Last news in Fakti

17 Септември, 2020 14:48 5 748 58

Германски дипломат: Изпитвам симпатии към Русия, но реалността е ужасна

  • русия-
  • новичок-
  • алексей навални-
  • рюдигер фон фрич

Руският опозиционен политик Алексей Навални бе отровен с нервнопаралитично бойно вещество - това беше доказано в Берлин, а и в няколко други чужди лаборатории

Германски дипломат: Изпитвам симпатии към Русия, но реалността е ужасна - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Русия е прекрасна страна, но нейното ръководство предпочита да действа по начина, който виждаме сега." Бившият германски посланик в Москва Рюдигер фон Фрич анализира поведението на Русия в случая с Навални.

Руският опозиционен политик Алексей Навални бе отровен с нервнопаралитично бойно вещество - това беше доказано в Берлин, а и в няколко други чужди лаборатории. Москва обаче иска доказателства и заплашва с "влошаване на двустранните отношения". Как тълкувате тези думи на Москва?

Рюдигер фон Фрич: Работата ми прилича на "крадецът вика дръжте крадеца". Всеки път реакциите са едни и същи: контраобвинения, опити за прехвърляне на вината, нападки, заплахи, присмех и никакво разследване. Алексей Навални беше отровен в Русия на 20 август с нервнопаралитично вещество. Руското правителството имаше прекрасната възможност да разследва случая и да го изясни. Много факти можеха да бъдат установени на място. Но нищо не беше направено - последва пълно мълчание. Дори и да е бил някой друг, както обичат да твърдят в Москва, това също е можело да бъде доказано. Вместо това Русия отправя контраобвинения. Смятам, че германското правителство направи онова, което беше правилно: информира Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), в която Русия също членува. Така може да започне разследване по установения международен ред.

Блъфира ли Москва или наистина има опасност за германските фирми, фондации и организации, които работят в Русия?

Рюдигер фон Фрич: Русия трябва сама да реши дали блъфира и доколко иска да си навреди. Нейните отношения с други страни са вече достатъчно увредени – не само тези с Германия. Тук не става въпрос за случай, който засяга само Русия и Германия, а за международен проблем – за нарушение на международния договор, забраняващ използването на химически оръжия. А това засяга цялата световна общност. Русия сама си създаде този проблем. Всичко известно до момента говори тъкмо за това.

По информация на „Ди Цайт" и „Тагесшау", използваното вещество е усъвършенстван вариант на съветското бойноотровно вещество Новичок. Това на практика означава, че държавата няма как да не е била замесена в атаката. Ако в Берлин са убедени, че в Русия се използват забранени химически оръжия, при това срещу политически противници, какво би означавало това за германско-руските отношения?

Рюдигер фон Фрич: Това е лошо развитие. Но за съжаление не се случва за първи път: да припомним случая със Скрипал, след който пак имаше контраобвинения, присмех и всичко останало. След това обаче се установи, че двама агенти на руското военно разузнаване, чиито имена са известни, са направили опита да отровят Сергей Скрипал и дъщеря му именно с Новичок. Това означава, че имаме един и същи модел за тези атентати. Такава е реалността. За съжаление тя е ужасна. И това няма да улесни нашите контакти с една значима страна. Русия е огромна, прекрасна страна. През петте трудни години, които прекарах в Москва, никога не съм допускал да бъдат заличени симпатиите ми към Русия, защото харесвам страната, нейната история. Изпитвам голямо уважение към нейната култура и нейните хора. Но в момента те имат ръководство, което предпочита да действа по начина, по който виждаме сега.

След отравянето на Навални в Берлин се заговори за възможни санкции срещу Русия. Една от обсъжданите мерки засяга газопровода „Северен поток 2". Вие продължавате ли да смятате, че проектът трябва да бъде довършен?

Рюдигер фон Фрич: От една страна е важно да се подчертае, че и тази опция остава отворена. От друга страна, „Северен поток" е икономически проект, който, разбира се, има и политическо измерение. Не съм обаче много убеден, че всички, които сега говорят против „Северен поток", като някои във Вашингтон например, не преследват свои лични икономически интереси. И дали предлаганият ни газ, добиван чрез фракинг, е по-добър от екологична гледна точка. Интересно е в тази връзка да се знае, че САЩ внасят също толкова петрол от Русия, колкото природен газ внася оттам Германия.

*Рюдигер фон Фрич е бил германски посланик в Русия от март 2014 до юни 2019 година. Предстои да излезе от печат неговата книга "Пътят на Русия. Един германски посланик в Москва".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    71 24 Отговор
    Абе човек ..следните си на дупето ..заради американския интерес не си струва да се заяждате с Русия ..ще вземат пак да маршируват под Бранденбургската врата

    Коментиран от #18

  • 2 Сандо

    69 9 Отговор
    Германия беше прекрасна страна,но благодарение на своето ръководство,и на ръководството на германското ръководство,нещата стават все по-зле и песимистични.
  • 3 Този коментар съдържа снимка/видео и ще бъде публично достъпен след одобрение от модератор.

  • 4 Равин отМаксуда

    35 6 Отговор
    Ко ще одобряваш, бе цензур?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    20 67 Отговор
    Умен човек. Германците винаги са били на високо ниво, това е. А руснаците са едни ла.на. Правят само глупости и на края са им виновни другите, по туй си приличаме с тях.
  • 7 гошо

    48 11 Отговор
    Немските предпазители няма да издържат Трета световна.Само 30 години след обединението си и отново плачат за бой.
  • 8 Фактолог

    50 8 Отговор
    Интересно, този фон Фрич, как би коментирал, че техен бивш лидер Адолф Хитлер изби 20-милиона руснаци, понеже му беше такова идеологията – да чисти света от други нации.
    И какъв беше газът в камерите на лагерите за опозиционери?
    Никой няма право да отнема човешки живот, но когато избиването е идеология – това наричат "история" или пък "пустинна буря" или "сирийска справедливост" или "Пбеда на Севера срещу Юга"...
  • 9 БПФ

    52 5 Отговор
    Рюдигер, абе ти не знаеш ли, че се доказва вина, не невинност? Какви са вашите доказателства, че Русия стои зад това т.нар. "отравяне"? - НИКАКВИ !!! Изкарвате го като нещо по презумпция ясно, но не е - защото руските власти НЯМАТ НИКАКЪВ МОТИВ !!! Ако вашите "доказателства" за "отравянето" съществуваха наистина, защо ги криете от Русия? Дори при един съдебен процес обвиняемият има пълното право да се запознае с всички доказателства срещу него, за да подготви защитата си !!!
    Страх ви е, че кръвните проби които вие ще предоставите и тези, взети му в Омск няма да съвпаднат, нали? - Във вашите ще има отрова, а ония от Омск - не?

    Това за Новичок е смешно - как така от най-страшното бойно отровно вещество никой не може да умре? Същото беше и със Скрипал !!! Защо не излъжете поне, че са ги отровили тия тулупи с нещо по-безобидно, дето убива отделен човек, при това 50:50, а не с вещество, предназначено да покосява на място цели полкове?

    Как ще обясниш това, че руските пилоти кацнаха аварийно когато Навални колабира в самолета, че руските лекари в болницата го спасиха в критичните първи часове, а после руските власти го пуснаха в Германия? Това са все "доказателства за вината на Русия", нали?
  • 10 БПФ

    51 9 Отговор
    А за Русия: знам, че ти харесва. Харесват ти руските безкрайни простори, залежите от газ, нефт, всякви полезни изкопаеми, харесва ти руската плодородна земя, руските гори, езерото Байкал ти харесва, всички кристално чисти реки също - над 30% от питейната вода на света. Всички немци харесвате това, цяла Америка сощо ги харесва още повече и от вас.

    Всички харесвате Русия - ама ще си я харесвате отдалече и отдалече ще си точите лигите по нея защото знаете, че когато става дума за страната му, руснакът бие - и то много лошо бие !!!

    Съжалявам, чичо Руди.

    Коментиран от #15

  • 11 Мда

    22 4 Отговор
    Много ще му отива униформата на СС.
  • 12 Рико

    7 27 Отговор
    Cтигa c тaзи диплoмaтичнocт,бe Фрич! Мoжe ли дa cи живял пeт гoдини тaм и cимпaтии дa изпитвaш? Тя тaзи диплoмaтичнocт ги ocтaви oнeзи дa прaвят кaквoтo cи иcкaт върху глaвитe нa нoрмaлния cвят. Кoeтo нe e нoрмaлнo, гo кaзвaш в прaв тeкcт и нaкaзвaш! Чaк пък cимпaтии?!

    Коментиран от #44

  • 13 Джема Грозната

    7 2 Отговор
    Симпатяга.
  • 14 Чонкин

    2 1 Отговор
    И аз тъй :)
  • 15 Рико

    12 34 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    Ами харесвай си я отблизо! Защо от България е харесваш. Отивай си там в просторите,целувай си Ленин, прегръщай си Путин,защо от тук речи ми държиш. Много си обичате вие Русия .... ама да не живеете в нея. Много съм любопитен, ако обявят вашите една мобилизация,от вас,русначетата тук колко ще се приберат.

    Коментиран от #19, #27

  • 16 ОСВИЕНЦИМ

    22 7 Отговор
    ТОЯ ГЕРМАНЯНИН НЕ Е ЛИ УЧИЛ ПО ИСТОРИЯ ЧЕ КАТО ГОВОРИШ ЗА РУСИЯ ЛЪЖИ И МРЪСОТИИ ПОСЛЕ ТЕ ОКУПИРАТ ЗА 50 ГОДИНИ !
  • 17 В.В.П.

    13 2 Отговор
    ПУТИН ДА НаТРОВИ СНОУДЪН..И ГОТОВО..ИЛИ ТАМ НЯКОЙ ДРУГ А.ГЕНТ...
  • 18 хасане

    7 20 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    да ти използва седалището, който та хване.
    То така се марширува, да,. Ама тоз път никой няма да им даде техника на лендлийз за тази цел и войниците не са съгласни да стават с милиони на пушечно месо, докато свършат мунициите на противника.Продължавай да си гледаш чернобелите пропагандни филмчета за "отечествената".
    Наздраве. Сто процента сръбваш водчица , нали

    Коментиран от #26

  • 19 браво

    8 10 Отговор

    До коментар #15 от "Рико":

    шестица.
    те са инфилтрирани да прокарват новият комунистически, анти"Западен" ред.
    Меки са им пръстчетата и дупетата за мобилизация.
    Обаче пък как бързо щракат на клавиатурата и какви големи усти имат, а?
  • 20 В.В.П.

    3 7 Отговор
    ОПОЗИЦИЯТА ТРЯБА ДА Е ВЕЧНА...!!.ЗА ДА ТРОВИ ЖИВОТА НА ПУТИН..ДС НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ
  • 21 ужас

    23 2 Отговор
    Слушам ги тези всичките как в един хор повтарят едни и същи мантри и не мога и не мога да си отговоря на 1 въпрос. Наистина ли вярват в това, което говорят, или са задължени да изпълняват указанията на диригента. Дано да е второто. Ако е първото, то това е смъртоносно опасно за човечеството. Ще се окаже, най силните държави в света се управляват от хора с увредени мозъци, от биороботи. А по страшното е, че някой вече притежава технология за зомбиране.
  • 22 УБИЙЦИИИИИ

    18 5 Отговор
    къф НАВАЛНИ БЕ , Я СИ ПРИПОМНИ МИЛИОНИТЕ ЕВРЕИ ЦИГАНИ И ДРУГИ ИЗГОРЕНИ ОТ ГЕРМАНЦИ
  • 23 Факт

    6 23 Отговор
    Няма русофил който да живее в Ресия ! БГ пятрЕота е класически Бай Ганю, с лоша хигиена, зле образован, селски тарикат и естествено компенсира липсата на родолюбие, с натрапени клишета за Руския рай.
  • 24 Пич

    12 5 Отговор
    загубилите войната, нямат думата. Когато спечелите война - ОК?!
  • 25 ПРЕДАТЕЛИИИ

    21 2 Отговор
    Гeрмaния бeшe прeкрacнa cтрaнa,нo блaгoдaрeниe нa cвoeтo ръкoвoдcтвo,и нa ръкoвoдcтвoтo нa гeрмaнcкoтo ръкoвoдcтвo,нeщaтa cтaвaт вce пo-злe и пecимиcтични. ДНЕС ВЪРВИТЕ КЪМ ТОВА КОЕТО ХИТЛЕР НЕ НАПРАВИ СЪС СОБСТВЕНАТА СИ НАЦИЯ , НАСТАНЯВАТЕ АРАПИ ДА ВИ ПОДОБРЯТ ГЕНА !
  • 26 Ъхмм

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "хасане":

    И без 5% лендлийз ще минат! И пак ще има "Таляначка" в четвъртия райх!А черно-белите филми са за де се учиш,ако не си разбрал до сега!?Ъхмм!

    Коментиран от #32

  • 27 БПФ

    27 4 Отговор

    До коментар #15 от "Рико":

    Слушай какво ще ти кажа сега, ко3яшка к*рво:

    Аз съм Български патриот. Своята земя не давам, чуждата земя не искам, за разлика от такива като тебе, дето са си продали г*зовете за няколко смачкани доларчета.
    И мен Русия няма да ме мобилизира, за тая работа си има руснаци - а те са доказали, че знаят да защитават земята си. Аз защитавам правдата - която в случая е на страната на Русия.
    Ленин и Троцки сега ги прегръщат на запад - особено в Америка - ттия дето палят и грабят, за да съборят оня рижия дявол, дето им бръкна отзад, ама така, че чак в гърлото си го усетиха. Ама напразно - защото американския народ не си е загубил още мъжеството напълно - а и акъла и пак ще гласува за рижия дявол, защото само той им е надеждата да живеят в нормална държава. Тогава ти пак ще ревеш и ще обвиняваш Вовата, че е купил изборите в САЩ.

    Аз друго се чудя - ти като мразиш толкова Русия - що не не събереш със себеподобните си и да я нападнете? Като ти направят дирника като мечешка дупка, ще се кротнеш.

    Коментиран от #41

  • 28 БПФ

    16 3 Отговор
    Ъх: чак сега видях, че материалът е преписан от дойче зеле. Ако бях видял веднага това, изобщо нямаше да го чета.

    Разсеяност просто - случва се.
  • 29 Майна

    14 4 Отговор
    МНОГО СИ ПОВЯРВАХТЕ...ЗАНРАВИХТЕ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА...
    ЯВНО НЕ СТЕ СИ НАУЧИЛИ УРОКА И ПАК ЩЕ ИМА ДА ПЛАЩАТЕ..
  • 30 ужас

    13 2 Отговор
    Тоя щом е бил в Москва посланик, видял ли е по Червения площад да се разхождат мечки или ако някой му каже , че се разхождат, той ще повярва.
  • 31 СССРБарета

    10 5 Отговор
    Типично соросоидно клише, хвали народа но го разделя от неговото ръководство! Така по-лесно се побеждава даден противник но това не е достатъчно за такава суперсила като Русия! а реалността е такава че най-голям интерес от това да се вдигне шум около нечие покушение без то да е успешно има само и единствено САЩ!
  • 32 я гледай, старите

    5 8 Отговор

    До коментар #26 от "Ъхмм":

    филмчета за текезесето и хващай най голямата мотика, ти и другите ти еднаквомислещи, унифицирани, другарчета.Пък ние ще си караме комбайните с климатиците и компютърно автономно управление.
    Това е относно прогреса момче. Имплементирай принципа сега за военното дело и ще схванеш накъде бия

    Коментиран от #36

  • 33 Рюдгигер Хауер

    14 3 Отговор
    Чекай...чекай малко! Развръзката е в края!!!! Значи "всемогъщите" Щати...купували толкова ПЕТРОЛ от Русия...колкото ГАЗ купува Германия....пак от Русия. Бре ! Ами фракинга? Ами сондите..дето се кланят като побеснял равин в Тексас? Те за какво са ? И само това ли купуват? Ами паладият...рубидият....ядреното гориво....ракетните двигатели...че една тежка ракета без тях не могат да изведат в орбита?! След недълго време ще се наложи да купуват и хора от бялата раса..че отези от БЛМ....ще им покажат..как се правят нещата,както в Южна Африка! Тогава пак ще се наложи..да молят руснаците за помощ. Ааааа...И колегата Рюдигер Хауер/артиста/..дето наскоро почина...и той горкият вземете го изкарайте отровен с новичок.Както се казва..."всичко руско е..."новичок".

    Коментиран от #34

  • 34 1234

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Рюдгигер Хауер":

    Американският нефт е с ниско качество. Второ- в сащ няма нефтопроводи и на места е по изгодно да го закупят отвън, по близко и по евтино е. Тази година до сига са купили 20 млн тона руски нефт.

    Коментиран от #35

  • 35 Рюдгигер Хауер

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "1234":

    Господ здраве да им дава!!!! амо оня "господ" дето е изброил условията за човечеството на каменната стела в Джорджия. Човечеството никога да не надвишава 500 млн.души. Как му викаха на тоя господ....лукавият ли?
  • 36 Ъхмм

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "я гледай, старите":

    Втори път не пиша ,но специлно са вас!Акаъл вкъщи най-лесно се раздава!Възползвай се от съвета!Ъхмм!

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Аненербе

    10 2 Отговор
    Германия и немския народ са прекрасни,но ръководството на Германия назначено от жидо-масонския сатанистки (елит) в лицето на еврейката бездетна лезби шМеркел докараха страната до това етническите бели германци да се чувствата като роби в собствената си страна за сметка на черното ислямизирано и содомитско малцинство
  • 39 некомунист

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Ъхмм":

    Възхищавам се на" оригиналността и грамотността"!Предполагам,че втори път не правиш и други неща,ако въобще ги правиш и първи път!Ъхмм!Голям майтап...ъхмм...

    Коментиран от #40, #46

  • 40 Ааа прави, прави той,

    5 7 Отговор

    До коментар #39 от "некомунист":

    люлюми на руснаците.
    Сто процета си посмуква лятото кожени руски биби по морето.
    А може и да е плод той, баща му или майка му на братската руска "любов", на някой добър руски солдат изнасилвал българки при "ОСВОБОЖДЕНИЕТО" ни.
    Че за това да е пристрастен.
    А Ако не е нито едно от двете, значи просто е прост

    Коментиран от #45

  • 41 Вова водков

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "БПФ":

    Ти като толлкова я обичаш защо не се преместиш там сега и завинаги
  • 42 хахаха

    14 3 Отговор
    абе защо не отговори на първия въпрос, койт Русия задава на запада? Ако Русия е отровила навални, защо лекарите ще се борят за живота му, защо само след два дни ще позволи той да замине за германия...отговорете смислено на тоя въпрос и после плямпайте каквото си искате
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 морко

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "некомунист":

    В РФ имат комбайна "Калибър" с климатик и трактор "Сармат" с DSG където размазват джендъри които се мислят за много умни и се цепят неподготвени!

    Коментиран от #51

  • 47 ДИПЛОМАТ УТРЕ

    6 4 Отговор
    ВНИМАВАЙ КАМАРАД ФОН ФРИЧ , КОЙТО ПЛЮЕ ПО РУСИЯ ПОСЛЕ ПОЛОВИН ВЕК И Е РОБ , КАТО НАС , А ПОНЕЖЕ ПЛЮВАХМЕ И СРЕЩУ ЗАПАДА СЕГА ПОЛОВИН ВЕК ЩЕ СМЕ МУ РОБИ ! ТОЯ НИКАКЪВ ДИПЛОМАТ НЕ Е БИЛ ЩОМ ТАКА ПРАВИ ! ПО ПРОС Е ОТ ТИКВАТА 1000 ПЪТИ !
  • 48 ПАТРИС ЛОМУМБА

    4 2 Отговор
    КАКТО ВСИЧКИ ДНЕС УМИРАТ ОТ КОВИД ТАКА И ВСИЧКИ ОТРОВЕНИ СА ЖЕРТВА НА НОВИЧОК РУСИЯ И ПУТИН
  • 49 Рюдигер

    6 2 Отговор
    не те знам къв фон си но това интервю май е предназначено целокупните западно-европейски народи, не за нас. Ние ги знаем и руснаците, знаем ви и вас.
    Така че Рюдигер, аз също си помислих, че руснаците са го отровилили, но:
    1. Интересът да го отровят е много по-малък от интереса да им върви Севрният Поток-2. Ако го отровят, това ще доведе (както видяха със Скрипал) до санкции, които да засегнат Северен Поток 2. В крайна сметка Навални колко процента печели на избори- 3, 4?
    2. От друга страна западните сили, най-вече САЩ имат огромен интерес Навални да бъде отровен, тъй като това ще спъне Северен Поток-2
    3. Защо го пуснаха в Германия? За да кажат германците че е имало новичок (независимо дали е имало или не). По-скоро го пуснаха щото са наивни, и не са допускали как Навални може да бъде използван.
    4. Ако толкова им пречи защо просто не са го отстранили по друг начин, измислена присъда примерно? Или някой ще каже, еми не става щото Русия е правова държава.
    Или да го застрелят?
    А те рискуват с БОВ, последствията от което са по-тежки, щото едно е да го отстраниш с куршум, друго е с БОВ.
    Така че драги Рюдегер ние тук не ядеме колците заедно с доматите.
  • 50 Драги Рюдигер

    5 2 Отговор
    руснаците нямат кой знае какъв интерес да го тровят, като се знае че СП-2 е в крайна фаза а САЩ и съюзници имат огромен интерес да го тровят като се знае че СП-2 е в крайна фаза.
    Като знам как нападнаха Ирак с една епруветка доказателство въобще не изключвам американците или англичаните да са го направили.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 вчера четох нещо интересно

    2 1 Отговор
    Списание за технологии, всякакъв тип, отвсякъде.
    Заглавието от сорта, че за нищожното, кратко време от една година в режим на абсолютна секретност е финализиран и с успешно проведени тестове проект, наречен NGAD, който обезсмисля ф 35 и ф22.
    Данните все още са засекретени, но в пентагона са започнали договорки с правителството за финансиране на програма за покупката им.
    Не пише дори, коя е компанията производител, но навярно няма да е локхиид.
    Порових малко, наистина няма инфо. Само макети на прототипа.
    Обаче ако наистина е завършен и изпитан, незнам......
    Изглежда извънземно.
    Триъгълен,, без вертикални стабилизатори.
    Жална му майка на които му се изпречи май.
    Ще видим.
    Засега всичко е топ сикрет.
    Може и да разпродадат всичко останало на трети страни, за да финансират серийното производство.

    Коментиран от #55

  • 53 мдаааа

    1 0 Отговор
    Наистина май са направили нещо.
    Машината е производство на Боинг.
    Значи не е шега.
    Навсякъде информацията е, че търсят финансиране на Пентагона за поръчката им за Бюджета за 2021. Значи е готов наистина.
  • 54 Грух

    3 2 Отговор
    Слава на Русия !
    Западът се гризе от яд, че не може да покори тази велика страна !

    Коментиран от #58

  • 55 Еми викаш

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "вчера четох нещо интересно":

    ура, да живе пред американското посолство и това е, може да те забележат.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Същия

    1 1 Отговор
    Не мислете , че тези западни малоумници са толкова изобретателни в злобата и омразата към Русия-те просто като папагали прилагат едни и същи прийоми известни още преди 2500г.
    В книгата на Йордис фон Лохаузен „Смелост за власт“ се открояват „десет правила“ на китайския майстор Сун Дзъ преди 2500 години, които показват, че слабостите на хората винаги са били проучвани и използвани. Ако човек познава скритите механизми на живота — в този случай _негативните_ — най-вероятно ще ги употреби и ще има предимство:
    1) Развалете това, което винаги е било хубаво в страната на враговете ви.
    2) Направете боговете им за посмешище и стъпчете всичките им обичаи в калта.
    3) Подкопайте с всички средства престижа на водещата класа; оплитайте ги при всяка възможност в тъмни машинации и в подходящия момент ги опозорете.
    4) Разпространявайте между гражданите конфликти и раздори.
    5) Настройвайте млади срещу стари.
    6) По всякакъв начин спъвайте работата на властта.
    7) Внедрявайте навсякъде свои шпиони
    8) Не се страхувайте от сътрудничество с най-низките и най-отвратителните създания.
    9) Винаги, когато можете, обърквайте обучението и доставките на противниковите сили; подкопавайте дисциплината им и парализирайте волята им за борба чрез потискаща музика, също така пращайте леки жени в лагера им и оставете падението им да достигне дъното.
    10) Не пестете нито обещания, нито пари или подаръци, защото всичко това носи големи ползи.
  • 58 некомунист

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Грух":

    Драги ми Грухчо,колко още да покоряват Русия западняците?!Това бе направено с разпадането на СССР!Кога ще започнат да правят неща за народа си,вместо оръжия?И като толкова им се радвате,защо не карате техни коли,не ползвате техни компютри,телевизори и т.н?Най-вече,защо не живеете там?!!