15 072 36

Чирков бе обяснил защо се разболяват българите

Ако вие само се разхождате и мислите за добри взаимоотношения с хората ...

Чирков бе обяснил защо се разболяват българите
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Преди време четох интервю на възрастна холандка, която живяла 115 години. Питаха я, как е достигнала до тази възраст, без деменция и с толкова пъргава мисъл. Основното, което ми направи впечатление в отговорите ѝ, бе, че на първо място тя поставяше даденото ѝ от Бога качество да обича семейството, децата, внуците и правнуците си със същата сила, както и на младини. На второ място бе нейното отношение изобщо към хората. Най-важното, казва тя, на което се радвала, били успехите на нейните приятели, на всички, които живеят дори по-добре от нея. И забележете: това е така, защото тя смята, че и най-богатият може да живее добре само тогава, когато цялото общество е здраво и силно и успява в набелязаните си цели. Не я дразни, че някой друг е постигнал преди нея онова, което тя е пожелала да има. Възрастната жена благодареше на Бога, че ѝ е отнел най-лошите качества, които притежават хората – завистта, злобата, омразата и желанието за мъст! Напротив, отговаря интервюираната, много пъти, когато лично чувах нелепи неща по мой адрес, аз се усмихвах. Мога да потвърдя, че онова, което казва жената, е задължително изискване и качество, което трябва да притежава съвременния модерен човек.

-Кое ни вреди повече, лошите мисли или лошата храна?

-Като си променят мисловната култура, българите ще видят, че ще има по-малко болни. Но докато има избухливост, нетърпимост, желание за отмъщение, омраза, клюкарство – всичко това изтощава мозъка. А той изпраща сигнали към съответните гени, които от своя страна изпращат съответните ензими, и се започва – високо кръвно налягане, атеросклероза, ракови заболявания и други. Като прибавим и това, че се тровим с лоша храна и с цигари, можете да си представите какво е положението. Ако вие само се разхождате и мислите за добри взаимоотношения с хората и как да не сторите на някого нещо лошо, и ако се храните до 18 часа, с разнообразна храна, ще живеете по-добре. Природата за това е създадена да ни дава храна, която да ни дава и здраве. Навремето Хипократ е казал - "лекарят лекува, но оздравяването идва от природата!"

Александър Чирков

Светлина на душата му!

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 96 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Eli

  171 0 Отговор
  Вече 21 години съм жива благодарение на него.Дълбок поклон,Професоре!Думите са безсилни.
 • 2 Сила

  113 6 Отговор
  Нема как да стане! Омразата и завистта е вкоренена дълбоко в душите на нашето племе!!!!За справка- само прегледайте този форум!!!!!Друго не ви трябва!!!!И аз съм такъв, не го крия!!!!Българин съм и съм член на това общество!!!Жалко!!!

  Коментиран от #4, #8

 • 3 честен ционист

  50 13 Отговор
  Българите боледуват, защото така казаха началниците.
 • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 5 пройчо

  32 24 Отговор
  "... Ако вие само се разхождате и мислите за добри взаимоотношения с хората и как да не сторите на някого нещо лошо, и ако се храните до 18 часа, с разнообразна храна, ще живеете по-добре. Природата за това е създ..."****** И оФцете правят така...додето някой Тлъст и Прост Чобанин не им тегли ножа ,след като хубаво ги е издоил и остригал....
 • 6 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 7 Кой68

  74 0 Отговор
  В България още първите новини сутринта започват със катастрофи,убииства и корко са умрели,обедните същото и вечерните новини ни довършват.Във емисиите най-предпочитано е когато има да се говори/показва мрачното и сивото,трагедиите на хората..А доброто-не е новина........

  Коментиран от #11

 • 8 Баджо

  61 26 Отговор

  До коментар #2 от "Сила":

  Турcкoтo рoбcтвo рoди хoрa кaтo Рaкoвcки, Лeвcки, Cтaмбoлoв, Ивaн Вaзoв, бългaрcкитe гeнeрaли, кoитo нe мoжa никoй дa пoбeди. Бългaрия я грaдихa хoрa рoдeни прeди и cлeд 1878 г. Cлeд бoлшeвишкия прeврaт нa 9 ceптeмври oргaнизирaнaтa прocтoтия изби зa миг 3 хиляди души oт бългaрcкия eлит. Изби и дeceтки хиляди зaмoжни и cрeдни ceляни, кмeтoвe и cлужитeли. Хиляди умряхa във бoлшeвишкитe кoнцлaгeри. Прocтoтиятa и aлчнocттa изпълзялa oт ceлaтa и лумпeнпрoлeтaриaтa oт грaдoвeтe прeвзe влacттa cъc cъвeтcкa пoмoщ и ръкoвoдcтвo. Вeчe трeтo и чeтвъртo пoкoлeниe тaзи прocтoтия пoкaзвa, чe e нeунищoжимa. Тя уcпявa и зaтривa бългaрcкия нaрoд, уcтoял нa буритe нa вeкoвeтe, зa 70 гoдини. През тези 70 години като от селския дувар изпълзяха змиите - завист, злоба, омраза. Всички те са рожби на простотията

  Коментиран от #15

 • 9 Инспектора

  25 5 Отговор
  Глупости! Някой знае ли колко нацисти на 90+ години си живяха щастливо (може и още да живеят) в ЮАР?
 • 10 Матей

  27 4 Отговор
  Там в Швеция може да си живеят в идеални условия като в комунизма,но тука не може да си толкова всеопрощаващ,ще те помислят за неадекватен и злобарите вкупом ще ти се нахвърлят,ще те побъркат.Тук не е за францискански монаси,тук е чрево адово,бой на негри в тъмна нощ.
 • 11 Onq s motikata

  39 2 Отговор

  До коментар #7 от "Кой68":

  Умните хора не гледат телевизия! Аз например повече от 4г. не съм пускал телевизора и от 2 г. нямам социални мрежи.Телефона го ползвам за бързи разговори.

  Коментиран от #13, #36

 • 12 чети и помни

  28 1 Отговор
  Да прав е Д-р Чирков , но това се случва в Холандия? Да почива в мир! Ние , в тази държава от глоби за Хунтата и" фризиране" на закони , от които някое "Прасе" да печели , почти не знаем, къде се намираме ,само знаем ,че държата е на автопилот на" Тойота- Джип". Шофьора, много отдавна изпаднал в "Парична кома".
 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 ЛЛЛ

  41 0 Отговор
  Умният човек винаги може да отсее информацията. Браво на бабата! Много мъдра жена. Трябва да бъдем хора
 • 15 Сила

  46 2 Отговор

  До коментар #8 от "Баджо":

  Абе не е проблема само след 9 ти! Спомни си финала на " Капитан Петко Войвода"!!! Те погребаха България!!! Просто сме си такива хора!! Няма червени,зелени,бели или сини! Има само много прости и зли люде!!!
 • 16 Фни

  30 5 Отговор
  Онзи ден комшията в 14 часа взе да реже дърва. Как да не се ядосваш как дане изпитваш злоба. Трябва да си дебил. Не става. Долно племе сме и това е.

  Коментиран от #21

 • 17 Поклон

  15 2 Отговор
  Македонските пациенти, корумпираха Българското здравеопазване, защото плащаха, колкото за апартамент в София за да им се направи сърдечна операция, а това научи Родните лекари, че Здравната каса им плаща жълти стотинки и трябва да се действа по-различно. За съжаление, великите лекари в България, станаха жертва на Средата си, но това не омаловажава успехите им!
 • 18 Казуар

  22 0 Отговор
  В България Чирков имаше душмани сред лекарите.
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 20 Вересии

  24 0 Отговор
  Проф.Чирков е единственият, който публично заяви в Националния ефир, че Вътрешноболничните инфекции се наблюдават при 64-68% от пациентите, претърпяли вътрешноболнично лечение в България, във всичките й болници, и това години преди да настъпи Пандемията и той с основание се притесняваше от Пандемия...: “...над 90% от “реформираните” болници са пълни с бактерии и пациентите умират от инфекции” Световната статистика, преди Пандемията показваше, че ситуацията е сложна и това беше в подкрепа и на думите на проф.Чирков, който оповести навремето, данните от извършен одит на Българската здравна система, но тогава нямаше Пандемия...: “ Болничните инфекции убиват 16 млн. пациенти за година, или на всеки 3 минути умира човек, заразен в здравно заведение в света. Числото е по-голямо, отколкото ако всеки ден става самолетна катастрофа и няма оцелели.” “В Европа всяка година във връзка с медицински грижи се заразяват 4 млн. души, като за 37 хиляди изходът от инфекцията е фатален” По време на Пандемия, единственото, което е правилно, е да се преустановят плановите операции и всички болници да лекуват повалените от Вируса, защото какво означава “Чиста болница”, при 64% вътрешноболнично инфекции и липсата на хигиенни навици в медицинския персонал, както и подръчни предпазни материали?!?!?!
 • 21 От кое село си

  1 9 Отговор

  До коментар #16 от "Фни":

  Кажи да видим ко става там...
 • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  17 0 Отговор
  БОГ да прости ДОКТОР ЧИРКОВ
 • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  13 1 Отговор
  когато у нас се роди гений това ще е гения на зависта ЕЛИН ПЕЛИН
 • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  17 0 Отговор
  МИР НА ДУШАТА ТИ ДОКТОР ЧИРКОВ
 • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  14 3 Отговор
  ДОКТОР ЧИРКОН ще бъде кремиран и погребан в ГЕРМАНИЯ до съпругата му МАРИАНЕ БОГ ДА ГИ ПРОСТИ

  Коментиран от #32

 • 26 boby

  26 0 Отговор
  ВЕЛИК БЪЛГАРИН .ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛОТО ТИ.ТИ ЩЕ ОСТАНЕШ В СЪРЦАТА НИ ЗАВИНАГИ.
 • 27 Блогър ката Бети

  6 2 Отговор
  И към всичкото това,, разбира, се, се прибавя ген и култура, не пожелавай нищо на, ближния си, дори съпруга му или съпругата му..... това са неща които докторите ги казват по друг начин, БГ черта да завиждаш и да злословиш зад гърба, на друг, при условие, че не струваш пукнат пара, баба холандка, предполагам плюс качествения живот не ги преживяла тези ,, гадости,, които съсипват човек.....!
 • 28 Българина умира рано от лож живот!!

  18 3 Отговор
  Половината Българи се борят да оцеляват физически непрекъснато напрежение дали и докъде ще стигнат парите, дали за храна, дали за отопление, сметки данъци, ЧСИ та алчни Колектори, НАП, Отвсякъде Преса и Удари, а парите не стигат!!!! Българина яде лоша храна, тези, които трябва да следят за качеството са Корумпирани!!! Българина няма Сигорност за Утрешния ден, Постоянен Стрес!!! Крадливи политици, ЛОБИСТИ, Комисионери, и всякакъв вид Чиновнически рекет Убиват, съкращават живота на Българския Народ!!

 • 29 Лош живот!!!

  6 0 Отговор
  Лош живот!!!
 • 30 Тая

  5 9 Отговор
  115 годишна холандка сама се изкара ангел небесен:)))
 • 31 1122333

  21 0 Отговор
  Професоре, поклон пред светлата ви памет! Почивайте в мир и нека душата ви да е във вечен покой!
 • 32 циганин

  5 3 Отговор

  До коментар #25 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

  ЕЙ ЦИГАНИН ПИЯН ЛИ СИ ЧИРКОН ПИШЕШ.
 • 33 РЕВиЗОР

  22 0 Отговор
  Имах честта да работя с този голям човек от 1984 година, докато един министър на здравеопазването не му отне болницата,която той беше създал. За мен това, което го отличава от другите българи и го прави голям е, че изпрати много свои млади колеги в Фрайбург, Хюстън и на много други места, да събират знания. Много от тях сега са водещи в своята област. Бог да те прости Алекс!
 • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 35 Рошко

  2 1 Отговор
  Медиите и политиците точно и само за мисловна култура мислят, само от гръмки заглавия стредираха и поболяха народа а по болниците ги довършват
 • 36 Само питам

  2 1 Отговор

  До коментар #11 от "Onq s motikata":

  За това ли коня ти не спира да коментира под всяка статия?

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.