Last news in Fakti

13 Юли, 2020 13:02 17 816 75

Гешев успя да свали Борисов

  • радан кънев-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • изпълнителна власт-
  • иван гешев-
  • прокуратура-
  • главен прокурор

За икономиката, за доходите на всеки един българин и за националната ни сигурност - час по-скоро това правителство трябва да си ходи, убеден е Радан Кънев

Гешев успя да свали Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Големият въпрос, който интересува гражданите, е доколко ЕП има правомощия да промени нещо в България. Правомощията са в това да се повдигне темата, да алармира за това, че правата на европейски граждани са нарушени и ние не живеем в условията, които договорите за ЕС гарантират на всеки европеец".

Това каза пред БНР евродепутатът от ЕНП/"Демократична България" Радан Кънев и добави, че според Общия европейски механизъм за върховенство на закона, който в момента се подготвя, ще се дава възможност за сериозни санкции при такива нарушения.

Той посочи, че пред Антикорупционната група на Европейския парламент е повдигнал въпросите, свързани с проблема с върховенството на закона в България и е получил подкрепа от групата:

"Следващите стъпки са отправяне на въпрос до Европейската комисия, като ще търсим възможност това да е устен въпрос към президента на комисията, което ще означава и дебат в пленарната зала за кризата с върховенството на закона в България. За целта събираме необходимият брой подписи от евродепутати, за да бъде включен въпросът в дневния ред на ЕП". Той изрази очакване това да се случи през септември или октомври.

Кънев посочи, че чувствителността в Европа към погазването на законността и към корупцията е изключително голяма:

"Предстои ЕК да вземе огромен външен заем и да финансира държавите членки за възстановяване от икономическата криза. Това е процес, който върви заедно с мащабни инвестиции за икономическа трансформация, т.нар. Зелена сделка. Всичко това са пари на данъкоплатците".

По думите на евродепутата се намираме в здравна криза, която "правителството напълно изпусна" и не знаем какво ще е развитието, защото половината държави затварят границите си за българи:

"В тази ситуация, виждаме едно правителство, което се е поставило в услуга на Ахмед Доган и ДПС и единственото, което се мисли, е как парите от европейските програми да бъдат откраднати. Няма обществен дебат за национален план за възстановяване, няма обществен дебат за Зелената сделка, няма нормален обществен дебат и за здравната криза".

Радан Кънев изрази увереност, че протестите през последните дни имат потенциал да свалят кабинета "Борисов 3":

"За икономиката, за доходите на всеки един българин и за националната ни сигурност - час по-скоро това правителство трябва да си ходи". По думите му оставката на правителството е само първата стъпка, а важно след това е да не се допусне "завъртането на една рулетка", след която отново Доган и Пеевски (депутатът от ДПС) да контролират икономическите процеси в страната, а само името на премиера да е различно.

Според него и оставката на главния прокурор е задължителна, за да може България да се изправи пред преговорите за възстановителния план и Зелената сделка.

Радан Кънев беше категоричен, че Иван Гешев е потъпкал правовия ред в държавата с "атакуването по брутален начин" на президентската институция:

"Волно или неволно г-н Гешев успя да свали г-н Борисов".

Бившият председател на ДСБ определи акцията в "Росенец" като голямо постижение за демократичната общност в страната, заслугата за която е на лидера на "Да, България" Христо Иванов:

"Постигнахме разобличаване на връзката между властта и мафията. Постигнахме и още една победа - държавните институции престанаха да отбраняват една публична държавна собственост от гражданите на България".

Източник: БНР


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И Гешев да се стяга

    153 11 Отговор
    За килията!

    Коментиран от #73

  • 3 Мъка трови сетивата

    35 77 Отговор
    Охоооо..хахаа..кой се показа?!?Значи,сега е момента в който всички играят за Борисов.Появата на такива като ...това нещо на снимката определено помага на мутрата.Без значение какво ще каже.Това плевнАлиев,Рада дъ дийп,ноефф,соци и политолози,рази "професори,Гейний Дайнофф..хора дълбоко отвратили хората,прсвят само с появата си услуга на борисофф.А те вече сериозно ръсят мъдрости из медиите,активираха ги.Ся големия цирк ще е с т нар партидиоти,и гейвемеро..ХОРА,НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА НИ ЯХНАТ!НИКОГА ПОВЕЧЕ ДС!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    152 13 Отговор
    Повечето световни медии наричат Борисов мафиот. А какво и да кажат само след като прочетат грамите на американците за него. :) падение. Как стана така, че толко години да се петним така? Лекето трябва да бъде изпрано

    Коментиран от #32, #37, #39

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Давам съвет

    86 11 Отговор
    ЕК не може да ни помогне по никакъв начин! Ние си избираме управниците. Протестите ще се провалят ако се намесят Галева, Импексова или Божков! Иначе правителството на ГЕРБ да си ходи - нямат един читав министър - НЯМА ТАКЪВ (посочете поне един!?) Гешев е ясен!

    Коментиран от #12

  • 8 zВъпросът е в

    62 12 Отговор

    До коментар #1 от "никой не може да слави Борисов":

    Кой момент е прекъснат процесът на преброяването. Но е очевидно, че цифрата 2500 е силно занижена. Опитайте се да си изясните площта на заетото пространство при гъстота около 2-2,5 души на кв метър- получихте ли 2500? Доста повече... А. изяснихте ли си на кои партии са привърженици участващите? Със сигурност сред тях има и гласували за ГЕРБ. Разочарованието е тотално.

    Коментиран от #24

  • 9 Ооо

    60 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: единственото, което се мисли, е как парите от европейските програми да бъдат откраднати .ТЕ 30 ги КРАДАТ !!!!!

    ф-16 И Там ни закопаха с 3 -милиарда . Короната-Гражданската и САЩ-ще обяви ДЕФОЛТ а ние ще ПЛАЩАМЕ ЕДИ 3 милиарда дългове до 10 коляно а БОРИСОФ-РЕКЕТИРА ДЪРЖАВАТА С ТЯХНА ПОМО Щ

    Коментиран от #74

  • 10 антикомуняга

    28 47 Отговор
    тоя се докопа до тлъстата заплата в ЕП и сега плюе по боко, храни куче да те лае .....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И кои са Галева и Импексова?

    27 13 Отговор

    До коментар #7 от "Давам съвет":

    Не спрете ли с тези просташки " духовитости", протестите наистина ще се провалят. Актуалната цел е да бъде приключена епохата на посткомунистическите " антикомунисти" - и изборите да определят една нова и желана насока на развитие на страната.
  • 13 реалиста

    13 16 Отговор
    хей рада дълбоката,кфо си правиш с тоя пръст
  • 14 Шопо

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "никой не може да слави Борисов":

    КОЛКО ТИ ПЛАТУХА ОТ герб ЗА ТАЯ ГЛУПОСТ???
  • 15 азЪ

    23 6 Отговор
    90трябваше пълна дълбока чистка!Не се случи!Резултата, е този в момента!Капитала е разпределен,хората са зомбирани в болшинството..За жалост,аз не виждам полезен ход.Трябва,народен съд,истински народен съд,с тежки присъди за всички били във власта.И на чисто.но,това няма как да стане,нито американци,нито еврогейци ще ни позволят да го направим.Ние сме окупиран протекторат със стратегическо разположение,и няма кой да ни позволи сами да определяме съдбата си.За мен,нашия влак отмина с приемането ни ЕЮ,които легализираха и индулгираха мафията създадена от ДС на БКП!
  • 16 Госあ

    21 5 Отговор
    Аха точно така ! Няма никакъв смисъл и за никого не е изгодно парите на европейския данъкоплатец да потъват в мафията. Сицилия на ЕС на никой не е нужна.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 6 Отговор
    мафия мутри оставка
  • 18 666

    22 8 Отговор
    Никакви ЕС, ЕК, Е...нам-кво-си няма да ни помогнат, защото са от това същото тесто- мафиотско. Само като погледнеш в очичките на фон дер... си личи фа***зоидното. Идеята на големите е да екплоатират до дупка малките- и държавите също. Натрапиха ни сума ти недомислици, само и само да си увеличат печалбите от нас. Искат роби, не им трябват хора с достойнство!
  • 19 Мислещ

    24 13 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Кънев посочи, че чувствителността в Европа към погазването на законността и към корупцията е изключително голяма:"

    Не, не е, това вече е очевадно и за малките деца. Мутрата им е любимец и вече 10 години си затварят очите за беззаконията.
    А ти явно си все същия смешник от времето, когато и ти си затваряше очите, че мутрата е мутра.

    Коментиран от #21

  • 20 Бай мюй

    22 5 Отговор
    Се инати. Трябва шкаф да пълни има жена и дете в Барцелона

    Коментиран от #57

  • 21 Мислещ

    21 4 Отговор

    До коментар #19 от "Мислещ":

    Всъщност баш ЕНП преди седмица каза, че е твърдо зад мутрата
  • 22 Puri ге

    14 12 Отговор
    Гея отново се появи
  • 23 синоним

    36 7 Отговор
    ББ е синоним на престъпник , престъпник е синоним на ББ , кражба е синоним на герб , герб е синоним на кражба. Мафия е събирателно за всички тях , заедно с Гешефф каскета и шиши.
  • 24 Чочо

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "zВъпросът е в":

    Недей му обяснява с математика той е пропуснал този урок! 😁
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Господин провален лъжедемократ

    16 9 Отговор
    Объркан мозък ражда болни фантазии и прави грешни очаквания и изводи.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПЕРНИШКИ ЧИФУТИН

    20 2 Отговор
    ТОЙ И РЕВИЗОРО ГО СВАЛИ , С ДУМИТЕ СИ ОТ СТЕНАТА ХОТЕЛ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Чочо

    9 3 Отговор

    До коментар #25 от "Истина и факти":

    Лицево разпознаване, мирише на КГБ😠
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПРЕСАТА ДНЕС

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    ПРЕПОРЪЧВАМ
    ВИ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЕДНА СТАТИЯ -
    ДАНО БОРИСОВ ИЗДЪРЖИ
    НА СТР.8 В. БЪЛГАРИЯ ДНЕС.
    КАЛИН СЪРМЕНОВ МНОГО ДОБРЕ ПРАВИ
    АНАЛИЗ НА ПОЛОЖЕНИЕТО В МОМЕНТА..
    И АЗ МИСЛЯ КАТО НЕГО.

    Коментиран от #52

  • 33 ПЕНКО

    11 7 Отговор
    ОБИКНОВЕН ВЪПРОС : - " ПОВРЪЩА ЛИ ВИ СЕ ОТ ХОРА -КАТО ТОЗИ" !?!?!?!?

    Коментиран от #42

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сандос

    17 6 Отговор
    Ако ще дойдеш ти, седесарската муцуна, след като падне Борисов - спирам да ходя на протести. Борисов ви вкара в европарламента покрай тях, щото сами не можете нищо, ама сега се присламчвате към промените. Продажници завинаги!

    Коментиран от #68

  • 36 Сандос

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ало протестиращите завършете поне средно":

    То от терминал 2 се стига и до вашингтон и брюксел. Айде, стягай куфарите.
  • 37 Хванах лъжеца

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Дай линк поне на една световна медия, иначе ще си помисля че ти си лъжеха.
  • 38 Василева

    14 4 Отговор
    Според мен трябва бъдат съдени всички управлявали след 1989година,а не само Борисов.Трябва всяко управление да си понесе отговорността за положението на страната ни.
  • 39 Перач

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ми отиди на химическо чистене.
  • 40 Сатаната

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "никой не може да слави Борисов":

    Како, да знаш, хапове нема да помогнат, па били и конски. И на системи да те сложат няма да има файда, виж ризка с дълги ръкави многа ще ти тичка.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Не, а на теб

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ПЕНКО":

    Може би си ял нещо развалено.
  • 43 На избори минимум средно образование

    20 15 Отговор
    Дрaги прoтecтирaщи, нa прoтecти ви пoдкукурocвaт дa хoдитe бeздaрни пoлитици и aдвoкaти oт кoитo нe cтaвa и чeп зa зeлe, нo дрaпaт зa дeпутaтcкa зaплaтa! Не знам защо си мислите, че като поискате оставката на Борисов, нещастният ви бeдeн живот ще се оправи с магическа пръчка?? Той вече три пъти си я подава и народът пак го избира всеки път с вce по-голям рейтинг! Така си мислехте и преди няколко години, когато избрахте комунист от селата за президент. Само че от тогава, саламът стана от 5-6 лева на 40 лева, сиренето и кашкавалът на 15 лева, a нaeмитe ви в Coфия cкoчихa oт 200 нa 800 лeвa. Зaщo cгрeшихтe и избрaхтe тaкъв чoвeк /oт мaлцинcтвaтa/ зa прeзидeнт? Нищо не зависи от тези двама политици, нито от вашите прищевки! Нещата се определят от най-едрия търговец до най-дребният и от най-големият производител до най-малкият, от най-голямият магазин и заведение до най-малкият и от най-дребният бизнесмен до най-едрият… Вие сте безгласни букви и можете даже да си опънете палатки на площада, но саламът няма да падне под 40 лева и заплатата ви не зависи от Борисов! Всичко в капиталистическа България зависи от пазарната икономика и ако не ви харесва, двата куфара и бегом към терминал 2 в посока комунистическа Северна Корея! Само да не объркате самолетите към Русия, че там и бият лошо, освен всичко това!

    Коментиран от #55

  • 44 Бачо Киро

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "никой не може да слави Борисов":

    2500 друг път, преди това бяха уж 1000 само ... Сед и чети глупости. Да беше там да видиш, бастун.
  • 45 Мемфис

    10 6 Отговор
    Защо плюещите НАТО и ЕС не си зададат въпроса:

    С колко ни у краде Русия за допотопните ръждясали железа в Белене?
    Защо не се възмущавате от лукоил, който не е платил и една стотинка данъци и как вече 30 години работи на загуба, а не се отказва!
    Виновни за това са комунистите и единствено по- виновни са създадените от тях мутри -ГЕРБ!

    Коментиран от #46

  • 46 А защо да се възмущавам на

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Мемфис":

    Лукойл? Така са намерили, да не плащат. Не са виновни те, че не плащат, виновни са "компетентните" органи, които не си вършат работата да им правят одити и да прибират парите на държавата. Познай кой ги ръководи "компетентните" органи и от които аз се възмущавам. Както и ония 700 милиона от хазарта, които Горанов не бил забелязал.

    Коментиран от #48

  • 47 КУРнинов

    6 2 Отговор
    АБЕ ТОЯ РАДКО НЕ СИ ЛИ ПРАВЕШЕ СЕЛФИТА НА ЗАДНИЯ ДВОР И ГИ ПРАЩАШЕ НА РАЗНИ МАНАФИ?
  • 48 Гого шипара

    15 2 Отговор

    До коментар #46 от "А защо да се възмущавам на":

    А случайно ли в управителния съвет на лукойл е съпруга на Корнелия Нинова?
  • 49 gbp 218

    8 6 Отговор
    Радев назначи човек на Сорос в президентството
  • 50 Българан Балкански

    5 4 Отговор
    Жалко. Имаше време, в което изглеждаше, че има качества по-големи от квартална клюкарка. Добрият политик печели избори. Посредственият - лъже и ръси клишета и безсмислици.
    Борисов не става. Но Дясното и останалата гмеж нямаме лидер.

    ...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Казуар

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "ПРЕСАТА ДНЕС":

    Калин Сърменов беше поставил портрет на Борисов в кабинета си.
  • 53 Да ти кажа ли Кънев?

    11 3 Отговор
    Съвсем паднахте в дупката,некадърници и си показахте истинското лице!Ще умра от мъка,че гласувах сгодини за вас ментета!Ходи се гушка й кобила Корнела,с Хвърчилко и Божков!не!щастник
  • 54 Да ти кажа ли Кънев?

    7 5 Отговор
    Съвсем паднахте в дупката,некадърници и си показахте истинското лице!Ще умра от мъка,че гласувах сгодини за вас ментета!Ходи се гушка й кобила Корнела,с Хвърчилко и Божков!не!щастник
  • 55 БРАВО

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "На избори минимум средно образование":

    ЕДИН УМЕН КОМЕНТАР!
  • 56 Рада Дълбоката,

    7 3 Отговор
    Не иска да чуе ГЕРП да е във властта и Гешев да е Главен прокурор,защото Европа ще отпусне милиарди и те трябва да бъдат безнаказано откраднати от некадърнана политическа сган като приватизацията на вожда Иван Костов
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Тодор Живков

    5 3 Отговор
    Беляне и Павел баня да отворят врати!
  • 59 Тодор Живков

    8 2 Отговор
    Беляне и Павел баня да отворят врати! Да се изземе имуществото и спестяванията на управляващите мастодонти, както и на протежетата им също, да се подпомогне народа и със спестяванията им да се върне външния дълг. Всички бизнеси и предприятия да се одържавят! Работа и сигурен доход за целия народ!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 джхй

    10 2 Отговор
    Господин Кънев, работите в гнездото на осите. Би трябвало да знаете, че Европа иска послушни правителства. Настоящето е точно такова, защо им е на европейските технократи да критикуват някой,който им се подчинява без да задава много въпроси. Ако ситуацията стане прекалено грозна,ще си намерят някоя друга кукла на конци,която да подкрепят. Интелигентен човек сте,надявам се да не сте се продал вече и да се правите на разсеян незнаещ.

    Коментиран от #67

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 МИ ТАКА Е

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    ТОЙ И РЕВИЗОРО ГО СВАЛИ , С ДУМИТЕ СИ ОТ СТЕНАТА ХОТЕЛ
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор

    До коментар #61 от "джхй":

    Настоящото правителство е направило повече от всички останали.

    Коментиран от #69

  • 68 прос народ слаба държава

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Сандос":

    по добре спри да ходиш че падне ли борисов европа ни рита като скасан чехъл на боклука на нищото между русия и турцуя да се редуват коя повече да ни краде ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА ТАМ СА РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ НАИ ГОЛЕМАТА ИКОНОМИКА В СВЕТА
  • 69 прос народ слаба държава

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    така е ! от 30 години последните 10 БЪЛГАРИЯ тръгна в правилната посока
  • 70 Това е истината

    5 2 Отговор
    Ако БСП яхне протеста, всичко ще се провали. БСП да не си приписват заслуги за протестите защото не са направили нищо. Христо Иванов събуди народа, Гешев с действията си му помогна.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Инженер Стрезов

    1 3 Отговор
    Пеевски ,Доган ,Гешев са гласували за Радев за да бъде избран за Президент. Значи той трябва да подаде оставка.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо":

    Само като гледам колко плюса има на това полуграмотно и неразбираемо мнение, ми става ясно защо сме на това дередже-в главите ви е каша.
  • 75 бай ставри

    1 0 Отговор
    радане радане не заслужаваш първите букви да са главни ти си политически тРУП