Last news in Fakti

14 Юли, 2020 12:30 17 461 65

Борисов умря, да живее Борисов!

  • бойко борисов-
  • румен радев

В ход е скрит план за политическо овладяване на протестите, пише той

Борисов умря, да живее Борисов! - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Николай Марков, фейсбук

От това се страхуват едни и на това се надяват другите. Впечатляващо е усърдието на проближения кръг политолози, социолози, политици, журналисти, олигарси и прочее видове, които бранят вожда и учителя на своята уж европейска партия. Драматична и отчаяна битка за неговия златен трон, в името на личното си оцеляване. Какво следва? Възможното политическо възкресение от мъртвите на новопредставилият се Борисов е една от възможните развръзки.

Омагьосан кръг от умиране и възкресение, който продължава вече три петилетки. Позната история, разбираема и технологично изчистена. Проблемът е, че профила на гражданите които стачкуват е напълно различен отвсякога. Те искат гилотина , глави и затвор за лица от високите етажи на властта, а им се предлагат познати политически комбинации!!! Това е неприемлива и слаба оферта, която ще бъде отхвърлена. Категорично. От другата страна стои процедурата уредена с върховния закон Конституцията, която ако бъде приложена стриктно, нито един от субектите в конфликта няма да има възможност да изиграе напълно своите карти. Което означава, че исканията на гражданите ще претърпят отново крах! Пореден такъв!

Патова политическа ситуация, но не и лоша. Това дава възможност за задкулисни договорки, изнудване и възможност за дълга политическа и конституционална криза, която е също някакво решение. В лагерите на Борисов и широкия кръг приятелски армии, както и на Радев с неговите възможни армии цари вселенски хаос. Засега. Линията на фронта е очертана, но мотивацията на войниците от всички страни е все още неясна. И не достатъчна за да се бият докрай. Най-голямата сила на гражданите са техните искания!!!

В ход е скрит план за политическо овладяване на протестите и това трябва да се разбира от всички и да не се допусне. Конкретни лица или каквито да било политически субекти, които се опитват да станат трибуни на този протест са опасни. Няма нужда от лидерство, нито от говорители. Нито от такива, които по-късно ще бъдат "упълномощявани" да преговарят от името на всички граждани. Граждански протест без лидерство! Това е правилния ход. И точно това обърква плановете на политическите престъпници от всички цветове.

Топката ще отиде при Радев, за втори път. Такъв е закона! Ако и сега направи грешка, тя ще му бъде последната. Разибрам положението в което се намира, но зная и положението в което се намират седем милиона ограбени, унизени и смачкани човешки същества. Боят е като този на връх Шипка и един от двамата пълководци при всяка развръзка ще загине. Съвсем реално ще бъде исторически заличен. Бъди внимателен Радев, врагът не спи, а има вече и такива буквално в леглото ти. Сам ще решиш съдбата си...

 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фалшив фиш

    127 19 Отговор
    Недейте така с тия заглавия някой, ше получи инфаркт от радост !
  • 2 така е

    146 20 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът и лидeр нa ГEРБ Бoйкo Бoриcoв кoмeнтирa прeд „Нoвa тeлeвизия“ кaмпaниятa зa мecтни избoри
    Cигурнo cмe oмръзнaли нa хoрaтa, нo пo-дoбри крадци oт ГEРБ нямa."

    Коментиран от #33

  • 3 СЛЕД БОЙКО ПОТОП

    71 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    умен Радев
    Президентът Румен Радев с коментар от САЩ за българската политика
    Четем Достоевски наполовина – престъпление без наказание"
  • 4 Иван

    138 59 Отговор
    Да си пазим президента!!!!!!!
    Без него България умира!!!!

    Коментиран от #14, #43, #48, #60, #65

  • 5 Абе

    93 22 Отговор
    Бе я оставка, стига глупости!
  • 6 Актуална Антена

    125 28 Отговор
    Оставка на Тиквата и нови избори.
  • 7 тънка червена линия

    95 11 Отговор
    Трябва да се вслушаме в думите на Старите Българи - на зла круша , зъл прът. Народът има много такива поговорки останали от вековете.
    Само дето трябва да се приложат.

    Коментиран от #37, #57

  • 8 Хан Крум

    93 16 Отговор
    Ако се приемат Крумовите закони , на баце дали ще му отрежат ръцете ?

    Коментиран от #22, #47

  • 9 Чоко и Боко

    45 128 Отговор
    Радев май ще смени зеленият потник с раиран..

    Коментиран от #24

  • 10 Светоний

    103 18 Отговор
    Новопредставленият Борисов е означение, че той е умрял, в смисъл, че той е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП. И той наистина е такъв. Управлява от 11 години, че и повече време, и ако е можел нещо добро да стори за народа на България, да го е направил. Като гледам май може само да краде, да лъже и маже,да излага държавата ни ...
  • 11 Йосарян

    67 19 Отговор
    След падението на Мутрата, следва каквото кажат краварите.
  • 12 Private Spaсe

    67 15 Отговор
    Шайката и нейните слуги за да задържат кокала ще кажат че Пол Пот организира протестите!
  • 13 Херострат БорисоФФ

    23 40 Отговор
    Подготвям 4 мандат !!!
  • 14 сами си го правим

    22 35 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Няма ,Путин е с него.
    Довечара оди да викаш
  • 15 Алованьо

    41 7 Отговор
    След това, което се случи през 2013-а, всеки средноинтелигентен човек щеше да се откаже от политиката, завинаги. Обаче, когато си прост, стоиш под клона с маймунките, докато не се счупи и ти падне на главата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гвоздеят на програмата

    14 33 Отговор
    Гвоздеят на програмата е "Балкански поток".

    Заради него Херо вече е начело на протеста, яхна го и тя стана водач, лидер!

    Думичката "демокрация" е за децата на площада!

    Тече пазарлък - Херо в МС. Боко ще отстъпи на Херо, за да не стане следствен.

    А хвърлените за "Балкански поток" 1.3 милиарда лева от държавния бюджет - пийте студена вода! Да живее демоктацията! Херо ще ви купи колело, ама друг път!
    Защото и да не клекне Борисов, ще клекне Радев под милувките на психодесните и след потупване по рамото от най-големия му брат, онзи с многозвездното знаме...
    Друго нещо си е да завършиш нещо в САЩ!
  • 18 Фейк

    22 14 Отговор
    Заглавието разбива?Трябва да плачем или да се радваме или да се страхуваме?Борисов го няма-няма алтернатива!Борисов го няма,а каква ще е разликата между него и следващия?Може би или по скоро само в имената!Да махнем последния,да върнем тези които сложиха началото на грабежите в България.
  • 19 9437

    17 23 Отговор
    Какво казвате и пишете повечето?Радев не е като другите.Той стана Чрез дент само с тяхната подкрепа,нищо че до него е Йотова.Тя само го крепи от ляво и му диктува какво да говори,кога,къде.Йтова е повече БСП и задкулисие от Корни.
  • 20 Никой

    9 16 Отговор
    Държавен глава не уважава превратаджиите, по обяснима причина! Политическата кариера, на превратаджиите, приключи....
  • 21 Станиславов

    50 16 Отговор
    Знаехме докъде ще ни доведе този неграмотен и генетично обременен човечец, който не можа да разбере, че е премиер на държава а не шеф на групировка. Още при Борис 2 се усети, всичките му действия и решения са продиктувани от строги лични интереси свързани със забогатяване. Чуваше се, че празнувал първи милиярд, после втори и т.н., че му се плаща такса Спокойствие лично на него, което снимките в спалнята му доказаха. Видя се, че назначенията от министри надолу са само за верни партийни кадри, без значение от тяхната интелигентнист, образованост и профил. Уж имахме голям резерв, оказа се, че сме на минус 3.5 милиярда. Оказа се, че хазната е празна, когато трябваше да се помага на Малкия и Среден бизнес, пари нямаше. Започнаха лъжи и заблуди. Създаде се НОЩ, в който тогава уважавани лекари бяха оползотворени като слуги на конспирацията Корона. С една цел, да се получат милиарди евро от ЕС, за да се помогне на безработните и бизнеса. Три месеца живота бе спрян без причина и загубите огромни! План нвма, стратегия няма, само празни приказки за растеж и благоденствие, инвестиции и висок стандарт. Така лъжеца сам се срина в нищото! А с назначаването на Ванчо за прокурор съвсем изби рибата! Назначен за да замазва и прикрива ужасната корупция която Божеството наложи и разви в страната. Това преля чашата и идва времето да се отговаря!

    Коментиран от #40, #53

  • 22 Густо, майна!

    20 7 Отговор

    До коментар #8 от "Хан Крум":

    Абе ако питаш мен, проблема не е в ръцете, а в 🎃. Както той каза, 1 стотинка не е взел от Васко! Тва лично... само една пура, с ръцете
  • 23 bbb

    28 33 Отговор
    Какви граждани какви пет лева.Няколкостотин орки грачат и създават хаос.
  • 24 Айхман

    30 15 Отговор

    До коментар #9 от "Чоко и Боко":

    Май,юни любимеца ти Бойко ще смени потника с раиран.

    Коментиран от #30

  • 25 чичо

    34 41 Отговор
    Не съм от тия дето Марков ги описва,никога не съм членувал в партии.Искрен и не платен съм-в Радев видях само омраза и двуличие.В Радев виждам човек кой руши.Не припознах в Радев президента на България но припознах срама и позора.„Изметете" Радев докато не е погубил България.И не мислете че протеста не е планиран.После ще е късно.

    Коментиран от #28

  • 26 Хаха

    34 32 Отговор
    Не Бойко,ако ви бие пак,ще се изкефа максимално!Никога не съм му бил фен,ама като ви гледам бесепарския цирк се кефяяяя
  • 27 Не точно

    33 24 Отговор
    ПОДГОТВЯТ НИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС. РАДВАЙТЕ СЕ, Г.ЛУПАЦИ. СЛЕД 6 МЕСЕЦА ИМА ИЗБОРИ. ЗАЩО РАДЕВ ГО ЗАДЕЙСТВАХА????? ТОЙ НЕ ЗНАЕШЕ ЛИ ДОСЕГА З ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗА ПРОИЗХОДА НА БОЙКО???? ТОЙ НЕ ЗНАЕШЕ ЛИ ДОСЕГА, ЧЕ НСО ПАЗИ ДОГАН И ПЕЕВСКИ????? ЗАЩО ТИЩО НЕ НАПРАВИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС, КОГАТО ИМАШЕ ОФИЦИАЛНО ЗАПИГВАНЕ ОТ НФСБ ОЩЕ 2018 ГОДИНА????? М И С Л Е Т Е. ЗАЩО ТОЧНО СЕГА????

    Коментиран от #32

  • 28 И аз виждам

    38 29 Отговор

    До коментар #25 от "чичо":

    Тъй като съм на 61г. ВИЖДАМ , ЧЕ ВСИЧКИ СЪВЕТНИЦИ НА РАДЕВ, СА СТАРИ ПОЗНАТИ ЛИЦА ОТ БСП!!!! ДРУГИ ПРОСТО НЯМА. ЗАЩО ПОЗВОЛИХМЕ ТОВА????? ПРОСТО НАРОДЪТ БЕШЕ ИЗЛЪГАН И ВМЕСТО ГЕНЕРАЛ ОТ НАТО ПОЛУЧИ ГЕНЕРАЛ ОТ КГБ. РЕШЕТНИКОВ ГО ПОСОЧИ. ФАКТ.

    Коментиран от #31, #38, #49

  • 29 РАДЕВ

    31 29 Отговор
    Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #45

  • 30 П. УТИН

    9 14 Отговор

    До коментар #24 от "Айхман":

    Това може да стане САМО АКО БГ НАПУСНЕ НАТО И ЕС И ВЛЕЗЕ В АЗИАТСКИЯ БЛОК. Действайте.
  • 31 Един

    10 7 Отговор

    До коментар #28 от "И аз виждам":

    Умен човек
  • 32 666

    12 3 Отговор

    До коментар #27 от "Не точно":

    Ще го разбера като нас, който сме на по 50/60г че са ги прецакали якоооо.
  • 33 бай Кочо

    23 16 Отговор

    До коментар #2 от "така е":

    Има има ...... следващите управляващи ..........Копейкин, Пинокио, пчеличката Мая ,Гнома,рязания Прокопа,хаджи Генчо пишман адвокатчето,арменския измамник баРбикян ,Импексова, зелените чорапчета Радееф и много други гладни

    Коментиран от #62

  • 34 Обективен

    23 13 Отговор
    Бойко да се отдалечи от Доган, ДС агент Сава, нека се разследват обръчите от фирми и да се сезира Кьовеши за източването на Еропейски фондове от тях. Иначе на следващите избори ще дойде истинският крах, а не от сегашния Пуч на Радев. Цивилизация ли сме или първобитно общество?????
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Така,така....

    15 5 Отговор

    До коментар #16 от "Призводител":

    Салам триста евро,обувки хиляда....Господин производител смени си памперса ,че много се размечта!Скоро от лакомия ще произвеждате само копани и метли за собствена употреба...
  • 37 Диверсант

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "тънка червена линия":

    И законите на пчелния кошер. Търтеите се трепят. При хората обаче пчелите работят за търтеите и пазачите охраняват търтеите
  • 38 БГ МАФИЯ В МС

    18 18 Отговор

    До коментар #28 от "И аз виждам":

    EТO ГO ВAШИЯ БAБИКЯН ДO ВЧEРA ВЪРЛ ЗAЩИЩТНИК НA МAФИЯТA И МAФИOТA БOЙКO БOРИCOВ. ДНEC ПРEБOЯДИCAТ. ВЪЛКЪТ КOЗИНAТA CИ МEНИ НO НРAВA НE!!!! EТO OТ 13 ЮЛИ 2020. И ДНEC.

    Публикувaнo във фaкти.бг: Aрмaн Бaбикян: Хoрaтa излизaт пo улицитe oт зaвиcт, нe мoгaт дa прeживeят уcпeхитe нa Бoриcoв (ВИДEO). ПРOЧEТEТE МУ ВЧEРAШНAТA CТAТИЯ НA AРМAН ЛЪЖEЦA.

    Коментиран от #54, #55

  • 39 До 28

    24 12 Отговор
    Г-н е,всички бяхме комунисти,защото бяхме социалистическа държава.Борисов не е ли комунист?Казвал е,че още си пази картата.И аз 1 ия мандат гласувах за ГЕРБ,но ме предадоха и сега съм на протестите презирайки всички мутри
  • 40 додо

    17 17 Отговор

    До коментар #21 от "Станиславов":

    другите са по- добри ... тези които сега са на първите редици на протеста ако е така жалко за България и жалко за Вас.Ще се събудим ли най- после . Аз не искам да политици като Копейкин, Пинокио, пчеличката Мая ,Гнома Прокопа,хаджи Генчо пишман адвокатчето,арменския измамник баРбикян,Импексова,старшина Радеев
  • 41 Вече го каза.

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Призводител":

    На друго място. Свойто ли заработват? Или " мозъчният тръст" ти го е спуснал, защото му се е видял работещ изказ с цел да се популяризира? Няма да проработи, дори и защото цените не растат поради смутове в обществото, а по други причини. Но- нейсе, запуши я, както казваше една известна личност.
  • 42 Грейс

    18 6 Отговор
    Не вярвам! Какъв таен план? Нещо не ти вярвам! Това че няма изразен лидер показва отвращението ни от тези боклуци!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ГИГА

    19 11 Отговор

    До коментар #16 от "Призводител":

    Браво,едно разумно мнение.Гледам лицето на днешните протести,и не мога да повярвам какво се случва.Как хора, които имат претенциите,че са умни и интелигентни,се оставят да бъдат манипулирани всеки път и по един и същи начин?
    Днес чухме,как Васил Божков си урежда живота с помощта на тия умници. И много интересно,как всички на тия избори са много компетентни по всякакви въпроси и само те са читави и могат да оправят държавата. Искаха светлина и прозрачност,а като я получиха,се разбунтуваха. Ти говориш за ходене на работа. Там не са работещи и кадърни хора,там са безделници, хора без цел и посока в живота. Хора, които искат само да лежат в къщи и някой да им дава помощи и обезщетения,или да строят цял ден пред компютъра и да обвиняват как все някой или нещо им е виновен за това,че те са некадърни и безделници.
    Много,по голямата част от населението на България не мисли като тях,и не е съгласно с тях,това се доказва и по процента стачкуващи и не стачкуващи. Така че при едни избори сега, отново ще спечелят Герб. А самия факт,че те чакат някой като Божков да им оправи държавата,и са готови да застанат на страната на най - голрмия престъпник в момента в държавата показва само колко бедни душици имат.
  • 45 Напротив

    20 17 Отговор

    До коментар #29 от "РАДЕВ":

    Президентът Радев е гордост и чисто лице за България. Засега.
    Дано да не се подведе по политиката на САЩ!

    Някой помни ли какво се случи на бившето американско протеже Садам Хюсеин, който беше добър за американците докато воюваше с Иран...

    От Радев ще искат да воюва срещу братята освободители.
    Това прави американският елит с Европа и с България - противопоставя ги на Русия.

    Кой с ръцете на Хитлер разруши Европа и СССР и кой спечели от това?
  • 46 Кристиян Вигенин

    18 17 Отговор
    Я стига.Капан за наивници.Протестите се спонсорират от Черепа,Иво Прокопиев и Кремъл.Всеки от тези три спонсора има собствена визия за "след Бойко",но никоя от тях не е в полза на обикновенния гражданин.И селянин.Проститя народ ще бъде изигран за пореден път.Това е циничната истина.И проблема е,че в България няма гражданско общество,а платени протестъри.Интилигентните хора бяха смачкани,изгонени и принудени да емигрират.В България остана лумпенпролетариата и малцинствен биоотпадък,които не знаят на кой свят се намират.
  • 47 Факт

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хан Крум":

    И езика, лъже!
  • 48 България

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    ХАхаха.Молят не ме мисли радев няма да ме спаси!
  • 49 чичо

    13 8 Отговор

    До коментар #28 от "И аз виждам":

    Не знам бе наборе,наистина не знам.Явно сме слаби ученици.Така преди време се вързахме на безработни адвокати,на царя,сега на световно не известния Радев,на шоу мени.Не си учим уроците.За Радев,че не става,казах още Нинова като го посочи.И не защото той по принцип не става а защото от 18г-н е под пагон.И колкото по-добър военен е бил,толкова повече не става.Но тогава стана някаква игра със соца.Те имаха друг кандидат и за много кратко време-вече съм почти сигурен,че е по заповед- го смениха с Радев.Но това не ни оправдава че не си учим уроците-те така.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Стоян Чонов

    7 3 Отговор
    Aз прeдлaгaм cлeднoтo:
    Aкo лицaтa Пeeвcки ,Дoгaн ,Гeшeв и Бoжкoв ca глacувaли зa кaндидaтa нa Бoриcoв зa Прeзидeнт , Прaвитeлcтвoтo дa cи пoдaдe ocтaвкaтa .
    Aкo тeзи лицa ca глacувaли зa Рaдeв , тo Рaдeв дa cи пoдaдe ocтaвкaтa. Миcля ,чe e cпрaвeдливo.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Коки

    7 15 Отговор

    До коментар #21 от "Станиславов":

    Пич мога да се обзаложа с теб на каквото поискаш че на изборите когато и да са ГЕРБ пак ще са първи и ще има Борисов -4 това е положението България не е тези 5000 лумпени на площада хората си го обичат защото няма друг политик направил повече за тях от него кой Орешарски ли или Курнелия или Тея изпаднали от ДА България пълен цирк Румен Петков или Атанасов с коколестите очи това ли ви е алтернативата бе
  • 54 Лимончо

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Как е възможно да не си усетил иронията,подигравката в думите на Бабикян?В една купена и продажба тв точно така говори умен човек.Не видя ли,ония и водещи и купен гост млъкнаха,те не могат да понесат подигравка с вожда им...
  • 55 Лимончо

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Как е възможно да не си усетил иронията,подигравката в думите на Бабикян?В една купена и продажба тв точно така говори умен човек.Не видя ли,ония и водещи и купен гост млъкнаха,те не могат да понесат подигравка с вожда им...
  • 56 Чук - чук

    6 7 Отговор
    Хайде народе, излизайте и се провиквайте пред МС , за да ви се порадват някои чисти и неопетнени от Дубай, казвайки ви ЛУМПЕНИ. Приятно забавление!

    Коментиран от #61

  • 57 Шоколанда

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "тънка червена линия":

    Ей сега ти оборвам ,,поговорката” :Сговорна дружина - планина повдига. Сговорната дружина е от куц, сляп и сакат. Доста нашенски поговорки не са актуални днес. Тъй че преди да ги използваш ,помисли дали семантиката им е актуална.
  • 58 Да дойдат танковете

    6 4 Отговор
    Безкръвни протести само протестиращите ги бият и в болница, а ченгетата взимат дмс
  • 59 В.В.П.

    5 4 Отговор
    ВОЕННА ПРОКУРАТУРА ДА СЕ ЗАЕМЕ С Борисов за корупция......АЙ СТИГА СТЕ РАЗТЯГСЛИ ЛОКУМИ....ИЛИ СИ Я КАРАЙТЕ КАТО ДО СЕГА.....ПРОТИВНИ СА МИ БИВШИТЕ ЧЕРВЕНИ МУХЛЬОВЦИ...ОТ ГЕРБ....ТЕ ПОДЛУДИХА ХОРАТА... ОЛИГАРСИ,КОМУНУСТИ...СЕ НЯКОЙ ИМ ПРЕЧИ......ПРОСТО Е ..ИСКАТ ИМ ПАРИТЕ....СЛЕД ТРАЛАЛА ЗА Ф16 БЛО К70 ,ПАРИ НЯМА...ТРЯБВА ДА СЕ ОЩАВИ НЯКОЙ.....ПО МУТРЕНСКИ......ЕЙ РАДЕВ,ИЛИ ПРАВИ НЕЩО ИЛИ ,МУТРАТА ЩА АРЕСТУВА......
  • 60 Едва ли

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Едва ли от Радев и комари оттъваване нема
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 гост

    2 1 Отговор
    План за овладяване на протести - чак сега ли загря, че не са поръчкови. Овладей ги ти тогава, да видим.
  • 64 СЛЕД БОЙКО ПОТОП

    0 2 Отговор
    НЕ ТРИЙТЕ РАДОСТТА ЧЕ Е УМРЯЛ
  • 65 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Господ да ви убие президента!