Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 12:00 11 453 42

Бюлетини на мъртви хора преобърнаха вота в Америка

  • бюлетини-
  • мъртви хора-
  • америка-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • божидар божанов

Доналд Тръмп загуби изборите в Съединените щати

Бюлетини на мъртви хора преобърнаха вота в Америка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От стената на Божидар Божанов:

Името на един от свидетелите е Джейси Джейкъб.

Тя работи в градската администрация в Мичиган от десетилетия, но през октомври е била преназначена в Департамента по изборите.

Под собственоръчно подписаните си показания Джейкъб твърди, че нейната задача е била да преглежда бюлетините, пристигнали по пощата, и да отсява онези от тях, в които гласоподавателят не е поставил подпис или са пристигнали след законния срок – 3 ноември.

Ден след изборите - на 4.11, когато всъщност се появяват всички съмнителни гласове от мъртъвци, нейният пряк началник ѝ заповядал да спре да проверява дали подписът в бюлетината съответства на този в щатската база данни. Както и изобщо да узаконява всички бюлетини, независимо дали в тях има подпис или няма. Третото указание било пликовете с бюлетини, пристигнали след 3 ноември, да бъдат завеждани със задна дата, за да бъдат включени в гласуването.

Според американските закони, валидни са само онези бюлетини, получени до 21:00 часа в деня на вота.

И досега се знаеше по какъв начин - конкретно в Мичиган, където до последно Тръмп водеше убедително, той бе победен от демократите. Малко след 6:00 сутринта на 4 ноември се появиха десетки хиляди бюлетини с глас за Джо Байдън, които бяха изсипани наведнъж.

Появата на свидетелските показания на Джейси Джейкъб превръщат съмненията за фалшификации в официални твърдения, които тежат в съда. Появата им е особено ценна, тъй като не всеки би посмял да направи такива показания, за да не загуби работата си – губернаторката на Мичиган е от Демократическата партия. Освен това, според федералните закони, ако свидетел, дал показания под клетва, се окаже, че лъже, може да бъде осъден да лежи в затвора до пет години.

Има и още една причина кантората на Джулиани да разпространи документа - на градско ниво в Детройт съдът отказал да кредитира показанията на Джейси Джейкъб. Така искането за одит на изборите в града било отхвърлено. Юристите на Тръмп обаче хвърлят усилията си основно за крайния рунд – общото дело пред последната инстанция – Върховния съд.

Друг свидетел е Мелиса Кароун, служителка във фирмата „Доминиън“, която осигуряваше софтуерното обезпечаване на изборите. „Доминиън“ се оказа фирма, обявила фалит през пролетта и оттогава не е обновявала софтуерния си продукт. В него пък има много уязвимости и пролуки, които лесно се използват за хакерско манипулиране на вота. В показанията си Мелиса Кароун разказва, че софтуерът преброил определена част от бюлетините повече от осем пъти. Освен това в нощта след изборите, и на следващия ден, до мястото, където се броели бюлетините, на два пъти пристигат два мини вана, които официално уж трябвало да доставят храна за ангажираните в изборния процес.

Наместо да спрат отвън – пред сградата, както обичайно правят колите с кетъринг, и да предадат храната, те влизат в гаража.

Кароун твърди, че от вановете никаква храна не била изнесена. Затова пък по-малко от два часа, след като колите си тръгват се оказва, че в гаража има оставени от тях 100 000 бюлетини.

Предполага се, че това са именно част от прословутите бюлетини от отдавна мъртви хора на по 120, 130 и дори 175 години, които преобърнаха вота на много места в Америка.

Бюлетини на мъртви хора преобърнаха вота в Америка


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ми

    72 13 Отговор
    То тея елитите на адренохром си ги избират. Ти като не си никой си никой. Твоят глас няма никакво значение. Всички ще ядете на Джо Байдън немития дърт ... И сега той ще си направи войничката. Ще удари Иран и айде готово.
  • 2 Слипи Джо

    68 6 Отговор
    Джендърцелите оправдават средствата !
  • 3 Ясно!

    79 5 Отговор
    Вече знам кой отново ще спечели изборите у нас!
  • 4 БАЙ Х@Й

    69 3 Отговор
    Дано не я блъсне някой РАЗСЕЯН шофьор!
  • 5 Това в България си е нормално...

    54 7 Отговор
    От времето на Цецо асансьорната шахта.Тука ни управляват мъртви души,затова сме управлявани от гробарска партия и крачим към гробарският парк с бодра крачка ,,червено армейска-болшевишка"...
  • 6 БАЙ Х@Й

    91 3 Отговор
    Загиналите в САЩ на 11.9 са по-малко от загиналите в опит да докажат истината за 11.9 !

    Коментиран от #14

  • 7 БПФ

    55 8 Отговор
    Дано върховният съд да си свърши работата, защото иначе американският народ ще я свърши. И тогава виновните за тоя опит за преврат, направо ще бъдат бесени по дърветата.
  • 8 Чичо Джо

    26 37 Отговор
    Лъжи, лъжи, лъжи... долни просташки лъжи! Сякаш в САЩ управлява Бойко Борисов! Очевидно навсякъде лъжците и простаците са еднакви!
  • 9 Дедо Вова

    27 4 Отговор
    То ясно, че пак Върховният Съд ще назначи президента там
  • 10 Колко ли

    48 3 Отговор
    Пък аз си мислех,че Цвъцко е бил 2 месеца на обучение в САЩ. Сега ми става ясно,че Цвъцко е бил в САЩ като обучител на демократите как се фалшифицират избори с мъртви души. Че то като гледам изборната система на САЩ е елементарна и много по-лесна за манипулиране отколккото в България. Колко ли милиончета демократите ще кихнат на Цвинокио?
  • 11 ракетко

    23 1 Отговор
    В америка китайците живеят по 17- години, като умре някой друг китаец му взема документите и става от емигрант официален американец и така
  • 12 Хаха

    8 39 Отговор
    Това са болните фантазии на поредния платен трол. Ех троле, троле виж изборите в Беларус и Русия.

    Коментиран от #22

  • 13 Behemoth

    6 1 Отговор
    Да бе !
  • 14 санчо

    26 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й":

    за този коментар всички плюсове на света ще са малко
  • 15 Здрасти

    7 15 Отговор
    5 милиона и "половина" мъртви вота повече ? Да ви препоръчам добър психиатър?
  • 16 Брей

    19 2 Отговор
    Брей най- демократичната страна е хваната в манипулация!
  • 17 3232

    36 1 Отговор
    Много статии пишете за мъртъвците, гласували в САЩ, ама на изборите в БГ мълчите и не разгласявате колко мъртъвци и емигранти 'пускат' бюлетини в урните по местоживеене.
  • 18 700

    13 1 Отговор
    А колко още има да учим от реалната демокрация.., иначе как беше - "американският начин на живот"?
  • 19 стоян георгиев

    6 21 Отговор
    еи тва се казва статия,другари!опашата лъжа която в последствие ще бъде разнищена и напълно опровергана.до тогава обаче ще има хляб за путиновите фенове които по една случаиност са много големирадетели за честни избори в полза на лъжеца тръмп!интересно как американските служби контролирани от тръмп са проспали 5 милона гласа квато е разликата на баидън с тръмп които са били явно незаконни както и масираната конспирация организирана от човек с деменция!за феновете на тръмп е лесно предвид умствените им възможности да повярват че много лесно се растоварват 100000 бюлетини и никои нищо не вижда и не знае!докарали уж храна ама останали 100000 бюлетини!!!хахахахахахаха!те били на умрели хора!нов смях!та ако приемем че тръмп е прав значи е имало сериозна конспирация включваща десетки хиляди организирани конспиратори и фбр лесно би могло да им влезе в дирите.все един от тези десетки хиляди конспиратори ще бъде открит и ще бъде накран да говори.та дерзаите другари ,до идването на дядо мраз и снежанка остава само месец!смях!

    Коментиран от #34

  • 20 Tikwun

    13 2 Отговор
    Голям кеф - Обратняците на Боко Тиквата пак реват за Тръмп! Ревте ку.............рви! Ревете ! Идва вашият ред- затвор и еб....не!Бай Ставри ви чака!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сандо

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хаха":

    Ами гледай ги бе!В Русия се излъчват онлайн всички секции,понякога има доста пикантни сцени,когато някоя разкрепостена и разгорещена гласоподавателка си покаже прелестите например.За Беларус не съм се интересувал.А в демократичната Америка сътвориха доста номера,за да не се вижда какви ги вършат в секциите.
  • 23 сандовал

    16 1 Отговор
    Ведно гласуват живи и умрели. Фалшиви избори, фалшива демокрация, не легитимен президент. Но изборите в Белорусия са нечестни и ще им наложим санкции. Измамници, а тука, какво, легитимни платени цигански избори, това ни чака?
  • 24 Гост

    11 1 Отговор
    Гласуването е илюзия за наивниците. Да си мислят, че могат нещо да променят.
  • 25 Да бе!

    7 2 Отговор
    Айде стига! Защо тогава не касират изборите! ?

    Коментиран от #35

  • 26 волен сидеров

    7 0 Отговор
    КОМПЮТЪРА Е ВАЖЕН-ТОЙ МАНИПУЛИРА ИЗБОРИТЕ-НО-ВСИЧКО СВЪРШИ -МАСОНИ,КАБАЛА...ДЕЙСТВАТ ЯКО -ОБАЧЕ ЩЕ СЕ СРИНАТ С ГРЪМ И ТРЯСЪК-ВДИГАЙТЕ ВИБРАЦИИТЕ И КАКВОТО ЩЕ ДА ПРАВЯТ -ОСТАВЕТЕ ГИ

    Коментиран от #28

  • 27 Нека позная

    5 6 Отговор
    и за капак няма нито една снимка, нито едно видео наблюдение, никакви други свидетели и нито един републикански гласоподавател , само две миски, които видели нещо. не бих се усъмнил, ако не изглеждаше фалшиво и безмислено.
  • 28 Епа

    5 7 Отговор

    До коментар #26 от "волен сидеров":

    Кой им виновен на републиканците, че са задръстени и нямат един хакер, който да даде отпор на ,,измамата,, или май просто не е имало измама и за това не е имало какво да се направи във виртуалното пространство

    Коментиран от #40

  • 29 БАРЕКОВ

    11 0 Отговор
    НА ТИЯ ИШИРЕТИ С МЪРТВИТЕ ДУШИ , ТЪПАКА ЦЕЦО ГУМЕНКАТА И ТИКВАТА ГИ НАУЧИ ТИЯ АМЕРИКАНСКИ УБИЙЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ !
  • 30 владо

    4 9 Отговор
    Статията чупи тъпомера. Дори за "Факти" е тъпа.

    Коментиран от #32

  • 31 йокин

    5 0 Отговор
    Байдън,Майдън-ДРУГИ,ДЪРПАТ,КОНЦИТЕ.
  • 32 Дългият

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "владо":

    Точно...стига провокации...Никъде другаде не прочетох че има такива машинации...

    Коментиран от #41

  • 33 Бивш левскар

    6 0 Отговор
    Който си е въобразявал че еврейско-саксонския модел е вещо като демокрация- дано се е събудил от розовия сън. Откакто убиха Ричард Лъвското сърце там управляват сатрапи.
  • 34 абе остави ги да си драскат, да се смеем

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Ако не им четем глупостите на малките кандидат путкиновци, как да си оправим настроението от тежкият работен ден. Днес изкарах 200 лева, чисто. След данъците. Както всеки ден де. Те колко ли вадят да ръсят простотии тука, не знам. Но се забавлявам с тях.

    Коментиран от #42

  • 35 защото едно дело се печели

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Да бе!":

    с доказателства. Не със слухове. След като действащият президент в президентска република, с подкрепата на болшинството сенатори, губи в консервативни, републикански щати, с републиканска администрация и власти, не могат нищо да докажат, значи.........
    Си загубихме пет минути от живота, да прочетем тази тъпотия и да пишем коментар. Заради една платена кифла.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Антон

    2 0 Отговор
    От цялата работа разбрах, че Сталин е бил прав: "не е важно, кой и как гласува а кой и как брои гласовете".
  • 39 БРЦК

    1 2 Отговор
    Тиквата и бай Дан-чо педофила са раднина
  • 40 нашия

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Епа":

    а защо тогава със спец операция на специалните служби на САЩ в Германия беше иззет сървара коъто брои гласовете-да се намира там машината е нарушение на конституцията на САЩ-като коментирате интересувайте се от цялата картина-а най-важните детайли са най-малките
  • 41 нашия

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Дългият":

    малко четеш значи-ако ползваш чужди езици-те българските писания са ясни
  • 42 нашия

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "абе остави ги да си драскат, да се смеем":

    събирай парици че един ден да не се наложи да плащаш за да си жив