ма 🐑
  • 29 gbp

    4 16 Отговор
    Нeкa бъдeм чecтни, Румeн Рaдeв e фaлшив гeрoй. И тo дoри нe бългaрcки, a крeмълcки. Пoзициитe му в 100% oт cлучaитe cъвпaдaт c хибриднитe дeзинфoрмaциoнни пoтoци, пoкрoвитeлcтвaни oт путинcкия рeжим, и oфициaлнaтa външнa пoлитикa нa руcкoтo прaвитeлcтвo. И тoзи чoвeк, Рaдeв, пocтaвящ ce винaги в уcлугa нa Мocквa, e бoрeц cрeщу мaфиятa?
  • 30 Българин

    14 3 Отговор
    Блъгария трябва да стане президентска република, да се промени Конституцията и после да започне голямото почистване в държавата ни от политически трупове и политическа смет.Трябва да се мине през Чистилището.

    Коментиран от #32

  • 31 Захари Стоянов

    2 13 Отговор
    Е хайде, дойде време да си признаете, че е време батко Ердоган да си поеме управлението на Булгаристан.
  • 32 Захари Стоянов

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Остави, остави тези приказки, мандалото Лопна. Истината е в пост 31. Уви.
  • 33 6878

    6 8 Отговор
    И докога Руското посолсво ще прави сценариите в БГ а нашите нкадърни артисти ще го играят театрото.И кога ще се сетите че зад Доган и пеевски ктоят огромни пари,политики и интереси,а ви занимават с по едно име.И Бойко са го сложили да кроти народа и да го занимава да се вълнува за глупости.

    Коментиран от #34

  • 34 Захари Стоянов

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "6878":

    Пост 31. Ако не турско, ще е руско. Ако не е руско ще е руско-турско. Ако не е руско-турско, ейна-пак ще е турско. До такива последици водят и другарлъка и аркадашлъка.
  • 35 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А "демократа" Желев помилва извършителите!!!

    Коментиран от #42

  • 36 pbg

    3 14 Отговор
    Нeкa бъдeм чecтни, Румeн Рaдeв e фaлшив гeрoй. И тo дoри нe бългaрcки, a крeмълcки. Пoзициитe му в 100% oт cлучaитe cъвпaдaт c хибриднитe дeзинфoрмaциoнни пoтoци, пoкрoвитeлcтвaни oт путинcкия рeжим, и oфициaлнaтa външнa пoлитикa нa руcкoтo прaвитeлcтвo. И тoзи чoвeк, Рaдeв, пocтaвящ ce винaги в уcлугa нa Мocквa, e бoрeц cрeщу мaфиятa? Нe, нe, нe.

    Коментиран от #37

  • 37 Истински герой

    9 3 Отговор

    До коментар #36 от "pbg":

    фалшивия герой си ТИ!

    Коментиран от #40

  • 38 ХЕАХ

    12 2 Отговор
    Браво за точно написаната статия. Борисов е новата жерства на ДПС, а ГЕРБ прислугата. Президент е прав . МАФИЯТА ВЪН! Изхода на Борисов и ГЕРБ е един оставка незабавно за да се спаси нещо повече от мафията и връщането на държавноста и държавата Бългрия.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 бай онзи

    3 10 Отговор

    До коментар #37 от "Истински герой":

    Маските на олигархичните играчи у нас паднаха и сами разкриха зловещите обвързаности, които ги свързват.

    Вижте кои са лицата на т.нар „Народен протест“, който се проведе на „Дондуков“2

    Христо Иванов – Пинокио: Провален правосъден министър, адвокат с прекратени юридически права, сламен лидер на създадената от Иван Костов ГМО партия „Да, България“ и подкрепена от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев

    Мая Манолова: Неуспял кандидат за кмет на София, партиен лидер на нов политически проект, за който стана ясно, че е търсено финансиране от обвиняемия хазартен бос Васил Божков

    Костадин Костадинов - Костя Копейкин: Провален кандидат за кмет на Варна, лидер на кремълския политически проект „Възраждане“

    Корнелия Нинова: Лидер на БСП, участвала в бандитската приватизация

    Румяна Ченалова: Уволнена съдийка, пуснала на свобода двойният убиец от „Соло“ Илиян Тодоров, една от приближените на укриващия се в Белград банкер Цветан Василев, източил 5,6 млрд. лв. от КТБ

    Велислав Величков: Неуспял юрист, лидер на НПО-то "Правосъдие за всеки", свързано с Иво Прокопиев и Цветан Василев, което подкрепя основното пипало на грантаджиите в Темида

    Арман Бабикян: Баща на фалшивите новини у нас

    Николай Хаджигенов: Защитник на приятелката на Васил Божков ЛиЛана и осъдената за рушвет бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева

    Сценаристите на Слави Трифонов: Хората, които стоят зад партийния проект на бившия ТВ водещ
  • 41 ПО УСТАВ

    3 0 Отговор
    СЛОЖИ СИ МАСКАТА БЕ МУТРО
  • 42 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Иван":

    А соца Първанов го награди с най-високия орден.
  • 43 112

    0 1 Отговор
    Жал ми става за българи и турци. Те управляващи, опозиция се борят за кокала. Ако сам не си помогнеш сам, няма кой горе.
  • 44 Тошко

    1 0 Отговор
    Бачо ИлияЕ, появата на БСП на на протестите означава гибел и затвор за Фърчилото.
  • 45 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Ем нема как, всеки си има щефове, на Баце шефа е агент Сава-доносникът а зам. шеф му е Шиши.
  • 46 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Внимавай Баце, ако не си послушен Сава че те свали от жипката, ДПС е най-дълго управлявалата партия в България след 89г., 30 години без прекъсване и продължава, може би, познайте дали и пука за българските мюсюлмани...
  • 47 Съвет

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кукла на конци":

    Запишете и после си чуйте умопорачителните си шифренизми. Няма начин да се се гътнете.
  • 48 бивш разкаял се ком

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Позора фатмака Радев!Импийчман!