Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 16:00 6 933 52

Росен Миленов: Борисов се мисли за най-големия тарикат

  • бойко борисов-
  • локдаун-
  • росен миленов

Протестът ще се радикализира

Бойко Борисов ни мисли всички за тарикати и си вика: „Аз съм най-големият тарикат. Значи аз трябва да ви управлявам“. Протестът ще се радикализира, защото вече не е за върховенство на закона, а заради хляба. Това каза пред "Фрог нюз" бившият служител на ДАНС Росен Миленов. Ето какво още сподели той:

- Г-н Миленов, какви са настроенията на хората, които днес излязоха на протест, след като властта наложи нови рестрикции заради коронавируса?

- На хората им дойде до гуша от всички простотии. Те вече са радикално настроени. Особена след като се въведоха тези ограничения. Никой от тях не е с по 50-100 000 лева на сметка. Затова днес страхът изкара протестиращите на улицата. Всеки има кредити, семейни ангажименти. Нещата опират до кокал. Преди говорихме за върховенство на закона. Сега какво върховенство, след като хората са гладни?! Докато търсим върховенството, ние ще измрем. В случая вече говорим за борба за биологично оцеляване. Това важи за по-голяма част от населението.

- Каква е прогнозата ви, дали хората ще излязат още по-гневни, за да протестират и да търсят правата си, или ще се затворят, с надеждата, че така ще оцелеят по-лесно?

- Ако продължат с тези ограничителни мерки, нещата ще ескалират. Нарушава се целия социален ритъм. Вирусът ще го има, но първата пробойна се оказа здравеопазването. Настоящата ситуация на здравната система е резултат от грабежа. Показа се истинското ѝ лице. Казват, че трябва да пазим болниците. Ама кои болници?! Тези ли, които гледаха по какъв начин да ангажират „пътуващи лекари“, само и само да отговорят на стандартите. Сега се оказа, че имат легла, но лекарите ги няма. Видяхме, че тази система е изтърбушена, няма нищо. Да, има лекари с по 1 млн. на месец. Някои взимат 100 000 лева, но повечето се разписват срещу 3000 лева и другото е под масата през комисионни и т. н. Хората днес са на улицата заради хляба си и оцеляването. Има огромен страх, че с тези ограничителни мерки ще се убие бизнеса. Хората панически се страхуват, че ще дойде ден, когато няма да имат какво да сложат на масата. Те са с деца, кредити. Нормално е, всеки би се стресирал.

- Днес бе сложен край на идеята на Бойко Борисов за ВНС и промяна на конституцията. Премиерът каза, че ако тя не се приеме, той ще си подаде оставката. Защо не чуваме за нея?

- От самото начало това бе партенка на Борисов за отклоняване на вниманието.

- Но той обеща публично за оставката?

- Този човека, като каже нещо, трябва да видиш дали слънце грее или дъжд вали. Той лъже патологичен лъжец е. Той не е добре.

- Защо задкулисието и службите държат Борисов на власт, при положение, че, според социологическите проучвания, той е загубил подкрепата, доверието и авторитета на българското общество?

- Отговорът е един - той ги нареди всички на трапезата. На хранилката са всички – от средния до висшия ешелон. Ще ви дам пример с ДАНС – преводачът на Борисов от едно време, когато бе главен секретар, сега е председател на ДАНС. Говоря за Митко/ бел. ред. Димитър Георгиев/. Зам.-председателят Недялко /бел. ред Недялко Недялков/ е дясната ръка на Делян Пеевски. От редовия служител там нищо не зависи. Всеки гледа да остане и да не го изхвърлят на улицата. Затова си трае. В МВР и в другите институции е по същия начин. Това е големият тарикат в България. Това е Бай Ганьо. Едните ги нареди на трапезата, на други прави шоу, за да ги забавлява.

- На кои прави шоу?

- На простите хора.

- Интелигентните, струва ми се, не се връзват на шоу.

- За тях няма място в България.

- А как си обяснявате подкрепата за Борисов от страна на европейски лидери като Ангела Меркел?

- Винаги се е знаело, че никой чужда държава няма да се втурне да брани нашия национален интерес. Всичко е лицемерие. Особено западното лицемерие е много силно. Меркел много добре знае, че в европейския парламент ѝ трябват марионетки, които да натискат копчетата, когато иска да прокара определена политика в ЕС. Меркел си преследва интересите на Германия, а не на България, не на Гърция и т. н. Още преди 15 години, докато работехме по случая „Батко и братко“, изнесохме 15-20 тома материали от ДФ „Земеделие“ в следствието. И докладваме на представител на ОЛАФ, а той ми вика:“ Вижте, вие си имате политици и нас това не ни интересува. Вие си се оправяйте тука“. Никой нищо не го интересува отвън. Всичко е лицемерие и материален интерес. А Борисов в това е най-добър.

- В какво е добър?

- Да дава на който трябва. А пък народът нека си дере гърлото на улицата, да вика, да му празен джоба. Няма какво да стане. Ето затова протестът на улицата ще се радикализира. За Борисов това трябва. Няма кой друг да го свали, освен хората. Всички други са добре нахранени в момента – така наречените синдикати, браншови организации. Шефовете им са със собствен бизнес, който им дава възможност да правят поръчки, да взимат средства от ЕС. По този начин те не се борят за защита на техните членове. Всичко е наредено. Хората трябва да решат най-големият проблема на България - хунтата на Борисов.

- Продължава ли премиерът да спи на мека пухена възглавничка, след като над 100 дни има протести?

- Не, той много се обижда, защото вярва, че най-големият тарикат е той. Борисов не може да си представи, че има хора в държавата, които спазват законите и си плащат данъците. Той ни мисли всички за тарикати и си вика: „Аз съм най-големият тарикат. Значи аз трябва да ви управлявам“. Това е философията на Борисов. Той е сбъркан още там, на улицата. Той не може да приеме, че България е държава. За него всичко е да заобиколиш закона, да излъжеш, да набуташ в джоба на някой, да направиш разни циркове. Той си мисли, че това е България – целият народ е в схемата. Сбъркан е този човек. Освен в затвора, той трябва и да се лекува. С него трябва да е ѝ главния прокурор.

- Като споменахте за него, да ви попитам защо напоследък не сме го виждали. Беше ни обещал, че ще пребори битовата престъпност по селата. Сега, обаче никакъв го няма.

- Прави се на прост и затова се крие. Той нали каза, че се прави на прост, но не може толкова добре, колкото премиера. Видя се, че той е част от престъпната хунта. Той ги пази. Облечен си във власт, уж, за да наказваш престъпниците, а ти ги пазиш. Да се крият тези мизерници, защото само съсипват човешки съдби.

Интервю на Катя Илиева


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    72 23 Отговор
    Вече почват да излизат гладните на улицата.Скоро за хунтата и подлогите им ще стане страшно.

    Коментиран от #5, #37, #52

  • 2 Предател

    22 16 Отговор
    Московските възпитаници,винаги се мислят за тарикати
  • 3 Българка

    56 19 Отговор
    Крайно време е да вземаме сопите и това тегло да свършва. Борисов да подава оставка, за да се приберат и хората спокойни по домовете си. Да дойде ново почтено правителство от професионалисти, за да може да се овладее здравната криза
  • 4 ПЕНКО

    24 50 Отговор
    РАБОТИХ ДЪЛГО И В МВР - СРЕЩТНАХ"КАКВО ЛИ НЕ" --- НО В СЛУЖБИТЕ ДС И ДАНС СРЕЩНАХ И "ЛАЙ.А" И ПРЕКРАСНИ САМОЖЕРТВАЩИ СЕ ХОРА -ИНТЕЛИГЕНТНИ И СЕБЕОТДАЙНИ ЗА БЪЛГАРИЯ !!! НО ДОРИ ИМЕТО НА ТОЗИ РОСЕН МИ ЗВУЧИ ПЕ ДЕ РАС КО !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Жоро

    26 53 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Видяхме ги вчера има няма 50 келеша и 10 старци.А и един палячо поп.

    Коментиран от #34

  • 6 ФАКТ

    51 16 Отговор
    Българите в огромния си процент са пълни малоумници ... В този случай Бойко е пълен тарикат. Бабичките вече разправят "тия 50 лв са ми от Бойко" все1 ги е дал от собствения си джоб ,) смятай за колко прост народ говорим

    Коментиран от #13

  • 7 ПЕНКО

    24 23 Отговор
    АКО ПРОТЕСТЪТ СЕ РАДИКАЛИЗИРА - ЩЕ СЕ РАДИКАЛИЗИЛАТ И ОТВЕТНИТЕ МЕРКИ ... А ПАРИЧКИТЕ НА БОЖКОВ -БеСиПи -СА МАЛКО !!!

    Коментиран от #15, #43

  • 8 Пламен

    28 16 Отговор
    Имам 2 деца кой ще ги храни от утре Борисов милионера ли?
  • 9 Момче и вятър

    8 9 Отговор
    Шибай пръчице!

    Коментиран от #42

  • 10 Я мисирките

    25 14 Отговор
    дa oтидaт нa ул. Ивaн Cуcaнин, дa видят кaкви милиoни ce хвърлят зa рeмoнт нa cгрaдaтa нa вoeннoтo рaзузнaвaнe. Кaквo и кoгo щe рaзузнaвaт нe e яcнo. Oгрoмнa многоетажна cгрaдa.

    Коментиран от #16

  • 11 Истината

    40 15 Отговор
    е, че Бойко Борисов си е осигурил децата и внуците с доходи за стотици години напред и не му пука за вас роби!!!

    Коментиран от #35

  • 12 3333

    43 15 Отговор
    Много точни коментари прави това момче. Не се ли откажем от тези бай ганьовски номера скоро държава няма да имаме.

    Коментиран от #22

  • 13 Жоро

    16 45 Отговор

    До коментар #6 от "ФАКТ":

    Аз съм доволен 50 лева освен това съм на пенсия и заплата.А при комунистите нямаше такова нещо.

    Коментиран от #29

  • 14 Ами

    12 10 Отговор
    Правителството използва услугите на секти за всяване на психотерор сред хората!
  • 15 Лост

    20 8 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕНКО":

    И като какъв си работил в МВР?

    Коментиран от #19

  • 16 Гостът

    26 10 Отговор

    До коментар #10 от "Я мисирките":

    То да се пилеят само сградата добре, ами вътре са над хиляда калинки с по 3-4 бона заплати и не знаят по кой въпрос са там. Във всики министерства и агенции реално вършат работа около 15% от служителите им, другите са калинки протежета на този и онзи.

    Коментиран от #28

  • 17 ----

    15 10 Отговор
    България се превръща в полицейска държава.
  • 18 Борисов не е тарикат

    19 17 Отговор
    Тарикати се пишат червените,които си мислила,че ще им падне
    вл астта от небето и ще правят каквото си поискат с парите от Европа. Обаче ядец!
  • 19 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Лост":

    като ибрикчия

    испълнявал е ритуала чаламба
  • 20 Кара колю

    20 15 Отговор
    Протестите ще продължат до оставката на борисов и всички мазньочи около него
    .и да се крие и да не се крие хората имат семейства и деца които трябва да се изхранват да се обличат а за едно четиричленно семейство са необходими близо 3000 лв
    На месец разбирате ли Какво означава това. Трябва да връщат и кредити. След като нямат работа как да преживяват. Трябват и много средства за лекарства идва зима. Трябва да плащат и данъци ток вода парно телефони телевизия сгради смет. Представяте ли си колко изключително тежко е положението. Освен това идват празници. Децата очакват подаръци. Лошо е всичко. Народът вече не може да търпи и ще излезе на улицата.

    Коментиран от #23

  • 21 Хипермен

    18 13 Отговор
    Добър профил направи Росен,много точен
  • 22 Колега

    4 11 Отговор

    До коментар #12 от "3333":

    Трябва първо да измрат много хора , т.е да останат само мнозинство с амбиция за развитие... За сега ни остават още 30 години лутане през пустинята ,) Ние до тогава ще сме 😵
  • 23 ами недей

    20 6 Отговор

    До коментар #20 от "Кара колю":

    да кибичиш в нета и да ревеш, ами отивай да бачкаш.Никой не е длъжен нищо да ти дава.
  • 24 ПЕНКО

    13 4 Отговор
    РАБОТИХ В МВР ЗАРАДИ ТУРСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ И ДЕЦАТА ОТ БУНОВО
    - ПРЕДИ ТОВА БЯХ УЧИТЕЛ В ТЕХНИКУМ ---А ТИ ЛЪСТ !!!
  • 25 Щом пенсионерите

    6 17 Отговор
    се продадоха за 50 лв. и са доволни от живота явно са овце. Сега благославят Борисов и ще получат по един чувал бонус. Когато овцете само блеят значи всичко е наред. А Миленов да не се прави на народен будител защото и на него му е обещано нещо. В политиката безплатни обяди няма.
  • 26 Аве Адолф Хайл

    11 13 Отговор
    Росенчо , явно не са ти платили достатъчно , за да измислиш нещо по завладяващо , не се хаби този жанр не ти отдава , просто не ставаш за платен драскач ......
  • 27 Политолог

    11 13 Отговор
    На този джендър редовно му давате трибуна да облъчва орките...
  • 28 Чиновник

    11 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гостът":

    Влез и ти там да работиш бе некадърник. Но си забравил да завършиш средно, а? А вишу хептен да не говорим...

    Коментиран от #30, #47, #49

  • 29 ТИТИ

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    ДА НО ПРИ ЖИВКО ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕ РАБОТИХА И БЯХА ДОБРЕ А СЕГА И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА НЕ СТИГАТ
  • 30 То там

    5 5 Отговор

    До коментар #28 от "Чиновник":

    само с връзки чиновниче.
  • 31 Бедните не обичаме

    10 5 Отговор
    да си признаваме бедността, защото е унизителна и затова не ги виждам гладните бунтове. А и непрекъснато ни се внушава, че сме едно щастливо единство с богатите, но не сме. Богатият е заинтересуван от две неща: 1. Да ме експлоатира като впрегатно и 2. Да ми доказва колко съм тъпа и как си заслужавам точка първа.
  • 32 Нека се знае,че тези

    9 1 Отговор
    цифри са само за болниците
    Той не знае, че има доболнична система...
  • 33 Трифонов

    8 11 Отговор
    Този елемент Миленов повтаря едно и също от 10 години. Росене смени плочата.
  • 34 санчо

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    жоро ,протеста е за всички,но ти явно не го разбираш и с такива писания разбирам защо се е появила приказката: един българин хайдутин,двама българи-чета,трима българи-чета с придател!
  • 35 колега

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    единствената неоспорима истина са некролозите -/радой ралин/
  • 36 Тъй ли?

    6 3 Отговор
    Ако само тези няколко десетки пред министерството са гладните,айде нема нужда,да се редят на опашката за безплатна храна!Не пречете на охранените да си живеят живота,бря!
  • 37 Питам Последния Софиянец

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо не осигуряваш служителите си на реалните доходи? ТИ крадеш от тях, ТИ ги оставяш гладни. Ако ги осигуряваше, сега щяха да си стоят в домовете на топло, да гледат телевизия и да си взимат 80% ЧИСТО от доходите. Ти си истинския престъпник!
  • 38 йокин

    1 0 Отговор
    Факт-50 лева,са си50лева.
  • 39 Станимир

    1 8 Отговор
    Нека да е жив и здрав Роенчо,ама нещо не ми се струва много наред това момче!
  • 40 Старшията

    4 0 Отговор
    До "Пенко 4"...:С цялото ми уважение, господин Пенко, но с граматическите познания"срещтнах"...на каква ли видна позиция сте служил в МВР -службите...интересно ...
  • 41 Щом е на власт е тарикат

    7 0 Отговор
    Охранител с крими минало управлява над 10 години лекари, инженери, архитекти, юристи и целокупния народ. Еми тарикат е. Тегли кредити след кредити, които никой не знае как харчи и пак управлява. Еми тарикат е. Един мандат не е изкарал докрай и все пада заради народен гняв и бунт и пак е на власт. Еми тарикат е. Всичко направено е на поне тройна цена и с много ниско качество, като дори хора заплатиха с живота си заради това и пак е на власт. Еми тарикат е. Чуждите служби пишат томове с информация за покровителството и участието му в редица международни престъпни схеми, но лидерите им се ръкуват и снимат с него пред медиите, защото бил важен стратегически партньор. Еми тарикат е. Много още примери има за тарикатлъка му, но най важното е, че за да има тарикати трябват балъци. Като съдите тариката съдете и балъците или се запитайте : Аз ли съм най големия балък, та този тарикат да ме управлява?
  • 42 Готин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Момче и вятър":

    Да нашибат минуси на това супер интелигентно послание говори за липсата на елементарно образование. Матриал!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Вече писах и тук отново е мястото да го повторя.
    Парите са вируса от който страда човек,тяхната липса,семейни проблеми при поделяне на пари и имоти води до болести.
    Земята няма да има друг различен живот от този,докато не се освободи човечеството от парите.Не случайно хората се продават за пари и са готови на всичко за пари,за това и сега след толкова години вечна нужда от пари даващи сигурност в живота ни хората вече се задушават и не могат да живеят и това води до тези пневмонии и болести под измисленото име Ковид 19.
    Хората докато са роби на парите и служат на някой нищо няма да се промени каквито и мерки да се вземат или ваксини да се бият.
    Парите се печатат и от там идва голямата лъжа и контрол над стадото.
    Еволюция ще е ако успеем заедно да се научим и променим да живеем без пари.
    Ако смятате,че това е невъзможно ще е така,докато не се освободите от това убеждение.
    Докато сте убедени в неща,които не работят и не дават явни резултати вие няма да бъдете свободни.
  • 45 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    На първа линия какви са политиците?
    Гладни лесни за контрол и манипулации хора,зад които стоят едни други#които дърпат конците и си правят игрите отстрани.
    Всеки знае кои са,всеки работи и отдава живота ви за тях и въпреки,че се вижда с годините какво се случва масово народа продължава да се раздава и да не се отказва от играта.
    Сега вече се мръщят на милиони,летвата постоянно се вдига.Лесно се вземат кредити за които народа ще отговаря и връща,но дали си давате сметка колко поколения са заробени с тези кредити от управляващите?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гостът

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Чиновник":

    Мен ме остави, знаеш ли колко кадърни, млади, ерудирани хора се лутат из джунглата на тази държава, без да им се даде шанс да могат да работят като държавни служители. Конкурсите са нагласени и се вземат само калинки, затова сме на това дередже, иначе
    закони и наредби има добри, но не се спазват, по важен е шуробаджанашкия принцип. Резултатът от това е налице, всички го виждат.
  • 48 🐷 Боко ТИКВАТА

    2 0 Отговор
    ТРАЙТЕ и МИЗЕРУВАЙТЕ, бе ТУЛУПИииии. :-)
  • 49 🐷 Боко ТИКВАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Чиновник":

    Там влизат само тия, 'дето съм ги минал с 200....хахаха.
  • 50 аз съм Веска

    1 3 Отговор
    БОРИСОВ НЕ Е ТАРИКАТ . И НЕ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ТАКЪВ . И В ЕВРОПА Е ХОДИЛ ДА СЕ ОПЛАКВА ОТ СИТУАЦИЯТА В СТРАНАТА. И ДА СПОДЕЛИ ЛИЧНАТА СИ ДРАМА НА ЧОВЕК , КОЙТО МНОГО ИСКА ДЪРЖАВАТА МУ ДА Е ПРОСПЕРИРАЩА , А ВСИЧКО КОЕТО ТОЙ ИСКА , Е ПОДЛОЖЕНО НА ЧЕРВЕНА АГРЕСИЯ .РЕЗУЛТАТЪТ Е ТОЧНО ТАКЪВ : КАКВОТО И ДА СЪТВОРИ , ЧЕРВЕНИТЕ ГО ОПЛЮВАТ И КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ НА ВСИЧКО ИЗГРАДЕНО- В ЗАКОН И ПОЛИТИКА Е :ЧЕРВЕНО .
    ИЗПИТВА НЕОБХОДИМОСТ ДА ПОКАЖЕ НА КАКВО Е СПОСОБЕН , А ИМЕННО -ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ДА Е В РЕД .
    ВИЕ ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ПРЕМИЕР С ТОЛКОВА НА БРОЙ ИНСПЕКЦИИ НА ОБЕКТИ ? А С ТЛКОВА ПРЕРЯЗАНИ ЛЕНТИЧКИ - ТОВА ПАК Е ВИД ИНСПЕКЦИЯ - ОТИШЪЛ , ПРОВЕРИЛ, ОДОБРИЛ ... ИЛИ НЕ ...
    БИБИ НЯМА АНАЛОГ , В НАЙ-НОВАТА НИ ИСТОРИЯ .
    АЗ ВИСОКО ОЦЕНЯВАМ ОРГАНИЗАТОРСКИТЕ У КАЧЕСТВА . ТОЙ СИ Е НА ТОЧНОТО МЯСТО .
    ПРОТЕСТИТЕ ГО ЛИШИХА ОТ ГРАДИВНО САМОЧУВСТВИЕ ...
    НО САМО ГЛЕДАЙТЕ В КАКЪВ МЕЖДУНАРОДЕН ГЕРОЙ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ .

    Коментиран от #51

  • 51 кон спиратор

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "аз съм Веска":

    веске,добре ли си ма?
  • 52 Хунтар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ние това чакаме,да стане страшно и да ви почваме.