27 Ноември, 2020 06:30 12 162 75

Горко ѝ на България с такива държавници

  • бойко борисов-
  • герб

Самохвалството на Борисов и спорното му лидерство по отношение на COVID-19 е симптоматично за безочието на ГЕРБ

Горко ѝ на България с такива държавници - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борисов не е държавник, а демагог, който услужливо тича след обществените настроения. Той променя принципите и думите си толкова често, колкото е нужно, за да се харесва на избирателите. Така е и по време на COVID-19.

Коментар от Петър Чолаков:

"Ние, държавниците, трябва да вземем трудни, но мъдри решения, които да ви убедим заедно да прилагаме и изпълняваме" - тази крилата мисъл роди Бойко Борисов по повод на новите ограничения заради COVID-19. Държавник ли е обаче лидерът на ГЕРБ? Ако не е, какъв политик е и каква е цената, която обществото плаща за неговите политически авантюри?

COVID-19, медии и съд

Да започнем от крайно непоследователните мерки на правителството срещу кризата с коронавируса. През пролетта на 2020 имаше затваряне на цели населени места, строгост, военна дисциплина; после - тласък в съвсем противоположната посока. През лятото властите "умно пуснаха вируса да вилнее" - както отново сам се похвали премиерът. Нима е изненадващо тогава, че преди дни България оглави класациите в ЕС за най-много починали от COVID-19, като процент на 1 млн. души? Борисов така и не се научи дори да носи предпазната маска както трябва. Стана системен нарушител, получи забележка от Меркел, сам се разболя, но не си взе поука. Какво послание отправя той към обществото с това поведение? Какъв пример дава?

Противоречивото поведение на Борисов, който насърчи публичния сблъсък между лекари, защитаващи коренно различни тези спрямо пандемията (Мангъров, Мутафчийски, Костов и т.н.), обърка и влуди още повече хората. И докато ние още дебатираме дали и какви да са по-строгите мерки, френският президент Макрон обяви, че пикът на втората вълна на COVID-19 във Франция е преминал, като дори се обмисля постепенно отслабване на локдауна, наложен там?

Самохвалството на Борисов и спорното му лидерство по отношение на COVID-19 е симптоматично за безочието на ГЕРБ. По случай 10 ноември тази година, например, премиерът се провъзгласи за "демократ по душа". Същевременно обаче това е министър-председателят трети мандат, при който златната верига, с която много български медии са приковани в политически зависимости от силните на деня, доби невиждани размери. В някои отношения днешната ситуация в обществените медии напомня силно на онази през комунизма. И днес някои журналисти треперят от страх пред управляващите. А какво да кажем за прокуратурата, за съдебната система изобщо, които са на ръчно управление от представителите на управляващия политически "елит"?

Съмнявам се, че г-н Борисов, с неговата милиционерска биография и доказана преданост към БКП, е истински загрижен за здравеопазването, независимите съдебната система и медии в България. А какъвто е Борисов, такива са и неговите "остриета" партийни функционери.

Те продължават с бисерите в защита на Борисов

Трябва ли да припомняме как неотдавна Тома Биков обвини световните медии в зависимости от българската опозиция - целта била да се очернят и принизят постиженията на г-н Борисов и ГЕРБ? Вчера ЕП прие нова резолюция - след като наскоро прие резолюция специално за върховенството на правото в България. Новата резолюция е за състоянието на медиите в ЕС. Макар България да не е спомената изрично в текста, на нея са присъщи много от недъзите в медийната среда, критикувани в документа. Осъждат се например опитите на "някои правителства" да "контролират обществените медии" и да ги превърнат в източници на "проправителствена пропаганда". Какви ли бисери, в защита на мъдрия демократ и държавник Борисов, този път ще снесе г-н Биков? Или може би сега ще се престори, че казаното в документа "нас не ни касае"?

А по повод на главоломно увеличилите се смъртни случаи от COVID-19 в България отново г-н Биков заяви, че причината за фаталните изходи от заболяването била, че по принцип… хората в България били по-болнави. Причината била в "лошия здравен статус на населението". Кой напъди медицинските сестри и лекарите от България, г-н Биков? Кой носи отговорност за това, че повечето болници изглеждат сякаш бомба е паднала върху тях? А, както казваше покойният проф. Чирков още преди години: без да има добре оборудвани болници, не може да има добри специалисти.

Юридическото светило на ГЕРБ Десислава Атанасова пък вместо да приеме с наведена глава срамното, очаквано фиаско на неграмотно написаната конституция, обвини опозицията, че не си вършела работата. Ако действала както трябва, опозицията щяла единодушно да гласува за свикване на ВНС. Ти да видиш! Екзотична политическа логика или арогантност се крие зад подобни "заключения" и натрапени "уроци" по парламентаризъм?

Държавник или демагог?

И какво е заключението от всичко това? Знаем го. Не е нищо ново: Борисов не е държавник, а демагог, който услужливо тича след обществените настроения. Той променя принципите си, думите си, дори облика си толкова често, колкото е нужно, за да се харесва на възможно най-голям брой избиратели. И може да предизвика завист дори у хамелеоните.

"Хвърчилата се издигат най-високо, когато са срещу вятъра, а не с него", е казал Уинстън Чърчил. Истинският лидер е първопроходец. Държавникът носи в себе си нещо от дързостта на откривателя; има смелостта, в името на ценностите, убежденията си и общественото благо, да проправи път сред камънаците и тинята - дори ако това означава да бъде окичен с трънен венец.

Когато обаче зад държавното кормило стои един самовлюбен човек, дори и нормалната, ежедневна дейност на институциите не върви както трябва. А какво става, когато сме подложени на тежки изпитания? Горко на България с тези самозвани "мъдреци".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 161 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангелинка

    32 287 Отговор
    Горко й на България с такъв президент като Радев.

    Съсипа България за 4г. в международен и вътрешен план, саботира всеки полезен ход на правителството. Добре че му остава малко.

    Коментиран от #7, #13, #24, #34, #55, #57, #68

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    204 21 Отговор
    БОЙКО погреба БЪЛГАРИЯ съсипа ХОРАТА до кога
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    179 19 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ е наглец двуличник егоист ЧОВЕКОМРАЗЕЩ ХОРАТА
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    178 32 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най добрия ПРЕЗИДЕНТ на
    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    78 15 Отговор
    БОЙКО не мидли искрено за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 7 Активист на БКП

    114 18 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    То и на Бойчето не му остава много! Даже по-малко отколкото на г-н Президента ! Слава ! Венсеремос!
  • 8 4л4лрк

    32 79 Отговор
    Мразя борисов, ама като видя ДойчеВеле да го плюе и започва да ми става някакси, така симпатичен.
    Никога не слушайте и вярвайте на ДВ-долни евреи, които не ви мислят доброто!
  • 9 Пази живота

    11 69 Отговор
    Тъпи комунисти

    Коментиран от #41

  • 10 Активист на ГЕР

    22 118 Отговор
    Добре ,че е Бойко /Да се свети името Му/, че иначе ще дойдат комунистите да ни изядът !!! Слава на Бойко!!!Хайл !!!

    Коментиран от #19

  • 11 мурат

    49 16 Отговор
    добре чее ДОГАН като братя се разбират
  • 12 Пази живота

    62 9 Отговор
    Браво, дано умните са повече от промитите картуни!
  • 13 Doni Brasko

    134 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Изпразнена е от всякаква мисъл главичката ти Ангелинке или Ангеле. Горко на хората. Цялата власт е в ръцете на ГЕРБ, ДПС и всички парламентарно представени партии. Не знам как точно Радев съсипа държавата? Спрете с тъпите манипулации. Идва краят ви.

    Коментиран от #21

  • 14 Йорго

    75 14 Отговор
    Бизнеса и частния сектор ги е страх че ако доидат бсп на власт ще им разбият системата,ще ги накарат да плащат реални заплати и др.А те не желаят.затова си подкрепят мутрата борисов.затова едни ще стават по богати други по бедни.това е идеологията на капитализма..
  • 15 Пази живота

    12 71 Отговор
    Да му ядете на Бойко.........
  • 16 костас

    61 8 Отговор
    не случайно си оставиха а и увеличиха привилегиите си, имунитетите си което е законно облагодетелстване с власт. развратиха и корумпираха всички институции,овладяха управлението им и ги използват като бухалки. кражбите и незаконното обогатяване са превзели ума на всеки който се докопа до власт. жалко за прекрасната ни родина. в тези условия и хората се променят в негативен план.
  • 17 Кутка Караянчева

    19 51 Отговор
    Велик държавник, отличен политик,хуманист,алтруист,белетрист !!! Каквото и да се каже за него не обхваща неговата харизматична личност !
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    58 11 Отговор
    БОЙКО ГЕРБ оставка
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    17 62 Отговор

    До коментар #13 от "Doni Brasko":

    Участник в Първо,Второ,Трето и Четвърто Всенародно Въстаническо Заразяване търси работа.Мога да нося знамена и плакати, да дюдюкам,да хвърлям яйца и домати и да нося ковчези...Два пъти заразяван с Коронавирус....Три пъти бит от Полицията и шест пъти арестуван ....Имам готови плакати "Долу Мафията" и " Мутри вън"....Очаквам стандартно заплащане ...
  • 22 Ужааас

    58 12 Отговор
    Има една поговорка тарикат мъж не писка. Бойко просто не се спря аз, аз, аз. Какво да очакваме когато ни управлява една мутра.
  • 23 ИМПИЙЧМАНТ

    16 62 Отговор
    Бойко съсипа комунетата ,започнаха да си приказват сами ,и побесняха от злоба и ярост за това ,че със всичката сътворена помия с/у него от тях ,НЕ ХВАНА ДЕКИШ Народа директно им се изплю на номерата и им каза-не ви вярваме...Разори и Черепа и Ц.Василев.Беснейте комизчадия ,още побесни ще сте след следващите избори защото ще е упрвление на Бокйо-4.Фатмака съвсем се депресира ,менталната му болест прогресира.Така Бойко ви направи неадекватни и омразни за народа.Кой е в ред -отровното трио ли ,сестра Галева ли,Славунски ли ??/Всчки са сасъпани ,умаломощени,НЕ НА СЕБЕ СИ..Злобейте ,злобейте ,ИМА ЗАЩО ..

    Коментиран от #27, #33

  • 24 Охо Бохо

    45 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Малииий, то простотията ходи по хората, но при някой Е нтелигентни е в двоен размер.
  • 25 Г.п.

    15 21 Отговор
    Вие,защо не спите бе,трябва да сте бодри за митингите
  • 26 jorj

    15 38 Отговор
    Бойко нещете, маски нещени, Мутафчийски нещете, нещете и да сте димагози, искате чисто и просто да си бъдете КОМУНИСТИ!!!!
  • 27 324

    47 10 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПИЙЧМАНТ":

    По големи комуизчадия от Боко и глутницата му няма, свещена простота! Боко ~тате милицонер~той член на БКП, Плевню~тате партиен велможа в Гоце Делчев, "майката на народа" члекн на БКП, ПКП~тате виден бкпеец, та да говориш за другите комундета те преви смешен.
  • 28 Г.п.

    14 24 Отговор
    Там където е стъпил комунистически ботуш, нищо не вирее!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Капиталист

    27 12 Отговор
    До тези чиито бизнеси са затворени от утре! Нямате много голям избор! В България или умирате от коронавирус или от глад, но второто е много много вероятно, така че в понеделник си отворете ресторантите, фитнесите, сладкарниците. кината и магазините в моловете защото така и така ще фалирате, а помощ няма да получите. Борисов след няколко месеца ще каже, че ви е помогнал, а той е комунист който се мисли за демократ, всъщност не прави разлика между двете и ще е помогнал на всички комунисти в България, които ги мързи да работят и техните семейства, а ще си мисли, че ви е помогнал на вас! И не му се сърдете той ‘’не е виновен’’ и наистина си мисли, че ‘’ви помага’’, а това вече е от компетенциите на медиците! Отворете всички и да видим как ще ви глобят всичките! Нямат такъв ресурс и не плащайте данъци и осигуровки за да се сетят, че тези милиарди които ги дават от ЕС за българския бизнес не са само за комунистите и техните семейства и фирмите близки до ГЕРБ, а за всички предприятия в България!

    Коментиран от #32

  • 31 Г.п.

    20 2 Отговор
    На бай Ганьо докато не му изгори задника на нищо не вярва
  • 32 324

    19 2 Отговор

    До коментар #30 от "Капиталист":

    Ох а вие се ненаядохте, то на българския капиталист алчността няма предел.
  • 33 Черен Петър

    20 6 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПИЙЧМАНТ":

    Умилявам се като чета писаното от теб, тъп.анарче! Типичен т.ъп гер.бераст! И за това сме на това дередже! От такива неграмотници като теб! Поне правописа да беше научил, ид.иот!
  • 34 Ха ха ха

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Ей Джамбазки да не си ти?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Млада протестърка

    10 32 Отговор
    Не знам да ли е държавник но управлява 10 г. и ще управлява поне още 5.Това са фактите. Всичко останало са злобарски писания.
  • 37 Македон :Д

    25 7 Отговор
    Бойко заборча децата ни със +20 млр.Евро дългове от неговото безхарберно крадене.За симпатизантите на тиквата ви пожелавам да ядете "Златния" асфалт който ще остане след него.
  • 38 Смотаняк

    24 6 Отговор
    Всички го ПЛЮЯТ, а той мисли че е под душа....
  • 39 евро

    20 5 Отговор
    Вие давате ли си сметка колко прост ма как ни "управлява"??? И професори и учени хора изследват и анализират един най обикновен прост крадец и лъжец. Тоя в нормална страна нямаше да е падар дори. Ако утре го изгоните сте загубили още един ден от живота си.
  • 40 Иван Григоров

    11 30 Отговор
    Мили хора,аз съм на 87г. Винаги съм работил като роб.Имам пенсия от 350лв. За 45г. Стаж.,но никога не съм дължал пари.Живял съм през царско време,живял съм през комунизъм и мога да ви кажа,че въпреки мизерната ми пенсия ,по добро време от сега няма! Направете нещо сами за себе си и не чакайте все някой да ви оправи!

    Коментиран от #49, #50

  • 41 Кой

    17 4 Отговор

    До коментар #9 от "Пази живота":

    пази живота? Най голямият комунист,който в чекмеджето при пачките е скътал и партийния билет за "всеки случай"? Е това сте вие ,повтаряте това което ви е написано,вземате хонорарчето и плюете собствения си народ и Родина! Нещас"ници!
  • 42 Стоянов

    9 19 Отговор
    Не слушай такива г-н Борисов!

    А на автора на статията ще кажа: напротив, мъдрия и разумен държавник постъпва именно така - може да признае грешката си и да промени дадено решение, когато види, че не е правилно!

    Това не е демагогия - а трезв разум и мъдрост!

    Помниш ли комунистите като управляваха - те така държаха на своите безумни решения докрай, и въпреки че всички им казваха, че грешат. те - не. И продължаваха да се пънат докрай като магаре на мост.

    Така че не съдете Бойко Борисов, а погледнете първо себе си - и ако вие самите сте без грях - тогава можете да "хвърлите камък"!
  • 43 Дени

    16 4 Отговор
    Ганьо Лукашенко на Балканите, шута на Европейския парламент.Позор за България и българския народ, какъв човек трябва да си, че да подкрепяш този крадец, мафиот и простак,
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 софия доган

    12 3 Отговор
    този не държавник този е чекмедже кюлче туквун
  • 46 Анти Борисов

    10 3 Отговор
    Винаги съм твърдял , че бмб действа по интуиция!! Това е нормално за него поради факта , че няма съответната подготовка и капацитет за премиер . Той е един самовлюбен и нагъл тип, за който най важно е собственото му огромно с нищо неподплатено его!!!
  • 47 Фактъ

    12 3 Отговор
    Боко е срам за България . Немските фондаций си създали партия , но сложили комунист да бори комунистите . Колизия ! Извинете се бе ....
  • 48 Violin Ivanoff

    8 3 Отговор
    Каквито държавниците, такива и хората. Хората избират държавниците. Хората СА държавниците.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Съдията Дред

    11 5 Отговор

    До коментар #40 от "Иван Григоров":

    Ако наистина си работил като роб, едва ли си на 87. До тая възраст доживяват само хора, които морни вода не са пили. По скоро заработваш като трол , щото друго не ти се отдава.
  • 51 Дъщерята на дядката

    4 10 Отговор
    Бащами има всичко, твоя ходи със скъсани панталони на село и мечтае за старото време. Вижте си речника чуйте си чалгата и, който и да дойде ще сте цървули
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 метафора

    13 2 Отговор
    гербавите са като тоалетна хартия и то използвана по линия на 10 11 1989г-30 г преход и "държавници с опит"
  • 54 Дъщерята на дядката

    6 8 Отговор
    И да допълня,бащами без да е партиен член пре 1969г. Караше BMW,, a твоя чакаше 15г. За москвич

    Коментиран от #58

  • 55 Независим

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Досега се смяташе, че президентската институция има само представителни функции. Но този президент ни показа, че това може да е най-разрушителна та и деморализираща структура, пове дори от парламентарната опозиция. Очевидно трябваше да дойде ястреб, като Радев, за да изплуват подводните камъни на Конституцията. Пречейки на управляващите този човек фактически съсипваше развитието на държавата и съответно на бизнеса и гражданите. Деструктивните му изказвания и болшевики призиви дадоха тласък на нечистоплътни бунтари да направят ежедневие-то ни кошмар, подпомогнати от бездействието на Борисов. Кол-кото до медиите нито една не работи в полза на управляващи-те, включително Националната и уж обективната "Европа" с при-съствието на Коритаров, прочут с омразата си към Герб. Неутрал-ният гражданин фактически ос-тана без обективна информация. Лошото е, че разрушителните напъни излязоха извън граници-те на страната и съсипват бъде-щето ни.

    Коментиран от #61

  • 56 777

    9 3 Отговор
    Влиза мъж в магазин за хранителни стоки и започва да разглежда.
    - Да ви помогна с нещо, господине? - предлага продавачката.
    - Какво е това? - пита мъжът, сочейки към портокалите.
    - Ами, портокали.
    - Дайте ми две кила от тях и ми увийте всеки поотделно в целофан. А онова какво е? - продължава мъжът, като се обръща към картофите.
    - Картофи, не виждате ли?
    - Три килограма и да ми увиете и от тях всеки поотделно в целофан. А онова там?
    - Леща... - отвърнала продавачката и бързо добавила: - Ама тя не се продава!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 бузю

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "Дъщерята на дядката":

    Значи сте от комунистическата върхушка , щото по онова време само те караха западни коли
  • 59 Градски

    2 3 Отговор
    Боби милее кой има парички, а кой ги има хората на дпс. За един месец вземат като строители джип.. Може и джипката му. А герб вече ние не от герб разни бкп комунисти.. Ще става.. Искат истинска война... Всеки реве бойче. И системата реват на старите, пари 2 хил. Били им малко, много тежко.. Можело при бомба да умрат, пожарникарите хохо също коронавируса от старите. Бойко е народен, обичат го хората, турци българи, помаци, но българите бойче не стават бре душо. Да бяхте ги вкарали в кеча. Бъди здрав. Бсп чакат войната хихи от герб бяха де
  • 60 Анонимен

    6 1 Отговор
    2.000 лв. за бг полицай, пожарникар си е добри пари. И 3 дни частно. Но там само бойкови, цветановите хора са. Там е като едно време коли лади. Може от чакане да не видиш никога... Добре че пуснаха 1986 коли москвич без чакане в стара загора, за 6.900 лева. Весело да е. То поне смеха е безолатен. Хубав и спокоен ден.
  • 61 бузю

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "Независим":

    Независим си , защото нищо не зависи от теб . И добре че е така. Трябва много малко мозък да имаш , за да разбереш , че президента няма властови правомощия , ама явно при теб мозъка липсва на цяло. Колкото пъти президента налага вето , толкова пъти управляващото мнозинство го е преодоляло .
  • 62 Кой68

    4 1 Отговор
    По скоро горкото идва от народа който ги избира и преизбира.Защо си го преизбраха като бе подал оставка? Тия сържавници идват/произлизат от тоя същи народ...Хайде да ви видя на изборите какво ще изберете........
  • 63 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Това на снимката е всичко друго но не и държавник !
  • 64 БОЙКО ЗАТВОР

    4 1 Отговор
    Чacoвe нaрeд близкитe нa пaциeнт нe мoгaт дa oткрият в кoя cтoличнa бoлницa e нacтaнeн. Кoгaтo нaй-нaкрaя рaзбирaт, ce oкaзвa, чe тoй вeчe e пoчинaл. В нoщтa нa 12-ти cрeщу 13-ти нoeмври 69-гoдишният Cтeфчo Cтoйкoв нe ce чувcтвa дoбрe - имa прoблeми c дишaнeтo и cърцeтo. В 3:30 ч ceмeйcтвoтo пoзвънилo нa 112, линeйкa oбaчe нe дoшлa, прeдaвa БНТ.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ПРЕДАТЕЛ

    3 5 Отговор
    ПАК ЩЕ ГО ПРЕИЗБЕРЕМ ТОЯ КРАДЕЦ И ПРЕСТЪПЕН УБИЕЦ - ОСЪДЕН В ХАГА !
  • 67 гост

    1 2 Отговор
    тъжно ми е за хората, пандемията, като чета, как хората се заразяват, пази Боже от по-лошото. Макар, че много хора не спазват регламентите. Тъжно ми да чета и слушам за камиони с дървесина във всяка планина, гора, дори за места, като паничеще, говедарци, дори коментираха за урдина река. Четох за Странджа и др. Всеки знае, че Българската природа е ценна и важна за всеки, защо не я пазим.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Черен Петър

    3 1 Отговор
    Ангелинке, нема разлика между тебе и Карапекинчева! Вие да не сте сестри...случайно? И ти спадаш в категорията на ПКП!!!
  • 72 Независим си колкото Бойко е държавник

    0 2 Отговор
    Подлога си, Мекере някакво, на Хранилка си някъде Независим, нищо не зависи от теб, боклук!!
  • 73 безпартиен

    2 0 Отговор
    С милиционерска биография и доказана преданост към БКП!Само това е достатъчно за това какво още ни чака!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 1122

    1 0 Отговор
    Какво искате от един глупав пожарникар,който се мисли за голямата работа.