Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 16:00 35 529 62

Хасан Азис: Чашата на търпение в Кърджали отдавна преля

  • хасан азис-
  • кърджали-
  • цвета караянчева

В Кърджали все по-отчетливо се чува един много важен граждански въпрос от гледна точка на местния интерес – Какво направи депутатът на ГЕРБ като представител на управляващата партия за града? Аз не мога да посоча за последните години такъв, казва кметът

Хасан Азис: Чашата на търпение в Кърджали отдавна преля - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Интервю на Валерия Велева с Хасан Азис за "Епицентър":

- Областният съвет на ДПС в Кърджали излезе преди два дни с безпрецедентно остра декларация срещу г-жа Цвета Караянчева с искане за нейната оставка, въпреки че тя бе отхвърлена от парламента. Поправете ме, ако греша, г-н Азис, но не си спомням за друг такъв случай от страна на структурите на ДПС. За първи път реагирате с такъв остър тон срещу председателя на парламента. Защо?

- След като ръководството на ДПС поиска оставката на председателя на Народното събрание, Областният съвет на ДПС-Кърджали излезе с декларация в подкрепа. Изложихме и допълнителни мотиви, които звучат както в национален, така и в регионален аспект. За годините, в които съм в Кърджали, също не си спомням толкова остра реакция срещу представител на най-високо държавно ниво. Това е силен знак от района. Декларацията на Областния съвет получи широк отзвук и одобрение и от непартийни структури, от граждани, както от общината, така и от областта. В този смисъл искането за нейното оттегляне от парламента е израз не само на политически акт, но и на гражданската оценка.

- Да, декларацията носи и емоционален заряд, в нея е посочено, че се чувствате обидени от г-жа Караянчева. А тя твърди, че умее да изслушва хората, че е близко до проблемите на обикновените граждани, че обикаля по най-затънтените места. Къде е проблемът?

- Кърджали винаги се е гордял със своите представители – и в управленските структури, и от хората на изкуството. Но когато един представител на държавно ниво събира толкова негативи, когато показва арогантно отношение към хората, когато като председател на Народното събрание не отговаря и като поведение, и като достойнство, получавайки оценка от председателя на собствената си партия, няма как хората да припознаят този човек като свой представител. Затова тази декларация не е само политическа. Мотивите, които са изброени, са една много малка част от това, което е натрупано през последните години.

- Много са тежки обвиненията ви срещу г-жа Караянчева. Вие казвате „злоупотреба с власт и всяване на страх от властта”. Какво значи днес, в 21 век, да „се всява страх от властта”?

- Регионът ни е толерантен, добронамерен. Това, с което се гордеем е, че гражданите имат смелостта да реагират, когато някой покаже спрямо тях обидно отношение. Всички представители на регионалната власт са излъчени от ГЕРБ –да, нормално е. Но, когато тези регионални структури нямат смелостта да контактуват с представители на местната власт от други партии, това означава, че са под диктата на ГЕРБ. Ще дам конкретен пример - от 10 години нямаме нормален диалог с областната администрация, представителят на ВиК дружеството го е страх да влезе в кабинета на кмета, другите държавни структури действат по същия начин. Няма как да се реализира държавната политика, когато регионалните власти нямат нормална комуникация с представителите на местната власт. Оценката на хората за назначенията в регионалните структури е, че те стават само и единствено през партийния офис на ГЕРБ.

- Виждам как се опитвате балансирано и елегантно да се изказвате. Да ви попитам простичко - командори ли г-жа Караянчева в Кърджали?

- Това е обществена тайна. В Кърджали има един израз, че от чистачката до областния управител всичко се назначава от народния представител на ГЕРБ в региона. (Цвета Караянчева е единственият депутат на ГЕРБ в региона - б.а.) Това е оценката на хората. Отдавна чашата на търпението - и на гражданското, и на политическото, и на управленското, е преляла. Тази декларация е плод на това натрупване през годините.

- Казвате, че са политизирани дори религиозните празници и храмове. Спомням си, когато за първи път преди две-три години, под егидата на г-жа Караянчева хората в Кърджали бяха разделени в деня на хвърлянето на Богоявленския кръст - да не е на реката в централната част, а на друго място. Продължава ли тази практика да чествате на две места Йордановден?

- Настръхвам винаги, когато си спомням и коментирам въпроса за разделянето на миряните и политизирането на религиозните празници и храмове. Защото знакът на Кърджали е толерантността – под този знак ние градим своето ежедневие и бъдеще. И под този знак се опитваме да даваме оценка на нашата история. Но през последните няколко години „отгоре” се посегна на най-духовното, най-дълбокото, което човек носи в себе си - вярата. Нито аз, нито миряните в Кърджали можем да приемем, и това е дълбоката болка в нас, че на празника, в който сме постигнали обединението, в който сме намерили начин да бъдем заедно, дойдоха едни сили, които направиха така, че той да не се празнува заедно. Използвайки силата на властта, празникът беше политизиран и хората бяха разделени. Извинявайте, може би не трябва аз да го казвам, но към настоящия момент празникът беше отнет от вярата, от душите на хората, Защо и по каква причина? Всеки е добре дошъл, но когато са намесени политически лица и когато се прави под определен диктат, това вече е удар не само срещу единството, това е удар срещу най-дълбокото, най-съкровеното, което всеки носи - вярата. Това за нас е разделение. А председателят на парламента трябва да събира, да обединява, да дава знак. Има много голяма болка в кърджалийци по отношение на този празник. За първи път си позволявам да коментирам тази тема по този начин, но се чувствам длъжен да го кажа като кмет на всички , без разлика на вяра и етнос. И силно вярвам в мъдростта на духовните ни водачи, че празникът ще бъде върнат на хората!

- И това се случи по времето на ГЕРБ? Преди това не е ли имало разделение в честването на Йордановден?

- Това разделение започна преди 3 години. Винаги на този ден кърджалийци сме били заедно на реката и кръстът се е хвърлял на едно и също място в централната част на града. В момента чувствам и виждам напрежението в очите на хората, които ме питат, г-н кмете, нашият празник няма ли да го има? А празникът е там, където са хората. Празникът не трябва да разделя, а да събира.

- Откакто г-жа Караянчева стана председател на парламента, дошла ли е да изпие едно кафе с вас?

- От опита ми като като кмет на общината, знам, че е важен не само личностният, но и междуинституционалният диалог. И този диалог е задължителен за развитието и просперитета на регионите. Не си спомням в общината да сме имали среща и да сме пили кафе с народния представител на ГЕРБ от Кърджали.

- Макар че вие редовно на 3 март пиете кафе с представители на религиозните общности, това е ваша запазена марка.

- Гордея се с това като кмет и като кърджалиец. Благодарен съм на религиозните водачи, че от 16 години насам кмет, поп и мюфтия даваме знак на добруване и устойчив модел на отношения в нашето общество. Нарекохме го „Кафето на толерантността” и то е кърджалийската запазена марка, която искаме да предадем и на другите области. С голямо удоволствие наблюдавам, че вече и в страната „Кафето на толерантността” се възприема като послание за заедност.

- От ГЕРБ в града застанаха зад г-жа Караянчева и казаха, че тя е естествен, не назначен политически лидер, който 13 години се бори срещу хегемонията на ДПС в смесените райони. А вие казвате, че от чистачката до директора всички се назначават от ГЕРБ. Къде е истината?

- Истината е в резултатите, които се постигат на изборите. Истината е и в доверието на избирателите. За тези 13 години доверието на кърджалийци е за ДПС. Доверието намира своя най-силен израз и в представителите на местната власт. За тези 13 години не си спомням да имаме загубени избори за кметове на общини. За тези 13 години неизменно ДПС има мнозинство в местните парламенти и в кметствата. Досега този статут не се е променял и, както изглежда, няма да се промени. В Кърджали все по-отчетливо се чува един много важен граждански въпрос от гледна точка на местния интерес – Какво направи депутатът на ГЕРБ като представител на управляващата партия за града? Един проект, станал по нейна инициатива или съдействие!? Аз не мога да посоча за последните години такъв.

- Как коментират обикновените хора в града жеста с килимите трета употреба? Прави ми впечатление, че избягвате да споменавате името на г-жа Краянчева.

- Ясно е, че килимите ще бъдат израз на отрицателно отношение към този народен представител. Нито някой приема това като жест, нито би искал да бъде част от тази тема. Затова казахме, че Кърджали не е Цвета Караянчева и Цвета Караянчева не е Кърджали! Ето сега си позволявам да изрека името ѝ. За съжаление 13 години бе налаган един модел, който в крайна сметка се оказа не само непродуктивен, но и антистойностен като поведение на представител на държавното управление.

- Много болка съзирам в думите ви. Отдавна не сте говорили така откровено.

- Когато правим оценка за развитието си през последните години, болката ми се увеличава. Изразявам болката и мислите на хората, които осъзнават, че за тези години Кърджали загуби много. Можехме да постигнем повече, ако имахме диалог и работехме заедно.

- Това е, защото тя не е чувствала необходимост да помогне на града си или защото на експертно ниво не е осъзнавала какво може да направи?

- Първият ни акт след местните избори беше желанието на 7-те кметове на общини от ДПС да изпием „кафето на диалога” с представителя на централната власт в региона – областния управител от ГЕРБ. Но седмици след това, провеждайки политиката на областния председател на ГЕРБ, който е и настоящ председател на Народното събрание той започна съзнателно и по политически причини да спира решенията на общинските съвети, свързани с местните данъци и такси. Нещо повече, предварително обяви, че ще спре решението на ОбС- Кърджали преди то да е гласувано. На 5 от 7-те общини, които имаха решения на ОбС за актуализация на местните данъци и такси за 2020г. решенията бяха спрени. С този акт се лишиха хората, обществеността, районите от генерирането на повече средства, с които да се реализират повече проекти. И това се случи, въпреки изричния призив на министър-председателя и финансовия министър за увеличаване размера на местните данъци и такси, тъй като са много ниски. Ето това е реалността - от София надолу политиката на ГЕРБ се променя в зависимост от региона.

- Тогава всички кметове от областта излязохте отново с декларация и обявихте, че прекъсвате комуникацията с областния управител. Промени ли се нещо в тези отношения ?

- Не! От близо една година областният управител няма възможност за комуникация с представителите на местната власт. Тогава въпросът е, каква политика реализира той, ако няма диалог с местната власт и каква е неговата ефективност? Той е единственият областен управител в страната, който изпадна в пълна изолация от местната власт.

- Това ли е караянчевищината в действие, както обяви от трибуната на парламента вашия председател Мустафа Карадайъ?

- Това е най-малкото, което може да се каже. За годините на управление на ГЕРБ, нямаме нито един привлечен инвеститор в региона. В момента в Кърджали се откриват нови производства, но единствено и само, благодарение на усилията на местната власт. ГЕРБ обяви като част от инвестиционната политика в Кърджали създаването на индустриална зона. Тя беше определена за района на летището, което означаваше, че ще се ликвидира единственото летище в региона, което е огромно управленско недоразумение. Това не се случи, и досега нямаме нито нова индустриална зона, нито инвеститори от Китай , както беше обявено. Община Кърджали има готов технически проект за индустриална зона върху 250 дка, който беше изготвен по програма ФАР. Представял съм го многократно на областния управител с очакването да я развием заедно, но и това не се случи. Ето как липсата на диалог между институциите пречи на развитието на региона и не е в интерес на хората.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    76 8 Отговор
    Ханъмата ТКП ли? Или ще сте в нормалния халифат на султан ердоган.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    150 14 Отговор
    В Кърджaли имa eдин изрaз, чe oт чиcтaчкaтa дo oблacтния упрaвитeл вcичкo ce нaзнaчaвa oт нaрoдния прeдcтaвитeл нa ГEРБ в рeгиoнa. (Цвeтa Кaрaянчeвa e eдинcтвeният дeпутaт нa ГEРБ в рeгиoнa - б.a.) Тoвa e oцeнкaтa нa хoрaтa. Oтдaвнa чaшaтa нa търпeниeтo - и нa грaждaнcкoтo, и нa пoлитичecкoтo, и нa упрaвлeнcкoтo, e прeлялa. Тaзи дeклaрaция e плoд нa тoвa нaтрупвaнe прeз гoдинитe.
    СЕГА ПКП ТРЯБВА ДА ХВАЩА ПОД РЪКА ВОДАЧА- СЛЪНЦЕ И ДА БЕГА С 200 В ШУМАТА. НЕЯ НЕ Я ИСКАТ И В КЪРДЖАЛИ
    ОСТАВКА НЕПРОКОПСАНИ УПРАВНИЦИ!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #10, #51

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПКП

    104 2 Отговор
    Като не им харесва да одят пеш!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 шевкемет

    89 12 Отговор
    Ако е Цвете, то но не е за мирисане
  • 8 Логично

    27 132 Отговор
    Да им се даде статут като на Косово.И без това ,там няма българи.Така турската партия няма да трови живота на останалата държава.

    Коментиран от #9, #17

  • 9 Ташунко

    122 27 Отговор

    До коментар #8 от "Логично":

    Да бе - ще им се дава автономност! Тази земя си е наша, там ТРЯБВА да се говори на български, а не на гаджалски, както е понастоящем 99%! На който не му изнася - да стяга дисагите и да заминава за Търки - ей я къде е!!!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Тъжен факт

    86 13 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Това е валидно за всички градове в България.Без изключение!

    Коментиран от #12

  • 11 ъъъъъ

    21 22 Отговор
    гледай чашата на язовира да не прелее ..хихихи
  • 12 Българка

    111 14 Отговор

    До коментар #10 от "Тъжен факт":

    АА СЪЖАЛЕНИЕ СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ.ВСИЧКИ ГРАДОВЕ СА ПОД ГРОБАРСКО РОБСТВО
    ОСТАВКИ! СЪД! ЗАТВОР!

    Коментиран от #29, #56

  • 13 Логично

    27 37 Отговор

    До коментар #9 от "Ташунко":

    Да така е.Както и ,че граничиме със себеси -все българска земя ! Ама хората там ,вече са забравили езика ни.За това е по-добре ,да сме един стадион българи,отколкото джагали и всякаква тиня !
  • 14 Мунчо

    96 16 Отговор
    А я да го питам какво толкова направихте вие от ДПС за обикновенните ви избиратели? Същите демагози и мошенници като всички останали сте! Или се мислите за света вода ненапита???!!!

    Коментиран от #21, #24

  • 15 Дпс

    77 11 Отговор
    Явно започва да се клати и последният бастион на тази олигархическа политическа структура, уж пазеща правата на етническите турци, които по българската конституция след 1990 са български, равноправни граждани! Няма и как да запазят подкрепата си, при условие, че представители на тази партийка притежават палати, електроцентрали и заводи, а обикновения човек, гласоподавател е сиромах... дпс накрая ще си остане само с купените цигански гласове, но с времето и тази част от българското население, замогвайки и образовайки се, ще се усети, че са само интрумент в техните алчни ръце...
  • 16 ЦК на ГЕРБ

    78 12 Отговор
    Турското робство свърши Джингиби! Стигат ти кражбите! Само от водното огледало открадна поне 20 000 000 €.Пет хотела в Цариград имаш,засрами се!!!
  • 17 Що за щуротии

    97 4 Отговор

    До коментар #8 от "Логично":

    Кой ти каза че няма българи и кога за последно ти си бил в Кърджали?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КЪРДЖАЛИЕЦ

    31 41 Отговор
    ДПС И БСП, ВИНАГИ ЗАЕДНО!

    Коментиран от #59

  • 20 Кемал Ататюрк

    71 13 Отговор
    Да живее светска Турция !
    ДОЛУ Ердоган и Бойко Борисов!

    Коментиран от #23

  • 21 8699

    69 4 Отговор

    До коментар #14 от "Мунчо":

    Нищо не са направили за избирателите си. Смесените райони са най- бедните, с най- ниски заплати- местният феодал не позволява заплатите да растат. Североизтока. Интелигентни и образовани хора са третирани като нискоквалифицирани работници без професионална реализация, без развитие. Затова повечето емигрираха, ама по списъци се водят жувущи в Бг.
  • 22 На кантара

    70 7 Отговор
    Хвани едните и ги удари в другите.
    Оставка на Боко Тиквоко и Доган.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 8699

    72 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мунчо":

    От 30 год. за едно и също се "борят"- турски език в училище и предизборна агитация на турски език. За народа друго няма.
  • 25 БиБи Кинг

    23 5 Отговор
    Ха ха ха ха, браво философе, сванах ти твърдиа намек! Господжа Велева Доганска штом е при Асан да одумват ТКП значи,че и ти си и дигнал мерника на мойта! Ше я маана,само и само да запазим етническиа мир, ама кого да тура? Ако е балгарче че ти пречи, ром ко е, те па са необразовани! Некой арменче ако е, те па за Нанагорни курабий ше се сдърпате. Освен да помола Пембен Естоноглу паша пингвинлията да ме сфърже с някой от неговите членове от естонцкото му членцтво? Ем ше е европеец, ем ше ва опрая как си требе.
  • 26 СсОО

    41 10 Отговор
    Герб = ДПС
    Същите със същите похвати и методи,дядовците им обувки не са имали,а се правят на чорбаджии... англичаните казват,че вратовръзка та прилича на този на когото и на дядо му е приличала !!! Шуробаджанащина и купени дипломи,а ти се надяваш на интелект! Читави партийни назначения почти няма,още по-вече при ДПС.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гюро Михайлов

    80 0 Отговор
    А ти какво направи за Кърджали за толкова мандати, освен да крадете с вашите шуробаджанански фирми
  • 29 Balgarin

    19 16 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Да се издири Ip- адреса на тази,,Българка" и. Да се занимава. Прокуратурата.
    Свобода на словото,не означава да плюеш

    Коментиран от #57

  • 30 Иван

    46 1 Отговор
    Хасане ,не си Ти когато си гладен! ..нема пари за крадене..всичко краде Герб
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хектор

    19 1 Отговор
    Вместо командири ,да се чете командори!
  • 33 Къна

    42 12 Отговор
    Прав е г-н Азис.Малките населени места в България са като феодални владения на местният ГЕРБав кмет—дерибей.Хората с основание се страхуват за препитанието си.Полицията също е политизирана структура и е на страната на местните тарикати мошеници.
  • 34 БОРИМЕЧКАТА

    32 2 Отговор
    Хубаво е също и да разберем,колко струва кметското място,и как се избиват такива огромни инвестиции....
  • 35 КОЙ

    38 5 Отговор
    Тоя чужденец какво направи за България?.....Нищо. Но му плащаме добре за това.
  • 36 Скитника

    16 3 Отговор
    Решението: "Пряката демокрация: Ключът за/на Реформа"
  • 37 Анонимен

    20 4 Отговор
    Мнение на?!.. Герб и дпс се уговарят, а след това си пият кафето. Който и да дойде, така ще е. Работиш ли, си добре. Караянчева е на власт. Кво си иска ще прави, ще назначава, ще ти слага цигани, на всички дава кой кво иска. Що да не си вложиш парите в земята. 20 заплати и още 20 заплати. 200 000 лева след пенсия.. Живи и здрави. То българи няма. Весел слънчев ден, бате Бойко. Харесал я..
  • 38 Кърджали2239

    40 7 Отговор
    Мазни партиини предизборни ориенталски изказвания.
    Когато критикуваш се виж я огледалото ...Хасан Азис!!!
    Не съм от ГЕРБ Живея 40 год. в Кърджали.
    И за тези,които мислят е тук не живеят българи да прочетът малко история!!
    Какво Хасан Азис направи за града???
    Колко процента са българите работещо в Общината??
    Колко служители не са назначени от ДПС?
    Колко от договорите скючени с турдки фирми пропорционално с други?
    Какво е положението с благоустрояването на града,състоянието на инфраструктора,и т.н
    Градът от време оно е под управлението на БСП иДПС.
    Ако си инакомислещ си трън в очите им.
    Цвета и сие са пионки като някаква гарнитура в пъзела на Държавно безхаберие за този район!!
    Няма нужда да се прави нищо!!!
    Младите бягат от града.
  • 39 ддс номера

    18 4 Отговор
    предизборно прикриване на задружието дпс+герб ...с измислен конфликт....от този конфликт има интерес и герб
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 112

    11 2 Отговор
    Кина правите ва. Живи и здрави. Те се борят за кокала дпс и герб.
  • 42 незнайко

    18 1 Отговор
    Голяма статия няма две мнения ! Остава въпроса на КАКЪВ ЕЗИК СЕ ГОВОРИ В КЪРДЖАЛИ ? Имам предвид БЪЛГАРСКИ или ТУРСКИ ??? В това отношение информацията е МНОГО ЛОША !!!
  • 43 ПКП

    13 1 Отговор
    Това е положението, добре ДПС не харесват ПКП но досега не бяха изразявали така ясно позиция. Явно сега виждат накъде духа ватъра и се изказват. Всъщност ГЕРБ нарочно слага такива ПКП, а и преди за президент издигнаха Цачева за да видят кой ще се възмути. Явно това е част от начина за да разделят и да владеят. Лошо няма а ние сме опитни зайчета.
  • 44 Селим

    25 2 Отговор
    Ей, Асанчо, Асанчо, лъжеш като Асан. Кой пък баш на теб ти е пречил за нещо. Що се изкарваш затруднен, като си лисица кюмюрджийка. Брех да го видиш как изведнъж му стана тежко. Ми ти не иска ли я тая Цвета за Председател на НС? Колко далаверки си завъртяхте с нея? И сега, ах каква съм недолюбена мома.
  • 45 Кръстьо Пишурка

    22 3 Отговор
    Ааа, тая вече сме я гледали. Асан Азисчето в ролята на МНОГОСТРАДАЛНА ГИНОВЕВА. Сега остана и Делянчо и Аметчо да я изиграят тая МНОГОСТРАДАЛНА ГИНОВЕВА. Тя им е любимо произведение. Та няма да играят нещо от БОТЕВ или ВАЗОВ я? Те си знаят кой им е автора.
  • 46 Хасковлия

    24 2 Отговор
    А ти Азис, какво си направил за Кърджали за толкова мандати досега? Същите разбити улици, липса на градини, паркове и всякаква друга инфраструктура. Един от най-запуснатите градове, в които съм ходил и работил! Не знам, как не те е срам, че толкова чужденци минават по окаяната главна улица към Маказа и обратно. И ще ми обвинява някой друг, че нямало диалог...А вашите как гласуват бе, не са ли и те като овце - под строй?
  • 47 Грую

    10 2 Отговор
    Чашата няма проблем , но ако прелее чашата на язовир Кърджали виж тогава нещата вярно ще са много зле. Голяма бягане ще падне!
  • 48 bgred

    13 2 Отговор
    Хасан - Доктор Мишка е прав за съжаление, но и той не е цвете за мирисане.Лично за него от ГЕРБ няма никва далавера и за това е тъжен.
  • 49 БРЕЙ

    17 1 Отговор
    Няма отърване от туй "Турско робство". Минаха 142 години, все същата песен.
  • 50 Мемед

    22 1 Отговор
    Г-н Азис от 20 г. е кмет на Кърджали. Винаги от Кърджалийска област се избират по 4 депутати от ДПС. Интересно, те какво направиха за района ? Колко народ избяга от там - българи и турци. Като пишат такива неща, нека да погледнат гредата в своето око, а не да се правят на света вода ненапита.
  • 51 хеий

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Абе вие знаете ли какво искате?ДОГАН Е КАЛПАВ,ЦВЕТА БИЛА НЕ ЗНАМ СИ КАКВА, ИЗОБЩО ЗНАЕТЕ ЛИ ОТ КЬДЕ СА ВИ ВЬРТЯНИ ЗАДНИЦИТЕ, та коментирате колкото да се намирате на приказка ,или толкова ви сече това което имате в главите. по добре замлькнете.

    Коментиран от #61

  • 52 Аз, Донълдъ

    8 1 Отговор
    Ако спечеля изборите в САЩ, ши направя база и в Кърджали, та най-сетне гражданите там, да се почувстват Свободни и Независими.
  • 53 Пехливан

    13 0 Отговор
    Х.Азис а ти какво направи за този град?
  • 54 Истина

    18 3 Отговор
    НЕКА ДА КАЖЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОЗИ ТУРЧИН АЗИС ЗА ТОЛКОВА МНОГО МАНДАТИ ,НИЩО ? АКО НЕ Е ГОЛЯМОТО ТУРСКО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕШЕ ДА ВИДИ КМЕТСКО МЯСТО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
  • 55 Самолет

    7 2 Отговор
    Що не отворят летището за полети до Гърция и Турция.добри пари ще изкарат
  • 56 хеий

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Коя си ти ма,и не си никаква бьлгарка, като не ти харесва,куфара и да те няма.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Чук и Гек

    6 1 Отговор
    А га разстилахте скъпоценните килими не ривахте! Госпожа Караянчева е заявила участие в три телевизии и ще участва сама в 3 предавания от състезателен характер от ранга на ,,Минута е много за мен" и ще ви докаже, че не е гугутка!
  • 61 Правец

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "хеий":

    Еий сюргюн. Ти от де се исипа бее
  • 62 Гражданин

    1 0 Отговор
    Лъжат, мамят, но народ - турци и българи навън не прости. Заедно са в далаверите герб и дпс. Не им вярвайте. Работиш в турска фирма су, право, българин те гонят, защо цвета не защити, момчето ганчо, защото е бедно. Защо цвета или дпс изхвърлиха две семейства полицаи в една стая живеещи, за да настанят с учителски две малади икономическа полиция и ги няма никакви туркинките. Искам от тук да попитам, кое семейство поддържа тя, за да продължа, плащала им квартирата и прочие. Кажете ни. Очакваме отговор от др. Караянчева... Защо цвета от момчилград назначи или върна на работа 2009 тошко пенсиониран директор на мвр, на Ангелинка мъжа, преди пенсия работеща с диплом машинопис в банки... за да прогони еродита и угоди на дпс. 2 път го пенсионира и изпрати работешият син на тошко от училище по физкултура в Полиция Миграция, София. Взаимно си помагахте. Взаимно удряхте българите християни и еродит турци и се видяхте на къде нещата и започнахте да се ядете като краставици, а всичко дойде от вас, герб и дпс. И когато ви пишем не се обиждайте, а земите кой ги изкупи.. Имена ще пишем и казваме, кога ми сложиш белезници и в страсбург си взема пари и ги дам в хасково в детска градина, на инвалидните дечица. А не да вземат от земята оясък и в устата. И състрадателни пенсионери, покойници, да ходят и от магазина им купуват лакомства. Грешни сте, но както четем по-горе нямало кой да замести караянчева, а вие заминавайте. Постигнахте си целта. България без българи. Или към Ту