27 Ноември, 2020 17:15 15 243 128

Ричард Алибегов пред ФАКТИ: Толкова много пъти ни излъга здравният министър, че това му е навик

  • ричард алибегов-
  • заведения-
  • ресторанти-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • здравен министър-
  • бизнес

"Стока се изхвърля, остава междуфирмена задлъжнялост, НАП ще запорира сметките на хората. Сюжетът е чуден", каза Алибегов

Ричард Алибегов пред ФАКТИ: Толкова много пъти ни излъга здравният министър, че това му е навик - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От 23:30 часа днес работата си ще преустановят всички заведения за хранене и развлечения. Към този момент до 21 декември ще се допуска единствено доставки от ресторантите или взимане на храна за дома и офиса.

От ФАКТИ се свързахме със съпредседателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, за да говорим за ситуацията, пред която са изправени заведенията в България и техните служители. Разговора ни четете в следващите редове.

- Г-н Алибегов, официално няма да работите до 21 декември – реалистично ли е това или ще сте затворени по-дълго?

- Това въобще никой не го вярва. Толкова много пъти ни излъга здравният министър, че това си му е навик. Той обича да си лъже хората.

- А тези 24 лева помощ докъде ще стигнат?

- Предложихме и на министъра на здравеопазването да опита да живее с тях, за да види как е, защото 356 хиляди души остават без работа от днес. Това е тези, които са пряко засегнати със заповедта. Още стотина хиляди са тези, които са засегнати, но не са затворени със заповед – всички, които са свързани с нашия сектор и с други сектори: с поддръжка на молове, при нас доставчици на алкохол, доставчици на зеленчуци, на меса – те работят само със заведения, те не работят с големите вериги, диджеи, танцьори, певци, певици, всички свързани с ентъртеймънт, рекламни агенции, свързани с нашия бизнес. Всички те остават без работа без да е забранено, тоест тя няма да вземат никакви пари, защото няма заповед за тях.

Всички знаем, че става дума за февруари, март. Никой не вярва, че става дума за 21 декември. Ако министърът се пробва да мине между капките и да ни отвори на 21 декември до 18:00 или 20:00 часа, нека да го забрави въобще. Може и нещо такова да му хрумне – хем сме отворени, хем не сме всъщност.

- Ако успеете да работите по празниците, това би ли имало смисъл за бранша?

- Най-вероятно не, но не вярвам, че ще работим по празниците. Този човек се доказа до момента, че каквото и да каже, няма никакво значение.

- Последният път, когато говорихме Вие казахте, че вече сте изчерпали отпуски, болнични и т.н. – какво ще правят служителите?

- Няма какво да правят. Освен да се освободят хората или да се пуснат в неплатен отпуск с тези 24 лева. Този неплатен отпуск докога, колко месеца тези хора ще седят в неплатен отпуск? Колко месеца тези хора ще живеят с 480 лева? Защо тези хора се осигуряват на високи доходи, имат високи осигуровки, когато това няма абсолютно никакъв смисъл? В най-тежкия момент за тях държавата им казва ще взимате 480 лева. Но това, че са плащали осигуровки за 1500, 1800 лева, няма никакво значение. Защо да ги плащат после? Да не се учудват защо има хора на 2 часа и 4 часа.

- Конкретно в сегашната ситуация какво направихте със служителите?

- Повечето фирми освобождават хората си, за да могат да отиват на борсата и евентуално там да вземат повече пари. Всички, които са с хубави доходи реално е по-добре да отидат на борсата, защото тези 480 лева точно закъде. И то в декември месец, когато, както всеки месец, трябва да се платят наеми, но има и по-високи сметки за парно и ток. Ясно е, че няма да има коледна трапеза. Подаръци за Коледа също е ясно, че няма да има. Кое по-напред да направят тези хора? За бизнеса не коментирам – бизнесът има наеми, разходи, кредити. Те си мислят, че когато затворят един бизнес, той вече няма разходи.

- Как би могла да помогне държавата на бизнеса?

- В момента преговаряме да се върнат 20% към фирмите от оборота от миналата година за затворения месец, но това е един процес, който няма да е за ден-два. Най-много може да ни помогне държавата като ни остави да работим. В седмицата, в която има най-много оздравели хора – всеки ден са все повече и повече, заболелите си стоят константно, даже падат, но при най-много оздравели хора, те правят локдаун на държавата. Изведнъж тази седмица тестовете не надвишават 10 хиляди. Как така две-три седмици подред имаше по 12-13 хиляди теста на ден, а сега от понеделник – 8 хиляди, 8,5 хиляди. След това нещо ще бъдат много малко оцелелите. Очевидно това не интересува здравния министър щом може през декември месец да остави 450 хиляди души на улицата. И то без ясен здравен ефект. Евентуално нещо било изчислено, но не е много ясно. Видяхме в Европа, че за 20 дни нищо не се случи. Вчера в Германия има рекорд на заразените, а те са вече почти 3 седмици в пълен локдаун.

- Какво е настроението на бизнеса към доставки – ще работи ли с доставки?

- Доставките са между 5 и 10% от оборота. Да, ще се работи, разбира се, за да може да се запази поне 10% от персонала. Когато имаш 10% от оборота, можеш да плащаш на 10% от разходите. Какво ще стане с бизнеса обаче не е ясно. Какво ще стане с наемите, с кредитите? БНБ отказва мораториум, Европа не позволявала. НАП отказва да премахне лихвите, които се начисляват върху неплатените данъци, отказват да разсрочат данъците. НАП сега ще тръгне да запорира фирмите на хората, за да си прибере парите. Страхотен сценарии просто.

Щом вече е издадена заповедта, локдаун ще има. Днес доц. Кунчев излезе и говори за яслите и училищата до 4. клас. Какви ясли, като те на 23 декември всяка година излизат в почивка? Тези хора въобще нямат представа. Това е самата истина. И тъй като не знаят какво правят, точат милиони от държавния бюджет и сега е хубаво да покажат на обществото, че все пак взимат някакви мерки. И какво да направят – затварят заведенията. СЗО излезе преди два месеца със статистика, че най-големите преносители са децата, училищата. Те не се заразяват, слава Богу, но пренасят. Това беше преди два месеца, те сега чак ги затвориха. И, разбира се, покрай тях молово, заведения, но големите хипермаркети, в които има адско струпване на хора – за мебели, за дрехи, за обзавеждане за вкъщи и т.н., те остават отворени. Там не са по човек на три квадрата, а по трима човека на три квадрата. Хората стоят с часове вътре, но те остават отворени.

- Приемате ли, че заведенията сте изкупителна жертва в случая?

- Молове, заведения… Не сме само ние, а страшно много бизнеси. Това е резултат от безсилието на здравното министерство. За да покажат на обществото, че се взимат мерки, те взимат тези мерки. А дали тези мерки са добри, защото в Европа затварянето на заведенията не доведе до абсолютно нищо, както и в България вече месец са затворени нощните заведения, които бяха посочени за развъдник на Covid-19. Те ги затвориха на 1400 бройки, сега сме 4000. Тоест може би не са били те развъдника на Covid-19. Те един месец са затворени, би трябвало да има някакъв ефект от това затваряне. Хората не се пренасочиха към ресторантите за този един месец, ресторантите работихме на 20% капацитет. Имахме по 8 квадрата на човек, толкова малко работа имахме. Имаше поне някаква работа обаче, колкото да задържим персонала и да плащаме някакви разходи.

Абсолютно измиване на ръце. Не борим никаква пандемия с това нещо. За съжаление останаха много хора на улицата. Тези 450 хиляди души са по много груби сметки, може да са повече. Това е фатален край на икономиката. Чиновниците смятат, че като наложат една заповед и затворят заведенията, на другия ден те хоп! – и отварят. Толкова бързо става… Това са милиони загуби в момента – стока се изхвърля, остава огромна междуфирмена задлъжнялост, НАП ще запорира сметките на хората. Сюжетът е чуден.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    159 29 Отговор
    Ела на площада бе Алибегов?Не разбра ли че това правителство са само лъжци бе?

    Коментиран от #9, #26

  • 2 гост

    147 15 Отговор
    Тоя на снимката Гробаря от Кеч мания ли е ?

    Коментиран от #25

  • 3 Аре бегай ве Алибегов

    161 22 Отговор
    Не така Мазнокоси, га ядохте кифтетата не ревахте!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 27 Отговор
    КОСТА АНГЕЛОВ
    БОРИСОВ оставка
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И каква е

    134 6 Отговор
    гаранцията, че храната доставена от куриер не е заразена? Или, че самият куриер не е заразен, който цял ден обикаля насам-натам?
  • 7 Не че

    94 4 Отговор
    ще има доставки по домовете , но ще се изперат много мръсни пари !
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    66 11 Отговор
    КОСТА какво стана с ромите с кючека
    просто едно
    нищо
    а ХОРА УМИРАТ в линейки на стълбища не ги приемат в болница
  • 9 мутрокилър

    26 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    сам ли си говориш вече...
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 9 Отговор
    имаме си бяла вафия
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТИТИ

    58 6 Отговор
    ЗАЩО ДО СЕГА НЕ ПРОТЕСТИРАХТЕ БЪЛГАРИНА ГЛЕДА САМО ЗА СЕБЕ СИ
  • 13 Ама и

    114 5 Отговор
    ти лъжеш като дрът ром , осигурявали ги били на 1500 - 1800 лева.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 11 Отговор
    онзи ден вковид болницата ПЛОВДИВ починаха на стълбището двама господа
    на единия х починал господин
    му откраднаха сто лева и дебитната му карта
    срам позор грехота

    Коментиран от #28

  • 15 Ричард?

    47 8 Отговор
    С Лъвско ли си или заешко сърце кат е приказката?!Мрънкалник си бре...за пари!Ако си като съименника си покорил Ерусалим и разбил маслините,бегай на площада да сваляш ГЕПИ!
  • 16 Fen

    39 9 Отговор
    Ганьо е доволен. Може да се почувства богат когато другите обеднеят. Каква радост за Ганьо!

    Коментиран от #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ясен

    73 13 Отговор
    Еее омръзна ми от тази мазна физиономия,ревяща непрекъснато по медиите.Тоя ако няма пари за три седмици здраве му кажи.После ще се нагушат с коледните и новогодишните пакети.
  • 19 Мъка мъка

    68 11 Отговор
    Тоя, като го е страх да не фалира в условията на пандемия - да си смени професията, да стане програмист и да си работи от дома. Всичките БГ "бизнесмени" са един дол дренки - фалирам, държавата да помогне! Държавата беше лош стопанин, щом трябваше да се краде и приватизира сега олеле ...
  • 20 Бен ХУР

    45 7 Отговор
    а тоя толко много реве, че се превърна в пут.а

    Коментиран от #75

  • 21 Охо Бохо

    64 4 Отговор
    Леле, леле как се мазни и го е шубе да не обиди Боко! Кой го е излъгъл, здравния министър, а кой набива канчето на здравния министър? Какви са смешки тези лапачи.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Зайко Байко многознайко

    60 3 Отговор
    Ричард, Ричард, какви са теэи осигуровки на 1500-1800лв. Това са приспивни прикаэки эа малки деца, но ако мине, може пък и да хване дикиш! Едно време имаше един журналист с име Ричард Груев, свърэвах го с " Кривораэбраната цивилиэация" и си мислех че такава комбинация от имена никога повече няма да стещна, но явно съм се самоэалъгвал!
  • 24 324

    44 6 Отговор

    До коментар #16 от "Fen":

    Точно тези, хотилиерите и таксиджиите много ще ми е кеф да"обеднеят"

    Коментиран от #52, #73

  • 25 пройчо

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Колкото Тиквата прилича на Рикиши..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Си ган

    36 4 Отговор
    Абе мазняк, ходи се оплачи на Си Дзи Пин....що хора измряха във входа ни заради тои вирус, той си рупа ли рупа..

    Коментиран от #108

  • 28 Си ган

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ми върни ги бе...на близките..

    Коментиран от #113

  • 29 Омерзен

    23 3 Отговор
    Ричи, какво приятно момче беше преди 20 години във Виена, а сега на какво заприлича. Добре поне че майка ти не те вижда. Бъди здрав.
  • 30 Хасан

    28 8 Отговор
    Това са заведения и кафенета ..един ще затвори ,друг ще отвори . По важно е здравето на хората
  • 31 Голем смях

    27 3 Отговор
    Ричард Алибегов..ностоящий болгарин.Този кой е ...?
  • 32 Чочо

    21 4 Отговор
    Ти още ли не си затворил алибегай?!
  • 33 Учуден

    46 9 Отговор
    Господине, границата на търпимост е достигната! Млъкне и кепенци затворите! Като измре народа, кой ще влиза в заведението ти? И вместо да мрънкаше вземи готви и храни лекарите, сестите и санитарните от едно отделение! Така ще си заслужил помощта от държавата! Срамота е това което правиш!!
  • 34 Късно е вече !-ФАКТ !!

    55 1 Отговор
    Когато нямаше корона какви заплати давахте на работниците си,Господа ресторантьори и хотелиери ??? Всичко ли беше наред ?? Забогатявахте на гърба на работещите,а сега ревете !! През 90-години изобщо не осигурявахте работещите,а после върху минимална заплата !! Едни лъжци сте само !! Но МАЙКАТА ПРИРОДА никой НЕ МОЖЕ да излъже !!!!!
  • 35 ТИКВОЧ ДОЛЕН

    36 1 Отговор
    ЩЕ ТЕ ЛЪЖЕ Я , КАК ДА ТИ КАЖЕ В ОЧИТЕ ЧЕ СИ НАГЛЕЦ И ОТВРАЩАВАЩ ТЪПАНАР , АМА ТИ НЕ РАЗБИРАШ ! ТАЯ ГИЛДИЯ СТЕ КАТО МИТНИЧАРИТЕ САМО КЪМ ВАС ГРЕБЕТЕ , ДОЛНИ ПСЕТА !
  • 36 От Варна

    42 3 Отговор
    Този има пари да плати заплати не за месец, ами за година. Но си ги стиска, негови да си , а как ги е спечелил, друг въпрос. И защо има толкова ресторантьори, тези хора нямат ли акъл за други , по сериозни професии. Най-мързеливите отварят кафенета и кръчми.И щом са толкоз народ, значи печелят добре. Всеки да се научи да пести, защото идват не добри времена. Ресторанти, спортисти, артисти, хайде по-нататък може да са нужни, когато нещата се оправят.Стига мрънкахте на държавата, нали сте частници!
  • 37 Мунчо

    33 0 Отговор
    Изкъпи се бе!

    Коментиран от #87

  • 38 МЛЪК БЕ

    31 6 Отговор
    КАТО ГО ГЛЕДАМ ТОЯ ИЗРОД И СИ ВИКАМ -- ДОБРЕ ЧЕ БОЙКО НИ КРАДЕ , ЧЕ ТОЯ ТЪПАК АКО БЕШЕ , ТО ЩЕШЕ ДА Е ЧУДО -- ПО ГОЛЯМ ДЕБИЛ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ !
  • 39 RAFFY BAR

    50 2 Отговор
    А защо господин Алибегов не каже защо 90% от бранша им се осигурява на минимална заплата и окриват данаци по този начин, а сега търис пари? Ако всеки си плаща данаците в такива моменти ще има пари за раздаване! Работил съм при тях и много добре знамаем схемите които правят в пранша с минимални осигурвки и принтери вместо касови бележки.

    Коментиран от #117

  • 40 ДЖОТО

    6 10 Отговор
    АМИ КАТО СТЕ БАЛЪЦИ,ЩЕ ВИ ЛЪЖИ!ИДИ НА ПЛОЩАДА И ИСКАЙ ОСТАВКА НА ТЕЗИ КРАДЦИ-БАНДИТИ!!!
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 6 Отговор
    ас земам 270 лева пенция и ми се падат по 8 лева и 50 стотинки на ден ИСКАМ и ас да ми дават по 24 лева на ден ша съм многу ДОВОЛЕН с тези недоволни ас съм многу беден спряму тях

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ПиПи

    29 3 Отговор
    Абе МундирБегов. Кой ти дава думата на теб по всички телевизии да се Иза..ваш. ? Кой си ти? ТВОЯ бизнес ли е най важен за България? Писна ми от хленчещ плашиПурковец с кичара на Мадама. Позор си ...
  • 44 чичо

    27 2 Отговор
    Мазния Алидагоебов пак реве!
  • 45 Гербер- Богаташ

    8 3 Отговор

    До коментар #41 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлонадуйски, глад мaйкaaaaaaa глааааад
  • 46 На Алито

    27 0 Отговор
    Няма ли кой да му тресне един К...ерц и да малъкне накрая. Алубегов, за две стотинки не важиш и само се излагаш.
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор
    Ко са радвате мислите че сам БЕДЕН ли ас винаги ша гласувам за ГОСПОДИН БОРИСОВ зашото ми дава още 50 лева към пенцията от 220 лева и сега земам 270 лева ми се падат по 8 лева на ден да живея с тях се храня 3 пъти плашам си тока вода интернет телефон лекарства и зимата отоплението с тези пари просто РАЗКОШ затова винаги ша гласувам за ппгерб за да живея добре както сега

    Коментиран от #48

  • 48 Гербер- Богаташ

    9 6 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Напълно си прав мой колега съпартиец от ГЕРБ! Моя доход на ден е колкото твоята пенсия за цял месец затова винаги с теб пак ще гласуваме за ГЕРБ !!!! ПОБЕДА ГЕРБ

    Коментиран от #111

  • 49 Борете се де

    13 0 Отговор
    Закон : който не може без чалготеки да се изолира там., да го обслужват сервитьорчета със заеми и под наем с предимство.
  • 50 Непримирима:

    26 2 Отговор
    А вие как лъжете ! ! Лъжехте работниците и Държавата !! Стига сте ревали !! Не спазвате никакви правила и принципи !! Ама ще се научите !! Тази корона е за УРОК !!
  • 51 Факти бг

    31 2 Отговор
    Махнете го този и стига сте нервирали излишно хората. Моля Ви от сърце. Благодаря.
  • 52 Fen

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "324":

    След тях сме аз и ти!

    Коментиран от #56

  • 53 мнение

    15 0 Отговор
    Първо ще уточня, че не подкрепям никоя крайност отностно вируса. Според мен той съществува, но не води до 100%-това смъртност. И да, въпреки, че най-вероятно всеки ще го изкара, е много по-добре въобще да не се разболява. А сега по-статията - г-н Алибегов пропуснка факта, че официалните тестове въобще не са представителна извадка на реалната разпространеност на вируса.
    Може би хостпитализираните са някаква (защото при запълване на капацитета на болниците, хостипализираните ще си останат до 90-120% от капацитета на болниците, но вече само най-тежките случаи ще се приемат). Единствено броя на починаталите е най-точната статистика. Тя обаче е с 20-тина дни закъснение от реалната ситуация.
    Предвид, че смъртноста в България на дневна база (на 100к население) е една от най-високите в света и предвид, че послените 20-тина дни не се взеха каквито и да е строги мерки, изглежда положението с вируса не е никак розово.

    Коментиран от #57

  • 54 рикардо

    13 0 Отговор
    Пешо сумиста му е кум на тоз ....

    Коментиран от #58

  • 55 Гост

    22 1 Отговор
    Не стигат вярно тия 24 лева ! Ами съкращавайте ох забравих вие и служителите ви не обичате осигуровките нали? По 1300-1500 може и нагоре на някои места пък осигуровки като за 4 часа.....га ядохте кюфтетата не ривахте? Ние останалите дето се осигуряваме на пълния размер на заплата сме по-балами ли какви сме?
  • 56 324

    25 1 Отговор

    До коментар #52 от "Fen":

    Хайде, хайде тези да не мислиш, че мислят за работниците си? 30 години им сърбам попарата без осигуровки, без касов бон, без елементарна хигиена. Особено 90 те години как експлоатираха :работиш 2,3 дни и хайде адио рио, после на 4 часа, а ти работиш като изоглавен и така до днес, а може и да се оплачеш и да чакаш от умрял писмо, още тогава ги научиха да ги прикриват.
  • 57 факт

    15 11 Отговор

    До коментар #53 от "мнение":

    1.Смъртността в България е следствие на тотално продънената здравна система и няма защо да се обвиняват хората , че не спазват мерките .2. Действително няма логика хората да се блъскат като сардели в Кауфланд и Била , а в ресторантите дето са доста по-малко и на рядко да ги затварят , от което цялата верига от доставки фалира . 3. Цялата тази постановка е с тайната цел да се отложат иборите за юни месец , вече днес главния фалшификатор на изборите Михаил Константинов започна да подгрява почвата .
  • 58 Пешо

    9 2 Отговор

    До коментар #54 от "рикардо":

    Сумиста явно го цепи този с кеф. Акъл и мозък.... Едно моме излизащо по всички телевизии и саитове.
  • 59 Истината

    8 1 Отговор
    той такаси говори, като тиквата, каквото му е угодно, ако е добре се тупа по гърдите, ако не, народа е виновен
  • 60 Софиянеца

    27 4 Отговор
    Този Алибегов е една мъстия, която преди 3 месеца говореше, че били доволни от правителството!

    Коментиран от #61

  • 61 RAFFY BAR

    17 0 Отговор

    До коментар #60 от "Софиянеца":

    Доволен е защото неговите заведения не знаят какво е то проверка от НАП, РЗИ и други институции!

    Коментиран от #62

  • 62 Софиянеца

    21 2 Отговор

    До коментар #61 от "RAFFY BAR":

    Колкото и пари да спечели тази маймуна човек никога няма да стане
  • 63 Рафи

    27 2 Отговор
    Стига сте ми го давали този мрънкач. Що не вземе да пусне едно меню с цените от неговите заведения да видите за какъв обирджия и шейретин става на въпрос. Храна по домовете няма да носи защото никой няма да си поръчва на неговите цени. Много добре знае, че на цената от две малки, две кафета и два сока в негово заведение хората пълнят количката в Лидл и Кауфланд.
  • 64 Възмутен

    25 3 Отговор
    Този кирлясавия какво иска? Смърт на хората или печалбата за ресторантьорите. Ами на война като война! Спасява се ЖИВОТА, а не парите на мутрите.
  • 65 пешо

    20 4 Отговор
    долен , мазен , мръсен боклук.
  • 66 Иван

    18 3 Отговор
    Купете едно огледало на този или ако пък има неможе ли да се огледа
  • 67 Гаме Овер

    20 8 Отговор
    Заведение с пет човека го затварят,Кръчма с трима души се затваря,Мол с десетина петнадесет човека се затваря,Претпиятие с хиляди е отворен,Общини с по над пет стотин работещи отворен,Хранителни вериги които се посещават на ден по над хиляди хора отворен,Спектакъл с десетина човека затворен,Гаргите ни се смеят вече.

    Коментиран от #72, #76

  • 68 мадуро

    20 2 Отговор
    ресторантьори, кръчмари, сервитьори, чалгаджии ,танцьори ,ди джеи и др.такива ,които живеехте само от бакшиши, сега ще живеете така ,както живее един пенсионер е ще ви е малко криво, но ако измрат тия дето ви носят бакшишите ще ядете нали знаете какво
  • 69 Клиент

    13 1 Отговор
    Абе като те гледам как си с хигиената, ще ти избяга клиентелата!
  • 70 Али Баба

    21 0 Отговор
    В повечето заведения идва в края на вечерта момата с едно листче, на което пише" междинна сметка" и плащаме на свети джоб алибегов. Когато поискам касова бележка става чудо: разваля се апаратът, спира тока!!! да!!! и ме атакуват с въпрос"Защо се заяждате?" Ами на бензиностанцията, в Лидъл, Била и други такива вериги никой с никого не се заяжда, а дават и фактури/ даже питат искаме ли/Та Ричард конската грива да си седна на опашката и да не се опитва да ни просълзи, защото няма как. Лично аз правя така: казвам на сервитьорката:- Носиш касова бележйка, получаваш балшиш! Иначе - Благодаря и сбогом!
  • 71 Nikol Gerova

    12 2 Отговор
    Покрай заведенията ще фалират и други сектори...А,театрите отворени баш до пияни артисти ни е до сега...Айде стига!

    Коментиран от #115

  • 72 Вуте

    14 3 Отговор

    До коментар #67 от "Гаме Овер":

    В заведението клиентите остават дълго време, а е доказано, че заразяването става след поне 30 минути близък контакт/ в случая на една маса/.Затова ги затварят.
  • 73 А дано!

    2 4 Отговор

    До коментар #24 от "324":

    Дано ти да си преди тях! Цялото ти семейство дано да стигне до гладуване!

    Коментиран от #94

  • 74 Кой68

    2 1 Отговор
    Кога сте били доволни !
  • 75 Онзи

    7 8 Отговор

    До коментар #20 от "Бен ХУР":

    "този" харесва ли ти или не е представител на бранш с над 300 000 пряко заети и поне още толкова съпътстващи. А ти какъв си освен поредния клавиатурен сопол????

    Коментиран от #82

  • 76 до 67

    14 3 Отговор

    До коментар #67 от "Гаме Овер":

    Много си зле с правописа. Но хранителните вериги се продават хранителни стоки от първа необходимост. Естествено е да работят. ПреДприятията ако не работят няма кой да плаща на работещите. А без кръчми може и да се живее. Наздраве.
  • 77 Република

    15 1 Отговор
    Алибегов,това е капитализма,нали това изкахме .При ,капитализма който не може да се справи с дадена ситуация фалира.

    Коментиран от #79

  • 78 Просветен илюминат

    7 2 Отговор
    Огромни са щетите за бизнеса в страната от въведения локдаун. Това алармират гръцки търговци пред медиите. Поради строгите мерки са затворени вече почти месец всички магазини, ресторанти, кафенета, предаде БНР.

    Анулират се резервации за новогодишните празници след изявления на медицински лица, че до края на годината ще остане забраната за напускане на градовете. Истинска катастрофа за бизнеса и търговията е удължаване на карантината с една седмица, заявиха пред медиите търговците, които очакват щети за около 2 милиарда евро само за тази седмица.
  • 79 Просветен илюминат

    7 1 Отговор

    До коментар #77 от "Република":

    Сега ще видят капиталистите как се пука техният балон на илюзиите.
    Правилно ли е да експлоатираме хората за да притежаваме вещите?
  • 80 Данъкоплатец

    13 5 Отговор
    Този неандерталец на снимката, да се изкъпе и да си продаде Х 6 - цата, за да си закрепи бизнеса за известно време.
  • 81 КРУГ

    8 2 Отговор
    РИЧАРД АБОРИГЕНОВ
  • 82 Бен Хур

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Онзи":

    Жена ти ми харесва ;)
  • 83 Журналята

    8 0 Отговор
    Дайте едно интервю с наркопласьор, те как са? Кво става там, а? Оплакват ли се? Щот и те се грижат за развлеченията на раята.
  • 84 Аз смятам

    11 3 Отговор
    Какво Ви е излъгал министъра, бре госудин стриптизьор, само ти ли не разбираш, че заразата се разпространява от събирания в заведения!
  • 85 Капиталист

    11 5 Отговор
    Не по-рано от 1 март ще е затварянето, което означава личен фалит на около половин милион българи и поне още толкова постфактум до края на пролетта! Всички фирмаджии трябва да бъдем съпричастни с тези, които ще ги затворят утре. Извинявайте, но в един хипермаркет или на пазар има около 20-30 пъти повече хора в затворено пространство отколкото в един мол и около 120-150 пъти повече хора отколкото в един ресторант или фитнес, или кинозала! Тази наредба намирисва или се прави от неадекватни и малоумни хора! Дo тeзи чиитo бизнecи ca зaтвoрeни oт утрe! Нямaтe мнoгo гoлям избoр! В Бългaрия или умирaтe oт кoрoнaвируc или oт глaд, нo втoрoтo e мнoгo мнoгo вeрoятнo, тaкa чe в пoнeдeлник cи oтвoрeтe рecтoрaнтитe, фитнecитe, cлaдкaрницитe. кинaтa и мaгaзинитe в мoлoвeтe зaщoтo тaкa и тaкa щe фaлирaтe, a пoмoщ нямa дa пoлучитe. Бoриcoв cлeд някoлкo мeceцa щe кaжe, чe ви e пoмoгнaл, a тoй e кoмуниcт кoйтo ce миcли зa дeмoкрaт, вcъщнocт нe прaви рaзликa мeжду двeтe и щe e пoмoгнaл нa вcички кoмуниcти в Бългaрия, кoитo ги мързи дa рaбoтят и тeхнитe ceмeйcтвa, a щe cи миcли, чe ви e пoмoгнaл нa вac! И нe му ce cърдeтe тoй ‘’нe e винoвeн’’ и нaиcтинa cи миcли, чe ‘’ви пoмaгa’’, a тoвa вeчe e oт кoмпeтeнциитe нa мeдицитe! Oтвoрeтe вcички и дa видим кaк щe ви глoбят вcичкитe! Нямaт тaкъв рecурc и нe плaщaйтe дaнъци и ocигурoвки зa дa ce ceтят, чe тeзи милиaрди кoитo ги дaвaт oт EC зa бългaрcкия бизнec нe ca caмo зa кoмуниcтитe и тeхнитe ceмeйcтвa и фирмитe близки дo ГEРБ, a

    Коментиран от #86

  • 86 продължние

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Капиталист":

    a зa вcички прeдприятия в Бългaрия!
  • 87 Ричи

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Мунчо":

    Не ща, искам да си смърдя!
  • 88 jorj

    3 1 Отговор
    Маймуняк трудно се лъже, явно е обигран играч, както и добър доктор.
  • 89 Bibi

    3 1 Отговор
    Този е повръщано.
  • 90 ДОЛУ ГЕРБ

    5 2 Отговор
    'убаво е. хората се самоубиват от отчаяние и мизерия. па е 'увабо. пропаганда за коркума-НЕвирост, а джипЪ си върви. ем'чи 'убаво йе. ши ва затварями. 'баш убаво е - ГАРАНТИРАНО ОТ ОПГ"герб"
    ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР
  • 91 кака Веска

    9 0 Отговор
    Алибегов, след като сте недоволни вашият бранш, вземи и организирай протест пред министерски съвет. Всички готвачи,сервитьори,бармани,управители от заведенията всеки ден на протест пред министерски съвет и ще клекнат. Това е начинът да ви се помогне. Друго си е да се възмущавате в социалните мрежи и ти да даваш интервюта по телевизиите.
    Не трябват думи, а дела- протест.
  • 92 Българин

    6 1 Отговор
    Това е резултат от вашето съгласие още първия път да си траете при първата вълна, защото теб те под купиха, а сега ревеш. Ограничен си. Няма да стане с обещания и приказки. Извода си го направи ако можеш. Това се отнася и за такситата и транспорта. Успех. От вас зависи. Никой не ви е виновен.

    Коментиран от #114

  • 93 BGnewgeneration

    8 5 Отговор
    Може ли да има държава, в която ресторантите да са най-важния отрасъл. Няма такава. На никого не му харесват ограниченията, но се налага. Кой е по-важен за държавата ресторантьора или лекаря. Може да се мине без ходене на ресторант, но ако си болен не може да минеш без лекар. И стига сте ни занимавали с тоя.

    Коментиран от #98, #100, #101, #102, #103, #104, #106, #110, #112

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Васил

    1 1 Отговор
    Диктатора да лъже не вярвам.
  • 96 Али Баба

    8 7 Отговор
    Кви ресторанти ,кви кафенета ,кви хотели.Това ли е бизнеса. Затваряй до 1 март 2021г. И на тия нито стотинка. Народа мре поголовно, а тоя пищи за ресторанта. Никакви партита ,никакви дискотеки,никакви мачове, никакви туроператори,никакви хотелиери,никакви оргии! Да 1.март тишина.После ще видим.И никакви помощи от държавата.Населението трябва да се спасява не хотелиери ,ресторантьори и кафеджии.

    Коментиран от #97

  • 97 сопол си

    4 1 Отговор

    До коментар #96 от "Али Баба":

    на м@м@ ти кл@тора мре поголовно, с@джук сплескан! слагай скафандър+маска и се крий да не те подбара "кАронкатъ" или по-опасно някой дет му е омръзнало от паникьори като теб!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Иво

    3 2 Отговор
    Най ви е кеф като на Вуте му е зле!Скапана нация. Пууу...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Гербер- Богаташ":

    колега грешиш
    освен пенсия имам и друг законен доход
    ти какво си мислиш
    защото индвалидите не струваме ли
    а в грешка си ГЕРБЕР БОГАТАШ
  • 112 УВИ

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "BGnewgeneration":

    ЗА ТЕБ МОЖЕ И БЕЗ ДА ИЗЛИЗАШ. НИКОГА. СТОЙ СИ В СТАЯТА - НАЛИ ИМАШ ИНТЕРНЕТ, ТО ПОЧТИ КАТО ЖИВЕЕНЕ. ПОНЕ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДЕ.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ИСТИНА

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Българин":

    ТАКА Е. САМИ СЕ СЪГЛАСИХА ДА СИ НАЛОЖАТ ПРИМКИТЕ НА ВРАТЪ ОЩЕ НАПРОЛЕТ И СЕ НАДСМИВАХА НА НЕДОВОЛНИТЕ. СЕГА ИДВА ВИДОВ ДЕН.
  • 115 Корона

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Nikol Gerova":

    Короната ни чука ли, чука !!
  • 116 Нестава

    2 0 Отговор
    Всички ще затънем в л.. ната и няма да излезем от там отбор от 🎃 тикви друго няма да направат пълен фалит
  • 117 Факт

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "RAFFY BAR":

    Повечето ми колеги хич не бяха щастливи когато след някаква проверка започнаха да ни осигуряват на реална заплата. Доста дори напуснаха, защото изведнъж разбраха, че всеки месец освен, че работодателят вади няколко стотака за осигуровки трябва да го правим и ние плащайки своята част. Така изведнъж след като започнахме да си плащаме осигуровките ни останаха по-малко пари месечно. Колегите, които са на под 30 години хич не мислят за пенсията и предпочитат сега да си харчат парите. Повечето напуснали бяха млади.
  • 118 Шамара

    3 0 Отговор
    Тоя рунгел пак изпълзя!
  • 119 Преди години

    6 0 Отговор
    Този Ричи изглеждаше значително по-добре, лично го познавам, но понеже е много лъже и прави всякакви шмекерии, меко казано, това всичко адски лошо му се е отразило дори и на външността. Сега прилича на мръсен неандерталец и пак продължава да лъже като циганин.
    Кой и защо му дава такава трибуна?
    Той дори не е българин!
  • 120 Тапата

    1 0 Отговор
    Е, няма само вие да лъжете, нека веднъж и вие да сте излъганите. Факт е, че всички губят от пандемията - едни бизнеса си, други живота си, а има такива, които печелят. Такова е положението, като на война!
  • 121 ТИКВОЧ ДОЛЕН

    3 0 Отговор
    БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е В РЕСТОРАНТЬОРИТЕ ПОМИЯРИ И РИЧАРД АЛИБЕГОВ - АЛЕН ДЕЛОН НА БЪЛГАРИЯ !
  • 122 КРАДЦИ

    3 0 Отговор
    НЯМА РЕСТОРАНТЬОР ДА НЕ ПРОДАВА НАРКОТИЦИ И ДА НЕ ВОДИ НА ОТЧЕТ ПРОСТИТУТКИ -- РИЧАРД САМО ,,НЕ" ГО ПРАВИ !
  • 123 ЕЙ БОКЛУК

    3 0 Отговор
    ТОЯ КРАМАНЬОНЕЦ НИ МИСЛИ ЗА ГОЛЕМИ АБДАЛИ ДА ГЕ !
  • 124 Не се коси али

    0 1 Отговор
    Управленската шайка просто изпълнява заповедите на световната управленска шайка а вие не сте дори и песъчинка за техните очи
  • 125 Абв

    2 0 Отговор
    В сравнение с Гърция тук почти няма мерки.
  • 126 волен сидеров

    0 2 Отговор
    ДОКАТО НЕ СЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИ НЯМА КАК ДА СЕ ПРОМЕНИ НЕЩО-СЪСИПАХА ДЪРЖАВИТТЕ И ПСИХЯСАХА ХОРАТА-ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЯКО ЩЕ СЕ ЗАДЛЪЖНЕЕ И ЩЕ ИМА ФАЛИРАЛИ ДЪРЖАВИ-И ПОСЛЕ ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО-НО ТО ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА ДЕ
  • 127 Алгибегов!! НЕЕ важно аз да съм зле,

    0 0 Отговор
    Трябва и съседа дае зле""!! Ако не работят в София заведенията, задължително не трябва да работят и в провинцията?? Падна малко сняг, в зимните курорти ще работят още един месец и до там!! Завист!!
  • 128 Алибегов

    0 0 Отговор
    АЛИБЕГОВ