Last news in Fakti

7 Ноември, 2012 14:31 6 659 0

Александър Александров: Лудогорец държи на феновете си

  • александров-
  • лудогорец-
  • президент-
  • футболен-
  • фенове
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът на футболен клуб Лудогорец – Александър Александров заяви, че тимът от Разград дължи голяма част от успехите си до момента на своята публика. Той даде  специално интервю за екипа на Факти.бг, в което разкрива с какво спомага Лудогорец за развитието на българския футбол.


Бихте ли ни казали с какво Лудогорец спомага за развитието на футбола в България?

Ние се стремим към постоянно развитие. Започнахме на 30 май 2010г. Преди 2 години бяхме във В група. 30 май 2010 г. беше последният кръг от В група. Оттам  започнахме от нула, изграждайки първо бази, които са задължително условие за да има добър продукт, екип, структура и постепенно изграждане на тренировъчен процес. Постоянно се учим от грешките си, но няма бързи успехи, въпреки, че при нас успехите дойдоха сравнително бързо. Ние самите не ги очаквахме. Освен това,  Детско юношеската школа /ДЮШ/ е основно звено в клуба. Полагаме много усилия в кастинги и в тренировъчни програми, в бази.

Изградихте нови спортни бази, които са много по-модерни дори от националния стадион „Васил Левски“, има ли възвращаемост в отбора?

Смятаме, че винаги трябва да се надгражда и това е нашата цел – със селекции, с методики, с бази. Искаме стандарта и крайният продукт да са на нужното ниво. Цялата идея е да се направи този проект качествено и по европейски стандарти. Започвайки го, ние гледахме всеки един малък детайл да бъде на ниво.

Как успявате да напълните с фенове стадион „Лудогорец Арена“ при всеки домакински мач?

Публиката е много важна за нас. Най-трудното нещо е постоянно да имаме такава голяма подкрепа. На тях дължим  част от успеха. Правим всичко възможно да поддържаме феновете си, защото социалната ангажираност е една от основните ни цели.

А можете ли да ни кажете нещо за Алеята на славата, тъй като разбрахме, че планувате да изградите такава в близко бъдеще?

Твърде е рано за такива алеи. Да, имаме различни планове в тази насока. За сега не мога да дам повече информация за това. Имаме ресори, които се занимават с тези дейности. 

В момента в отбора има много чужденци. Да разбираме ли, че това не е тенденция и за в бъдеще, а ще се налагат млади таланти от ДЮШ, която се развива?

Дай Боже. Това е една от основните ни цели, след няколко години да имаме едно основно ядро от собствени футболисти. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА