Last news in Fakti

13 Август, 2020 19:00 4 038 10

По света и у нас - Август 2020

  • герб-
  • политик-
  • политика-
  • корупция

Преди няколко години имаше подобен случай- майката разбира, че синът и е извършил убийство, хваща го за ръка - и в полицията

По света и у нас - Август 2020 - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Британската преса съобщи за убийство от 16 годишен на 15 годишен, по-големият му имал зъб и га наръгал с нож тип "Рамбо" и избягал. Но майка му се усъмнила в него, признал си и тя го завела в полицията, където е арестуван.

Преди няколко години имаше подобен случай- майката разбира, че синът и е извършил убийство, хваща го за ръка - и в полицията. Майките знаят, че синовете им ще бъдат осъдени, но имат морал, съвест, чувство за справедливост мъдрост и уважение към законите: синовете им са кривнали, престъплението се наказва, другите съсипани майки заслужават да има наказание за убийците, ако укрият престъплението на синовете си и им се размине, то няма да тръгнат по правилния път,  утре  ще извършат ново престъпление, защото ще знаят, че може да им се размине и ако дори майките им и да разберат, пак ще ти покрият.

Каква разлика с един случай в България.  На 2 юли 2015г. ученикът Йоан Митев  убива с нож  15 годишният Георги Игнатов в Борисовата градина в София. Бяга от местопретъплението, разпознат е от снимките на камерите и е арестуван. По- малкият му брат издава къде Йоан е хвърлил ножа,  но майка му е не може да допусне и да приеме, че синът и ще бъде осъден и ще влезе в затвора. Не само е заявила, че на видеозаписа не бил синът и, но и даже се е конституирала като негов адвокат.

Пет години след убийството- делото срещу Йоан Матев все още се влачи.

.................................

По време на Националната конференция на ГЕРБ в Технопарк, изказване направи Гюнай Хюсмен, областен управител на Разград, който се представи така: 

"Аз съм Гюнай, етнически турчин от Делиормана .....".

Сега вижте за сравнение някои примери в Америка:

Хенри Кисинджър, бивш Държавен секретар- германец по рождение, като  Хайнц Алфред Кисинджър.

Джаред Кушнер, зет на президента Тръмп е евреин.

Франк Синатра, знаменит певец, италианец по рождение

Натали Ууд, световно известна актриса,  рускиня по рождение, като Наталия Николаевна Захаренко.

Те, както и много други като тях са известни като американци и се наричат себе си американци. И понякога, за пояснение може да посочат произхода си. И никога Кисинджър няма да каже- "Аз съм етнически германец". Или пък френската певица Силвия Вартан няма да се представи като етническа арменка.

Което Гюнай Хюсмен иска да ни каже е- вие сте българи, а аз не съм българин, аз съм турчин с български паспорт. Не съм се интегрирал и няма да се интегрирам. Той няма никога да се представи като българин от турски произход.  Ето такава е им е и  ДПС партията- етническа, с членска маса от етнически турци, тук таме някой българин, избутан напред на висок пост, като Йордан Цонев, за цвят, да се опровергава факта, че ДПС си е етническа партия, с една дума антиконституционна, защото,  че конституцията забранява партиите на етническа и религиозна основа.

Бойко каза, че снимките с чекмеджето, в което има пари и златни кюлчета за аранжирани.- в негово отсъствие, някой е влязъл и ги е пъхнал там и ги е снимал. Но какво прави пистолетът му върху шкафчето? Той каза, че парите и златото не са негови, но никога на каза, че тове не е негов пистолет, а нечии чужд, подхвърлен.

Мътна работа.  


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GTR

    39 3 Отговор
    Мдааа.......тайна за която всички знаят и никой не говори.
  • 2 Последния Софиянец

    31 6 Отговор
    Най големите виновници са в прокуратурата.Ако си вършат работата политиците няма да крадат толкова.

    Коментиран от #5

  • 3 Цв. ЦВ мвого си оптимис

    12 1 Отговор
    Избирателите не са оптимисти като теб, ще бъдеш много разочарован, не беше толкова отдавна когато беше министър на МВР и Пръв строител на ГЕРБ!!! Това с апартаментите е за Капак!!!
  • 4 И никога

    16 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И никога Кисинджър няма да каже- "Аз съм етнически германец".
    Просто е. Хенри Кисинджър не е германец, а е евреин. Затова никога няма да каже, че е германец.
    Един евреин в Украйна (покрайна на Русия) рече на колега, който го нарече руски евреин: "Няма руски и украински евреи! Има евреи!

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Даааа

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ако я вършеха ти отдавна да си на точното място.

    Коментиран от #9

  • 6 Кой е тоя

    5 1 Отговор
    Пенсионер и за какво се бори
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Евреи цигани китайци

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "И никога":

    и негри не подлежат на интеграция с бялата раса.
  • 9 Скоро

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Даааа":

    калинките ще сте при бай Ставри!
  • 10 ампили куку

    1 1 Отговор
    Aкo ТOЙ e cрaм зa БГ интeрecнo прeдишнитe кaкви ca били дeтo ocвeн чe гeпeхa кoeтo e рeзoннo и ocтaвихa прaзнo нacлeдcтвo нa нeгo кoйтo вce пaк гo нaпълни нo чeрвeнaтa дружинкa рaзбирa ce тoвa нe виждa a ги e яд чe нямa вeчe кaртoнчeтa зa търкaнe c eвeнтуaлнaтa нaдeждa дa зaбoгaтeят зa 2-3 лв. a чe ги oбирaхa пo тoзи нaчин нямaлo знaчeниe вaжнoтo e ,,нaдeждaтa,, и взeхa дa хулят ББ cякaш тoй им e винoвeн чe и прoкурoрa кoйтo eдинcтвeн пoдгoни бaш мaфиятa и нeгo нaрeкoхa мaфиoт..?! И тoвa aкo e нaрoд здрaвe му кaжи нo идe зимa cкoрo и щe ги питaм кaк щe живeят c нoвитe пo-виcoчки цeни блaгoдaрeниe нa тoвa лятнo приключeниe, явнo ca плaтeни дeбeлo щoм нe им пукa зa тoвa кoeтo щe дoкaрaт aкo уcпeят. Тo цeнитe в тoзи хaoc вeчe взeхa дa cкaчaт нo тoвa e caмo нaчaлoтo ,,другaри бaрикaдири,, нo кaтo рaзбeрeтe в кaквa кaшe и кaкви игри cтe ce зaбъркaлe щe e къcнo и гaднo дaжe oбрeчeнo вcичкo тъй кaтo нoвитe eдвa ли щe ви вдигнaт зaплaтитe или пoмoщитe прeди дa ce нaгушът нo кoй кaквoтo пocaди туй шъ бeрe.! Уcпeх и къcмeт чe щe ни e нужeн cкoрo.! Ако чакате отровното трио да оправи нещата от живота яко сте се излъгали , живи и здрави да сте че да видите какво ще ви докарат триото но ще е късно да се жалите на харменския поп.!