Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 20:20 41 513 231

Бил Гейтс може да пропусне България. Българите масово са чипирани

  • бил гейтс-
  • коронавирус-
  • ваксина

Mодерното образование уж е призвано да формира самостоятелно и критично мислене - уви, в България това е лукс, запазен главно за елитните училища, и то едва ли навсякъде

Бил Гейтс може да пропусне България. Българите масово са чипирани - 1
Снимка: Shutterstock

Близо един милион българи смятат, че коронавирус не съществува и това е световна измама. Милиони други вярват в други коспирации. Откъде се пръкнаха толкова много конспиролози в България? Веселин Стойнев знае отговора.

Пандемията от COVID-19 разболя не само телата ни. Тя показа и колко болни са мозъците ни. Потресаващи са данните за нагласите на българите спрямо конспиративните теории около коронавируса от представителното изследване на "Тренд", проведено в началото на ноември по поръчка на в. "24 часа".

В какво вярват българите?

Според него цели 52% от българите, смятат, че коронавирусът е изкуствено създаден. А това е с 10% повече, отколкото през юни. Днес за 40 на сто от населението вирусът дори е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на планетата! От 14% през юни на 21% през ноември пък е скочил делът на онези в България, които вярват, че Бил Гейтс стои зад пандемията, за да може да чипира хората заедно с ваксините и така да ги контролира. А 12% дори смятат, че коронавирусът се разпространява директно през 5G мрежата. Почти всеки четвърти пък е убеден, че изобщо няма коронавирус - това е световна измама.

Още по-притеснително е, че тези високи дялове са еднакво валидни за всички - млади и стари, високо и ниско образовани, граждани и селяни. Изследователите от "Тренд" споделят, че няма разлики по социално-демографски профил. Единствено висшистите, и то едва-едва, са с по-малки дялове сред конспиролозите.

Факт е, че пандемията отключи високи нива на конспиративно мислене в глобален мащаб. Истерията срещу 5G технологията също обзема немалка част от хората по света. В интернет и социалните мрежи, където се разпространяват множество конспиративни теории, информацията тече свободно и направо ни залива. Там няма авторитети или е лесно да се издигнат фалшиви такива, а общуването е доминирано от виртуални групи по интереси - така много лесно се надуват балони от еднотипни вярвания.

В България обаче изглежда има още много и преплитащи се предпоставки, за да се получи такъв отчетлив конспиративен български профил.

Една част от хората са склонни към пределно прости обяснения за всичко. Дори колкото по-голямо и трудно обяснимо е едно явление, толкова по-просто трябва да го схващаш. Иначе то ти създава не само когнитивен, но и екзистенциален проблем - страхуваш се от него. А конспиративното обяснение дава яснота и уют - като приемеш, че COVID-19 е плод на световен заговор, хем си разбрал нещата "от - до", хем си ги овладял - "това е положението, няма какво да се направи".

Разбира се, за да имаш конспиративна нагласа, ти изначално си "малък човек", изправен срещу и тъпкан от "големите" - правителства, фармацевтични корпорации, хай тек милиардери… Какво изобщо можеш да направиш срещу тях - нищо, освен да не им вярваш и да ги разобличаваш, че им "знаеш играта". За теб няма авторитети - премиери, лекари - най-малкото, можеш да си избереш алтернативни такива: кеф ти Борисов - кеф ти Меркел, кеф ти Мутафчийски - кеф ти Мангъров… На съседа вярваш малко повече, че е пред очите ти, ама не чак толкова, защото "и той един лъжец", а във Фейсбук приятелите с различно от твоето мнение просто ги разфрендваш.

Генерално погледнато - на никого не вярваш. Затова изобщо не можеш да си представиш, че в една ситуация и двамата може да печелят, та нали когато единият печели, трябва да е за сметка на другия! В този ред на мисли - трудно е да приемеш, че ако единият не пострада, може и другият да не пострада. Поради това и носенето на маски се оказва трудна задача, дори само като акт на солидарност.

Така този всезнаещ невежа и невярващ на никого страхливец, скрил се от всички под черупката си, но готов гордо да размаха среден пръст на целия свят, е едно дълбоко асоциално същество. От него едва ли може да се очаква сериозен принос към нацията, демокрацията и БВП-то на страната. И колкото повече стават тези хора, толкова по-зле ще са всички заедно на тази територия.

Защо в България има толкова много конспиролози?

Но защо са толкова много - може би България още е в плен на патриархалния свят и това е съпротива срещу модернизацията и глобализацията дори, разкрач между рода и обществото? Едва ли, този преход го извършваме отдавна и не може сега да откриваме по-големи нива на регрес отпреди.

По-скоро налице е резултат от нещо друго: тоталния срив в качеството на масовото образование. Като ти кажат, че си функционално неграмотен според изследванията на PISA, това не значи само, че не разбираш какво четеш - а че лесно може да ти се вмени какво изобщо да разбираш, доколкото и без това не разбираш. А модерното образование уж е призвано да формира самостоятелно и критично мислене - уви, в България това е лукс, запазен главно за елитните училища, и то едва ли навсякъде.

Избуяващото конспиративно мислене е резултат и от превзетата и покварена медийна публичност, където еднопорядково съжителстват лъжи и факти, пропаганда и аргументация, пошлост и почтеност. Добрата журналистика е изтикана по островите, а в блатото масовият читател, слушател и зрител става все по-безкритичен, всеяден и манипулируем. И няма защо една такава немислеща тръстика да се плаши от чипиране - вече е чипирана, процентите го показват.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 295 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    304 27 Отговор
    Прочетете какво пише на камъните от Джорджия и после ще си говорим за биологично оръжие. Като вторичен процес си бичат и психотронно оръжия и то от много години.

    Коментиран от #48, #87, #142

  • 3 Някой си

    347 39 Отговор
    Оснен болния мозък на крадеца Гейтс, аз друг не виждам!

    Коментиран от #163, #171

  • 4 Присмял се чип на "чип"

    431 33 Отговор
    Щом от джендърлибералистичната "медия" DW толкова яростно ви убеждават, че Билгей е невинен и няма конспирация значи има и то голяма !

    Коментиран от #101

  • 5 розово

    276 22 Отговор
    Българите от 25 години са заразявани от грипни вируси.Това заразяване сега стана в световен мащаб.Кой и защо го прави е логичен въпрос?.
  • 6 Ей филмари

    89 66 Отговор
    Никой не му дреме за нас е ,кой знае ,че съществувате ,че да иска и да ви чипосва...това е за богаташките страни..
    Арабите у пустинята дали ше ги чипосват?та и тука така,в тоя нашия Бейрут ко ши търсят

    Коментиран от #19, #53, #84, #88

  • 7 реалистъ

    228 34 Отговор
    Операция Ковид и масовата ваксинация бележи края на бялата раса и християнството!

    Коментиран от #10

  • 8 реалистъ

    319 14 Отговор
    Качествено образование според Дойче веле е: В училище да те учат че си безполов и сам ще си избереш какъв да си и да вписват майка ти и баща ти като Родител 1 и Родител 2
  • 9 хъхъ

    239 18 Отговор
    Този тръгна от гаража, обаче стана милиардер и сега се занимава със спасяването на планетата чрез сериозно редуциране на населението...

    Коментиран от #32, #39

  • 10 Samuel

    20 141 Отговор

    До коментар #7 от "реалистъ":

    В БГ истински християни са едва 0,01% от населението. Аз вярвам в Бог но не съм християнин. Мойта вяра си е Юдаизма.
  • 11 ДядоСтою

    285 14 Отговор
    Много са си добре те българите ако вярваха на всеки серсем нямаше да ги има хиляди години мерси за акълите

    Коментиран от #45

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    175 16 Отговор
    Значи вие сте гласът на държавата и си давате права да говорите от името на-Създателя,а Опонентите ви са ...Идиотите,така разбирам списаните ви недомислици!Само и единственно от вас говори богът-Браво !! Това Ваше Състояние е заболяване и психиатрията има за него точно име!Това се говори не само в бг,а навсякъде където има Мислещи хора!Идеята ви е прозрачна-масова Ваксинация!
  • 13 Циганин

    285 19 Отговор
    Драго авторче, ти малка подмолна душице забрави да споменеш че българина вярва в това че правителството вписва в статистиката починали от други болести и че издава положителни резултати на напълно здрави хора с цел отклоняване на общественото внимание от антиправителствените протести и също така стремежа на управляващите да усвоят евросубсидиите за борба с коронавируса. Знаеш авторче в какво вярва българина, но не смееш да го напишеш защото си драскач по поръчка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 1994

    216 8 Отговор
    Защото мислим и това ви пречи явно
  • 16 ДядоСтою

    133 9 Отговор
    За ваща сатанинска вяра знаем аифе е лево
  • 17 били миличък

    130 10 Отговор
    скоро, моето момче, скоро. нека първо се погрижим за герберляка тук и ще ти обърнем внимание - на теб и на цялото ти семейство. перманентно. скоро.

    Коментиран от #153

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Арабите

    20 29 Отговор

    До коментар #6 от "Ей филмари":

    Са си чипосани по рождение.А ние вървим след тях.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    97 2 Отговор
    Тоталният взрив е в качеството а живота на хората, образованието и медицината са само две от многото следствия. Когато се разклати лодката, всички са засегнати, но това разбират малцина.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ангелинка

    24 229 Отговор
    Бил Гейтс е светец, дарил милиарди долари за наука и здравеопазване.

    Коментиран от #31, #43, #170

  • 24 Коментара

    29 44 Отговор
    Добре че не сте попитали колко вярват в това че земята е плоска....е тогава щяхте да се видите в празник....ковид, 5Г...как да е..
  • 25 Народ

    58 7 Отговор
    който вярва, че пък било то и най-богатия цървул в света може да го чипира не може да бъде победен....
  • 26 Русенец

    159 13 Отговор
    Експериментите за модификация на човешкият геном се провеждат главно, чрез имплантиране на модификаторите, посредством носещ вирус вкаран в организма. Ковид19 е първа фаза. Когато обхване достатъчно хора от населението на света, ще последва втора фаза на генното модифициране - масова ваксинация. След това всички ще сме покорни, послушни, изпълнителни, раболепни, непретенциозни, работещи много и задоволяващи се с почти нищо. Който успее да се отърве и от двете фази, ще бъде заклеймен, преследван и репресиран до отвъждане.
  • 27 Ало ,аФторе

    137 9 Отговор
    Точно защото сме" конгнитивни и екзистенциални" сме оцеляли 500 години.И все сме били българи.Как ще ни " прескочи Гил бейтсчо? С овчарски прът,или трупешката? Точно такива като нас,му объркват плана...Абе кви са тези,там- на Балканите.Зомбирам ги от 30 г с " братята" а те не искат в кошарата!". Гил Бейтсчо, не познаваш и грам манталитета ни.Още повече поговорките на предците ни.Ще ти дам пример..." Три пъти мери,веднъж режи!" Но дори да ти е преведат,няма да вденеш конеца.Та ако искаш- прескачай.Още по добре!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 пешо

    53 1 Отговор
    боклук
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Не съвсем

    98 6 Отговор

    До коментар #9 от "хъхъ":

    То и Рокфелерови с една ябълка са милиардери, а случайно Бил е братовчед с Ротшилд нам си кой. А гаража е за колата не за компа.
  • 33 Това е

    15 89 Отговор
    малко племе, но изключително просто.

    Коментиран от #46

  • 34 санчо

    153 6 Отговор
    не им харесва ,че в България има трезвомислещи хора и се опитват да ги опровергаят,но фактите говорят!
  • 35 КОНТРАТА

    150 8 Отговор
    Може да сме бедни, но не сме прости да вярваме на соросоидите и техните грипове убийци.

    Коментиран от #225

  • 36 Верно ли

    104 1 Отговор
    "Немислещата тръстика" чете документи, публикувани в онлайн пространството и си прави изводи, а като види Дойче зеле спира до заглавието.
  • 37 Монгола

    128 5 Отговор
    Западните кретенопитеци още вярват, че доброто живее на запад, а лошото на изток!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 5ко

    125 3 Отговор

    До коментар #9 от "хъхъ":

    Не е тръгнал от гаража, а е от банкерско семейство. По майка е Мьрдок. Това за гаража е като приказката за Рокфелер и ябълката, която бил продал и т. н. т. В света такива "случайни" неща не стават.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 zorro

    72 4 Отговор
    Няма ли Господ за този лапач Гейтс?
  • 42 КОНТРАТА

    104 7 Отговор
    В края на годината ще се окаже, че умрелите в БГ са същия брой колкото умрелите за 2019г. само че, тази година масово ще ги изпишат на короната!
  • 43 Сливи за смет

    138 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ангелинка":

    И затова най - открито говори за редуциране на населението на Земята до 500 милиона. И се поинтересувай какви са последствията от ваксините му в Африка и Индия. Пък после го филантропствай колкото си искаш.
  • 44 Скорпион

    140 11 Отговор
    Много им е вътрешно, че не разбират България и българите. Много ги е страх. Не проумяват как няма нито една оцеляла империя, която се е докоснала до рода български. Ама няма монголска, няма римска, няма византийска , няма османска , нито Австро унгарска , нито нацистка, нито съветска. И всяка следваща империя която е посягала към нас си е мислила че тя ще оцелее, но ... !!! Самия народ български, понякога не разбира силата си.

    Коментиран от #49

  • 45 Не бе хич

    12 35 Отговор

    До коментар #11 от "ДядоСтою":

    не вярват за това сме такова дъно
  • 46 Мнение

    64 3 Отговор

    До коментар #33 от "Това е":

    Тоава чий го дириш тука?! Я бързо бегай при изтънчените и възпитани толерасти.
  • 47 Гост

    95 2 Отговор
    Неподатливите на пропаганда и промивка на мозъците вече им викат самозвани конспиролози.

    Коментиран от #58

  • 48 ТаУмВзе

    57 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Менталната Война срещу човечеството твърди, че няма биологични полове. Подмяна на Историята! И най важното, макета на 3 планети!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Политолог

    18 55 Отговор
    Всичко е казано, кво да говорим!?😂 Пропаднал и изостанал матрЯл...един продукт на трагедията в образованието в Ганьюстан, където основна идеология е кой ще си татуира по-дълъг ръкав на фона на "сине сине.." Между другото дължината на ръкава почти винаги е обратно пропорционална на големината на органа разположен в черепната кухина...

    Коментиран от #52

  • 51 Фактъ

    79 3 Отговор
    Дойче веле ! Не четете тези мошеници !

    Коментиран от #75

  • 52 Мнение

    36 1 Отговор

    До коментар #50 от "Политолог":

    Добре ли си бе мойто? Прекаляваш ли с нещо или си така от малък?
  • 53 То май май

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Ей филмари":

    То и ти си прав...
  • 54 Наистина само болен

    59 2 Отговор
    мозък може да твърди да си вкарвам ваксина, всеки път когато се появи опасен вирус и да съдействам за покачване на акциите на фармацевтичните компании, ще ме направи модерна и глобална. Обслужвайте Дойче Веле обслужвайте, ама по-елегантно.
  • 55 Балканите са полигон

    39 5 Отговор
    Този въобще не знае за какво става въпрос,някой чул недочул!
    Контролират ви и без чип,а дистанционно с технология с електромагнитни вълни на честотата на мозъка!V2K и Пси-генератори!
  • 56 АНЕНЕРБЕ

    91 2 Отговор
    ДОКАТО ТЕЗИ РЕПТИЛСКИ И САТАНИСТКИ ИЗЧАДИЯ КАТО ТОЯ БИЛ ГЕЙТС,КАТО РОДШИЛД,СОРОС ,РОКФЕРЛЕР И ПОДОБНИТЕ ИМ ЩЪКАТ БЕЗНАКАЗАНО ЖИВИ И ЗДРАВИ ПО ЗЕМЯТА,НА ТАЯ ПЛАНЕТА МИР,СПОКОЙСТВИЕ,СТАБИЛНОСТ И ПРОСПЕРИТЕТ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И ОТДЕЛНИТЕ СТРАНИ НЯМА ДА ИМА ТОВА Е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА.ЗА ДА НИ ИМА НАС,ТИЯ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ КАТО ВРЕДНИ ИНСЕКТИЦИДИ
  • 57 Политолог

    7 17 Отговор
    Ок съм бе мой що!? Да нямаш ръкави или се приспива с Галена?
  • 58 София

    79 4 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Да бъдеш конспиролог днес - това е комплимент. Означава че имаш критичнмислене и че използваш собствената си глава. Достатъчно е да погледнем миналото за да разберем че не трябва да ви имаме доверие. Знаем че ще ни осмивате но истината е че дори тези, които ви се подчиняват го правят от страх а не защото ви вярват и е въпрос на време да се откажете от античовешкия ви план.

    Коментиран от #59, #60, #226

  • 59 София

    12 0 Отговор

    До коментар #58 от "София":

    🍷наздраве
  • 60 Политолог

    12 77 Отговор

    До коментар #58 от "София":

    Напротив. Не е комплимент приятелю. Конспиратори са тези, които нямат знания, а всичко е казано...Четене му е майката, не да стоиш пред телевизора и Мангъров да те зомбира с глупости, като Кшпировски...

    Коментиран от #133

  • 61 Българите

    26 16 Отговор
    Сме неграмотници и хем мнителни и хем лековерни. Масово се вярва, че земята е плоска, че слънцето е лампа и е на 100 километра от нас. Редовно се дават пари на ало измамници. Политиците се възползват и вадят някой месия бащица хитрец, но некадърен и страхлив да направи реформи на кочината. На държавата и трябва някой по-смел да съкрати половината депутати и чиновници. Да даде привилегиите необходими на бизнеса и това да направи българите просперираща нация

    Коментиран от #64

  • 62 Ада е тук

    29 7 Отговор
    През 2021 година официално пускат на пазара V2K Глас в мозъка, който притежава такова устройство ще може да влиза в главите на другите около него,дори да им пуска музика и издава заповеди!Израел
  • 63 111

    64 3 Отговор
    Дойче Веле - медия за дезинформация и пропаганда на Илюминатите-Сатанисти. С ваксината искат да намалят населението на Земята. Повечето медии и политици са под контрола на Илюминатите.
  • 64 Генчо

    8 13 Отговор

    До коментар #61 от "Българите":

    Ако питаш мен и матряла трябва да се съкрати😂 сериозно...
  • 65 Невярвате ли в V2K

    22 6 Отговор
    Без слушалки! Устройство изпраща музиката директно в главата
    Първите прототипи ще са готови за масова продажба за другата Коледа.
    дир.бг
  • 66 hlхк

    57 3 Отговор
    поредно доказателство, че нормалния българин е умен човек
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Пак ли невярвате

    25 2 Отговор
    Футуристичната аудио технология "sound beaming'' (звуково лъчене) от израелската компания "Новето системс" ще бъде представена утре.предаде Асошиейтед прес.
  • 69 Цветеслава Гълъбова

    14 0 Отговор

    До коментар #67 от "Само СДС":

    Добре, разбирам те. Само да облечеш тази ризка...
  • 70 ordo ab chao

    35 4 Отговор
    Сатаната и неговите слуги постепенно установяват контрол над света.Неговите символи са навсякъде. Основен символ е пентаграмата(пет лъчевата звезда).Други символи са древните египетски символи, око,светкавица, черно-бели квадрати, диамант, сова и др.
  • 71 Ххх

    50 1 Отговор
    Е, поне мислим, ако ще и да е "конспиративно" и не блеем всички като овце в кошара.

    Коментиран от #82

  • 72 ФАКТ

    24 2 Отговор
    Аа Дойче веле не си губете времето с тъпаните им
  • 73 Остин поуерс

    23 2 Отговор
    Като видя Дойче Бутер и ми е ясно как ни храни.
  • 74 $$$$

    56 2 Отговор
    Явно българите имат интуиция. И пророците са казали че много народи ще изчезнат, а България ще остане.

    Коментиран от #77, #91

  • 75 Политолог

    12 18 Отговор

    До коментар #51 от "Фактъ":

    Дойче, мойче истината боли😂
  • 76 мда

    58 4 Отговор
    Православна България е голям трън в очите на световните кукловоди.
  • 77 Цветеслава Гълъбова

    10 0 Отговор

    До коментар #74 от "$$$$":

    Така е...даа
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Звездите ми говорят

    17 3 Отговор
    Еми да Ганьо е уникален.
  • 80 Руски хакер

    7 2 Отговор
    Май пак искаш спуканото гърне през 15 минути и половин заплата ааа отворко цитански??
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 123

    15 16 Отговор

    До коментар #71 от "Ххх":

    Не не , ти не мислиш , а повтаряш конспиративни теории , които някой друг е съчинил и на теб много ти харесват . Ето това е стадният овчи манталитет , тъй като великите конспиратори определено сте стадо и блеете доста силно . Когато човек вярва на всичко , което му напишат някъде и не мисли критично , това го превръща в овца
  • 83 Ха ха ха

    28 2 Отговор
    Чудесно, ако утре бил ГЕЙ пукне от собствения му вирус, даже и ще ударим един гьобек! Не ни дреме нито за него, нито за ваксината му - няма да ни липсва!
  • 84 Да знаеш

    29 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ей филмари":

    Има и още как. Не се интересуват от хората обаче.
    А и българите им пречим защото не се поддаваме на манипулации.
    Айде сега започни да мислиш, че всички сме в блатото нищо, че повечето народ вярва, че е самостоятелен електрон.
    Здраве и късмет от мен
  • 85 Сега

    29 3 Отговор
    В западните държави, повечето са овце, а в България излезе, че овцете са по-малко, нормално е да се притесняват 🤓 Били ще ми ваксинира от трите най-дългото и чрез банките не могат да ни извият ръцете 😜
  • 86 Изпушил пушач

    18 2 Отговор
    Да ви дам още една конспирация. Всички карантинирани, които познавам са непушачи. Значи първо забраниха тютюнопушенето на обществени места, а после дойде вируса. Айде сега помислете, анализирайте и давайте мнения!
  • 87 123

    4 16 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    И какво пише там на тия камъни бе 🤡 ? Я кажи да разберем .

    Коментиран от #104, #197

  • 88 За теб, може и да не им дреме,

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ей филмари":

    Но за мен им дреме,щот преди 20 години ме задължиха да си сменя личната карта с нов образец, а вие отидохте доброволно да си ги смените.
  • 89 Не знам

    32 2 Отговор
    Не знам за пушачите, ама по програма ще забранят яденето на истинско месо и млечни продукти, затова ни избиха животните, а едни западни политици започнаха да си купуват имоти по нашите земи... та бля бля велето нека си блее!

    Коментиран от #90

  • 90 То,

    6 0 Отговор

    До коментар #89 от "Не знам":

    За месото е дълга тема,но не бъркайте яденето с храненето.
  • 91 СПЕЦПИДARAZ

    8 3 Отговор

    До коментар #74 от "$$$$":

    Кои точно пророци и какво друго са пророкували за да станат пророци ? Като гледаш че сме най-бързо топящата се нация в света и не сме още по-бързо топяща се единствено заради по-тъмните ни събратя , дали е редно да се вярва на пророци ?

    Коментиран от #93

  • 92 един

    36 3 Отговор
    А кой е тоя Бил ГеЙ?

    Каква докторска степен притежава?

    Какво е направил, че да ми е важен?

    А баща му не беше ли един, дето е искал да стерилизира всички негри в САЩ?

    Чудесно решение е взел... такива психари нямат работа тук! 😁
  • 93 един

    17 1 Отговор

    До коментар #91 от "СПЕЦПИДARAZ":

    Всички българи ще се върнат... пък за ромеите не се притеснявай, тях Били ще ги оправи 😁
  • 94 Дойче швабен свинен

    23 1 Отговор
    Охоо минаваме на тежки обиди и агресия.истината вече излезе!ще се наложи да спрете интернета няма друг начин.
  • 95 Българин

    28 4 Отговор
    Нацията е сбирщайн от националности. А българите са народ. нашият народ на се топи, а просто сбирщайна се пръска по света, а българите сме си тук. Споко! Не ни мисли. Първи сме били тук, и последни ще си тръгнем. България во всеки!

    Коментиран от #96, #105

  • 96 не така

    23 3 Отговор

    До коментар #95 от "Българин":

    Всички западни кочини са сговнясани, те вече са ислямски държави, а българите имат непоносимост към исляма - искат, не искат - ще се върнат!

    Тук всеки не може да вирее, а ромеите са най-лесни, режеш им парата и хващат гората... тепърва ще има голямо преселение отново, че и чужденци идват.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ха ха ха

    23 3 Отговор
    И престанете да му връзвате на бля бля велето... в него се упражняват българи на хранилка при шорши, какво ще кажат да ви е през онзи 😋
  • 99 много вярно

    13 20 Отговор
    Много точна статия, напълно споделям мнението на автора, че "тръстиката е чипирана" и, че основният проблем е масовата липса на образование и функционална неграмотност от долу нагоре и от горе надолу. В която и да е институция се сблъсквам с такъв грандиозен непрофесионализъм, че тръпки ме побиват. А най-яркият пример е министър-председателят, следван от шефката на народното събрание, Дариткова, която била педиатърка прочетох тези дни, ...боже до къде се затрихме.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 плевен

    40 1 Отговор

    До коментар #4 от "Присмял се чип на "чип"":

    Аз също не вярвам на Дойче В... , и ми е гадно от българите, които работят за тях. С тези цифри искат да кажат, че сме народ от идиоти. Коректните проучвания показват колко човека са попитани и ред други показатели за тях.
    Ето и моя въпрос: Колко лаборатории по света могат да сглобят подобен вирус, и кой ги финансира?
  • 102 Шта сбохам

    23 2 Отговор
    Да бе ама тоя защо обижда хората с мнение различно от неговото? Или иска вземе тупалките мазно к о п еленце.
  • 103 Ханибал

    20 1 Отговор
    Много гнусен тип.
  • 104 Мислещ

    21 1 Отговор

    До коментар #87 от "123":

    Пише, че такива, кат теб, сме просто баласт!
  • 105 СПЕЦПИДARAZ

    5 6 Отговор

    До коментар #95 от "Българин":

    Искаш да кажеш че когато българите са дошли тук по тези земи не е живял никой друг и ние сме първите?

    Коментиран от #108

  • 106 Чоки

    40 4 Отговор
    Хора, които замениха мъжа и жената с родител 1 и родител 2, ни говорят за образование и липса на критично мислене. Айде драги безполови типове само не ни давайте дефиниция за критично мислене! Освен това, когато има факти за определени неща, за конспирация даже няма нужда да се говори-като чем трейлс на пример. Има изключително много хора, които не издържат на едни или други уродливи схеми и правят обществено достояние много неща, като застават с името си, показват и документи. Между другото, много се шумя Сноудън какви документи показа за незаконно подслушване, а най-сериозните документи са за контактите на определени правителсгва с други същества. Документи!
  • 107 Becker

    5 33 Отговор
    Само респект, поклон и искрени благодарности на автора на статията. За съжаление разумните ще станат малцинство скоро и ще бъдем хвърлени на лъвовете.

    Коментиран от #109

  • 108 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #105 от "СПЕЦПИДARAZ":

    Казвам, че когато Българският народ е дошъл тук, е разпръснал всичкото сбирщайн населявало тези земи по континента!
  • 109 Споко бе,

    11 0 Отговор

    До коментар #107 от "Becker":

    Ние сме лъвовете!
  • 110 Крис

    12 1 Отговор
    Тези хора се взеха за богове.

    Коментиран от #111

  • 111 Българин

    11 0 Отговор

    До коментар #110 от "Крис":

    Не се взехме! НИЕ СМЕ!!!

    Коментиран от #113

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Алекс

    0 3 Отговор

    До коментар #111 от "Българин":

    Кои вие?
  • 114 Не така

    35 2 Отговор
    Българите са началото на бялата раса, затова са и на прицел - войната е срещу християнството, семейството и българите, докато има българи, ще има и бяла раса!

    В малобритания затварят църкви, забраняват да се влиза в тях, много ми е интересно тук как ще приложат тая процедура за Коледа, дали новият комунизъм ще успее да затвори и Православните църкви или отново ще устоят?

    Вярата е вътре в нас, семейството е всичко за нас и го доказахме, няма да се справят лесно с нас - въоръжавайте се!

    Коментиран от #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Българин

    24 0 Отговор

    До коментар #114 от "Не така":

    Бих казал... Бъдете силни духом!

    Коментиран от #122

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ан@тема!!!

    10 0 Отговор
    Ан@тема!!!
  • 120 Ан@тема!!!

    21 2 Отговор
    Ан@тема на Бил и на дявола!!!
  • 121 Изпушил пушач

    1 2 Отговор
    Кво става? Нещо зациклихте.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Колекционер

    22 3 Отговор
    Искам скалпа на този българомразец!
  • 125 Фен на колекционер

    17 3 Отговор
    Само един скалп не стига!
  • 126 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Не съди по родителите си.
  • 127 един

    33 3 Отговор
    Не познават българите, ние сме особен чешит.. гледат, че търпим БОКО и ни мислят за глупаци, само, че не знаят, че БОКО ни устройва.

    Българинът се изхранва по 1000 различни начина, не се дразни, че някой краде, стига и на него да не му се пречи, не обича да изпълнява заповеди, освен тези, които си е наложил сам и не позволява на никого да застраши семейството му!

    Ядосаш ли българина, ще съжалиш, че си се родил и те го знаят, затова и гледат да ни унищожат по тънкия начин, но, каква изненада?

    Ако друг народ беше подложен на подобно унищожение, каквото подложиха нас - вече нямаше да съществува, а ние все още мърдаме... това най-много ги дразни!

    Не гледай, че сме мързеливи, явно, че повечето ги устройва това положение, но не ми се мисли, като дойдат да ни ваксинират - БОКО не случайно иска НАТО да ни ваксинира 🤣
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 МИХАЙЛОВ

    38 3 Отговор
    ...ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ ЗНАЯТ,
    НО ВСЕ ПАК
    ЗА ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ ЗНАЯТ
    НА КОГО Е ДОЙЧЕ ВЕЛЕ,
    НЕКА УТОЧНЯ,
    ЧЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ
    САМО ФОРМАЛНО Е НЕМСКО....
    А ВСЪЩНОСТ РЕАЛНО
    ДОЙЧЕ ВЕЛЕ Е 100% СОБСТВЕНОСТ
    НА ЦРУ НА САЩ
    И НА ДЪРЖАВНИЯ
    ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ
    И ПРЕДСТАВЛЯВА
    ПРОПАГАНДНА ДИВЕРСИОННА
    ЦЕНТРАЛА НА ЦРУ ЗА ВОДЕНЕ
    НА ИДЕОЛОГИЧЕСКА АГРЕСИЯ
    ДИВЕРСИЯ И ВОЙНА,
    ЗА ПРОПАГАНДНИ КАМПАНИИ
    И МАНИПУЛАЦИИ,
    ЗА ЛЪЖИ И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ,
    ЗА ОБРУГАВАНЕ НА ВСИЧКИ
    КОИТО КРИТИКУВАТ
    ИЛИ НЕ СА СЪГЛАСНИ
    С БЕЗУМНИТЕ ПОЛИТИКИ
    И АГРЕСИИТЕ И ВОЙНИТЕ НА САЩ,
    С ОТВРАТИТЕЛНИТЕ И ГНУСНИ
    "ЦЕННОСТИ" НА САЩ,
    С ЛИЦЕМЕРИЕТО
    И ЦИНИЗМА НА САЩ,
    С ВАРВАРСТВОТО НА САЩ,
    С ФАЛШИВАТА
    ДЕМОКРАЦИЯ НА САЩ...
    ...ГЕРМАНИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО
    НИТО С "ДОЙЧЕ ВЕЛЕ"
    НИТО СЪС "СВОБОДНА ЕВРОПА"...
    ...ТЕ СА НА ЦРУ НА САЩ...
    ...ФОНДАЦИИТЕ "КОНРАД АДЕНАУЕР"
    И " ХАНС ЗАЙДЕЛ"
    СЪЩО РЕАЛНО СА НА ЦРУ НА САЩ..
    ....ТАКА ЧЕ ЦРУ НА САЩ
    НЕЗАКОННО ФИНАНСИРА
    И СЪЗДАДЕ РЕЖИМА НА БЪЛГАРСКАТА
    МАФИОТСКА ХУНТА - ГЕРБ...
    ...ЧРЕЗ ТЕЗИ ДВЕ ЦЕНТРАЛИ
    НА ЦРУ НА САЩ
    ДЕЙСТВАЩИ В ГЕРМАНИЯ
    ПОД ПРИКРИТИЕ
    УЖ КАТО НЕМСКИ ФОНДАЦИИ...
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 София

    23 3 Отговор

    До коментар #60 от "Политолог":

    За четенето си прав но в този случай има вече много свидетели - доктори и медицински работници от болниците - преследвани и заплашвани. Виждаме какво отношение имат към болните . Всичко се разрушава пред очите ни. Блажени са вярващите в ЗСО. Самата идея за пандемията е вече фикс идея в живота на всеки човек а може би точно тази идея е чипът, който искат да ни " имплантират ". Не е нужно да бъде физически чип, както вярата, невидима но умело използвана подчинява масите.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 СусБе

    13 9 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ 1875г.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Конспирация

    23 1 Отговор
    Матрицата вече реве, жалки манипулатори
  • 139 Поредната

    18 1 Отговор
    Доза фекалии от ДВ 😅
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Гост

    33 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Тази статия е писана за мен, бре!
    Ама не я разбрах,защото съм функционално неграмотен.
    Уж образованието гради индивидуално и критично мислене, дето всеки го има в Бг, пък после сме го нямали? Били сме манипулирани. Западняците като 90% са коне с капаци, имат ли го?! Или там не са манипулирани , а дисциплинирани?!

    DW и всички други, даже и име на автора не видях, но може да е родоотстъпник, да си хванат чантичките, едните да ходят при ДВ , другите в Русия, третите в Индия и да ни оставят българите на мира, да си оправим държавата пък ще си живеем, както можем.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Стойнев, Българина не вярва

    20 0 Отговор
    На Крадци, Лъжци и маниполатори!!! Елементарно е!!!
  • 146 аребебегай

    23 0 Отговор
    Това лято за първи път не отидохме на почивка на Хавайските острови заради коронавируса! Досега все не ходехме заради парите.... аго е..
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Цру

    11 3 Отговор
    Ковид 19 е етап от" Прозореца на Овертон"

    Коментиран от #157

  • 149 Роко

    6 25 Отговор
    Като гледам коментарите и гласуването за тях, става ясно, че процентите са още по-големи и наистина материала е много лош. Едни и същи хора твърдят, че хем няма коронавирус, хем ни заразяват с него умишлено, че да намалят населението. Пълно е със заблудени овце. Скоро само ще се смеят на простотията си или ще станат първи защитници на ваксината и ще плещят наляво и надясно, как всичко са знам от самото начало.

    Коментиран от #152, #155

  • 150 случаен

    21 0 Отговор
    имало конспирации,ами ще има,тез умните богаташи,като са толкоз загрижени за проститеи все разправят,че не са верни тез теории,честни ипочтени са,все се крият по разни тайни общества за избрани и все на 4 очи се договарят,от какво се крият,тез честни умници
  • 151 верно ли

    23 3 Отговор
    Вече разбрахме кой е идеолога на неофашизма ,а вероятно и на COVID19!
    Нарича се Клаус Шваб (Klaus Schwab) и както се досещате Германец-Марксист-Фашист.
    До като не ограбят ,фалират,ваксинират и чипират всички мисирките ще крякат за COVID19.

    Коментиран от #156

  • 152 Конспираторчето

    38 1 Отговор

    До коментар #149 от "Роко":

    Две крави пасат и си говорят: - Имам натрапчивото чувство, че хората ни хранят, само за да доят млякото ни и един ден ще ни убият и изядат! - рекла едната. - Ох, моля те!- измучала другата - Дотегна ни вече на цялото стадо с твоите теории на конспирацията!

    ,,,,,, и ти ли си от стадото??
  • 153 Човека Коза 🐐

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "били миличък":

    Трябва !!!
  • 154 3333

    25 1 Отговор
    Аз мисля, че автора е сериозно облъчен, разбирай с промит мозък.
  • 155 ха ха ха

    32 1 Отговор

    До коментар #149 от "Роко":

    На коя ваксина?

    На тази дето я скалъпиха за 6 месеца и я гласят да я слагат, преди да са разбрали дали е вредна ли?

    Не мерси, ако искаш и моята моеш си сложиш 😂
  • 156 ха ха ха

    26 1 Отговор

    До коментар #151 от "верно ли":

    Той хубаво е идеологът на тая манджа ковид, хапят го кучетата и няма лошо... по-притеснителното е, че световния елит е в такива фекалии, че вече се чуди с чии идеологии да задържи властта!

    Войните на килъри, педофилските пръстени, измамите, кражбите им вече започнаха да извират и вместо да си приказваме за тях, се преструваме на болни!

    Всички педофили в Германия, получават деца за отглеждане, докато им омръзнат, всички скаути в САЩ са били изнасилвани - някой чул ли е за това?
  • 157 Пишо

    0 3 Отговор

    До коментар #148 от "Цру":

    Ами стани и го затвори този прозорец!

    Коментиран от #199

  • 158 Антон

    20 0 Отговор
    Е, няма страшно де, нали и без друго ще затварят училищата! Следващото поколение, ще вярва в Дядо Мраз, капитан Америка и че Земята е плоска!
  • 159 34лррл3рл

    21 2 Отговор
    Когато ви говорятнещо от дойчевеле или сороските медии- не слушайте! А ако случайно чуете, направете точно обратното и ще сте добре.
  • 160 ТЪЙ ЛИ

    25 2 Отговор
    КОНСПИРАЦИЯ ,КОНСПИРАЦИЯ АМА ВЕЧЕ ГОВОРИТЕ КАК ЩЕ НИ ВАКСИНИРАТЕ ,НО ТО БИЛО КОНСПИРАЦИЯ НО ЩЕ НИ ВАКСИНИРЕТЕ НО ТО Е КОНСПИРАЦИЯ А ТЕРОРИСТИ?БЪЛГАРИТЕ ПЪК ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ВДИГА НА СТАЧКИ ПРОТИВ ЛЪЖАТА КОРОНА И НАДЗИРАТЕЛИТЕ ГИ БИЯТ ЗАЩО БЕ ?

    Коментиран от #185, #186

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Мнение

    32 2 Отговор
    Абе ей критиците и аналитиците, особено от ционистки медии като DW!!!
    Какво означава конспирация - твърде налудничаво звучаща теория, която според мнозина противоречи на всякаква логика и просто няма как да е истина!
    А как би могла такава теория да се окаже истинска?! Ами като се разгледат резултатите и фактите!!!
    Имаше стотици съвестни лекари (вкл и в Сащ), които излязоха с лицата си и имената си и обясняваха как са принуждавани да увеличават бройките от ковид изкуствено (за какво им е на тези хора да си съсипват живота заради конспирации)???!!!
    От друга страна Б. Гейтс е патентовал ваксина срещу корона вируси още през 2014-15 г, след което към края на 2019 говореше за евентуална пандемия от коронавирус и няколко месеца по-късно предсказанието му стана факт! Няма да споменавам, че същия индивид доказано е финансирал неизвестни дейности в лабораторията в Ухан!!!
    Също така няма да пропуснем и факта, относно постоянното хулене и санкциониране на запада срещу Русия! Тя била анексирала Крим (автономна република подарена на Украйна с договор), а същевременно сащ имат военни бази по целия свят и яко точат ресурси!
    Освен всичко, гледах и клипове с военни самолети пръскащи неизвестни вещества над облаците?! Ами "бъдещия" президент на сащ, Джо ПенсионерДън, който не помни имената на внуците си, тръгнал да става президент??? Че даже бил с най много гласове в историята на сащ??? Абе вие еб@вате ли се???
    Ако нещо прилича на патица, грачи като патица, ходи като
  • 163 Непростимо

    4 14 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Съдейки, по това което казваш, съм сигурен ,че ти трябва психолог.
    Може ли, толкова примитивно мислене , от уж образовани хора???
    Кой ви даде възпитанието ,първите 7 години , та сте толкова изостанали хора?
    Толкова ли бързо, изперкаха хората в тази България , въпреки членството в ЕО,и милиарди евро наляти в България, не може да отчетем напредък, в трансформацията към европейци , на голяма част от българите .
    ситуацията е една и съща, както в бизнеса ,така и в социалния сектор.
    Хора с такова мислене, не трябва да се притесняват от вируси а от себе си!.
    Комунизма действително е погубил, голяма част от трезвото мислене на Българите.

    Коментиран от #168, #169, #173

  • 164 Ван Хелзинг 🚁

    10 1 Отговор
    Че конспирациите са истина я се опъни на някоя голяма държава и си прокарвай интересите без да слушаш като куче ще ти спретнат война а дипломацията не струва тя важи само за големите играчи ние като народ не сме глупави а управляващата върхушка
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Кисело Мляко Power

    8 3 Отговор
    Подъл мошеник е тоя Бил Гейтс!
  • 168 тоз пък

    22 2 Отговор

    До коментар #163 от "Непростимо":

    Много бързо впрегнаха троляците 🤣

    И кога българинът е искал да се трансформира в плужек, че са не сещам?

    Средностатистическият западноевропеец е глупава мека китка, която работи от сутрина до вечер, когато ще се напълни с бира и ще спи до другия ден - никога не сме искали да бъдем като тях, а само да имамае пари колкото тях, но вече и това не е сигурно, че искаме!

    Българите са си европейци откъдето и да ги погледнеш и не знам какви ги плещиш, ма то толкова си можеш 😂

    Няма да ти се сърдим, че като малък си падал на плоската си главица
    🐱‍🚀

    Коментиран от #201

  • 169 ха ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #163 от "Непростимо":

    Върни се в училище, моля, че си пълна трагедия!

    Няма начин, подобен шут да ме определя... ужас!

    Коментиран от #200

  • 170 Мързел

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ангелинка":

    А ти явно си ангелче?!
  • 171 Танкова

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Коментарите тук показват само колко е верен анализа. Но е много закъснял...
    Освен лошото образование къде са механизмите за контрол на лъжливи новини?
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Един друг трол

    23 1 Отговор

    До коментар #163 от "Непростимо":

    България, моето момиче, е люлката на Европа. За милиарди евро наляти не ми говори, щото толко повече са изляти, че не се знай. Защо затвориха 3-ти и 4-ти реактори на АЕЦ-а, които са 1000 пъти по-надеждни от европейските бракми? Айде у лево.

    Коментиран от #176, #198

  • 174 ахоихо

    21 3 Отговор
    "Веселин Стойнев знае отговора" се казва в последното изречение на увода.Та,драги ми смехурко,болен е твоя мозък.По-добре в това да вярват,отколкото да стоят затворени умирайки от страх по къщите си.А това,че един прилеп пръднал и пуснал вируса го разказвай на баба си,палячо.Че е изкуствено създаден е ясно на 5 млрд.За пред хорада медиите ще продадат и майките си.Такива като теб трибуна да им се дава само в банята под душа!
  • 175 Ха кажи ми де

    16 2 Отговор
    Къв е тоя вирус дето има над 15 симптома. Лъжи, лъжи и измами. Сички се борят за парите ве умници. ПАРИТЕ. Парите искат не а никакъв вирус. Сичко е заради това политиците да земат сички пари
  • 176 123

    1 4 Отговор

    До коментар #173 от "Един друг трол":

    Ри за Гърция и Рим чувал ли си някога?

    Коментиран от #181, #195

  • 177 Готин

    11 0 Отговор
    КЪМ РЕДАКЦИЯТА: Тази статия квалифицира хората, според техните представи и виждания. Тя свежда нещата до низко манипулативно изпростяване, целящо да даде на действителността друг ракурс. Дали сте прави в твърденията си, ще покаже близкото бъдеще. Аз на ваше място не бих рискувал.
  • 178 Нормален

    3 12 Отговор
    СъвеЦката пропаганда е чипирала Ганьо много отдавна.Оправия няма!
  • 179 Бил Гейтс

    14 1 Отговор
    Как може да се обясни тая "ерудираност' на Бил Гейтс в областта на вирусологията, микробиологията, фармацията и медицината? Той какво "елитно" училище е завършил? Каква диплома - освен на психопат - може да притежава ???
  • 180 Фермер

    15 0 Отговор
    НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД - Голямото Зануляване, технокрация, хуманоиди, киборги, принудителен трансхуманизъм и още...
  • 181 Ри не съм

    10 1 Отговор

    До коментар #176 от "123":

    Това са били едни джендъри, каквото сега са евроатлантическите ни братя. Тервел е спасил Европа от нашествието на арабите в т.нар. битка за Европа. Така че не ми говори за тия извратени римляни и коварни гърци, които са унищожили де що има цивилизован народ (Троя, Картаген). България над всичко.
  • 182 Софиянец

    5 6 Отговор
    Това, че българите вярват в конспиративни теории. Е следствие не толкова на 75 годишното промиване на мозъци и псевдообразование. Нито пък на реформите на тиквата свеждащи се до 10% увеличаване на заплатите на робите и 15% увеличение на цени, данъци и държавен дълг. И 100% увеличавана на заплатите на управляващата върхушка и опозиционната върхушка.
  • 183 Уважаеми,

    14 2 Отговор
    Преди да предпоставяте "български конспиративен профил" и чипове у "малкия човек", е добре да прочетете "Андрешко" на Елин Пелин! Да си припомните, че този народ е излязъл с гордост и достойнство от всички беди, струпвали се през вековете върху главата му - и няма да позволи и сега да бъде "чипиран"!
  • 184 голям праз

    11 1 Отговор
    бил гейтс го мразят в целия свят. И по-добре да не се занимава с България.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 от преди ден

    9 1 Отговор

    До коментар #160 от "ТЪЙ ЛИ":

    австралийска авиокомпания ще направи задължително изискване на ваксиниране за да летиш с нея. трият ми коментара, прочети в 24 от вчера. Снощи го казаха по европата.
  • 187 Та, драги,

    13 1 Отговор
    Българинът може да е "малък човек" - но има достойнство и гордост, достатъчни да не позволи да го използват в клинични изпитания на ваксини! Ваксини, създадени преди два-три месеца, за които никой не знае какви последици могат да имат в дългосрочен план!
  • 188 2020

    15 1 Отговор
    Бил Гейтс нищо не знае за българите.Няма нито един българин да си постави ваксина с чип. Проверете /на други езици,статии които обесняват какво е правил Гейтс с поставянето на ваксини в Индия ,Африка.Просто е убиец на хора. При българите няма да се получи.България е оцеляла от много по-страшни бедствия.Има руска ваксина-две. На руските лекари вярвам/аз също съм лекар,с две специалности/.Русия ,която е препатила също много, също не вярва на никоя/никои страни.Имат най-опитните лекари-вирусолози, микробиолози, паразитолози, инфекционисти ,които работят навсякъде по света.Българските лекари дори ги превъзхождат/това беше много отдавна/.Френските лекари също са много добри.Ваксината от Русия всеки може да си закупи чрез приятели от Русия или от посолството и консулства.Сега се разработва трета ваксина.Ако Българското правителство закупи американска или друго подобие на ваксина ,нека Б. Борисов да я постави първо на дъщеря си и двамата си внука.И после по веригата:Герб, ОП, НФСБ,осъдения Марешки.Българите ,които сме с нормални, ще си поставим руска ваксина.

    Коментиран от #231

  • 189 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Абе смислов ,дай за сръвнение и други държави иконтиненти .Не изказвай мнение ей така просто да кажеш нещо .
    Хубаво 52% ама в САЩ са 68% в Испания са 70% .
    В китай са 28% .
    И сега КВО
  • 190 селтак

    0 1 Отговор
    Ми така е то останаха само брадчедите!
  • 191 селтак

    1 3 Отговор
    Брейй,ми Корнела дали е чипирана!
  • 192 волен сидеров

    6 1 Отговор
    ЩЕ ТИ СВЪРШЕ ВРЕМЕТО БИЛЧО-2025 ЩЕ СИ НАПУСНАЛ ГАЯ-НЯМА КАК ДА ВИРЕЕШ В 5ТО ИЗМЕРЕНИЕ МИЛИЧЪК
  • 193 vip07

    3 7 Отговор
    Половината българи няма да си сложат ваксина да така мислят, но като се наложи гледай как тези любители на световната конспирация ще си я сложат дори ще обвинят правителството, че я бави. Като кажат на нашенеца, че ако не си сложи ваксина, няма да ходи на работа, няма да може да ходи в чужбина, няма да може ходи по почивки и още какво ли не друго и гледайте как нашенеца се ваксинира..

    Коментиран от #196

  • 194 любител

    5 0 Отговор
    веселине явно се мислиш за много умен-с висше образование но по това което пишеш си или пълен глупак или платен гербер което е още по лошо от глупак.от такива като теб целият народ страда.
  • 195 България жива

    3 0 Отговор

    До коментар #176 от "123":

    Добре че е дошъл Атила да ги вкара в ред тези долнопробни мишки
  • 196 vip08

    8 0 Отговор

    До коментар #193 от "vip07":

    И това ли е начина да ме принуждават да си сложа ваксината ....с заплахи и ограничения! Типично за времето в което живеем,супер демократично:)
  • 197 321

    12 0 Отговор

    До коментар #87 от "123":

    Питащият може да не знае какво е това "баласт". Обясни му като на малоумник, че на грандиозния сатанински монумент GEORGIA GUIDESTONES, открит още през далечната 1980 г., са издълбани в гранитните плочи 10-те сатанински заповеди, написани на 8 съвременни и на 4 древни езика, като първата сатанинска заповед гласи, че човечеството не трябва да превишава 500 милиона, което означава, че от сегашните 8 милиарда души на планетата 7,5 милиарда (7 500 000 000) са излишни и трябва да умрат. Така са решили сатанистите с щаб-квартира в САЩ. Нека малоумният питащ да вярва на дойче зеле и да се надява, че ще бъде един от онези 500 милиона роби, които ще бъдат дегитализирани, за да прислугват на новите робовладелци - сатанистите капиталисти, мултимилиардери и вече фактически собственици и стопани на планетата Земя. Нека да вярва, че човечеството ще полети до Марс, за да го насели.
  • 198 учуден

    0 8 Отговор

    До коментар #173 от "Един друг трол":

    Добре де, като е "люлката на Европа" , защо умират днес по 200 човека на ден , сигурно е от много люшкане...
    Продължавай си да се люшкаш, гледай да не заспиш!
  • 199 Това прави

    2 5 Отговор

    До коментар #157 от "Пишо":

    човекът, предупреждава слабоумните, но слабоумните как да проумеят предупреждението? Може би си мислят, че става въпрос за реклама на дограма...
  • 200 Учуден

    2 1 Отговор

    До коментар #169 от "ха ха ха":

    По всяка вероятност , летиш из небесата и светът е много малък,
    за да го забележиш?.
    Пази си перата, да не се намокрят, че следва свободно падане.
    Приятен полет!
  • 201 Българина

    8 0 Отговор

    До коментар #168 от "тоз пък":

    Българина работи , когато огладнее , но не в България,
    защото майка му, тук работи.
    В България, всички сме виртоози ,но не плащат, затова 2500000 българи , ,не сме в България.
    Българина е европеец, но не" в люлката на Европа , България ", тук няма смисъл .
    Българина всичко може, но не и в България.
    Българина, никога от никого, не иска съвети ,той самия е съвета!
    Българина е от най-старото автохонно население на Европа.-познати, като Траките от Балканите.
    Датираме, като генетична доказана следа от 7000 години преди Христос.
    За съжаление ,разединени и злобни ,алчни и глупви.
    Оцелели сме , като по чудо!
  • 202 гост

    0 3 Отговор
    Като чета коментарите установявам,че хората тук са много "умни"и ми става ясно защо държавата ни е много слаба,да се чудиш само как са я измислили познатата поговорка.
  • 203 Като му гледам

    6 0 Отговор
    ..погледа ми прилича на луд,но досега не го казвах.Сега щом ще се обиждаме е време и той да научи някои неще за себеси/какво мислят българите за него/
  • 204 смях

    11 0 Отговор
    Даже не ти изчетох цялата статия, няма ще вярваме, че заразата се е появила от прилеп!
  • 205 Маги

    14 0 Отговор
    COVID 19 - Удобната Манипулация за психологичен, Мирен Преход към Новият Световен Ред !



    Събудете се Интелекти !



    Задайте си Логичните Въпроси !



    В каква ситуация сме ?



    Защо се наложиха такива Агресивни Рестрикции за овладяването на един вирус ?



    С какво ковид 19 е по-различен от една грипна епидемия, заливаща ни всяка година ?



    Какво представлява рекстрикцията " Извънредно Положение " ?



    Какво довлече тази масова Световна Психична Истерия ?



    Не е ли това една Конспиративна Манипулация от Най-високо Ниво за Ограничаване Свободата на Населението ?



    Каква е Целта на Психологичният Натиск върху населението ?



    Чрез Психо атака да се въведе Съзнанието на хората в Състояние на Ступор !



    Какво наблюдаваме ? - масова Психоза и Страх !



    Кога най-лесно се поставя Диктатура ?



    - Точно под такава "наркоза " на Състоянието !



    Много хора извеждат извод - "Става нещо, но не знаем какво " !



    Това са Мислещите хора !!!



    Това е Ясният Интелект !!!



    Това са Умовете, които ще се Събудят !



    Защото Основание за Паника и такива Агресивни методи и рестрикции - НЯМА !



    НО ТЕ СЕ СЛУЧИХА !



    Защо ?!?



    Защо тези Извънредни Положения не се случиха и при другите грипни епидемии ?



    - Защо ?



    Попитайте "независимите " медицински лица дали вирусът е толкова Трагичен и фатален, както медиите го представят по информационните източници !



    Тогава ?

    Коментиран от #221

  • 206 Афтуръ да си земе

    7 0 Отговор
    Молива и да си го завре където слънце не го огрява.
  • 207 no name no face no number

    9 2 Отговор
    На DW Не вярвам те изопъчават истината и за социализма и да за мен вируса е изкуствено създаден умишлено прехвърлен в Китай, за да го обвинят абсолютно без основание и да има вирус, но на данните и пср тестовете също не вярвам. Вярвам, че всичко лошо идва от САЩ и техните слуги от ЕС тва е благодаря нямам нужда да ми промиватв мозъка с вашите глупости
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Вирус

    11 0 Отговор
    Нещо взе да ги е страх ли либерастите от нас, простите промити мозъци, вярващи в конспирации? Правилно, страхувайте се от Гнева на народите, мръши!
  • 212 макробиолог

    9 0 Отговор
    Вирус има,вируси има,както е било винаги... .защо е тоя цирк с преекспонирането ?.....едни трилиони са инвестирани в Китай и Азия,там разходите за труд ,екология и т н са ниски,проблеми с протестиращи,профсъюзи и прочие няма....та затова в 1,3млрден китай няма вече ни един умрел от ковид и икономиката бумка на 6 ,а останалия свят е в блокада.....тоест тия играчи имат централи на уолстрийт,в лондон,в амстердам,в шанхай,в токио,в камбера......и имат за цел само да нарастват власт,контрол и богатства в свои ръце ,не им дреме ни за америка,ни за европа....
  • 213 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Щом съм изтрит от мародератора, означава, че не съм чипиран !!!
    № 131 "МИХАЙЛОВ" го е обяснил точно и ясно !!!
  • 214 Стоян Хлебаров

    8 0 Отговор
    МАЙ ЧЕ НАЙ ЧИПИРАНИ СА НЕГРАМОТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ,КОИТО ПИШАТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ,ЗА ДА СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ! Никой,никъде,освен малък брой неграмотници във Фейсбук не е казвал,че коронавируса е измислен! Еле пък ...1 милион!? Това се пише ,за да се очерни доц. Мангъров,който е казвал,че коронавируса се използва за политически цели ,а мерките срещу него са неадекватни и т.н.ВЕЧЕ СИ ИМАМЕ И СЛОВЕСНИ РАЗВРАТНИЦИ...
  • 215 Фен

    8 1 Отговор
    Не познавам човек купил си доброволно уйндоус, тоя сака ваксини да ни продава.
  • 216 no name no face no number

    7 2 Отговор
    Няма да ви бъде лесно джендъри ние сме на всеки километър и така до края на света :)
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Жоро

    6 1 Отговор
    Някакво чипирано модераторче ми трие коментара
  • 220 Жоро

    1 5 Отговор
    Трябва да си много болен мозък,за да мислиш че някой иска да слага чип с ваксина...На 4-ти километър е пълно с чипирани :D
  • 221 Жоро

    1 3 Отговор

    До коментар #205 от "Маги":

    Ходи си вземи хапчето бе....На 4-ти километър ги раздаваха,ама си го пропуснала :D Чипирани са ти всички мозъчни клетки :D :D
  • 222 пратеникът

    5 0 Отговор
    Аз съм от неграмотните, имам само едно висше, но продължавам мисля , че колкото по-малко вируси ни изсипват на главата глобалните президенти толкова ще сме по-добре. В Китайци бързоходци не вярвам, че разнесли вируса. Защо се отказаха да ни намалят с Атомни бомби? Защото нито 5G ще остане нито кой да им работи. Трябват им млади хора изпълнителни с чипчета да слушкат.
  • 223 Простак

    6 0 Отговор
    А бе тоя знае ли изобщо къде е България,. За пореден път доказвате какви журналисти сте. Айде ваксините и мозъка на Бил Гейтс си ги пробутвайте на американците. Волът рие, на главата му пада. Ако искат всички да се унищожат и да се чипират. Я великият вожд да каже какво правят тия американски войници тук преди Коледа? Или и това е измислена конспирация. Прав е доктора по- горе, този е човекоубиец, дано само българите да го проумеят, щото ако се съди по изборите, редовно се продават. Дано сега да им дойде акъла.
  • 224 Дедо ти

    5 0 Отговор
    Не е толкова страшно да не знаеш какво четеш, по-лошо е да не знаеш какви бози пишеш😀😀😀
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "София":

    Май сме на едно мнение, но защо си писал сякаш срещу мен?
  • 227 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    много правилна констатация на автора на статията,коментарите тук го доказват.малцина са хората писал нещо смислено извън плоските теории на конспирациите подклаждани от руската пропаганда по света!
  • 228 пландемия

    1 0 Отговор
    Ние българите сме дали най много на света,та нас чужди мнения за вируса от западна страна нещем,защото вируса е измислица с цел да постигнете сатан. си въжделения.така че знаем 2 и 200
  • 229 каба Метю

    0 0 Отговор
    Я сам нямал рабта с Билчо и Гейтсчо
  • 230 ще го почне

    0 0 Отговор
    3 та 3 та върви света, 3 та СВ,с ядро,с влизането в Руска тееритория
  • 231 българин

    0 0 Отговор

    До коментар #188 от "2020":

    Никаква ваксина.