Last news in Fakti

18 Септември, 2020 10:00 7 831 96

Когато и да подаде оставка Борисов, вече ще е късно

  • бойко борисов-
  • герб-
  • протести

Добрата новина за Борисов, ако изобщо може да става дума за добри новини, е фактът, че протестът не произвежда лавинообразна подкрепа към един единствен политически субект

Когато и да подаде оставка Борисов, вече ще е късно - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако приемем, че съвременната политика е проекция от интереси произведени в решения, то лесно можем да открием и причината за липсата на развръзка около продължаващата политическа криза. Интересите от своя страна формират два типа решения. Морални, които са правилни за обществото и държавата, и неморални, които винаги са в полза на избраната власт, или кръговете около нея. Тук е и точката на заплитане на настоящата криза. Протестът е провокиран от дефицит на първия тип решения - моралните. Властта в България, в продължение на много години, взимаше предимно неморалните решения, защото само чрез такива можеше да оцелява и да възпроизвежда модели на управление. Това доведе до натрупване на сериозни дефицити в политическите действия, като липса на морал, самозабравяне, игнориране на правовата държава.

При положение, че протестът очевидно е провокиран от тези дефицити, няма как обществото да очаква проявата на политически морал точно в този момент, защото даването на оставка в подобна ситуация, е преди всичко морален акт. Това видимо не се случва. Намираме се в този етап от кризата, при който всяко едно действие провокира противодействие. Протестът се втвърдява и продължава да е водеща тема, а правителството дава все по-категорични знаци, че оставката не стои на дневен ред. Втвърдяването и на двете страни към момента произвежда безизходица. Едно обаче е ясно, времето не работи в полза на премиера и правителството, защото оставането на власт в подобна ситуация води до отлив на хора, загуба на рейтинг, да не говорим за международния имидж. Тезата, че оставането на власт е проява на отговорност предвид взимането на важни управленски решения в контекста на задаващата се криза, към момента не се оправдава. Това, с което управляващите се заеха, всъщност е промяна (поредна) на изборния кодекс, което не знам какво отношение има към задаващата се икономическа и COVID криза.

В настоящата ситуация, когато и да подаде оставка Борисов, вече ще е късно. Ако той беше направил това в началото на протестите, сега вече щяхме да сме в навечерието на предизборна кампания. На това поле Борисов е силен, рейтингът му нямаше да е толкова нисък и най-малкото щеше да стопира процеса на отлив на членове и цели структури от партията. И най-вече, Борисов можеше да прилага опозиционно говорене срещу евентуален служебен кабинет, с което да съсредоточи публичния дебат в две фигури – неговата и тази на президента Радев. Така щеше да отслаби присъствието на останалите неудобни политически играчи, като ДБ и Слави Трифонов.

Уви, в момента имаме коренно различна ситуация за ГЕРБ и Борисов.

Той и хората около него осъзнават, че стоейки на власт, губят гласове и голяма част от периферията. Въпреки това заявките от него до този момент по никакъв начин не подсказват намерение да подава оставка. Това ясно показва колко висок е залогът на това да остане на власт. Този залог може да е и изцяло личен, което прави развръзката още по-неясна.

Добрата новина за Борисов, ако изобщо може да става дума за добри новини, е фактът, че протестът не произвежда лавинообразна подкрепа към един единствен политически субект. Тази липса дава възможност на властта да формулира послания целящи да покажат неяснотата около сформирането на бъдещ кабинет, а неяснотата винаги провокира несигурност в обществото. Борисов е наясно с тази несигурност и я използва при формирането на моментните опорни точни на властта. Ефектът от популяризирането ѝ обаче води единствено до мобилизиране на твърдите ядра на ГЕРБ, което не се отнася за периферията, която изчезва бавно, но устойчиво. Все още няма яснота за посоката, към която се движи тази периферия. Към момента видим ръст бележи партията на Слави Трифонов и Демократична България, но този ръст трудно би се аргументирал с отлива на гласове от ГЕРБ и преливането им в тези две формации.

Подкрепата за Слави Трифонов идва именно от говоренето по темата за морала на родната политическа класа. Това, което той прави е да отразява протеста през своята телевизия и при всяка възможност да разобличава колко неморална и непрозрачна е властта, колко неправилно е това и как е дошло времето за промяна. Тази негова кампания тече вече 20 години. В известна степен това правят и от ДБ, с тази разлика, че при тях разобличаването на неморалната, задкулисна власт се изразява в по-експертно и по-задълбочено говорене, което задължава избирателя да разсъждава, което да кажем, не е най-добрата черта на масовия гласоподавател. Периферията от избиратели, която оттегля доверието си от ГЕРБ, все още не може да се идентифицира със свой политически субект. Единственото сигурно е, че една доста малка част би отишла като подкрепа на бъдещия проект на Цветан Цветанов. Това би била тази част от гласоподаватели, които са пряко обвързани, или попадат в някакъв тип взаимоотношения с отцепниците от ГЕРБ, които Цветанов взима под крилото си.

Говорейки за спасителни решения от страна на правителството, то такива към момента няма. Окопаването във властта чрез различни институционални инструменти води до протакане и повод за различни анализи относно причините. Същевременно се създава усещане за очакване на все по-негативни знаци от Брюксел. Дали това усещане ще започне да се изразява в конкретни действия, предстои да разберем. В този смисъл, повод за развръзката на политическата криза би дошла по-скоро от запад.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борисов

    119 19 Отговор
    Каква ОСТАВКА ще крадем до дъно вие си правете палатките не ми пречите
  • 2 Алеко

    46 15 Отговор
    Късно за какво бе Ганьо?

    Коментиран от #8

  • 3 ПОЖАРНИКАРЯТ

    70 15 Отговор
    ЩЕ ПОДАМ ОСТАВКА КАТО УНУКЪТ СТАНЕ ПЪЛНОЛЕТЕН. ДО ТОГАВА ЩЕ МУ ПАЗЯ МЕСТЕНЦЕ.

    Коментиран от #48

  • 4 Шопо

    64 17 Отговор
    Цветанов украдна Партията на Тиквата.
  • 5 очакано

    66 10 Отговор
    Няма да я подаде преди да измени основния закон и да ни направи официално, а не е факто, васално трибутарно образование, подчинено на падишаха на Босфора!
  • 6 choki

    72 13 Отговор
    Затвърждава се усещането за криза и упадък на властта.

    Коментиран от #16

  • 7 bandita

    17 59 Отговор
    има избори март месец - защо да подава оставка сега? ако всичките милиони и милиарди протестиращи отидат да гласуват съм сигурен че боко ще има 0% на изборите. да видим дали ще е така и колко наистина са протестиращите

    Коментиран от #14

  • 8 Активист на БКП

    59 6 Отговор

    До коментар #2 от "Алеко":

    За кражби,вуйчо, за кражби!!! Изпуска 29 милиарда €€€ от ЕС !!?

    Коментиран от #22, #51, #61, #62, #69

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лили

    17 74 Отговор
    Оставките са ви в червените крътуни .

    Коментиран от #13

  • 11 КОТарАК

    69 7 Отговор
    когато и да влязат в затвора цялата крадлива сган , пак ще е късно.не само за герберите говоря
  • 12 Боко алчното

    38 23 Отговор
    Да го направим цар щото България му е бащиния а българите матрял.
  • 13 7777

    16 65 Отговор

    До коментар #10 от "Лили":

    Това е червен сайт нека си пишат желанията , реалноста е ГЕРБ още мандати

    Коментиран от #49

  • 14 Пиргов

    33 14 Отговор

    До коментар #7 от "bandita":

    Защото до м. март ще му остане електорат колкото за 30 депутата, за това.

    Коментиран от #35

  • 15 Мой

    59 10 Отговор
    Бъдете сигурни, че проклятието от Банкя и шайката зад него, всеки ден мислят как да остане на власт и как да разбие протеста. Това са хора с много пари и власт и ще се борят до край. Ние също трябва да се борим до край.
  • 16 Кисинджър

    45 4 Отговор

    До коментар #6 от "choki":

    Затвърждава се усещането за една огромна уидорма,за провалянето на руски енергиен проект стигащ до Унгария и Австрия.Ако си мислите ,че на някой му пука за вас,обърнете се назад и погледнете изминалите 30 години.И ако някой си мисли,че нещо ще се промени-пак назад,справка изминалите 30 години.България е проект тип:бананова република.
  • 17 Псевдоним

    58 10 Отговор
    Ако Борисов не успее да ни довърши тази зима, ще му е доста трудно не само да подаде оставка, ами изобщо да си подаде носа някъде.

    Коментиран от #21

  • 18 Вълк

    14 47 Отговор
    Мутрите по улиците намаляват чудят се как да ги върнят по палаките
  • 19 chi

    47 8 Отговор
    Може пък да е за добро, че не подава оставка, народа гледа до какво дъно могат да паднат политиците, колко са брутални и арогнтни...

    Коментиран от #23

  • 20 Тази оставка

    15 40 Отговор
    можете само да си я мечтаете,червени чугунени глави. Ще видите март на изборите вие на кой свят ще сте.
  • 21 Лили

    10 17 Отговор

    До коментар #17 от "Псевдоним":

    Не ви унищожи комунизма значи никой няма дя може безмозъчните издържат много
  • 22 Алеко

    16 12 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БКП":

    Много си наивен за активист на БСП.Един съвет:чети повече,пиши по-малко.

    Коментиран от #25, #33

  • 23 7777

    14 26 Отговор

    До коментар #19 от "chi":

    Къде видя дъно не помниш ли къде бяхме с 5 долара заплата?

    Коментиран от #46

  • 24 Умират, бавно от Народната Любов!!!!

    29 11 Отговор
    Като в Индианска кожена, мокра примка, така предпочетоха!!! Но не спират да крадът, заеми милиарди теглят, усвояват, разпределят, всеки ден повече на власт, все по беден Народ, все повече дългове завещават на децата и внуците ни!!!!

    Коментиран от #27

  • 25 Лили

    14 15 Отговор

    До коментар #22 от "Алеко":

    Всички са мързеливи могат само да пишат доноси
  • 26 Гражданин

    7 12 Отговор
    Иска му путин, по ютюб. И цвета не дава. По окей, не искаме кгб бсп доганя либерала. 30 г само либирали загрижени всички бяха за тях и един по един си идват от ес и по цял ден с деца, бебета в беседката на лаф. Дайте им доган квартири, или за 10 хил. 3 стаи в общежитието на селското, строени пи тж за живеещи, жилища, а не да раздавате на заможните. Или либерал искате да живеят в богати квартали. Заедно сте бкп бдп дпс.. Герб, кви оставки кви 5 лееа, или кгб, иска главата по ютюб на бойко борисов?!??
  • 27 7777

    13 16 Отговор

    До коментар #24 от "Умират, бавно от Народната Любов!!!!":

    Незнам какво крадат, но заплатите ги вдигат само те
  • 28 съд и затвор

    21 10 Отговор
    Нещо не разбирам , за кое кое ще е късно . Личният ми вариант е , когато и да влезе Борисов в затвора , все ще е късно , отдавна трябваше да се случи , изгори сума ти ни и живот.

    Коментиран от #31

  • 29 ТаУмВзе

    23 11 Отговор
    Политологог говори за Морал в политиката, къде отиваш ти може би. Смех! Мутропитека Трябва да Разпредели Кражбите и тва е! На територията няма политика, а просто васални Зависимости и облизвация. ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
  • 30 Баце много

    19 9 Отговор
    Прилича на ХИТЛЕР с този мустак. И онзи беше ДИКТАТОР и този СЪЩО. Ужас без край.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 7777

    11 14 Отговор

    До коментар #30 от "Баце много":

    Диктатор е кумира ви Путин
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 22 Отговор
    Импийчмънт Радев
  • 35 bandita

    16 8 Отговор

    До коментар #14 от "Пиргов":

    ами нали това ви е целта??? нали пропагандната машина работи и казва как едва ли не радев има 100% одобрение а за борисов няма да гласува и семейството му? не виждам какъв ви е проблема. какот един вчера разправяше милион и 200 хиляди имало на протестите... че то това е сигурно повече хора отколкото по принцип гласуват ахахха

    Коментиран от #84

  • 36 999999

    11 5 Отговор

    До коментар #33 от "Активист на БКП":

    Сигурно и пари за пишене на простотии много обичаш
  • 37 Националист

    10 12 Отговор
    Червенотиквеници защо само вие не имигрирате , сигурно сте най некъдърните ,дори ромите упяват вън
  • 38 тъпи сте

    19 9 Отговор

    До коментар #31 от "999999":

    На умствения багаж на Вожда ти ли се основаваш , той не умира , защото липсва , не се е зараждал.

    Коментиран от #42

  • 39 Румен

    18 13 Отговор
    Тиквата е история. Цветанов и Слави също. Млади хора трябват. Младииии. Чухте ли олигофрениииии

    Коментиран от #45

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 999999

    10 17 Отговор

    До коментар #38 от "тъпи сте":

    Този вожд който визираш за 10 години е направил толкова колкото другите кандидат вождове дори не смеят да обещават
  • 43 аз съм Веска

    9 9 Отговор
    СЛАВИ НВЯМА ШАНС ДА СПЕЧЕЛИ .С КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОХВАТИ ЕКСПЛОАТИРА МАЛКАТА КРИСИЯ .А ЗАРАДИ РАЗВАЛЕНИЯТ ДОГОВОР С НЕЯ , ПЛАЩА ДА ОЧЕРНЯ БАЩА И . НА МЕН ВСЕКИ ДЕН НА ЕКРАНА НА ТЕЛЕФОНА МИ ИЗЛИЗА СЪОБЩЕНИЕ : " БАЩАТА НА КРИСИЯ УБИ ЧОВЕК " . ТЕЗИ ПЛАТЕНИ СЪОБЩЕНИЯ, ПОРЪЧАНИ ОТ СЛАВИ , РАЗКРИВАТ ИСТИНСКАТА МУ ЧЕРВЕНА СЪЩНОСТ- ДА ЕКСПЛОАТИРА ХОРАТА , И ДА ИМА ГАСУДАРСКО УСЕЩАНЕ , ЧЕ ИМА ВЛАСТ НАД СЪДБАТА ИМ .СЛАВИ Е ГРОЗНО ЧЕРВЕН .
  • 44 No name

    12 0 Отговор
    С вашите пари, сега по вашата глава!
  • 45 7777

    15 6 Отговор

    До коментар #39 от "Румен":

    Млади така наречени юпита бяха при царя ,повече такиви грешки няма да правим
  • 46 крум

    11 11 Отговор

    До коментар #23 от "7777":

    имаше даже и 3 долара заплаи и пенсии,но това беше политическа и икономическа инфлация,а сега е чиста проба деградация
  • 47 аз съм Веска

    4 10 Отговор
    ДА , И ЩЕ СТАНЕ ПУБЛИЧНО ДОСТОЯНИЕ , КАК СЛАДУРЧЕТО , МЪНИЧКАТА ,ТАЛАНТЛИВА , ПОЗИТИВНА , ТРУДОЛЮБИВА , ВСЕОТДАЙНА КРИСИЯ ,Е ТОРМОЗЕНА И ОГРАБВАНА ОТ ТОЗИ ЧЕРВЕН ДЕСПОТ .ПАРЛАМЕНТ ЛИ - ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН !!!
  • 48 Джони

    11 13 Отговор

    До коментар #3 от "ПОЖАРНИКАРЯТ":

    Стана прекалено елементарно и тъпо. Всички партии които плюят по правителството се опитват да трупат рейтинг само въз основа на плюенето и очерняне то на Борисов. А част от тъпия избирател е готов да гласува за тези които най много плюят и говорят лъжи и манипулативни неща. Никой от тях не говорят и пишат как конкретно ще управляват европейска и натовска България. Дори и техния президент другаря Радев Решетников и неговия комунистически екип са свели нивото на президенството до хаджи генчовия хоремаг. Жалко и тъжно. Не ви ли омръзна да ви лъжат и крадат едни и същи партии толкова много години, начело с най старите кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс.

    Коментиран от #54, #63

  • 49 Doni Brasko

    8 12 Отговор

    До коментар #13 от "7777":

    Още мандати ще имат в някой друг живот
  • 50 Уестия

    10 8 Отговор
    ВЪН.ВЪН.ВЪН..НАРОДА НЕ ТЕ ИСКА НЕ РАЗБРА ЛИ....Б........К......Т СКИ..........С.К.......К
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 аз съм Веска

    1 7 Отговор
    А КОЛКОТО ДО БОРИСОВ .... ТОЗИ ФЕНОМЕН НАЙ - ЯСНО Е ОПИСАН ОТ ПОЛ.ПАРТИЯ "АБВ "... където А-то са
    албигойците / иде от ала и бик /.
    Вие представяте ли си как гърците са ни взели латинското катарзис . КОЙ МОЖЕ ДА ДОПУСНЕ , ЧЕ НАШИТЕ ПРЕЧИСТИ КАТАРИ , ЩЕ СЕ КРЪСТЯТ С ЧУЖДА ДУМА .
    ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯУТ Е НАШЕ !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Doni Brasko

    13 5 Отговор

    До коментар #48 от "Джони":

    Няма лъжи и манипулации приятелю, има факти. Последни във всички положителни класации и първи по всички отрицателни. Здравна система руина, образователна също, пенсии най-ниски, никакви инвестиции, водни кризи, подчинена съдебна система. За какви лъжи говориш? 11 години имаше на разположение да направи реформи и да тръгнем напред, а какво се случва?
  • 55 Doni Brasko

    10 8 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    Най-вероятно от затвора ще командва
  • 56 ПСР

    4 20 Отговор
    Каква оставка,бе авторе?!Що за пораженчество и декадентсво?!
    Аз все си мислех,че Баце Първий,може да управлява и трябва да го прави още едно 25 години.След което,да стане Почетен Министър-Председател,доживот.И да го наследи Бойко Втори фон дем БанкИ...внучето,де.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Мария ТЪнасова

    8 6 Отговор
    Да, късно е. Боката кешира милиардите през преплочкиране на малки селищни мегдани, и си тръгва. Оствава Венсеремосите, който няма какво да направят с хазна с пет жълада в нея. И Боката идва на бял кон, Народът се гръмва, изписват "конец филма" официално за Държавата. Кредиторите захапват какаляшката. Казано е в поговорка: "След мен и потоп".
  • 59 Чавдар войвода

    10 14 Отговор
    Черепът, мустака и фатмака влизат в пандиза. ОтровЕното трио, тоже.
  • 60 jorj

    10 13 Отговор
    Червени простотии, само със скалъпени компромати и тероризъм ли ще я карате, както винаги! Не се ли научите на малко цивилизованост?!
  • 61 Активиска

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БКП":

    Комуняги много ви се иска ,но не става
    Март отново няма да сте вие на власт
  • 62 Активиска

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БКП":

    Комунисти много ви се иска ,но не става
    Март отново няма да сте вие на власт

    Коментиран от #66

  • 63 ПСР

    10 15 Отговор

    До коментар #48 от "Джони":

    Браво,Джони!Разни метежници искат оставката на Бойко и кво следва?
    Фатмака взема властта.Нинова-Премиер.Веднага се чупи Държавата.Изключват ни от ЕС и НАТО и отиваме в Евразия.Въвеждат се купони,бензин-няма.Хиперинфлация и фалити на банки.Национализация.ОФ.Комунисти и кагебейци със"Шпагин"вилнеят по улиците......
    Чакам те пред Малкото НДК за хонорара и новата партийна книжка-Тома Биков.
  • 64 Брадвата

    9 6 Отговор
    Българоубиец е той, любимец на тъмнозелени, османлии и европейци. Май е от боята
  • 65 Пенсионер

    10 2 Отговор
    Не ни занимавайте с подобни отклонения от най-важната тема: КОЙ И КАК ЩЕ УСПЕЕ ДА ВЪРНЕ НА ХОРАТА ОТКРАДНАТОТО ЗА ПЕРИОДА НА НЕ САМО НА ПРОШУМЯЛОТО ПОСЛЕДНО УПРАВЛЕНИЕ!?! Защото и измежду чакащите да са следващи управленци не могат да се открият чисти и непокварени!
  • 66 Шматка

    8 8 Отговор

    До коментар #62 от "Активиска":

    Кифличке, твоят банкянски идол е комунист трето поколение!
    На това ли се радваш?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Черноянчева

    9 7 Отговор
    Той знае, че е потенциален затворник, отлага оставката навярно с мисъта да избяга от България като Божков.Предполагам, че страхът е много голям и затова не се показва, но правилно толкова колкото по-късно даде оставка, ще бъде много ЗЛЕ.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 оня с коня

    7 3 Отговор
    Авторът на Статията КАКТО И МНОГО ДРУГИ като него ВКУПОМ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ,че Борисов с Неподаване на Оставка ГУБИ БЪДЕЩИ ГЛАСОВЕ от БЪДЕЩИ ИЗБОРИ,т.е. РЕЙТИНГА МУ както и на ГЕРБ - ПАДА!И възниква въпроса:ЗАЩО след като Това Море от Автори на подобни статии НЕ СЕ РАДВА че Борисовият Рейтинг пада поради неподаването на Оставка и защо не го Нахъсват със "Стой си на Власт,закъде си се разбързал",та да им стане победата "В кърпа вързана" като му дойде времето?
  • 72 Грую

    11 3 Отговор
    Според мен протестът не успява по една единствена причина. Той е протест срещу поредният месия, които не се справи с мисията си на Господ, който да реши всички проблеми. Работи човекът, труди се десет години, но и той както всеки смъртен и грешен я докара до някъде и го закъса. Протестиращите искат да си иде и е разбираемо, но те се оглеждат за следващият месия, а от това няма никакъв смисъл и затова не подаването на оставката не среща чак такава голяма обществена съпротива. Няма нужда от месии и никога не е имало, но хората не го разбират и търсят следващия, който да обещае всичко. Според мен този, който следва да смени режимът на месиите трябва да има много точна програма и да може да каже: "Ще опростим максимално правилата, ще работите, ще плащате данъци, ще бъдете контролирани и ще има ред за всички, закон за всички, контрол за всички и както работите, така ще живеете" . Засега поне такъв няма!

    Коментиран от #79

  • 73 оня с коня

    6 1 Отговор
    Имам и РИТОРИЧЕН Въпрос:ЗАЩО след като пиша такива Простички и разбираеми Неща БЕЗ всякакви Порържни и Заплахи Модераторите "ОЩЕ ПО-ПРОСТИЧКО" ме Трият?Аз ЗНАМ Отговора,ма НЯМА ДА ГО КАЖА:)

    Коментиран от #77

  • 74 Човек от народа

    3 1 Отговор
    Д-р Цветослава Гълъбова,извинете ме,че точно тук се обръщам към Вас..Бихте ли ми казали какъв е капацитета на Вашата болница?Ще може ли психиатрията в КУРИЛО да ни побере?
  • 75 Човек от народа

    2 2 Отговор
    Извинете,нямах намерение повече да се включвам,но ми дожаля за Вас...Как не ги е срам да Ви санкционират...А бихте ли ми казали какво означава думата ПОРЪРЖНИ???

    Коментиран от #78

  • 76 Епси

    7 5 Отговор
    Всички до сега които са на власт искат оставка .Тези които най много съсипаха държавата искат оставка.На мен ми мирише повече ,че искат власта да могат да крадат отново
  • 77 Човек от народа

    1 4 Отговор

    До коментар #73 от "оня с коня":

    Четете 75
  • 78 оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #75 от "Човек от народа":

    Вместо да ме питаш за НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ Думи,ЧЕТИ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ и няма да имаш Проблеми с подобни Думи.А ако не можеш,...ПОНЕ СЕ ОПИТАЙ!

    Коментиран от #81

  • 79 Ко не

    3 4 Отговор

    До коментар #72 от "Грую":

    Аз не съм видял някой да търси месии на протеста. Напротив, хората искат реална и действителна демокрация. Умориха се от месии. Нещо си се объркал. Протестът успява в много неща, но управляващите не усещат, че те са тези, които не успяват с всеки изминал ден.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Човек от народа

    3 3 Отговор

    До коментар #78 от "оня с коня":

    От 71 нищо не разбрах!Признавам си.Вие ще ми кажете ли къде точно да я търся тази Ваша мисъл-между редовете,над редовете или под...Г-н Борисов ще го убивате или не?
  • 82 псф

    5 3 Отговор
    Ako БСП беше истинска българка партия, до сега Бойко щеше десет пъти да им отстъпи власта, и те малко да покрадът. Така е карадът на всякаде всички, то за това се става политик. Но сега, когато очакваме големите пари от европейския съюз, на стойност 29 милиарда евро, което ознзчава 29 хиляди милиона евро, не долара а евро, всички започват да се превръщат на озъбено свирепо куче. Големия въпрос сега е, кой какво ще направи с тия пари и кой ще инвестира най много за просперитета на странатая за да престанем да бъдем най бедните в ЕС?
  • 83 Психопат

    4 5 Отговор
    е, но е безкрайно хитър, за да не подава оставка. Защото знае, че отива директно при бай Ставри.
  • 84 ГОСТ 235746

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "bandita":

    А по телевизиите наричат протеста великото народно въстание за шепа протестиращи хора а уж са независими.Аз също искам промяна защото корупцията е все същата независимо кой ни управлява.Но не по този платен и манипулативен начин организиран от Радев и БСП за да ни управляват.
  • 85 ГОСТ 23

    6 3 Отговор
    До коментар 82. В дълбока заблуда си че Бойко взима големите пари.Тях ги взимат олигарсите които назначават политиците.За да могат да взимат след това държавните поръчки.Всички партии обслужват техните интереси. За съжаление 30г не бяха достатъчни за да го разбере наивният ни народ.
  • 86 Матей

    3 2 Отговор
    Грешка,ако боко беше подал оставка преди 2 месеца,отдавна щеше да е в затвора.Той не се ползва от служебно правителство,тъкмо напротив,ще се променят правилата на играта и пирамидата му ще се срине лавинообразно.Означава и апокалипсис за цяла прослойка от маймуняци,до половин милион бройки,които ще я загазят здравата.

    Коментиран от #87

  • 87 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "Матей":

    Какво пречи и сега да е в затвора? Сезирай Гешев ,ако имаш документи ,иначе си поредния ЛЪЖЕЦ в в този форум!
  • 88 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА : " НЪЦКИ -НЪЦ " - ЗА ВСИЧКИ 5 000 ПРОТЕСТАТУИРАЩИ !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #90

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 БАНИЦАТА

    1 2 Отговор
    КОЙ ПОДАВА ОСТАВКА ПРИ 5 МИЛИАРДА ЗА КРАДЕНЬЕ !
  • 92 ДРЪНКА

    2 1 Отговор
    БОЙКО Е КРАДЕЦ
  • 93 Нищо лично...

    1 0 Отговор
    Сладур,ще ти бъде ли приятно,ако прочетеш,че ДРЪНКАТА е крадец?Аз зная отговора:не ми пука,защото не знаят кой съм...Дано си ме разбрал
  • 94 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Жестока хибридна атака се вихри срещу България!!!
    Но криво са си направили сметката защото Българите сме най-старият народ в Европа и сме оцеляли хилядолетия защото сме по-мъдри от мъдрата змия, по-хитри от хитрата лисица и смели като лъвове!
  • 95 Жените ме харесват

    2 0 Отговор
    Борисов не ти пука за протестите нали.Тези хора просто си стоят там а ти сигорно си пиеш кафето и се чудиш каква глупост или какъв тъп закон да измислиш пак за да турмозиш.Но какво те интересува живота тие прекрасен а че народа гладува и се чуди какво да направи нее мои проблем нали .Браво вие сте премиер номер 1
  • 96 SAAB

    1 0 Отговор
    Мумиятя......без мавзолей !