13 Юли, 2020 09:59 12 512 132

Румен Радев е най-доброто нещо в българската политика след 10 ноември

  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • протести-
  • изпълнителна власт-
  • дпс-
  • герб

Капитализмът ще трябва да загуби мутренския си чар

Румен Радев е най-доброто нещо в българската политика след 10 ноември - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Онзиденшният ден ми почна рутинно. С новината за рейда на Гешев в президенството... и малко по-късно, тъкмо си преговарях по този повод думите от писанието си от вчера, които дъвча вече три години: „Радев трябва да оглави революцията – да апелира към масите, да ги застави да се раздвижат, да го принудят да направи това, което сам би искал да направи“... и току гледам като в сбъднат сън как Радев излиза стремглаво от двореца си с вдигнат юмрук, отива при народа, който възторжено аплодира (виждал съм това с очите си тук в Ню Йорк), и отпушва тапата на революцията!

Как точно е протекъл за президента денят след рейда на Гешев, колко бързо се събра на площада хиляден народ – беше спонтанно, поне колкото на 14 юни 2013 г. срещу Пеевски, засега ми е неизвестно, но факт е, че Радев и народът – порядъчните българи – заедно могат да преобърнат  тежкия джип на мутрите, когато поискат. Винаги съм го усещал. Неподправената празнична атмосфера ми напомни за първите сборища след десети ноември, за големите митинги от юни 1990 г. Никога оттогава не е имало нищо подобно! Колко бързо взаимните укори по Фейсбук – де сте, бе, ква е тая плаха декларация (на БСП) – отстъпиха на общата еуфория. Тези, които реално опонират на мутрите, дойдоха до един на площада, или след известно чудене подкрепиха протеста, а тези, които имитират опониране, не се появиха и продължават да кроят планове за догансарая в събота – когато още в четвъртък София пламна.

Но най-завладяващото за мене бе, че на площада дойдоха довчерашни опоненти, обединени от морално възмущение от наглостта на мутрите и от решимост за съпротива. Веднага се обадих на племенниците ми, които в 2013 г. протестираха на жълтите павета, и каква бе радостта ми, че и те отиват на протеста! Енергията на младите, умните и красивите плюс мъдростта, лоялността и издръжливостта на немладите трябва непременно да останат в съюз!

Конкретните перипетии на това сближаване също не са толкова важни. То зрееше от доста време и покрай скандалите с разкритията на Божков, и покрай разнопосочните сигнали от Запад. Колеги писаха – и с одобрение, и с укор – че цирковата акция на Христо Иванов пред догансарая направила огромна услуга на Радев. Човек обаче никога не знае със сигурност какви ще са последиците от действията му. Кое конкретно камъче ще обърне колата. Други славеха „простия следовател Гешев“ като неволен обединител и велик пиарчик. Гешев също е пълен случайник. Не одобрявах, че Радев тогава му подписа, а и Борисов, който обича да се огражда с по-прости от себе си, едва ли е мислил, че Гешев е чак толкоз библейски прост.

В школската философия казваха, че случайността е форма на проява на необходимостта, или че е пресечна точка на необходимости. Гледам, в коментар на същата тема от април 2018 г. съм писал, че в България най-после, със закъснение от седем години, сред мнозинството от народа се развихри всеобщ морален гняв срещу мутрите. Станалото вчера си беше необходимост. Седем години и още две не бяха малко, докато си намери руслото, но все пак доживяхме! Утре, разбира се, всички ще се смеят, ще се дивят как е било възможно този субект, когото отсега ще гледаме на малкия екран по следствия, съдилища и затвори, така да оплете мозъците не само на стотици хиляди обикновени хора, но и на рой хараланещи интелектуалци: „има голямо срастване на личността на Борисов с идентичността на държавата, неговото сваляне ще доведе до срив.“ Правилно – „неговото сваляне ще доведе до срив“ на мутренския заговор срещу порядъчността, компетентността и просто нормалността, който заговор наричате „държава“.

Девети юни, ако породилият се момент, както се надявам, не бъде пропилян, а ще е трудно да бъде, може напълно да преобърне политическата ни геометрия. Да отпаднат тънките предизборни сметчици колко места може да купи мутрата с пачките от чекмеджето и колко места ще получи от контролирания вот. „Всеки ден ще е така“ – скандираха в падащия летен здрач младите на Орлов мост – и така и трябва да бъде. „Борисов 3“ трябва да бъде свален преждевременно с цялата известна ни и още неизвестна техника на уличната буря и натиск. Гражданското неподчинение трябва буквално да ги премазва като тахтаби, ден след ден. Животът им в София и големите градове трябва да стане буквално невъзможен. Пред МС, НС и Съдебната палата, но и в Банкя и на ул. „Секвоя“ трябва да им се нагнетява страх, трепет, постоянен дискомфорт. Да поискат сами всичко това да свърши.

Защото спонтанното напълване на площадите за ден-два според мене вече няма потенциал да повлече автоматично оставката на Борисов като в незабравимата и опияняваща пролет на 2013 г. Ако се лъжа, няма да има по-радостен от мене. Но лошото е, че напоследък заедно с решимостта на Радев аз борба укрепна и волята за власт, т.е. отчаянието на Борисов. Той знае, това ще му е последната оставка и няма лесно да я хвърли.

Професионалните държавни служители, националните медии ще имат огромна роля в борбата за свобода. В това число и нашите професионални дипломати, които ще информират достоверно чуждите правителства за характера на народното антимутренско въстание у нас. Ето че и БНТ на Кошлуков отрази професионално протестите в четвъртък – само ден, след като не излъчи изказването на президента. Имаше май че обичай някога БНР да пускат „Бийтълс“ на всеки час. Едва ли някой асоциира „Бийтълс“ с мутрите! Бизнесът трябва също да даде своя принос за нокаутирането на мутрите – с движение Me Too на пострадалите от рекет и пладнешки грабеж  търговци и по какъвто друг начин могат.

Как трябва да се развият нещата след оставката е ясно – силен служебен кабинет, който да прекърши гръбнака на ГЕРБ и да осигури избори, свободни от герберски манипулации. Борисов трябва да бъде съден публично с цялата строгост на закона.Това ще е поучителен морализаторски театър за народа, какъв се вижда веднъж в живота. Абсолютно необходим за въстановяване на моралната вменяемост на нацията ни!

Като организирана престъпна група ГЕРБ ще бъде забранена, собствеността ѝ – конфискувана и кадрите ѝ – примерно до общински съветник и началник отдел, политически назначенец в държавната администрация – лустрирани за пет години от изборни постове, държавни служби и ръководни позиции в държавни фирми. Хараланещите интелектуалци по преценка на медийните ръководства и университетското самоуправление ще бъдат лустрирани за пет години като говорещи глави и педагози от всякакъв калибър. Интелектуалците, които пък имат повече връзка с реалността и могат да дават смислени обяснения на ставащото, ще трябва да се понапрегнат повече тези месеци. Ще има кръгли и правоъгълни маси, дипломни работи, докторски дисертации и хабилитационни трудове. Ще се умува и там как бе възможно всичко това.

Кой ще спечели новите избори – който ги спечели! Ще има широка коалиция, може би подобие на тройната, но този път без ДПС. Дневният ни ред обаче ще бъде съществено изменен. Страстването на Борисов не само с „държавата“, ами с „евроатлантизма“ и капитализма неизбежно ще разклати сериозно устоите им! Натовският генерал Радев, отличник на американска военна академия, говорещ гладко английски, наистина сега е най-удобното лице на България пред западните партньори. Които утре ще се плеснат по челата и ще ни кажат, „леле, как ни будалкаше оня селянин Бойко“, ама ние хич не му се връзвахме! Капитализмът ще трябва да загуби мутренския си чар. Каква прозападна, прокапиталистическа партия на реда и закона, трудолюбието и предприемчивостта, патриотизма, класовия мир и сътрудничество – нещо като старата ХДС в Германия и Италия – ще може да се оформи от това – предстои да видим. 

Всичко това обаче ще е от утре. А днес да слушаме революцията. 

Автор: Валентин Хаджийски

Източник: "Гласове"


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 144 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    105 210 Отговор
    Този пингвин е най голямото недоразумение

    Коментиран от #53, #80

  • 2 Директорчето

    190 55 Отговор
    Добра статия. Хайде тролове палете автобусите и почвайте да леете л**на.

    Коментиран от #7

  • 3 ИМПИЙЧМЪНТ

    85 196 Отговор
    РУСКИ ШПИОНИН !

    Коментиран от #24, #59

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Определено

    71 142 Отговор
    не е най доброто, но след Акцийката на каскета много умело се възползва от ситуацията.
  • 6 Оставка

    172 49 Отговор
    Днес всички градове да излиат!

    Коментиран от #52

  • 7 Верно ли

    87 13 Отговор

    До коментар #2 от "Директорчето":

    Да, много са активни последните дни. Хлебят като за последно :)))
  • 8 Тръмп

    49 106 Отговор
    Революция няма да има с толкова дебили,какъвто е и Хаджийски!!!:):):)
  • 9 Хаххахаххах

    63 79 Отговор
    Големото лъскане.То така и на Царя се радваха,даже и му вЕрваха.Има разлика между желаното и възможното.
  • 10 бате Митко

    95 43 Отговор
    Айдеее ,почнаха платените репортажи.
  • 11 И сам войнът е войн

    68 33 Отговор
    Така е но за съжаление, като че ли е "бялата лястовица" !

    Коментиран от #66

  • 12 Знаем ги тези номера

    80 97 Отговор
    Майко какъв ферман. Само Алена може да го бие. Така и не разбрахте от 1989 че 'революция' със стар комунистически материал не се прави. Радев се разписка защото обкръжението му засмърдя а и най вероятно партията майка се опасява че и нея ще разследват. Тогава пък каква корупция и воня ще се разкрие, бедна ви е фантазията. И същите тези Радев и Партията манипулират народа да протестира срещу корупцията. Народа да си спомни 1989 и до какво доведоха лозунгите и 'демокрацията' на същите тези ...
  • 13 КОТарАК

    128 61 Отговор
    незнам дали е най-доброто нещо , но със сигурност е почтен човек и най-голямата надежда в момента
  • 14 антибсп

    69 66 Отговор
    Чакат ни тежки времена, ако това е най-доброто.
  • 15 гост

    73 98 Отговор
    Абсолютно е прав автора на статията но е допуснал лека неволна грешка - Радев е най-доброто нещо в РУСКАТА политика след 10 ноември !

    Коментиран от #77

  • 16 Взимсйси го

    71 78 Отговор
    и си го гледай у Вас. Това толкова хубаво нещо е толкова праволинейно, че дори конституцията не прочете и не разбра като какъв е избран,а си мисли че е Жана Дарк на червения, Сталин и Ленин заедно. И как така БСП която създаде мафията и е мафията сега е борец срещу мафията, че даже и бореза оравди и свободи. И как така Божков стана чист като сълза, а Гешев мутра. Нещо мръсно и много Ви е мътно писането, но него разбира се може да объркате младите които нямат памет за това кой кой е
  • 17 Питащ

    56 81 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Румен Радев е най-доброто нещо в българската политика след 10 ноември

    Ама това Васил Божков ли го казва?

    Коментиран от #112

  • 18 Дедо Йоцо

    86 32 Отговор
    Сичкото гербераст и трол да излиза тука и да хейтва че лодката се разклати страшно .... За 15€ /тридесет сребърника/ довечера на площада!
  • 19 Гост

    79 18 Отговор
    Пасмината вън! Връщат откраднатото и в пандиза!
  • 20 Йосарян

    54 31 Отговор
    Не бързайте да се радвате. След падението на Мутрата идва още по голям хаос и мизерия. От нас Зависи!
  • 21 Да хубавото

    43 54 Отговор
    нещо, громи тези който мрази, ама като трябва да дава отговори, излиза на площада и дестабилизира държавата за кефа на един техен разбойник, дето кисне в Дубай
  • 22 Срамота

    57 69 Отговор
    Ако, Румен Радев е най-доброто нещо в българската политика след 10 ноември, Ахмед Доган е най-умният политик,Христо Иванов най-смелия и честен политик....тогава жална ни е майка (както винаги впрочем).

    Коментиран от #35

  • 23 Гледайки отсрани

    21 33 Отговор
    Имам чувството, Боса няма да подаде оставка ако не е сигурен, че пак ще спечели или не сключи сделка и не подсигури спокойствието си през следващата година. После вероятно ще се прегрупира и ще излезе за нови избори или като Волен или Станишев ще отиде на някаква изборна длъжност у нас или в ЕС, която да му дава спокойствие и възможност за бъдещи сделки с другите управляващи. Затова предполагам ще инвестира суми много по големи от тези в шкафчета и чекмеджета. От хората зависи доколко осъзнават случващото се и дали политиците на „прехода” ще продължават да пълнят шкафчета, строят имения, бъдат крупни инвеститори и така поддържат „прехода” като несменяем модел по подобие на комунизма с помощта на преименуваната държавна сигурност в ДАНС и специализирана прокуратура.
  • 24 Излъган

    27 14 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    А ти какъв си - американски!!!
  • 25 Хаххахаххах

    39 55 Отговор
    Всички знаем кой е Бойко и от къде е тръгнал.Тогава такива бяха времената и имаше два избора.Който имаше сърце-мутра,който беше мишка-в най-добрия случай келнер.Бойко днес иска да се еманципира,да скъса със старите зависимости и да тръгне по нов път,и когато подкара мутрите свързани с властта се започна войната срещу и без друго крехката държавност.БСП стигнаха до там да защитават ЧЕРЕПА,смях в залата.Яхват изстрадалия народ ,а те самите са кошмар.Бог да пази България от тия комуняги!

    Коментиран от #47

  • 26 Истината

    49 45 Отговор
    е, че касичката на БСП е празна. Всичките им олигарси са в затвора или ще бъдат там. И затова Корнела и Румбата хубавия цвилят на умряло. Има един Прокопиев, ама той пълни друга касичка на лявото градско, което пък се пише дясно. Иначе на протеста са отбор юнаци все хубави начело с Румбата, Ченалова, и други неудачници и тук там объркани млади хора дето искат закон за равенството. Така го е написала една девойка
  • 27 🧐🌡️👍👍👍👍👍👍🌡️

    32 13 Отговор
    Единствения който опроверга в историята на прехода, поредната лъжа за гардове на НСО . Каза 👍истината👍 !🌡️👍👍
  • 28 Хахахахахаа

    53 48 Отговор
    Не съм фен на Бойко,но да бъде сменен от нещо ново,от реална алтернатива.Не да ми обяснява Радев алабализми,да казва на хората това,което искат да чуят,но без никаква реална алтернатива.Емоциите не са добър съветник.Линч и омраза няма да помогнат на България.Бойко един ден ще бъде сменен,но нека да стане цивилизовано и по естествен път.Не с комунистическите им революции.Нищо няма да даде това.

    Коментиран от #37

  • 29 Руската Пета Колона

    41 44 Отговор
    Руската Пета Колона в Президенството се разсмърдя. Явочната квартира на ГРУ на Русия в Президентството бе разкрита!
  • 30 песимист

    39 40 Отговор
    Тоя ако е най-доброто бъдеще на България то аз се премествам на Запад.

    Коментиран от #36

  • 31 РАДЕВ

    37 36 Отговор
    НАДЕЖДА !!!
  • 32 Грейс

    34 30 Отговор
    Напълно го подкрепям!
  • 33 359

    43 30 Отговор
    Това е реалността, народът не иска мутренска държава! Вече народът решава, а не пачките на ревльото-мутра. Само затвор за него, това е заслужил! Статията е абсолютно обектива, нещата трябва да се назовават с истинските имена!
  • 34 Ввв

    49 33 Отговор
    Ревете и квичите герберски тролчета,Боко е пътник като вас!!!
  • 35 pilot

    33 29 Отговор

    До коментар #22 от "Срамота":

    Ти луд ли си ?
    Я се скрий и излез да видиш колко млади и интелигентни хора го подкрепят !

    Коментиран от #48

  • 36 Охо Бохо

    23 12 Отговор

    До коментар #30 от "песимист":

    Хайде заминавай да те третират като роб и между другото да се озърташ някой паразит да не те колне или сгази с кола в името на аллаха.

    Коментиран от #55

  • 37 HohoBoho

    30 19 Отговор

    До коментар #28 от "Хахахахахаа":

    Бойко съвсем цивилизовано ще влезне в затвора.

    Коментиран от #45

  • 38 Николай Колев MD PhD

    25 36 Отговор
    Хаджийски, не ти ли дойдоха до гуша фуражките, начело на държавата? Радев е огледално копие на Борисов, само дето е доста по-злобен и отмъстителен!
  • 39 Путлян

    20 20 Отговор
    И най-голчмия смешник! хахахахахахахах
  • 40 МИГ 29

    48 42 Отговор
    Генерал Майор Румен Радев е изключително смел човек, със силна воля и висок боен дух ! Истински лидер с чисто минало ! Той е човекът който с наша подкрепа може да унищожи гнидите от ГЕРБ, които унищожиха държавата през последните 15 години ! Да го подкрепим !!!

    Коментиран от #93, #115

  • 41 Леле Боже

    39 45 Отговор
    Такава глупост велика не бях чувал и виждал. Румен Радев е една нещастна пионка поставена в България с цел да я отклонява от Евроатлантическия курс и да обслужва интересите на Кремъл. За съжаление има много писачи и драскачи, които го богохвалят и ласкаят до небето.
  • 42 пир по време на чума

    38 46 Отговор
    Най-големия боклук, който някога е бил президент. Целият свят се тресе от пандемия и икономическа криза, той зове към бунт. Много са гладни комунистите, от 10 години не са във властта.
  • 43 🙈🙉🙊

    31 29 Отговор
    Моя президент, съд за тиквата и каскета
  • 44 ИМПИЙЧМЪНТ

    35 16 Отговор
    За Тиквата и каскета с пачките
  • 45 Хаххахаххах

    22 23 Отговор

    До коментар #37 от "HohoBoho":

    Ако е заслужил.Какво ме интересува?Не съм някакъв негов фен.Виж ти може да си татуираш Радев или да си го туриш на портрет у вас,като Бай Тошо,па и си приличат.
  • 46 Тито

    33 22 Отговор
    Герберските тролове са като настъпена отровна змия - мятат се и се опитват да хапят. Спокойно! Скоро ще сте излишни.

    Коментиран от #51

  • 47 Хахаха

    28 15 Отговор

    До коментар #25 от "Хаххахаххах":

    Който е бил мутра да влиза в затвора, тогава имаше заводи и работеха, ма той искал да е мутра, щотоо да не работи а да троши с бухалката и да събира пачки, и сега пак така пълни шкафа
  • 48 Хаххахаххах

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "pilot":

    Има разлика между това да знаеш и да разбираш-Айнщайн
  • 49 Милев

    29 21 Отговор
    Обективна статия. Браво.

    Коментиран от #73

  • 50 Румен Радев

    36 29 Отговор
    въобще не е най-доброто, което се е случило след 10 ноември. А протести по време на пандемия и назряващи проблеми на фона на световна икономическа криза са възможно най - тъпото нещо в момента. Много хора се възползваха от недоволството срещу мерките срещу коронавируса и започнаха с атаките. Какво ще спечелят протестиращите ако Бойко за пореден път си хвърли оставката?Покрай истинските компромати за хората в управлението има и толкова много откровени лъжи, но има толкова много хора, които действат първосигнално и вярват на всичко, което им се поднесе, стига да очерня този, когото са нарочили вече за враг#1, независимо дали ще е Мутафчийски, Гешев, Борисов и т. н. Затова изведнъж дори Божков(понеже е репресиран от злите) се явява борец за справедливост,а не престъпник, едва ли не се митологизира личността му. Радев пък седнал да говори да не се противопоставяме, а размаханият юмрук за какво говори. За обединение ли? Хайде стига...Трябват ли ни в момента служебен кабинет или предсрочни избори наистина. Каква е истинската цел на протеста? Кой е алтернативата на това(алчно, крадливо, корумпирано и т. н. да приемем управление), кой пуска слуховете за раздавани пари, за да се увеличава броят на заразените с ковид-19 пациенти. Толкова много лъжи,толкова много фейк и толкова много "месии" и "спасители", готови да громят врага. Честно казано Бойко дори взе да ми става симпатичен на фона на това, което се разразява. И май не само на мен.Аз съм на 52 и за разлика от

    Коментиран от #82

  • 51 Хаххахаххах

    19 23 Отговор

    До коментар #46 от "Тито":

    До колкото чета,само бесепарските тролове заплашват и ругаят.Плашат с реваншизъм,такова ви е нивото.

    Коментиран от #56

  • 52 Към автора

    11 11 Отговор

    До коментар #6 от "Оставка":

    Не знам на кои го определи с вдигната ръка и до него ева/да не енякои фолк певица/ нашата болгарская свободна телевизия
  • 53 сектант

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    ако ти се привиждат комунисти след като българия е живяла в СОЦИАЛИЗЪМ и в момента няма НИТО една държава която е комунистическа в ЦЕЛИЯ СВЯТ, значи е време да си хапнеш хапченцата, приятел.

    Коментиран от #109

  • 54 Румен Радев най-доброто ли е и за кого

    37 26 Отговор
    Аз съм на 52 и за разлика от днешните младежи си спомням много неща. Дори част от познатите ми, които не са гласували за никого другиго освен за БСП смятат сегашните протести за вредни и не водещи до нищо добро. Има си избори, които не са толкова далече във времето. Не виждам никакъв конструктивен диалог между враговете на властимащите. Всеки иска да отцепи гласове, разчитайки на отрицателния вот срещу ГЕРБ. А какво ни се предлага в замяна?Алтернативата каква е? Кой е достоен за министър председател? А за главен прокурор? Този поне свърши нещо и затова е враг #1. Прекалено много финансов ресурс имат засегнатите от "репресиите" му. Следващият главен прокурор ще е "по-нисък от тревата" най-вероятно. Защото такъв би бил удобен на хората с парите. А Радев не ми го хвалете. По егото си приличат с Борисов. Но президентът няма власт, понеже законът го ограничава. Иначе кой знае какви щеше да ги натвори...
  • 55 Хаххахаххах

    18 17 Отговор

    До коментар #36 от "Охо Бохо":

    Е това с третирането като роб е някаква комунустическа мантра.Ти май не си излизал от село и вероятно още си с цървулите.Затова на комунетата децата са на запад,нали?Вие комунетата сте много промити мозъци,да знаеш от мен.

    Коментиран от #79

  • 56 НЕ СЪМ ОТ ПАРТИЯ

    25 19 Отговор

    До коментар #51 от "Хаххахаххах":

    не знам за какъв реваншизъм говориш, но аз на протестите видях леви и десни, видях хора на които им е ПИСНАЛО от мутренско управление. не го прави на дебат леви и десни, защото си жалък така

    Коментиран от #58, #60

  • 57 чичо

    35 24 Отговор
    На площада бяха много провалили се политици,ама много провалени,които с години,начело с много провалилия се за отрицателно време Радев,настройваха хората срещу правителството.И стига с това спонтанно,всичко си е подготвяно.
  • 58 Хаххахаххах

    24 14 Отговор

    До коментар #56 от "НЕ СЪМ ОТ ПАРТИЯ":

    И като ти е писнало,Радев ще ти помогне?Ти не разбираш ли,че си неадекватен?
  • 59 ТИР

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    Ами Хамериканските Гъзоли,,и и дадените 2 000 0000 000 ,,?
  • 60 Хаххахаххах

    18 18 Отговор

    До коментар #56 от "НЕ СЪМ ОТ ПАРТИЯ":

    Проблемът на младите като теб днес знаеш ли какъв е?Мислите си,че това е като на фейсбука.Клик и готово.Не сте способни да разберете нещата в дълбочина.
  • 61 инкасова

    15 14 Отговор
    Пратила съм тук двама платени да пишат под различни имена като за 10 ама по плюсовете можете да ги познаете
  • 62 Гост

    26 28 Отговор
    Трябва обединение за да свалим деспотичната партия Герб . Омръзнаха ни сърдитите и мрънкащи по телевизиите представители на Герб . Бойко Борисов , Горанпов ,медицинската мафия плюс командващия зад сянка Пеевски , Доган и олигарсите около кръга Домусчиев убиват икономиката в полза за тях . Главния изпълнител Гешев да получи оставка до дупка . Изчистването на мутрите във власт да бъдат завинаги спрени . Можем само заедно да се освободим от диктатрата .

    Коментиран от #65

  • 63 Това заглавие

    18 15 Отговор
    е шега.
  • 64 В.В.П.

    27 24 Отговор
    НЯМА ДА ВЪЗХВАЛЯВАМЕ ПИЛИТИЦИТЕ...ТОВА Е АНТИДЕМОКРАТИЧНО...ДАВАМ ДОВЕРИЕ НА РАДЕВ...АКО СЕ ИЗДЪНИ С РАЗНИ ЧЕКМЕДЖЕТА И ТЪПИ ИНТРИГИ...СВАЛЯМ ДОВЕРИЕ...ПРОСТО Е ...

    Коментиран от #124

  • 65 Хаххахаххах

    18 19 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Нямате алтернатива бе неадекватник!Държавата не ти е количка с дистанционно.Това са структури на всички нива,организация.Романтизма няма да ви помогне,като папагали сте.
  • 66 Хахаха

    28 24 Отговор

    До коментар #11 от "И сам войнът е войн":

    Бяла лястовица.... Хааахааахааа. Радев е осрана кукумявка...

    Коментиран от #74

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ти да видиш

    29 15 Отговор
    Ако главния прокурор, не беше почнал разследване срещу Божков, служители на президента, разследване на масовата приватизация и до сега щяхме да си търкаме билетчета, нямаше да има искане за оставки, демек щяхме да си я караме по старуму...
  • 69 Ти да видиш

    19 14 Отговор
    Ако главния прокурор, не беше почнал разследване срещу Божков, служители на президента, разследване на масовата приватизация и до сега щяхме да си търкаме билетчета, нямаше да има искане за оставки, демек щяхме да си я караме по старуму...
  • 70 Сиганин

    25 16 Отговор
    Само го погледнете каква злоба има във физиономията му и го разберете
  • 71 Сделано в СССР

    10 24 Отговор
    Само свикване на Велико Народно събрание с една точка - отмяната му. Това фатмака да управлява с БСП няколко месеца не е решение. Тази конституция трябва да се изчисти от комунистическите капани. Гл. Прокурор не може да е недосегаем о да не му се търси сметка.
  • 72 В.В.П.

    25 20 Отговор
    БОРИСОВ МНОГО МРАЗЕЛ БКП...КОИТО УБИЛИ ДЕДИТО МУ...И 1977Г СТАНАЛ ЧЛЕН И ГИ ЗАОБИЧАЛ.....ПОСЛЕ КАТО ГО ПОВДИГНАЛ КОБУРГА И Т.Н. ТОЙ ПАК ГИ НАМРАЗИЛ.. И ПОВЕЛ БИТКА С ТЯХ,..И Т.Н..ПЪЛЕН ЛЕШ...СКРАП...ОСТАВКА И СЬДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА ТИКВЕНИКА....ЛЪЖЕ КАТ ДЪРТ ЦИГАНИН..../ИЗВИНЕТЕ РОМИ/...РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ РАДЕВ Е ПО НОРМАЛЕН...БОРИСОВ ЕОТ ДРУГ СВЯТ...
  • 73 Еееее, не

    17 7 Отговор

    До коментар #49 от "Милев":

    Ако това е обективна статия..... Ужас... А после всички реват мантрата на такива"чееестни' журналисти--ние сме на 114 място по свобода на словото оооо....
  • 74 осраната кукомявка

    14 6 Отговор

    До коментар #66 от "Хахаха":

    Са 2 мата трола на инкасова, скоро няма да ги има
  • 75 ХХХ

    17 22 Отговор
    радев щеше да е нещо добро за България, ако зад него не стояха доказани крадци и мошеници . надявам се един ден да е в същия пандиз със борисов, доган, шиши, цвъки, гешев и всички останали пипнали власт последните 30 години
  • 76 Алфа Вълкът

    28 21 Отговор
    ИМПИЙЧМЪНТ И СЪД ЗАРАДИ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА РАДЕВ!
  • 77 Значи

    7 20 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Всички ние знаем, че въпреки някой временни отклонения, на властимащите, България рано или късно, отново ще се върне към лоното на Русия и своя генетичен, традиционен и национален индикационен код!
  • 78 😂😂😂😂😂😂😂😂

    18 6 Отговор
    😂😂😂...на каква дрога си бе пич...😂😂😂, наред ли си с главата бе...че пишеш такива глупости. Много простотии съм чел в този сайт...но признавам си ти ме смая. Най-дорото нещо🙈🙈🙈🙈..след...десети ноември..ли беше??? Пич, ти в кой психодиспансер си рвгистриран????...🙈🙈🙉🙉🙉
  • 79 Охо Бохо

    11 6 Отговор

    До коментар #55 от "Хаххахаххах":

    Кланниците и ягодовите полета, чистачките и болногледачите го илюстрират! Ти кой знае къде чистиш кенефи? Сигурно западните л.... а са "парфюмирани"?

    Коментиран от #86, #97

  • 80 Б.ю.

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    По голямо недоразумение от теб няма.Питай баща си
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ако Бойко ти е станал

    15 15 Отговор

    До коментар #50 от "Румен Радев":

    симпатичен иди на уеб сайта на Евростат и виж къде сме по заплати пенсии и други показатели. След 11 години управление на ГЕРБ, не 11 седмици и не 11 месеца.
  • 83 PISNA MI

    26 17 Отговор
    Ха-ха ! .. Румен Радев е най-некадърния и прост политик за последните 150 години. .. Буквален пример какъв НЕ трябва да е един политик ! .. Жалко, че има хора да го подкрепят, но явно и те или са на неговото интелектуално ниво или са получили поредните опорни точки от БСП и Москва ! .. А като се замисля, че този индивид е бил началник на ВВС направо ми се плаче за националната сигурност. ..... Към подкрепящите Радев - нещо бързо забравихте
  • 84 данъкоплатец

    28 7 Отговор
    никога военен на власт, мразя шушляци, те незнаят какво е демокрация !!!
  • 85 Нещо се се объркАл

    14 8 Отговор

    До коментар #81 от "Ало протестиращите завършете поне средно":

    драги. Цената на салама не зависи от президента но до голяма степен от министър-председателя. Защото министър-председателят е този който налага (или поне се прави че налага) правилата на играта-закони, разпоредби, политики.

    Примерно виж какво стана със селското стопанство. Унищожиха го, останаха само едни зърнари с мерцедеси.

    Така че ако правилата на играта са ясни и честни ще се намерят и производители. Само че правила няма.
  • 86 Хаххахаххах

    8 4 Отговор

    До коментар #79 от "Охо Бохо":

    Ако ти така виждаш Света,жалко за теб.

    Коментиран от #95

  • 87 позиция

    16 23 Отговор
    ТАКА Е, ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ. КАКВОТО И ДА ЛАЯТ СКАПАНИТЕ ХЕЙТЪРИ ТОВА Е ИСТИНАТА. ОТЛИЧНИК НА АМЕРИКАНСКА ВОЕННА АКАДЕМИЯ, ОТЛИЧНО ГОВОРЕЩ АНГЛИЙСКИ И БЪЛГАРСКИ / ЗА РАЗЛИКА ОТ ТИКВАТА КОЙТО И ДВАТА ЕЗИКА ТРУДНО ГИ ГОВОРИ, ОСОБЕНО ЕДИНИЯ /, С ОСАНКА, ВЪЗПИТАНИЕ И УМ. ПЪРВОКЛАСЕН ПИЛОТ НА ИЗТРЕБИТЕЛ, А НЕ НЕЩО КАТО ПОЖАРНИКАР С ПРИДАДЕНИ МУ ПАГОНИ. С ЕДНА ДУМА БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ.

    Коментиран от #90

  • 88 А ти да не мислиш

    10 5 Отговор

    До коментар #81 от "Ало протестиращите завършете поне средно":

    че тия производители произвеждат във вакуум? Набутва се някой с едни пари, отваря ферма и след 6 месеца му унищожават животните заради някаква измислена епидемия.
  • 89 PISNA MI

    27 9 Отговор
    Най-простия политик за последните 150 години. Не разбрах само участниците в протеста дали подкрепят Радев или не искат Борисов ! И нещо май забравиха кой предложи Радев - да им припомня че това беше шефа на руското разузнаване генерал Решетников. Иоще нещо забравиха - че като началник на ВВС в нарушение на закона назначи любовницата си (тогава) на 2-ри трудов договор !!! ..... Луд изяжда и 5 баници, но по-луд е който му ги дава !
  • 90 Пълна глупост

    25 10 Отговор

    До коментар #87 от "позиция":

    Обикновен шапкар,който няма никакви качества,освен да изпълнява.
  • 91 ДЕМОКРАТ

    11 22 Отговор
    ГЕШЕВ Е ПОЗОР! БОРИСОВ ВЪВ ЗАТВОР! ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА!

    Коментиран от #131

  • 92 М Коралски

    22 11 Отговор
    Този се оказа такъв боклук ,какъвто дори аз не си представях ,че може да стане . Има и нещо психоделично в поведението си .Той си мисли ,че е някакъв ЧеГевара или Николас Мадуро. Абсолютен комплексар . Просто плаче за иммпийчмънт.
  • 93 Демократ

    24 11 Отговор

    До коментар #40 от "МИГ 29":

    Генералът е просто един Ал Бънди на българския небосклон . Той не става за мъж на жена си ,камо ли да ръководи.Освен това иска да въведе военна хунта в България. Не на военната хунта на червените Кхмери!
  • 94 ПЕНКО

    18 9 Отговор
    ..." АЗ СЪМ РУМЕНО ЧОВЕЕЧЕ -НА ЛА...ТА МИЛ ДРУГАР ...СЪС ЛЪЖИ И СЪС МЕНТЕЕТА -ВЪВ ТОРБАТА ЦЯЛ ТОВАР ... ТРАЛЛА ЛА... СЪМ - ТРАЛЛАЛА... С Ъ М- ТРАЛАЛАЛА ЛАА " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 95 Охо Бохо

    14 3 Отговор

    До коментар #86 от "Хаххахаххах":

    Аз го виждам какъв е в действителност, а ти като свалиш розовите очила ще видиш грозната. реалност.
  • 96 не е за вярване

    24 5 Отговор
    Абе какви хора ги пишат тези статии?!? Искаш да кажеш, че национален предател и шпионин е най-доброто в българската политика до сега? Я пак помисли! И се самоопредели моля - българин ли си, кво си!

    Коментиран от #98

  • 97 Само Левски

    23 5 Отговор

    До коментар #79 от "Охо Бохо":

    Тройна коалиция без ДПС - ти си смешник . Ще има тройна коалиция на БСП ,ДПС и златния пръст /който и да е той / и пак Черепа, Пеевски , Доган и мутрите ще са на власт и пак ще ядем хурката . Колко пъти играхме тази игра с един и същи край. Трябва да си изключително тъп да повтаряш грешки от преди няколко години . Управляващите винаги трябва да се контролират , но без събаряне на държавата.

    Коментиран от #101

  • 98 Минчо Праздников

    12 2 Отговор

    До коментар #96 от "не е за вярване":

    Ти не си българин бе човече и кво правиш в гнездото на капитзлизъма ,да са те командировали от ГРУ.
  • 99 месара

    21 5 Отговор
    заглавието е най новия виц за столетието ! статията ..... подходяша за бсп тв .
  • 100 Значи

    6 14 Отговор
    Всички ние знаем, че въпреки някой временни отклонения, на властимащите, България рано или късно, отново ще се върне към лоното на Русия и своя генетичен, традиционен и национален индикационен код!

    Коментиран от #105

  • 101 Охо Бохо

    8 6 Отговор

    До коментар #97 от "Само Левски":

    Ами не съм съгласен! Вече има предложение за нова конституция и трябва това добре да се премисли Преди 29 г конституцията беше написана изцяло в полза на всеки, който идва на власт! След това колко промени на промените на законите имаше заобикаляйки основния закон, защото така е конструиран. Освен това трябва пълна дегербаризация, защото останат ли калинките и най кадърния да дойде ще бъде саботиран.
  • 102 чичо

    22 8 Отговор
    Няма ли изчистване тая държава.Как бе човек,с каква съвест ще наречеш Радев най-доброто.Той, дето не върши онова което конституцията му вменява.Кого от вас ще търпят на работа ако 3-4год. не си изпълнява задълженията.Човек дето онзи ден се появи от никъде и освен да руши нищо друго не е направил-как ще е най-доброто.Човек дето,в тази световна пандемия,трябваше да ви помага а той само ви настройваше срещу правителството,човек дето,дето,дето....то само негативи,как да е най-хубавото.Умнико,след тебе идват децата и внуците ти и дано ти стигнат паричките дето са ти платили,защото аз знам какъв глад беше когато партията на Радев-БСП-беше на власт.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ОСТАВКА

    6 10 Отговор
    СЪД И ЗАТВОР
  • 105 3369

    10 1 Отговор

    До коментар #100 от "Значи":

    значи всички които сте убедени в това още сега може да заминавате,както тези които заминаха за западна европа.Нека тук да останат само хората които искат да градят свободна България.
  • 106 Румен

    11 4 Отговор
    Като толкова те кефи земи си го в къщи
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 🧐🌡️🌡️🌡️🌡️🌡️🌡️🌡️🧐

    5 2 Отговор

    До коментар #107 от "Народът":

    Пълна подкрепа, съгласен . Мутрите слушат създателите си . Като се избистри *водата* ако изобщо се избистри дали ще се видят създателите им . А ако сценария е техен и народа е замесен в поредното пренареждане ?
  • 109 БКП БСП

    10 2 Отговор

    До коментар #53 от "сектант":

    И каква е разликата???Едно куче като го кръстиш Лъв дали не си остава същият Помияр?????
  • 110 Българин

    13 3 Отговор
    Браво на автора!
    По добра св.. ка и Валерия Велева в комбина с Велислава Дърева няма да могат да направят!
    Абе петолъчниците, някой да има ценовата листа на Пасольството?
    Колко рубли дават за такъв пост?
  • 111 ОСТАВКА

    3 6 Отговор
    СЪД И ЗАТВОР

    Коментиран от #130

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Bai nudals

    2 10 Отговор
    Да живее президента.
  • 115 Олеле

    11 3 Отговор

    До коментар #40 от "МИГ 29":

    Вие помните ли каква държава имаше преди 15 год., че да твърдите, че ГЕРБ са я "съсипали"? За екскурзия в чужбина трябваше да се наредиш за Виза, до морето се пътуваш по цял ден, а в болница без подарък за Доктора не се ходеше, че иначе може и да не си тръгнеш от там. Или в добрия случай няма да те пуснат. Данъци плащаха само тези, дето нямат "връзки", а София приличаше на Гондор. Пенсиите ви бяха на половина, и ако ви ги дадат на време. То същото беше и със заплатите. Общо взето същото като през 90-те, ама с Интернет и мобилни телефони. Това ли съсипаха ГЕРБ? Що не се преселиш в Русия или Беларус, там все още не са далече от горе-описаната утопия. Много бързо забравяме какво е било, и кой какво е постигнал (или не).
  • 116 инчхай

    2 5 Отговор
    пенсиите бяха на половина защото разпродадоха заводите и балкан костов,при Живков на полето вземаха по 130лв. костов ги намали наполовина

    Коментиран от #118, #122

  • 117 Шумкара

    0 8 Отговор
    Да живее 09.09.1944
    Не е късно да изпаткаме
  • 118 Точно

    10 2 Отговор

    До коментар #116 от "инчхай":

    приближените на Костов, Цветан Василев и Божков са уплашениете в момента, и те ви подстрекават да протестирате срещу Гешев. Помислете кой ще има полза ако Гешев подаде оставка, може би народа?! Или точно тези, които са с повдигнати обвинения, и техните приближени, които вероятно също са обект на разработки?
  • 119 Кристиян Вигенин

    13 0 Отговор
    Авторчето,комуне естествено,случайно "забравя" 1997 г.,когато народа изрита правителството на Жан Виденов и цялата паплач от парламента.И тогава се "появи" синият комунист с черна кожа Иван Костов и каза-"няма да ви излъжем".Е,излъгаха ни.Сега "спонтанно организираната патърдия" и президента Румен,действат по същата схема.Не се заблуждавайте-ще ви излъжат по абсолютно същият начин.Едни комунета се мъчат да бутнат от власт други комунета.
  • 120 Диамантената ръка

    9 0 Отговор
    Колко трябва да си тъп, за да смениш един некадърник с друг...?
  • 121 Роко

    8 0 Отговор
    Ей все съм чел колосални глупости тук но тази статия направо изби рибата с малоумието си.
  • 122 Роко

    9 2 Отговор

    До коментар #116 от "инчхай":

    Що лъжеш бе келеме при Живков на полето взимаха по 65 лева заплата (това че не си бил роден тогава не те оправдава можеш да питаш баба си колко е взимала). Парите които баба ти е внасяла за пенсия бяха откраднати от същия Живков име само те а целият бюджет. По времето на Луканов (наследника на Живков) държавата нямаше пари да си плаща вноските по външния дълг у спря плащанията (единствения такъв случай в историята ни) пак по негово време "хилядите" заводи за които ревеш че ги бил продал Циганчето не можеха да произведат достатъчно храна за народа та на Луканов му се наложи да въвежда купонна система (такава е въвеждана в България само след ПСВ и ВСВ когато България е трябвало да плаща много милионни репарации)
  • 123 Коко

    6 1 Отговор
    Господин Хаджийски, жалко за Вас, Вие сте абсолютно заблуден човек. Отърсете се най-после от комунизма....
  • 124 Чък

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "В.В.П.":

    Просто е , но ще е късно.
  • 125 Бунтата

    0 5 Отговор
    Браво на господин президента!!!
    Той показа,че не може една шепа крадци и разсипници да унищожават прекрасната ни страна.
    Със Вас сме господин президент,водете ни.
  • 126 Ккк

    6 0 Отговор
    КРадев се показа като изключително некадърен политик и безпардонен престъпник.
    Браво на Гешев, как само подпука мафията
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 gegata

    2 0 Отговор
    ВЕНСЕРЕМОС в-ОвЧи КоЖух !!!
  • 129 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Единствения президент който е разследван от прокуратурата...
  • 130 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "ОСТАВКА":

    За президента ли?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Боже

    3 0 Отговор
    Позор си ти! Всички престъпници Гешев ще вкара в затвора.