5 Януари, 2021 16:00 6 898 22

Колко пъти още Борисов ще открива КС „Петрич“?

  • петрич-
  • газ-
  • бойко борисов

Кой плаща масрафа?

Колко пъти още Борисов ще открива КС „Петрич“? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Рано-рано на 1 януари премиерът Бойко Борисов се появи на компресорната станция край Петрич. С бодряшки хвалби описа розовото бъдеще на газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“. Телевизиите се скъсаха да излъчват хвалбите му в репортажи през целия ден.
Разиграните сцени край Петрич се оказаха блъф.

Отваряме сайта на „Главбулгарстрой“ и там четем:

Период на реализация на реконструкцията:

Септември, 2013 г. – Юни 2016 г.

Роля на „Главболгарстрой“ в проекта:

Главен Изпълнител, лидер на Консорциум

Характер на работите:

Реконструкцията на КС “Петрич”, включва разширение на наличната площадка и инсталиране и въвеждане в експлоатация на един нов газотурбинен компресорен агрегат. В изпълнението на проекта участва и американската компания Solar Turbines като производител и доставчик на нискоемисионни газотурбокомпресорни агрегати.

Новеното (новото, - запазена е думата от документа) съоръжение дава възможност за работа в пълен реверсивен режим и доставки двупосочен обмен на пълния капацитет от 3 млрд.м3/год. газ с Гърция.

Има и друг документ:

Информация за преценяване на необходимостта от ОВОС

В съответствие с изискванията на Приложение №2 към чл. 6 от Наредбата за ОВОС и съгласно изискванията на чл. 93, ал. 5 от ЗООС

Документът е подписан от Георги Гегов, изп. Директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

В него пише: …“Компресорна станция „Петрич“ е изградена и въведена в експлоатация с Протокол образец 16 от 29.03.1996 г. и Разрешение за ползване №102 от 04.04.1996 г., на два броя ГТКА №1,2.

Първият етап на модернизацията, започнал през 2013 г. на КС „Петрич“ и е въведен в експлоатация с Протокол №16 на 09.06.2016 г.

На 13.06.2016 г. лично Борисов открива модернизираната станция. До него са вицето Томислав Дончев и министър Теменужка Петкова, която държи пламенна реч, как ще зареждаме с газ Югоизточна Европа.

На 1 януари Борисов и отново Теменужка до него, са пак на КС „Петрич“, пак се леят прочувствени слова, жужат камери и диктофони… За всеки случай Борисов обяснява, че пак нещо се модернизира и пр.

За какво са всички тези театрални постановки? Предизборна кампания? Сюжети за лапнишарани, за каквито явно Борисов взима българските избиратели? Може да си изберете…

Шашми, манипулации на примитивно ниво. Ако пиари получават за подобно нещо пари - аферим. Само че щавят държавата, т.е. нас. Отделно се наливат яко пари коли из страната, шофьори, охранители от НСО, висши държавни служители, министри, местни управници… Кой плаща този масраф? Не, не са парите от чекмеджето - те са джобни на премиера от благодарни бизнесмени за спечелени обществени поръчки може би... Плащаме ние, лапнишараните!

Емил Азар


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хваща

    72 2 Отговор
    пътя , качва компания в джипа и където очи му видят !
  • 2 Последния Софиянец

    82 1 Отговор
    Не разбрахте ли че в това време Вучич откриваше Руски поток и Тиквата побегна да замазва.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 tost

    81 1 Отговор
    Бойко Борисов - най големият илюзионист в българската история, с 80%лапни шарани 🐟.
  • 5 Бойку шкафа

    50 3 Отговор
    Аз съм шефа,всички вие сте мой слуги.
  • 6 Човека

    74 2 Отговор
    си е въобразил , че България е негова и плещи и върши безумие след безумие ! И никой не го спира !

    Коментиран от #16

  • 7 пешо

    46 2 Отговор
    ново тото , да познаваме боко утре кво ще инспектира .
  • 8 ЪРП

    42 1 Отговор
    МНООООГО ДОБРЕ КАЗАНО, ЕМИЛ АЗАР!
    БРАВОООО!!!

    ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕКА / ЦИТЕ СА НЕВИЖДАНАТА ЧУМА ПОКОСИЛА БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА ПОД И НАД ЗЕМЯТА!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 9 ми ,

    10 1 Отговор
    Колкото - Толкова ...
  • 10 СЪРП енд ЧУК

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "ЪРП":

    Жестоко , таварищ !
  • 11 Българка

    43 0 Отговор
    Мястото на престъпниците е в затвора, а не да псевдооткриват каквото и да е !
  • 12 Мечо Пух

    45 0 Отговор
    Човекът страда от личностно раздвоение не разбрахте ли? Къде е д-р Гълъбова да го лекува?
  • 13 сигурно

    40 1 Отговор
    Такъв нарцис и палячо в света няма !! Остана му още малко ,и ще сложи белезниците !!
  • 14 А бе

    34 1 Отговор
    Журналята от националните медии толкова ли са задръстени, че не помнят какво са предавали преди пет години или се правят на гръмнати?!?
  • 15 Аз гербажията

    0 41 Отговор
    Не плюйте Бойко той е достоен примиер сега и минималната заплата дигна вие само знаете да критикувате ако не е той сте жив зян дано се задържи дълго време ние сме с теб Бойко
  • 16 Аз гербажията

    2 33 Отговор

    До коментар #6 от "Човека":

    Не плюйте Бойко той е достоен примиер сега и минималната заплата дигна вие само знаете да критикувате ако не е той сте жив зян дано се задържи дълго време ние сме с теб Бойко

    Коментиран от #17

  • 17 Стотинкаджия,

    30 1 Отговор

    До коментар #16 от "Аз гербажията":

    ... събуди се! Минималната заплата трябваше да е толкова,но в Евра! Луд ли си?!?! Какво ти вдигат,като ей на ,водата я вдигат,пък скоро ще видиш колко неща ще поскъпнат! Илюзия за простосмъртните,че ти вдигат заплатата😀
  • 18 БАНСКИ КРАДЕЦ

    30 0 Отговор
    МОШЕННИК И КРАДЕЦ КАТО БОКО НЯМА ДА СЕ СПРЕ ДА НИ ПРАВИ НА БУДАЛИ ! АМА И НИЕ СМЕ СИ БУДАЛИ НАИСТИНА !
  • 19 Гражданин

    15 0 Отговор
    Хем ми е смешно хем ми е тъжно хем ми е жал за майка България със хилядолетна история и велики личности . Срамувам се от кърлежа засмукал кръвта на народа и няма отърване от Него Самовлюбен Кратуна куха крадлива
  • 20 Gaz

    0 1 Отговор
    Дами и господа от fakti.bg,научете първо как се пише името на фирмата изпълнител,а след това цитирайте грешни си имот документите
  • 21 туй то

    8 0 Отговор
    По правилно е да се попита премиера - Каква е степента за газифициране на крайните битови абонати , сравнено примерно Чехия, Унгария , че даже и Турция , защо цената за тези, които все пак са газифицирани надхвърля 1200 лева за 1000 кб.м. това са 300 -400 % надценка , и чии джобове отива тази огромна разлика , съпоставима само с надценките с лекарства медицинските консумативи , и наркотиците . Защо при изграждането на трасето на Балкански Поток , не се оставиха поне 3 точки на присъединяване към българската газопреносна система , като говорим за диверсификация , а оставаме само транзитна територия , похарчила 3 000 000 000 заеми , рефлектиращи дълги години върху пенсии и заплати .
  • 22 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Топ лъжеца на ЕС - Балканския пудел на Меркел!