Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 10:00 6 328 19

Как, искаш ли час да живееш?

  • ремдесивир-
  • лаборатории

Жестокостта на "махалото" което действа на вътрешния американски пазар, тласка предприемачите все повече - вън от страната

Как, искаш ли час да живееш? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малко преди пандемията бях на маса с голяма компания в ресторант на улица "Оборище". Организаторът на вечерята ме настани до някакъв именит хирург, практикувал известно време във Франция. Като разбра, че живея в Париж, моят съсед подхвърли самодоволно: "Не разбирам тези млади лекари, които са хукнали към Франция. Аз печеля тук много повече от моите колеги в Париж!" За мен не беше тайна, че някои печелят много, а други по-малко. Откровено казано, от 50 и повече години живот във Франция, никога не бях чувал лекар да се хвали колко печели. Знаех също за "случайните"операции в България, от които пациента не се нуждае.

За "Здравните пътеки", които изхвърляха на улицата болни хора с още кървящи рани и частните клиники с швейцарски ценоразписи. Катастрофата на здравната система, беше предвидима, още когато Иван Костов реши болниците да станат "Търговски дружества". Продължителността на живота е най-търсената стока, най-доходната инвестиция и най-сигурната печалба. "Така било в Америка" - обясниха съветниците на "Командира" и на неговите последователи. Никой от инструкторите по капитализъм в България не забеляза, че "ние" имаме толкова общи точки с Америка, колкото статуята на Свободата има със статуята на София.

В Америка наистина има огромни възможности за печалба. Понастоящем по-малко от преди, но все пак има пролуки. Там ставаш милиардер за минимум време с "Криптовалута", също така бързо се превръщаш в "дух" преди да си си изял парите. Можеш да управляваш банка и в същото време да я разбиеш. Хванат с ръката в торбата, влизаш зад решетките за 150 години. Преди още да си си издал спомените, надзирателите те намират обесен. Това е Америка. Възможности има, но бият през пръстите, ако нагазиш лука. Жестокостта на "махалото" което действа на вътрешния американски пазар, тласка предприемачите все повече - вън от страната.

Пандемията с вируса COVID-19 не можеше да остави бездейни американските лаборатории. Една от тях GILEAD, реализира за 2020 година от продажбата на медикамента Remdesivir оборот от 22 милиарда долара. Този резултат се дължи на агресивната маркетингова политика на лабораторията от Калифорния, без никакъв доказан медицински резултат. Въпреки липсата на такъв, Европейската агенция по лекарствата сключва договор с GILEAD за разпространение на Remdesivir на територията на Стария континент.

Защо членовете на европейската агенция пускат "вълка в кошарата" след като Световната Здравна Организация към ООН, прави тестове в 40 страни и определя ефекта от американския медикамент като нулев, е въпрос с бъдеще. Той бе зададен от френската журналистка Лиз Бернеуд, в анкета публикуван от в. Le Monde. Как може да се разпространява доказан неефективен медикамент, който подвежда заразените от вируса и търгува с тяхната надежда? В тази анкета взимат участие група журналисти от различни страни. Между тях е българският писател и драматург Христо Бойчев. Част от цифрите цитирани в анкетата съвпадат с тези публикувани от "Свободна Европа".

Една доза Remdesivir се купува от Държавната агенция "Бул Био - НЦЗПБ" за 675 лв. и се продава за 810 лв. Разликата между "Свободна Европа" и Le Monde е заключението между двете издания. Френската анкета подчертава огромната сума надвишаваща 11 милиона долара, похарчена от най-бедната страна в Европа, регистрираща най-висока смъртност от Коронавируса! Този търговски успех на американската лаборатория слага България на първо място между купувачите на Remdesivir в Европа, докато богатите Франция и Люксембург са на последно, защото не са закупили нито една доза от недоказаното лекарство!

По принцип медицинските работници и лабораториите произвеждащи лекарства удължават човешкия живот. Те подхранват надеждата в съзнанието на заболелия "че пак ще чувствам приятния гъдел, че още живея, че още ще бъда". Именно този "гъдел" е по-доходен от златна мина. Без контрола на държавни "антитела" той може да стане смъртоносен.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 57 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    59 3 Отговор
    Уcпoкoйтe ce хoрa! "Вълшeбнaтa"вaкcинa e близo. Щe e бeзплaтнa и caмo зa дoбрoвoлци.Cлeд тoвa cмъртнocттa рязкo щe нaмaлee,дoри мoжe дa cтaнeм и бeзcмъртни. Нo прeдлaгaм дa ce въвeдe cъc зaкoн прeди тoвa зaдължитeлeн пcихoтecт при квaлифицирaн cпeциaлиcт. Тъкмo щe мoжeм дa нaпрaвим cтaтиcтикa нa брoя нa жeртвитe,и нa Кoвид и нa идиoтизмa пo cвeтa и у нac.
    Бъдeтe здрaви!

    Коментиран от #7

  • 2 Отговорът е

    64 2 Отговор
    ясен. България купува най-много, защото отчисленията за чекмеджето са най-големи....

    Коментиран от #8

  • 3 Снайперист

    22 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Хорхе

    43 2 Отговор
    След такава статия оставиш безмълвен към бездушието на изправените примати.. Време е да идват извънземните за да ни колонизират и внесат малко ред в тази кална топка. Пардон синята планета
  • 5 Охо Бохо

    48 1 Отговор
    Въй и сега? Сринаха се хвалбите на Боко, че спасява българите от короната с ремдесевир. Болните ще го пият има, няма полза от него, пениш се, не пениш се ке те ядам, май така стана? Или ще го дарят на някоя още по залупена държава, а Боко купил ги с наши пари пак ще си направи пиар на дарител!
  • 6 Питанки

    53 1 Отговор
    1. "Аз печеля тук много повече от моите колеги в Париж!" 2.Защо в частните болници заплатите са в пъти по-високи от държавните и общинските? 3.Защо в частните болници приемат само пациенти по "скъпи" клинични пътеки? 4.КОЙ поддържа това статукво?
  • 7 Гост

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    ВАКСИНАТА, ще бъде БЪДЕЩИЯТ паспорт за придвижване между държавите, ако си ВАКСИНИРАН ок, ако НЕ...?

    Коментиран от #12

  • 8 Или!

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отговорът е":

    Или просто за да не го закачат за чекмеджето което е по зле!
  • 9 име

    5 2 Отговор
    чеков , аз не бъркам капитализма с демокрацията .а ти?
  • 10 Колония БГ

    32 1 Отговор
    Същото е и с американските самолети на снимка. Не ги купуваме ние, а си назначават техни послушни хора в управлението. Ярък пример е И. костов- чрез преврат замени Виденов, който отказа да изпълнява заръките на МВФ, СБ, Ран-Ът. Или германската ГЕРБ- работеща не за българските, а за чужди интереси...
  • 11 Просветен илюминат

    15 1 Отговор
    Преди да се появи Ковид медиите масово писаха за задаваща се финансова криза.Изведнъж се появи този вирус и светът забрави за финансовата криза.Бързобсе появиха тестове и пари свързани с борбата срещу вируса.
    Какво ви говори всичко това?
  • 12 кь м нц

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    И за какво ще мие нужно да пътувам между държавите? То и сега е видно,, че и там е като тука- бюрокрация, измами, наши-ваши, демагогия и манипулиране... И там хората са роби, като и тука.
    Малко останаха, тия дето вярват, че на запад или изток е по-добре.
    Никъде не е по-добре и ще става по-зле.
    Не ми се иска да храня напразни надежди и да изпитвам разочарования, като си мисля, че някъде ще ме носят на ръце и само чакат как да ми дадат пари и хубав живот.
    Както работя тук, за да получавам трохи, така ще е и там.
  • 13 Матей

    18 1 Отговор
    Боко се изхвали,че ще "напазарува" от тия лекарства ,тройно количество,един вид презапасяване.Нещо да ви прилича на поръчките за ЕФ-16?Той просто им хвърля едни милиони на американските фармации направо в скута.защо,ами защото те си ги искат ,като техни,щото боко те го държат на власт тука и той ще не ще ,трябва да дава мило и драго.Де факто си купува власт,уж купува нещо безкрайно необходимо,а то е въздух под налягане.

    Коментиран от #14

  • 14 Излъган

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Матей":

    Хора, разберете го един път завинаги - хора със зависимости, най-лесно се манипулират! А Боко има много... И американците го знаят. Затова им е удобен и затова още го крепят на власт. Проблема е, че ние сме мекотели и го търпим!
  • 15 КОНСТАНТИНОВ

    14 1 Отговор
    ПОМНЕТЕ БЪЛГАРИ,ПОМНЕТЕ КОИ ЗАПОЧНА СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.ЗАПОЧНА Я ЖЕЛЕВ С УНИЩОВАВАНЕТО НА РАКЕТНИТЕ ВОИСКИ,КОСТОВ С ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОЩЕ БЕЗБРОИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.ПОМНЕТЕ И НЕ ЗАБРАВЯИТЕ.

    Коментиран от #17

  • 16 Казуар

    0 6 Отговор
    Пак вой на русоидите.
  • 17 бьб абнс

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "КОНСТАНТИНОВ":

    Забрави ли са! Забравили са вече, а които не са збаравили, дори и не са знели това, което им говориш. Те няма да повярват на теб, а на Дойчевеле, например, когатто им каже, че преди демократичният преврат, купен с пари пак на ДВ и пр., тук сме мрели като кучета, от липса на банани.
    Късно е да им се казва кой е крив и кой е прав, защото изгубихме много години в надеждатта, че при демокрацияа гладуваме и мизерувама, ама то е временно и е за добро. Че събаряйки заводи, армия, здравеопазване и пр., на тяхно място ще построим нови, по-модерни, по-ефективни.... изобщо, че сме се запътили кум рая и ако ние не го дочакаме, поне за децата ни ще е добре.
    Само дето децата порастнаха и поосаряха и те вече. Внуците израснаха болнави и телесно и умствено... Ядат боклуци, ама ние се надваме, че е за добро и барем техните внуци ще живеят добре.
  • 18 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    мдаааа,на тези ,,избори,, ще спечели БИГФАРМА...локхиид,,пентагона.......ние,само ще гласуваме!!!!!!
  • 19 йокин

    0 0 Отговор
    То и ние сме зависими,от9.9.44.