Last news in Fakti

15 Август, 2020 21:30 25 811 193

Борисов успя да надхитри всички?

  • бойко борисов-
  • герб-
  • иван гешев

Премиерът се самоназначи за водач на борбата за рестарт на системата и обяви идеи за промени в конституцията и свикване на Велико народно събрание

Борисов успя да надхитри всички? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вместо да надхитри всички, Борисов сам наля масло в протестния огън. Той едва ли е забравил урока от "първия си университет" Тодор Живков: и да се снишиш, бурята няма да отмине. Коментар на Веселин Стойнев.

 

Ако не можеш да победиш протеста, опитай се да го оглавиш. Следвайки тази максима премиерът Бойко Борисов се самоназначи за водач на борбата за рестарт на системата и обяви идеи за промени в конституцията и свикване на Велико народно събрание.

Ходът му не е на умел политически играч, а на политически узурпатор. Защото е върховна наглост да говориш от името на онези, които протестират срещу теб. Да злословиш, че автентичният глас за промяна е бил превзет и смазан и да искаш ново поколение лидери. Да се обявяваш за рестарт на държавата, която управляваш от 11 години.

Борисов може да даде шанс за истински реформи

Ако Борисов е айсбергът на проблема „превзета държава“, няма как той да е част от решението. Напротив, то започва с неговата незабавна и  безусловна оставка. Защото нито едно негово предложение за промяна не съдържа в себе си и капка легитимност. Бихме могли да му вярваме, че искрено иска радикална промяна, само ако сдаде властта. Така ще освободи пътя пред онези, които имат моралното право да извършат промяната и ще скъса със зависимостите, с които е бил обвързан на власт.

Уви, Борисов очевидно не може да се освободи от зависимостите си и не иска да даде шанс за същински реформи на държавата. Вместо това хитрува с частични отстъпки пред конкурентите си. Пред „Демократична България“ – с предложението за отделни висши съдебни съвети за съдиите и прокурорите и съкратен на 5 г. мандат на главния прокурор. Пред „Има такъв народ“ на Слави Трифонов – с предложението за свикване на Велико народно събрание и за намаляване наполовина броя на депутатите. И пред всички, на които това им харесва – с предложението за индивидуална конституционна жалба.

Какъв е замисълът?

Борисов склонява най-сетне за съдебна реформа, която е саботирал през всичките си мандати, но пак не предлага ограничаване на всевластието на главния прокурор – той си остава начело на една полувоенизирана структура, само че с по-кратък мандат. Колкото до останалите промени в съдебната система, може би съпредседателят на ДБ Христо Иванов е прав, че те могат да бъдат приети и от следващия обикновен парламент.

Тогава излиза, че Борисов просто върти процедурни номера за оставането си на власт докрай. Свикването на Велико народно събрание отнема доста време, което на практика ще съвпадне с края на мандата на ГЕРБ. Дебатите по проекта току виж глътнали пълните 5 месеца, какъвто е крайният срок за тях в основния закон, като се има предвид, че часове след заявката на Борисов лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов даде своята – конституционна защита на семейството, образователен ценз при гласуване и въвеждане на наборната военна служба.

Борисов, който по всичко личи не е автономен политик, сигурно си дава сметка, че това тактическо жонглиране на топката не му носи дори резултат-еднодневка. Та той не приличаше на себе си – ако си вярваше, едва ли щеше да чете от аутокю, вместо свободно да изложи идеите си.

Политическият дневен ред не може да бъде подменен

Наистина, както каза и президентът Радев в обръщение към народа, разговор за Конституцията е възможен само след подаването на оставка и насрочването на предсрочни избори. Борисов не може да подмени политическия дневен ред, който се състои в искането на неговата и на главния прокурор оставки.

Няма как да премести центъра на тежестта в парламента, когато той месец и половина е извън него – още повече, че депутатите ще заседават от септември в сградата на бившия Партиен дом, обкръжени от протеста. И вместо да надхитри всички, сам налива масло в протестния огън. В очите на протестиращите той е един опозорен политик, от когото се очаква единствено да са маха час по-скоро. Борисов едва ли е забравил урока от „първия си университет“ Тодор Живков: и да се снишиш, бурята няма да отмине.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 194 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 име

    44 188 Отговор
    ДВ комунсти . ?? щом като хвалят радев. така е .

    Коментиран от #186

  • 3 Майна

    262 36 Отговор
    Не ОПОЗОРЕН , А ПОЗОРЕН ПОЛИТИК!!!
  • 4 S63 AMG

    86 289 Отговор
    Човека се старае да им угоди.Призова ги да си излъчат лидери и оратори,ама те освен да бутат кофи за боклук и да повтарят катонпапагали оставка,за друго не стават.Да си излъчат лидери и да влезбат в диалог,да си защитят интересите.Те гОрките чакат на някакви нереализирани фигури от статуквото,като потното трио и бойкикиев,да им свършат работата

    Коментиран от #12, #132, #147, #177

  • 5 Behemoth

    261 54 Отговор
    Баце се мисли за много хитър а е просто глупав!

    Коментиран от #19, #182

  • 6 закривай

    147 23 Отговор
    Ганьо се надхитри преди 31г
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 нови 3 мандата

    21 140 Отговор
    Баце каза Рестарт!
  • 9 Дръжки

    205 28 Отговор
    Глупости, един Банкянски Селски Хитрец, който надхитря собствената си простотия.
  • 10 РЪМПЕЗИ

    172 24 Отговор
    БОРИСОВ УСПЯ ДА НАДХИТРИ ВСИЧКИ....АБЕ МОЖЕ ЛИ ПРОС ДА НАДХИТРИ УМЕН...КАКВИ ГИ ГОВОРИТЕ...ПРОСТИЯТ НАДХИТРИЛ УМНИЯТ...Я СЕ ВЗЕМЕТЕ В РЪЦЕ И СПРЕТЕ ДА РЪСИТЕ НЕАДНЕКВАТНОСТИ...

    Коментиран от #104

  • 11 Мдаааа

    71 183 Отговор
    Проблемът е ,че протестът няма представителност. Малоброен и с вид на катун . През септември ще бъде изринат от гражданите.

    Коментиран от #18, #135

  • 12 Шиши

    139 25 Отговор

    До коментар #4 от "S63 AMG":

    Па не си разбрал ,Те му искат главата—неговата и на Гешев.А,да и най—вече “МУТРИ ВЪН”.Сега светнА ли ламбата?

    Коментиран от #27, #30, #167

  • 13 Джон Уик

    141 34 Отговор
    Крадеца дебил от Банкя е чао каквво смята си е негов проблем!
  • 14 Философа

    121 27 Отговор
    Ако ще се правят прмени по конституция герберастите трябва да са далеч от парла.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Професора

    130 30 Отговор
    Гербераст и крадец са синоними!
  • 17 пройчо

    133 36 Отговор
    Борисов нищо вече не може да предлага.*.....Край на дебатите!...# Мутри-вън!

    Коментиран от #107

  • 18 Нанай

    69 27 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаааа":

    Ти ли се имаш за “Гражданите” ,Шото ГЕРБавите най—се обиждат,като им споменеш ,че са “Селяни”,”Тъпири” и “Прости”.Аз не виждам как ГЕРБавата електорална маса в София ще се справи с малобройния и затихващ протест?Може би циганската кметица Юрданка фон Дъкова ще намери щурмува и от ГЕРБ—Югенд,а?

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Последния Софиянец

    79 18 Отговор
    Приготвих едно знаме и за Борисов.Ще го турим начело на шествието.ха ха ха

    Коментиран от #24, #110

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 qwe

    56 16 Отговор
    Този не може да надхитри и една Cunnus Stultus кърджаликус!
  • 27 S63 AMG

    19 10 Отговор

    До коментар #12 от "Шиши":

    И аз искам Ферари

    Коментиран от #28

  • 28 Герб На върха Винаги

    13 26 Отговор

    До коментар #27 от "S63 AMG":

    Финко ,спри се !

    Коментиран от #35

  • 29 Осцилографично

    87 21 Отговор
    Този тип е един тотален ХАМЕЛЕОН и брутален ЛИЦЕМЕР ! Превърна се в символ на всичко лошо и недъгаво в България !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ЦК на ГЕРБ

    11 26 Отговор
    Братиньо форевър !!!
  • 32 Опозорен,

    61 15 Отговор
    презрян, нагъл лъжец и безобразник

    Коментиран от #41

  • 33 Дедо Вангьо

    67 31 Отговор
    Все пак има надежда. Самият факт, че ДБ и свестни единици от БСП, застават срещу криминалната простотия, говори, че има шанс да тръгнем по европейски път. Наглостта на Боко и боковщината ще бъде преодоляна с кръв или без кръв.
  • 34 оня с коня

    31 62 Отговор
    И завършва статията си БЪЛГАРСКОТО "Дойче веле" с думите :"В очите на Протестиращите Той е един Опозорен Политик,от когото се очаква да се маха час по-скоро".А ЗАЩО НЕ ПОГЛЕДНЕ "Дойче веле" през Очите на НЕПРОТЕСТИРАЩИТЕ и не отрази ОДОБРЕНИЕТО И СЪПРИЧАСТНОСТТА им от Дейността на Борисов?А ще признае ли Медията че Резултата Одобрение/Неодобрение в Обществото е КАТЕГОРИЧНО "Много на Малко" в полза на ОДОБРЕНИЕТО ?Така и не може да осъзнае ДВ ,че Едностранното и Пристрастно отразяване на нещата ОТБЛЪСКВА Аудиторията на Читателите!...

    Коментиран от #40, #44, #137

  • 35 Амет

    30 11 Отговор

    До коментар #28 от "Герб На върха Винаги":

    обеща да ви купи колело на пролет,ама друг път!
  • 36 Някой си

    42 9 Отговор
    Някой спомня ли си какво стана с конфискуваните биткойни,които по днешния курс са на стойност
    2 536 712 479,5 долара?Чие чекмедже напълниха?

    Коментиран от #68

  • 37 ПИК КЪРТЯТ: "МЕТЕЖНИК У'РИ'НИРА

    21 31 Отговор
    НА ПАРТИЙНИЯТ ДОМ,..АРЕСТУВАТ ГО ПО... ГАЩИ"!
    ЕСТЕСТВЕНО,. ПРИВЪРЖЕНИК НА ФАТМАКА,. РАЗБИИШЛИ😂
    Снимки...
  • 38 Анонимен

    29 20 Отговор
    Кой е бойко борисов. Като види дебелото и ти предлага работа, а защо сега. Той щото е при ст и мисли и другите, че са. Може да си тарикат, бандит, но това не те прави умен. Болно му е, че РР го свали и заземи на земята. И като няма какво да каже, селянин бил. А банкя що не село. Много младежи убиха те там групичката, но има надежда пискедна, че ше го защити ЕНП, но ако го направят, значи, че не се спазват човешките орава на българите християни. Приятна вечер. А дали е усоял, горният има дуната писледна.
  • 39 А бе

    37 12 Отговор
    Погледнах статиите днес..половината за Баце!
    Леви и леваци,десни тесняци,социолози,политолози,експерти разни,глави празни,че и Дойче веле...се скъсват да оплакват какво ги чакало Борисов и бедна България!
    Айде успокойте се най-сетне,каквото ще стане и без вашите коментари ще се осъществи! Аман от врачки в тази наша страна..
  • 40 НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙ, МАНИПУЛАЦИИТЕ СА..

    35 14 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    БЕЗКРАЙНИ! ТОВА СА ПЛАТЕНИ СТАТИИ ОТ БОЙКИКИЕВАТА СОРО'СПИЯ-МАДЖОВЕЦА,.. А НЕ ПОЗИЦИЯ НА DW!
  • 41 Диверсант

    44 16 Отговор

    До коментар #32 от "Опозорен,":

    Вярно е, но това че цял свят им е все тая какво става в България ме кара да си мисля че ще кара още. Даже му е забавно, няма да се учудя ако отиде да раздава минерална вода на протестиращите. България е скопена, няма политическа класа, 30 години произвежда само мутри
  • 42 еди

    51 16 Отговор
    Борисов и реформи!? Защо до сега десет години не ги е направил? Корупция на всека крачка, крадене и усвояване, калинки, инсекции,евра в шкавче и кюлчета със злато, за една къщичка в Барцелона, записи, пцувни, ТКП. Всичко това за реформа ли се смята?

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гост

    28 13 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    Давай да отиваме на избори г-н кон, да видим кой е много на малко и въобще кой къде е, че може би малко сте се позаблудили, а и цв.цв.не спи, а си взима и он избиратели, та давай да отиваме на избори и да си мериме п.шоците там, всичко друго е мижи да те лажем, г-н кон

    Коментиран от #46

  • 45 Герб На върха Винаги

    15 19 Отговор

    До коментар #42 от "еди":

    ШкаВчето си е реформа ,баце !
  • 46 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    12 22 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Не искам да разплаквам червените висшисти ,но Бойко ще бие и себе си на изборите

    Коментиран от #51

  • 47 Баце Каталонски

    13 9 Отговор

    До коментар #19 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    Брао ти си от наште простити

    Коментиран от #49, #50

  • 48 Герб На върха Винаги

    25 26 Отговор
    Бойко си бетонира върха ,даже Бузлуджа пее ГЕРБ завинаги !
  • 49 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    18 24 Отговор

    До коментар #47 от "Баце Каталонски":

    Не искам да драматизирам ,но Бойко мина червените кат Хамилтън покрай карирания флаг

    Коментиран от #54

  • 50 Герб На върха Винаги

    13 20 Отговор

    До коментар #47 от "Баце Каталонски":

    Бордеите в София отвориха, но сексът не е позволен. Десетки проститутки, въоръжени с надуваеми секс кукли, организираха протест пред Парламента

    Коментиран от #58

  • 51 Баце Каталонски

    18 8 Отговор

    До коментар #46 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    Не моа та разбра. Ти неуспял вишис ли си? Щом си от наште ше та уредим с диплома. Стига рива кат Цвета

    Коментиран от #55

  • 52 Чики-Рики

    28 12 Отговор
    Така е ! Поне да беше сложил едни очила за далечно виждане,та да си четеше по-гладко аутокюто . Щеше да е по-достоверно глупавото му бърборене! Хитростта му оказа лоша шега в случая!
  • 53 Герб На върха Винаги

    11 9 Отговор
    На Георги Дунавеца сме приготвили офис в шлеп ,закотвен зад Белене !Хем да е на чист въздух ,хем у тях си
  • 54 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    Ама в кое състезание?😀

    Коментиран от #57

  • 55 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    4 8 Отговор

    До коментар #51 от "Баце Каталонски":

    Не моеш ма разбра ,понятно ....бсре не разсъждавай ,че се излейгаш
  • 56 Другия с коня

    25 24 Отговор
    Ама другарю Стойнев, нещо сте се объркали Тотално.Борисов не ви пита Дали да го направи.Той ви Информира какво ЩЕ направят Партия ГЕРБ....Това ще направят.....Той знае,че Партията му и Избирателите му ще го подкрепят,защото Оставка искат Опозицията от Комунистическия партии...ОнеЗи,които Той държи 11 години далече от Властта в държавата и Слава Богу....
  • 57 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    9 12 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    В балета по терлици на червени кортове

    Коментиран от #61

  • 58 Баце Каталонски

    4 11 Отговор

    До коментар #50 от "Герб На върха Винаги":

    Чи ка да ние бе? Аз ся зако варта дупи. И отпрет го земам и отзадзе тоже. Дай мий жив и здрав ипидермиза
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Герб На върха Винаги

    12 8 Отговор
    Номер едно по импресии и днес ,Бойко си наля Кyр Воазие и отпи със кеФ
  • 61 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    Не ме разбра много, ама карай. Нормално!😀

    Коментиран от #64

  • 62 друг вариант няма

    22 15 Отговор
    Оставка бе тулуп.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    3 4 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    И ти мен ,отговаряш машинално !

    Коментиран от #66

  • 65 Герб На върха Винаги

    11 11 Отговор
    Разръчка огъня в масивната триметрова камина ,размърда пръстите на краката си върху кожата от хипипотам и си промълви ,: Е как да не му еб.. Майката и жувот
  • 66 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #64 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    Това значи ли, че съм гербаджия?!🤔

    Коментиран от #69

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Б Б

    8 7 Отговор

    До коментар #36 от "Някой си":

    С тях закупихме нови бойни самолети и фрегати за българската армия.
  • 69 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    6 10 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    Не всички гербаджии отговаряме на всеки въпрос !

    Коментиран от #70, #72

  • 70 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    5 6 Отговор

    До коментар #69 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    И не всички дето отговарят на въпроси към гербаджии са такива
  • 71 така така

    20 13 Отговор
    Е в какъв смисъл надхитрил всички???
    Че не иска да пуска властта ли? Защото всички знаят че е много корумпиран.
  • 72 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #69 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    Оо, това е 100% сигурно
  • 73 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    3 9 Отговор
    Има и много ,които не разбират какво ги питат ,но отговарят
  • 74 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    4 8 Отговор
    И такива които отговарят без да са питани
  • 75 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    4 9 Отговор
    И тези дето ни ги питат ,ни ги виждат ни ги знаят ,само ги усещат ,кат се умиришат в някоя канавка
  • 76 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    6 3 Отговор
    Има и гузни

    Коментиран от #98

  • 77 Анонимен

    21 17 Отговор
    Кога ще почва тоя всенароден протест, че вече нямам търпение.....Ха ха
  • 78 Отставка

    17 22 Отговор
    БОЕЦ: От понеделник започваме блокади на институции

    Коментиран от #105

  • 79 Борисов

    24 26 Отговор
    Аз съм за оставката на Радев и Йотова айде веднага.

    Коментиран от #99, #101, #102

  • 80 Видял

    31 24 Отговор
    Няма какво да се лъжем.Ако протеста беше масов,досега Борисов да се е измел.Но т.н. протестъри първо са платени от олигарсите и второ са 1000 човеци.Те нямат хора да затворят две кръстовища.Това е и причината да се местят като пръдливи тук и там.Около двеста олигарси в момента цакат кинти за да се омете Боко.Защото треска ги тресе да не последват Арабаджийте ,Стайков,Прокопито и други "успешни"приватизатори,данъчни измамници и ДДСари.Не само Божков.От целия спектър са.Леви ,десни всякакви.А позитанските клати.урци по стара традиция се опитват да яхнат събитията на готово.
  • 81 ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА

    21 17 Отговор
    С Тиквата е свършено.

    Коментиран от #126

  • 82 ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА

    19 11 Отговор
    Бацо надхитри себе си.
  • 83 ммн36

    6 7 Отговор
    ДВ, ние не ви вярваме и не ви обичаме!
  • 84 Майна

    31 8 Отговор
    КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЛУЧВА ТОВА БЕЗУМИЕ - ПОКАЗНО ИЗНАСИЛВАНЕ НА ЕДНА НАЦИЯ . КАКВО Е ТОВА-ВЪМОЖНО ЛИ Е ТОВА ДА Е ЗАКОНОВО? ТОВА ЛИ СЕ РАЗБИРА ПОД ДЕМОКРАЦИЯ, И ЩО ЗА ОБЩЕСТВЕНА КОНСТРУКЦИЯ Е ТОВА??? КЪДЕ ОСТАВАТ ХРИСТИЯНСКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ ,ТАКА ПРОПОВЯДВАНИ И ЗАСТЪПВАНИ УЖ- ОТНЕМА СЕ ХЛЯБА НА ВЪЗРАСТНИТЕ, ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГРЯХ...В ИМЕТО НА НЕЧИИ ЧЕКМЕДЖЕТА, САРАИ, ЯХТИ И КРУИЗИ....И...И.. ТОВА Е ПАДЕНИЕ.., КРАХ НА ЧОВЕЧНОСТТА...ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ОПОМНЯТ...НАИСТИНА ТРЯБВА РЕСТАРТ И ТО-Н Е З А Б А В Н О.!!!!!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Hoho Boho

    28 16 Отговор
    Бойко, подай оставка!
    Ще те рестартираме...
    Няма да ни избягаш!

    Коментиран от #127

  • 87 Стефан

    32 18 Отговор
    За какъв рестарт говорите, той изгради този и над гради този модел, ОСТАВКА МУТРО, и ти и Гешев вън, никой не е надхитрил, само себе заблуждава, още 15 дена и тогава ще има развръзка, и няма да е в негова полза, сетила се Мара да се побара, сега били много депутатите, а преди 10 години не бяха ли, сега за ден два му хрумнали гениални идеии, айде вън МУТРО.
  • 88 ДО ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ

    22 23 Отговор
    МИ ГЕНЕРАЛ Е ЗАЩО ДА НЯМА ПИСТОЛЕТ? ДЕСЕТ ГОДИНИ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА /ПЪРВИ В ДЪРЖАВАТА/ ПЪК ДА НЯМА ПАЧКИ? СЕЛЯНКАТА ОТ КРУШОВЕЦ, ЕЛЕНА МИЛИОНЧЕВА, СВИНАРЯ, ДОГАН И ОЩЕ КУП ЦОЦИАЛИСТИ НИКОГА НИЩО НЕ РАБОТИЛИ С ДЕСЕТОКРАТНО ПО-ГОЛЕМИ ПАЧКИ? АЙДЕ БЕ!? ЗА САРАИТЕ НА ДОГАН И ВИЛИТЕ НА МИНИСТРИ НА КОСТОВ НИКОЙ НЕ ПИТА КОЛКО ПАЧКИ ИМ СТРУВАТ?
  • 89 Qurbis

    30 16 Отговор
    Той Тиквата и той вече не знае от къде му дойде всичко. Горкият развенчаха ореола, с който сам се кичеше и хвалеше. Приписва за свои идеите на Христо Иванов от Да България от преди 5 години, когато съботира неговата истинска съдебна реформа и присвоява идеята на Слави Трифонов за намаляване на депутатите от референдума, който Слави направи. А Прокурорът иска да остави недосегаем, за да ги пази и да атакува опонентите му като президента, който винаги ги критикува за корупцията във властта и непрозрачното разходване на държавни и европейски средства. Жалък си, Тикво, оставка. Със заплахи и терор политика не се прави, морал и ценности трябва да притежаваш и знания и по-високо IQ.
  • 90 Анонимен

    4 7 Отговор
    Представи си, че си хамстер. Наистина ли ще започнеш от въртележката, която ти е предложена като форма на най-висше забавление в клетката? Спомни си онази култова реклама, в която се пита: „Няма ли и друг живот? Има, разбира се!“ И после дават, че в клетката съществува дупка, откъдето можеш да излезнеш и да изследваш свободно света. Метафора за човешкото възприятие.

    Това бе първоначалната ми реакция, но днес се чувствам по доста по-различен начин. Напоследък всеки ден излизам в късните вечерни часове и стрелям в коша. Толкова години минаха, познавам този кош почти както себе си. Едно и също сме с него. Става дума за баскетболния кош в кварталното училище. Та, коша е като гореописаната въртележка за хамстери. Заставаш на линията, държиш кръглата топка в ръце, вдигаш нагоре ръцете и я хвърляш към коша. Вкарваш или не вкарваш. Взимаш си топката, връщаш се на линията и процесът се повтаря. Така може да минат час, два. Колкото повече го правиш, толкова повече са точните изстрели. Вкараните са много повече от пропуснатите при този вид практика, просто защото никой не ти пречи. Да кажем, от 50 стрелби вкарваш 45 и 5 си пропуснал. Това говори за положителната природа на живота.....

    Коментиран от #91

  • 91 Анонимен

    8 6 Отговор

    До коментар #90 от "Анонимен":

    когато никой не ти пречи да си вършиш твоята работа. Ако всички си вършехме работата, а не си пречехме едни на други, щяхме да постигнем изключителни резултати. Но странно как, все се получава така, че се закачаме едни за други, стоим в ключ и никой не помръдва. Вечните проблеми, вечните дразги, вечните социални разговорчета. Все същата лудница. И на фона на всичко това изкуството съществува и животът в своя чист и неопорочен вид също. Това е надеждата, когато сме във въртележката. Надеждата е, че все пак животът е хубав в своя чист вид. Въпреки всичко, всички глупости, които сме измислили, всички догми, всички стереотипи, системата от убеждения, политическата система, обществената система. Системата. Хубавото е, че ВЪПРЕКИ ВСИЧКО животът е хубав. И все още има изкуства на тази земя, които ни припомнят това. А извън изкуствата наша си остава отговорността да осъзнаваме този факт във всекидневието – непрестанно.

    Коментиран от #106

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 стига с този фалшив мухобойко вирус

    16 5 Отговор
    стига с този фалшив мухобойко вирус
  • 96 Оставка

    26 16 Отговор
    Един от ходовете на Президента е да издаде указ за отнемане на генералското звания на пожарникаря, заради обидни изказвания към върховния главнокомандващ. Чувал съм , че светиня му в телефонен разговор от корта в Банкя, на всеослушание е Поискал да го направят
    ГЕНЕРАЛ!? На какво основание?
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Който си го може

    5 7 Отговор

    До коментар #76 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    го може КАЗАХ 🤭
  • 99 квач

    24 16 Отговор

    До коментар #79 от "Борисов":

    Мотивирай се. Даржавните пари нито са в техни ръце, нито те ги разпределят, нито ги раздават на приближени кръгове от хора. За да искаш нещо, трябва да изтъкнеш мотиви за това. Друг е този, който ги раздава държавните и европейските пари непрозрачно и на свои кръгове от хора, друг пълни чекмеджето си с евра. Президентът е символ на единството на нацията, никъде не е казано в Конституцията, че е "обединител" и тем подобни интерпретации и глупости, които герберите тиражират, защото не могат да му намерят слабо място, просто той е стойностен и морален човек, за разлика от онези самозабравилите се управляващи.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Hoho Boho

    26 10 Отговор

    До коментар #79 от "Борисов":

    Държавните пари ги крадат Бойко и мафията

    Коментиран от #123

  • 102 фар

    24 16 Отговор

    До коментар #79 от "Борисов":

    За да искаш оставката на президента трябва да си в Народното събрание, президента да е нарушил Конституцията или да има държавна измяна. За твое съжаление президента не е извършил такива неща, така че нямаш мотив да искаш подобно нещо. Докато други от управляващите нарушават Конституцията, но прокуратурата си затваря очите и се задейства само срещу опоненти на герберите. Ей затова са протестиращите по улиците и искат оставки, а не защото им се е приискало. Това да не протестираш и мълчаливо да си затваряш очите за безобразията на властимащите те прави техен съучастник. В една демократична страна най-естественото нещо е да протестираш. Когато няма гражданско общество да протестира се стига до злоупотреба с власт от управляващите. С протести се отстоява на законността и демокрацията.
  • 103 нема фандък никому

    22 9 Отговор
    НАДХИТРИЛ МИ Е ДЕДОВИЯ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ВЪРТИ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ВЛИЗА АМА НЕ С ДВЕСТА А С ЧЕТИРИСТОТИН
  • 104 Сравняващ

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "РЪМПЕЗИ":

    Само че умен няма, а има по-прост.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 ИМА ХОРА

    17 20 Отговор

    До коментар #91 от "Анонимен":

    КОИТО СА КОНФЛИКТНИ, ТЕ СА ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ И
    ТАКА СЕ ПОДДЪРЖАТ КАТО РАЗПАЛВАТ ПРОТЕСТИ, КАВГИ,
    ДОРИ ВОЙНИ..
    ТЕ ТАКА ЖИВЕЯТ И ПРЕЧАТ НА ДРУГИТЕ, ЗАЩОТО ИСКАТ ДА ГИ
    ПОДЧИНЯТ НА СВОИТЕ ИДЕИ, НО НЕ ВИНАГИ УСПЯВАТ...
    АКО Я НЯМА ПОЛИЦИЯТА НА ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМА
    ПАТАКЛАМА...
    ЩЕ ИМ РАЗТУРЯТ ПАЛАТКОВИТЕ ЛАГЕРИ, ЩЕ ГИ НАТУПАТ ХУБАВО
    И НАПРАВО В ПИРОГОВ..
    ТОВА Е ИСТИНАТА, ВЕРВАЙТЕ МИ!
    НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА ПО КРЪСТОВИЩАТА И ВАШИТЕ ИСКАНИЯ СА СИ САМО ВАШИ!
  • 107 Ехо

    12 6 Отговор

    До коментар #17 от "пройчо":

    Борисов не успя!
  • 108 Буда

    17 13 Отговор
    Три трола в служба на мутрата от СИК денонощно лапат филий с мас и драскат простотий в сайта , банкянския толуп ги е назначил .
  • 109 Ива

    11 8 Отговор
    Черепухин каза , че мутреско щял да завърши бандитската си кариера като Чаушеску !
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 месара

    11 4 Отговор
    като видя статия от DW и директно я прескачам !
  • 112 ЛапайтеИшки

    17 5 Отговор
    Време беше....да се върне Търновската
    конституция без частта за монархията и
    да се осъвремени...
    Комунистите за това вият на умряло.
    Лустрация и бай на всички български бкп-та.
  • 113 Мариана. АНГЛИИСКА НИКОЛОВА

    17 15 Отговор
    За кой ли път министър от ГЕРБ ни прави за сех и срам пред Света!!! Какъв Рестарт, Неудачници, Крадци, Наглеци! Оставка, съд, затвор, конфискация на имущество и пари в овшворните!!!! Ще ви чака Народа да се Ограмотите и да Крадете до Безкрай, на това му казвате Рестарт???? Марш от ВЛАСТА!!!?
  • 114 Смех

    12 2 Отговор
    Смех Атгличанке-поредната комична персона, ЗАМ, министър председател, Рестарт?? Отивате да учите отново от 1ви клас!
  • 115 Бай Пешо

    12 5 Отговор
    Заглавие,като: , макар и с ?, показва, че той е много умен политик и кой трябва, да продължи да управлява България!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Реалист

    14 7 Отговор
    Шапка му свалям на този, който може да обясни с какво е по-добъро едно руско престъпно-олигархично служебно правителство от полумажоритарно велико народно събрание!
  • 118 Мамата

    15 11 Отговор
    КАТО ПРОЧЕТОХ НЯКОЛКО ОТ КОМЕНТАРИТЕ ТО БОЙКО ПОСТИГА ЦЕЛТА СИ --разделяй и владей...А ТРЯБВАШЕ-ВЪН,НАПУСНИ НЕЗАБАВНО
  • 119 Страничен наблюдател

    16 10 Отговор
    1. Абсолютно тенденциозна и обслужваща определени интереси статия, половината с откровени лъжи.
    2. Жалък президент Радев, фигурант и кукла на конци, кукловодите му от БСП го проиграха като техен говорител. Политически труп.
    3. Борисов върна топката в полето на всички онези, искащи оставката му - сбирщина от: покрила се опозиция, фигурант президент, шепа протестиращи, друга шепа платени протестиращи и съмнителни нереализирани политически субекти. Върнатата топка е облечена в конкретни и ясни предложения, но на сбиртока това не му изнася, пък и не може да отиграе такава висока топка, за която е нужен отбор...затова продължават като папагал да си повтарят едно и също и като същинско сърдито дете в пясъчника, се цупят на всичко, само защото не е на тяхното.
  • 120 Изхвърляне голямо с разни статии, но

    7 8 Отговор
    НИКОЙ не споменава какво следва СЛЕД оставка.Е, да ви кажа, да бе си правите илюзии. Следва добре познатото старо положение, ротация на едни и същи, проектирани с партийно инженерство от ДС т. е.безсмислена оставка.
  • 121 Пишете статии за бъдещето, какво следва

    9 3 Отговор
    Вариант 1- слъжебно-президентдко-руско-олигархично правителство
    Вариант 2...и т.н
    Да стане ясен смисълът от оставка
    Ако е първото, ааа неее мерси, това сме го гледали вече и го знаем резултата-трева не никне след тях
  • 122 Аз, Врачанката

    8 12 Отговор
    Този нагъл шоп-неразбрали,че докато не си подаде оставката народа няма да миряса! Омръзна вече на всички ни,независимо от това,какви глупави предложения дава. Да,ама на народа му писна да слуша глупавите му обещания;да живее вмизерия и като влезе в хранителният магазин да се чуди,от кое да си вземе,защото всичко е на безснословни цени,съгласно не може да се седи. А и в протестите не сме единни. Само с протестите в София и още 3-4 градове,нищо не може да се направи! Тук при нас в Северозапада е направо умряла работа,(ако съм в грешка ме поправете) нищо,че ни водят за най-бедният регион в целият ЕС. Враца спи; Монтана и тя спи,а за Видин не съм много сигурна,но и той навярно спи. Така революция не се прави! Трябва всички да сме единни,за да постигнем целта си и да махнем този самозабравил се " премиер". По тъп и нагъл човек от Боко Тиквата,аз не съм виждала. И накрая,ще кажа,че и Каскетчето да си върви,заедно с Боко Тиквата! На тези двамата,не им ли увряха мозъците да разберат,че не ги искаме?!

    Коментиран от #124, #125

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 А ти не разбра ли, че не си Народа

    8 5 Отговор

    До коментар #122 от "Аз, Врачанката":

    Твоите искания са си сами твои и това разбери
  • 125 Абе, душа я помисли от кога е

    9 7 Отговор

    До коментар #122 от "Аз, Врачанката":

    Такова положението, от 30г..., той ли е виновен или ония червени и т.нар.тяхна опозиция от сътрудници на ДС, дето сега искат да се върнат чрез президентско служебно олигархично правителство.Ти май билетчета искаш да търкам.Оффф

    Коментиран от #131

  • 126 Кой го казва, тия с офшорките ли

    3 2 Отговор

    До коментар #81 от "ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА":

    То несравнимо с чекмеджето от филма
  • 127 НЕ искам да подава оставка

    12 9 Отговор

    До коментар #86 от "Hoho Boho":

    Има си избори, защо да подава, че на тоя драскач тук за кефа му
  • 128 Аз, Врачанката

    1 2 Отговор
    PS. Извинявам се за грешката,която съм допуснала. Вместо съгласно да се чете гладно.
  • 129 Какъв късен Борисов, кой е надхитрил???

    4 8 Отговор
    Ранен, Късен само е крал с Шайката около него и най много със съдружниците от СИК, Бащиците му от ДС, в началото също"Залебиха" но после си намери такива да връщат 50%обратно,аБащиците са Класни играчи, те не връщат пари обратно!!! Той стана и гл. СЕКРЕТАР И кмет и мин. ПРЕДСЕДАТЕЛ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ, Бащиците и те са му много ядосани!!! Предпочете Сикаджиите и новоизлюпените Олигарси, защото от тях получава обратно половината, а от Бащиците от ДС които създадоха Проекта Бойко Методиев НЕЕ получил и няма да получи нищо, а ще трябва"да им целува ръка докато е жив" Те го сложиха плюс Народния гняв ще го свалят от власт!!!!!!
  • 130 Аз, Врачанката

    6 6 Отговор
    До коментар#125. Точно,заради това,че от 30 години сме на този хал,трябва да вземем нещата в свои ръце,в противен случай- нищо добро не ни очаква,ще затънем още по-надтлбоко. А защо нещо ми подсказва,че авторът на коментар 125 е заклет гербовист?!

    Коментиран от #185

  • 131 Велин

    3 3 Отговор

    До коментар #125 от "Абе, душа я помисли от кога е":

    Само да имаш желание можеш да търкаш билетчета от държавната лотария. Те не са хазарт. Можеш да залагаш в Ефбет. Това също не е хазарт. Общо взето сме усвоили от големия брат неговата максима. Може да е лош хазарт ама е наш хазарт.
  • 132 Име не пиша,страх ме е от каскет

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "S63 AMG":

    А когато бутаха и то правилно Орешарски що такива действия се приемаха като нормални!?

    Коментиран от #134

  • 133 Реалист

    10 6 Отговор
    Не съм казал, но пак ще повторя:
    Шапка му свалям на този, който може да обясни с какво е по-добро едно руско престъпно-олигархично служебно правителство от полумажоритарно велико народно събрание!

    Коментиран от #138

  • 134 Тодор Живков

    6 3 Отговор

    До коментар #132 от "Име не пиша,страх ме е от каскет":

    Защото тогава Борисов И Пеевски се бяха споразумели и сега виждаме резултата от цялата постановка.
  • 135 А, може и с първият с сгорин

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаааа":

    За по-малък разход

    Коментиран от #136

  • 136 С първият снегорини да ги изринат

    1 1 Отговор

    До коментар #135 от "А, може и с първият с сгорин":

    За по-малтк разход
  • 137 кккг

    5 9 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    Непротестиращите сте обвързани с ГЕРБ. Облагодетелствани сте от членството си в партията.
  • 138 кккг

    11 6 Отговор

    До коментар #133 от "Реалист":

    Кой ти каза, че ще дойде руско престъпно- олигархично служебно правителство? Кой ти дава право да квалифицираш служебното правителство като "престъпно"? Ти не питаш. Ти отправяш внушения и всяваш страх.
  • 139 чичо

    13 6 Отговор
    Държавата има един проблем-престъпника Радев.Че,Йотова,Нинова и Радев ще съборят държавата го писах още като избраха Радев.То и Йотова ви го каза,ама кой да слуша.
  • 140 МАРИЯ

    4 4 Отговор
    КАКВО НАДХИТРЯВАНЕ КАКВИ 5 ЛЕВА?ББ Е ПОЛИТИК!7798
  • 141 пророк Исай

    4 6 Отговор
    Нов бардак , но с дърти шафрантии - изхабеният Вожд е като удавник , опитва да се закачи някъде , НО тайфунът няма да му съдейства .
  • 142 волен сидеров

    3 2 Отговор
    А ТАКА ,ТАКА НИ СЕ ПАДА ,КАТО СМЕ БЕЗДУШНИ
  • 143 БЕДНОСТ И БЕЗЗАКОНИЕ

    4 7 Отговор
    БОЙКО МОЖЕ ДА СЕ САМОНАЗНАЧИ ВЕЧЕ САМО ЗА КАМЕРИЕРКА НА БАЙ СТАВРИ
  • 144 Хаджиментов

    8 2 Отговор
    Стига фалшиви внушения.
    ББ не иска да е част от решението - то принадлежи на депутатите от ВНС.
  • 145 Бай Хой

    5 3 Отговор
    Само кметя на Симитли му го тури :)
  • 146 twik

    8 6 Отговор
    Махай се подла мутро,мястото ти е в затвора до живот.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Реалист

    3 3 Отговор
    Сега и малко математическа логика: А)След служебен кабинет и избори за нормално народно събрание, всичките от парламента сега, ще се върнат пак същите, може би с много малки промени... Б)При полумажоритарни избори за велико народно събрание ще се върнат само 200, вместо 240. На тълпата се дава шанс да вкара мажоритарно още 200 човека местни безпартийни, партийни или за каквито си изберат хората. Политици и оратори на протеста - много...
  • 149 Ей сега

    5 6 Отговор
    Ей много комуняги в този сайт той и Б. Б. е възпитаник на комунистите и затова ги изигра няколко пъти. Ами комуняги виште се на какво сте за приличали Б. Б. за по една ракия ви купува в селата сега оставка оставка ами за какво да гласувам като се продавате за една ракия.
  • 150 Бай Манчо

    9 5 Отговор
    ОСТАВКА . МУТРИТЕ В ЗАТВОРА . ТОЙ Е СПОСОБЕН САМО ДА КРАДЕ
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 До 149

    4 2 Отговор
    Пише се вижте неграмотнико,но вие ,начело с Бай Ганьо сте всички такива.
  • 153 До Бай Пешо

    8 7 Отговор
    Напротив, най-ограниченият политик в Европа, само тай ходи с преводачка в Брюксел и излага тотално имиджа на България.
  • 154 Чичко доктор

    7 7 Отговор
    Браво на Борисов пак ги оправи, скоро ще ги изчегъркаме сиреч ще ги излекува ме барабар със зеленото чорапче. Казват Божков пуснал тези три отровни канчета Започва играта тука има тука няма бой канчитата
  • 155 анонимин

    5 5 Отговор
    Този шмекер още докато беше главен секретар на мвр е трябвало да бъде прибран на топло,защото вместо да бори пресъпносттатой е събирал от апашите данък спокойствие,което е било ясна индикация ченищо няма да се промени към по-добро.Инспектората на мвр или е проспал този момент,или са взели някой лев за да си мълчат!?И така се стигна до днес,когато Крадеца щави здраво народа,и продължава по мутренски да събира такса спокойствие !
  • 156 Ебаси мазния ГЛУПЕНДЕР

    8 3 Отговор
    Бочка, каквито и фокуси да правиш, ще бъдеш предаден от най - близките си. Предаден, но не и заровен. Бочка, тези на които се кланяш са бизнесмени: теглят чертата под сметката "Бойко горе" минус "Бойко долу".Ако нещата не се вързват - пътник си!
  • 157 ИМАНЯРА

    5 6 Отговор
    Божков обещал по една златна рибка на тримата глупаци, ще си я получат друг път. Те 50 калпака не могат да изкарат на улицата
  • 158 Хаджиментов

    10 7 Отговор
    Планчето на заговорниците:
    1. Оставка на Б. Борисов и ГЕРБ. Целта е да се даде властта на Радев за да се саморазправи с Б. Борисов, ГЕРБ и всички, застрашаващи връщането на БСП във властта.
    2. Оставка на Гешев. Неговият заместник, човек на Радев и БСП ще се справи с ББ, ще прекрати разследванията срещу червените олигарси Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, В. Божков, Цв. Василев и т.н. и те ще се върнат в политиката и бизнеса на бял кон. Естествено, че ще се отблагодарят богато на всички, помогнали им да се справят с лошите ББ, ГЕРБ и Гешев и ще продължат да спонсорират БСП. Ще спонсорират и кампанията за втори мандат на Радев.
    3. Служебно правителство назначено от Радев и под негов контрол. Целта му ще бъде да организира изборите така, че БСП да спечели, и да има пълно болшинство в Парламента.
    4. Така полученото болшинство ще бетонира БСП във властта за вечни времена и ще направи конституционни промени за да даде повече власт на Радев и може би да остане пожизнено на този пост.
    5. Протестиращите, искащи смяна на системата и рестарт на държавата, ще пият по една студена вода и след време ще разправят на децата и внуците си, как са се борили, но са останали излъгани, както техните бащи и дядовци през 1990г.
  • 159 БАНКЯ

    1 3 Отговор
    ЩЕ МЕ ХВАНЕ ЗА ДЕДОВИЯ
  • 160 Трафик

    5 5 Отговор
    Точно никой не е надхитри....
    Просто нахъси още повече...
    Трябва да си много прост да напишеш такава тъпня... Уверих се че прости хора тачат простака...
  • 161 Гербави селски помияри

    9 3 Отговор
    Могат само да лапат и да цапат. На въжето мутрите. Всички до един. Забрана за ОПГерборисофф.
  • 162 Глок

    6 2 Отговор
    Бойко не се притеснява от Бабикян, а от Божков! От там може да дойде някой рикошет! Другото е просто забава, колкото да пухти на място и да се изживява като могъщ, да предлага конституции и да се подиграва с палатките, когато завали дъжд!
  • 163 БОЙКО МАЙ Е ВЕЛИК ПАРАЗИТ

    0 6 Отговор
    Първитe рeзултaти oт въвeждaнeтo нa умнo упрaвлeниe нa руcкия минeрaлeн курoрт Жeлeзнoвoдcк вeчe ca фaкт............ИЗПИТAТA ВOДA E 802 000 ЛИТРA , НO AКO ТЯ E ИЗПИКAНA НA 80 - 100% ТOВA CИ E ЧИCТA ЗAГУБA , КOEТO КAТO ЯВЛEНИE ТРЯБВA КAТEГOРИЧНO ДA CE CПРE ЧРEЗ КOНCТИТУЦИOННИ ПРOМEНИ ИНИЦИИРAНИ OТ БOЙКO МEТOДИEВ БOРИCOВ ДOРИ И ДA НЯМA ТOВA ПРAВO
  • 164 АТЕИСТ КАПИТАЛИСТ

    2 6 Отговор
    БОКО ТИКВАТА , ЧЕРВЕНА И ГРЕШНА , ОТДАВНА НЕ Е ПОСЕЩАВАЛ БОЖИИТЕ НАМЕСТНИЦИ , НЕ Е КУПУВАЛ ИНДУЛГЕНЦИИ И НЕ Е ЦЕЛУВАЛ ЛИЦЕМЕРНО ИКОНИТЕ ОСВЕТЕН И СНИМАН ОТ МИСИРКИ ---- НЕКА ПОСЕТИ НЯКОЛКО МАНАСТИРА И ДА СЕ КОНКА ПРЕД МЕДИИТЕ ЗА ДА СЕ ИЗДИГНЕ В ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ ....... ИЗБИРАТЕЛИ - КРАДЦИ !
  • 165 ВАЛЕРИ И МАРЕШКИ

    5 5 Отговор
    ДА,БОРИСОВ Е УМЕН И ИНТЕЛИГЕНТЕН,ФИНТИРА ВСИЧКИ,МНОГО СА ЖАЛКИ В СРАВНЕНИЕ С НЕГО.ЕВАЛА И НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И МАРЕШКИ!ГЕШЕВ Е ВЪРХА,БРАВО НА ТОЗИ ЧОВЕК!
  • 166 валери

    4 4 Отговор
    Пътник!
  • 167 бивш разкаял се ком

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Шиши":

    Кои мутри.Черепа и другите и марионетката предател
    "президент"Радев.Е тогава всички са за Мутри вън!!!
  • 168 войводата

    8 1 Отговор
    ДА СТЕГА КУФАРА И КЕФ МУ ЗА БАРСЕЛОНА КЕФ МУ ЗА ДУБАЙ АКО ОСТАНЕ ТУК ЩЕ МУ ВЗЕМАТ ЧЕКМЕДЖЕТО
  • 169 ЧЕЛЕНТАНО

    7 1 Отговор
    ПЪТНИКО СВИДЕН ПЪТНИКО МЛАД ЧАО БАНБИНО
  • 170 МИМЕТО

    7 1 Отговор
    БАБА ВИКА, ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА
  • 171 БЕКИ

    6 0 Отговор
    ЦЯЛАТА СТРАНА Е ЕДИН ОКТОПОД ОТ МУТРИ ТРУДНО ЩЕ СЕ ОТРЕЖЕ ОПАШКАТА НА ЗМИЯТА
  • 172 Хари

    9 3 Отговор
    ГОСПОДИН УЗУРПАТОР – ДРУГАРЮ ПОЖАРНИКАР ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА. НЕ НИ РАЗПЪВАЙТЕ ДЕЖУРНИЯТ
    МАРКУЧ, ИЗПЪЛНЕН С ОМРАЗАТА НА РАЗДЕЛЕНИЕТО. А пропо – кой олигофрен Ви пише аутокюто.
    НЕ СЕ САМООЛИЦЕТВОРЯВАЙТЕ С ЛУКАШЕНКО – "ОТКРАДНАТИ ИЗБОРИ, ПЛЕНЕНА ДЪРЖАВА".
    MAKE LOVE NOT WAR!
  • 173 Безмислено е герберасти!

    7 3 Отговор
    3 - 4 герберуги цвъкат умнотии за великия и неповторим Баце, колко умен бил а хитър, колкото 100 лисици!!! Колко ли се кефи Той когато ги чете тези безумства и сигурно си казва, щом народа говори така, значи е вярно! Но забравя, че дава по 250 000 лева всяка седмица за да бъде хвален на преса, телевизии и отделни писачи. Ако е малко по-аналитичен ще разбере, парите отиват на вятъра. Омразата която предъзвикаха е огромна! Никой не муй вярва и дума! С тези лъжи, кражби, измами, подлости, подкупи, мръсотии, заграбените бизнеси, пари и имоти, с унищожаването на ФК Левски, с всякакви предателства, какво иска, да му се гласува доверие отново????? За 10 години да каже едно нещо което е направил за българите, за да кажат, този чивек мисли за народа. Единственото което правеше през тези години беше да се окопава със себеподобни неграмотници - крадци, за да векува. А с Фандъкова ограбиха София и я разнебитиха с некачествени ремонти. Днес стои далече от София защото знае, заклещат ли го някъде протестиращите, жална му майка!!!!!
  • 174 един християнин

    6 2 Отговор
    Надхитрила лисицата опашката си, ама хората - друг път !
  • 175 ВИНЕТУ

    4 0 Отговор
    Аз ще водя племето иде ми отръка!
  • 176 Бунтата

    0 0 Отговор
    Оглавил е метлата на баба Яга!!!!
  • 177 Уча се

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "S63 AMG":

    Разбира се !
    Но те самите не знаят какво искат !
    Оставката на Борисов и правителството, няма как да донесе ползи за България в момента !
  • 178 ГЕРБЕРАСТ ЗАД

    3 0 Отговор
    ВСЕКИ ХРАСТ. .
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 факт

    1 0 Отговор
    restart [ri:´sta:t]

    I. v подновявам, възобновявам;
    и пак шиши!?
  • 181 ЕБЛИЧ

    2 1 Отговор
    ще пее попа
  • 182 Мунчо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Behemoth":

    А НАРОДА го казва накрая... ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА!!!!!
  • 183 сърдитко

    3 5 Отговор
    Хора, хайде стига вече сте се вглеждали в Борисов. Той си има работа - да си я гледа. Има отговорности, да си ги носи. Светът е полудял, всички пълзим по тънък лед.Някой реши, че трябва тотално да забравим волния живот, да се затворим в домовете си, отговорните да направят и невъзможното, за да се подготвят болници, да се намерят лекари, да се заделят пари за скъпи ваксини.....безумие, измислено или изпратено, заради нещо си... Може би, за да станем по-обективни, по-мъдри, по-смирени. Стига с този Борисов - избраха го преди, ако не престанете, ще го изберат пак. И няма лошо. Защо ли ? Ами точно това искам да прочетете - защото онези, видими и невидими водачи на гневните маси, са още по-зле. Те ще ни върнат във времето на комунизма, не разбирате ли ? Искате ли го ? И след това 40 години нашите деца отново ще питат "защо България е на последно място ?" Ами там ще сме , като все се връщаме към ада.
  • 184 инчхай

    4 4 Отговор
    борисов върви си с добро да не ядеш дърво нищо ,че си с пищов до главата мутро бързо събра хилядите крадецо
  • 185 Ронин

    2 3 Отговор

    До коментар #130 от "Аз, Врачанката":

    Избори и пак герб само дето си лаем
  • 186 Динозавър Карабаджаков

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    НЕ БОЙКОХУЛСТВАЙТЕ...!!!
  • 187 сашо

    3 6 Отговор
    Не хулете Бойко той е истинския държавник на прехода втори Стамболов Комунистите пречат на тая държава днес
  • 188 Abv

    2 1 Отговор
    Браво на Бойко, а ония узурпатор Радев да подсмърча и да върти коремното. И ще се размине с президентска държава. В България парламента ще решава , а не фигурант.
  • 189 Хари

    0 0 Отговор
    Още преди четири години определих управлението на Борисов и ГЕРБ (Great Effulgent Robbery and Beneficence)
    като перманентно вредно за България, а днес вече го определям като не просто като вредно, а като пагубно.
    Другарят пожарникар, който имал дисертация "За влиянието на пресечена местност върху скоростта на разпъване
    на пожарникарския маркуч" щял да ни ощастливи с нова Конституция. Като съдя по изявленията на г-н Борисов, от които
    става ясно, че сече настоящата Конституция с брадвата, сигурно новата конституция ще съдържа един член – цялата власт произтича и принадлежи на Борисов. Други власти няма.
    Г-н БОРИСОВ ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА. Номерът с конституционни промени няма да мине. Вече сте архео....минало. Бай бай.
  • 190 1 човек за ориентиране към живота

    0 0 Отговор
    "Някой" е велик !
    Точно заради това и други факти, трябва да е там където е мястото му - в политиката ли, в цирка ли, в шоу-бизнеса ли, трябва да е наред, а не за смет !
    Пророци са казали, че ше има рай в живота на този живот, точно заради това всички трябва да наведем глави и да осъзнаем какво нещо е живота и бъдещето не трябва да зависи от миналото !
  • 191 Мнение на легенда

    0 0 Отговор
    Не става въпрос за надхитряване, а за това кой каква работа да работи !
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Маината ви

    0 0 Отговор
    Този наистина погубва собствената си Държава.Този наистина е болен а казва че хората са луди ти семейство деца внуци нямашли искаш те да са добре нали да се радват на живота но виш чуждите деца може да ги наказваш за хората нети пука и после демокрация това лие демокрация страх браво