Last news in Fakti

27 Август, 2020 16:00 3 552 11

Семпли мисли по телевизора

  • николай слатинки-
  • правителство-
  • борисов 3-
  • народно събрание-
  • парламент-
  • депутат

Папагалското каканижене на неизвестен ми депутат от коалиционен партньор

Семпли мисли по телевизора - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изключително рядко пускам телевизора, а пък сутрин това е направо по веднъж в годината. Но днес така се получи, че за няколко минути попаднах на някакъв неизвестен ми депутат от коалиционен партньор. Потресе ме семплата мисъл, приличаща на папагалско каканижене.

Два примера за блестящата му мисъл само:

- Министерството на правосъдието си е в квотата на ГЕРБ, ние нямаме никакви претенции кой ще е министър, това си е въпрос на кадрови решения на ГЕРБ! Но все пак държим на коалиционния съвет да се разгледа оставката на министъра.

Хем нямат никакви претенции кой какъв е и защо такъв е в министерство от квотата на ГЕРб, хем искат да бъде обсъдено напускането на министъра.

Това, както казваше един преподавател по логика, не е логика, не е антилогика, а е просто нещо като нищо на света.

- Ние много ясно сме казали нашата категорична позиция, че ще си дадем подписите, само ако нашите 6 предложения бъдат влключени в проекта за конституция. Но по всяко от тези предложения може да се дискутира, да се види дали може то да влезе в проекта или не може, дали да бъде някак осъществено чрез промени в други закони.

И отново – хем твърдо са заявили, че или се включват тези 6 предложения, или няма да си дадат подписите, хем всяко от техните предложения е въпрос на политически търг…
Колко по-добре би било, ако лидерът на тази партия, пък и на всяка една партия от управляващата коалиция, преди явяване в студиото на техен партийно подчинен човек, му дават листче с ясно и категорично написано съдържание какво той да говори в предаването, като го накарат първо пред тях да прочете три пъти листчето на глас и да му възложат, доколкото му е по силите, да го научи наизуст.

Тогава няма да се случва това, което не е логика, не е антилогика, а е просто нещо като нищо на света. Аз не вярвам, че която и да е европейска конституция, още повече пък нашата, би включила изискване за образователен ценз на гласуващите на избори, но можем да се опитаме при подбора на депутатите да въведем тест за интелигентност, като една добра възможност за лидерите да избягват включването в листите на хора като този, когото – така се получи, за което съжалявам - изслушах със сетни сили тази сутрин „по телевизията“.

Автор: Николай Слатински, Facebook


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    42 0 Отговор
    Това не е антилогика, това е въртигъзница.
  • 2 Петьо Петров

    44 0 Отговор
    Много точен коментар за въздействието в/у обществото на анонимните патрЕоти.
  • 3 Последния Софиянец

    29 0 Отговор
    Патриотите своите министри не защитиха,а реват за Барнито.
  • 4 Петьо Петров

    27 0 Отговор
    Тази коалиция,държаща се за кокала ме накара да се отвратя от понятието ПАТРИОТ.Тази дума,символ и значение вече изгуби своята идентичност за мен.Затова ми остава да бъда само две неща,на първо място РОДОЛЮБЕЦ,а на второ европеец.А всички патрЕоти на салата и 2 ракии да словославят партията Борисова!
  • 5 ПЕНКО

    0 17 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ОСТАРЕЛЯК -ПОЛУУМРЕЛЯК В НЕТА И ЕФИРА ЗА СМЕТКА НА МЛАДИТЕ ;СВЕЖИТЕ И УМНИТЕ-- ПО ВИНА НА САМОПРОДАЛИТЕ СЕ ЖУРНАЛЯ -ВЕЧЕ БЕЗ ЛИЧНОСТ !!!!!!!!!!!
  • 6 Въпрос

    3 11 Отговор
    Какво точно означава "експерт в областта на националната сигурност"? Питам, защото авторът пише, че е попаднал на някакъв нему неизвестен депутат от коалиционен партньор?!

    Коментиран от #7

  • 7 Угрижен трол

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    Експерт в областта на националната сигурност, е човек, който е допуснал всички възможни грешки в своята трудова кариера.
  • 8 Власт и Власт

    10 3 Отговор
    Истината е че ГЕРБ драпат с нокти и зъби да организират поредните фалшифицирани от тях избори, за да си пълнят офшорките и обръчите от фирми.
  • 9 ВАСИЛЕВА

    8 0 Отговор
    ДА ПОДКРЕПИМ ЦЪНЦАРОВА ХОРА ИМА ПЕТИЦИЯ В НЕЙНА ПОДКРЕПА
  • 10 име

    2 4 Отговор
    слатински , от кой етаж пускаш телевизора ? а , че си пр ост е ясно. тук такива харесват.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор
    За телевизора разбрах, че го пускаш рядко, а как стои въпросът с тоалетното ти казанче....??? Шъ знайш, че живо ме интересува...