20 393 84

Николай Марков: Нападателят над журналиста е от НСО

Разкрития около побоя на конференцията на ГЕРБ

Николай Марков: Нападателят над журналиста е от НСО
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Николай Марков във "Фейсбук"

Във връзка с извършеното покушение от "непознат индивид" срещу журналиста от радио "Свободна Европа" Полина Паунова се обръщам към всички здрави сили от всички професии, особено към журналистическата гилдия! 

Разгледах всички възможни записи от инцидента, включително такива, които не са в публичното пространство. След задълбочено изследване на въпросния инцидент и адекватен анализ на ситуацията, представям на публично внимание изводите си:

1. В хода на атаката, нападателят над журналиста получи императивно служебно разпореждане с думите:
"Остави я веднага! Отиди си на мястото!"

2. Лицето, което издаде разпореждането е действащ офицер от Националната служба за охрана при президента на РБ.

3. Нападателят се подчини безпреколсловно на разпореждането и отиде на конкретен пост, включен в схемата за охрана на мероприятието.

Като отчитам, че партия ГЕРБ и "София Тех Парк" се разграничиха официално и публично от нападателя, както и като обобщение от горните три извода, правя следното заключение:
------------------------------------------------------------------
Маскираният като престъпник нападател е част от охраната на цялото мероприятие и добре познат на офицерите от НСО, които имат преки служебни задължения там. Освен това неговото място в схемата на охраната е добре известно и той самият е инструктиран, че е в подчинен режим на Националната служба за охрана! Дотук спирам.
------------------------------------------------------------------

Изводите и действията оттук нататък оставям на журналистическата етика и професионални стандарти, които имат обществен дълг да разкрият и покажат на обществото цялата истина...

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 104 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Анонимен

  277 46 Отговор
  Агресорите са платени комплексари от ГЕРБ.

  Коментиран от #56, #75, #79

 • 2 ГешеФ

  210 31 Отговор
  Това са наши момчета,няма данни за престъпление.Журналистите са виновни ще им повдигна обвинение за ОПГ.
 • 3 @@@

  51 187 Отговор
  Поредната лъжа от човек уволнен за некадърност и сега плюещ змии и злоба

  Коментиран от #30, #54

 • 4 Страхотно е.

  191 18 Отговор
  Няма такава пробита държава , за голямо съжаление .
 • 5 Цялата страна

  194 29 Отговор
  разбра, че тези са хора от ГРОБ - мутренски подход разбира се. Няма значение дали са от НСО или МВР. Това са копоите на ГЕРБ
 • 6 Р Радев да уволни всички тези!

  156 11 Отговор
  След проверка и анализ, тези които бият без причина да бъдат дисциплинарно уволнени и дадени на съд! Да се изчисти НСО от стари и продажни кадри, намали поне с 50% и да се направи подбор по интелект!

 • 7 Анализаторр

  90 17 Отговор
  АААА ВЪЙ! Сигурно е противозаконно да се използва записваща техника на събрания на управляваща партия по време на демокрация и за да предотвратят това използват НСО. Баце може да е споделил съкровенни тайни.

  Коментиран от #49

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор

 • 9 2loop

  39 68 Отговор
  Сега па нсо хахаха абе вие акъл имате ли, боковски глупости, кажете направо че Радев ги е пратил да млатят хора

  Коментиран от #32

 • 10 🎃 кратун

  72 12 Отговор
  Ама това не са мутри,аз съм мутра..Това са от мойте слуги..
 • 11 Ало,резидента,

  23 57 Отговор
  Що така пак се о.сравнително с НО. Ти ли им нарадо да провокират и бият,а после пак ГЕРБ са ти виновни.
 • 12 Мислил

  31 10 Отговор
  Мислила, мислила, мислила една гъска и накрая какво измислила.
 • 13 Чичо Тони

  11 70 Отговор
  Служителите на НСО не ходят по тениски. Те винаги са със сака и с оръжие на кръста.

  Коментиран от #15, #46

 • 14 Псевдоним

  82 7 Отговор
  Нападателят е едно обикновено куче-пазач, а такива разбират само от тояга в главата.
 • 15 Пеци

  28 5 Отговор

  До коментар #13 от "Чичо Тони":

  ... и мармотът увива шоколада в станиол.
 • 16 Петьо Петров

  35 19 Отговор
  Cлeд зaдълбoчeнo изcлeдвaнe нa въпрocния инцидeнт и aдeквaтeн aнaлиз нa cитуaциятa, прeдcтaвям нa публичнo внимaниe извoдитe cи: 1. В хoдa нa aтaкaтa, нaпaдaтeлят нaд журнaлиcтa пoлучи импeрaтивнo cлужeбнo рaзпoрeждaнe c думитe: "Ocтaви я вeднaгa! Oтиди cи нa мяcтoтo!" 2. Лицeтo, кoeтo издaдe рaзпoрeждaнeтo e дeйcтвaщ oфицeр oт Нaциoнaлнaтa cлужбa зa oхрaнa при прeзидeнтa нa РБ. 3. Нaпaдaтeлят ce пoдчини бeзпрeкoлcлoвнo нa рaзпoрeждaнeтo и oтидe нa кoнкрeтeн пocт, включeн в cхeмaтa зa oхрaнa нa мeрoприятиeтo. Марков,как точно разбра какво са му диктували в ухото на мутрата и кой е действащият офицер от НСО? И ти ли имаше слушалка в ухото и ги чу? Защо после същата мутра сее върна и счупи телефона на журналистката?Такава заповед ли е получил пак? Смешен и жалък палячо!
 • 17 Дръвчо

  72 4 Отговор
  Тия пичове едва ли са от НСО, въпроса е КОЙ ги е иструктирал и позволил да малтретират хората безнаказано в центъра на европейска столица в присъствието на цялото правителство. Евала на Гешев. Голям прокурор.
 • 18 Въпросче

  29 9 Отговор
  Какво стана на заседанието за опълномощаване на президента да се разпорежда "в" и "с" НСО? Явно по традиция на управляващите - нищо.
 • 19 123

  54 6 Отговор
  Това са Делта гард на Митко каратиста какво НСО какви пет лева

  Коментиран от #55, #63

 • 20 ПКП

  43 0 Отговор
  Ами остава да му се каже името и всичко е наред ............ нали
 • 21 марков , който разбира от всичко

  11 25 Отговор
  На този всезнаещ клепоух Бил Гейтс му е сложил чип и той чува всичко във вселената.Какво прави това объркано по пол същество несторчо там дори и да казва нещо вярно? Когато почиващите на паветата вечер си правят събранието някой пречи ли им? Даже нашата полиция ги пази някой да не ги ущипе.Няма вече мъже! Има плямпала!
 • 22 ЛАз

  33 5 Отговор
  Институциите са превзети калинки, мутри и останалите свински физиономии, които обслужват дерибеите.
 • 23 Гост

  41 1 Отговор
  Трябва да се уволни целия личен състав на НСО, ДАНС, полиция, жандармерия както в Грузия при Саакашвили. И после да се преназначат само читавите хора след минаване през детектор на лъжата дали не са свързани с мафията и дали не са изпълнявали политически поръчки. Всичко е прогнило там.

  Коментиран от #31, #76

 • 24 Валентин

  13 4 Отговор
  "след задълбочени анализи" напомня ми на една патка мислила мислила и пукнала.
 • 25 Чичо

  17 2 Отговор
  Генка Шикерова не нападана, защото е разпознаваема. А Поли Паунова не. Може би трябва да прочете в Етичния кодекс на българските медии за прикриване на професионалната идентичност.
 • 26 възмутен

  26 12 Отговор
  нападателят на журналистите от снимката прилича на лицето, захвърлило българският флаг б посенец. биячите са от герб
 • 27 Така така..

  14 24 Отговор
  На хранилка при комуниста радев..

  Коментиран от #71

 • 28 chi

  18 5 Отговор
  Във връзка с написаното и след като Борисов и Гешев подадат оставка, предлагам: 1. НСО да бъде разформировано и бившите му служители да нямат право 10 г да работят в държавни структури. 2. Да бъдат забранени със закон частните охранителни фирми, тъй като се явяват естествени люпилни на мутри и мафиоти.
 • 29 месара

  18 24 Отговор
  как си представяте Борисов да извика НСО да охранява мероприятието и да им нареди да бият ?! добре , мразите го , ама и малко мислете . Борисов няма власт над НСО , там шефа е друг ! едва ли НСО ше ходи да се правят на пазачи . тия викачите знаете кои са , кой ги организира , кой им плаша . оная от свободна европа ако е поканена да отразява или сама е отишла , трябва да носи бадж , да се държи като журналист а не да изпълнява поръчки от знаете кой , а после да ср прави на многострадална . оная с очилата горката , толкова задъхано обясняваше как била блъскана и бита та чак да и повярваш . тия са си провокатори изпратени целенасочено да предизвикат това което се случи ! а иначе викайте оставка , мразете Борисов .....никой не ви пречи !

  Коментиран от #34, #73

 • 30 Пак ли се обади,а?

  3 13 Отговор

  До коментар #3 от "@@@":

  И пак ли от завист? А само спрямо служители на НСО ли е възможно да се издаде заповед " Остави я/ го веднага"? И какво пречи един служител на НСО да е отявлен привърженик на ГЕРБ и налудничаво верен на партията? Доколкото ми е известно, критерият " партийни пристрастия" не присъства в конкурсите за работа в тези служби. А дори и да е служител на НСО , този индивид не е на това място в това си качество , а като привърженик на ГЕРБ.

  Коментиран от #60

 • 31 Едва ли Саакашвили

  3 7 Отговор

  До коментар #23 от "Гост":

  е най-подходящият пример... А и предложението ти намирисва на авторитаризъм...
 • 32 И ги следеше

  4 5 Отговор

  До коментар #9 от "2loop":

  с оня слон, невидимия- по руски образец, само петолъчката се вижда...
 • 33 гост

  7 9 Отговор
  Приказки под шипковия храст. След всички скандали около НСО напоследък, точно те ще ,,маскират,, и ще ходят да бият. Марков, не ни мисли чак за толкова глупави,че да вярваме в подобни ,,теории,, При толкова народ на едно място,при толкова полиция, никой няма да рискува с подобни провокации и то от държавни служители.Нещо в експертизата ти не е наред.
 • 34 qwe

  8 7 Отговор

  До коментар #29 от "месара":

  Кого лъжеш бе имбецилна тиква? " Кабинетът прие оставката на началника на НСО Красимир Станчев 22 юли 2020" "Шефът на ДАНС и гл. секретар на МВР решават в понеделник за охраната на Доган и Пеевски 09.07.2020" Герберастка,комунистическа нископлатена Cunnus Stultus такава!
 • 35 z fdhn

  7 7 Отговор
  Няма как това сополиво пишлеме дато е на един шамар да е от НСО. Там не събират хората чак от кол и въже. Ако е охрана ще има надпис че е такъв. Ако е полицай трябва да е с униформа. След като е някакъв анонимен хората спокойно могат да отвърнат на нападението и да му счупят всички кокали. Той е никой в случая.

  Коментиран от #36

 • 36 qwe

  20 3 Отговор

  До коментар #35 от "z fdhn":

  В НСО от поне 15-20 години събират от кол и от въже! Охранители, наемни убийци, стероидни нищожества и.т.н Ботъм фийдъри!

  Коментиран от #47

 • 37 кърти и вози комунисти

  11 5 Отговор
  Бой на тъпата кукумявка.
 • 38 z fdhn

  11 1 Отговор
  Това ако е истина значи трябва цялото НСО и МВР да се закрият и изградят наново.

  Коментиран от #39

 • 39 Хаджиментов

  15 7 Отговор

  До коментар #38 от "z fdhn":

  Ами отговарящия за НСО - радев, да каже какво и защо се е случило.
 • 40 До експертния господин

  7 5 Отговор
  Този неосъществен професионалист, пак дрънка глупост. Паметта му е къса и не помни как изглеждат истинските служители на НСО, които впрочем са интелигентни и достойни хора, заслужаващи почит и уважение или, което е по-вероятно, отново здраво го тресе желанието да си отмъщава. В това отношение явно е експерт...
 • 41 сжа

  8 12 Отговор
  НСО само на книга е подчинено на президента. Реално е подчинено на Бойко Борисов след промените от 2015 година. Румен Радев няма никаква власт над НСО

  Коментиран от #57

 • 42 Вижда му се лицето на този

  6 1 Отговор
  На този му се вижда лицето на няколко кадъра! Егати полицията имаме ако не мога да ги хванат тези смешковци! Най-малко по другите около тях могат да ги индентифицират - аз ли да ги уча? Но едва ли..вместо да се съберем повече ние не правим нищо!
 • 43 Смях

  4 7 Отговор
  Ама, като нищо, разложеният мозък от Банкя ще обвини президента Радев за провокациите, защото службата била на негово разпореждане. И понеже майка му го е учила на злото да отговаря с добро или да замълчи, то затова сумати време плямпоти, че не е като Рдев, който се радвал на патълкамите, и тиквата няма да пада до нивото на "фигуранта". Ами че като е фигурант, как ще организира такива дандании. Пък и падишаха-клоун нали наляво и надясно плямпоти, че бил голямо, световно известно ченге, че как пък не можа да предотврати това. Повокаторът се казава бойко меодиев борисов, посмешище за цяла Европа, след като организира "конференция" по време на извънредно положение. И си спомнете, че този е някакво майорче, което двапъти рева на президента Първанов да го направи ту един ту друг генерал, и след това с чиста съвест го оплю.

  Коментиран от #58

 • 44 Матей

  5 5 Отговор
  За непосветения наблюдател наистина изглежда ,че побойниците и провокаторите са подбрани случайно гербаджийски активисти,известни с хулиганството си.Но ,ето ,оказва се ,че са от НСО,странно,защото би трябвало да помагат на президента ,не на бойко,.получава се като враждата между гвардейците на кардинала и кралските мускетари,но в случая те са едни и същи.Няма две нсо-та,как се оправят тогава?
 • 45 Капитан Немо

  8 8 Отговор
  Така е ,това са провокаторите от НСО на фатмака Радев . Той е направил постановка да уличат други .Вън мутрата Радев !
 • 46 Стати

  6 7 Отговор

  До коментар #13 от "Чичо Тони":

  Служители от НСо са със сака .Хайде бе . И на Росенец бяха със сака сигурно . със шорти и диагоналки .Фатмака нищо не каза за оня хвърлил българското знаме . Къде си бе МУТРО РАДЕВ.

  Коментиран от #53

 • 47 Тре

  1 1 Отговор

  До коментар #36 от "qwe":

  Това ли успя да възпроизведе гениалния ти мозък? Или просто си слънчасал?
 • 48 възпитаник

  1 2 Отговор
  ЗА РОСЕНЕЦ ГИ РАЗОБЛИЧИ И СЕГА СЪЩО ТАКА,ЧЕ НЕ ПЛЮЕЗМИИ ИЗЛОБА,А ТИ С АКЪЛА НА 3МАЙМУНКИ СИГУРНО СИ ОТ ТЯХ М------
 • 49 чичо

  2 4 Отговор

  До коментар #7 от "Анализаторр":

  Ако нахлуят в къщата ти,ти какво,с домашна гроздова ли ги посрещаш.Колко пъти и казаха на оная мисирка,че мястото и не е там.
 • 50 Хайде всички заедно

  4 1 Отговор
  Бо-клу-ци, бо-клу-ци и т.н........
 • 51 видовден

  8 5 Отговор
  Пази Боже от гнева на кроткия е казал народа ! Властта на биячите и тартора им Борисов скоро ще свърши, но и пандиза няма да ги спаси от гнева на хората !

  Коментиран от #59

 • 52 vasik atanasova

  5 3 Отговор
  с жени се бие този и с хомосексуалисти като го видях как замахва селската аз бих го трупясал с два професионални удара нищо че съм на 49г
 • 53 Този коментар е премахнат от модератор

 • 54 стлт от БНА

  5 1 Отговор

  До коментар #3 от "@@@":

  Абе уж уволнен ,вече повече от 10 години , пък е ...."полковник" ...Кога го натрупа това "съзвездие" на пагона ...не ми е ясно .
 • 55 Сергей

  1 0 Отговор

  До коментар #19 от "123":

  Абсолютно точно казано!
 • 56 синя барета

  4 6 Отговор

  До коментар #1 от "Анонимен":

  Не ,приятелю! Чети внимателно! Охраната на фатмака, не прочете ли?
 • 57 синя барета

  1 2 Отговор

  До коментар #41 от "сжа":

  Скоро няма да има над нищо!
 • 58 синя барета

  3 5 Отговор

  До коментар #43 от "Смях":

  Ти си смях ,ама пълен смях! Честита победа , Борисов 4, 28. 03. 2021г!

  Коментиран от #72

 • 59 Хммммм

  4 7 Отговор

  До коментар #51 от "видовден":

  Видов ден ли? Понамирисваш на Виденов ден! Идвал края на Бойко,ама знаеш ли кога , в шестък,миналата догодина! Комунистически химери са това! Иначе си мечтай колкото искаш, безплатно е!

  Коментиран от #68

 • 60 Жоро

  1 3 Отговор

  До коментар #30 от "Пак ли се обади,а?":

  Видя ли че този излъга.Срам за него
 • 61 синя барета

  5 4 Отговор

  До коментар #53 от "ПАТРИОТ":

  Твоя президент май се казва Путин! Ама то е едно и също де !
 • 62 Devil666

  7 9 Отговор
  Тъпите комунета...още не разбраха , че НСО са пряко подчинени на президента Фатмак Рублев !!! И тази измислената Паунова Полина да спре да циври , като някоя кобила...Червени боклуци !
 • 63 Вярно е 100%

  3 0 Отговор

  До коментар #19 от "123":

  Аха спор няма че е той
 • 64 77777777

  5 0 Отговор
  КАЖЕТЕ МУ ИМЕТО ДЕ А АКО ГО СЛЕЩНАТ ПАК ТАКА МАСКИРАНИ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА ДЕ НЕ ЗА ДРУГО 10-15 МЪЖЕ И ГО ПОЧНАТ КАК ЩЕ МУ ДОЙДЕ А АМА КОГАТО НЕ Е НА РАБОТА - КАКТО СЕ КАЗВА НА ЕЗИКА НА МВР ДА ГО ПРОФИЛАКТИРАТ НЕ ЗА ДРУГО
 • 65 БОКЛУК

  2 7 Отговор
  ДРАСКАЧИ БОЯ ВИ Е МАЛКО
 • 66 Loopianix

  6 1 Отговор
  Изгледах видеото на Генка Шикерова от вчера и какво да кажа, ами абсолютно прав е Николай Марков. В последните кадри се вижда една късо подстригана жена с руса коса. Тя е служител на НСО... От много години е част от охраната на Борисов.
 • 67 Този коментар е премахнат от модератор

 • 68 Бой и Сръбска Музика

  5 3 Отговор

  До коментар #59 от "Хммммм":

  Моли се да не дойде Виденов Ден - че Виденовата зима я има в учебниците по история за пример на катастрофирала държава!!!
 • 69 Браво на биячите...

  3 4 Отговор
  ...измислиха нов вид спорт - хвърляне на телефон тип фризби и мерене на кой телефона е летял най на далече. На Шикер Маала летя телефона като за световен рекорд скоро ще ги пуснат и на олимпиадата като дисциплина - метане на GSM!!! :)))
 • 70 fgjbvcbbccb

  7 1 Отговор
  Герберите продължават да управляват с репресии като при комунизма. Вожда им от там се е учил. Демокрацията му е само фалшива фасада. Но идва младото интелигентно поколение и ще ги измете.
 • 71 Този коментар е премахнат от модератор

 • 72 Шишко

  4 0 Отговор

  До коментар #58 от "синя барета":

  Хахха каква победа бе бастун, ще станеш розава барета със синьо коланче с прашки на дантели и с бившия президент Роско ще ходиш на г.......й парад у София
 • 73 Дааааа

  2 4 Отговор

  До коментар #29 от "месара":

  МИСЛЯ, ЧЕ САМО НА "ПРОТЕСТЪРИ ТЕ" И НА БТВ НЕ ИМ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ВСИЧКО Е ТЪП ФИЛМ, А ТЕ СА АРТИСТИТЕ... ПОНЕЖЕ НЕ УСПЯХА ДА ПРОВОКИРАТ С БЛОКИРАНЕ НА ПЪТИЩА И КРЪСТОВИЩА, ОПИТВАТ С ТОВА... ТАЗИ ГУСПОИЦА Е ТАМ, ПЪК ГЕНЧЕТО ШЕКЕРСКА СНИМА И ТЯ ЗНАЕ КЪДЕ ДА Е.... МИСЛЯ, ЧЕ ЛИПСВАШЕ САМО КАНЧЕТО РАЧЕВА... А КОГАТО УДРЯХА ВЪЗРАСТНАТА ЖЕНА НА ОРЛОВ МОСТ...?!? ТИШИНААА ИЛИ БТВ СА ЗА ПОБОЙ И ОБИДА НА ХОРАТА, НО ВИЖ... ЖУРНАЛИСТ, ОСОБЕНО ОТ ТЕХНИТЕ... НЕ МОЖЕ ДА СЕ БИЕ...
 • 74 Индиански индиец

  3 2 Отговор
  Хора , ТИКВИТЕ колят и бесят в България ! Виждаме го ежедневно и непрекъснато. А ГЛАВНИЯТ вожд ни го натрапва с БРУТАЛНАТА СИ ПРОСТАЩИНА , ЦИНИЗЪМ и АРОГАНТНОСТ !
 • 75 Червен пъпчив изрод

  2 1 Отговор

  До коментар #1 от "Анонимен":

  Колко пък може да си анонимен ? Точно хората на ГЕРБ няма защо да са комплексирани, ако разбира се разбираш смисъла на думата. Какви комплекси може да създаде партия, коята три мандата управлява държавата и се готви за четвърти ? Разходи се и се поогледай. Май всички червени плужаци трябва да сте комплексирани и то отдавна и за дълго време.
 • 76 Горо плюс

  2 0 Отговор

  До коментар #23 от "Гост":

  А ти ще подложиш ли на полиграф ? Ако те попита взимал ли си червени пари да пишеш регулярно срещу държавата си,стрелките ще се счупят.

 • 77 Този коментар е премахнат от модератор

 • 78 Хох

  2 0 Отговор
  Поредната лъжа на изгонения за некадърност от НСО! Гледа да се нареди и той на софрата ама не го огрява!
 • 79 Гост

  1 0 Отговор

  До коментар #1 от "Анонимен":

  Ти май с нещо си прекалил, хората ти казват, че е от охраната на президента, но ти си зациклил и не можеш да мислиш!
 • 80 ДАВОР

  0 0 Отговор
  ЩЕ ДОЙДЕМ ИЗ БЕОГРАДО В СОФИЯ И ЩЕ ГИ ОПРАВИМ ТЕЗИ МНОГО СКОРО
 • 81 писна ми

  0 0 Отговор
  несъмнено партийното ръководство на ГЕРБ е решило да спести някой лев за охрана, като използва безплатната /платена от народа/ НСО в разширен състав...по примера на Почетния председател на ДПС...
 • 82 Лом

  0 1 Отговор
  Това НСО трябва да го закрият вече
 • 83 Смешковците

  1 0 Отговор
  И сега като се разбра,че тия са взели по 500лв.какво нсо какви 5лв.Полковник какви анализи какви обстойни наблюдения си направил.Време е да спреш да се изказваш некомпетентно.Теб не те ли изгониха по некадърност от същото това нсо.Май се натискаш за началник на службята.На всяка манджа си меродия.Май като те изхвърлиха беше капитан как стана полковник пък и чак експерт по сигурност.Кой не разбира все коментира.Чул не дочул ама да е в мелето.Колко много експерти направо експертна държава.
 • 84 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.