Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 09:59 10 968 98

Аз съм Елена. Жената на „терориста“ от Враца (ВИДЕО)

  • пешеходна зона-
  • враца-
  • палеж-
  • кола-
  • мъж

Искаше ни се прокуратурата и съдът да работят без да надделява емоция, обществен или друг неформален натиск, в една или друга посока

Аз съм Елена. Жената на „терориста“ от Враца (ВИДЕО) - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Елена Петрова във "Фейсбук"

Съпругата на задържания за запалената кола пред общината във Враца Веселин Петров - Елена Петрова, публикува унищожителен коментар по случая. Според нея ден преди това имало куп нарушения на закона около вдигането на лекия автомобил от общинския репатрак, които са предизвикали гнева на съпруга ѝ.

Аз съм Елена. Аз съм жената на „терориста“ от Враца.

Въздържах се от коментари досега, защото моето и на семейството ми желание беше да не се преекспонира създалата се ситуация.

Искаше ни се прокуратурата и съдът да работят без да надделява емоция, обществен или друг неформален натиск, в една или друга посока. За наше съжаление обаче, в публичното пространство гласност придобива само версията за „терориста“, подпалил кола в центъра на Враца. За разлика от общината и органите на съдебната власт ние нямаме пресаташе и не можем да изложим гледната си точка.

Вече седмица се питам, можеше ли всичко това да не се случи. От петък насам си задавам и въпроса трябва ли мъжът ми да бъде задържан под стража, или някоя от останалите законови мерки за неотклонение би била напълно достатъчна да гарантира спокойствието на обществото и прокуратурата.

Тъй като значителна част от информацията за случая, беше спестена на обществото се налага да дам гласност на „премълчаните“ факти.
А именно:
Действията на мъжа ми са провокирани от БРУТАЛНОТО, АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ на служителите на ОП „Паркинги и гаражи“ Враца, по време на репатрирането на управлявания от него автомобил на 16.11.2020 г. и след това.

Мястото, на което е била колата НЕ Е автобусна спирка. Автобусната спирка, както е известно за врачани, започва около 50 метра по-надолу, което е указано със знак Д24. В целият свят, валидността на знаците и табелите за движение по пътищата започва ВЕДНАГА след самите тях, а НЕ ПРЕДИ тях, както е в нашия случай.

Мястото, на което е била колата НЕ Е и БУС лента, тъй като според НАРЕДБА № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, на МРРБ, чл.82, ал.2 „Специализирани пътни ленти за движение на автобуси и тролейбуси (BUS ленти) се устройват, когато са налице едновременно следните условия: 1. честотата на движение на автобусите и тролейбусите е 15 и повече коли на час в една посока във върховите периоди; 2. улиците са от първостепенната улична мрежа и имат две и повече пътни ленти за движение в една посока; 3. широчината на специализираната BUS лента е най-малко 3,25 m.

Мястото, на което е била колата изобщо не е включено в Приложение № 1 към Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „СИНЯ ЗОНА” – гр. Враца, т. е. там репатрираща техника и служители изобщо НЯМАТ РАБОТА! Съгласно чл. 167, ал. 2, т. 2 от Закона за движение по пътищата службите за контрол, определени от кметовете на общините, каквото е ОП „ПГ“ да могат да използват технически средства за принудително задържане на автомобил, за който не е заплатена дължимата цена за паркиране. Тоест, на всяко място, различно от „синя“ или „зелена“ зона служителите на ОП „ПГ“ нямат право да вдигат автомобили или да поставят скоби.

Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“ НЕ СА имали никакво правото да преместят колата. Мъжът ми нито е извършил нарушение на Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му, нито е паркирал в „Сина зона“ без да заплати. Както всички знаем, мястото на инцидента се намира на около 200 метра по права линия от КАТ Враца. Там непрекъснато минават коли на КАТ. Aко колата беше паркирана в нарушение, то отдавна да е имало и санкция за това.

Въпреки, че не са имали право да поставят скоба на автомобила, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца, са го направили и НЕ СА дали възможност на съпруга ми да заплати таксата от 25 лв. каквото е изискването на чл. 18 ал. 7 от Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „СИНЯ ЗОНА” – гр. Враца.

Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА му съставили и връчили фиш за „нарушението“, каквото е изискването на чл. 20 на същата наредба. Те просто са закачили колата БЕЗЦЕРЕМОННО, и понеже той е възразил на действията им, те са извикали полиция. Ако отговаряха на истината твърденията ма служителите на ОП „ПГ“, че мъжът ми е буйствал, обиждал, заплашвал, трошил, защо същите тези полицай не са го задържали, примерно?

Буди учудване фактът, че макар по време инцидента НА САМАТА спирка да има друг автомобил, (видно от снимка качена във "Фейсбук" от случаен минувач, виж ТУК, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА вдигнали тази кола. Именно тя е била паркирана в нарушение – директно на спирката, а не на 50 м преди нея, където е спрял мъжът ми. Вместо да вдигнат нарушителя, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца за съсредоточили целия си интерес върху нашата кола.

Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА предоставили НИКАКЪВ документ за ПРИБРАНАТА от тях кола. Присвоили са я без съгласието на водача и без да имат и най-малкото правно основание за това!

По-късно същия ден аз, заедно с мъжа ми и малкия ни син (на 5 години), с моя автомобил, отидохме да приберем Реното от паркинга за репатрирани автомобили зад бл. 25 в ж.к. “Дъбника“, гр. Враца. Паркирахме колата вътре. Към нас се запъти мъж облечен в работни дрехи, който ни попита защо сме там. Аз му казах, че идваме да си приберем червеното Рено.

ВЕДНАГА, мъжът се затича към портата на паркинга, затвори я и сложи резето!!!! Мъжът ми се възпротиви! Започна да пита защо заключва портата?!? Аз се затичах към колата, за да взема телефона си от там, за да снимам. Всичко стана много бързо. Пазачът се стресна от реакцията ни. В този момент дойде такси, което домува на паркинга и започна да свирка. Пазачът отвори вратата.
Развитието на събитията можете да видите тук:

Сами може да се убедите, че повече от 20 ПЪТИ, аз и мъжът ми питаме ЗАЩО СМЕ ЗАТВОРЕНИ В ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ?!?

БЯХМЕ ЗАТВОРЕНИ КАТО ОВЦЕ В ОБОР!!!

ОТНОШЕНИЕТО КЪМ НАС БЕШЕ КАТО КЪМ ДОБИЧЕТА, КОИТО СЕ СТРИЖАТ И ДОЯТ!!!!
БЯХМЕ ОКОШАРЕНИ НА МЯСТО, НА КОЕТО СМЕ ОТИШЛИ САМИ, ЗА ДА ДАДЕМ ДОБРОВОЛНО ПАРИ НА ОБЩИНАТА, В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТОВА, ЧЕ НИ Е ОТКРАДНАЛА КОЛАТА!!!

Искам да попитам Кмета на града КАМЕНОВ и прокурора, който така яростно обвинява мъжа ми: КАК СЕ КАЗВА НА ТОВА, да бъдеш ЗАДЪРЖАН ПРОТИВ ВОЛЯТА СИ и да трябва да ПЛАТИШ ОТКУП за да отключат портата и да те освободят?!?

ОТКУП!
ОТКУП с касова бележка!

Сами можете да видите какви документи издава ЗЛАТНАТА кокошка на Община Враца! За УСЛУГА, КОЯТО НИЕ НЕ СМЕ ИСКАЛИ! На бончето се вижда, че мястото на събитието, според тях, е паркинга пред НАП. Което разбира се не е вярно! И ние, и заграбената кола бяхме на наказателния паркинг в ж. к. „Дъбника“. По какво причина на фискалния бон, който получихме там като заплатих е изписано „ПАРКИНГ НАП, гр. Враца, ул. „ВАСИЛ КЪНЧОВ“ № 86“ аз не мога да знам. За нормалните хора фискалния апарат е обвързан с обекта, в който става продажбата/услугата, и за всеки отделен обект се изисква отделен апарат. Дали това е така и за общинските предприятия или те са привилегировани? Защо фискален апарат, предназначен за работа на паркинга пред НАП се намира на наказателния паркинг в ж. к. „Дъбника“?

Преди да напусна паркинга мъжът ми ме извика да снимам задна лява броня на Реното, която беше ударена. Пазачът също дойде да види и се съгласи с нас.
На следващият ден лично отидох в ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца да подам молба да получа записите от камерите на репатриращият автомобил и тези от паркинга. Отказаха ми с аргумента, че срока бил 10-14 дни и ще се наложи да почакам. Като се прибрах, разказах на мъжа ми за случката.
И до момента не съм получила всички видеоматериали от инцидента, заснети от камерите и служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца.

Силно се съмнявам, че изобщо ще ги получа. Дано все пак да ги дадат в цялост, а не като избирателно манипулирани кадри на разследващите и медиите.

Все пак, от единият материал които успях да взема съм дала на медиите и в по-късните часове на деня ще се опитам да споделя и в интернет. От него става ясно, че мъжът ми НЕ Е „беснял и чупил колата“ си, както твърдят служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца в медиите.

НЕ ОПРАВДАВАМ ДЕЙСТВИЯТА НА МЪЖА МИ!
СМЯТАМ, ЧЕ Е ПОСТЪПИЛ НЕОБМИСЛЕНО!
УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ СЪЖАЛЯВА ЗА СТОРЕНОТО!
РЕАГИРАЛ Е ЕМОЦИОНАЛНО НА УНИЖЕНИЕТО, КОЕТО ПРЕЖИВЯХМЕ И СЕ Е ОПИТАЛ ДА ЗАЩИТИ ЛИЧНОТО СИ ДОСТОЙНСТВО!
НЕ МОГА ДА ГОВОРЯ ОТ НЕГОВО ИМЕ, ЗАЩОТО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО МУ ПРЕДИ СЕДМИЦА ДО МОМЕНТА НЕ МИ БЕ ДАДЕНА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ВИДЯ С НЕГО.

До този момент, Районна прокуратура не е уважила молбата ми за свиждане. И не само това. В хода на досъдебното производство АЗ НЕ СЪМ разпитвана въпреки, че съм свидетел и участник в някои от събитията, довели до злощастния инцидент. От материалите в делото, обаче, е видно е са разпитани главно служители на Община Враца и лица, които са в непряка зависимост от нея.

Като стана въпрос за зависимости, любопитна подробност е, че

прокурорът по делото е съпруг на общински съветник в Общински съвет Враца, чиято партия подкрепя кмета и в момента.

Това на мен ми обяснява факта, защо прокурорът поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение, въпреки че съпругът ми не е осъждан, има работа, постоянен адрес и две малолетни деца, за които се грижи. Той е отговорен баща, човек със силно изразено чувство за чест и достойнство. Не е страхливец и няма да се крие.

Ще поеме отговорност за постъпката си. Не виждам какво друго престъпление си представя прокурорът, че ще бъде извършено и изобщо по какви обективни причини мъжът ми трябва да е с най-тежката мярка за неотклонение. Сякаш е сериен убиец или наркотрафикант!?

Уважаеми съграждани, много от вас ни познават лично. 22 години аз заставам с името и труда си пред вас. Приемам като лична обида, опита на служители в едно общинско предприятие да ме третират като скот, да плащам откуп, да разпространяват клевети, да употребяват обидни квалификации към мен и членове на моето семейство. Ние не сме животни!

Аз имам достойнство!

Достойнство има и моят мъж! Това е причината за неговото деяние.
Надявам се, че КОЙТО ИМА ОЧИ- ЩЕ ВИДИ! Надявам се случилото се да доведе до правилни изводи всички – и в общината, и в прокуратурата и в съда, и в обществото! Двойният стандарт се търпи до време!

Аз съм Елена. Аз съм жената на „терориста“ от Враца.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 143 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хихихиххи

    158 10 Отговор
    Демокрация, а?

    Коментиран от #25, #60, #67

  • 3 Научила е законите

    12 120 Отговор
    Ама леко късно.

    Коментиран от #61, #84

  • 4 Коко

    214 8 Отговор
    Докато мафията управлява, такива "служители", на които ние плащаме заплатите ще се "грижат" за нас.

    Коментиран от #72

  • 5 Леко

    111 5 Отговор
    Страни единствената държава по-точно бананова република която в 25000 градове има зони паяци терор рекет населението една най-бедната държава в Европа с африкански заплати не са ми в Европа най-голямо дъно 0 инфраструктура но 50 лв за паяк зона синя зелена 15000 град Карнобат 18000 град зона Сливен 90000 зона нямам думи
  • 6 бокошкафа

    140 4 Отговор
    тук така се прави който има достоинство е в ареста
  • 7 Стоенчу

    133 2 Отговор
    Срам....това ако е държава ,не знам.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Госпожо,

    110 2 Отговор
    Бездушните нямат достойнство,те имат пари,много пари и безгранична наглост. ТЕ НЕ СА ХОРА,ТЕ СА АМПУТИРАНИ ИНДИВИДИ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Злобюл

    21 160 Отговор
    Уважаема госпожо, ще ви кажа само едно, мъжа ви да се радва, че живее в България, ако беше в САЩ полицията щяха да са го застреляли и случая досега да е приключен!

    Коментиран от #38, #63

  • 12 Тиквоча

    46 18 Отговор
    И чиновнико е човек - и той леп яде,па и малко бонус требе...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Bulgaria

    67 8 Отговор
    Сами си го избрахте. Комунист и прост.

    Коментиран от #36

  • 15 Да се вземе предвид че

    13 97 Отговор
    Тоя е в ареста за умишлен палеж,а не заради репатрирането,или иначе казано-Да бе мирно седяло не би чудо видяло.

    Коментиран от #28

  • 16 БОЗА

    60 1 Отговор
    Има един прекрасен филм по темата..."Пропадане" с Майкъл Дъглас... ;-(

    Коментиран от #83

  • 17 Един от Разград

    13 75 Отговор
    Така ми се жалва, че го глобили на място дето винаги си паркирал, пък станало синя зона. А той не видял табелата щото винаги влизал от насрещното ото на еднопосочната улица, че така му удобно
  • 18 Тиквун

    56 5 Отговор
    Е трябва и кмета да пълни шкафчето а не само аз - аз съм осигурил на всички мои калинки начини да си пълнят шкафчетата. Отделно каскета каза че щом са от ГЕРБ няма да ги закача - могат да си крадат спокойно.
  • 19 xaax

    48 3 Отговор
    Каскета какво дреме???
    Ще дойде време когато всичката тази зган няма да има власт...и охрана и тогава ще има възмездие!!!
  • 20 Това е

    48 3 Отговор
    Реалността в ВЕЛИКАТА България, но чия е тази България? На народа, гражданите, на селяните, на работещите или на местните феодали, корумпирани полицаии и прокурори ...........
    Общинските кметове са мафиоти и мутри!!! Прокуратурата е корумпирана като работи по такъв начин че да бъде използвана от слинтите на деня за натиск и всички синоними...... Подкрепям семейство Петрови. Дали кемта на Бургас, прокуратурата на Бургас ще са толкова дейни при разследване на скочилия от болнична стая мъж, починалите пред болница хора докато чакат КОРУМПИРАНИТЕ доктори да си надраскат някакви документи.....
    ДА ТОВА Е БЪЛГАРИЯ. СЕГА КОРОНА вируса ще покаже истинското лице на системата. ВСЯКО зло за добро!
  • 21 !!!?

    30 11 Отговор
    Елена, това което си написала не е за медиите, а за адвокат. Вместо да помогнеш на мъжа си ти даваш предимства на тези които обвиняваш ! Емоциите ви са контрапродуктивни !!!?

    Коментиран от #31

  • 22 no name no face no number

    71 3 Отговор
    Браво перфектно е обяснена истината от жената подкрепям, крайно време е мафията да се разкара
  • 23 кочо

    57 3 Отговор
    тия от паркинги и гаражи са долна сган.готови са на всичко.трябва да има извънучебни наказания за тях.но главната вина е на кмета на враца.и за нега трябва извънкласно приложение.
  • 24 Botev e zhiv

    54 4 Отговор
    Спокойно госпожо, напълно ви разбираме, много от нас са страдали! По-важното за Вас трябва да е друго и да се гордеете: мъжът ви влезна в списъка с новите герои, разбира се след бай Петко стрелеца и билкаря от Бургас, но и той е в списъка на доблестните. радвайте се, че сте живи и здрави и отстояхте позицията си, без да пострадате!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 тирбушон

    46 3 Отговор
    БОРИСОВАТА ТИКВА ПРОСТА ИЗМЪЧИ БЪЛГАРИЯ !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Антитрол

    51 3 Отговор

    До коментар #15 от "Да се вземе предвид че":

    А герберските калинки защо не са в ареста за неправилно репатриране и рекет - кажи бе герберче - не се надявам да ми отговориш смислено.

    Защо няма фиш - как така прибират колата на някого без съответните документи и без да имат право на това - това се води кражба а няма арестувани за кражба. Само в герберската кочина може да се случи това - узаконен рекет - в САЩ ще ги скъсат от дела тези и най-вече ще платят от джоба си тези които са прибрали колата и тези които са наредили.

    Коментиран от #75

  • 29 Община идва от общо и общоност

    32 2 Отговор
    А навсякъде сичко е еоод оод...... Схеми за крадене на народеца......
  • 30 Я виж

    38 2 Отговор
    В нашия град така ме закопчаха след работното им време.Като го попитах доколко работят отговора беше арогантност.Казах им че няма да платя и ще извикам полицията а отговорът бе какво толкова за 1 лев.След това последва обаждане до шефа им и едни скрити заплахи а аз му казах че другия ден ще ида до кмета за да постави табели с раб.време и се обаждам на полицията.Последва кратък скрит разговор между тях и освобождаване на скобата.Има си начини как да ги осолиш но ти трябва търпение и да знаеш правата си.

    Коментиран от #33

  • 31 Всичко е от много акъл

    16 7 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Между другото състоянието на афект се признава за около 15 до 30 мин след инцидента. След това влизаш в предумисъл.
  • 32 Го4о

    10 34 Отговор
    И все пак паленето на автомобил на публично място е тероризъм и това е НАКАЗУЕМО! Оправданията са излишни, а примера е зловещ.

    Коментиран от #56

  • 33 Затова пич

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Я виж":

    Ти си без глоба и на свобода, пък това момче ще полежи на топло.
  • 34 бачо Илия

    48 4 Отговор
    Елена, заведи си едно дело и им разкажи играта на тези нещастници.
  • 35 !!!?

    9 34 Отговор
    В други страни този не"терорист" можеше да го разстрелят на място за постъпката му, още преди да са разбрали предисторията за реакцията му !!!?

    Коментиран от #41, #50

  • 36 Кауш

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Bulgaria":

    Фейк новина! Калин Каменов e български политик от ПП ГЕРБ, заместник-министър на младежта и спорта в 90-ото (служебно) правителство на Република България (6 август – 7 ноември 2014 г.) и в 91-вото правителство (Кабинет „Борисов II“) от 7 ноември 2014 г. Кмет на община Враца от ноември 2015 г. Роден 1980 г.
  • 37 ОСТАВКА

    36 3 Отговор
    На най ГНУСНО и КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С ДИКТАТОР бойко методиев борисов и коалиции престъпници симеонов, марешки, ШИШИ ПЕЕВСКИ И БУХАЛКА КАСКА ГЕШЕВ. ЗАТВОРА ВИ ЗОВЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН БЕЗБОЖНИЦИ ТАКИВА НАГЛИ.
  • 38 5ц5ц54

    31 6 Отговор

    До коментар #11 от "Злобюл":

    МА ти верно ли го верваш това за полицията на САЩ?
    Байно льо, ти знаеш ли, че в момента в САЩ по улиците се разхождат тъмнокожи с автоматични карабини в ръце и извършват погроми в магазините, а полицията в градовете в които не е разпусната, не смее да вземе отношение?
    Чувал ли си за движението Black Llives Matter ? Сигурно не си чул или чел за това "явление" ама то е понеже предпоччиташ да слушаш Слави, Ковид, НОЩ и пр. А и едва ли знаеш английски, за да видиш в нета това за коео ти говоря.

    Коментиран от #43, #46, #47, #48

  • 39 Манафоглу

    24 3 Отговор
    Поредния пример за батака в историческото недоразумение Лайнянистан. Но нали е демонокрация и кой не скача е червен....
  • 40 Вуте

    8 28 Отговор
    Да ме прощава госпожата, ама колата на съпруга и е спряла точно на спирката. Тарикати има във всички градове.Едни спират "на аварийки", други "само за малко", трети "тук живеят,бе!". Нека спре така в София и ще си намери колата в наказателния паркинг на "вторични суровини"!
    А снимката е поорязана...
  • 41 Бачо Киро

    21 3 Отговор

    До коментар #35 от "!!!?":

    Съмнявам се в "другите страни" въобще да се беше стигнало до там. Едва ли в "другите страни" дигат на хората колите без нужда, да не говорим за останалите простотии в случката.
  • 42 Враца баце

    31 2 Отговор
    Това е Враца, всичко е възможно да се случи там! Не вземам страна все пак опира до манталитета, който си е меко казано "особен". И пак опираме до хубавите български поговорки " Дай власт на простия и му гледай сейра"
  • 43 Злобюл

    9 17 Отговор

    До коментар #38 от "5ц5ц54":

    Братовчед ми живее в Ню Йорк и това което казваш са пълни глупости. Явно гледаш много руска телевизия.....

    Коментиран от #53

  • 44 Софиянец

    26 1 Отговор
    В София е същото, безцеремонни и нагли са от паяци и скоби както и от общинска полиция. Съдете ги, трябва истината да се отстоява!
  • 45 българин

    12 6 Отговор
    Надежда всяка оставете, тук е портата на червения ад и раята е сляпа, ако имаше повече честни, почтени и морални хора това беззаконие и безнаказана престъпност ли щеше да се шири, на територията на червената мафия цари простотията, глупостта и далаверата, за ред, съд и възмездие и дума да не става, тук правото е на страната на мутрите и останалите гадове, които крадат, усвояват и присвояват, обикновените хора, ако имат сила и възможност се спасяват на Терминал 2, това е днешната реалност, за която гласуват и узаконяват малоумните помияри заврели зурла в червената копанка.

    Коментиран от #52

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Злобюл

    2 11 Отговор

    До коментар #38 от "5ц5ц54":

    Изпратих ти няколко клипове на полицейското "безпомощно" състояние в щатите и страха им да не вземат отношение, но коментарите биват изтрити, иначе можеше да се любуваш какво се казва бой по протестиращи.

    Коментиран от #66

  • 49 big

    16 0 Отговор
    Прокуратура в България няма, за съжаление и съда по някои места е силно зависим от неправни аргументи! Общинските администрации, особено в герберските общини са изключително нагли и тотално газят законите т.к. правораздавателната структура по един или друг начин им е подчинена.
  • 50 оня

    12 0 Отговор

    До коментар #35 от "!!!?":

    Да за жалост тук всичко е различно и наопаки, но няма как да се сравнява с други държави. Когато направят всичко, като в тези другите, съм съгласен.:))
  • 51 батето

    20 0 Отговор
    И за ''добрата'' работа прокурори и съдии ще получат златни коледни бонуси.Бравооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо!
  • 52 хан крум

    15 1 Отговор

    До коментар #45 от "българин":

    анализа е до болка верен и заслужава да се публикува във всички свободомислещи медии!
  • 53 USA

    16 2 Отговор

    До коментар #43 от "Злобюл":

    Изобщо не са глупости което казва колегата защото и оз живея в САЩ - можеш да провериш по IP-то. Глупости са това което говорите герберчетата с промити мозъци - и пак Русия ви е виновна че ви управлява "бившата" комунистическа мафия с любезното съдействие не на Русия а на САЩ - планът Ран-Ът не беше измислен от руснаци. Тъкмо те закрепиха бившите комунисти и мафията на власт като им дадоха икономическата власт срещу подчиненото състояние на родината ни.

    Американците имат един израз - и този е кучи син но наш кучи син - не е важно кой диктатор ще управлява територията въпроса е да е на тяхно подчинение.

    Коментиран от #57

  • 54 СусБе

    15 0 Отговор
    М А Ф И Я !
  • 55 свидетел

    14 0 Отговор
    ДА ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НЕ СЕ ТЪРПИ , А СЕ ПРЕМАХВА И НЕ Е ПОЗВОЛЕН ДА СЕ ПРИЛАГА В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ,ДО КАТО В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИЛАГА КАТО ПО НАСЛЕДСТВО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,А В СЪДА ВЪОБЩЕ НЕ МУ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ КАТО ПРИЧИНА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!
  • 56 Прасчо

    17 3 Отговор

    До коментар #32 от "Го4о":

    Че колата си е негова. Може да му е станало студено и е ршил да се грее. И къде пише че не може да си палиш колата.

    Коментиран от #69

  • 57 АНОНИМЕН

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "USA":

    "планът Ран-Ът" беше започнат от Андрей Луканов! А съветник му беше Ричард Ран! Тогава се започна голямото унищожение и крадене! Продължението беше при Беров, Димитров, Виденов...!
  • 58 Съдията Дред

    7 2 Отговор
    Все пак да припомня на жената на "терориста", че мъжът и запали кола на публично място, което може да се счете за форма на граждански процес, подобно на самозапалването на Ян Палех и други. Но след това заля полицаи с бензин и се опита да ги подпали и тях, за което вече няма никакво, ама никакво оправдание.
    А от паяка съм потърпевш и аз. Сложиха ми скоба/бях просрочил, макар и с минути, дотук без възражение/, и докато сляза /отне ми не повече от две минути/ вече вдигаха колата. Като попитах защо, ми отговориха - щото след малко ни свършва работното време, и не сте си платил скобата. Тъпота отвсякъде. Върнах си парите след дълъг процес, даже малко обезщетение ми платиха. почувствах се удоволетворен, но като зная какво ходене по мъките е не бих си го причинил пак.
  • 59 Liberta

    19 1 Отговор
    И преди да напише обръщението съпругата на "терориста", беше ясно, че човека е изкаран извън нерви, за да запали колата си! ДЕРИБЕЙСТВОТО на ВСИЧКИ служители в този сектор е пословично! Хайде, някой да каже, че не е така!Човека, определено има вина, да... но да го задържат толкова време и без свиждане с на-близките му роднини... това е чиста проба ИДИОТИЗЪМ на прокурора и тези, които го командват! Но не е никак за чудене при това управление от калинки-дебили! Свобода за убийци и друга измет,а за потъпканото достойнство на нормален човек, яко задържане под стража и пълно ограничаване на права. Идиоти!!!
  • 60 ччефшр

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "хихихиххи":

    какво ти е крива демокрацията? То е анархия. смoтаняk
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 O pa

    11 0 Отговор
    Достоинството е нещото, за което се живее. Учиш децата си на него, и вървиш напред, иначе си оставаш парапитек. Уважаваме закона, униформата, смехорията държава, ама Себеуважението и Достойнство са лични и трябва да се бранят винаги.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Гарантирано от ГРОБ

    21 1 Отговор
    За съжаление единичният бунт на малкия човек до нищо няма да доведе, мафията изградена за три мандата от Божествито, ще го смаже! Тъжно, но факт !
  • 66 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #48 от "Злобюл":

    А после ревят по панделките,същите смели биячи на вързан човек.Я не ми ги хвали тези смешници ,чакащи да дойде Супермен или Батман да реши проблема.А какви интервюта дават-Холивуд пасти да яде.
  • 67 незнайко

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "хихихиххи":

    Грешите, това е КАПИТАЛИЗЪМ В ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ !!! Думата ДЕМОКРАЦИЯ е измислена за ПРОСТОЛЮДИЕТО !!!
  • 68 прав е човека

    15 1 Отговор
    Човека е напълно прав да му избият чевиите...при такова престъпно управление, при такава липса на закони, при такава наглост от страна на държавната администрация и всички видове държавни служители няма как да се сдържиш. Ние нямаме държава имаме разграден двор в който има правила само за простолюдието. Казвам правила защото законите отдавна не важат и се потъпкват от най-високо ниво!
  • 69 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Прасчо":

    Може да се пали никой не забранява, но не и там където е ЗАБРАНЕНО ЗА АВТОМОБИЛИ !!!
  • 70 dianski

    9 0 Отговор
    1. Автомобил може да се премества принудително без знанието на неговия водач само по нареждане на полицейски орган. Това означава, че не може шофьорът и въженосача в "паяка" да решават коя кола да вдигнат. На тях това трябва да им го разпореди полицейски служител, който следва след като се прибере от смяна да внесе докладна или рапорт до своя началник за това: кога, на кое място, какво МПС и защо е разпоредил то да се вдигне. Двамата други в "паяка" са само изпълнители на полицейското разпореждане.
    2. За преместването освен сумата, която се дължи на фирмата с "паяка", е нормално полицейските служители да съставят акт за пътно нарушение: неспазен знак, нагазване в тревна площ, паркиране в ляво на еднопосочна улица и т.н. все основания, които се преценяват от полицейския служител, който е издал разпореждането. Смисълът на този акт е след него да последва наказателно постановление, което вече е предмет на обжалване в РС Враца, в което обжалване се оборват констатациите в акта като неверни или незаконосъобразни, според случая. В това съдебно производство, което се води от Вас срещу органа на МВР издал наказателното постановление, съдът изисква цялата преписка по случая с преместването на автомобила и преценява аргументите на всяка от страните: полицейския орган от една страна, който е констатирал нарушението и Вашите твърдения, с които оборвате или оспорвате тези на полицията. Ето защо в съда ще се появят и въпросния рапорт/докладна на полицая наредил вдигане
  • 71 Софиянец

    4 0 Отговор
    За десетките години откакто има "паяци". Не се е подобрила дисциплината и реда в държавата. Нито на шофьорите, нито на полицаи, нито на общинските служители. Продължават да действат паролите: "мой човек", "наш човек", "човек на наш човек", знаеш ли кой съм аз". Наследени от комунизма, а вероятно са и отпреди това от времето на бай Ганьо.
  • 72 чети

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    Време е , Гешев да се появи и разкрие " Престъплението"!
    Прокурора "калинка" , се е оакал от всякъде!
    Такива Прокурори, трябва мигновенно да бъдат уволнени!
  • 73 Перо

    12 1 Отговор
    Завежда се дело срещу Паркинги и гаражи за материални и нематериални щети за 100,000 лв. и жалба до прокуратурата за неправомерните действия на полицията!
  • 74 Рафа

    9 0 Отговор
    При мафията ГЕРБ никога не е имало справедливост!
  • 75 Да се вземе предвид че

    2 9 Отговор

    До коментар #28 от "Антитрол":

    В САЩ нямаше никой нямаше да съди никой ЗАЩОТО жалбоподателят вече щеше да е с два метра кафяв юрган.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Защитата на -АЗЪТ в Бг е свързано със загуби на Пари и нерви!!Убеден съм,че вече власта ще ги гледа с други очи и ще си избият Финансовите загуби,защото няма да се заяждат с тях!
  • 78 Мими

    3 1 Отговор
    Има нарушение.Колата е паркирана в зоната отбелязана с жълта непрекъсната маркировка.Края и се вижда под паяка.Имат право да му вдигнат колата.Всички които я защитават-първо да си опреснят правилника за движение !
  • 79 Митко

    2 0 Отговор
    В България е ред и законност няма кражби, измами, грабежи, рекет, изнудване! Тоя къде се намира да ни разваля прекрасния и спокоен живот с палене на коли пред общината!
    Най строгото наказание з-а това, че ни пречи да живеем в мир и толерантност ние не сме расисти
  • 80 така е в БГ

    10 1 Отговор
    От всичко написано излиза, че трябва поне пет други души да са в ареста - за превишаване на правата, за фалшификация на документи, за конфликт на интереси и т.н. Вместо това обвиняват невинния човек в "тероризъм" и го тикват в ареста за дълго. Такъв резил и такова издевателство над хората не е познато в целия свят. А по отношение на палежа - колата си е негова. Никъде не е забранено да подпалиш собствено имущество - непотребен стол или кола. Друг е въпросът, че мястото не е било подходящо. Освен един акт за хулиганство да му съставят, нищо друго реално не трябва да понесе. Но някой силно засегнат и уплашен да не се разкрият неговите му далавери, е решил, че той е терорист. Освен да си хване адвокат и да съди общината и държавата за нанесени вреди, друго не му остава. Само че, после пак народът ще плаща тези обезщетения. Дъно. Дъно.Дъно.
  • 81 Каскета

    2 1 Отговор
    Тръгнал съм по следите на едни кокошки...
  • 82 Вълко Червенков

    2 2 Отговор
    От врачани не става и чеп за зеле.Лошото е,че и от по-голямата част от българите

    Коментиран от #95

  • 83 Пламен

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "БОЗА":

    Има и един баш по темата аржентински. За един инженер пиротехник. Иначе, Враца допреди управлението на Сволочите мафиоти от ГЕРБ си беше град-мечта. Сега тея убиа истенските врачане и врачанки.
  • 84 Кнаус 485

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Научила е законите":

    Не знам дали е научила законите, но е права жената..... Врачанския репатрак са пълни отпадъци, преди година неправилно ми вдигнаха колата в тоа град и полицая, който беше с тях се държа ядски арогантно, едвам се одържах.....

    Коментиран от #98

  • 85 Radev

    2 2 Отговор
    Ами прав е портиера
  • 86 Бай Ху (By Who)

    2 4 Отговор
    Язе ако имах такава жена щех и язе да драснем кибрита
  • 87 Абе

    2 2 Отговор
    У Враца и гарга не каца е казал народа. Там всички са музовири.
  • 88 Така трябва

    4 1 Отговор
    Ако всички си търсеха правата по смело,а не да се свират като мишки и да траят можеше и да се пооправим.Първо,че тия зелена,суросинкява зони са абсолютно незаконни и още повече да идва некъв с камион да ти краде личното превозно средство,което е частна собственост.За какво плащам данък за кола на общината тогава,за тия рекетьори ли?На такива им режа или чупя скобите.И инвалидите трябва да спират навсякъде.,където се налага.
  • 89 Наистина

    2 0 Отговор
    Ето го резултата - 11години ГЕРП !
  • 90 резервист

    0 0 Отговор
    Да запалиш колата си пред общината безспорно е глупава и необмислена постъпка. Със сигурност само състояние на много силен афект може да накара някой да постъпи така. А в състояние на силен афект от раз може да доведе чувството на безсилие и поругано достойнство! Който е ходил в казармата знае, че най-тежко е да та гонят "по устав". И това е така, защото там изискванията са сурови. Но и за двете страни! И за гонещия и за гонения! Тръгне ли някой да раздава справедливост по свое усмотрение ето какво се получава! В Община Враца работят СЛУЖИТЕЛИ, а не овчари. Те служат на нас като следят за прилагането на законите и общинските разпоредби. Но не са над тях! Напротив! Извършването на нарушение от служителите на реда се оценява по-тежко отколкото от редовния гражданин. Стига са ни делили на НИЕ и ТЕ! Никой не е над закона! И ако този случай се потули и ги оставим да им се размине, значи си заслужаваме сентенцията "Като си овца, ще те стрижа и доя!"
  • 91 Петко

    1 1 Отговор
    Само на мен ли на снимката ми се вижда, че е паркирал във бус лента? Щом са я начертали там, значи трябва да е там. Кой от нас се занимава с урбанистика повече от чиновника, който е решил там да има бус лента?
  • 92 йокин

    0 0 Отговор
    Различни версии,ноооооооооооооооооооооооо,да кажа на някои,които''плачат'',че при тошо не било така,по-лошо бе,но не ни оттърва,да си признаем.Мога да дам примери,но неискам,да Ви занимавам с това.Ще употребя,дежурното,ши стане лошо,ако си отворя устата.Бъдете,здрави,весели празници.ГОРЕ,ГЛАВИТЕ.
  • 93 врачанин

    1 0 Отговор
    Освен паяка и скобарите във Враца вървят едни мутри от ''инспектората''с черно мондео и налитат на бой.Два три пъти съм ги виждал.
  • 94 ЦарВул

    0 0 Отговор
    Такива СЪЩИТЕ ги хванах как крадат пари от пазара на автомобили в Плевен!!Направих им забележка,че краде не негови,а НАШИ ПАРИ!!След една седмица последва наказателна акция,но този път с бой, полиция,линейка Спешна помощ /за мен/Накрая полицейска кола ,съд и бързо производство и ми лепнаха СЕДЕМ МЕСЕЦА пробация!Е СЪЩИЯТ БОЙКО КАТО НАШАТА ТИКВА ПРОДЪЛЖАВА ДА РЕКЕТИРА ТАМ НА ПАЗАРА ВСИЧКИ,КОИТО СИ МЪЛЧАТ СЛАГА СИ ПАРИТЕ В ДЖОБА И ВСИЧКО Е О,КЕЙ!!!Т,ВА НЕ Е ДЪРЖАВА,А БАРДАК С ЧЕРВЕНА ЛАМПА НА ГРАНИЦИТЕ!!ТЯ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ С НЕОЧЕГАРЕНА СЕЧЕНИЦА/по Луковитски/,НО....НЕ ОТ СТРАХЛИВЦИ!!!А ОТ МЪЖЕ ИСТИНСКИ МЪЖЕ!!ПЕТРОВНА/съименнице/СЪДИ ГИ ДО ДУПКА И СЕ НАДЯВАМ,ЧЕ НАКРАЯ ПРАВДАТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!!!УСПЕХ!!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Пеям

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Кнаус 485":

    Абе пич вместа да се Одържаш по-хубаво да беше ходил на училище!