Last news in Fakti

10 Август, 2020 16:24 9 717 80

Лицата на протеста пред ФАКТИ – да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост

  • протести-
  • орлов мост-
  • блокада

Орлов град, както го наричат протестиращите, тази сутрин изглежда спокоен, а жителите му – приятелски настроени

Лицата на протеста пред ФАКТИ – да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост - 1
Снимка: Илияна Маринкова, ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато отидох на Орлов мост малко преди 10:00 часа тази сутрин, сякаш попаднах в друг град. Град без автомобили, в който майки бутат количките на децата си по широки алеи. Град, в който се чува потокът на Перловската река. Самите протестиращи наричат мястото на блокадата си Орлов град.

Лицата на протеста пред ФАКТИ – да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост
Снимка: Илияна Маринкова, ФАКТИ

В Орлов град обстановката тази сутрин беше тиха и спокойна. Гражданите му се бяха събудили - пиеха кафе, а след това почистиха града си, напръскаха го с вода. В средата на Орлов град има разчистен коридор, през който преминават линейки. За трите часа, в които бях там, през коридора преминаха шест. Никой не ги спира на входа или изхода, влизат и излизат свободно. Същото важи и за колоездачи, майки с колички, дори девойка със скейтборд. Докато бях там, протестиращите отвориха и втори коридор за линейки от булевард „Евлоги и Христо Георгиеви” към „Цариградско шосе”.

Лицата на протеста пред ФАКТИ – да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост
Снимка: Илияна Маринкова, ФАКТИ

 Достъпът до Орлов град е свободен, гражданите му са отворени за диалог – достатъчно е да ги поздравиш и ще те поканят на пейката си. Предложиха ми също и напитка – кафе, вода, бира. Не са презапасени, пазаруват от близките магазини. В блокадата участват протестиращи от всякакви възрасти. Има хора по джапанки, има и такива, които са облечени с ризи. Някои спят до късно, други са там с лаптопите си и работят от блокадата.

В една от групите протестиращи, с които говорих ме питаха как виждам ситуацията като журналист  – ще подаде ли правителството оставка. Отговорих им, че чакат нещо определено да се случи. Според тях, това определено нещо е финализиране на процеса по заличаване на документални доказателства и по приключване на сделки.

Лицата на протеста пред ФАКТИ – да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост
Снимка: Илияна Маринкова, ФАКТИ

В Орлов град постоянно хора идват и си отиват, като това се случва необезпокоявано. Някои влизат в „града“, за да поздравят протестиращите, да им кажат, че ги подкрепят. Други, за да се подпишат в подписка, с която искат оставката на правителството – това се случва на специално обособена маса в сърцето на Орлов град. Трети оставят храна и напитки – докато бях там, една възрастна дама остави три торби със сандвичи, един от протестиращите ми разказа как преди няколко дни младо семейство докарало с колата си цял багажник с лед.

Същият протестиращ се шегува, че се надява скоро да си отиде вкъщи и да се наспи, когато някой от преминаващите му пожелае успех. Надява се също скоро да върви по тротоара, но казва, че преди това да е възможно, са нужни оставки.

Лицата на протеста пред ФАКТИ – да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост
Снимка: Илияна Маринкова, ФАКТИ

Полицейските коли се виждат на около двайсетина метра от границите на Орлов град. Полицаи обаче не видях. За пълна автентичност на разказа е нужно да кажа, че говорих и с един господин, който беше видимо развеселен, вероятно под въздействието на малко повече бири (такава бутилка държеше). Желая още да кажа, че пиенето на бира не е престъпление. Престъпление е например яденето на суджук, когато си изнудил някого да ти предостави един тон.

Евгени е прекарал в Орлов град три непоредни нощи. Не е в палатка, остава на пейките. Казва, че няма напрежение, а по-скоро се повишава „приятното настроение”. „Последните два-три дни, откакто събориха барикадата, има промяна в настроението. Протестиращите имат повече дух, така го усещам”, казва той. На въпроса защо протестира, Евгени отговаря: „Можем много повече – можем да се справяме в пъти по-добре. Пример е новият министър на туризма – можем страшно много пъти повече като управление. Този министър е емблема на неправилното”.

Димитър Митев идва в Орлов град от Стара Загора. Когато говорих с него около 10:15 тази сутрин, беше прекарал два часа на Орлов мост. Дошъл е, за да усети атмосферата: „Искаше ми се да видя Орлов град. Нарочно използвам това име – Орлов град, защото самите протестиращи го дадоха на това място. Много хора говореха, че това място е символ от повече от 100 години. Символ на изконни и на много красиви, стойностни и истински неща, свързани с българската история и българския народ”.Лицата на протеста пред ФАКТИ – да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост
Снимка: Илияна Маринкова, ФАКТИ

Нина е на 70 години и протестира вече от 30 години. „Първият ми протест беше в онзи ноемврийски ден пред „Александър Невски”, когато ни поздравиха с „всички вас, дошли тук по тънкия лед на страха”. Това беше първият ми протест и ето вече 30 години – имам стаж за поборническа пенсия. Надявам се, че всеки има чувство за хумор - относно пенсията, да не се изтълкува превратно. Аз отдавна съм пенсионер и не ме интересуват никакви придобивки и блага. Аз не очаквам нищо. Имам собствен дом, добра пенсия, работа – обезпечена съм. Не ми трябва нищо, освен една добра България”.

На въпроса защо протестира, Нина отговаря: „Аз съм юрист по образование и така е минал трудовият ми път. Искам върховенство на закона, разделение на съдебната власт. Искам съдебна реформа. Подкрепям изцяло инициативата „Правосъдие за всеки” и всички техни искания”.

Въпреки че е пенсионер, Нина продължава да работи и носи в Орлов град лаптопа си: „Съчетавам неспането с работата, с прибежките до вкъщи за душ. Прекарах две нощи тук – дъждовната нощ, която беше прекрасна нощ и хората стояха въпреки дъжда, и една друга нощ, в която за кратко време спах в палатката. В другото време бях будна, права, между хората”.

Синът на Нина живее в Торонто от много време. Самата тя казва, че от поне десет години може да живее с него. Казва още, че е уморена – че може вместо на барикадите, да бъде в планината. Въпреки това остава там.

Мисля, че Нина е наясно, че много хора не я разбират. Мисля, че и много от участващите в блокадата на Орлов мост са наясно, че много хора не ги разбират. Зная за себе си, без значение дали подкрепям блокадата или не, че тези хора имат право да са там. Зная още, без значение дали ги подкрепяме или не, че на всички ни трябва „една много по-добра България”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 100 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    119 27 Отговор
    Предлагам центъра да си остане пешеходен и след протеста.Много е приятно за разходка и въздуха в столицата се изчисти.

    Коментиран от #14

  • 2 гост

    46 19 Отговор
    Девиза на Орлов град - Don't drink and drive, better smoke and fly!
  • 3 Хаххахаххах

    58 87 Отговор
    В Украйна да си протестър е професия.Безделници, които не искат да работят ,чакат на пари за протести и развяване на плакати.Там ги наричат "Танчики",на името на един,който беше си признал-Танчик.В България спокойно може да ги наречем Бойчики,На Ицо Иванов-Боикикиев

    Коментиран от #5

  • 4 Евала бе

    57 77 Отговор
    Маринкова ти в някоя рекламна агенция ли работиш!? Това, дето си го изплескала, прочете ли го поне преди да го публикуваш? Орлов град!!!Изби рибата направо и едни орлета накацали по пейките и си гугукат като гълъбчета, пасторална картинка!

    Коментиран от #7, #16

  • 5 гост

    52 74 Отговор

    До коментар #3 от "Хаххахаххах":

    На мен ми предлагаха 80 лв. но са много малко за тази мизерия и се отказах.

    Коментиран от #6, #31, #44

  • 6 Хаххахаххах

    44 44 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ще вдигнат мизата скоро:)Нещо няма заинтересовани
  • 7 Последния Софиянец

    67 32 Отговор

    До коментар #4 от "Евала бе":

    За един месец ,една витрина не сме счупили и един човек не сме набили.Посочете друга страна с толкова мирен протест.Вижте какви баталии стават в САЩ, Франция,Израел,Ливан.

    Коментиран от #21, #50, #73

  • 8 Доктора

    43 60 Отговор
    Г-жа Маринкова, имате спешна нужда от психиатър.

    Коментиран от #13

  • 9 на мене ми предложиха

    50 60 Отговор
    100 лева, за 8 часов караул в Орлово гнездо, питах ги от къде идват парите казаха не питай, но най вероятно от Кешовото трио, отказах, за да ям бой от полицаите, и да пикая и върша други работи в храстите, това не е достатъчно, казаха ми, че безделници и пияници имало бол, и на по малко ще ли да се навият.

    Коментиран от #12, #67

  • 10 Много умилителна статия, разчувствах се

    61 29 Отговор
    Я да видим колко спокойни и миролюбиви ще са ако дойде някой с плакат- Радев оставка!
  • 11 Кой68

    64 48 Отговор
    Какво значи -отвориха- и -втори коридор отвориха-!!! Докога шепа безделници ще ми определят откъде и как да минавам?Като дойдат избори си остават пак овце,а сега си играят на "бунтари".......
  • 12 Последния Софиянец

    61 21 Отговор

    До коментар #9 от "на мене ми предложиха":

    Ха ха ха! Ако даваха сто лева за осем часа седене цяла България щеше да е при нас.

    Коментиран от #27

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 И аз предлагам

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да предлагаме! Всичко в плод и зеленчук!
  • 15 Грую

    43 32 Отговор
    Статията е в духа наРаботническо дело.За младите вестника на БКП.Нека да чуе и тези срещу орлов град и тпгава ще е обективно .Това е захаросано тип щастлив реализъм

    Коментиран от #18

  • 16 Колю

    27 16 Отговор

    До коментар #4 от "Евала бе":

    Потока на Перловската река???,и това е журналист???
  • 17 гост

    29 13 Отговор
    Идилия, в очакване на светлото бъдеще !?
  • 18 гого

    22 19 Отговор

    До коментар #15 от "Грую":

    тва требе да е щерката на лили маринкова , еми те са от бкп-то ,
  • 19 Христо

    46 15 Отговор
    Маджооо здрасти. Оня Прокопиев ти се е обадил. Борисов бил мутра, а Маджо, Черепаи Цветан Василев са самата Мария Магдалена според протеста.
    Издънихте с. Никой не Ви вярва Бонкиевае събирай катуна
  • 20 hihi

    44 8 Отговор
    ИДВАТ ЕДНИ МИЛИАРДИ ОТ ЕВРОПА-А
    ВСЕКИ ИСКА ДА ГИ ДОКОПА-А
  • 21 ХИХИ

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    е, там е по-голяма "демокрация"
  • 22 Миризлив пор

    43 25 Отговор
    Само не разбрах срещу какво протестират? Срещу ГЕРБ? Или срещу "опозицията" която си трайкаше 3 години? Реално проблема дойде кога Божков не се разбра със ББ и той започна да вади компромати и да плаща на онези тримата. Ако ще протестират да затворят парламента а не да ми пречат на мен да ходя на работа.

    Коментиран от #65

  • 23 Миризлив пор

    26 19 Отговор
    Само не разбрах срещу какво протестират? Срещу ГЕРБ? Или срещу "опозицията" която си трайкаше 3 години? Реално проблема дойде кога Божков не се разбра със ББ и той започна да вади компромати и да плаща на онези тримата. Ако ще протестират да затворят парламента а не да ми пречат на мен да ходя на работа.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 две2

    46 23 Отговор
    След протеста ще ни управляват:
    Христо Коремчето, Мая Устата и червено-кафявия милионер -поборник за наивници - Слави.
    Ще е супер мъгла, да се краде. ББ им пречи, без значение какъв е и кое и каво е лъжи или истини.

    Коментиран от #33

  • 26 едно1

    41 22 Отговор
    В началото на пандемията Радев се беше заврял 20 дни в миша дупка, никой нито го чу, нито го видя. Страх го беше да не се зарази.
    И обича много да си попийва ракийка и затуй в поевечето случаи е намокрен и неадекватен. Стар човек. Кукла на конци

    Коментиран от #64

  • 27 достоен

    22 8 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    за 100 лв никой младеж няма да дойде, те искат достоен живот, дай 1000
  • 28 сара

    19 30 Отговор
    Каквото и да говорят в безсилни опити за опорочат идеята на протеста той си остава тази сила, която хората изразяват в мотото му "ОСТАВКА" . А на тебе , Варели, ритник по мазната МУТРА.
  • 29 незнайко

    22 19 Отговор
    По добрата БЪЛГАРИЯ ще може да я видим само след една година при истинско безкомпромисно управление и без нито една кражба на средства !!! Предсктавете си тези 1.4 милиарда за година, които даваме на ЕС като вноска си ги ползваме в БЪЛГАРИЯ !!! До 5 години тука ще е РАЙ !!! "Отрепки" като ПЕЕВСКИ , МАЙКА МУ , ДОГАН, БОЖКОВ, ВАСИЛЕВ, и още много които не са пряко замесени в управлението трябва да бъдат ПРЕМАХНАТИ , почти в буквалния смисъл . Сегашните корумпирани управници всички под ножа на закона !!! Не стане ли това нищо няма да се промени !!!
  • 30 Лятна дрямка

    40 12 Отговор
    Идилия и безметежие цари на Орлов мост, кротко и тихо сред смърдящи контейнери и боклуци групичка хора смятат, че ще постигнат заветната цел "оставки", която така и няма да се случи. Много ми е интересно обаче, когато се завърне цялото временно и в същото време постоянно пребиваващо в София народонаселение от отпуски от планина, село, Черноморие, Гърция, Турция и Малдивите, и тръгнат в дива истерия да карат с колите си отрочетата си по детски градини и училища, дали ще бъдат всички така идилично и спокойно настроени към ентусиастите, които са си устроили базов лагер на Орлов мост (пардон, град)?!!
  • 31 Сто кинта е тарифата. Някой си слага 20!

    12 10 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    В джоба,а!
  • 32 Винету Борисов

    17 35 Отговор
    Герберските тролове рязко са се активизирали в последен напън да отложат неизбежното - оставката на Тиквата, Винкела, Шкембето и техните бизнес партньори Шиши и Доган. Тулупите , суджуците, мисирките, калинките и кърджалийските гугутки така и няма да разберат какво искат хората от протеста (или поне по-голямата част от тях), а и болшинството българи у нас и в чужбина. Горките, изпадат в неистов страх, че някой иска да им отнеме кокъла и да сложи край на добруването (впрочем, сигурно има хора, които се присламчват към протеста с такава цел) без да си дават сметка, че има и друг начин. И този начин е изпитан в онази Европа, към която разни селски тарикати ни убеждават че принадлежим, или че един ден (под тяхно ръководство) ще принадлежим. Аз си спомням, че навремето едни клонинги на такива хора ни обещаваха че (отново под тяхно ръководство) ще ни изведат към "светлото бъдеще на комунизма".
  • 33 Пламен

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "две2":

    Верно ли си толкова глупав, или се правиш като оня 'МЕЧО'?

    Коментиран от #43

  • 34 Гост

    34 15 Отговор
    Алоу, протеста, не ви бръснат за сливка май,а ? Даже не ви и коментират.Едни и същи си драскате тука и си отговаряте.
  • 35 Весела Коледа

    35 14 Отговор
    Cкoрo щe имa грaд Бeлeнe зa ''oрлитe''! На Маджо секретарката е този ''хубавец'' издънката на мафията Христо Иванов, а Радев е на Божков секретарката:):) Настъпи обрат и суматоха сред протестиращите и започнаха да освобождават кръстовищата:):)
  • 36 ПИНОКИО

    29 6 Отговор
    А защо не ги попита за среднощният лайф на Христо Иванов и Димитър Ламбовски какво им е мнението за това. Ама не. Действаме избирателно. Да си го припомним:Я-я ме щракни да видим, че като стане премиер д'ет се вика да не ни забрави. Значи изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на МАДЖО Чакай сега, че правим лайф Само да ти кажа, че се обадил на МАДЖО Шшшшт тихо После ще говорим.
  • 37 Протестър

    18 12 Отговор
    По тъпо писание не бях чел от живково време.

    Коментиран от #42

  • 38 Кирил

    28 14 Отговор
    Статията е пълен фейк.Тежка миризма на мръсни спарени тела,всевъзможни отпадъци,екземи и краста,вирус и венерически заболявания ,спринцовки за венозно....не водете деца и заобикаляйте това място.
  • 39 Ехо

    14 23 Отговор
    Цялата държавна администрация е скочила тук и в още 2-3 свободни сайта да брани простаците и крадците от властта! Ще разберат живота и демокрацията по трудния начин!

    Коментиран от #41

  • 40 Гек и Чук

    18 3 Отговор
    Ето кое е лицето на протеста Христо Иванов:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Христо_Иванов_(политик)


    Христо Иванов е роден на 13 септември 1974 година в София[1] в семейство от средната класа. Баща му Любомир Иванов е строителен инженер, работил като проектант и ръководител на отдел в „Заводпроект“, член е на Българската комунистическа партия (БКП). По майчина линия принадлежи към известен род от Македония, негов родственик е митрополит Натанаил Охридски. Майка му Мария Бойкикева е родена през 1932 година в Москва в семейството на Недялко Бойкикев, политически емигрант, който малко по-късно загива в Голямата чистка. Тя се връща в България след Деветосептемврийския преврат и работи като редактор в издателство. Член на БКП, в края на 80-те години участва в няколко дисидентски организации, за което е изключена от партията, но по-късно се връща в Българската социалистическа партия.
  • 41 еьо отвори и очи

    12 10 Отговор

    До коментар #39 от "Ехо":

    Ултиматум се прави само от терористи. Това не е демокрация.
    И аз не те харесвам, но няма да те пращам на съд за това. Нито ще лъжа и ще мажа, не вярвай на всички червени лъжи. От кой свят си?

    Иначе си червен. Боже опази България!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Протестър

    10 17 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Нищо никой не ми е дал нито ми е предложил, там съм до промяната и оставката защото така е редно и за да кажа на децата си след време, че живее в България, а не в чужбина защото изгонихме мафията и стъпкахме корупцията.
  • 45 Онзи

    11 7 Отговор
    Хунтата и не само тя определено успява да разделя на протестиращи и анти, цигани, българи, турци и помаци. Разделяй и владей отвсякъде. Докато хората не проумеят, че трябва единност - нищо няма да се промени.

    Коментиран от #47

  • 46 Свет

    14 3 Отговор
    Браво! Свободно минала девойка на скейтборд!
  • 47 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "Онзи":

    Хората няма да го проумеят.Ген, не можеш се оттърва от него. Историята на цялата ни държава е такава.Според мен,единство има в държави които на времето са били кралства,водили са завоевателни войни, колонизирали са друти народи.Макар че към днешна дата и в тях се нароиха много ,различия У нас разделението е заложено отдавна ,но през последните години достигна своя връх. Каква е ситуацията в момента? Стани да седна, подплатени мераци с празни приказки за , свобода,, равенство,, братство,, честност,прозрачност и пр. бла бла. Ако някой не е разбрал,живеем в капиталистически строй. Трябва да се чете Маркс.Там е описано какво представлява този обществено- политически строй.А и както казват едни .....хора: ,, Кой каквото и да ти говори,знай че става въпрос за ПАРИ,,..във всяка ситуация,според неизвестния автор на тази истина.Доказана.
  • 48 чичо

    19 8 Отговор
    Да,окончателно вече съм за Борисов.Преди много години,бях писал,че журналистите са виновни за доста от проблемите в държавата,заради подвеждащите новини на които,и до днес не мога да разбера защо,българите така лесно се хващат.Ще направя само една реплика на Илияна,защото като стигнах до суджука и спрях да чета.До всички мисирки-тоя със суджука си призна,че по времето когато уж бил изнудван,не е произвеждал никакви месни продукти.И този подвеждащ пример съвсем не е един.

    Коментиран от #79

  • 49 Behemoth

    8 15 Отговор
    Гербераските тролове имат уникално примитивен език на изразяване ...веднага си личи цивилизационната пропаст между тях и хората искащи промяна!

    Коментиран от #55

  • 50 ЗАТОВА И ДЕБИЛА

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    ПРЕСТЪПНИКА УБИЕЦ БОРИСОВ ОЩЕ... КОЛИ И БЕСИ...И НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ГЕШЕФФФ...И ТЪПИЯ ГАДЕН ДАЛАВЕРИ...
  • 51 Герб Победa Винаги

    10 9 Отговор
    ★Нина е на 70 години и протестира вече от 30 години. „ето вече 30 години – имам стаж за поборническа пенсия. Надявам се, че всеки има чувство за хумор - относно пенсията, да не се изтълкува превратно. Аз отдавна съм пенсионер и не ме интересуват никакви придобивки и блага. Аз не очаквам нищо. Имам собствен дом, добра пенсия, работа – обезпечена съм. Не ми трябва нищо”.★ ЕТО ГИ И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ,И ПЛЮЕЩИТЕ БОЙКО ТУК......пенцьонери ,зейнали бездънна незатъпкваема за още и още пенсии уста

    Коментиран от #74

  • 52 Герб Победa Винаги

    2 12 Отговор
    АААААА,ПУСТИ БОЙКО УУУУУУУ,ПЕНСИЯ УААААААА,ЪЪЪЪЪЪЪ ПУСТО ГЕРБ ,ЪУЙЪУЙЪ ,ХУНТААААА ХУНТААААА ,МУТРЪЙЙЙЙЙЙ УЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
  • 53 Герб Победa Винаги

    2 10 Отговор
    АААААА ЪЪЪЪЪЪЪ БОЙКО МРАСНИК УУУУУУУУУМУТРИ ХУНТА БАМДИТИ ОЩАВКА УУУУУУУ ВЪН МЪН ДРЪН ДРЪН АААААААА ПЕНСИЙ ПЕНСИЙ УУУУУУУУУУУУУУУУУ ЛЯБ АЙРЯН УУУУУУУ ЧЕЙНЕТА УУУУУУУУУ морга !
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Герб Победa Винаги

    8 6 Отговор

    До коментар #49 от "Behemoth":

    Понеже сте много интелигентни виШисти ,учите думички от престъпниците : ★На 15.06.2020 след вашето гласуване стартирах проект Българско лято 2020. Първият етап беше успешен – народът се събуди, #хунтата ще падне всеки момент. Това коментира във "Фейсбук" Васил Божков.★
  • 56 Герб Победa Винаги

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "Перо":

    Ми извикайте въздушнопреносимата дивизия от Вараньож бе
  • 57 Дъ Скул

    0 1 Отговор
    Уазааааап!
  • 58 БГ Мама

    1 3 Отговор
    Ного обичъме естесвену накити от кУрал
  • 59 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    4 7 Отговор
    да си на 70 и да работиш от блокадата на Орлов мост....пенцьинерка ....хигихихи
  • 60 Виц на деня /Случаен виц

    1 9 Отговор
    Хунта - заговорническа!!!!! военна !!!!!!организация, която!!!!! заграбва!!!!! властта и налага режим на!!!! терор.!!!!!!
  • 61 Раевд

    3 6 Отговор
    Аз съм хунтьор ! Хунтист ! Хунтар ! Хунтак! Хунтю! Хунтев !
  • 62 Хунтьо Хунтев

    12 8 Отговор
    Свежа статия.Такава една, предразполагаща и пълна с много трепет и ентусиазъм.Фриволен ентусиазъм и дъх на надежда.Почти като в много от романите които съм чел.За жалост, болшинството от тях са в графата "художествена измислица", както и тази статия.Простите умряха, как' Сийке.
  • 63 Санчо

    15 7 Отговор
    Дано Бойко Борисов не подаде оставка, че тази романтика ще свърши!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бачо Киро

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Миризлив пор":

    Никой не те спира да ходиш. Само да караш от там. Пеш можеш да си тичаш колкото щеш. За колата пък имаш други места. Никъде не пише, че точно пък от там трябва да минеш...

    Коментиран от #66, #68, #69, #77

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    2 7 Отговор
    Тиквенбургер да дава акъл на софиянци къде да ходят ,я марш у Сокаците да пасеш кузитя ва селяк
  • 72 Българска поговорка

    5 1 Отговор
    Когато две мутри "си ги мерят" , не стой между тях ти ще го отнесеш .
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 С В.

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Герб Победa Винаги":

    Ей Нино,ти семейство нямаш ли си,внуци да гледаш или от 30 г.по протести не то остава време. И като всичко си имаш и си осигурена чий го търсиш на протеста. Изобщо знаеш ли за какво протестираш защото по твойте думи не си ощетена с нищо. Или за калабълък да става. Ако всички протестъри сте такива тежко и горко ни.
  • 75 Abv

    6 2 Отговор
    Те си заработват на Орлов мост, но на софиянци не дават да отидат до работата си. Е видяхме ги, сикаджии, наркомани, черепчета, цвета на нацията. И Ристо освободителя от кой или с кой ни освобождава.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 иван

    1 0 Отговор
    и вие ли сте платен саит не давате на хората да си изразяват мнението кой ви плаща.
  • 79 Дона

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "чичо":

    Не четат бе чичо не четат! А за поборнически пенсии мечтаят. За това е тази врява! Стани да седна и после ще го мисля!
  • 80 Онзи там

    1 0 Отговор
    Тези там от "Орлов град" дали осъзнават КОЙ точно им е проблема? Дали не е Агата дето 40 години реди схемите и реже баницата . А питам за един преател?