Last news in Fakti

20 Август, 2020 15:47 5 571 10

Подреждат на тото членовете на новата Конституция

  • тото-
  • конституция-
  • членове

Съставянето на новия основен закон на държавата влиза в редовния тираж на Спортния тотализатор

Подреждат на тото членовете на новата Конституция - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новата Конституция да е със старото съдържание. Това са решили управляващите на извънреден Коалиционен съвет. Информацията не е потвърдена от нито един независим източник, но не е и отречена.

Поредността на отделните членове в Конституцита обаче ще бъде променена, като за целта ще бъде ползвана урна на Спортния тотализатор. Лично бившият директор на държавното тото Ирена Кръстева ще даде старт на тегленето на числата, пардон, членовете, на новия основен закон на държавата, за да бъдат подредени по нов начин.

Процедурата ще бъде включена в редовния тираж на Спортния тотализатор и всеки български гражданин ще може да стане част от този уникален демократичен инструмент и дори да спечели нелоша сума.

"Създаването на нова Конституция трябва да бъде един общонационален празник, един нов Български Великден, една нова Петрова нива или поне още една Ахелойска битка", се казва в чернова на проекто-съобщението на управляващата коалиция, което ни бе осигурено от бдителни граждани.

"Не е нужно да променяме нищо, а само да го разместим. Защо да си усложняваме живота - и нашия, и вашия, в тези и без друго смутни времена", допълват от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

В тегленето на членовете на Конституцията ще участват всички живи премиери на страната от последните 30 години, действащи депутати от партиите, подкрепящи свикването на Велико народно събрание, политолози, социолози, един социален антрополог и един политически психолог.

В името на прозрачността участниците в тегленето на членовете няма да имат право да пускат фиш в същия тираж. Забранени са и комбинациите.

Така, живот и здраве, скоро България ще има своята първа тото-конституция!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Там на Пеевски майка му

    6 2 Отговор
    държи тотото.
  • 2 Илиян Василев

    18 1 Отговор
    Илиян Василев ФЕЙСБУК: Бивол вчера публикуваха снимка на главната героиня в заграбването Любена, преди днешния последен четвърти филм и стана като игра на един голям отбор срещу противника - не зная дали си давате сметка каква битка се води.
    Разследва се прокуратурата и особено специализираната прокуратура и се разкрива, че тя вместо да брани обществото от престъпления, сама е Организирана Престъпна Група?!?! Още веднъж разбирате ли за какво иде реч - ВИС и СИК никъде не са си отивали, те са тук и сега само имената са други - ДЕЛТА ГАРД е новата СИК и ВИС. Петьо Еврото е новия Васил Илиев. Пашата, Каратиста, Боко Премиера, Маджо, Маргините, Вълка и т.н. не са анмационни герои, а действащи лица от настоящето.
  • 3 666

    6 2 Отговор
    В Бългaрия 75 гoдини упрaвлявa eднa и cъщa пaртия. В пocлeднитe 30 гoдини упрaвлeниeтo e чрeз зaдкулиcиeтo. Вcички пaртии в пaрлaмeнтa ca били и ca фрaкции нa тaзи пaртия. Нямa AБCOЛЮТНO никaквo знaчeниe кoя фрaкция кoлкo дeпутaти имa. AМA НИКAКВO ЗНAЧEНИE. Пocтигa ce винaги рeзултaт кaкъвтo e рeшeн oт бившaтa БКП чрeз рaзигрaвaнe нa cъoтвeтния рeжиcирaн cцeнaрии. Нe 120 глaca, нe 160 a 200глaca aкo ca нeoбхoдими щe ги имa бeз НИКAКЪВ ПРOБЛEМ. Дoкaтo в cлeдвaщ пaрлaмeнт нe влeзe пaртия кoятo нe e oпрeдeлeнa oт зaдкулиcиeтo, мaкър и в oпoзиция нямa дa имa нищo иcтинcкo. Щe cлeдвaт ПOДМЯНA cлeд ПOДМЯНA. Иcтинcкитe cъбития изиcквaт иcтинcки нeщa. Иcтинcкo ВЪCТAНИE, БУНТ и тeм пoдoбни. Caмo тoгaвa щe ce прeкъcнe пoдхoдa МAФИЯТA ДA ИМA ДЪРЖAВA !!!!!

    Коментиран от #7

  • 4 пройчо

    4 1 Отговор
    Тая работа,без дедо мишо константинов--нЕма да стане....Той ще изчислява вероянтостите и печелившите числа
  • 5 Наташа Винокурова

    0 2 Отговор
    Членове, алинеи дрън-дрън та пляс. Президентът подрежда Велико Народно Събрание
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 глас Народен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Айде като много ги разбираш ходом марш да основаваш партия от мене ще имал един глас на следващите избори. Мисля че сега все още може да се регистрира политическа партия
  • 8 Нагласено

    1 0 Отговор
    Щом е на тото, значи нагласено, ще видите как ще се напълни с гербери
  • 9 даскала

    0 0 Отговор
    Спортният тотализатор се манипулира - явно и таз Конституция ще е в ПОЛЗА на Властващата шайка .
  • 10 пророк Исай

    0 0 Отговор
    Преоблякъл се Борисов , па у тия . Няма изненади тук . Не можем да променим страната , явно НАЛОЖИТЕЛНО е да я сменим .