Last news in Fakti

23 Август, 2020 12:51 47 393 92

Страшни прогнози: Суша и наводнения погубват България до 2030 г.

  • суша-
  • наводнения-
  • бедствия

Години по-рано български адвокат, известен с прозрения в свои футуристични разкази предрече този анализ

Страшни прогнози: Суша и наводнения погубват България до 2030 г. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези дни стряскащи заглавия се появяват в популярни информационни интернет сайтове и национални всекидневници“. Страшни прогнози: Суша и наводнения погубват България до 2030 г. В план на МВР се предвижда въвеждане на система за осигуряване на непрекъснатост на доставките на основните стоки и услуги за населението“. България е изправена пред опасности от суша и наводнения според прогнози до края на века, а десетте най-тежки бедствия и инциденти са регистрирани през последните 15 години. Това се казва в анализ на Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия до 2030 година, въз основа на която министърът на вътрешните работи Христо Терзийски предлага правителството да приеме План за действие за периода 2020-2024 година, уточнява в. Труд.

В документа, който е публикуван в четвъртък за обсъждане в Портала за обществени консултации, са описани най-важните дейности на ведомствата МВР, МОН и БЧК. Предвиждат се разяснителни кампании още в предучилищна възраст, както и състезания и конкурси, свързани със защитата при бедствия при децата. Планирани са обучения и в по-горните класове, както и във висшите училища, по-добра подготовка на администрацията. В Плана за 2020-2024 година е заложено и разработване на национален риск регистър, стимулиране на застраховането и осигуряване на ниско-лихвени или безлихвени кредити с цел по-бързо възстановяване след бедствия. Необходимо е да бъде въведена система за осигуряване на непрекъснатост на доставките на основните стоки и услуги за населението.

Важната за хората информация в тези горещи летни дни ни припомни за един сензационен аналитичен материал "Визионери?! Има такива хора и у нас“, публикуван на 05.08.2018г. в Actualno.com от писателя и журналист Георги Гълов,/съавтор на автобиографичния бестселър за Иван Славков-Батето и на книга за естрадната легенда Емил Димитров/ .Гълов цитира впечатлен "Свършват хубавите места горе, тук, на Земята, климатът става все по-лош" - интервю във в-к 24 часа от 2007 година с адвокат Цветан Цветанов. Георги Гълов цитира и друга част от изказването на Цветанов пред вестника. "Направил съм прогнози още преди десетина години /тоест в началото на 90-те/, че скоро ще има много големи кризи за вода и дори конфликти. Затова трябва да се вземат спешни мерки". И по-нататък: “Факт е, че на Земята има сериозни екологични проблеми и поради глобалното затопляне все по големи части от планетата стават неизползваеми. Това дава основание на много хора да се тревожат за бъдещето на своите деца.…"Да продължим с друга извадка от публикацията на Георги Гълов“Толкова години след интервюто с адвокат Цветан Цветанов съм впечатлен отново от тези невероятни прозрения на един българин, за климата, водата, природните бедствия, за миграцията и за конфликтите. Изказани преди години, далече преди нашите политици и гадатели да си помислят в онова вече далечно време да коментират тези глобални и важни и за всеки отделен човек въпроси! За това, че наистина имаме рядко срещан своеобразен визионер и то с доказани като случили се факти-прозрения, ще добавя, че допълнително прочетох в редица електронни наши и чужди издания информация за един сензационен научнофантастичен разказ, написан преди 30 години от този български адвокат под заглавието "Колапсът". Македонската агенция "Охрид-прес" прави любопитното откритие, че има автор на Балканите със сензационен разказ и го нарича "Балканският Жул Верн".

Да продължим с прозрения по тези въпроси на адвокат Цветан Цветанов в две интервюта, дадени на 15 август 2018 година и второто на 29 април 2020 година в разгара на пандемията пред информационния портал Dir.bg. Те са със заглавия: „Българският Жул Верн: Очаква ни масова роботизация и епохален контакт с извънземни“ и „Как един българин предрече днешната криза и "виртуализацията" на човека. Предстоят дълбоки промени в човешката култура“

Да видим какво пишат колегите в Dir.bg за адвоката, който е правил множество предположения, които са се оказали верни. Припомнят, че в средата на 80-те той пише в разказ за появата на „малък и дистанционно“ свързан компютър т.н космически таблет.А в същия научнофантастичен разказ“Колапсът“през 1987 година описва възможността миниатюрни черни дупки да бъдат използвани като източник на енергия за двигател за пътуване в Космоса, идея, потвърдена от гениалният учен професор Стивън Хокинг в началото на 2016 година.Адвокатът предсказва твърдо в интервюто през 2018 година появата на „виртуалния“човек“ и обвързва тази си идея със задаващи се на Земята климатични промени и възможни кризи“.

В отговор на въпроса: Имате ли някаква нова прогноза, която според Вас може да се сбъдне в близкото бъдеще? – Цветанов тогава отговаря „За съжаление, драстична промяна на климата с възможни рискови последици за живота на човека и за околната среда, необратимо изчезване на животински и растителни видове. Цялото човечество трябва да се подготви и да вземем отсега много сериозни мерки.“И продължава:

Тежка водна криза се задава на Планетата, което при неумереното разрастване на световното население може да доведе до тежък проблем - загуба на плодородност на почвите и оттам жестока криза с изхранването, както и до нови и то мащабни мигрантски процеси към по-богатите с такива ресурси страни и обезлюдяване на отделни огромни райони на планетата. Въпрос е дали ще бъдат избегнати страшните конфликти, които съпровождат такива събития. Разбира се мисля, че ни очаква откриването и използването на нови източници на енергия, както и технологични решения, основани на нови физични принципи.

При този отговор със вече сбъдващи се впечатляващи прозрения ,наистина оставаме без коментар.

Накрая да се върнем на Плана за действие за периода 2020-2024 година в който, са описани най-важните дейности на ведомствата МВР, МОН и БЧК. Предвиждат се разяснителни кампании още в предучилищна възраст, както и състезания и конкурси, свързани със защитата при бедствия при децата. Планирани са обучения и в по-горните класове, както и във висшите училища, по-добра подготовка на администрацията.

И да видим,какво правят вече над 15 години високо професионално, журналистката Невена Праматарова,водеща,предаването Арт ефир от БНР и адвокат Цветан Цветанов във фондацията“ Европейски екологичен фестивал“,чиято дейност двамата,като тандем със скромен екип доброволци организират и ръководят.Лично, носителят на Нобелова награда световноизвестният еко общественик и вицепрезидент на САЩ Ал Гор,сключи договор с фондацията и дари правата на прочутия си бестселър „Атака срещу разума“,издаден през 2009 година на български. Фондацията провежда вече 15 години, единствения в страната международен екологичен фестивален форум,за документални филми,тв програми посветени на екологията,както и обучителни модули с участието на стотици деца от училищата в община Кърджали с партньорството на БЧК, МВР-Гражданска защита на населението.В обучителните модули вече десет години стотиците деца-ученици се обучават познайте на какво.С участието на професионални експерти на защита при природни бедствия и аварии,оказване на първа медицинска помощ,защита от кибер-атаки и терористични нападения на масово посещаеми обществени сгради и места в училища,търговски и транспортни центрове.В ежегодните изяви за възпитаване на любов към природата и опазването на околната среда и запознаване с последиците от климатичните промени партнира Българският Антарктически институт и лично неговият ръководител и директор ,световноизвестния български учен професор Христо Пимпирев.Фондацията е инициатор и на медийно оповестената с широка обществена подкрепа също визионерска идея за изграждане на Скулптурна композиция в София,в чест на признателност към дейността на българските медици.

И така за финал да завършим с казаното от журналиста и писателя Георги Гълов за адвоката, който и според него е необичаен визионер.

"Понякога се питаме дали си познаваме и разпознаваме истинските макар и необичайни визионери, или сме фенове на папагалите и врачките-екстрасенси. Това не е въпрос“.

 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 67 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    233 36 Отговор
    Тиквата ще я погуби преди това

    Коментиран от #29, #84

  • 2 Гошо

    91 18 Отговор
    Кой месец?
  • 3 нострадамус

    122 14 Отговор
    Тоя ми взе хляба!
  • 4 Страночен

    229 14 Отговор
    Циганизацията ще ни затрие по рано!
  • 5 ТаУмВзе

    101 14 Отговор
    Е и сега сме приключили, пък до тогава няма да ни направи впечатлени. Няма да ни има де. Хахаха
  • 6 Вангелия съм

    153 19 Отговор
    Шайката в парламента също ще има участие!

    Коментиран от #54

  • 7 Тиквата вече

    149 17 Отговор
    Я погуби БЪЛГАРИЯ БЕЗВЪЗВРАТНО. Този индивид е способен да продаде и най близките си за пари и кюлчета.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 До тогава

    126 11 Отговор
    грабливите безродници ще са я затрили !
  • 10 Хохохо

    112 13 Отговор
    Даже през зимата ще вали сняг, а през лятото ще бъде горещо.
  • 11 Сандо

    142 9 Отговор
    При това варварско отношение към природата,типично за примитивния капитализъм,оцеляването на човечеството е под въпрос.
  • 12 ГОРСКИ

    139 8 Отговор
    Сегашните управници всичките са за затвора защото изсякоха горите !!!!
  • 13 КАКВО

    29 70 Отговор

    До коментар #7 от "Тиквата вече":

    Е ПОГУБИЛ. БЕ? ТИ МАЙ ЖИВЕЕШ НА ДРУГА ПЛАНЕТА

    Коментиран от #60

  • 14 Страшни прогнози:

    103 20 Отговор
    Суша и наводнения няма да погубят България до 2030 г., защото борисоф ще я погуби още през 2020
    борисоф Оставка!
  • 15 Фффффф

    56 16 Отговор
    Мутро-милиционерите начело с комуниста милиционер мафиот правят сърашни прогнози, че без тях ще свърши светът...
  • 16 Това ще стане ако не изберем

    69 11 Отговор
    Борисов за 4,5, 6 и 7 ми път! Той ще ни си спасява като ни убива по-рано и ще ни спести мъките да умрем от жажда и наводнения. Ако поне спре изсичането на горите от което също в и а пари, има малък шанс.
  • 17 Запознат

    34 7 Отговор
    На турското прасе медиите. Те да.
  • 18 Грейс

    53 4 Отговор
    Всяко нещо има край и е нормално и Земята да има такъв. Кога обаче никакви врачки, баячки визионери и гадатели не могат да кажат. Колко пъти досега й предричаха края пък тя продължава да се върти.
  • 19 Гълъбова

    54 8 Отговор
    Горещините потенцират психическите разстройства.

    Коментиран от #25

  • 20 Да,

    62 5 Отговор
    И Ванга е казала,че водата ще намалее и ще стане по-скъпа от златото !
  • 21 Дълбоко Виждащ

    92 9 Отговор
    Географското местоположение на тази земя е Такова,че тя е еано от най-стабилните места на планетата земя!Това се знае и англосаксонското племе се кани да се пресели Тук след като океанът ги глътне!Ще има катаклизми но те са предизвикани от смяна на полюсите и ще утихнат със смяната след около 150г!Климата по тези земи ще стане субтропичен и една част от питейната вода ще се загуби!Водата в океаните ще се надигне,Гърция и островите в голямата си част отиват под вода!Вътрешното море на бг-ще залее земи около Варна до Резово! Най хубавото място за живеене по тези земи ще бъде Пирин с надморска височина около 750-950м!За тези години България няма да има,а бг-семето ще бъде асимилирано-Планът ран е точно затова и англосаксонския бандит работи по него заедно с бг-властници от 30г върху геноцидът над местното население!Знам неприятно ви е да четете това,но това ще се случи тук!Мислите Ви трябва да са насочени към–Има ли начин от тази позиция да се Измъкнем,а не да отсечете....Какъв и...иот!

    Коментиран от #23, #52

  • 22 ФИКИ СТОРАРО Е В СЕВЕРНА КОРЕЯ

    4 24 Отговор
    Пфуу да ви серам на мсиркитИ
  • 23 Хари Потър срещу Фики Стораро

    15 22 Отговор

    До коментар #21 от "Дълбоко Виждащ":

    Смени си дилъра пич !!!
  • 24 Музиканта

    48 4 Отговор
    В старозагорско масово се изпускат язовирчета уж да им сменят крановете,но но ще чакат да завали за да се напълнят,а рибата и животните около язивирите са обречени ,големи бандити са.
  • 25 Дано,

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гълъбова":

    Дано,да нямате такива разтройства !
  • 26 Последния Софиянец

    38 11 Отговор
    Заради измисления коронавирус абортите тази година ще са с 14 000 повече.Миналата година са се родили 20 000 българчета,тази ще са 6 000.Така че през 2030 г няма да има кой да ползва вода.

    Коментиран от #32, #38

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Рошко

    30 5 Отговор
    Тва що за заглавие е, суша и наводнения, като студ и жега, климата в България ще е сух и влажен, някакъв тест за глупаците ли е
  • 29 Хоху

    32 11 Отговор

    До коментар #1 от "Смях":

    Стига бе спрете се с вашите глупости вече. Тотално банални станахте. Една по-интересно статия и задължително тъ пи коментари на комплексари. Като не ви харесва системата и управляващите гласувайте на изборите а не за гъби в гората.
  • 30 Петър

    21 7 Отговор
    Нострадамус като се напиел почвал да звъни на бъдещите си гаджета.

    Коментиран от #53

  • 31 Факт

    43 3 Отговор
    Най-страшното бетствие за България сме ние българите!

    Коментиран от #51

  • 32 Гост

    18 5 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    Айде стига си ревал от короната под всяка статия рвзбрахме , че са ти пострадали закусвалниите и заведението там дет имаш ! Не си само ти засегнат в цял свят е така !!
  • 33 Пламен

    19 8 Отговор
    Не е ли разумно да се мисли за 2023г, даже е късно. Постижимо е! Тя е унищожена като самосъзнание, култура, ценности, трябва само да изсъхне физически земята... Говорете с Херо Мустафа, тя ще завърти телефоните. Ако се поизнасили добивът на злато на принципа:"петилетката за три години", после Херо ше пуснат климатична програма, препарати за пръскане, от космоса ще облъчат петното, и ГОТОВО. Белким тогава Тиквата-бедствие си дигне чуковете към вечнозелената, уредена, спокойна Барцелона.
  • 34 IYI

    35 4 Отговор
    Дециганизация на цялата държава и децентрализация на капитала извън София. That's it!
  • 35 Фанатик

    27 7 Отговор
    Демокрацията на сащ е най голямата катастрофа в историята на страната.
  • 36 Хрис

    62 3 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Всичко описано тук е една добре забравена стара прогноза на БАН от времето на Т.Живков. Още тогава в Българи бяха планирани и започна осъществяването на редица мероприятия за подготовката на страната като цяло и в частност селското стопанство при евентуални промени в климатичните условия. Селскостопанската академия започна работа по селекциониране на житни и други култури, устойчиви при засушаване, в научно-изследователските институти проектираха и започна изграждането на системи за прехвърляне води на реките Струма и Места в Горнотракийската равнина, изградени бяха десетки крупни напоителни системи, започна производството и въвеждане в експлоатация на капкови напоителни съоръжения и системи. Какво съществува сега от всичко това сторено някога. Някой да си спомня за един чиновник от Земеделското министерство с какъв хъс ръководеше разкопаването, нарязването и продаването за скрап на едни тръби от едни напоителни системи? Сега тоС човек е политически анализатор и съветва по телевизията.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мъжа ти

    5 10 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    Крайно време ти е да родиш поне близнаци!!! Стига ревала!!!
  • 39 Helihai

    7 1 Отговор
    Кой коментар е нецензурен, БЕеее? Продажници.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мухаха

    7 6 Отговор
    Каква суша бе вали като ной
  • 42 Helihai

    14 5 Отговор
    Всичко е ПСИХОЛОГИЧЕСКА ВОЙНА..
  • 43 Яж,пий и си носи новите дрехи...

    10 6 Отговор
    Прогнозите са верни до три дни напред,останалото е фантасмагории и промиване на мозъци.
  • 44 Кънчо Хуйчев и Андрей Юродиви

    9 7 Отговор
    Ебауме ви у мисирките.Що не измислите нещо по умно бе тъпи главанаци от Факти.?
  • 45 Хак ви запад.

    45 3 Отговор
    Заканите на Бил Гейт ще се сбъднат. Каза че климатичните промени ще унищожат човечеството. Те са способни на всичко. Дъжд слънце, облаци бури суша всичко с химия. Нас са ни взели на прицел заради богатствата в земята. А прелитащите самолети какво ръсят един Господ знае. Не искат Русия но тя такива щети не ни е нанасяла. Плодовете изчезват заленчуците също. Животните избиха. И оо зле ще стане от тия алчни хора. Е как ще се живее братя българи. Въздуха натровен почвата също. Господ да ни е на помощ. Подбрали са ни на мор. Това е НАТО с лабираториите за мор на цели държави.

    Коментиран от #50

  • 46 Р. Кирилова

    37 1 Отговор
    Стига сте изсичали горите, стига сте замърсявали реките, стига сте замърсявсли почвата. Трябва да мислим за децата. Имаме хубави пла ини, реки и езера, но самите ние не ги пазим. Да с0ипомогнем сами
  • 47 миро

    5 5 Отговор
    няма такива глупости
  • 48 жгтн

    8 3 Отговор
    Човече,ти вместо да проектираш България в Рая,ще ми пишеш за бедствия!Я направи корекция!
  • 49 www

    18 1 Отговор
    Не ми се правете на пророци! Геоинженерните извращения у нас започнаха с примането ни в Алианса. Сушата е съвсем логично последствие от вмешателствата в климата години наред. И не скърбете за местата Горе, понеже на вас ви пазят специални места Долу!
  • 50 ЕКОЛОГ

    21 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хак ви запад.":

    Аз само ще добавя ОСТАВКА ЗА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ТИКВИ!
  • 51 не лъжи

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Факт":

    ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН!
  • 52 Бай Шиле

    2 7 Отговор

    До коментар #21 от "Дълбоко Виждащ":

    НЕ БИХ ТЕ НАРЕКЪЛ ИДИОТ, ЗАЩОТО ТОВА ОЗНАЧАВА ДА ОБИДЯ ИДИОТА!
  • 53 he he

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Петър":

    Нострадамус каза, че ШГД! Аз му вярвам.;)
  • 54 111111

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Вангелия съм":

    Те дадоха вече своя принос. Време е да прекратим това участие!
  • 55 даскала

    5 2 Отговор
    Ако тази ПРОГНОЗА се сбъдне , това ще е чудо - ще се оттървем от Народните кръвопийци .

    Коментиран от #57

  • 56 Асен Колев

    3 14 Отговор
    Другари Фейк Провайдъри . Единствените които маогат да погубят България са: Радев ,Нинова ,Пеевски ,Доган и Библиотекарите-ченгета.
  • 57 любопитен

    8 1 Отговор

    До коментар #55 от "даскала":

    Ще е прекрасно - БЕЗ ДАНЪЦИ , ОСИГУРОВКИ , ЗАСТРАХОВКИ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ . Дано настъпи по-бърже , за да спрат да ни ограбват .
  • 58 Фък Ти

    3 3 Отговор
    На факти ви удрям хикса и се надявам още хора никога да не ви отворят скапания сайт.
  • 59 аг08

    11 2 Отговор
    Бг нема да стигне до 2030. Дотогава ще я унищожат управниците....
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Прост народ

    14 1 Отговор
    Се ръководи в СТРАХ и подчинение. Но, народа МНОГО ГИ търпя тези БЪЛГАРОУБИЙЦИ. Ще ги ПОМЕТЕМ всички до един. Един да не остане от тези боклуци.
  • 62 На бегето му требва да гръмне аеца

    2 9 Отговор
    И да последващ земетръс 5 минути на 9 степен и ше има рестарт на всичко

    Коментиран от #77

  • 63 медиум

    6 2 Отговор
    Абе нема нищо такова.ще има некакви програмки за усвояване .затова е тоя шум.
  • 64 Тук никога не е имало Държава

    10 3 Отговор
    ...тъжно,обидно,печално ...истина!!!
  • 65 Самир

    9 1 Отговор
    С такива управленци и новинари, може и да не стигнем до там!
  • 66 Българин

    6 4 Отговор
    Ако вярваме на такива фалшиви новинари и учени в кавички, нямаше да четем тези редове! Трябваше да сме си отишли поне предо 20 години!
  • 67 Деса Простакеса

    7 3 Отговор
    Хем суша,хем киша.Прогнозата ви май нещо издиша.Ала не пречи на управниците наши,да харчат пачки превантивно,щот народа пак ще се уплаши.Свински грип,корона,чума,наводнения и суша-евала,някой пак ще прави гуша.
  • 68 Голям праз

    6 1 Отговор
    Опа, пак ще гепиме едни пари, нали Терзийски.
  • 69 мДа

    8 1 Отговор
    "суша и наводнения' - Eдновременно или?
  • 70 Гъзьо

    9 2 Отговор
    Пак фалшива новина.
  • 71 Индианския вожд Големото Мъдо

    3 11 Отговор
    Това вони от 100 километра на Кремълска пропаганда.
  • 72 Манги

    7 3 Отговор
    Истинските виновници са Зап Европа и Щатите. Но това е НАТО и никой не смее да лае... и българите включително. И реултата, климатични промени ли? А че как, че от кога? Путин е виновен...
  • 73 леле КАКО

    3 5 Отговор
    Това е лъжа ! Дори да настане суша , бат Бойко със сълзите си ще напои родната , българска майка - земя и ще ни спаси ! Не пак , а отново !
  • 74 Б.... Й

    7 2 Отговор
    По скоро калпаво управление би затрили България
  • 75 Marinov

    2 3 Отговор
    БОГ Дал, БОГ Взел! БОЖА работа е Климата и там разни КРЕСЛЮВЦИ, ШВЕСТАРЕ, МАНЯЦИ и СИE, СПРЕТЕ да СПЕКУЛИРАТЕ с Него заради вашите Службици и да Плашите Излишно Хората!
  • 76 Дойче веле

    2 1 Отговор
    Винаги познава...!
  • 77 за твое сведение

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "На бегето му требва да гръмне аеца":

    Босфора ще се тресе от 9-та степен. Нострадамус го е предсказал много отдавна!
  • 78 Всичко е точно

    2 0 Отговор
    ТОВА СА ЯЗВИТЕ ОПИСАНИ В КНИГАТА АПОКАЛИПСИС,А ИЗВЪНЗЕМНИТЕ НАКРАЯ СА ХРИСТОС И НЕГОВИТЕ СВЕТИИ. ВРЕМЕТО СЪЩО СЪВПАДА С МОЕ ИЗСЛЕДВАНЕ ПО ТЕМАТА. ...И всеки, който призове името Господне, ще се спаси.“Деяния 2:21 ; Римляни 10:13
  • 79 Шаран БГ

    10 1 Отговор
    Горите на България се унищожават безогледно! Явно някой много "велик" индивид стои зад това престъпление . Още сега се проявяват последиците - много от коритата на малките реки и потоци са пресъхнали. След като се появят валежи, няма да има какво да задържи влагата. Нормално е да има порои и катастрофални наводнения. Водата ще оттича и хората ще пият само бира, може би ! Ама и тя нали с вода се прави..........!? Т.е. човекът сам ще се унищожи, бладарение на своята ненаситна алчност. И сега огромна част от зърнените храни не отиват по предназначение / изхранване на хората/,а за промишлени цели. А България и народа и ще го унищожат неговите политици - това е заложено в плановете на "великите" сили !!!
  • 80 popo

    4 1 Отговор
    Тези като много говорят , зща не кажат къде скриха апаратурата за управление на облаците и това решава въпроса със сушата.
  • 81 Слава Севрюкова

    3 0 Отговор
    беше казала друго, че всички българи до 2025 г. трябва да се приберат в България, защото само така ще се спасят от природните катаклизми, които ще сполетят Земята.
    На нея повече вярвам отколкото на +адвокат- гадател".
  • 82 Стар моряк

    3 0 Отговор
    Както знаем горите привличат облаците с дъжд,а у нас гори не останаха,сече се безотговорно.
  • 83 Българина

    3 0 Отговор
    БМБ води държавата към пропстта във всяко отношение, демогравски, суша, и заравяне боклуци от цял свят. Целия арабски полуостров пие и полива вода от морето при крайна цена на водата не повече от 5 лв, дори в израел. Нужни да спешо две станции до бургас и варна и от там до всички областни градове
  • 84 Терминатор

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смях":

    И ще остане в историята като най-големия простак,управлявал България.
  • 85 Стратегии,комисии, образование-

    0 0 Отговор
    Кражби и подготовка на населението за бъдещето му,скотобойни,екарисажи и пр.Футуролози,визионери астролози и все оракули предричат и наричат какъв да бъде света ни,живота ни и пр.Начина на противостоене на всичко това не е да четете факти.
  • 86 Геле

    2 0 Отговор
    ами като не се спряха да изсичат горите... по времето на Т.Живков гората се пазеше като зеницата на очите... а сега - варварска сеч - ами като вали няма коренова систе3ма да поеме и задържи водата в земята и тя се изтича , няма естествена покривка върху земята която да държи земята хладна и т.н. неминуема промяна в климата следва от това...
  • 87 Ив Петров

    2 0 Отговор
    В Югоизтока апокалипсиса си е реалност вече години - валежите са оскъдни, в момента реките представляват сухи каменни корита. Земеделието е унищожено отдавна. Горите безмилостно се изсичат - ежедневно десетки тирове извозват дървен материал незнайно къде
  • 88 pasi

    0 0 Отговор
    Спрете да сечете горите за да има вода иначе тези дето ги секат ще останат без вода
  • 89 БПФ

    0 0 Отговор
    Така се случва, когато горите се унищожават. Те задържат не само водите, но и почвата. Унищожи ли се гората, пороищата отприщват ерозията и това е почти необратимо - после горите метър по метър трябва да се възстановяват и това ще продължи десетилетия, ако не и векове. Вижте Афганистан - допреди 50 години зелен рай (за нещастие населен от диваци), сега - след бруталното изсичане на горите - е пустиня !!!

    Още по Живково време учените от БАН бяха изчислили - минимум 38% от територията трябва да е покрита с гори, за да не ни удари тежка суша. Кой и как изсича горите? Кой позволява това - да се сече брутално и като за последно? Няма как стотици камиони дървен материал да се изнасят и никой "да не забелязва".

    Незаконната сеч по Наказателен кодекс се наказва с огромни глоби и затвор. Нека оня тулуп с каскета и още повече - предшественикът му - cвиня - да отговорят - защо при масовата и поголовна сеч няма НИКОЙ вкаран в затвора? Тия с тировете може би имат разрешителни, купени от корумпирани чиновници и там ще е по-сложно от правосъдна гледна точка... ама какво да кажем за хъхряците с брадвите, които унищожават цели гори и паркове? - "Наказват" ги с актове (дори и 50 пъти да ги хванат), те не плащат нито стотинка и продължават нагло да секат, неведнъж нападат и горските служител с брадви резачки - и нищо не им се случва - и - както казах мръсниците, дето са били главни прокурори през тия години трябва да обяснят защо законът не се прилага.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Амин

    1 1 Отговор
    Само Герб ще спаси България от всяко зло на света.
  • 92 Знайко

    0 0 Отговор
    Аз само неразбрах последно от суша или наводнения?!