12 Август, 2020 15:48 157 140 137

Георги Милков: Пашата ме привика след публикация, посрещна ме Бойко

  • георги милков-
  • румен николов-
  • пашата-
  • бойко борисов

Борисов е изключително интересен персонаж, от чиято биография, погледната със “студени очи”, без излишно възхищение или отвращение, би се получил след време един истински шедьовър

Георги Милков: Пашата ме привика след публикация, посрещна ме Бойко - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам, че много хора пускат снимки на Маджо, на Бойко Борисов с Пашата, Маргините и разни други герои от 90-те години на миналия век. Което ме връща към спомени за първата ми среща с Борисов.

"Мутри вън" сега се смята за модерен лозунг, но да припомня, че през 1996 г. имаше национална кампания, наречена "Не на страха". Патрон беше тогавашният президент на България д-р Желю Желев. А лицето на кампанията беше певецът Дони - мегазвезда по онова време. Обажда ми се той в един прекрасен зимен ден и казва: Жоре, страшна драма с едно семейство от София, мутрите ще ги убият, а полицията нищо не прави, хората са отчаяни, писали за помощ на американското посолство, дай да направим нещо и да ги спасим.

Ама разбира се, викам му на Дони, нали сме "Не на страха", майната им на тия мутри, давай писмото, ще го публикувам веднага. Статията излезе на първа страница в съботния дебел брой на вестника.

Георги Милков: Пашата ме привика след публикация, посрещна ме Бойко

Георги Милков: Пашата ме привика след публикация, посрещна ме Бойко

Само пак да припомня, че е 1996 г., няма интернет, няма фейсбук, каквото напише "24 часа" - това е! А на първа страница аз съм написал името на Румен Николов - Пашата, когото това семейство сочи в писмото си до американския посланик като главен душманин и "един от шефовете на СИК". Сложил съм си и името над статията, да видят нашите, че съм станал сериозен журналист, а и нали сме "Не на страха", няма да се крием като мишки. Чак в понеделник (тогава нямаше много мобилни телефони) разбирам какво съм направил. Голяма грешка!

Нарушено е златно журналистическо правило – липсва гледната точка на ответната страна. Вярно, ентусиазъм, майната им на мутрите, не на страха, но все пак е трябвало да се обадя на въпросния Паша и да го питам за коментар. Става голям качамак, дандании, истории, няма да ви занимавам с подробности. В крайна сметка разбирам, че Пашата ще се възползва от правото си на отговор. Казват ми обаче, че трябва лично да ида да взема писменото възражение. По изрично настояване на засегнатата страна. Хм... Не на страха ли?! Викам си, ей сега ме претрепаха, а в най-добрия случай Дони, президентът и американският посланик може да ми пратят портокали в травматологията. Но, какво да се прави, професия.

Отивам сам-самичък на посочения адрес. Пашата не беше там. Човекът, с когото се срещнах беше Бойко Борисов. Държа се строго, но културно. Поиска ми паспорта (бяхме още с ония зелени тескерета), сне ми данните и ме накара да подпиша декларация, че съм получил отговора на г-н Николов и се задължавам да го публикувам без никакви корекции. Прочете ми лекция на тема колко е свестен Пашата и се разделихме по живо по здраво.

Публикувах едно към едно отговора на Румен Николов, което и до днес си остава най-големият негов авторски текст в медиите.

Георги Милков: Пашата ме привика след публикация, посрещна ме Бойко

Междувременно един колега отиде на среща с Поли Пантев (който после бе екзекутиран на остров Аруба), където му бе казано, че този, дето аз го защитавам, и дето иска да избяга в САЩ, бил голям измамник. Всичко това има особено забавна предистория с поучителна за мен развръзка, но ще стане прекалено дълго, а никой не обича протяжни текстове. Само ще отбележа, че Борисов е изключително интересен персонаж, от чиято биография, погледната със “студени очи”, без излишно възхищение или отвращение, би се получил след време един истински шедьовър.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 252 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    889 110 Отговор
    Като беше Боко Главен секретар работех готвач в ресторанта на двама братя милиционерчета .Там идваше криминалния контингент да се отчита на Бойко.

    Коментиран от #13, #37, #67, #73, #95

  • 2 ...

    767 78 Отговор
    Пълен разпад на СИК.Маджо, пашата, черепа, Бойко.Май ще има смяна на режима на управлението на СИК.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НЯКОЙ

    319 53 Отговор
    СТРОГО И КУЛТУРНО. РЕСПЕКТ.
  • 5 Дельо Хайдутин

    447 33 Отговор
    Отива при Пашата ,а гледа Джаро.И Джаро му вика :Купувам ти вестника.ха ха ха
  • 6 Ха ха

    747 72 Отговор
    Това е от годините когато Тиквата вече беше напреднал в йерархията на СИК. Първоначално единственият му достъп до Пашата беше че отваряше вратата на бронираната му лимузина.

    Коментиран от #38, #96

  • 7 Това че е мутра

    354 55 Отговор
    е световно известна истина. Кажете нещо което не го знаем..... Нещо за ядене пиене , за тези три неща.

    Коментиран от #55, #116

  • 8 Българин

    668 44 Отговор

    До коментар #3 от "Един румънец беше казал!":

    Точно казано!
    Румънците вече забравиха, че са имали мутри!
    Там тикви не виреят!

    Коментиран от #29, #39, #40, #89, #118

  • 9 Гост

    559 44 Отговор
    Е,какво искаш да кажеш с това,че не се разбира..........................ЧЕ МУТРАТА Е БИЛ ПРИ ПАШАТА ЛИ...................ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ 20г........ИЛИ,ЧЕ ТОГАВА НЕ Е БИЛ ТОЛКОВА ПРОСТ А КУЛТУРЕН ЛИ.....С ТОВА САМО СТАВА ЯСНО,ЧЕ МУТРИТЕ СА ВЗЕЛИ ВСИЧКО ОЩЕ ПРЕДИ 20г И ,,ДОЯТ,, НАРОДА....ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ БЕДНАТА СТРАНА,С НАЙ МИЗЕРНИТЕ ХОРА И НАЙ ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ.

    Коментиран от #11, #71

  • 10 А ти защо

    359 68 Отговор
    едва сега"се сети"?Или това сега е удобно да го пуснеш. Ама много си паметлив

    Коментиран от #20, #102, #103

  • 11 Маджо и Пашата

    314 38 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Нашите инструкции към такива като Тиквата бяха ясни. Винаги опитваш първо с добро. Ако не стане с добро, по един или друг начин трябва да стане.
  • 12 Behemoth

    444 41 Отговор
    Това е все едно в Америка да изберат за президент някой лейтенант на Ал Капоне....вижте са и ако не ви е срам от себе си продължавайте напред!

    Коментиран от #15, #94

  • 13 Бай

    167 234 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че как така заботатя от прост готвач, до там да имаш заведения. И то си забогатял баш по Бойково време, а сега го плюеш.Не ти е чист косъма.

    Коментиран от #35

  • 14 Трала ла

    229 39 Отговор
    Ееееее тогава щом го пише у 24 часа значи е истина......хахахахаха хахахахаха хахахахаха
    Това са днешните "журналисти" който плаща....той е прав!!!!! Обаче ако ги пипнеш....веднага им нарушаваш правата и ревът на кое място сме били!!!!!!!!!!!!
  • 15 qwe

    192 46 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    "Лейтенантът" Ал Тиквон ...
  • 16 гост

    351 24 Отговор
    Абе, какво става с тези Маргини? Нещо изчезнаха! Уж ги съдиха, куцаха в съда, дали са добре, че откакто Баце е премиер се мълчи по темата!

    Коментиран от #32, #87, #135

  • 17 Е бре животе

    156 21 Отговор
    Ми така я, вестника ми на Жорето публикува всички държавни и общински обяви, сигурно и още некакви благинки получава от правителството, нещо като навремето всички пари на държават в КТБ. От сравнително неутрален вестник, сега е рупор на Боеко и разбойническата дружина.
    И нема как да е... старите ора са го казали: "Парата прави фукарата" и парица е царица". А още по хубаво са го казали японците: "Любовта може много, паарите могат всичко"!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бен Хур

    132 32 Отговор
    Нещо нищо не каза.. смисъла от тази статия какъв е?

    Коментиран от #21

  • 20 бумеранг

    179 39 Отговор

    До коментар #10 от "А ти защо":

    Това е в отговор на вожда, който се прави на най-паметлив. Като запоне да ни ги говори от теливизора едни врели некипели още от времето на дедо му , та до сега. Георги Милков поне говори истини с публикувани факти, а не каква физиономия имал някой, на друг пък му казал нещо, та по физиономията да си правим заключения кой какъв е.
  • 21 Испанска муха

    101 26 Отговор

    До коментар #19 от "Бен Хур":

    Бай 17 по-горе го е казал бате... паратаааа, а смисъла е от секъде се търси защита , утре и девочката барселонска с дечкото на ръце, ще се явитук и ще плаче!!!
  • 22 ЦарВул

    217 27 Отговор
    Този да не ми се пише голям герой и да СЛАВИ Тиквоча!!Ами защо?Защото същите тия,които той защищава пребиха баща ми/изкъртена долна челюст,счупени крака,спукано тъпанче и т.н.Малкият ми брат отнесе само няколко/десетки шамари/,само и само да подпишат протокол,че предават взетат под наем мелница в с.Осъм/Старо село/Сега там има само лудница!!Аз се оттървах по една щастлива случайност,но след това ми искаха 500000/ПЕТСТОТИН ХИЛЯДИ ЛЕВА/ИЛИ ЩЕ ОТВЛЕЧАТ Я СИНА /студент във ВМИ Русе/Я ДЪЩЕРЯ МИ /студентка в Свищов/!Свързах се с БОП в гр.П и гр.Н и прокурор Ганева от гр.П.Те ни спасиха,защото Ганева изпрати полицаи да ги разкарат от мелницата/за която имали интереси/а Н-к БОП ДОЙДЕ ЛИЧНО В ОФИСА НА СИК И ТАМ ПОД НЕГОВО НАБЛЮДЕНИЕ ПОДПИСАХМЕ ПРОТОКОЛ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ОБЕКТА ЕДВА СЛЕД КАТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НИ ИЗПЛАТЯТ РАЦИОНАЛИЗАЦИИТЕ,РЕКОНСТРУКЦИЯТА И ДОГОВОРИТЕ НИ ЗА МЕЛЕНЕ И ДОСТАВКА!!ЗАТОВА СЕГА МРАЗЯ ТИКВОЧА И В ЧЕРВАТА И АКО ИМА КАК ......ЗНАЕТЕ К,ВО БИХ МУ НАПРАВИЛ!!ТАКА,ЧЕ НЕ МИ ГО ОПИСВАЙТЕ КАТО"СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА"!ТОЙ СИ Е БАНДЮГА ОТВСЯКЪДЕ!!А ПОЛИЦАИТЕ МРАЗЯ ЗАЩОТО СА СВЪРЗАНИ С ТЯХ!!Е ИМА И ПРИ ТЯХ НЯКОЙ ПО СВЕСТЕН КАТО ТОЗИ ОТ БОП П.,НА КОГОТО СВАЛЯМ ШАПКА И ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРЕН ДО КАТО СЪМ ЖИВ.СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ПРОКУРОР ГАНЕВА!!ЖЕЛАЯ И ЗДРАВЕ,ЗДРАВИ НЕРВИ И ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТ,А НАЙ ВЕЧЕ ВСЕ ТАКА ДА ЗАЩИТАВА П Р А В Д А Т А!!
  • 23 Майна

    239 42 Отговор
    НЕ СИ ИЗЛИВАЙТЕ НЕГАТИВИТЕ ВЪРХУ МИЛКОВ. ТОЙ Е ЕДИН ОТ ДОСТОЙНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И ХОРА, КОИТО ИМАМЕ. ПТОСТО ПРИПОМНЯ , ЧЕ ОНУЙ Е ТРЪГНАЛО ОТ НИСКИТЕ ПОЗИЦИИ НА ПРЕСТЪПНИТЕ ГРУПИРОВКИ

    Коментиран от #25

  • 24 ПИТАЩ

    122 22 Отговор
    и какъв е извода ?? мутрите от СИК са строги но справедливи, а шушумигите - измамници ???
  • 25 Защо

    60 15 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    И онуй, ко е станало разбойник без да разбере... ха ха ха....
    Сигурно е било лапе на 3 годинки при срещата с Гошко, не ги е разбирало нещата, та прошка ли, чухме да казуваш???
    Нема прошка има чегъртяне!
  • 26 баджо

    44 27 Отговор
    Нищо не каза гошко
  • 27 КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ...

    47 17 Отговор
    ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ
  • 28 Чики-Рики

    126 11 Отговор
    Ми кой да го посрещне! Пазачът на мафията България!

    Коментиран от #128

  • 29 Русе Бг

    144 16 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Само да поправя, Румънците не са имали никога мутри ,имало и има престъпници ,но мутри и бригади не, за останалото съм напълно съгласен.

    Коментиран от #36, #127

  • 30 Баи

    67 20 Отговор
    След като бацко е премиер предлагам ако импичманта на другарите от - дс начело с соломончо успее някак да поканим в бьлгария - пашата и да го изберем за нов президент на републиката
  • 31 Баи

    40 20 Отговор
    След като бацко е премиер предлагам ако импичманта на другарите от - дс начело с соломончо успее някак да поканим в бьлгария - пашата и да го изберем за нов президент на републиката
  • 32 ЧЕТИ ЗА ДА ЗНАЕШ

    130 23 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Купиха хотела на Ветко , Виктория Палас , на Слънчев Бряг, ортак в него, им е Иван Гешев, той има, най-големи заслуги, за тази деликатна сделка!
    Ветко, бил притиснат до стената,ОБЕЩАЛИ , че ще го оправят ако продаде, но
    схемата била друга ,Пеевски той исКал от Елените и другите активи.
    Затова вкараха , къртиците и му спретнаха КПКОМПИ , и номера с със САЩ, НИЕ ВИ ДАВАМЕ АГЕНТИ ,ВИЕ СИ МЪЛЧИТЕ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ.
  • 33 Автореее

    64 44 Отговор
    Умря циганката която те хвалеше и сега я заместваш. Давай го малко по-скромно и много по-смислено/ако можеш/ и не забравяй - вече не е 1997 и публиката е мноооого различна. Съобразявай се... иначе човек става смешен.

    Коментиран от #74

  • 34 Кой68

    59 24 Отговор
    Поредната претоплено-загоряла манджа..
  • 35 Ушанка

    48 20 Отговор

    До коментар #13 от "Бай":

    Че и търсеше по десет бона на месец пропуснати ползи.Сега пръв протестираш с триото май май вси са маскари
  • 36 Мамалигар

    88 11 Отговор

    До коментар #29 от "Русе Бг":

    Само да поправя Румънците нямаха частни бизнеси и всичко се командваше от СИКУРИТАТЕ просто те бяха мутрите но без шум и показност и моля моля не превъзнасяй те румъния същите са като нас,но там просто ако не си свързан със секуритате забрави за частен бизнес ,даже и семки не можеш да продаваш

    Коментиран от #46

  • 37 Селски

    40 65 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На радев му ги носят съветниците
  • 38 Ново

    62 40 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха":

    При комунистите всички престъпници бяха на почит виж годината 1996 обърни се към румен гечев

    Коментиран от #42, #47, #58

  • 39 Съгражданин

    28 47 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Да защото бякои хора от 45год управление бяха до стената и кануни не виреят там а ние ги правим президенти
  • 40 Минко

    31 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    За Румъния е трудно да говорим със сигурност. Унищожени са корумпирани политици.А за онези със истинското влияние Румъния няма толкова полиция.
  • 41 Другия с коня

    43 36 Отговор
    И защо трябва да ти вярваме...Отпечатъци ли му взе...Снимка за спомен...Подпис някакъв....Агент на ДС ли си...Я по-сериозно,пич...Аз ако тръгна да разказвам какво съм Виждал...Това не е сериозно....

    Коментиран от #45

  • 42 Да бе

    73 135 Отговор

    До коментар #38 от "Ново":

    Пак Бойко им е в очите! Годината е 1996 ! Кой беше тогава на власт? Ако Бойко е бил с мутри, а сега те са против него, значи логиката показва че това е най-правилния човек за управлението! 10г.е там и се справя много добре! Признат от европейците! Забравихте 2013 г.как затвориха вратите на Орешарски! А и Станишев вече друга песен запя, нали е в Евродепутат, но по умен от Йончева! Хайде коригирайте се, огледайте се назад! Сега ви е широко около врата! Малко постояхте затворени и сега нямате прибиране! Мрънкащи, вечно недоволни, дори не знаят какво точно искат, освен оставка, пък ако ще и Митьо Пищова да е премиер! Ами.....нали сме умни бе, защо не?

    Коментиран от #56, #63

  • 43 Иван Боянов

    60 48 Отговор
    Бойко е гарант на сигурноста,той ни спасява,пази ни от вируси абе добър човек
  • 44 чавдар

    27 26 Отговор
    немога да повярвам Тиквата да е бил там
  • 45 Ъхмм

    23 27 Отговор

    До коментар #41 от "Другия с коня":

    Я,кажи какво си виждал?!?Видял бил!Нищо не си виждал!Ъхмм!

    Коментиран от #49

  • 46 Иван Боянов

    24 11 Отговор

    До коментар #36 от "Мамалигар":

    Много задълбочен анализ правиш но явно не знаеш нищо за Румъния

    Коментиран от #54

  • 47 старо

    53 6 Отговор

    До коментар #38 от "Ново":

    Били са на почит при комунистите ???АХА а затова си "разгърнаха крилата" в периода СЛЕД комунизма.То може да си наглец,нагъл лъжец и да преиначаваш истината директно пред лицата на хората но хората не все още чак толкова изтъпели.Вижте им биографията на бандитите до 1988 си седяха тихо на дупетата на място,благодарение обаче на хора овчици,на вълци в овча кожа и на овчици смятащи се на вълци в овча кожа им се развързаха ръцете на тия и им сърбаме супата вече 30 години да ни /ви е сладко на нас и на децата ни.

    Коментиран от #50, #77

  • 48 Капитана

    76 30 Отговор
    А БЕ ТОЯ СИ СЪЩАТА МУТРА ТОВА МУ В В ГЕНА ХАРАКТЕРА ПОХОТ КАТА ЕЗИКА КАК СЕ ДЪРЖИ НАДМЕННО ПОРЪЧВА ХОРА ПРЕЧУПВА И ЗА ТВОРЯ УСТАТА НА МИСИИ !! ТОВА Е ЧУДОВИЩ Е А НЕ ЧОВЕК !!! ОСТАВКА - ВЕДНАГА !
  • 49 Другия с коня

    21 5 Отговор

    До коментар #45 от "Ъхмм":

    Така де...Нали това казвам.Нищо не съм Виждал,Чувал и Казвал....Така де...Мхм
  • 50 Защо бе

    95 21 Отговор

    До коментар #47 от "старо":

    кой го избира този паляк три пъти поред?!Това в една и съща дупка три пъти да паднеш го могат най-тъпите! Прост народ!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Лили

    17 7 Отговор
    Какъв е критерият за съдържание на коментарите за да не биват "изчистени"?

    Коментиран от #60, #68

  • 53 Анонимен

    45 12 Отговор
    Много неща се изписаха и казаха за целият български елит,което е обществена тайна,но както се казва,мафията си има държава.
    И какво от това като знаем и пишем?
    Елита обира народа,а народа продължава да спи и да робува.
    Е,благодарение на кой са богати богатите?
  • 54 Мамалига

    22 4 Отговор

    До коментар #46 от "Иван Боянов":

    Ами напиши като знаеш,и там живя ли коя година беше там 34 г се ебавам с ромъния по случайност бях в Арад и Тимишуара като им започна пуча срещу Чеушешско , но нищо напиши като знаеш
  • 55 Любител

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Това че е мутра":

    Ядене, пиене — нещата са четири!
    /третото е два пъти/
  • 56 Ушанка

    69 22 Отговор

    До коментар #42 от "Да бе":

    Българина нереализирал се мързелив искащ чиста и добре платена работа ,или ако може да не работи и да взима някой лев .Иска правосъдие ЗАКОН И РЕД НО АКО МОЖЕ ДРУГИТЕ ДА ГО СПАЗВАТ А ТОЙ НЕ винаги мрънкаш винаги недоволен винаги му е скъпо когато той плаща но иска повишени доходи но на чиста работа и т н
  • 57 Батето Славков

    53 21 Отговор
    Крайно време е Тиквун да си ходи при Бай Миле да му пази пак колите!
  • 58 Оня

    24 39 Отговор

    До коментар #38 от "Ново":

    След десетина години портретите на братя Илиеви и сие ще видят до портретите на Ботев и Левски .защото те са съвременните национални герои. Цяла България обича бате си Бойко и пак ще си го избере. Просто сме си такива
  • 59 Мразя

    30 34 Отговор
    И един зад врата е трябвало да ти прасне
    Мразя поръчкови журналисти
  • 60 Оня

    14 4 Отговор

    До коментар #52 от "Лили":

    Ами трябва да похвалите някоя мутра. Тъй ще е тя
  • 61 Удобен

    38 20 Отговор
    Как пък след толкова години сега удобно излизаш и разказваш тази историка съшита с бели конци?
    Нищо по долно няма от поръчкови журналисти
    Едната ще си измисля протести, друг пък не можел да си каже името, ама твърди за къщи в Гърция, тоя пък сега се сеща за нещо преди години... Алооо, ние доматите с колите ги ядем, а???
  • 62 Супер

    43 80 Отговор
    Герб ще спечели и четвърти път! Хората не са глупави и не се връзват на измислени снимки, записи и приказки от 1001 нощ. Всеки Българин знае какво беше преди Борисов..
  • 63 Оня

    45 25 Отговор

    До коментар #42 от "Да бе":

    Днес излезе статия за топ 80 на най богатите хора в света. Бойко влиза в тази класация. Просто е учил прилежно уроците по икономика и финанси в пожарната. И по банково дело разбира се но по своему/ виж КТБ/

    Коментиран от #78

  • 64 Помиярр

    29 38 Отговор
    Пак Бойко им е в очите! Годината е 1996 ! Кой беше тогава на власт? Ако Бойко е бил с мутри, а сега те са против него, значи логиката показва че това е най-правилния човек за управлението! 10г.е там и се справя много добре! Признат от европейците! Забравихте 2013 г.как затвориха вратите на Орешарски! А и Станишев вече друга песен запя, нали е в Евродепутат, но по умен от Йончева! Хайде коригирайте се, огледайте се назад! Сега ви е широко около врата! Малко постояхте затворени и сега нямате прибиране! Мрънкащи, вечно недоволни, дори не знаят какво точно искат, освен оставка, пък ако ще и Митьо Пищова да е премиер! Ами.....нали сме умни бе, защо не?
  • 65 Тоя като оня

    35 25 Отговор
    Днес четох, че един друг дето се нарече накрая и Родолюбец..... Журналист от БТВ.... не можел да си каже името, ама знаел как Пеевски купил къща на Бойко в Гърция.... И 3 снимки на някаква къща.... Достоверно, а?
    Тоя сега да не остане назад... И той исъорийки разказва, ама.... Не бил чул.. Не бил видял....
    Когато в един ден две почти еднакви исъорийки излизат, все от журналисти.... Нещо гнило има.
    Не на 111, а на 1111111 място трябва да сме и не защото имало мачка е на журналисти, като гледам всеки излиза и плямпа каквото му дойде или за каквото му платят, а защото такива Родолюбци боравят с думите ей така....
    Още една пък протести щяла да си измисля.....
  • 66 Ха ха ха ха ха ха ха

    18 14 Отговор
    Божко тв атакува...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Kovak

    43 22 Отговор
    Поредното доказателство, че е време за ОСТАВКА и Затвор заедно с дебелия прокурор. Оставка, оставка, оставка, оставка...
  • 70 Антикомунист

    49 37 Отговор
    Само общи приказки и мантри за "мутрата"Борисов.В големите градове всички познавахме така наречените "мутри" от ВИС и СИК .Това почти без изключение бяха бивши спортисти наети на работа от белите якички в София.Потоците пари отиваха там.Тези момчета просто вършеха черната работа, пребиваха се различните групировки за надмощие.Това беше начин в тези гладни години да си изкарват прехраната без някой да е забогатял.Забогатяха от тях тези които споменах по горе.Сега едва свързват двата края а и много не са между живите. Сега в думата мутри се влага смисъл на всичко лошо което се е случило в България но то не е решаващо.Основната вина е на БСП и ДПС и обръчите им от фирми.Там са милиардите а не в разни шкафчета.И на края искам да попитам някой лично пострадал от Борисов,бит,ограбен,рекетиран да напише два реда----- иначе всичко е скалъпено от тези които искат да го заместят.

    Коментиран от #81

  • 71 яяохох

    23 16 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Това стана така,защото седесарите унищожиха ченгетата като врагове на народа,осветлиха или уволниха агенти,информатори,работещи за България..затова сега едни румънци,които бяха след нас тогава,сега са в пъти по-добре--защото не унищожиха СЕКУРИТАТЕ,и те нямат мутри,свързани с правителствата като при нас

    Коментиран от #76

  • 72 Антикомунист

    26 10 Отговор
    Само общи приказки и мантри за "мутрата"Борисов.В големите градове всички познавахме така наречените "мутри" от ВИС и СИК .Това почти без изключение бяха бивши спортисти

    Коментиран от #83, #84

  • 73 мълкия

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това е бил двойник,бе балък.Бойко беше самият Паша.

    Коментиран от #131

  • 74 Дон Диего

    9 3 Отговор

    До коментар #33 от "Автореее":

    Да, не е 97 , ама публиката си е същата
  • 75 Чук и Гек

    29 7 Отговор
    Леле-ееее! Четвърт век не е смеел да сподели тези факти! Горкият журналист!Щом събра кураж сигурно вярва, че нещо ще се промени скоро! Имаше една история, негов колега писал за ,,Черепа" и хората на Божков го хванали и завели при шефа! И той се държал строго и културно! Само попитал - Тук някъде да виждаш черепи? - Ами - не! Хайде със здраве и повече да не правиш такива работи!
  • 76 Глок

    40 22 Отговор

    До коментар #71 от "яяохох":

    Защото още през 1989 г. армията подгони Секуритате и се криеха като мишки, а тук точно нашето секуритате създаде мутрите и още управлява чрез тях, а армията бе унищожена! Намери се е дин летец да назове нещата както са си и ние го нападнахме!

    Коментиран от #85, #137

  • 77 до #47

    12 4 Отговор

    До коментар #47 от "старо":

    А ЩО ЩЕ МВР ДОСИЕТО НА ЧЕРЕПА В КАСАТА МУ ....
    ...
    НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА "ВЕРБОВКА" ...!
    СВИЛИ СА МУ САРМИТЕ .. А СЕГА СЕ ОТПЛАЩА ...!

    ....ТАНТО ЗА КУКУРИГО ...!
  • 78 Да бе

    30 10 Отговор

    До коментар #63 от "Оня":

    И аз четох една класация, ама го няма там! Ама то май всеки си пише каквото му се иска да бъде пък който се хване! Еми това е свобода на словото, другото е разум и очи и как живееш, какво ти липсва, работа, храна, дрехи, кола, жилище, режим на ток и вода, опашки за олио и хляб, да работиш за 3 долара на месец, да ти вземат спестяванията с огромната инфлация. А сега чакаме на опашка за Гърция, по хубавата магистрала, но не заради нас, а поради гърците много стриктни с коронавируса! Абе "оставка" - карай да е весело, какъв купон само, що трябва да им е лесно на пътуващите, нека се помъчат и те!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Гошо

    22 18 Отговор
    България вече е един общ гроб,никога няма да се оправи .....никога
  • 81 Манги

    31 8 Отговор

    До коментар #70 от "Антикомунист":

    Ти някакъв бивш СИКаджия ли си? Или настоящ? Не е въпроса кой ги е създал, а че са се внедрили в държавата и точат пари, което е мафия. И никой не прави нищо да ги вкара на топло. Че те и циганите крадат за да живеят. И какво, да продължават, това е твойта логика
  • 82 Devil

    19 4 Отговор
    Всеки от тези мутрета и дупета ще горят в Ада на Огън Силен и никога повече няма да ги чуете или видите,защото ще ми лижат копитата завинаги в Ада.😈👹😈
  • 83 Манги

    32 4 Отговор

    До коментар #72 от "Антикомунист":

    Айде стига си писал глупости бе! Като ти откраднат колата, добрите спортисти ти се обаждаха да ти кажат, че ще ти я върнат срещу определена сума...е и това си е вид "работа" а?
  • 84 Манги

    18 3 Отговор

    До коментар #72 от "Антикомунист":

    Казваш срамна работа няма.. а?
    Мозък си голем
  • 85 яяохох

    35 9 Отговор

    До коментар #76 от "Глок":

    Сега младите полицайчета са приятелчета с наркодилърите,закрилят,информират ги,нищо не правяти само чакат да им дойде пенсията,съкращение наполовина при тях,депутатите и раздутата администрация..това са верни избиратели на ГЕРБ...икономисаните пари на доктори и на даскали,че няма кой да лекува и учи индийчетата,които се множат ударно,докато нашите деца учат,работят..и накрая останат дърти моми
  • 86 Иван

    27 12 Отговор
    С мирни протести мутренска структура не се изкоренява ,Пиночет е измислил начина и той е единствения
  • 87 Цецоу

    21 9 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Надзитават строителството на морския аквапарк-комплекс в Буенос Айрес, на Бою Маджо и Пашата, също и ски хотелите (три) в Перу. Били опукали едни 40 милиона долара в казиното, дето Влади и Мавродиев им ги пратили по Бит-койна за да платят бетона на аква парка в Айрес и Маджо им е бесен. Сега организитат тънко бело от Аржентина за Португалия да върнат част от парата. Бою телил с Влади ковид заем от МвФ-то да платят на бетонджийте и строителството на комплекса в Айрес си е по план. Нормален сикаджийски месец у фирмата. Маджо и Пашата краднат клетите българе, Бою лъже по телевизора срещу потупване по рамото от бат Маджо но и вече е акционер у СИК. Лилана, Цвета, Дариткова, Катето Захариева на задните седалки на джипките, без гащоци, бибииит. СИК паралелни светове.
  • 88 Staer

    25 5 Отговор
    Маргините са добре живуркат си в Испания до колкото знам те са връзката за наркотикат от юужна Америка които управлява Брендо.Боико го сложи Генерал 'Любен Гоцев" не им трябва много умен човек просто трябва да исплнява заповедите .То и оп 90го на миналият век си бяха пак те но Лукано им пречеше и от там на сетне им потръгна хорото слети това доиде Иванчо ... от село направи масови преватиьация ограбиха всички фондове напреднаха с парите, а и да не забравяме че през комунизма бившето УБо въртеше тези канали наркотици уржия които и до днес си работят.УБо се разпадна но бизнес за милярди устана.В природата нищо не се губи просто сменя собственост си факт който и блоговете малчат. А до колкото см запознат искат да ни унищожат защото Българите като нация сме много по умен народ от всички останали .
  • 89 Тук виреят

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Соросоиди
  • 90 Ханко от село Осеня

    22 1 Отговор
    Какво трябва да ни каже тази статия , ако е истина естествено. Как Георги Милков , тогава на 23 години , кога в минал през казарма , висше станал е журналист и е писал в 24 часа,един от лидерите по това време , всъщност той завършва Софийски университет (1997 г.),явно тогава е бил стажант

    Коментиран от #106, #107

  • 91 СЛАБ 2

    9 4 Отговор
    ТУК В ТАЗИ СТАТИЯ БЕДНОСТ И БЕЗЗАКОНИЕ И КОМШИЯТА МУ СА ПРЕДСТАВЕНИ КАТО ВОДЕЩИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ДЕМОКРАТИ И ПОЛУЧАВАТ ОЦЕНКА 10 ПО СКАЛАТА НА МЕНДЕЛЕЕВ ..............
  • 92 БОЙКО ТИКВАТА ОТ СИК

    21 12 Отговор
    Е ШЕФ НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ. ....АЛ КАПОНЕ. ..ТОВА МАРГИНИ. .ПАШИ
    .МАДЖОВЦИ. .ВСИЧКИ ОТ СИК ДЪРЖАТ БИЗНЕСИТЕ. .ЛЕГАЛНИ И НЕЛЕГАЛНИ В БЪЛГАРИЯ ....ГЕРБ Е МАФИОТСКА СТРУКТУРА
  • 93 ТРЯБВА СМЯНА НА

    28 10 Отговор
    ВЛАСТА И ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО НА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА МАФИОТСКАТА СТРУКТУРА @ГЕРБ@
  • 94 Винету Борисов

    13 7 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Точно това е Мафията. Йерархията в структурите и няма нищо общо с йерархията в обществото. А ако някой от членовете си помисли, че е дръпнал напред в обществената йерархия и може да се отскубне от организацията, рано или късно омирисва някоя трънка. И това за тях е нормално при положение, че в 99 % от случаите издигането му в обществото е в резултат на подкрепа от мафията. И както се казва - лев да влезеш, куршум да излезеш.
  • 95 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вече не ти се ядосвам,разбрах,че си един болен човек и трябва да потърсиш лекарска помощ,не се бави!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Какъв Пуч, каква Москва?

    24 13 Отговор
    Радев каза"мафията вън" Народа е по улици да свали Мафията от управлението на България! Корупция, Крадене по всички нива на управлението на Държавата, това е Проблема. СИК ГЕРБ, НИ НАПРАВИХА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА НАЧЕЛО НА КОЯТО СТОИ МАФИЯТА!!!!!
  • 98 ДОЛУ МАФИЯТА

    13 14 Отговор
    @ГЕРБ@МУТРИТЕ ОТПРЕДИ 30 ГОДИНИ КОМАНДВАТ. .РАЗГРАБВАТ ДЪРЖАВАТА ..
  • 99 Достойно и интересно

    11 6 Отговор
    Да се знае от поколенията родени след тези събития !!!
  • 100 умно село

    11 4 Отговор
    Радвам се , че има хора каоито помнят и искат да се знае миналото.
    Единствената разлика днес е , че рекетът от улицата се превърна в държавен, защото уличните рекетьори превзеха държавата с нечия подкрепа.
    Редък световен презцедент.
    Във всяка страна има мафия, докато нашата си има собствена държава, па дори и членка на Европа.
    Навярно сме Европа да предаваме опит на непросветените)))
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 А ти защо питаш? Защото не си бил роден

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "А ти защо":

    А ти защо питаш? ЗАЩОТО НЕ СИ БИЛ РОДЕН още и не знаеш, че тогава хората изчезваха или имаха твърде неприятни гости и НИНОЙ не ги защитаваше! И хората наистина ги беше страх-ФАКТ! Браво на сегашното поколение, че е достатъчно смело, че да измие ПОЗОРА на родителите си! Но и то е все още НЕЗРЯЛО! Въобразява си, че с крясъци "Оставка" ще накара бандитите да се оттеглят от властта и да се извинят. Изразните средства на тези ЮНОШИ БЛЕДНИ СА ПРЕКАЛЕНО СЛАБИ за да въздействат на ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ! Тук са необходими ПО-УБЕДИТЕЛНИ ИЗРАЗНИ СРЕДСТВА(може би! ) !?!?!?!?
  • 103 А ти защо питаш? Защото не си бил роден

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "А ти защо":

    А ти защо питаш? ЗАЩОТО НЕ СИ БИЛ РОДЕН още и не знаеш, че тогава хората изчезваха или имаха твърде неприятни гости и НИНОЙ не ги защитаваше! И хората наистина ги беше страх-ФАКТ! Браво на сегашното поколение, че е достатъчно смело, че да измие ПОЗОРА на родителите си! Но и то е все още НЕЗРЯЛО! Въобразява си, че с крясъци "Оставка" ще накара бандитите да се оттеглят от властта и да се извинят. Изразните средства на тези ЮНОШИ БЛЕДНИ СА ПРЕКАЛЕНО СЛАБИ за да въздействат на ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ! Тук са необходими ПО-УБЕДИТЕЛНИ ИЗРАЗНИ СРЕДСТВА(може би! ) !?!?!?!?
  • 104 Дон корлеоне

    14 12 Отговор
    Бойко е правилния човек и води България към по добри времена
    И Пеевски да продължава така и оправи тази държава от измамници и алчни олигарси
  • 105 незнайко

    12 0 Отговор
    Тези групировки никой няма да ги спре ! Единствено ако нарушат закона ЯВНО, да бъдат персонално подвеждани под отговорност , но това няма как да се случи . Веднъж "построена сградата" трудно някой ще я събори !!! В цял свят е така !!!
  • 106 Какво значение има това за ИСТИНАТА?

    1 10 Отговор

    До коментар #90 от "Ханко от село Осеня":

    Аз вярвам в написаното, защото пресъздава напълно реалистично действителността! А ти Ханко изсмучи с уста отровата на змията и плюй на земята! ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТИМ ОТРОВАТА ОТ КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ!
  • 107 Какво значение има това за ИСТИНАТА?

    7 9 Отговор

    До коментар #90 от "Ханко от село Осеня":

    Аз вярвам в написаното, защото пресъздава напълно реалистично действителността! А ти Ханко изсмучи с уста отровата на змията и плюй на земята! ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТИМ ОТРОВАТА ОТ КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ!
  • 108 Христо Тодоров

    11 7 Отговор
    Ами то всички знаем, че е слуга на пашата.
  • 109 Го4о

    12 15 Отговор
    108-ми, слуга на Пашата е едно, но слуга на Решетников е съвсем друго! За това се започва от ГЛАВАТА. .... Долу мутрите от президентството

    Коментиран от #120

  • 110 а кой беше премиер

    9 2 Отговор
    Вижте кой управляваше тогава:
    ...Правителството на Жан Виденов е осемдесет и петото правителство на Република България, назначено с Решение на 37-ото Народното събрание от 25 януари 1995 г.[1]. Управлява страната до 12 февруари 1997 г.
    Или както се знае, едни създадова мутрите, за да им свършат мръсната работа, докато разграбят България. И като почнаха нещата да свършват, изведнъж мутри им не трябвали. Ама те пусната духа от бутилката.
  • 111 Може ли

    10 15 Отговор
    да сме толкова тъпи и сами да забиваме България в тинята! Това правим за БГ пред европейците! Бяхме посочени за пример с най адекватни и навременти мерки, точно в тези трудни времена ни приеха и в чкалната на ЕЗ, благодарение на усилията на ББ и министри. Изтрепаха се да го разделят и с Горанов, касто направиха с Цветанов! Ниско, подмолно, грозно. Вместо благодарност- шут в...... Но нищо ново най-великите българи са бшли предавани от българи! Не сте достойни да носите портретите на Ботев и Левски! Те са имали идеали, не са били и обиждали други българи, затова че не са излезли с тях! Бедни, гладни, без дом, нищо общо с тези които лежат в палатките, викат едно и също "оставка" и пречат на хората които имат да си гледат работата и грижите, които имат!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 7575

    14 2 Отговор
    С групировката на мутрите от сик. Приятели му бяха румен николов пашата покойния бай миле маджо.това не се криеше в миналото борисов не се криеше че е приятел с тях а се гордееше че са заедно
  • 114 опа

    8 3 Отговор
    Да, завличаха яко имоти. Сега ЗАВЛЯКОХА цяла държава, абе няма отърване.
  • 115 СТЪРШЕЛ

    11 1 Отговор
    КАК СЕ СТАВА КУМ НА ГОЛЕМИЯ МАРГИН.. КОГАТО СИ МНОГО БЛИЗЪК...
  • 116 Безсимтомна Пандемия

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Това че е мутра":

    Бойко Борисов е шеф на Третото нещо (амфетамините) 😎
  • 117 van

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един румънец беше казал!":

    Горката граматика - в мненията пълният член хич не е на мода.
  • 118 Иван

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Да, румънците се отърваха от мафията, но пратиха в затвора два кабинета социалисти, а тук никой не гони приватизаторката Корнелия, дори собственият и електорат, който според нея гладува, но не си търси парите от Техноимпекс. Защо не се провери как си е купила хотела. Сараите на Доган са маломерна барака в сравнение с този комунистически рай.
  • 119 Бай хой

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Един румънец беше казал!":

    а един румънски мармот завива шоколад! Румънците са все още роби каквито са били особено от 17 век насам! Ма то трябва да се чете и друго освен факти и ФБ Ние сме роби от средата на 20 век. Не че е за хвалене, но най-типичната черта на нашенеца е - колко е зле тук, а колко хубава е градинката на съседа. И по османско е имало такива като теб, и по царско,и по бай тошовско, та днес по боковско ли да ти дойде акъла?

    Коментиран от #123

  • 120 Иван

    6 7 Отговор

    До коментар #109 от "Го4о":

    Затвор за мутрите в президентството, които помагат България да се затрупва с италиански отпадъци! "Протестиращите" си траят по този въпрос. Май искат еднолична проруска диктатура и мечтаят за тукашен вариант на Лукашенко. Да живеят Ленин, Сталин, Корнелия и Радев. Все мераклии България да излезе от ЕС и НАТО.
  • 121 ТОНИ

    5 4 Отговор
    МУТРИТЕ В БЕЛЯНЕ 2 ДО ЕДИН
  • 122 инчхай

    6 8 Отговор
    и се обижда борисов,че го наричат мафиот то си има черно на бяло хората помнят повече от 10год. бе мутрак колко душици си запалил оставка,ревизия и затвор мут--- до----
  • 123 Само идеята

    5 4 Отговор

    До коментар #119 от "Бай хой":

    За Румъния и роби от 17 век не разбрах?Ние сме 75 г. под червено робство,а те?

    Коментиран от #132

  • 124 ABCD

    4 0 Отговор
    Плахо четкане на "боса", а.
  • 125 Little Red Faggot

    4 1 Отговор
    Toa що още не е в КНДР? На убавото?
  • 126 Стунджи

    5 0 Отговор
    А дядо ти Венци тумбака къде беше? Та Славия бяха отбор на СИК !
  • 127 Само

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Русе Бг":

    рашките и ние като техни сателити имахме таквиз неща - бригади, групировки, мутри. И сме на един хал, само че ватниците имат какво да копат и да изнасят, ние - само тикви..
  • 128 Тоно

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Чики-Рики":

    Какво се възмущавате тогава такива бяха времената и такива и хората преди 90г бяха д-р.времен и сега пък са други това е реалността що Слави Трифонов.по онйя времена пееше на мутрите на уше и им се възхищаваше певици и разни други артисти
  • 129 Хайллл

    2 2 Отговор
    Интересно е все пак автора да каже , какво цели с тази статийка ,и какво иска да каже с нея , че много дрън дрън ярина и нищо накрая .....
  • 130 Дончо

    1 0 Отговор
    Ти и журналистите от всички вестници, искуствено създадохте тези МУТРИ! Изтрите срама от българските медии! Парите не са всичко! Срам за БНТ НТ БТВ КАЗИОННИТЕ ТВ И ВСИЧКИ ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ...
  • 131 Смути

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "мълкия":

    Еми той откъде толко акъл !
  • 132 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #123 от "Само идеята":

    Ами прочети и ще видиш всичко наготово в герб или бсп! Англичаните и германците са роби и до ден днешен на републиката и короната съоъветно. Една от по-свободните нации са французите, но чрез комунизъм. Предполагам ти е сложно да ме разбереш. Образовайте се безплатно е!
  • 133 Хироши

    2 6 Отговор
    Не е лесно да се управлява държава. Плюете Бойко но искам да ви кажа че нивото до което е стигнал :Сам го е постигнал. Забравяте какво беше преди него. Забравяте кой стабилизира държавата.
  • 134 Мутри делта гард

    2 2 Отговор
    А нали Делта Гард е на мутрите от Герб тоес на Бойко със поставено лице Димитър Спасов Мутрите Делта Гард
  • 135 митьо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    миналата година взеха всички плажове по южноточерноморие
  • 136 EGlo

    0 3 Отговор
    А Георги Милков да каже момченца ли обича? Брадър ли е , швестър ли е?
  • 137 Иван не кой да е

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Глок":

    Въпросният летец е руски агент със задача от Путин да пречи на правителството, защото то не е готово да целува рукщи задник. В Аржентина навремето летци взеха властта и вкараха страната в тъпа война с Великобритания и в икономическа катакгпофа. В България ще има нова катастрофа, ако това недоразумение с фуражка назначи правителство.