13 Август, 2020 12:16 4 627 42

ЕС циментира на власт негодници като Борисов, Орбан, Фицо и Качински

  • ес-
  • флаг-
  • негодници-
  • борисов-
  • корупция

И за да не звуча като евроскептик. ЕС е голям шанс за България

ЕС циментира на власт негодници като Борисов, Орбан, Фицо и Качински - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Владислав Панев във "Фейсбук"

Супер е че все повече хора осъзнават, че Европейският съюз циментира властта на негодници в източната част на континента. Не само на Борисов, но и на Орбан, Качински, доскоро на Фицо в Словакия.

Близко е до ума как. Когато ти изливат огромни за мащабите на твоята икономика фондове, държавата става най-големият икономически играч. Разпределя порциите на послушни олигарси, медии и чиновници, и властта е бетон.

В случая с Борисов раболепничиш в Брюксел и гласуваш каквото ти подадат, като единственото ти желание е да не гледат какво правиш в страната си. Как беше, нагоре лижеш, надолу тъпчеш.

Брюкселците (за мен са отделен народ) не са идиоти, знаят за какво иде реч. За взаимноизгодно сътрудничество. Аз на тебе, ти на мене.

Битката на Рюте и пестеливата петорка е битка за бъдещето на нашата Европа. По-малко безплатни пари означава по-малко кражби на олигархията. По-лесно спиране на фондовете (с просто мнозинство, а не с единодушие) значи край на рекета на няколко "приятели на кражбата". Сентенцията, че фондовете са пари, които бедните хора от богатите държави плащат на богатите от бедните страни, важи с пълна сила. И с повече от същото не можем да реформираме България.

Манталитетът колко е хубаво, че субсидиите се увеличават е сбъркан тотално. Увеличават се, защото се отдалечаваме дори от предпоследните. То си е формула, не е че Борисов се е борил за повече. Бедните вземат повече като процент от икономиката.

То е като идеята, че социалните помощи ще направят някого богат и е добра идея да кюташ на тях цял живот. Може, но не е много вероятно и само настройваш другите срещу теб. Може, ако инвестираме в добро образование, в хората. Защото успешните икономики са на знанието. Вярно, че фондове отиват на книга и за това. Знаем как обаче. Изписват се фалшиви семинарчета, събират се подписи на присъстващи и някой получава пари. Цялата схема е сбъркана. Градим икономика на хероин. И треперим, докато не получим поредната доза. Да не говорим колко убийствено за нацията е десетки хиляди кадърни хора да се занимават с писане на проектчета, вместо с нещо смислено.

Европейският съюз има нужда от сериозни реформи ако не иска да изостава от Азия, от Америка, скоро и от Африка. Държавите от Източна Европа могат да заемат твърда и честна позиция. Ние тоя филм с огромните субсидии за неефективност сме го играли 45 години. Знаем до какво води. Те и на Запад знаят, но се правят на умрели лисици.

И за да не звуча като евроскептик. ЕС е голям шанс за България. Свободното движение на хора, стоки и капитали е страхотно постижение. Децата ни могат да учат свободно, където си пожелаят. Ние да живеем и работим. Това променя манталитет, променя всичко около нас. Спомнете си реденето на опашки за визи например. Сега сме граждани на света. Имаме вече огромни натрупвания от знания, дори и капитал. Следващата стъпка обаче е много трудна. Убеден съм че можем да я направим. Сигнали за това идват от Амстердам, Виена, Стокхолм, Копенхаген, Хелзинки. Новото сърце и ум на Европа.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vukadin

    67 31 Отговор
    Да сложиш и сравняваш Борисов с Орбан е нагло и пълен фарс. Орбан е Еталон за държавник. Айде нема нужда от такива псевдоанализи. Поредния пасквил.

    Коментиран от #17

  • 2 истината

    26 0 Отговор
    Стига с тая цензура ФАКТИ - Смешни сте --- Махнете ми бана на IP-то!!!

    Коментиран от #13

  • 3 Европейката централа

    46 12 Отговор
    е пълна с наркомани и измамници и 2021 ще бъде годината на бунта, на народите!

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Борисов

    33 12 Отговор
    Ке Падне!

    Коментиран от #19

  • 6 Грую

    38 7 Отговор
    Циментираме ги ние с изключение на последния месец, когато вече има протести. ЕС ги интересува да са стъпили техните големи компании на нашите пазари, да плащат ниски заплати и да няма протести. Първите две неща очевидно ги постигнаха. Бяха постигнали и третото до преди един месец и в този случай за водещите държави в ЕС няма значение кой е на власт, а изглежда пък и Борисов им е удобен за доста неща, без да вниквам в подробности, но вероятно е лесно управляем. Протестите обаче не ги устройват и според мен това е изходът от положението - протести до дупка. И без това сме най-бедни да изберем някой заядлив и инат клоун поне малко да ги поизпоти!
  • 7 Мадрид

    46 10 Отговор
    Вярна статия , но Орбан все пак направи в пъти повече за Унгария , отколкото онуй нещо Борисоф за България. Тъжна картинка , но народът се вдигна. Подкрепям протестите!
  • 8 Шопо

    44 12 Отговор
    Сравнявате Борисов с Орбан ???!!! Не сте добре !!!
  • 9 Верно е

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "Европейката централа":

    При тях кокичето е безплатно! Конфискуват от БГ-то и употребяват или препродават на Запад! Вие да сте виждали как унищожават конфискувани тонажи наркотици в БГ по медията? Аз не! Даже не си правят труда да инсценират изгаряне...Мафия!
  • 10 Мале

    13 20 Отговор
    Ако тоя е финансов анализатор, то се моля мои пари да не са в ръцете му и да ги... Анализира!
    То и няма как де... Тоя финансово анализира само рубли и вонове
  • 11 Демократ

    20 6 Отговор
    Гроб за ЕС И ГЕРБ....дълбок и влжен..за да изгният по бързо тез сатанински образувания..
  • 12 21 ВЕК НЕ Е НА ЕВРОПА

    12 3 Отговор
    И НА ЗАПАД И НА ИЗТОК КАРАМЕ НА СТАРИ ЛАВРИ , СЪЩО КАТО РУСНАЦИТЕ МЕЖДУ ДРУГОТО.ЦЯЛАТА ТИ ТЕХНИКА И ИНОВАЦИИ СА АЗИАТСКИ А СМЯТАШ , ЧЕ НИЕ ТУКА СМЕ ХАЙТЕК.Е НЕ СМЕ , ЕВРОПА А И САЩ СМЕ ЕДИН ТИТАНИК И МАЙ Е НЕОБРАТИМО
  • 13 Споку

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "истината":

    Не е само факти медия! Да банват! Това са автоголи! Интернет е необятно пространство на информираност! Факти е една малка капчица...
  • 14 1-20

    17 0 Отговор
    Думата негодници в заглавието не се ли модерира? Или е част от речника на независимата журналистика?
  • 15 заеничарите

    21 8 Отговор
    Поредното фейсбуково онаниране на евроатлантическисбърканяк!Као правиш сравнение трябва да посочиш база!От 10г.управление на герберастите България епо данни от евростат-България е най-бедната страна в ЕС с тенденция за задълбочаване разрива със страните от ЕС!Материал за манипулация,за да не видят хората,че зад кликата на тиквата стои ЕС със своите сатрапски стремежи към страната-справка пакета мобилност!За Пачов-какво е 1760,това са мощността на закритите блокове на Козлодуй под натиска на евроатлантическите кукловоди гражданино на света!
  • 16 С меки

    22 6 Отговор
    Еврокитки които треперят единствено за сладките си местенца и заплатки, досущ като нашите герберасти които те самите инсталираха на власт, какво положително да се случи?
  • 17 Еталон

    19 14 Отговор

    До коментар #1 от "vukadin":

    за корупция и далавери ти е Орбана, "държавника" , дето го хвалиш ! 60 милиона в джоба на зет му чрез обществени поръчки , приятеля му от детството (газопроводчик) днес е милиардер с два милиарда €€€€€€€€€€€€€€ ! И още , и още..................
  • 18 Олимпийска надежда

    4 6 Отговор
    Кое не е така!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 4536

    18 6 Отговор
    Паричният поток от 💶 се краде от ГЕРБ избрани олигофрени и се връща обратно в 💶 . Това се вижда и със затворени очи .' БЕЛИТЕ СТРАНИ " стават по бели а черните по черни . Резултатите са налице . Парите и ДЪРЖАВАТА ни се УПРАВЛЯВАТ от ОЛИГОФРЕНИ . 🤬

    Коментиран от #25

  • 21 С какво

    7 7 Отговор
    точно са негодници? Дайте факти към заглавието!
  • 22 клк

    18 3 Отговор
    БГ е на дъното на всички класации. Най- бедната, най- висока смъртност, най- ниски доходи, най- зле образование и здравеопазване. Демографски срив, никакви инвестиции. Социална система няма. Авторът какви ги бръщолеви?!
  • 23 Псевдоним

    11 1 Отговор
    Обективно погледнато, статията е абсолютно вярна:

    "Градим икономика на хероин. И треперим, докато не получим поредната доза."
  • 24 БудЛа

    13 1 Отговор
    Айде събирайте капачки и фасове, пък ние ще ви купим две стари подводници да се харесаме на еврогъзовете !
  • 25 Не да помислим

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "4536":

    Ако тези които крадат не бяха изнесли откраднатите пари в БЕЛИТЕ СТРАНИ "имаме си и балкани и море Швейцария и Дубай щяха да мечтаят да ни настигнат . Разделяи и владеи българи . Изядохме се помежду си . 🤬 Ние сме си виновни 👍🧐
  • 26 Обективен

    17 2 Отговор
    Общо взето, авторът е прав, но защо слага равенство между Борисов и лидерите на Полша,, Словакия и Унгария... Т?! Това са много по успешни страни, с по малка корупция....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Верно ли

    16 1 Отговор
    Хахахах, ще го слагат наш Бочко наравно с вишеградската четворка - хора, които си отстояват националния интерес! Направо ще умра от смях!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 НеЕС

    14 0 Отговор
    Тоя наред ли е? Какъв шанс е ЕС за България?!?
    Не знае ли, че Европейската комисия НЕ обещава изравняване на субсидиите в страните от Западна и от Източна Европа за периода 2021-2028 г. Това означава, че дори и след 20 години еврочленство българските фермери няма да бъдат третирани наравно с тези от другите страни.
    Липсва справедливост към държавите от Централна и Източна Европа. Несправедливостта към тях ще продължава и през идните поне още 10 години. Техниката, която се ползва у нас, е на западни цени, горивата и транспортните разходи са на западни цени, конкурираме се за същите пазари и потребители, но за западните производители ЕС дава една субсидия, а за нас - три пъти по-малко.
    След 12 години членство в ЕС българите са по-бедни, по-обезверени и по-отчаяни и унижени,се вижда вече и от самолет. Нито едно от очакванията за подобряване на материалното им битие не се е реализирало. Вместо на позитивни, сме свидетели на негативни тенденции и очакванията са те да се задълбочават.
    Все ни обещават светлото бъдеще,а България се превръща в пустиня,където вилнеят "интегрираните" ни братчеди....плюс тези безумни евро-атлантически ценности-които превръщат хората в дебили...
  • 32 Матей

    9 0 Отговор
    Ти, Омбре,недей да сравняват боко с някой от европейските ръководители,това се несравними величини.Ония си гледат държавите,напредват и народите им са добре,а тука тоя ни закопава и пет пари не дава.
  • 33 Gen Gurko

    7 0 Отговор
    И кой и по какви критерии определи, че точно те са негодниците бе негоднико неден? Няма да мирясате докато не заиграе хурката по разпраните ви задници.
  • 34 марш оттук

    11 0 Отговор
    И Качински,и Орбан са ДОСТОЙНИ политици,защитаващи НАРОДА СИ.За разлика от бейбето.
  • 35 Цел на заглавието

    5 3 Отговор
    Обида за Орбан сравнен с Борисов
  • 36 Зайко Байко многознайко

    2 3 Отговор
    Бацето от Барселона се появи с бели гащи на балкона! Народът под проэорците дойде депеша бърэа да му принесе! Окаэва се че цялата страна не ще да го вижда вече във власта! Эа единадесет години раэграбиха страната и се окаэа, така,че герберите са по опасни от червената метла! Всичко лошо Баце на комунистите отреди а себе си иэдигна в строител с народните пари! Машинации, врътки, иэмами эа милиярди Евра, на народът му остава да пие по една студена вода! Милиони напуснаха страната да иэбягат от едноличния терор, че Родината ни эаприлича на раэкулачен обор! Патриотарите грабливи эа да останат във власта пристанаха на Бойковия сатана! Марешки от " Вяра" така ни иэлъга ,че накрая ни остави със цървули във ръка! Баце горе, Баце долу вика целият народ и не иска да го види в тоя си живот! Гешев го играе "велик мъдрец" и ни убеждава, колко манговци е эатворил, но эа крупни далавери обраэа на дядо Йоцо той е придобил! На борецът със эвука му хрумна идея гениялна сега, ДДС ето намалява туриэма да спасява! Наиграхте се, време е да си вървите с добро, че следващото действие е със сопа по гърбо!
  • 37 Нагла девиация

    5 1 Отговор
    Евроатлантически г.й девиант е авторът. Качински и Орбан са патриоти не цепещи басма на брюкселските зелки. Що нагла сбърканост на ценностите на авнора на статията?
  • 38 Аве Адолф Хайлллл

    4 1 Отговор
    Поредната журналистическа пропаганда с привкус на ......пура .
  • 39 тц тц

    2 0 Отговор
    Най малко корумпирания печели. Чисти и честни политици и в Европа няма.
  • 40 Арбитър

    5 2 Отговор
    Негодник соросоид нарича успешни многократно избирани от народите си премиери негодници. А той който не е избиран за нищо и не е видял нищо реално се смята за съдник. Факти, много слабооо...
  • 41 Хибридна

    2 1 Отговор
    Ето на такава статия се вика хибридна. Ще ми сравнява Орбан и Качински с Боку.... тоя мушморок Владислав Панев.
  • 42 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Просто е : Циментаторите са по-големи негодници !!