8 Октомври, 2020 21:35 11 174 49

Искам да ви покажа едно писмо...

  • евроком-
  • писмо-
  • люба кулезич

Изпратено е до управата на телевизия ''Евроком''

Искам да ви покажа едно писмо... - 1
Люба Кулезич, кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам да ви покажа едно писмо, то не е адресирано до мен или до вас. Но на кого му пука вече. Тайната на кореспонденцията и без това е отдавна прецакана и то по инициатива на самата каскетура. Затова нямам угризения, че ви каня да хвърлите едно око на чужда поща. Поне да раздразня любопитството ви и така да ви дам аргумент, че разни дебелокожи лелки и поцинковани кофи, докопали се до пост и власт, лъжат без да им мигне окото, че със свободата на медиите у нас всичко е цветя и рози. Между другото, прочетох някъде, че ако дълго време словоблудстващ без да мигаш срещу камерите, това е сигнал за мозъчно увреждане. Честно! Така че, вглеждайте се в този детайл, когато наблюдавате скечовете на управляващите плямпала по телевизори, брифинги и джипки.

Но да се върна на писмото. Ето го. Изпратено е до управата на телевизия ''Евроком''. Първо нека да ви покажа плика. Неугледен, евтин, с адрес, надраскан на ръка с неграмотен почерк, при това. Оказа се обаче, че въпреки мърлява опаковка, писмото е от ДАНС. Стряскащо е, че една малка, партийно необвързана телевизия с годишен оборот от скромните 800 000 лева, според финансовите ѝ отчети, е влязла в полезрението на толкова мастита по замисъл тайна служба.

От нея се очаква да анализира заплахите за националната сигурност от много и от чувствителни аспекти: от крупните финансови престъпления и изпирането на пари, до тероризма, шпионажа и прочее. Друг е въпросът, че същата тази агенция, с прякор ''Българското ФБР'', е проспала например, че хазартният бос Васил Божков в продължение на три години е изтеглил 67 милиона в брой от ''Уникредит Булбанк''. Толкова му струвала на Черепа таксата ''спокойствие'', разнасяна в чували към тарторите на държавата, за да си върти бизнеса без органите да му заничат в канчето. Но изведнъж паничката на ''Евроком'' пробуди неукротимата им бдителност. От писмото, снабдено с всички официални реквизити, подпечатано и подписано от зам.-председателя на ДАНС - Недялко Недялков, лъсва причината за вниманието към ''Евроком'' с нейните критични предавания, автори и опозиционни нагласи спрямо корупционния модел Борисов-Доган-Пеевски. Обяснението е, че заради прокурорска преписка №35 от тази година по описа на Специализираната прокуратура шефовете на ''Евроком'' трябва да предоставят списък на рекламните си договори, на всичките си контрагенти по тях, както и на онези по договорите за предизборна реклама за местните избори през 2019 г., приходите по тях, начините на плащане.

Изискването е странно за агенция, в която 3000 души получават заплати от нашия джоб и много лесно биха се снабдили с търсената информация, защото тя е публична, тя е налична в НАП, в ЦИК, в Сметната палата. Но явно номерът е друг. Нарича се ''психологически натиск''. Ето как - показва се крайчецът на една тояга, която да принуди телевизията към сговорчивост, към отстъпчивост и към угодливост. Позната гледка! Подобен начин за сплашване на медия може да е новина само за Бетина Жотева, шефката на водопад, наречен ''СЕМ''. Тя се гневи онзи ден, че сме на 111-о място в света по медийна несвобода и ''това не било вярно''. Казва го и окото ѝ не мига. Нали ви казах какъв симптом и за какво лошо нещо е това. За същото е симптом е искането на ДАНС да бърза телевизията, за спешност. Явно след десет месеца проверката на прокуратурата още тече с пълна пара. И как не. Сигналът ''Евроком'' да бъде разследвана за пране на пари, за черна каса, за неплащане на данъци и прочее гнусотии, беше пуснат от смелчагата Бареков за отмъщение, че телевизията спря да излъчва предаването му - ''Бареков и Байрактаров - без цензура'' заради неизпълнение на договора. Не е изненада поредният му жълто-кафяв сценарий за омаскаряване в комбина пак с прокуратурата на бивши партньори, на журналисти, на медии... Както му поръчат.

Втората част от словото на Люба Кулезич, което крие и странна изненада, можете да видите във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    112 6 Отговор
    Е ТОВА Е ЧУДЯ СЕ КАК ДА ГО ИЗРЕКА..АБЕ КАК МОЖАХ ДА СЕ ПРЪКНА В ТАЗИ СТРАНА...ВЕЛИК Е ТОДОР КОЛЕВ..

    Коментиран от #34, #46, #48

  • 2 Зрител

    24 90 Отговор
    Тези от Данс прекаляват, нали като видят евтините , несполучливи намеси на естетични хирурзи по физиономията на водещите , трябва да им е ясно, че не играят много пари.Мен лично жената от снимката по горе ме стряска и не мога да гледам нейни предавания, защото после сънувам кошмари.Страх ме е, че някой ще дойде да ми снима шкафчетата.Затова си ги смених, сега са без чекмеджета.

    Коментиран от #3, #19, #25

  • 3 ало лифтинг

    41 5 Отговор

    До коментар #2 от "Зрител":

    Намери нейни снимки от преди лифтинга...все пак мисля че доктора си е свършил добре работата.

    Коментиран от #8, #9

  • 4 БРАВО НА

    117 11 Отговор
    Люба Кулезич , както винаги право в десятката. Да изчистим България от мутрите завинаги за да пребъде ПРЕКРАСНА РОДИНАТА. ОСТАВКА НА ГЕРБ ИСКА БЪЛГАРИЯ НЕЗАБАВНО.

    Коментиран от #24

  • 5 любица михайло

    22 53 Отговор
    Любица К, май забравихте, когато си пишехте любовни sms-и с Бойко.
    И Цветанов ти беше редовен гост. И че беше в телевизия под ръководството на Бареков, срещу огромно заплащане.
  • 6 Георг

    74 12 Отговор
    Прекрасна си, Люба. Не ги слушай хейтърите.

    Коментиран от #33

  • 7 гражданин

    88 10 Отговор
    Искат да затрият Евроком, защото там се чуват критични гласове към властта. Телевизията се разви много през последните години, особен удар бе направен с предаванията на Диков и Кулезич. Дръжте се!

    Коментиран от #11, #47

  • 8 джамбаз

    13 50 Отговор

    До коментар #3 от "ало лифтинг":

    Любица Кулезич - Фейслиф едишън с всички екстри хаха.
  • 9 Зрител

    5 34 Отговор

    До коментар #3 от "ало лифтинг":

    Искаш да кажеш, че е била още по хубава преди, или че сега се е развалила съвсем

    Коментиран от #10

  • 10 ало лифтинг

    11 19 Отговор

    До коментар #9 от "Зрител":

    Ами виж снимките и сам ще прецениш...опъната и с нови зъбки определено е по-добре.

    Коментиран от #15

  • 11 Селянин

    7 49 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Не ги гледам, защото мисля, че дава поле на застаряващи журналисти, с партийна насоченост .Логичное, отгледани и обучени през соца.Евала на младежката организация на БСП.Точно с това и сега се занимава.

    Коментиран от #13

  • 12 Перо

    59 8 Отговор
    Това си е частен икономически шпионаж,упражняван,чрез държавен орган,което си е престъпление. Защо не проверяват Нова ТВ на държавния милионер и мутра с опростените 50-60 млн.лв.,по системата на черепа?
  • 13 фгдсгсддфс

    10 36 Отговор

    До коментар #11 от "Селянин":

    Веднъж едно ченге я нарече Любица, на което тя отвърна "Ееее, всички ченгета знаете това име"...тя ги кани агентите на ДС, пък иначе демократка.
  • 14 идея

    24 5 Отговор
    Люба, поканете Колъо Босия, какво става с него, нали беше обявил гладна стачка?
  • 15 Зрител

    8 25 Отговор

    До коментар #10 от "ало лифтинг":

    На мен ми харесват снимките от преди.Тук устата и е като на жаба, а едното и око е надолу.Много гадно за гледане.Изобщо, издърпванетп на долната конюктива на горе е грешка.
    Чудя им се на жените за какво си го причиняват
  • 16 РЕАЛИСТ

    49 4 Отговор
    Абе, наистина ли 3000 човека работят в ДАНС. Шокиращо. И каква работа вършат , освен че ни хакват телефоните на коментиращите тук.
  • 17 Градски

    10 26 Отговор
    На бас , че скоро там ще видим и Карбовски.ха ха
  • 18 Кака Пена

    18 2 Отговор
    Тези хартии в писмата се слагат нарочно,за да не може да се прочете какво пише ако някой реши да сложи писмото срещу осветление и да се опита да чете без да го отваря.
    Това е принципът,но те могат да сложат и някакъв шаблон например ,това с хартиите от вестници и списания е наистина смешно.

    Коментиран от #23

  • 19 Doni Brasko

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Зрител":

    Така е защото съдиш по опаковката. Това е присъщо за низшите духом, за тях не важен смисъла на казаното. А това показва оскъдната мисъл, която с много труд пеокапва от главата

    Коментиран от #22

  • 20 😃😃😃

    14 39 Отговор
    Бабо Люба, Евроком ти е последното убежище, но скоро ще те изхвърлят и от там и ще започнеш да ръсиш лъжи само от фейсбук, като славе чалгаро.😃😃😃
  • 21 Анонимен

    11 20 Отговор
    Люба от хасково, търсят те от данс кърджали, пкп хи-хи.
  • 22 Зрител

    11 27 Отговор

    До коментар #19 от "Doni Brasko":

    Скоро може да я смени Карбовски , той е по- компетентен в ръсенето на глупости.Като гледам, е поокапал акъл с космените фоликули.Може малко да спъне въздуха на балона, който си е пъхнал под ризата
  • 23 Лили

    11 20 Отговор

    До коментар #18 от "Кака Пена":

    На нея са и сложили рекламки за прашки за увиснали бузки и сутиени повдигащи бюст.
    Точно в десятката.Следващия път друго...
  • 24 ГЕРБ

    13 37 Отговор

    До коментар #4 от "БРАВО НА":

    България не се знае какво иска, но аз искам ГЕРБ и Борисов още поне един мандат на власт. Колкото и даекламираш наученото от отровното трио и онова недоразумение от президентството, в края на март 2021 г. ще се пукнеш от яд.

    Коментиран от #35, #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иво

    11 28 Отговор
    Люба Курвезич може да бъде спокойна че жалката кабеларка не я гледат дори роднините на водещите.

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Блонди

    6 12 Отговор
    Еий как се казваше друга една дърта журналистка, Кунева или нещо такова.Тя сигурно ходи при същия хирург.А нашите чалгарки, умни , ходят в Турско да им опъват кожите и дялкат носовете.Други в Дубай

    Коментиран от #30

  • 29 пройчо

    8 13 Отговор
    люба к¥r близич.!!!!...
  • 30 Кака Лара

    5 6 Отговор

    До коментар #28 от "Блонди":

    Миглена Ангелова се казва.Също са я издокарали подпухнала и на бритон.Под бритона се крие много акъл или ниско чело
  • 31 БиБи Кинг

    7 15 Отговор
    Любица Команезич, как е брачед ти Банев? Цецо крадеца да ти е звънял скоро?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Аз съм реалист

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    Така е, и аз си го задавах въпроса, па накрая си бих камшика, че даже и гражданството си смених
  • 35 Ало ГЕРБ

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ":

    Изпята песен 🎶 си, оди да смучеш рошави топки, може и да те погалят по празната глава
  • 36 По Божията Воля

    8 17 Отговор
    И накрая дами и господа Герб и Бойко Борисов отново са избрани от народа и печелят изборите
  • 37 Hoho Boho

    11 4 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ":

    Ти или си мазохист, или си с робска психика.
    ...лечимо е ...не се предавай

    Борисов го чака съд!
  • 38 Ггсдт

    17 4 Отговор
    На платения тролаж пипето му не стига за друго, освен да ръси елементарни обиди.
    Нормално. Каквито му шефовете, такъв и той.

    Да се върнем на статията, понеже четем. Поне някои хора. Интересно защо ДАНС са възприели толкова елементарен начин на сплашване. Дали ще следва и по-сериозно нещо, дали ще си го позволят, особено след приетата резолюция от ЕП, в която ясно се сочат проблемите у нас, вкл. със свободата на словото.

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 аз съм Веска

    4 1 Отговор
    ЛЮБА И САШО СА ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ НА МЛАДИ, И УПЛАШЕНИ ЖУРНАЛИСТИ .ТРЯБВА ДА ИМА ТАКАВА ШКОЛА
    " ЛЮБА И САШО " , И ЧАК ПОСЛЕ ДА ИМАТ ПРАВО ДА ДЪРЖАТ МИКРОФОН .111 МЯСТО Е МНОГО ИНТЕРЕСНО .
    ТРИ ПЪТИ СМЕ ПЪРВИ.
    ПО СМЕЛОСТ , ПО АКТУАЛНОСТ , ПО СКОРОСТ .
    ВИНАГИ ДА БЪДЕ НАШЕ !!!!
  • 42 Гоуст

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ггсдт":

    Никой от четящите не е прозрял замисълът. Когато сам дадеш информация за доходи, спонсорства и т.н.(независимо кой, в случая ЕВРОКОМ), ако при данъчна и финансова проверка (в сличая ДАНС)се открият разминавания, подалият информацията няма оправдания, че е забравил, сбъркал, не е знаел. Това си е класически похват.
  • 43 Наблюдател

    4 2 Отговор
    ВСС, ДАНС, МВР, Главния каскет... нищо друго не ги вълнува и не се занимават освен със закрила на мафията от всякакви дори медиини заплахи и разобличения ! Всички силови методи вкарват в действие, като сплашването в случая с тази телевизия ! Всички акции в стила на Гл.каскет "гонене на кокoшки" е за отклоняване на вниманието! Националната Сигурност за тях е една фасада зад която те слугуват на мафията! Къде бяха при атентата в Сарафово, грабежа на КТБ, 700 милиона "незабелязани"някак си от тях задължения към държавата....доста е дълаг списъка?! Всички служби просто са на ръчно нейно управление! Напълно овладяна държава ! А българската е единстеваната мафия в Света на Държавна издръжка!!!
  • 44 Пурко

    2 3 Отговор
    независимата тел.е.к е толкова независима колкото божков който ви плаща е невинен хайде не нам всички си имате компроментирани биографии защото и вие сте в графата подлоги сътрудници и съучастници на мафията в Б/я .вие им създавахте комфорт бяха лицата пред вашите интервюта с внимателно подбрани и подготвени въпроси на екрана и вие получавахте за това тлъсти хонорари а сега сте честни репортери журналисти вие сте декора на мафията
  • 45 Джуркан Вирус

    0 2 Отговор
    Важното е бат Бойко да е доволен !
  • 46 безпартиен

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    Велик,велик,колко дае велик щом и той "работил" за ДС!!!
  • 47 Едуард Петров-Едо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Не само ,,ДРЪЖТЕ СЕ", но и целият Древен, Праведен, Християнски, Български Народ, ДЪРЖИ ПРАВДАТА СВИШЕ! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛИТЕ, ЛЪЖЦИТЕ, КРАДЦИТЕ, ПРЕЛЮБОДЕЙЦИТЕ, МЪЖЕЛОЖНИЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, ПАЛАЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! АМИН!
  • 48 Нормален

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    Как може да се пренесат 67 милиона нека някои да каже как се носят в министерства с чували или кашони или по телефона колко пачки са ако са по 500 £те са белязани и веднага ще се хванат къде са вкарани
  • 49 йокин

    0 0 Отговор
    А кога другарите,люба к.сашо д.ще дадът път на младите,до сто години,ли ще са по тв студиата,да излязат,на чист въздух,нима са незаменими??????????????.