21 Септември, 2020 15:57 11 828 43

Време е Европа да покаже червен картон на Борисов

  • светлана шаренкова-
  • бойко борисов-
  • тома биков-
  • германски медии-
  • конрад аденауер-
  • преса-
  • борисов 3

Фондация „Конрад Аденауер” на ХДС (партията на канцлера Меркел) строго заяви, че германските медии не са платени! А това си е чист жълт картон

Време е Европа да покаже червен картон на Борисов - 1
Проф. Светлана Шаренкова, снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков, изживяващ се като трубадур и адвокат на Бойко Борисов, направи удивително изказване, че европейската преса, критикуваща българското правителство, била платена!? Репликата му е свързана с критичните публикации в авторитетни европейски медии, отразяващи тримесечните протести в България срещу корупцията и мафиотското управление на ГЕРБ...

Снимки и сюжети от протестите намериха място на страниците на сайтове и телевизии (еталони за обективност) като „Ди Цайт", „Ди Велт“, „Шпигел“, „Индипендънт“, „Евронюз”, „The Brussels Times“, "Политико", „Интелинюз“, „Гардиън“, “Файненшъл Таймс”, The World и др.

Но какво се крие зад неадекватното твърдение на Биков?

Вероятно то е проекция на традиционните практики на ГЕРБ за финансово „опитомяване” на послушните медии или санкции за инакомислищите чрез „изгарянето” (думи на Борисов) на разследващ опозиционен журналист и депутат. Заради тези позорни практики България е на 111-о място по свобода на словото – някъде около Габон, Боливия, Централно-африканската република или Замбия... Или пък Биков внушава на топящия се гербаджийски електорат, че Европа обича Борисов, а в Брюксел все още звучи елейният му „конграчулейшън”?

Но обвинението (или оправданието), че европейските медии са меркантилни, не дава отговор на острите въпроси, идващи от Европейския парламент за корупцията, за властовия произвол, за полицейските репресии в България, за снимките с милиони евро и скандални аудиозаписи на Борисов. Преди дни ирландската евродепутатка Клеър Дейли каза, че България се управлява от бандити – такова е и усещането от над 60% българи.

След като Биков изстреля в ефир своя бисер, Фондация „Конрад Аденауер” на ХДС (партията на канцлера Меркел) строго заяви, че германските медии не са платени! А това си е чист жълт картон и отказ за по-нататъшна подкрепа на политическия проект ГЕРБ - замислен и роден в Мюнхен с финансовата подкрепа на десните немски фондации „Аденауер” и „Зайдел”.
Жълтият картон от Европа за Борисов и кликата му вече е факт!

Но на мафиотско-мутренския модел „ГЕРБ” тепърва трябва се покаже червен картон на предсрочни и честни избори, проведени от служебен кабинет, излъчен от президента на Републиката Румен Радев, който има най-високо доверие според мнозинството български граждани.

Проф. Светлана Шаренкова


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    87 14 Отговор
    Тоя Бик си мисли че в Германия са като нашия ПИК.

    Коментиран от #2

  • 2 Николай

    44 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Виж нещата са по различни в Германия никой не го интересува България. Всичко което се пише тук е 5%истина. Гледай немски новини и ще разбереш.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Яна

    29 48 Отговор
    Шаренкова,Шаренкова гола вода и жабуняк си!
  • 5 Последния Софиянец

    47 9 Отговор

    До коментар #2 от "Николай":

    Колкото ПИК не вярвам че могат да лъжат.Аз като се прибера от протеста и прочета там се чудя къде съм бил.На някоя паралелна планета явно.

    Коментиран от #13, #17

  • 6 За сведение

    20 16 Отговор
    Мдааа - много се забавиха с прилагането на закона за обявяването на собствениците на медии и източниците на финансиране!

    Cнимки и cюжeти oт прoтecтитe нaмeрихa мяcтo нa cтрaницитe нa caйтoвe и тeлeвизии (eтaлoни зa oбeктивнocт) кaтo „Ди Цaйт", „Ди Вeлт“, „Шпигeл“, „Индипeндънт“, „Eврoнюз”, „Thе Brussеls Timеs“, "Пoлитикo", „Интeлинюз“, „Гaрдиън“, “Фaйнeншъл Тaймc”, Thе Wоrld и др.

    Еталоните на обективността, във ВСЕКИ от тези вестници, всеки път преувеличиха броя на протестиращите!
    Но, след като се предовериха на източниците си - съвсем скоро ще се наложи да се извиняват!
    Подаден е,и протест във няколко от редакциите на тези вестници, от българи живеещи в съответните държави! Придружен със снимков и видео материал!

    Коментиран от #8

  • 7 той и

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "Николай":

    да гледа нищо няма да вдяне ,щото трябва и език да знае, а тоз освен да лае, друго не знае.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Селянинът с колелото

    36 11 Отговор
    Време е Боко Тиквата да слезне от джипа и да полежи на топло в пандиза, където му е мястото.

    Коментиран от #32

  • 10 Време е Путин

    21 14 Отговор
    Путин да му покаже червен картон. Русия има по твърди методи. Боко не го ли знаят, че е с ромска жилка, до кога ще му гледаме мургавата физиономия.
  • 11 100ян

    21 9 Отговор
    ами хората са възпитани и дипломатични,но и тяхното търпение към простотиите на боко-бик си има граници
  • 12 Млада протестърка

    19 42 Отговор
    Червен картон за тъмночервения Р. Радев. Германците нима не виждат че се прави комунистически преврат и се веят руски знамена в европейска държава.

    Коментиран от #15

  • 13 Ами да!

    11 24 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ти си си там по рождение! Като всички безхаберни по площада. На тази планета ходим на работа и изразяваме мнението си на редовните избори!

    Коментиран от #30

  • 14 bandita

    12 26 Отговор
    само като прочетеш последното изречение ти става ясно че тая е някаква червена помия нямаща нужда от допълнителен коментар. а последния софианец дето вика утре в 5 - и да дойде човек освен да завиши бройката с няколко човека и да чукнете заветното 3000 души едва ли ще стане друго.. а и що така протеста вече стана само в избрани дни - май парите свършиха за всекидневни циркове?

    Коментиран от #16

  • 15 Виждат, виждат!

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Млада протестърка":

    Затова си траят.
  • 16 Последния Софиянец

    4 13 Отговор

    До коментар #14 от "bandita":

    Като дойдеш утре да не идеш зад фонтана при червените.Ние сините сме при БНБ.

    Коментиран от #19

  • 17 Последния Софиянец

    8 22 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Там ще има кръводарителски център и ще даряваме кръв ! Аман от просташки протести, да направим и нещо добро за нуждаещите хора ! Тъпите и алчни алкохолизирани глупаци от отровното трио, съсипват България под ръководството на някакъв фатмак, летял на метлата на баба Яга !
  • 18 Първанов

    3 7 Отговор
    Навсякъде се купува и продава и в Русия и в Германия.
  • 19 bandita

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    кой по точно е син бе - маяма, лупи, пРезидента, л*йняното трио.. да продължавам ли? сини били - сини са ти само венците на тебе. то вие верно изкарахте боко по-демократ и от демократите с тая дружинка дето сте заформили

    Коментиран от #40

  • 20 Матей

    14 7 Отговор
    Описвали гербаджийските золуми в западни вестници,одумват ги,правят евтини сензации,баба Меркел намеквала нещо,а в ЕП наричали нашето управление бандитско.И какво от това?Тук трябват твърди мерки,ЕП да приеме резолюция,заклеймяваща боковизма като фашистко-терористична форма на управление,да им спрат финансирането и да измислят и други ефективни способи за да пренудят боковци да се махнат от властта.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 АХААА

    13 5 Отговор
    Светлана Шаренкова не е ли половинката на Димитър Иванов (Митьо Гестапото) последният началник на зловещото 6-то Управление на ДС ?
    Не е ли шефката на "Форум България - Русия" ,зам. шеф на Комитета за приятелство с народите на Русия и ОНД и издател на многотиражката "Русия днес" ? Не беше ли женена за руският шпионин Тутберидзе ,който бе изритан през 2001 г. от България за шпионаж и не е ли възпитаничката на Московският университет "Ломоносов" ? Щото ако е тя - всяка нейна дума е произведена в лабораторията на КГБ на ул. "Лубянка"!
  • 23 Дедо Цветко

    5 9 Отговор
    ГЕРБЕРАСТИ, ИДЕТЕ СИ С МИР, ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕМ В БАНКЯ ДА ВИ ИЗМЪКНЕМ ОТ ЗАЙЧАРНИКА ВИ!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #38

  • 24 kkk

    5 1 Отговор
    Тея "еталони за обективност" са хващани в манипулации и откровени лъжи и измами толкова много пъти, че не знам дали и бай Недялко от ПИК може да лъже толкова много пъти...
  • 25 ПЕНКО

    7 2 Отговор
    ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ Е -ВАМПИРЯСАЛИ БАБИЧКИ ДА СЕ БЪРКАТ В ПОЛИТИКАТА !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 путин

    5 2 Отговор
    това е наша к.рва трябва да и вярвате!
  • 28 Шаренкова

    5 1 Отговор
    Точно ти пък да пишеш за това.Писнало ни е от продажното ти русофилство.Скрий се някъде и замълчи.
  • 29 Васил

    2 3 Отговор
    Картон е малко за диктатора затвора е неговият дом.
  • 30 Селянин

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ами да!":

    Изразяваме си мнението, но само срещу кифтета, бира и 50 лв, нали?
  • 31 БАШБАКАН

    3 0 Отговор
    Cтрaтeгичecкият cъвeт към прeзидeнтa: Упрaвлeнcкият мoдeл ce нуждae oт дълбoкa рeфoрмa
    Eдин oт извoдитe e, чe грaницaтa нa рaзумнaтa нeзaвиcимocт и упрaвлeнcкa aвтoнoмнocт e прeминaтa пo пocoкa нa влacтoвaтa нeдoceгaeмocт, a тoвa oзнaчaвa, чe в пoдoбнo нaрушeниe нa ocнoвнитe принципи нa дeмoкрaциятa нaрoдът нe e върхoвeн cувeрeн - НЕ Е ПРИЕТО ПРЕМИЕРА И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА СА УГЛАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И МУТРИ !
  • 32 Роко

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Селянинът с колелото":

    И за какво ако не е тайна? Защото в затвора се влиза само ако има доказателства, а такива 10 не се намериха затова грозното Ленче притопля всеки път барселонската манджа, но и за нея няма доказателства.
  • 33 Роко

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    По една случайност всяка вечер между 18 и 20 часа минавам покрай "все народния протест" и се чудя къде го тоз народ явно като минавам от там се крие да не го видя. После като се прибера пускам телевизора и от всякъде ме заливат с информация за много хиляден протест и се чудя как така не съм го видял.
  • 34 чичо

    4 4 Отговор
    Със статии за служебен кабинет,отново питам.Бяха ли нечестни предните избори които Радев организира и Борисов отново спечели?Вече сериозно се питам,колко са вменяеми ония които искат служебен кабинет,назначен от престъпника Радев.

    Коментиран от #35

  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "чичо":

    ...............Няма кво да се чудите; климактериумът не прощава....
  • 36 Остап Бендер

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "ПЕНКО":

    По добре,отколкото гьонсуратни остатъци от позорното тъмносиньо безвремие,унищожело България до ниво наамериканска бъсалка.
  • 37 Jessy James

    4 0 Отговор
    Странна работа, във Франция протестиращите беснеят вече цяла година, има доста ранени и осакатени и от двете страни, но никой от ЕС не подема никаква кампания срещу Макрон и Франция, много странно.....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ко не

    1 0 Отговор
    БИКОВ,ТРУБАДУРИНО.Ако беше във Китай,щеше да свършен вече.Крадете като разпрани крадливи човече,а народа тъне във мизерия.Пак даваш акъл на геманските медии ,били платени?
  • 40 Остави

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "bandita":

    това ,я кажи кой им нарина парите на всичките които си изброил,че и на Баце,където всички го знаят при кого е на хранилка и поддръжка!? Па Лупи,па президента,па триото!? От финансовото разузнаване не знаят колкото вас!Хората ги мразят безплатно,всички миндили!
  • 41 Скоро

    0 0 Отговор
    ГЕРБ вън от ЕНП!Къде гербаджии на коня в краката,а?!Станахте непотребни ,началниците ви се налапаха,търсят други!Ама нямааа да им стане пиниза този път!Бегайте о време!
  • 42 Петя Йончева

    2 0 Отговор
    Другарката Шаренкова от Фалиралата Банка Славяни , 5та колона на Империята на Злото си позволява да поучава Европа - Европа която ненавижда и се бори за Евразийско развитие на България . Това си е жив Гьонсуратлък .
  • 43 Керенски

    1 0 Отговор
    Официално,край на участието ми за вземане на отношение...….доидох,видях,отвратих се....?.