Last news in Fakti

10 Юли, 2020 14:23 5 630 42

Как приключи голямата измама на Кремъл

  • референдум-
  • измама-
  • владимир путин-
  • путин-
  • кремъл-
  • русия-
  • гласуване-
  • крим

Капанът на Кремъл беше зададен умело

Как приключи голямата измама на Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изпълнявайки обещанието да не променя Конституцията за себе си, Путин все още „влачи“ промените в един пакет. Кремъл го нарече "триумф" и фактът, че гласуването се проведе под принуда и почти цялото бюджетно зависимо население на страната, от Мосводоканал до последния войник, от пациенти в родилни отделения до затворници, гласува, не го натоварва много. Прави ли са или не, никой не го интересува. Международните медии съобщиха за невероятни нарушения и безпрецедентни методи за гласуване на места, неподходящи за това.

Гласуването на измененията се проведе от 25 юни до 1 юли. Според Централната избирателна комисия на Русия 77,92% от избирателите одобриха изменения в основния закон, 21,27% са гласували против. Избирателната активност е 67,97%.

Тези сборове на гласуване показват едно - мнозинството от населението е силно зависимо от държавата и не е готово да следва волята си. Тези цифри не демонстрират степента на подкрепа за режима. В Русия вече няма нормален избирателен процес и няма да има политически режим: всякакви избори винаги са глас „за“. Степента на надеждност на резултата по принцип не може да се провери. Основният инструмент на изборните игри е принудата на безразличните и зависимите. Онези, които участваха в гласуването, желаейки да покажат на всички своя вот „не“, всъщност дадоха повече легитимация на самия вот, увеличавайки избирателната активност. Което беше нужно на Кремъл. Капанът беше зададен умело.

В резултат на това всички противници на сегашното правителство загубиха максимално. Обаче не можеше да е другояче. В продължение на няколко месеца властите успяха да изградят и отстраняват грешки от дълбоко слоеста система от манипулации и фалшификации с безпрецедентни размери, в сравнение с които предишните "въртележки" бяха малки градски инициативи. Денонощна и широко разпространена кампания, масово принуждаване на държавните служители да гласуват, предсрочно гласуване у дома, липса на обичайно наблюдение, лотарии и други начини за финансово стимулиране, публикуване на анкети и дори резултати на гласуване преди приключването му и пр.

Независимите наблюдатели отбелязаха безпрецедентна измама по време на гласуването. На Запад този вот беше наречен "триумф на един човек" и "лебедова песен на остатъците от демокрацията" и призовава за лишаване на руската делегация от право на глас в Съвета на Европа. Измененията бяха критикувани от руски защитници на правата на човека и Венецианската комисия. Опозицията и нейните привърженици обвиняват 67-годишния Владимир Путин, че се стреми да стане президент за цял живот.

Въпреки това измененията влязоха в сила на 4 юли и Путин подписа указ, който обезсилва президентския му мандат и му позволява да се кандидатира отново за президент. Оттук нататък му остават още шестнадесет години. Нулирането на крайните срокове отвори нов хоризонт за него. Да, през 2036 г. той ще навърши 84 години и може би ще реши да назначи приемник преди това време, без да чака деменция. Но във всеки случай измененията в конституцията освободиха ръцете му през следващите десетилетие и половина. И какво ще бъде това десетилетие, не е трудно да се отгатне.

Така, например, първият законопроект, внесен в Думата, прилага изменения в Конституцията, които ще изпратят всички правила на международното право в ада. Според тази инициатива призивите за отчуждаване на част от територията на Руската федерация, включително исканията за връщане на временно окупирания Крим, сега ще бъдат приравнени с екстремизъм. И всички законопроекти, свързани с връщането на Крим в Украйна, ще бъдат обявени за неконституционни. Крим ще бъде последван от Донбас. Вече много експерти предполагат, че тестваната схема за гласуване се е превърнала в репетиция за бъдещи избори в Русия и проникването на кремълските протежета в Луганск, Донецк и Крим във федералните власти и регионалните избрани органи.

Изпълнението на Кремъл чрез референдум няма нищо общо с демокрацията, а по-скоро в името на вечния Путин и „стабилността“, която царят обеща под формата на социално-икономическа стагнация, консервативен национализъм и антидемократично „гробищно мълчание“. Това е най-странното гласуване след разпадането на СССР, като се има предвид, че процедурата, продължила седем дни, е проведена според специално приет закон, а не по закон за референдум, и в същото време няма правно значение, тъй като измененията бяха одобрени предварително от парламента.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3121

    35 9 Отговор
    Булю булю а денис?
  • 2 Еееее

    34 16 Отговор
    Само СССР👍
  • 3 Behemoth

    57 15 Отговор
    Абе тая огромната страна освен централизирано как може да се управлява?Нали всички видяхме докъде доведе демокрацията на Елцин....до разпад на държавността...на ядрена сила!

    Коментиран от #7, #40

  • 4 Денис Белята

    43 9 Отговор
    Като прочетох заглавието си помислих,че е дело на "Дойче Зеле"пък то Денис.Дени помисли за работа в чужбина.
  • 5 Световен ред

    40 8 Отговор
    Е айде бе. САЩ. може а РУСИЯ. не може. ?????? Нали знаете за какво става дума?????????
  • 6 Факт

    20 4 Отговор
    И дамбазо заработва за гърция!
  • 7 Наблюдател

    31 8 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    В тоя период не управляваше Елцин,а "приятелите" от Белия дом".

    Коментиран от #18

  • 8 don4i4o

    29 5 Отговор
    а джамбаз означава препродавач на крадени коне ,що ви боли за руската федерация...клоуни
  • 9 Един от многото

    29 7 Отговор
    Джамбазов, Борисов си отива, а за тебе няма да е зле да се изпаряваш от България преди това!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен Язовец

    32 8 Отговор
    Соросоиде дори не съм ти чел пасквила. Това ли са новите задачки в НПОто? Руската Федерация не се влияе от соросоидните желания!

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХА ХА

    36 7 Отговор
    Дениз изглежда повече го боли , че в Русия забраняват гей-браковете и гей-парадите , а опитът му за политически анализ е несполучлив .
  • 14 Бесен Язовец

    20 6 Отговор

    До коментар #10 от "Браво на руснаците":

    Соросоди и русофоби са едно и също, на кратко - капиталистичеки имперски роби!
  • 15 Българче

    15 6 Отговор

    До коментар #10 от "Браво на руснаците":

    Браво и на теб 👍👏👏
  • 16 Бългaрин

    28 6 Отговор
    Не чалга музиката с ориенталските си ритми, а промитите от турско-американска пропаганда умове на млади журналисти са срам за България.!
  • 17 Кирил

    6 15 Отговор
    Излъгали да само себе си.Вече никой за нищо няма да ги пита
  • 18 НАТО ВЕЦ

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Прав си. Елцин само го отпиваше ;)
  • 19 Дедо ви

    30 7 Отговор
    Всичката Мара втасаала....Пак гледаме в чуждото канче - щото у нас е ред и законност! Поне Путин издига авторитета на странста си! А на Територията - точно обратно! Пожарникаря ни направи за смях.
  • 20 А БЕ

    9 27 Отговор
    НА ПРОСТ И ПИЯН НАРОД КВА ДЕМОКРАЦИЯ, НА ТЯХ ТРЯБВА ДА ИМ Е ГАДНО ДЕНОНОЩНО !

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гн Джамбазки

    19 4 Отговор
    Некоректно пишете "не е готово да следва волята си". Трябва да напишете, "не е готово да следва МОЯТА воля".
    Това са избори. Всеки има право и свободата да покаже каква е неговата воля. Нещо повече, всеки дори има право да се откаже от това си свое право.
    Нали това се нарича демокрация, г-н Джамбанзи.
    А вашето "не е готово да следва МОЯТА воля" си е чиста диктатура! :)
    Със здраве.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Прост и пиян народ?

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "А БЕ":

    Подобна простащина преди време публикува и съвършения интелектуалец Ал. Йорданов - днес герберски евродепутат. Не познаваш нито Русия, нито руснаците.
  • 25 Сандо

    17 4 Отговор
    Ревете,стенете,проклинати - а Русия си върви по своя си път.А "демократичният" Запад затъва икономически,финансово и,най-важното,морално.И като че ли от тази пропаст излаза еще е с много сълзи,сополи и кръв.Дано очертаващата се буря ни подмине.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Златна орхидея

    2 16 Отговор
    Добре, но това не е Путин, и децата в Русия знаят, че тя не се управлява от този обикновен актьор от селски театър. И децата там знаят, че това е третият двойник на Путин и не се казва Путин. Оригиналът и първите двама двойници бяха терминирани от американски дронове последователно през годините, но този явно е без особено значение след като го държат на сцената още, а че Русия се управлява добре това е факт... и се управлява от жена... Това е пък фактът, който децата на Русия не знаят.

    Коментиран от #33, #42

  • 29 Госあ

    3 9 Отговор
    На кой му дреме за кремъл бе ? К'во ни занимавате с глупости.
  • 30 БРАВО НА РУСНАЦИТЕ

    9 11 Отговор
    Изчерпаха всички запаси от боляршник.
  • 31 Ало, морето

    13 4 Отговор
    Започваш да дразниш с инфантилния си русофобизъм.
  • 32 3666

    18 3 Отговор
    Установил съм, че колкото повече пяна хвърчи от устата на някои хора, на толкова на по-прав и по-успешен път е Путин. То винаги си е било така, керванът си върви, кучетата си лаят. Русия не е трън в нечии задници, а цял кактус.

    Коментиран от #34

  • 33 Кога

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Златна орхидея":

    Кога последно си пие хапчето?
  • 34 Предната тъпотия

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "3666":

    на един и същ автор. Няма нито един материал, който да не дъха на мисирка.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Kумчо Вълчо

    5 0 Отговор
    Денис денис , кьорав ли , не виждаш ли какво става в България , или и ти си на хранилка при Сорос.

    Коментиран от #38

  • 37 BigBulgarianBoss

    2 3 Отговор
    Да приключва Кремъл... Колко може да чакаме
  • 38 Остави го

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Kумчо Вълчо":

    Просто момче на хранилката на гробарите.
    Дай му да пише врели-некипели, жалки инсинуации и да трие неудобните коментари за гробарите и техните западни ментори..

    Изтрил е всички свестни коментари.
    Това е манипулативна медиа.
  • 39 Българин

    5 1 Отговор
    Гадно им е на соросоидите ,че няма да могат да набутат в Русия тяхно изчадие и да я съсипе,както успяха в България... Путин им разката майката на тия гадове и са просто бесни...Направи Русия най-мощната във военно отношение Държава.А това значи и всячески най-мощна...И да имаш трильони ,нямаш ли оръжие нищо не става. Защото парите са си хартия,а оръжието ,може веднага да ти донесе всякакви блага... Америка с оръжие си взима нефт ,не с пари... Така ,че е ясно ,защо соросоидите плачат ,че Путин ще управлява...Найстина -тях нищо добро не ги очаква...Да живее Русия! Да живее България!

    Коментиран от #41

  • 40 ссср лайна

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    прав си такова лайняно блато как се управлява....
  • 41 Хауърд Лъвкрафт

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Днес Apple cтрува колкото 22 Гaзпpoмa или 1116 Aеpoфла .
    Благодарение на путинизма .
    И какво викаш е разкатал Путин ?
  • 42 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Златна орхидея":

    На тебе дойдоха от Кремъл ли да те светнат кой двойник е и даже 3 ти...? Днес сигурно е ден на отворените врати на психиатриите...
    Дронове на американците над Москва...Просто немам думи... Язък за човешките същества с такива мозъци...