5 Август, 2020 08:12 3 097 15

Основната заплаха за Украйна е режимът на Путин

  • украйна-
  • русия-
  • политика-
  • територия-
  • управление

Русия планира да продължи да разбива украинската държава

Основната заплаха за Украйна е режимът на Путин - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По оценка на Службите за външно разузнаване, основната заплаха за Украйна се явява Руската федерация и нейният политически режим. „Стратегическите цели на политическия режим на Русия … остават непроменени: Връщането на Украйна в своето политическо влияние, премахването на нейната национална идентичност и независимост, установяването на външен контрол над процесите, случващи се в нашата страна, прекратяване съществуването на Украйна като суверенна държава“, пише управителят на СВР Валерий Кондратюк в своя статия за изданието ZN.UA.

Авторът твърди, че „кремълската власт никога няма да приеме съществуването на независима, унитарна и западноориентирана Украйна. Следователно ще продължи да води срещу Украинската държава пагубна война“.

Русия планира да продължи да разбива украинската държава, като за целта ще използва различни инструменти.

По данни на разузнаването, с наближаване датата за провеждане на местни избори в Украйна Русия отново ще се върне към практиката на активен натиск и провокации. Целта им ще бъде не само да посеят хаос и подринат доверието у населението към държавните институции, но и да формират у Запада мнение, че Украйна е failed state. Следователно създаването на сътрудничество с Украйна е отровно за западните лидери.

Един от елементите на този план се явява насаждането на идея за федерализация на Украйна като единствена реална възможност за решаване на конфликта по мирен политически път. Следващата стъпка от кремълския план – разпад на Украйна на малки образувания и поглъщането им от „руския свят“.

„Ключовото в тази стратегия е провеждането на избори в ОРДЛО. Руската федерация настоява за провеждането на избори във временно окупираните територии без възстановяването на контрол от украинската страна и извеждането на всички военни подразделения, които са под контрола на Москва“, казва още Кондратюк.

Разузнаването прогнозира, че независимо от готовността на Украйна към процес на мирно разрешаване, в кратко- и средносрочен план ще се запази висока опасността от вражески провокации. Окупационните формирования вече получиха инструкции от своите куратори от Русия за споразумение за прекратяване на огъня и търсене на път за компрометиране на Украйна като страна, която първа е нарушила примирието.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 будна ера

    30 3 Отговор
    „Страна“ публикува коментар за поредната псевдоисторическа книга в Украйна. Според автора на „изследването“ Потопът е настъпил на територията на съвременна Украйна. Освен това древните богове не са други, а предци на украинците.???!!!!

    Коментиран от #9

  • 2 украинците са фашисти

    39 3 Отговор
    Бойци от Украйна желаят смъртта на жителите на Донбас.
    В Донбас влязоха в сила нови споразумения за примирие. Но, както по всичко изглежда, в Украйна не всички са доволни от това. На снимката позират бойци от ВСУ с плакат с пожелание за смърт на жителите на Донбас и с фашистка символика.
  • 3 Пазителите

    21 3 Отговор
    Американците ще докарат Батман и отмъстителите да ги пазят
  • 4 Ха ха ха

    43 5 Отговор
    Айде сега, Русия била виновна че изкуствено създадената държава се разпада. Ами кой Ви даде 7 милиарда за майдана и го ръководеше?
  • 5 РЕАЛИСТ

    42 5 Отговор
    Русия, ако се интересуваше от Украйна, да я е превзела. На два пъти танковете бяха на границата и за часове щяха да са в Киев. Просто не искаха да хранят повече тази напаст. Взеха си каквото им трябваше и ги оставиха да си хапят задните части.
  • 6 Буркан

    4 3 Отговор
    Мачкай, Нова!
  • 7 да де

    35 4 Отговор
    Основна заплаха за Украйна са самите украинци и правителството им. Разрушиха си държавата под благосклонния поглед на краварите, а сега реват кой ми такова гащите.
  • 8 Кой68

    28 3 Отговор
    Самите украинци са опасни за себе си...Докато незапочнат да мислят и водят самостоятелна политика,а слушат чичко Сам ще гризкат тоягата....
  • 9 Боби

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "будна ера":

    Да,украинците са силно македонизирани...
  • 10 БПФ

    18 3 Отговор
    Още от заглавието почват лъжите и мрсотиите. Какъв "режим на Путин" - - щом руският президент е законно и легитимно избран и се ползва с подкрепата на огромното мнозинство руснаци? А най-големият враг на украйна е САЩ, които свалиха законното и правителство, разориха я и я ограбиха - само менталният дегенерат, дето сега е демократски кандидат-президент е откраднал оттам около 140 милиарда долара !!!
    Русия ако искаше да се справи с това териториално недоразумение, щеше да го направи в рамките на една седмица максимум.
  • 11 Въпрос

    7 0 Отговор
    Попитали радио "Ереван": кога Украйна ще стане заплаха за Русия. Отговорът: не сме 852 година
  • 12 ДядоСтою

    3 1 Отговор
    ГЛУПАВИ ХОРА САМИ СИ ПРЕЧАТ ТИЯ ПО ТЪПИ ОТ НАС
  • 13 Умно село

    4 1 Отговор
    На крива ракета , Космосът и пречи!
    Видя се, че Украйна е руската Македония!
  • 14 Туто Боката

    1 1 Отговор
    Ще се оправят когато се завърнат в границите на лоното Божие .
    До тогава ще надуват вувузелата на чичо Мууууу и ще питат къде ке.ндзат гладните .
  • 15 На фашистка Украина

    2 1 Отговор
    Все другите са й виновни. Избиха населението в Донбас и Луганск, сега Путин им съсипвал държавата.