Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 09:51 20 347 90

Ердоган отвърза тихомълком мигрантите към Европа

  • реджеп ердоган-
  • мигранти-
  • турция-
  • бежанци-
  • резово-
  • свиленград-
  • странджа-
  • граница

От Резово до Свиленград през последните 2 седмици незаконните влизания на българска територия са се увеличили в пъти. Българските власти не отричат, но отказват официална информация

Ердоган отвърза тихомълком мигрантите към Европа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Източник: "Биволъ"

По цялото протежение на българската граница с Турция се забелязва безпрецедентен наплив на бежанци от страните от Близкия и Среден изток. По оперативна информация на Биволъ цели бежански лагери на територията на Турция са освободени да преминават границата с България на път за Западна Европа. От Резово до Свиленград през последните 2 седмици незаконните влизания на българска територия са се увеличили в пъти. Наши източници от пограничните райони свидетелстват, че турската страна е вдигнала всички свои части по охрана на границата с България. Това на практика е осигуряване на безпрепятствен достъп за бежанците. Те свободно могат да влязат на българска територия. На наша земя те се изправят пред телената ограда, която обаче не представлява никаква реална пречка. Бежанците са предварително инструктирани от водачите си и са снабдени с всички необходими инструменти за преодоляване на оградата – резачи, стълби и копачи.

Някои от групите минават в Гърция и оттам на зелена граница влизат в България, сочат данните. От Гърция към България няма никакво препятствие, нито телена ограда. В момента са мобилизирани на пълна степен Гранична полиция и жандармерията. Нямаме данни засега за мобилизирани части на БА. Официалните институции мълчат и отказват да дадат подробна информация. Те обаче не опровергаха данните, че трафикът през границата с Турция е скочил в пъти през последните дни и не отговориха отрицателно на въпросите ни. На официалните запитвания на Биволъ просто бе отказан отговор. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски отказа да разговаря с наш репортер, оправдавайки се с бюрократични причини и процедурни правила. От пресцентъра на МВР ни посъветваха да четем пресъобщенията им. В тях няма нужната информация, но се забелязва, че през последния месец действително имаме зачестяване на заловените групи бежанци във вътрешността на страната. Само преди дни е била заловена поредната група от 12 души мъже, преминали границата с Турция, южно от от гр. Средец. Бежанците са заловени от граничните полицаи на наша територия. Този случай, както и много други обаче не е отбелязан в информационния бюлетин на МВР.

Телената ограда не спира нахлуването, но “харизва” българска земя на турците

Тези които влизат у нас, преодоляват много лесно изградената телена ограда, като или я режат, или я прескачат със сгъваеми стълби. На практика оградата изобщо не може да спре нарушителите на границата, но е едно нелепо и дори вредно съоръжение, споделят местните хора. Заради изградената ограда, една широка ивица от нея до граничната бразда остава недостъпна за населението в пограничните села. Хората се оплакват, че не могат да минават през нея, както на времето са минавали дори през порталите на т.нар. преградни “кльонове” по времето на Студената война, да си пасат и поят добитъка в пограничната зона, да посещават ниви и градини там. В замяна на това сега една широка ивица част от българската територия на практика се окупира от турските селяни оттатък и те свободно влизат в наши земи до оградата, за да ползват пашата или водите. Никой не ги спира нито от турска, нито от българска страна, защото граничните полицаи основно се занимават с бежанския проблем, но не и с турските селяни, влизащи в ивицата до оградата и ползващи част от мериите на пограничните ни села, се оплакват български селяни. Така всъщност оградата, изградена по идея на “Патриотичния фронт” не спира никак бежанците, но дава възможност за фактическа окупация на българска земя от страна на турски граждани. Така например пограничната р. Резвая, която е уникална със своя каньон и доскоро беше едно от туристическите забележителности в парк “Странджа”, вече е недостъпна. Тя на практика се е превърнала изцяло в “турска” река, защото до нея българските граждани нямат абсолютно никакъв достъп, благодарение на неефективната ограда. Отделен е проблемът за стотиците хиляди декари изсечени стари гори, за да бъде построена въпросното съоръжение.

Самата ограда бе построена на колосална средна цена от около 500 € за линеен метър и струваше над 200 млн. лв. Биволъ разкри в свое разследване през 2018-т г., че оградата е построена основно с участието на фирми свързани с депутата Делян Пеевски със силно завишени изкуствено стойности. /виж тук/ Проверка от страна на Прокуратурата, за злоупотреба в особено големи размери така и не последва.

Напливът съвпада с последните заплахи на Ердоган

В момента в България нахлуват предимно бежанци от Сирия, Ирак, Афганистан и Пакистан. Началото на увеличения наплив съвпада с крайното изостряне на отношенията между Турция и Франция и оттам с целия ЕС. Анализаторите сочат, че последните кървави терористични атентати във Франция и Австрия са именно провокирани от радикалната риторика на турския лидер Реджеб Ердоган, който разпалва настроения за “Джихад” срещу Европейския съюз и конкретно Франция в мюсюлманския свят. От 5 години Президентът на Турция отправя периодични заплахи, че ще пусне 3.6 млн. бежанци на територията на ЕС. Повечето пъти те бяха определяни като блъф и шантаж за разиграване на политически и финансови искания върху ЕС. Времето показа, че това не е така. Ердоган се вживя в ролята на единствен пазител и “гарант” за външните граници на Европа. В края на февруари т.г. Турция отпусна нарочно положението и няколко стотин бежанци се струпаха до границите с България и Гърция. Тогава лично премиерът Борисов призна, че положението е критично и ако бежанците тръгнат масово, ние не можем да се справим с тях. Армия и жандармерия бяха вдигнати на помощ на гранична полиция.

Сега обаче липсва каквато и да е официална информация, въпреки, че проблемът е много по-реален отколкото през февруари-март. Жандармерията е изцяло мобилизирана, но въпреки това не могат да бъдат разкрити и спрени всички групи. Още повече, че ако те трайно влязат в дълбочина на българска територия, няма как да бъдат върнати обратно, а единственият начин е да бъдат регистрирани и настанени в нашите крайно недостаъчни бежански центрове. В тях бежанците се оплакват, че буквално мизерстват. По 4000€ на човек вземат българските трафиканти, за да организират прекарването и транспорта от границата до покрайнините на София. Биволъ разполага с информация от местни жители, че по границата действа стройна и добре изградена организирана мрежа за трафикиране на бежанци, която разполага с транспортни средства и влияние в съответните институции, отговорни да следят и контролират подобна престъпна дейност. Поради тази причина, групите се извозват успешно до София, а оттам се поемат от други трафиканти за пренасяне през сръбската или румънската граница, като за това се плаща отделно. Маршрутът от страните на произход е ясен. Той е с крайна цел Германия, Австрия, или Франция, като България и дори Турция се явяват транзитни пунктове. Понякога се залавят малки групи, които се регистрират, за да се отчете все пак някаква активност пред Европа, че България спира част от трафика. Голямата част от влизащите от Турция обаче се транслират през Сърбия към Западна Европа, където е и тяхната крайна цел.

Премиерът Бойко Борисов с гордост показва на бившия британски премиер Дейвид Камерън как телената ни ограда пази Европа от бежанския поток. След това се случи “Брекзит”.

Колко бежанци е пуснала Турция към границите ни и ЕС?

Източници от там сочат цифрата 30-40 хиляди. Засега. Потвърждение няма как да има от нито един официален източник. Очевидно България не би могла да поеме подобно количество мигранти, а и няма ефективна система, която да е разработена, за да ги спрем по цялото протежение на границата. Действащата по времето на социализма електросигнална охранителна система тип “Кльон”, която спираше почти 100% от нарушенията на територията ни, бе изоставена и разрушена преди 20 г, със закриването на Гранични войски. Сегашните напъни за алтернативни методи се оказват крайно неефективни, скъпи и потенциално атакуеми от коруптивни практики. Днес всички стратегически гранични застави са разрушени или продадени, а полицаите и подсилващите ги военни спят в хотели и се хранят в ресторанти на свободни цени, което оскъпява тази дейност повече от десет пъти. Това облагодетелства някои собственици на туристически обекти в регионите, но е за сметка на европейските и български данъкоплатци, независимо от крайно неефективния резултат.

Охраната на границата днес се осъществява предимно по пътищата, без плътно патрулиране по браздата и с инфрачервени или уреди за нощно наблюдение ръчно преносими или монтирани на вишки. Трафикантите на бежанци обаче са много добре запознати с обхвата на засичане на тези уреди и знаят прекрасно къде са местата, които попадат под “сянка” за топлинно наблюдение. Това са предимно речни долини, дерета или стръмни скатове, които изобилстват по пресечения терен на южната ни граница. Групите се придвижват в “сянката” на уредите почти докато влязат на българска територия. Остава открит въпрос как трафикантите имат информацията за точните пътеки в термосянка и как понякога посред бял ден цели групи с бежанци влизат в България и необезпокоявано се транспортират във вътрешността с едни и същи микробуси, които чакат на оредварително уговорени места в близост до граничната бразда. Експиримент, който преди време Биволъ проведе с френски журналисти на границата до Свиленград, показа че свободно може да се премине от България в Турция и обратно без никакво смущение или намеса от страна на гранична полиция, нито от турските граничари, независимо от пунктовете за наблюдение, които не можаха да засекат “нарушението”.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    150 10 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ БОРИСОВ какво ще кажете
  • 2 Резил

    130 10 Отговор
    Защото Баце е приЕтел на Ердоганя ! За едни карантина, а за имигрантите ЕС туризъм,!
  • 3 Лелеее

    39 105 Отговор
    Големи “разкрития” , невероятно , и кафето не можах да си допия ...
    Но това как хората не могли да се разхождат по браздата ме просълзи ...
  • 4 ТаУмВзе

    178 11 Отговор
    Възходът на панислямистката Чума тепърва Започва! Меркелица закопа Европа с едно изречение.
  • 5 Грейс

    145 8 Отговор
    Далаверко, какво става със оградата бе, крадецо? Нали пазела от паразити, а? Сега пак ли ще ти пълнят хотелчето с командирован ите полицаи? Ама много се нагли, та чак предизвиквате гадене. Та далаверко, как така става, бе патриотарино, че все за своя угода работите.?
  • 6 дасд2

    159 15 Отговор
    Само калашника ще ни опази от тия примитиви.

    Коментиран от #88

  • 7 Евросатанизъм

    159 5 Отговор
    А защо не се отстрелват нашествениците??? За чий ни е тая граница тогава? Ердоган ни направи на маймуни всички, а евроджендърите само си приказва и размахват недоволно пръстчета. Нямам думи!!!
  • 8 Българка

    108 12 Отговор
    Caмaтa oгрaдa бe пocтрoeнa нa кoлocaлнa cрeднa цeнa oт oкoлo 500 € зa линeeн мeтър и cтрувaшe нaд 200 млн. лв. Бивoлъ рaзкри в cвoe рaзcлeдвaнe прeз 2018-т г., чe oгрaдaтa e пocтрoeнa ocнoвнo c учacтиeтo нa фирми cвързaни c дeпутaтa Дeлян Пeeвcки cъc cилнo зaвишeни изкуcтвeнo cтoйнocти.
    Всичко, което се прави от управляващите, начело със саратника на Ердоган, е да се симулира работа, а всъщност само се краде и гласуват антибългарски лобиски закони. Хрисо Терзийски дори се крие от репортери, а структурите на МВР искат увеличение с 30 % на заплатите си. Валери Симеонов, който на предните избори разхвърляше на границата влизащи да гласусват в България жени, сега се бори да прокара поправки, за да може мафията да застроява черноморието ни.
    НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ Е В ЗАПЛАХА И ТО НЕ САМО ОТ БЕЖАНЦИ! НАДЯВАМ СЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА СВИКА СЪВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ.
    ОСТАВКА! МУТРИ ВЪН!

    Коментиран от #19, #84

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Владимир Кънчев

    89 8 Отговор
    Тъй като в България няма "втора поправка на конституцията" за да не ги заваря някоя вечер в леглото си, трябва да се свържа с Динко и да подпомогна парично дейността му! Той и само той разбира от тази работа и може да свърши нещо полезно за мен! Държава няма - има политици крадци за това и оградата не може да спре и едно диво прасе камо ли изгладнял емигрант! Пълна дивотия - има още много да се мъчим. Иначе по пътищата ни има и гранична полиция и американски войници - какво правят - никой не знае!
  • 11 СМЕРШ

    66 7 Отговор
    Самата ограда бе построена на колосална средна цена от около 500 € за линеен метър и струваше над 200 млн. лв. Биволъ разкри в свое разследване през 2018-т г., че оградата е построена основно с участието на фирми свързани с депутата Делян Пеевски със силно завишени изкуствено стойности. НЕЩО ДА ДОПЪЛНИТЕ?

    Коментиран от #51

  • 12 Хасан

    71 11 Отговор
    Обама не искаше проруска Сирия и заплаши Ердоган да помага за дестабилизацията ...Турция като верен съюзник на Запада активно участва в подготовка на опозиционери ...планът беше разбит с намесата на Путин ..Есад се задържа ..Сащ взема петрола ..а проблемите останаха за Турция и Европа ..Турция се чуди какво да прави с 4 милиона бежанци .. Европа пък се чуди какво да прави с 1 милион бежанци и радикални елементи ...печеливша е Сащ ,Турция и Европа губещи
  • 13 Киряк Бойко турския везир

    21 30 Отговор
    Винаги съм готов да помогна на моя Султан Ердоган.
  • 14 Перо

    76 12 Отговор
    Дошлите имигранти трабва да бъдат насочвани към Банкя! Оградата на турската граница е паметник на корупцията,на мутренския режим!

    Коментиран от #21

  • 15 2020

    84 11 Отговор
    Виновен е Бойко Методиев Борисов -предател на България и българите.Виновна е Екатерина Захариева изключително неграмотна ,не само по незнание ,кой е проф. Балабанов и Академик Балан, но и най-слабия въвшен министър в цялата история на България от своето съществуване като държава.Виновни са ОП, Каракачанов, Валери Симеонов,Тома Биков Спас Гърневски и цялата групичка Герб.Няма Суверенитет, няма Българска политика.Има лазене в краката на турския поробител.Франция ще се справи но подлогата Мин Председател освен на Турция ни продаде за 8 F-16 на сащ /без веризповедание ,съставена от сектии, престъпни групи от негри и бели негодници.Това и истината.

    Коментиран от #31

  • 16 БПФ

    103 5 Отговор
    Може би защото съм от едно по-старо поколение, но не разбирам що за държава сме, че не си пазим границата? Нахлуване през нея, чрез разрушаване на гранични съоръжения, трябва да се третира като агресия срещу държавата, като нашествие ако щете - и агресорът да се спира с всички възможни средства, ако се наложи, с автомати и картечници !!! Трябва ли да се примирим озверели ислямисти да ни прегазят държавата, за да отидат да безчинстват в християнска Европа, заради някаква извратена толерастия? Пуснете по мрежата 380 волта ток, който все пак проникне, куршум !!! Да видим дали няма да се спрат !!! Каналджии от българска страна да се арестуват и съдят за държавна измяна и подривна дейност срещу България !!!

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Направо да ги пуска официално, а

    39 2 Отговор
    Ние да им осигурим транзитно коридор и Ес да си ги прибира, нали се защитават по между си и нареждат на останалите, франция , германия, птибирайте тези хора, нали сте с европейски ценности

    Коментиран от #48

  • 18 Е, да агресия е, ама франция германия

    43 1 Отговор

    До коментар #16 от "БПФ":

    Не дават да се реагира, европейски ценности, на чужд гръб и 100 тояги са малко, ние да търпим и отстъпим за македония и все в тоя стил, съшитата европа с бели конци
  • 19 Сиганка

    8 31 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Събота не ти ли е почивен ден,и пий ги тез хапчета едно и също

    Коментиран от #26

  • 20 Съгласен съм

    44 5 Отговор

    До коментар #16 от "БПФ":

    с теб на 100%,ама пак ние по-дъртите трябва,да я свършим тази работа! Тия "младите и образовани" освен да пищят по кръстовищата за власт и пари,за друго не стават.Те не знаят какво е АК7.62 ти за картечници им говориш....
  • 21 Последния Софиянец

    46 2 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Каква ограда ?Пробита мрежа.Едно време на турската граница имаше Атлантическия вал и Линията Мажино в едно.Служих там.А сега всичко е разрушено.

    Коментиран от #34

  • 22 бай Киро

    45 5 Отговор
    И какво излиза, че с оградата, ако изобщо се нарича ограда, по скоро съоръжение за грабеж на едни пари, патриотите са харизали българска земя на турците
  • 23 xxxxxxx

    9 4 Отговор
    АМУДЖИИИИИИИИИИ
  • 24 тикви от МС

    37 10 Отговор
    ОСНОВНИТЕ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА КОВИД19 СА ГАДНИТЕ МИГРАНТИ, ТАКА ЗАРАЗИХА ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ИСПАНИЯ. ЕРДОГАН НЕ ИСКА ДА ГИ ЛЕКУВА, ЗАЩОТО ЛЕЧЕНИЕТО Е СКЪПО И ИСКА МНОГО РЕСУРСИ И ЗАТОВА КЪШ КЪМ ЕВРОГЕЙТЕ И КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #27

  • 25 ПОРЕДНАТА

    32 4 Отговор
    лъжа на Тиквата рухна.
  • 26 Българка

    31 3 Отговор

    До коментар #19 от "Сиганка":

    На сиганите кифтета и кебапчета ли дадоха или нещо от чекмеджето на Баце?

    Коментиран от #85

  • 27 Иван

    28 6 Отговор

    До коментар #24 от "тикви от МС":

    И защо Ердоган трябва да ги лекува? След като те е много грижа за тях може да ги лекуваш ти, а да, то ние българите не можем да лекуваме българи, хората умират обикаляйки с линейка, защото не ги приемат в болница. Мигрантите може да си ги прибереш у вас, за да спасиш Италия, Франция..., от разпространение на ковид

    Коментиран от #45

  • 28 Бай вую

    39 2 Отговор
    Разпускайте държавата, щом не можем да си пазим границата, държава не съществува
  • 29 Хасан

    29 3 Отговор
    Всеки говори за последствията но никой не говори за причините ...Сащ иска да бъде едноличен лидер на света и по такъв начин прави мръсно на свои и на чужди ...бежанския проблем е поредния номер който се прави на Европа от Сащ за да не може да се обедини и да бъде конкурент
  • 30 Хасан

    43 4 Отговор
    Хората си живееха мирно и кротко под " диктаторските " режими на Есад и Кадафи но англосаксонеца им разби живота ..донесе хаос и война и последствия за Европа

    Коментиран от #44

  • 31 Саркис Мухибян

    7 35 Отговор

    До коментар #15 от "2020":

    Виновни са комунетата ,че въобще ни се натресоха . Най-вече оня резидента от Дондуков .
  • 32 Къде е оня фъфлещ пигмеи

    15 4 Отговор
    Динкууу от ямбулл да иде да ги тараши
  • 33 todKosh

    24 2 Отговор
    Стрелба и изпепеляване!
  • 34 Пачо Пича

    15 29 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Ти си навсякъде бе последния .Даже и на границата. И като бе тая линия Мажино ,ти какво спечели , с какво се подобри живота ти . Може би си хапваше сьомга и си пиеше фреш от портокал или си бършеше за-ника с 3пластова мекичка тоалетна хартия . Всички знаят ,че тогава границата бе такава ,не защото някой се страхуваше ,че някой външен може да влезе , ами да не би някой българин да не избяга при лошите капиталисти. Кво ще кажеш.

    Коментиран от #35, #43, #79

  • 35 Последния Софиянец

    22 7 Отговор

    До коментар #34 от "Пачо Пича":

    Помаците никой не ги спря да си ходят.Ходи си и ти в Измир!

    Коментиран от #37

  • 36 Реалист

    8 7 Отговор
    Ааа къде са философите които спореха че в гърция не можели да минат емигрантите:) Те и в българистан дойдоха бе чорапи:) ще помагат за прираста:)
  • 37 Хасан

    9 29 Отговор

    До коментар #35 от "Последния Софиянец":

    Помаците са първите ..те са били местни племена ..докато българи ,турци ,роми са пришълци

    Коментиран от #38, #39, #42

  • 38 Трол

    32 8 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Да чуя едно име на помашко племе, един помашки цар и име на държавата им! Асене освен с протурските и антибългарски писания, почна и фантастика да развиваш! ДАНС ако са заспали от психодиспансера трябва да вземат отношение!

    Коментиран от #52, #63

  • 39 Българка

    34 10 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Помаците са българи, които насилствено са сменили вярата си
  • 40 Русенец

    22 4 Отговор
    Името Делян Пеевски ще бъде запомнено в историята ни. А де блееха правителствените продажни твари, когато това превземане на територията ни се е случвало? И докога ще блеят? Докато стигне до Калофер ли?
  • 41 Мехмед

    15 15 Отговор
    Пускай го Ердо, пускай! Та да видят кон боб яде ли.
  • 42 Русенец

    27 9 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Как ще има помак, без да е имало българин и турско влияние преди това? Все едно виното да е измислено преди гроздето. Осъзнай се малко.
  • 43 Гост

    20 4 Отговор

    До коментар #34 от "Пачо Пича":

    Сега като избягаха българите при капиталистите що пак реват? Даже от Германия реват.
  • 44 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    И при нас така стана, Асене.
  • 45 Русенец

    19 4 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    За българи може да няма болнични места, но за черни избиратели има, че и кючеци ще играят. Нашия се е разбрал с Ердо да ги пусне тия. Напролет всичките ще гласуват за него.

    Коментиран от #58

  • 46 БОЕЦ

    20 6 Отговор
    Ай да видим как Шкембе войвода ще наложи вето на Ердоган респ. Турция! Жалки елементи с малки инструменти се подвизават по тези територии. Че и Захариева си плю на авторитета!
  • 47 Европа

    27 2 Отговор
    Европа няма да е същата ! Всичко се прави умишлено като много обикновени хора са заложници и използвани за постигане на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ цели на елитите !! Саудитска Арабия защо НЕ приема бежанците ??? Всичко е ПОЛИТИКА и игри на елитите, които са срещу мирна ЕВРОПА !!

    Коментиран от #50

  • 48 Русенец

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "Направо да ги пуска официално, а":

    Чакай ти, Европа да ги прибира. Тук ще ги държим. ЕС ще нареди, БХК ще изпищи, а вожда ще им раздаде гарсониери от жилфонд. Те пък ще гласуват напролет за когото трябва.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Русенец

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "СМЕРШ":

    Толкова неща се окрадоха.... Километри жп релси, огради, заводи..... Толкова ли няма кой да я отмъкне и тая телена ограда?
  • 52 наш

    13 10 Отговор

    До коментар #38 от "Трол":

    Хасан е едно изтормозено момче, което си отмъщава, чрез тролене за гаврите които той и баща му са изпитали в родната казарма.
  • 53 Русенец

    16 4 Отговор
    Защо новите Ф16 не пазят границата ни? За парад ли ги купихме тия щайги с радари?

    Коментиран от #86, #90

  • 54 Лесно е

    11 1 Отговор
    Пуснете ги да влязат. След няколко дни вече са разбрали какво се случва България и бързо бързо ще се махнат сами.
  • 55 Европа

    14 3 Отговор
    Европа да не спи, ами да види кои са политическите ѝ ВРАГОВЕ !! Повечето Европейски мирни, културни държави НЯМА да са същите !! Ще треперим от атентати ,нападения и заплахи от страна на чуждите имигранти ! С много от бежанските вълни влязоха и обучени терористи и обучени радикални ислямисти ! А Арабските кланове в Европа са най- страшни !!
  • 56 ПСР

    15 7 Отговор
    Баце е върл приятел на Ердоан.Баце е нашият спасител.Той ще яхне една линейка и право там,да инспестира.После,ще се чуе с Реджеп и всичко ще е ОК.
    Баце ни пази-споко.
  • 57 Еееехххххх

    13 4 Отговор

    До коментар #49 от "един от многото":

    Половината млади българи се изнесоха на запад. Да не би да са ги среляли. И те искат на запад а не в България.
  • 58 Иван

    6 8 Отговор

    До коментар #45 от "Русенец":

    Клипа е от септември и тогава никой не говореше за заразени и на недостиг на места в болниците. Преиначаваш нещата умишлено . Пиши дали сега има такива случаи, защото недостигът на болнични места и пациенти умиращи на улицата е сега.

    Коментиран от #75

  • 59 Защо ???

    10 11 Отговор

    До коментар #50 от "Karosel":

    Не бъди наивен !! Не виждаш ли,че стават атентати в Европа !! Кой и с каква цел ?? Използват се млади хора и те стават жертви за постигане на политическите цели на елитите !! Ердоган е време да си ходи !! Той не е съвременен политик !! Трябва им някой като Кемал Ататюрк !!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ПиПи

    11 2 Отговор
    Нищо ново. Всяка година същия сценарии. Европа пак ще киха няколко милиарда и така.
  • 62 Българин

    14 2 Отговор
    Байдън и глобалистите дадоха заповед гейропа да бъде заляна отново!
  • 63 Хасан

    10 19 Отговор

    До коментар #38 от "Трол":

    Помаци това са славянски племена като сърби и бошнаци ..прабългарите са пришълци на коне,като татари,хуни и тюрки но са се асимилирали ..приели са славянски език и култура ..вижте един един исторически български и турски филм ..същите ..брадясали ,на коне ,в шатри ..разликата е че прабългарите са дошли по рано от тюрките на Балканите като племе ..а турците са дошли няколко века по късно като имперска сила

    Коментиран от #65, #67, #76

  • 64 До шкембе ваевода

    23 1 Отговор
    Дебел, минирай границата. Нали се правиш на Патриот.
  • 65 Трол

    20 4 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Не мк обяснявай какеи са българите, аз знам! Думата ми беше за помаците, ти ми пишеш глупостите, че са славяни! Питам те с цитат от турски източник-Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите, нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език, освен български. “
    — Мидхат паша, Турция: Минало, настояще и бъдеще, 1878, №49, с. 1152. А ми кажи, тези какви са сине майчин?

    Коментиран от #72, #80

  • 66 2020

    16 3 Отговор
    Комунистите от Герб/Бойко Борисов ,приет за член на БКП на 18/19 г. при постъпването в Пожарникарското училще и продължава да е комунист в БСП /така също е агент Буда/;партийната секретарка в Кърджали Цвета Караянчева;Спас Гърневски ,комунист написал хвалебствени стихотворения за БКП;Екатерина Захариева, Тома Биков ,Георги Марков /агент Николай/и другите партийци от ОП-Валери Симеонов ,Каракачанов/пак агент/и да не забравяме ДПС/всички до един от ДС/.Как ,тогава България няма да е продадена на полицейската държава сащ/има секти за допълнение-20 на брой/и на мюсюлманска Турция.Къде Българският суверенитет?!Къде е Българската политика?Докато Б. Борисов и компания от Герб/партийци/,не бъдат премахнати ще бъдем подхвърляни като парцал от сащ и Турция.А граница няма ,нарочно .Така Б. Борисов си плаща още 2 месеца на власт.
  • 67 асддць

    16 6 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Май не си наясно с генетичните резултати, а? Доказано е, че прабългарите нямат нищо общо с тютки, мюрки и бюрки. Дори езика им е различен. Стига истамбулски лъжи и лобизъм.
  • 68 Окир

    8 18 Отговор
    Най големите примати са в Бг. Мързеливи, алчни,завистливи, крадливи ненужен материал

    Коментиран от #70, #74

  • 69 Минувач

    14 4 Отговор
    Толкова за договорите с Турция! Само корумпиран кретен като Борисов може да лежи на тази кълка!
  • 70 Да бе

    15 3 Отговор

    До коментар #68 от "Окир":

    И заради това, че сме ги научили на български, въпросните примати днес плюят антибългарска пропаганда. Дето има една приказка: храни куче да те лае.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хасан

    5 18 Отговор

    До коментар #65 от "Трол":

    Мидхад паша си беше военен а не историк ..

    Коментиран от #73, #77, #78

  • 73 АзАз

    21 4 Отговор

    До коментар #72 от "Хасан":

    Значи Мидхад паша не разбира, а ти патладжанчето ги разбираш, а? Браво.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Русенец

    13 1 Отговор

    До коментар #58 от "Иван":

    А злоупотребите със здравна каса с помоща на танцуващи орки от сега ли е? Допреди Септември 2020 не е имало злоупотреби, така ли? Айде, мисли малко, де!
  • 76 Русенец

    11 3 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Явно дилъра ти е намерил нещо качествено. Ама и ти си смръкал като руски пъйлесос. Откъде ги измисляш тия глупости?
  • 77 Русенец

    15 4 Отговор

    До коментар #72 от "Хасан":

    Мидхат е бил визионер с модерно мислене. Естествено - за империята, не за българите. Ама и колко е навредил на България, вие най-добре знаете. Точно неговата пропаганда, след освобождението, накарва хилядите турци в България да не се приберат в Турция, а да останат тук, като пипало на империята, захванато за крайчеца на Балканите. Сега берем ядове от това.
  • 78 Трол

    19 5 Отговор

    До коментар #72 от "Хасан":

    Хасане, не се казва беше а бил! Не си свидетел на станалото за да използваш минало предварително време а трябва да използваш мин. неопр. вр.! Ясно е що за стока си щом поставяш под съмнение турските източници, които ти давам! Много си ми под нивото, и ще ти го доказвам всеки път, тука, за да те унижавам!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Мехмед

    4 8 Отговор

    До коментар #65 от "Трол":

    Това, което си го писал е "възродителна" измислица, която все още се шири като категоричен факт в България. Посочочи източник, чуждестранен, а не фантастика на български. Няма такова нещо.

    Коментиран от #83

  • 81 Елка Николова

    11 3 Отговор
    Явно Ердоган се готви да пореден път да рекетира Европа за пари,иначе ще пусне емигрантите!Не че ги е спрял толкова,но 7 милиарда годишно му идват дюшеш.Част от тези пари са и наши които плащаме на ЕС.
  • 82 Baidon

    7 3 Отговор
    Ей сега, когато демократите застъпим на власт ще го оправим тоя клоун. доган ли е орел ли е? Ерташак ли е?
  • 83 Хамсал

    8 4 Отговор

    До коментар #80 от "Мехмед":

    Публикувано във факти.бг: — Мидхат паша, Турция: Минало, настояще и бъдеще, 1878, №49, с. 1152... Да беше прочел докрая поста, а не да се дървиш, като коте на суджук!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Лея 13

    5 7 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    А на "българки"като тебе рубли ли дадоха или долари:)
  • 86 shadow

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "Русенец":

    Бритчед,те още не са произведени ба😜🤧🤪
  • 87 Нане

    6 1 Отговор
    ма къде са гранични войски? Къде са тия подплашипуарници от Бойци? Имаше един Юнак дето ги лекуваше от Бургас ма Бойко му забрани по нареждане на американците и ханъм Меркил!
  • 88 3344

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "дасд2":

    Те изеха газовите пищови и въздушните пушки ти калашници, ама голем страх ги гони сакън некой да не им забие сачма в 200 килограмовите задници.
  • 89 !?!?!?!?

    3 1 Отговор
    Г Е Р Б- Г-РАБИ, Е- ЕФТИНО, Р-АЗПРОДАВА, Б-ЪЛГАРИЯ!!!!!
  • 90 Анджело

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Русенец":

    Как изтребители ще пазят от мигранти бе куко?