Last news in Fakti

12 Август, 2020 09:59 7 505 39

7 въпроса към Борисов

  • станислав балабанов-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • оставка

Станислав Балабанов от 7/8 ТВ пита...

7 въпроса към Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въпроси на журналиста от телевизия 7/8 Станислав Балабанов към премиера Бойко Борисов:

1. По времето на служебното правителство на проф. Герджиков, в агенция "Митници" е станала контрабанда за над 100 млн. лв. Агенция "Митници" е под контрола на Министерство на финансите.

Знае ли кой е бил финансов министър тогава и защо същият е финансов министър и сега?

2. Правителството предостави 500 млн. лева за покриване на увеличените разходи за МЗ, МО и МВР по време на кризата с COVID 19.

Колко от тези пари са изхарчени и за какво? Къде са останалите?

3. Колко фирми до момента са се възползвали от мярката 60/40 в процентово съотношение, защото тази мярка е видимо неработеща?

4. При положение, че още сме в извънредна епидемична обстановка, къде се покри ген. Мутафчийски?

5. Подготвена ли е държавата ни с документи по кандидатстване за заемите от ЕС? Имаме ли готови, конкретни, проекти?

6. 89 милиона за ремонт на АМ “Тракия” в участъка Чирпан - Стара Загора. Безспорно е, че трябва да се ремонтира, защото поне от 5 години пътното легло е пропаднало и пътят е на “вълни”. Въпросът е защо ремонтът идва едва сега? Участъкът е въведен в експлоатация през 2007 г. Съгласно Наредба 2/2003 на МРРБ гаранционният срок, в който строителят отговаря за поправка на недостатъци е 12 г., когато се касае за магистрали - т.е. до 2019 г.

Защо държавата остави безучастно да изтече гаранционният срок и не ангажира гаранционната отговорност на строителя (става дума за “Трейс”)?!

Защо в продължение на години безучастността на АПИ костваше човешки животи?

Защо сега данъкоплатците трябва да излеят 89 милиона, заради безотговорността на публичната власт?

7. Кога ще подадеш оставка, наред с цялото компрометирано правителство?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой ще плати сметката?

    96 11 Отговор
    НЕ ПЛАЩАЙТЕ ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ В БЪЛГАРИЯ ,КЪРЛЕЖИТЕ ИЗЯЖДАТ И ИЗПИВАТ ВСИЧКО! КУПЕТЕ НЕЩО НА ДЕЦАТА СИ!ТЕ НЯМА ДА СИ ТРЪГНАТ ДОКАТО НЕ ИЗПРАЗНЯТ ХАЗНАТА ЕВРОСРЕДСТВАТА И ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ!ЩЕ ФАЛИРАТ И НЯКОЯ БАНКА НА ТАМ Е ТРЪГНАЛО!
  • 2 Псевдоним

    80 16 Отговор
    Много питате, г-н Балабанов. Предният път като питахте така и Бойко трепереше като лист.
  • 3 2936

    85 5 Отговор
    ВСС МЪЛЧИ с широко затворени ОЧИ . СУВЕРЕНА ГРАЖДАНИТЕ вашият работодател ЧАКА логични отговори 🤬👁️🧐
  • 4 admin

    51 41 Отговор
    Защо не го питахте когато беше в "шоуто" ви? Май сте смели само от разстояние. Ударете по една линия и си засилете гюбеците - там ви е силата!

    Коментиран от #18

  • 5 Боко честното

    59 5 Отговор
    Ще питам внуците и леля им е Барцелона и ще ви отговоря!
  • 6 ПИТАЩ

    70 4 Отговор
    кой владее държавата и изсмуква бюджета, СИК-аджии, Доган-Пеевски, Прокопиев или Домусов ??? кога ще бъдат отстреляни и държавата да се освободи от тоя октопод ??? белким отлепим от дъното ???

    Коментиран от #25

  • 7 Next

    49 5 Отговор
    Отговорите на тези въпроси ги знае всяко хлапе, а герберасите и пръдниотите ще лежат по затворите, и това ще го знаят децата.
  • 8 Асен

    48 11 Отговор
    ОСТАВКА на корумпирания режим!
  • 9 сиромахуф

    13 8 Отговор
    на нас ни се отдава само да имитираме !!
  • 10 само питам

    47 8 Отговор
    И още един въпрос: БМБ бил ли е акционер във фабриката за нелегални цигари в Крайморие, разбита от НСБОП през март 1995 г.?
  • 11 аврамъ бакалинъ

    33 5 Отговор
    И защо вместо да ни върнат надвзетите пари за парно поради топлата зима и поевтиняването на газта то изравнителните сметка пак са за доплащане от наша страна а не обратно и до кога тези топлофикации ще ни обират най нахално и безнаказано което си е жив рекет и никой нищо не предприема в тази посока а..?!! То бива рекет и наглост но при тези цени на газа и т.зима става очевидно че гаврата ще е вечна и пълна от тяхна страна ,,техем,, и др. а ние чакаме оставки все едно това ще оправи положението ни ..!
  • 12 Миро Антонов

    30 6 Отговор
    Уместни въпроси,целящи да получат конкретни и ясни отговори. Борисов трябва да каже всичко как е било и как е сега-избрахме го да се грижи за тази държава и хората в нея-а не да лъже,прикрива злоупотребите и да назначава некадърни,корумпирани и незнаещи министри. Лошото положение в България се вижда и от Китайската стена вече. Но още по-лошото е,че няма достатъчно изявен и мъдър държавник,който да го замести-не ми говорете за някой от БСП,Обединените патриоти или Слави,Мая-пчеличката и Мария-Габриел. Пробвахме с царя-греда. Президента да се качва на някой аероплан да си бие камшика по-далече. Едва ли Кристалина ще остави мястото си в Световната банка,за да дойде като аслан,и после да си тръгне като....
    Човек трябва тук-с железен юмрук и воля. Да няма страх от нищо и никого. Да брани интересите на държавата така,както все едно брани лозето си от мургави.
    Един да се намери-тогава ще кажа,че България ще я бъде още дълго.

    Коментиран от #14, #24

  • 13 Дълбоко Виждащ

    33 6 Отговор
    Браво Балабанов!бандитът от банкя ще качи пак кръвното!
  • 14 Дълбоко Виждащ

    17 5 Отговор

    До коментар #12 от "Миро Антонов":

    Има има,скоро ще ги Видите!Съвсем нови и Порядъчни са!И много,много ще изпаднат от държавната хранилка ,а ще има и Съд и за някой от тях-Затвор за доста години!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Майна

    18 5 Отговор
    8ми ВЪПРОС-НА 17 СЕПТЕМВРИ ЩЕ ЛЕТИШ ЛИ ДО БРЮКСЕЛ ЗА РАЗПИТ ОТ БЕЛГИЙСКИТЕ ВЛАСТТИ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПЛАХИТЕ КЪМ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ИЛИ ЩЕ ДЕЙСТВАШ , ДА СТАНЕ В БЪЛГАРИЯ?? ДЪРЖА НА ОТГОВОРА.ЮЮ
  • 17 Нямам вече доверие

    19 5 Отговор
    Борисов взе за балъци и собствените си избиратели. Признавам , аз съм гласувал за него. Да , знаех , че е член на Бкп и сик , но си мислех , че човек може да се развива , и че миналото си е минало. Еми честито на мен като избирател....повече никога! В дясното има и други партии , герб губи и малкото интелигентни хора които ги избрахме. Как може да хвърляш телефони на журналисти от институцията Свободна Европа? Некви друсани , татуирани маргинали да пуснеш на конференцията си?! Да ми цитираш омразния Живков?! Край!
  • 18 ГЕРБ КРАДЕ ВИНАГИ

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "admin":

    те си признаха , че са го подкрепяли..., но Боко излъга всички...
  • 19 Анти Борисов

    19 4 Отговор
    Омразна кратуна Боко, подавай оставка защото ако продължиш да дебелееш /обиколка на талията 280 см./ от нашите пари , и Черният генерал не ще те спаси!!!!
  • 20 НА СНИМКАТА

    6 0 Отговор
    Бою кърлежа
  • 21 Край

    17 0 Отговор
    Ако стана Премиер - магистралата Чирпан -Стара Загора ще я правят бивши политици с кирки и лопати.

    Коментиран от #36

  • 22 Петьо Петров

    5 1 Отговор
    Явно е,че това са риторични въпроси.Всички знаем отговорите им.Предлагам една идея на протестиращите,ще се стори малко или повече крайна на някои,но със сигурност ще е ефективна.Нека се обяви една подписка за референдум :-За или против оставянето ни в ЕС. Да се поканят чуждите медии да я отразят и ще видите как Европа много бързо ще си отвори очите за случващото се в нас.А ако се стигне до такъв референдум ще е определено любопитен резултата.Защото всички ние плащаме чрез данъците си ежегодните вноски към ЕС, а всички траншове,грантове и заеми оттам се "усвояват",както побългарихме думата подпомагане.В крайна сметка плащаме,а нищо не получаваме,защото се разпределя от върха надолу.До народа остава само "голата вода".За някои вече и водата е лукс.Дерзайте,това е само идея и мое скромно мнение!
    Бъдете Здрави!
  • 23 БирникЪ

    13 2 Отговор
    И още един въпрос - къде потънаха 500 милиона, предвидени за ремонт на язовирите? Хем парите ги няма, хем не е ремонтиран нито един - повтарям, нито един язовир!?
    Или пък онези 32 милиона за язовир Студена?

    Коментиран от #30

  • 24 Не е важно, кой ще е премиер

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Миро Антонов":

    Важно е, да има контрол. Като тръгне по грешен път да го удряш с тоягата по главата. Сега като ударим Бойко, следващият ще знае, какво го чака. Ако простим на Бойко, той ще я кара взе така. Когато реши да се оттегли (поради преклонна възраст), онзи след него ще продължи по същия начин.

    Народ от овце го управляват вълци!
  • 25 Истината е че...

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПИТАЩ":

    Божков да плати масрафа за зарята по ИЗстрелване.Стига се е крил в Дубай...Има възможности човека РИТОН....
  • 26 Трябва да се знае

    9 3 Отговор
    Както Славейков го е казал. Не сме Народ, а Мърша
  • 27 и аз питам Балабанов

    13 4 Отговор
    Що в 7/8-ми ТВ се канят толкова често бивши и настоящи членове на БКП/БСП?Това значи ли,че в следващият парламент „Има такъв народ” ще се коалира с червените?Водещият на „Стдио Х” ще продължава ли да псува извън ефир така както Бойко Борисов по „приватните си разговори по гесеема?Иначе кел файда да заменим едни простаци с други простаци?

    Коментиран от #31

  • 28 Ахахахах

    3 3 Отговор
    Въпросите са риторични! Всички знаем отговорите!
  • 29 мусайбе

    7 15 Отговор
    Борисов е най-добрия и нaй дeмoкрaтичния и тoлeрaнтeн министър предcедател който сме имали и който направи oт изoлирaнa и нeпoпулярнa oт кoмунизмa България, мoдeрнa и извecтнa нa зaпaд eврoпeйcкa cтрaнa, с който да се съобразяват и Меркел и Макрон и Курц и ocтaнaлитe eврoпeйcки лидeри..!!! Но това разбира се не се харесва на хората от ,,нашата партия,,.!

    Коментиран от #32

  • 30 ОСТАВКА

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "БирникЪ":

    Братле герб открадна ЦЯЛ ЯЗОВИР.....ОСТАВКА , Перник защо спиш?
  • 31 СТУДИО Х

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "и аз питам Балабанов":

    и кои са тия членове на бкп? Казвай?! По именно! Омбудсмана Манолова?! Дето беше единствената с т....ки да покаже перверзията на властта!? Казвай бе гербер!? Казвай!? Поименно?!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Допълвам

    2 0 Отговор
    За 9 години управление какъв е баланса (дефицит или излишък по години)? Ако има излишъци - къде са? Какви са годишните баланси за периода на членство в ЕС - положителни, или отрицателни?
    Колко са циганите заразени с Ковид 19????

    Коментиран от #34

  • 34 Оше допълвам

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Допълвам":

    Склонен ли е г-н Борисов да се яви по телевизията и да отговаря на директни въпроси на зрители, да кажем за около 5 часа - като не ходи в НС да бъде така добър да се яви пред истинския си принципал - народа.
  • 35 чичо

    0 2 Отговор
    Не е честно да бъркате истинските журналисти с тулупи и мисирки.То и за пернатите не е честно,но това е друг въпрос.
  • 36 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Край":

    Казвай си името, да гласуваме за теб
  • 37 БРЦК

    2 0 Отговор
    Няма какво да напиша . Такава празнота безпътица без дори капчица надежда все едно че утре не съществува . България колко пъти е предавана изгаряна унищожавана. Но винаги се въздига като Феникс защото истинския човек -Българин още не е озчазнал.
  • 38 балтов чарк

    1 0 Отговор
    този ,,велик,, министър много ми напомня на един друг ,,велик,, магистър ... гаче една майка ги е раждала от едно семе. кво питаш бе момче, да не си халипав...
  • 39 Слави Славов

    1 0 Отговор
    Абе вие задавате странни въпроси!Та това е коронния номер на Борисов-да прави помен с чужда пита!Най-много обича да оперира с народната пара!Ако ви отговори,трябва сам да се вкара в затвора!Не го пъдете и не го изтървайте от поглед,защото той трябва да отговаря за престъпленията си!Народа иска не само оставката му,но и справедлива присъда за всичко!Само с оставка няма да мине!