27 Ноември, 2020 19:50 78 842 177

Набиха ни го не с 200, а с 400

  • бойко борисов-
  • оставка-
  • декември-
  • криза

ГЕРБ не само не направи нищо, за да предотврати кризата. Те се постараха тя да е нерешима като прахосаха време и ресурси в нищоправене

Набиха ни го не с 200, а с 400 - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател във Великобритания:

Носи се слух, че Борисов може да подаде оставка в началото на декември. Ако това стане, няма повод за радост.

Потенциалната оставка на Борисов през декември няма да е резултат от протестите, а ще е продиктувана от инстинкта му за оцеляване. Оставка на ГЕРБ през декември ще обслужва само и единствено интересите на ГЕРБ. Целта на подобно решение ще е друг да плати сметката за некомпетентността, безхаберието и провалите на това правителство.

Защо?

Просто е. В България здравната и икономическа криза съвсем скоро ще станат незаобиколими фактори. Джипки, медии, ПР - скоро нищо от това няма да може да скрие обективната истина. А тя е, че ни го набиха не с 200, а с 400. ГЕРБ не само не направи нищо, за да предотврати кризата. Те се постараха тя да е нерешима като прахосаха време и ресурси в нищоправене. По този начин целят да си гарантират още един мандат под претекст, че единствено те са способни да нормализират ситуацията.

Първо, имаме бюджет, който не само предвижда увеличаване на външния дълг и дупка в НОИ от 6 милиарда, но не прави нищо да стимулира икономиката и бизнеса. Държавата планира да изхарчи милиарда без да получи нищо насреща. Стратегията зад бюджет 2021 е проста - след мен потоп. На английски има един много хубав израз - scorched earth (изгорена земя). Нещо такова се случва в България.

Същата стратегия се прилага в здравеопазването. Мерките в България закъсняха много. Най-удобно ще е за ГЕРБ да подадат оставка преди сегашните мерки да изтекат. На всички е ясно, че ако искаме да овладеем пандемията, няма как да стане с 3 седмица мек локдаун. Ще е нужно по-сериозно затваряне. ГЕРБ нямат нито намеренията, нито капацитета за подобно нещо. Ако подадат оставка сега, недоволството ще се изсипе върху служебното правителство.

Това е другият съществен фактор. Как се прави служебно правителство в края на декември? Какво ще свърши това правителство за два месеца? Повече от ясно е, че един служебен кабинет през януари и февруари ще е с вързани ръце. Ще бъде просто буфер срещу общественото недоволство. Боксова круша. Така хем протестиращите ще си получат оставката, хем ГЕРБ няма да носи отговорност за кризата, която ще удари с всички сили през януари. Радев, протестиращите и всички останали ще са виновни, но не и те. Удобно, нали?

Борисов някъде беше казал, че ще ни липсва, когато си тръгне. Точно този ефект ще се търси с оставка през декември. ГЕРБ завещават на тези след тях една почти неработеща държава изправена пред огромна криза. На фона на това, което ще последва, те ще са направо лукс. Старата песен за по-малкото зло пак ще е актуална. Може да си мислим, че това няма да проработи, но в България паметта на хората е къса. Като нищо една голяма част от сънародниците ни да започнат да изпитват носталгия към 'стабилността', когато кризата удари. Бързо ще забравим, че ГЕРБ всъщност създадоха проблема.

Не на последно място, ГЕРБ са почти готови с Турски поток. Слугинажът към Путин и Русия е изпълнен. Борисов по всяка вероятност се е договорил с БСП и ДПС да не го закачат. Вече няма причини да остава на власт. От месеци ГЕРБ трупа единствено негативи, но не подаде оставка, тъй като имат договорки за дооправяне. Да не говорим, че платиха за предизборната си кампания с държавни пари. Мятането на пачки през джипката беше точно това - предизборна подготовка.

Та, не бързайте да се радвате, ако ГЕРБ подадат оставка. Няма да го направят, защото са се предали. Просто се готвят за втори рунд. Ако не сме наясно с това, още 4 години от същото са ни гарантирани.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 460 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тхйт

    116 600 Отговор
    Нищонеправача се намира на "Дондуков-2".

    Коментиран от #14, #46, #80, #85

  • 2 Ген. Радев

    69 347 Отговор
    Разчитахме на теб, децата ни да живеят тук но...

    Коментиран от #9, #111, #147

  • 3 гост

    293 27 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Носи се слух, че Борисов може да подаде оставка в началото на декември. От тия слухове започват всички анализи и накрая буламач.

    Коментиран от #20, #43

  • 4 СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..

    104 598 Отговор
    ИМЕТО МУ ДА БЪДЕ ВОЛЯТА МУ!
    ВЕЛИК СИ БОЙКО, НАИСТИНА ВЕЛИК!
    ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК,ВЕЛИК РОДОЛЮБЕЦ БЪЛГАРИН И ИСТИНСКИ МЪЖ!
    МАЧКАЙ БЕЗМИЛОСТНО ЧЕРВЕНАТА ПОЗИТАНО-САРАЙСКА КРАДЛИВА ОЛИГАРХИЯ,ФАТ'МАЦИТЕ-ШПИОНИ, РУСОРОБИ И КОМ-ПРЕСТЪПНИЦИ И.... ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТЕ БОГОТВОРИ!!!
    МАЧКАЙ БОЙКО,.. ГОСПОД, БЪЛГАРИЯ ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!
    РЕСПЕКТ!

    Коментиран от #12, #13, #16, #19, #24, #39, #44, #60, #61, #67, #113, #120

  • 5 Нагли бе!

    220 43 Отговор
    Американофилските слугини обиждат останалите на ,,слуги"!
  • 6 324

    342 32 Отговор
    Ако стане така значи сме 90 % дебили, а не 80%..Дано е лош пророк, или си заслужаваме съдбата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПРЕДАТЕЛ

    122 36 Отговор
    НА БОЙКО ФУСТАТА

    Коментиран от #10

  • 9 ДАААААА....

    136 34 Отговор

    До коментар #2 от "Ген. Радев":

    Еми...ТЕХНИТЕ ДЕЦА живеят като Царе.
    Слава на БКП
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Софиянецо

    332 27 Отговор
    Преди малко гледах графиката на Евростат за качеството на живот по държави. Интересно ми е какво ще кажат Сачева и Тома Биков за нея. За Борисов не питам.

    Коментиран от #56, #57, #142

  • 12 112

    231 31 Отговор

    До коментар #4 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    Доктор Гълъбова да идва веднага.
  • 13 Просто човек

    227 38 Отговор

    До коментар #4 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    Пий си хапчетата,ве, психар!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Софиянецо

    270 46 Отговор
    Борисов няма да подаде оставка, защото знае, че тръгва по следствените арести при служебното правителство на Радев.

    Коментиран от #36

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нямам срам

    231 19 Отговор
    Ква криза заплатата скача с 500 лв на депутатите ние не сме в криза ... 🤣🤣🤣

    Коментиран от #68

  • 18 35871

    281 42 Отговор
    Типично за ГЕРБ кой ни се изходи в гащите и кой мирише? Борисов съд и затвор за твоето безхаберие и смъртта на доста Българи, които бяха убити от твоето "успешно" управление! ГЕРБ са чумата която уби България, ако някой не го е разбрал още явно си заслужаваме съдбата да не управляват тези изроди от ГЕРБ! ОСТАВКА!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е

    52 13 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    За съжаление
  • 21 Професора

    141 30 Отговор
    ГЕРБ И ВСИЧКИ ГЕРБЕР4ЕТА СА =НА ЗЛО ЗА МАРОДА!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 оня с коня

    9 31 Отговор
    Постът ми е към ном.15
  • 24 Pontifex

    123 27 Отговор

    До коментар #4 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    СВЕТИ БОЙКО? Жив е още, не са го канонизирали и няма да го направят. А хората мрат в очакване на линейки и медицинска помощ в България. Дано не ти се наложи...
  • 25 Бай Курти

    64 160 Отговор
    Няма страшно.Корнито и другаря Радев ще оправят положението.Нали са мераклии за властта.Ако Борисов не подава оставка е лош .При положение ,че подаде пак няма угода.Другарите май не знаят,какво искат.

    Коментиран от #71

  • 26 Знаете ли

    70 144 Отговор
    защо се е разбързал другаря от Лондон? Защото към 26 декември изтича техническия срок, в който може да се разпусне парламента. И Радев се разминава със служебното правителство. Има още надежда. Агитките на Копейкин, Волен Сидеров, Гошо боеца и и убитите от системата майки няма да свършат работа. Останаха към 40-50 скиторещи вечер по улиците и замерящи с яйца обществени сгради. Затова и такива като тоя от Лондон се включват да помогнат.

    Коментиран от #29, #99

  • 27 умен мъдрец

    78 11 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    на п р о с та к а акъл не давам,за него всичко му е ОК!
  • 28 Оставката на Бойко

    53 82 Отговор
    може само да я сънуват е. Наяве няма да се случи,така че - свиквайте.

    Коментиран от #65

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Замислен

    72 19 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Носи се слух, че Борисов може да подаде оставка в началото на декември.
    При положение, че Ревизоро така неочаквано днес се изцепи в парламента ...
  • 31 Фелдшеръ

    14 25 Отговор
    Има един пациент в диспансера. Днес му взехме детско конче, да си играе и да разтовари. Вместо това, пациентът се раздвои и играеше на Г с кончето, но после мина на Р, след това на Б. Нека си играе, ще му мине
  • 32 ala bala

    135 18 Отговор
    Какво стана всъщност лекуваме само Ковид и всичко е ковид други болести няма и защо тогава трябва да плащаме здравни осигуровки щом няма кой да те ликува и те гонят от болниците

    Коментиран от #75, #163

  • 33 Баче Кико

    189 30 Отговор
    Преди 89 г. имаше безплатни болници, училища, домове, но нямаше банани. Тия тъмни времена отминаха и сега за всички има банани!

    Коментиран от #37, #81

  • 34 НИКОГА

    98 31 Отговор
    повече ГЕРП !!!

    Коментиран от #35

  • 35 Гарантирано

    91 24 Отговор

    До коментар #34 от "НИКОГА":

    Благоденствие и цигания от ГЕРБ.
  • 36 Точно така

    121 27 Отговор

    До коментар #15 от "Софиянецо":

    И още нещо. Тази статия си е чиста поръчка. Демек оставете премиера,защото следващите нищо не мотат да направят. Могат,могат,точно от премиера ще започнат,а след него и останалите-съд и затвор.
  • 37 санчо

    44 10 Отговор

    До коментар #33 от "Баче Кико":

    един голям плюс от мен
  • 38 Васил

    92 26 Отговор
    Герб се превърнаха в погребална агенция.
  • 39 Истината2

    50 16 Отговор

    До коментар #4 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    Това е Мутра ,и то Главна, в бг държава.А по който ти си психически недобре. Та да не пазиш чекмеджето с пачките .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тито

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ме е буламач Саше не е жива трагедия сме
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Чики-Рики

    79 25 Отговор
    Иначе е тъп,но в това отношение е хитър като бременна хлебарка!Прави всичко възможно,за да се изсули един ден като ,,ни лук ял ,ни лук мирисал,, , това му е в кръвта долнопробна на ,, Буда,,!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 100 Отговор
    Ако не беше Герб, кризата щеше да е 10 пъти по-голяма и щяхте да чакате на опашки за един хляб..
  • 49 Амиии

    35 20 Отговор
    Тоя го проверете да не работи на Позитано, а и дли съществува въобще. Факти имат ли факти или...?
  • 50 БСПедер

    26 10 Отговор
    Здравейте идиоти!!
  • 51 Реалист

    42 73 Отговор
    За пореден път някой всезнайко пророкува, че Борисов ще подаде оставка! Стига с тези сънища другари комунисти! Няма да го огрее зеления чорап да прояви "компетентността" си и да управлява България, колкото и да му се ще! Фуражката да си беше карал самолета, а не да се излага ...

    Коментиран от #53

  • 52 Русский болтает:

    54 11 Отговор
    Що си чешете езиците залудо? Като знаете, че в София нищо не се решава! Решенията се вземат в Белият дом и в Кремъл. Това го знаят и малките деца, нали?!
  • 53 темелко

    43 16 Отговор

    До коментар #51 от "Реалист":

    А твоя Бойко тиквата толупа,да си беше дуржал маркуча.

    Коментиран от #62

  • 54 Първан

    60 16 Отговор
    Банкянският хитрец,върти на малкия си пръст само зомбираните българи,а те не са малко.
  • 55 Евлоги

    31 37 Отговор
    Искам да питам авторчето живущо в Англия защо не дойде тук да протестира а се прави на умник от далече? Да знае че когато човек е глупав той не знае мъчат се хората около него!

    Коментиран от #59

  • 56 Иван

    25 9 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянецо":

    АМИ ПО ДОБРЕ ОТ 1996 Г.
  • 57 Иван

    21 10 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянецо":

    АМИ ПО ДОБРЕ ОТ 1996 година .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Всички са криви, само аз съм прав...

    21 4 Отговор

    До коментар #55 от "Евлоги":

    Ех, Евлоги... пак търсиш вината у другиго. Поне научи нещо от историята за името на псевдонима ти...
  • 60 Stefanov

    30 7 Отговор

    До коментар #4 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    Ако разбираш колко си болен,ще се гръмнеш
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 И аз да кажа

    34 45 Отговор

    До коментар #53 от "темелко":

    Да, де ама той като е пуснал маркуча, се е оправял сам - хубаво, лошо, мутра, не- мутра справил се е без да тегне на бюджета. А вашият кумир си трайка докато се пенсионира с големите пари на куп- интеграционни (толкова са непригодни да се оправят сами с живота си, че им дават една камара пачки, за да не погинат) и ...се събуди политик и захвана да критикува! Че даже се е размечтал и иска цялата власт! Абе вие редовни ли сте да искате да му се даде държавата? Малко ли ви бяха червените дебютанти Виденов и Станишев?

    Коментиран от #64, #66

  • 63 Да еааа!

    32 6 Отговор

    До коментар #7 от "Загрижен":

    И пълна КОНФИСКАЦИЯ на цялото движимо и недвижимо имущество, включва роднини!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ей там, човека с тръбата!

    13 3 Отговор

    До коментар #28 от "Оставката на Бойко":

    Е, тогава БОГ ДА ГО ПРОСТИ, ГРЕШНИКА!
  • 66 Аз пък да ти кажа

    45 9 Отговор

    До коментар #62 от "И аз да кажа":

    Твоят кумир, ББ, дали не е вземал пари на куп!? Дали не е пенсиониран пожарникар!? Когато отказа да си върне билета от БКП дали не си е взел като Радев парите на куп!?!? Ще ти „светна”- отказът за деполитизация беше най-сигурният и бърз начин да напуснеш структурата бързо и с изплатени заплати за годините на служба. Друго- да си спом яш Борисов от 2001 г. да е излизал в отпуск и някой да го е замествал№? Неееееее, без него ако е в отпуск държавата сигурно ще загине!?№? А отпуските при напускане се изплащат в пълен размер. Та така за парите накуп!!! И не си въобразявай, че в чекмеджето бяха тези пари. Тях ги изплащат в левове, а не в злато и валута!
  • 67 Име не пиша

    31 9 Отговор

    До коментар #4 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    И кой има все още партиен билет на БКП!?

    Коментиран от #156

  • 68 Иян

    46 5 Отговор

    До коментар #17 от "Нямам срам":

    Нещо сте пропуснали.От лятото върви тихомълком увеличение на държавните служители( в това число и на тези от Здравната каса) Не че не трябва да се покачват доходите,а защото разликата в отговорностите м/у медицински работник и чиновник в Касата е...А в другите сектори?Това е,което трябва да ни притеснява.Цял живот се осигуряваш и като отидеш в болница, любезно ти предоставят списъци на екипи.Абеееее...Да живее примиренчеството.
  • 69 МоляМОЛЯ

    53 15 Отговор
    Моля, автора на статията "Емил Соколов, асистент-преподавател във Великобритания":
    - Да дойде да живее в България!
    - Да работи ЗА България!
    - Да внася данъци в България!
    - Да отглежда български деца!
    И тогава да ми коментира. Защото дори и да се смята за българин, неговите деца и внуци, отгледани във Великобритания, за какви ще се смятат? Много по важно ми е мнението на баба Пенка от с.Горно Нанагорнище, защото тя, в момента много повече прави и дава за България от разни емигранти. (да не говорим за средствата които България (в частност и аз) е дала за ирастването и образованието на бъдещите емигранти)

    Коментиран от #87

  • 70 Гост 1

    12 7 Отговор
    Гледайте изказването на Б.Б. В българското посолство в Лондон от 2016 година
  • 71 Анти комунист

    29 11 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Курти":

    Не се прави на анти комунист, дори и създателите на Герб, разбраха, каква грешка са направили,децата и внуците на комунистите ,са гръбнака на Герб, там няма един, кой то да не е посочен от бившите и настоящи служби на ДС.Герб значи Бкп Турски поток Путин
  • 72 Черен Петър

    48 12 Отговор
    За тези, които започват коментарите с името на Президента!
    Очевидно не ви е ясна ролята на Президента в управлението на държавата! За да научите какво му е отредила Конституцията, а то не е много, вземете и я прочетете! А чак след това дрънкайте врели - некипели! Оказва се, че тая страна за жалост е препълнена с тъ.панари, които дори не могат да четат!!!
  • 73 Глупости

    37 10 Отговор
    Авторе...личи си , че не живееш в Бегето. За ББ е най-важното ТЕ да организират изборите, а не служебно правителство. Цялата патаклама за ВНС-ета и конституции разни беше за печелене на време. Така че, ще видиш оставка, ама друг път.
  • 74 MmAaHh

    47 6 Отговор
    Разбира се, че ГЕРБ пак ще спечели следващите избори. Поломин милион "калинки" в бюджетните институции и техните съпрузи/съпруги прави 1 млн избиратели за ГЕРБ. Защото ако не гласуват за ГЕРБ си отиват обратно по знани и незнайни села и паланки или излизат на трудовата борса и в една частна фирма лесно и бързо лъсва истината, че не са чак такива велики младши или старши или други "експерти". Най ме е яд, че такива балъци като мен плащат на такива боклуци като тия и заплатите, и осигуровките.
  • 75 един да се досети

    16 4 Отговор

    До коментар #32 от "ala bala":

    а добро утро !!!
  • 76 Мутрите вън!

    26 9 Отговор
    Оставка! Съд! И връщане на откраднатото с лихвите!!!!
  • 77 ГазоНосеЦ

    40 13 Отговор
    Държавата ни се управлява ЕДНОЛИЧНО от една ТИКВА ! Неговата брутална ПРОСТАЩИНА ни залива денонощно. Той вее високо знамето на БАЙГАНьОВЩИНАТА и го прави с неистова гордост. Трагедия и отврат !!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 партокрация

    28 9 Отговор

    До коментар #1 от "тхйт":

    По-крадлива партия от сега управляващата, не е имало в цялата история на страната. Спомнете си милиардите по европейски проекти, с които си построиха палати, апартаментгейт, фалита на КТБ и разграбването й, купуването на 8 самолета на двойни цени, нагласените обществени поръчки, санирането с държавни средства....
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Милан

    9 9 Отговор
    След като прочетох статията, написаното има правно основание да е така, а дали ще стане е друга тема, а и Доналд падна може и да стане..
  • 83 бокошкафа

    9 9 Отговор
    герб ще ви погребе с аплодисменти
  • 84 да ама

    29 6 Отговор
    Лудост ще е за всеки , свързан с управлението на държавата , Президент , опозиция , служебен кабинет , който веднага не започне работа по разкриване и оповестяване на престъпленията на Борисов и подопечните му . Да пристъпи с целия си ресурс с натиск върху прокуратурата за образуване на дела по тежки параграфи , като държавна измяна и геноцид. Та стига ми на мен и таз награда Тиквата в затвор да бъде засадена.
  • 85 Батко

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "тхйт":

    По-гадни и вредни от Боко са само шорошките майцепродавници като този писал тази простотия!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 AJAX

    8 10 Отговор

    До коментар #69 от "МоляМОЛЯ":

    БРАВО...БРАВО...БОЖЕЕЕ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПРОЧЕТА НЕЩО РАЗУМНО И ПРАВДИВО!!!
    АМАН ОТ ТАЯ ПРОДАЖНА ИЗМЕТ РОДОТСТЪПНИЦИ...
  • 88 Факултету

    4 10 Отговор
    Ни са карайти ва хора , кото щети да праити пак Бат Бойку ша спичели и ша видите на изборете колку хапка и пийка ша има .

    Коментиран от #96

  • 89 Хахаха

    9 6 Отговор
    Ей когато няма какво лошо да напишете като новина за правителството си изтисквате от пръстите като "Най-четена" новина подобно мнение ня някакъв мижатурник който дори не е в България... Такива сте лисунгери че направо сте жалки.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 име

    9 8 Отговор
    а имаше и едни хора дето протестираха и протестират , че не са на софрата . те друго не могат. и борисов им търпеше беззаконията ...бб и протестърите -две страни на една ментета. румбата и той вън.всички .
  • 92 1122

    12 10 Отговор
    Подаде ли си оставката,гледайте само да не се покрие някъде!Този човек трябва да отговаря за бакиите които е забъркал и не трябва да напуска границите на страната.Той трябва да бъде съден и ОСЪДЕН !Всичко което е пренасочил към не където трябва трябва да се върне с лихвите,а ако избяга за него ще стане още по лошо.Земята е кръгла ,а света е малък няма шанс!
  • 93 Пламен

    5 0 Отговор
    Добре е бе. Ръгай от пета трета и да бръмчи
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Столипиново

    8 7 Отговор

    До коментар #88 от "Факултету":

    А а аа той с нашите гласове само беспето печели и румен фърчилото!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 stan4o

    7 8 Отговор
    Какво е виновен Борисов, че толкова българи го разбират и им е лесно? Той не може да им набие акъл, а камо ли коментарите във факти бг.
  • 99 Р.р.

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Знаете ли":

    На 4 км.,там има място за теб.
  • 100 БОЙЙО и ХЕПИТАТИ НАПРАВИХА

    7 6 Отговор
    Магистрали. Шофиране кратко ,бързо,безопасно.
    Кредити. Взимат се лесно и не могат да се върнат и от правнуците.
    Заплатите. Администрацията и се плаща като на велики програмисти.

    Коментиран от #129

  • 101 Свети Питър

    4 6 Отговор
    Ще се оправите като цъфне жибката на боко.
    За да цъфне трябва да спре.
  • 102 СВОБОДА

    7 4 Отговор
    Кога най после България ще се освободи.

    Коментиран от #103, #112

  • 103 Васил Левски

    5 3 Отговор

    До коментар #102 от "СВОБОДА":

    Когато народа узрее.
  • 104 Интересно

    3 2 Отговор
    Ние свободни ли сме?
  • 105 За, съжаление и на, мене...!

    8 17 Отговор
    Да ти го,, на бият,, насила е доста неприятно в живота, страдаш непрекъснато..... но Герб ще,, победи,, колкото и да не ви се иска, няма други, другите са още по,, зле,,...!

    Коментиран от #121

  • 106 Радо

    0 0 Отговор
    Какво е свобода.
  • 107 аз съм Веска

    3 6 Отговор
    КАК ЩЕ СИ ТРЪГНЕ БОРИСОВ .БОРИСОВ СТАВА ЦАР НА ДЪРЖАВАТА .ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕЗПАРАЗИТИМ , ТОВА Е ЯСНО . ТАКА СЕ ОБЯСНЯВАТ И ПОХАРЧЕНИТЕ ПАРИ .
    НЕЩО КАТО БОЙ , С ПРОПАСТ ЗАД ГЪРБА . ИМАМЕ ШАНС , САМО АКО НАПРАВИМ НЕОБХОДИМОТО .
    И ГО ПРАВИМ . НЯМА МЯСТО ЗА ДЪЛГИ , СКУЧНИ И ПРОТАКВАЩИ НАЛЕЖАЩОТО ДЕЙСТВИЕ ДЕБАТИ .
    ЧАО НС!! ЧАО ПАРТИИ ! ЧАО ПАРАЗИТНИ ДИРЕКЦИИ , ОРГАНИЗАЦИИ , ПАЛАТИ И Т.Н...
    И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ШУМИ .ЗАД НАС Е БЕЗДНА , И НЯМАМЕ ПРАВО НА ОТСТЪПЛЕНИЕ .
  • 108 жана

    8 12 Отговор
    ПАРТИЗАНИТЕ ОТ ПОСРАНО 20,ДА ХВАЩАТ ГОРАТА,ЛЪЖАТА Е ОБЕЩАЛА ДА ЗАДОВОЛИ ВСИ4КИ НУЖДИ СЕКСУАЛНИ....ДА ВЗЕМАТ И БОЛЕН СИДЕРОВ И ВМЕСТО ПОБЕДА-КАРЛУКОВО.
  • 109 Марина

    11 11 Отговор
    Абсолютно всички, които участваха помагайки на Бойко Борисов да ни погребе живи без право на нищо са за Съд без право на обжалване и помилване. Да се даде възможност за нов парламент от млади и възрастни хора изучавани в чужбина, чиято работа да се следи постоянно и отблизо от нас-народа и при първа тяхна крачка встрани, която може да ни навреди, незабавна оставка! За мое лично съжаление това никога няма да се случи, защото всеки един си гледа егото. То му е най-важно от всичко! Затова нямам желание за живот, а чужди дългове аз няма да плащам! Надявам се ако е толкова страшен вируса да ме довърши, без да засяга ничий чужди животи! Това, което е в момента не е живот!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Възмутен народен човек

    13 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ген. Радев":

    Радев ли ще ви осигури достъп до здравна помощ,образование,стандарт на живот и т.н. Боко Тиквата ви каза: Вие сте некачествен матрял!! Надежда тука всяка оставете!! Когато псувам,имам право"!! Така,че " упрекът към Президента е с грешен адрес¡ България в момента не е Парламентарна република а ПРЕМИЕРСКА,на Падишаха Тиквунов!! Схвана ли???
  • 112 Зоолог

    6 2 Отговор

    До коментар #102 от "СВОБОДА":

    Когато гущерът пръдне!! Ха ха ха ха!!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ИМА РЕШЕНИЕ!

    5 6 Отговор
    Който подава предсрочно оставка, да не може да се кандидатира на следващите избори!!! Така партия ГРОБ и ЕНП няма да имат право да се кандидатират на избори!!!
  • 115 От магистралки

    1 3 Отговор
    ,, Добри,, съвети, това, също като комунистите, подмазване, което няма никаква почва, но скъпите подаръци си остават за с. помен.....!
  • 116 Маринче, гледай любофта

    2 4 Отговор
    Имаш,, хубаво,, тяло,..........!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 КРАДЦИ ДОЛНИ

    6 6 Отговор
    КАК ДА НЯМА ПОВОД ЗА РАДОСТ - ПОНЕ ЗА ГОДИНА ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАМЕ , А ПОНЕЖЕ ИДВА СТАНИШЕВ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАМЕ , ЩОТО ТОЙ ЩЕ ГО МИНЕ В КРАЖБИТЕ И ТОЯ ПЪТ А И ПРЕДСТОИ ЗАМЕНКАТА НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА НЯКОЛКО ДЕКАРА ОТ САХАРА !
  • 119 КРАДЦИ ЗАТВОР

    9 7 Отговор
    САМО РАДЕВ МОЖЕ ДА ВКАРА БОЙКО В ЗАТВОРА НО КАКВО ЧАКА , КОЛКО ОЩЕ МИЛИАРДА ТРЯБВА ДА ОТКРАДНЕ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК ?

    Коментиран от #122, #132, #151

  • 120 Робер

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    Да ,наистина е велик българоубиец!

    Коментиран от #123

  • 121 Няма значение.

    1 6 Отговор

    До коментар #105 от "За, съжаление и на, мене...!":

    Есента отдавна е дошла в България.
    И скоро няма да си отиде.
    Кой отлетял , отлетял.

    Коментиран от #125

  • 122 Нищо не може

    3 1 Отговор

    До коментар #119 от "КРАДЦИ ЗАТВОР":

    Нищичко.
    Законите са с дупки.
    Кой ли ги дупчи.

    Коментиран от #127

  • 123 Той да не е византиец

    0 5 Отговор

    До коментар #120 от "Робер":

    Заучени фрази.
    По важното е колко хора са прочели тази статия и колко са коментирали.
    Хората ги е страх.
  • 124 Митко

    1 3 Отговор
    Едва ли са стояли така гепили са някои друг милион
  • 125 Що, ти вечна ли ше бъдеш?

    1 2 Отговор

    До коментар #121 от "Няма значение.":

    Птиците летят, хората,, се излагат щ, не всеки изпитва срам от не добрите дела през живота си,.....!
  • 126 даскала

    6 5 Отговор
    Този асистент във Велика Британия , да коментира тамошните проблеми ! Нас тук , ни заболя главата от такива пишман учители ! Всеки наставлява , поучава , съветва , предрича ................
  • 127 даскала

    3 1 Отговор

    До коментар #122 от "Нищо не може":

    Не , законите са написани правилно , но съставителите на тези закони , публикуват начин на тълкуването им , уредено с поднормативни актове ! Защо , питате - отговор - защото поднормативните актове са ПОРТАЛИ , чрез които се заобикалят законите !!! Нали съставителите и поръчителите на закони , рано или късно , стават част от нас , престават да са недосегаеми ............ тогава ще им трябват портали , за да ги заобикалят !!!
  • 128 Селянин

    1 1 Отговор
    Добрият политик е този който едно мисли, друго говори и трето прави. Решете сами за себе си кой е той.

    Коментиран от #130

  • 129 е х о

    0 3 Отговор

    До коментар #100 от "БОЙЙО и ХЕПИТАТИ НАПРАВИХА":

    В борда на Директорите на БУЛБАНК е взето решение - ДА СЕ СПРАТ КРЕДИТИТЕ ЗА ПОКУПКА НА ИМОТ ! Официално ще влезе в сила от 01.01.2021г.
  • 130 бармалей

    4 2 Отговор

    До коментар #128 от "Селянин":

    Политик , дипломат , това са меки думи да наречеш някого - лъжец , измамник , крадец , лицемер , мошеник ......... и т. н .
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Ааа, не

    4 2 Отговор

    До коментар #131 от "хахаха":

    МИСЛЯ, ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ТРЕТИРА ПОДОБНИ ИЗКАЗВАНИЯ КАТО ОПИТ ЗА УБИЙСТВО - АКО ГОВОРЕЩИЯТ ПРИЗНАЕ, ЧЕ Е ГЛУПАВ И ПОВТАРЯ ЧУТИ ДУМИ ДА СЕ СМЯТА ЗА НЕ ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО, А АКО САМ РАЗПРОСТРАНЯВА ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ ДА СЕ СМЯТА ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО... ТАКА ВСИЧКИ С НИСЪК УМСТВЕНО ПОТЕНЦИАЛ ЩЕ БЪДАТ ПРИБРАНИ И НОРМАЛНИТЕ ХОРА ЩЕ ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО.!!!
  • 134 волен сидеров

    2 4 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА -205 ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД-НО-ЗА КОЙТО ОЦЕЛЕЕ-ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ,ЧИПИРАЙТЕ СЕ,НОСЕТЕ МАСКИ И СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЩЕ СТЕ ВИЕ ОТ ОЦЕЛЕЛИТЕ -А ДАНО АМА НАДАЛИ....
  • 135 Иван

    5 3 Отговор
    Постоянно излиза някой който е никой в живота и почва да дава акъл
  • 136 Qwerty

    5 10 Отговор
    Каква оставка бе дебил?Редовни избори, спечелени от ГЕРБ, съд за Фатмака ,забрана на БКП/БСП и Европейско бъдеще за България!
  • 137 Да бе!

    4 2 Отговор
    Да се маха мутрата незабавно! Политически труп е!
  • 138 Матей

    1 2 Отговор
    Подобна трактовка подлежи на сериозна редакция.В миналото може сценария да изглежда реален,но сега е различно.И такава една обосновка изглежда като оправдание за оставането на боко,да вземем да му се молим да остане,за да падне по-късно.това е ултра-извратена логика.Той да се измами да подаде оставка,пък не се знае.Сценката може да се развие различно.Да речем,Р.Радев назначава за министри анти-герберисти с намерение да уволнят всичките им кадри по места и да почнат масирани разследвания и арести на герберисти.Може да обяви и извънредно положение и да управлява с укази ,докато на герберите им превъртят шайбите,да изгони американските бази и докара руски и все в тоя дух.Тогава картината ще изглежда коренно различно и на герберите няма да им е до изборни измами , а ще се чудят как да избягат от страната.
  • 139 МИНГЯНИН

    2 2 Отговор
    СЕГА Е ТРАГЕДИЯ БОЙКО ДА СЕДИ НА ТОВА МЯСТО И НА ТАЗИ МАСА В МС ,А КАТО ДОЙДЕ И СЕДНЕ СЛАВИ ЩЕ Е ШОУ , ДОАКАТО СТАНЕ ПАК ТРАГЕДИЯ ЩОТО И ТОЙ С АНГЛИЙСКИЯ НАПРИМЕР Е НА ТИ КАКТО ТИКВАТА !

    Коментиран от #143

  • 140 123456

    1 0 Отговор
    Шъ съ упраим ил шъ ни упраят-
    туй е въпросът.
  • 141 Вариант

    2 1 Отговор
    Едва ли боко ще си подаде оставката след като каза на европ.съюз да дават по скоро 511 млн евро предвидени за икономиката на българия. А тези пари трябва да се усвояват по предназначение разбира се повечето от тях в кюлчета и чекмеджета.
  • 142 Гледаи

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянецо":

    Магазините / не като при бсп-дпс празни 1$=3000лв приватизация за нашите другари а сега ви е лошо няма го това време/ ти питаи румен гечев как фалираха банките и по 7-8 месеца нямаше заплата а за киселю млеко в4сутрента пред магазина
  • 143 СЛУЧАЙНИК

    4 0 Отговор

    До коментар #139 от "МИНГЯНИН":

    БОЙКО Е СЪВСЕМ СЛУЧАЕН ВСЪЩНОСТ НА ТАЯ МАСА , ВЖИВЯЛ СЕ Е В РОЛЯТА СИ НО НЕ ВДЯВА НИЩО КАКВО СТАВА ОКОЛО НЕГО ! ВСЕ ЕДНО ЧЕ СЪНУВА КОГАТО ГОВОРИ !
  • 144 Вариант

    2 1 Отговор
    Ако не бяха обединените патриоти на власт бат бойко щеше да си подаде оставката предварително както вече го е правил 2 пъти. Но тези хунтаджии алчни лапачи не.му дават гък да каже. Те знаят че на изборите никой няма да гласува за тях. Тъй че този слух е един кьорфишек.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 ТИКВОЧ ДОЛЕН

    6 2 Отговор
    БОЙКО ИЗТЕГЛИ ЗАЕМ ОТ 5 МИЛИАРДА ЗА ДА ГАРАНТИРА ПЪРВОТО НИ МЯСТО В СВЕТА ПО СМЪРТНОСТ ОТ КОВИД 19 -- БЛАГОДАРИМ ТИ КРАДЕЦО !
  • 147 В англия

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ген. Радев":

    Са нашите деца въпреки че е «затворено»българите не са по кръстовища и по площадите да чакат от божков пари за протеста а радев си взема 18000лв заплата «за вдигнат юмрук»
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Млад ездач

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "КРАДЦИ ЗАТВОР":

    Вижте ги трие с минусите / - /!! Това са нахлебници,на държавна ясла подлоги на Тиквата!! Ясно??
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Антикомунист

    2 1 Отговор
    Този нали се е "уредил" в Англия да не ни оплаква,да си стои там, да си наляга парцалките и да мълчи.

    Коментиран от #172

  • 154 Млад ездач

    2 3 Отговор
    Вижте ги тия,плюещи Президента,избран от 2,5 МИЛИОНА българи!! Това са гербераджии,нахлебници и паразити на държавна ясла и част от престъпната шайка на Чекмеджето!!

    Коментиран от #159

  • 155 БСП най крадливата партия

    2 0 Отговор
    ЕМЧО, ЕМЧО СОКОЛЕ, БОЛШЕВИШКИ Б....К.
  • 156 ОТ МЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Име не пиша":

    Имате ли възможност, да покажете на всички документа? За всяко изказано мнение, трябва да има доказателствен материал. Не е тайна за никого, че в много държавни служби като министерствата, бе прието или ставаш партиен член, или те уволняваме. На мястото на КРИСТАЛ, имаше сладкарница МАЛИНА, където аз работех, през това време завърших висше образование, родих и дъщеря си и след като изтекоха 9-те м-ца, твърдо бях решила да работя по професията си. Отидох да подам молба за напускане. Казаха ми, че не мога доброволно да напусна, защото съм разпределена, някъде в кв. Ив. Вазов. След като се държаха нагло с мен, аз отказах категорично. Казаха ми, че ще ме уволнят(ако не се лъжа чл.28, б."г"). С подобно уволнение трудно биха те приели някъде. Както и да е, много тежко го изживях, париж дълбоко те.си книжка. След време започнах в М-во на снабдяването и държавните резерви по специалността си (на Халите). След 1,5 г.ни събраха новопостъпилите от ДКМС и заявиха, че ставаме член на БКП, без право на мнение, в противен случай, да се считаме за дисциплинарно уволнение по горе посоченият член. Вече имах дете, с-во и трябваше да работя. Така, че не ми говорете за книжки. След падането на Живков, същата тази книжка, публично запалих на площада, където бяхме на митингите. Днес, от това м-во няма и помен, но аз не мога да преглътна това издевателство, което се извършваше над младите и то служебно. Същите, които издевателстваха над нас, по времето на разграбването и приватиз

    Коментиран от #168

  • 157 Антикомунист

    2 0 Отговор
    Доцентчето като е фен на Радев ясно колко е обективен.
  • 158 От БГ и далеч

    1 0 Отговор
    Това заглавие е срамно, особено написано от официална медия.
  • 159 ХАХАХА

    2 2 Отговор

    До коментар #154 от "Млад ездач":

    Ездач ли си, конят ли си, не знам, но със сигурност си неграмотен, щом не си разбрал и осъзнал истината. 1. Избран е с подкрепата на ген.от КГБ Решетников, при когото беше на скоро да дава отчет и получава инструкции. Главната им цел е, изваждането на Б-Я от ЕС и НАТО. А след това накъде? Към Евразия ли? 2. Списъкът с пенсионерските дарители, беше фалшив. Не отричам, че е имало и бг гласоподаватели. Оказа се, че е финансиран от олигарсите Бобокови (за които се доказа, че именно те са се занимавали със скрап), докато са били под чадъра на БКП/БСП; 3. Защо, поради каква причина и в чий интерес, са изискани военни секретни документи, с Гриф "Строго Секретно", касаещи Националната Сигурност на Б-Я, както и досиета на хора от тъмния контингент, като Батетата, лични и семейни данни за магистрати, депутати и т.н. Има си секретни военни архиви, мястото им категорично не е в президентстеото, нито е задължение на който и да е президент, да ги притежава. До днес, никой президент, не си е позволявал, да изисква подобни секр.д-ти. Имате ли представа, колко е опасно за д-вата, ако попаднат в ръцете на чужди служби? Този факт, е мунал покрай ушите ви, без да се замисляте. Така, че не ми хванете фигурантът, с не до там безупречно минало, с незаконните договори за Деса и 3-те служебни апартамента от ВВС. Няма лошо, човек да не знае, лошо е да приема всяка новина за даденост и без да мисли, започва да пише. Някои със сигурност използват главата си, само като декоративно

    Коментиран от #165

  • 160 Такси

    2 1 Отговор
    Кой див селянин ще ни управлява след Бойко? БСП? Тия не дават на хората една стотинка и не пипат нищо да построят защото това не са истинските БКП!

    Кой ще заеме мястото на Бойко КОЙ?

    Коментиран от #164

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Христо

    0 3 Отговор
    За Бойко никога не съм гласувал. Обаче щом краде, значи върши все пак нещо. Не е като да стои само, да мине деня. Другия път ще гласувам за него. Дано по-бързо да я обере тая държава. Да се приключва. Стига сме драпали. Да се обере всичко и да се свършва. Не знам защо се бавим. Давайте да приключваме. Страх ли ви е? К'во да ви е страх батки, 80% за нищо не стават, както са казали. По-точно не стават щото нямат нищо. От тях не може да се краде. И аз съм в това число. И скоро ще станем над 90%. Жална им майка. Ще ги завлечем с нас. Хаха. Сериозно. Ще се давят с нас. Дано са се научили да плуват в лай-на. Да бяха се научили тогава. Какво само натискат отгоре. Аз няма да се хвана за сламка и да опитвам да се измъкна, а ще им помогна като ги дърпам надолу. Кораба потъва майки. Скоро капитана ще е при нас.
  • 163 Стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "ala bala":

    ЩОТО БЪЛГАРИТЕ СМЕ БЪЛЪЦИ И НИ Е В ГЕНА ДА ТЪРПИМ ДА НИ МАЧКАТ!!!..
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Не е нищоправене

    1 2 Отговор
    Просто шайката прави бизнес от ковето и то мултимилиарден...плащат си процента на световния терорист саш че им пусна бизнеса с ковето и сички доволни...измират хора къде пенсионери къде млади така нема да се дават пари за пенсии

    Коментиран от #174

  • 167 Фатих Мехмед

    1 3 Отговор
    Българско робство да ви е честито края ви започва след 1876г благодарение на ватниците дето определяте за братя и оня чапкънин лески дето ви бил национален герой и му се кланяте 😂😂😂😂истината е че от това имат полза само вашите душмани управниците и ватниците а народа псето го яли ако бехте сега при Ердоган щехте да живеете по добре но мутри олигарси политици милиционери немат файда от тва щот нема да грабят от народа и света чрез мутренските си похвати на рекет и грабежи.....Ердоган е силен лидер дето не цепи басма ни на комунисти ни на капиталисти рита ги в ъгъла
  • 168 Някоя

    0 1 Отговор

    До коментар #156 от "ОТ МЕН":

    В ЕДИН ЛЮБИМ СЕРИАЛ ИМАШЕ ЕДНА РЕПЛИКА:КОЛКО СИ ГЛУПАВА:-)

    Коментиран от #175

  • 169 Regdred

    1 2 Отговор
    Ами с тази скорост и Президентско управление...ще вдигнем самолета ...
  • 170 Regdred

    1 1 Отговор
    Ами с тази скорост и Президентско управление...ще вдигнем самолета ...
  • 171 Бай Ганьо

    3 1 Отговор
    Въпреки грешките,които допуска ГЕРБ ще гласувам пак за тях,защото алтернативата е в пъти по нефелна.Само при мисълта,че Румен Гечев може да бъде пак финансов министър а Корнито премиер ми минава всяко желание за промяна на статуквото.
  • 172 ДО #153

    2 1 Отговор

    До коментар #153 от "Антикомунист":

    Предателите се подкрепят. Доцентът драскач, да ми отговори на въпросите: За 4г., какво смислено е сътворил, в интерес на България? 2. Вярно ли е, че има 50 млн.в Швейцарска банка? 3. Вярно ли е и ако е да, защо и с каква цел, са му преведени 90 млн.лв. от Русия? 4. Вярна ли е немската статия, че РР е чадърът над изискваната за измами криптофараонката Ружа Миланова? 5. Защо в същата немска статия, описват РР, като сивият кардинал на задкулисната мафия? Това са въпроси, които би трябвало да вълнуват бг народ. Всички бяхме свидетели при избирането му, Мис Чиги какво му каза "Само да си казал и една лоша дума против партията и т.н."! Но сме свидетели, че европейските лидери игнорираха РР, от Естония си ни го върнаха. Никога до сега, не е имало президент, който да излага д-вата си пред целият свят. Той е срам и позор за Б-Я! Кой си, какъв си, не те знам, ела си в Б-Я, преподавай на бг студенти, а след това драскай! Всички европейски лидери разбраха кой и какъв е РР, само в Б-Я, все още са с розови очила. Надявам се, че един ден и тук ще го разберат, дано не бъде късно, че като гледам какви политически трупове и чалгаджията са надпреварват за баницата, подсигурена от ББ, жална ни майка. Всички бивши соц.държави се преорентираха, приеха си Закон за лустрация и тръгнаха напред, само в Б-Я не се случи, защо ли? Не е тайна, че соц.комунистите и доносниците на ДС и днес дерибействат в задкулисието. БКП/"БСП" е вредна за Б-Я, те не могат да бъдат алтернатива, какво

    Коментиран от #173

  • 173 ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 172

    3 1 Отговор

    До коментар #172 от "ДО #153":

    Тези ли са алтернативата за Б-Я: Видната приватизаторка К. Импексова, Р. Гечев (предизвикал хиперинфлацията и банковият фалит в Б-Я), М. ГАЛЕВА Общата, Т. Дончева, Чалгарят Славчо, Р. Петков, Хр. Бойкикев, Ген. Гнома, това ли е алтернативата? Колко хубаво звучи всичко безплатно, виси пнсии, заплати, пари за майките, все предизборни лъжи и манипулации, които галят ухото, в които и те самит не вярват. Как ще издържи една д-ва? А когато свършат европейските пари, какво ще се случи с д-вата? КОЯ д-ва би издържала? Всички сме свидетели, че готови пари, подсигурени от ББ лесно се харчат, а след това накъде? Когато свършат парите и фалират д-вата, какво ще се прави? След това, накъде? Вие ли ще понесете отговорността? Както я понесохте, когато същите разграбиха и фалираха д-вата? Късопаметните, къде са спестяванията и пенсионният фонд? Какво очаквате от тези политически трупове: да докарат дъжд и напълнят язовирите, да се справят с обхваналата целият свят пандемия, да ви раздават безплатно? И те така си мислят! Как не се убедихме, че не се борят да дават, а за лично облагодетелстване? Веднъж-два, ще дадат, а след това? Убедена съм, че сега плюете, но един ден ще търсим със свещ ББ, но няма да има. Българи, мислете за кого ще давате гласът си? Спомнете си какво преживяхме след фалитът, празните магазини, 3$ пенсия, това ли искате да преживеят и децата, и внуците ви? Давате ли си с/ка, как се възстановява, фалирала д-ва? Вие може да плювате ББ, но истината е, че
  • 174 ОТГОВОР

    3 0 Отговор

    До коментар #166 от "Не е нищоправене":

    Бог е раздал мозък на всички, но не на всеки е дал инструкции за ползване. По тъпо и прости изказване, не бях чела. Тази пандемия е обхванала целият свят. И там починаха хиляди. Страшно е! Поклон пред всички починали. В целият свят се чудят, как да се справят. Всички се стараят. Вместо да пишете глупости, какво предлагате? Нали българите са измислили ваксина за COVID 19, защо никоя държава не се интересува от тях? За американската ваксина, се надпреварват коя д-ва ще закупи повече с предварителни заявки и финансиране. Някой чул ли е, подобно нещо за българската ваксина. Това доказва, на какво ниво са българските учени и до колко държавите им имат доверие! Срам и позор, за българските учени. Какво всъщност правят в БАН, за да защитят високият си бюджет, който все не им стига? Някой да е чул за световно известни патенти? Същото важи и за киноиндустрията. Всички държави печелят от тях, а нашите чакат заплати от държавата. Че имало актьори, на свободна практика. Като не могат да развиват дейността си, да се преорентират към друга печеливша професия. Аз се срамувам от некадърността им и паразитирането им в/ху гърбът на работещите. Да, труден е моментът за всички ни, но трябва да отговорни и спазваме разпоредбите, за да оцелеем. Бъдете здрави, пазете себе си, близките си и хората около вас!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Аве Адолф Хайл

    2 0 Отговор
    Поредното нищодрънкане , и изтъркани балалайки за запълване на статийния норматив .......
  • 177 ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ

    1 1 Отговор
    1-во място по смъртност в света!
    -1-во място по заболеваемост.
    - На едно от последните места в света по качество на здравеопазването - класация на Блумбърг. На 48-мо място от 55 държави, в анкета на СЗО от 2019 г.
    - При най-ниски доходи на населението и заплати в ЕС България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от гражданите – около 47%! (в Швеция – 3%, Германия 3,2%...)
    - Най-ниска продължителност на живот в ЕС – 74,9 г. В Испания – 83,5 г., Италия – 83,4 г. и т.н.
    - Последни по жизнен стандарт в Европа. При среден коефициент за континента 45,6%, България е със 7%...
    - 1-во място по корупция в ЕС.
    - България е най-зле по върховенство на закона в ЕС.
    - На челно място сме по разпространение на фалшиви новини.
    - На 111-то място сме по свобода на медиите.
    - Последно място по износ на иновативни стоки в ЕС. Делът им в общия обем на експорта е едва 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия – 291, а средно за страните в ЕС – 117.
    - Последни по дигитализация в ЕС (Мария Габриел беше еврокомисар на този ресор).
    - Първи по неграмотност в ЕС. 40% от българските младежи са функционално неграмотни.
    - Последни по чужди инвестиции; българските компании изостават в инвестиционната си дейност.
    - Първи по употреба на алкохол на Балканите и 6-ти в света с 12,6 литра на глава от населението за година.
    - Българските ученици и младежи са на първите места в Европа по употреба на амфетамини и анаболни стерои