Last news in Fakti

13 Януари, 2021 15:30 4 113 44

Управляващите се страхуват от гласовете на младите и високата избирателна активност

  • избирателна активност-
  • гласуване-
  • електронно гласуване-
  • гласуване по пощата-
  • парламентарни избори-
  • слави трифонов

Управлението на ГЕРБ прилича на един 10-годишен кошмар, от който ние трябва да се събудим

Управляващите се страхуват от гласовете на младите и високата избирателна активност - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На консултациите при президента управляващата партия ГЕРБ определи гласуването по пощата като твърде екзотична идея. Да, обаче Австрия, Финландия, Германия, Унгария, Италия, Испания и Румъния, които са държави членки на Европейския съюз не са приели гласуването по пощата за екзотична идея, а за практична идея, която позволява на техните граждани да гласуват и по този начин.

И защо е така? Защо управляващите не искат да има електронно гласуване, с такива огромни трудности разрешиха машинното гласуване, защо не искат в тази твърде особена ситуация с COVID-19 да има и гласуване по пощата?

Отговорът е безпределно ясен. Защото се страхуват. Страхуват се от гласовете на българите в чужбина, страхуват се от гласовете на младите българи, страхуват се от високата избирателна активност, защото тя ще им вземе властта. А без властта си те са нищо. Некомпетентни. Неморални. И некадърни хорица, които могат да съществуват само във властта и чрез властта. Но това ще свърши.

Управлението на ГЕРБ прилича на един 10-годишен кошмар, от който ние трябва да се събудим.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 6 Отговор
    Затова ще има изолация до след изборите.
  • 2 честен ционист

    11 25 Отговор
    Оня прави манастири, тоя ще събаря. Гласувайте за СЕТ 666

    Коментиран от #19

  • 3 Последния Софиянец

    53 14 Отговор
    След два часа почивка Националния Протест продължава в 18 00 часа.

    Коментиран от #27

  • 4 ТаУмВзе

    34 39 Отговор
    Ейго учиндолския чалгар, да ни обясни как не е бил Слугинаж на мутропитека и не само! Кой ти даде Ялта за Хъшове бе сладур. Дела и факти.
  • 5 КОТарАК

    47 4 Отговор
    не избирателите ще вземат властта-ще я вземеш ти примерно!! и защо ГЕРБ да се страхува от теб или други опозиция в момента, като все още никой не е декларирал намерение да разследа хунтата и при доказани престъпления да ги осъди и вкара в затвора?

    Коментиран от #16, #17

  • 6 Чичо

    49 28 Отговор
    Слави, ще гласувам за теб, защото
    Бацо е позор да ходи у затвор 😂
  • 7 888

    51 15 Отговор
    В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЬЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ПО ПРОСТ,НЕКОМПЕТЕНТЕН,НЕКАДЬРЕН,СТРАХЛИВ,И ТАКЬВ ЛЬЖЕЦ.....КАКВИ ХОРА И ЛИЧНОСТИ СА БИЛИ...СРАМ.ПОНЕ ЕДИН ЕЗИК ДА БЕШЕ НАУЧИЛ ПРИМАТА...ЗА 15г НАЧЕЛО

    Коментиран от #13, #22

  • 8 Бай Трай

    19 21 Отговор
    Прав си Слави. Но като гледам коментарите и да те втресе от акъл изобилие. За прост народ трябва пръчка и глад. Ама и това не става тук.
  • 9 ДС на КГБ

    28 21 Отговор
    Г-н Трифонов,хайде моля,моля.Знаем кой те назначи!
  • 10 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    29 6 Отговор
    А почти всички се страхъват от изчистването на избирателните списъци от мъртви души. Защото, навсякъде, кой, където има възможност си ги тамъни.

    Коментиран от #24

  • 11 Алена

    17 11 Отговор
    Този от снимката ще играе за статуквото......
  • 12 БAX

    35 4 Отговор
    Аз по-скоро се страхувам от гласовете на всички лица жевееще и пребиваващи в Турция. Само си представам как вместо с автомбуси ги нареждат пред пощите с вече приготвените пликове. Голяма част от тях, както и на себеподбни от Кърдажалийския и северо-изотчния край не мога дори да четат на български. А както всчики знаем тези гласове са за определена политическа партия, която в последните 15-20 години дърпа конците задколисно.

    Коментиран от #21

  • 13 Ходи

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "888":

    Се оплаквай на кофите от Герп. Там всеки знае по три езика поне.
  • 14 НАТЕ

    28 23 Отговор
    Идва началото на края им!Успех на Слави Трифонов и екипа му!Хора, излезте и гласувайте, за да не се срамуваме от децата си!
  • 15 Мартин Захариев

    30 16 Отговор
    Слави е прав - 10 годишен кошмар е управлението на герб. Винаги сме имали култови личности в парламентарния ни живот , но такова морално и професионално дъно не е било!
  • 16 СЕЛО ЧЕПИНЦИ

    26 9 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Декларациите каква стойност имат? И Борисов декларира, че ще държи сметка за прехода и ще има справедливост и за това го избраха. Справедливост не видяхме, но видяхме робство. Той и с това ще остане в историята.
  • 17 Мартин Захариев

    21 7 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Явно не сте гледали студио Х. Там толкова закани има срещу Бойко от ИТН , че само чакам края на изборите за да видя изтрещелите от ужас гербаджийски зурли. Поздрави и всичко добро. :)
  • 18 селим

    16 17 Отговор
    Палячо-чалгаджия, подметката на Борисов, боже пази България!

    Коментиран от #39

  • 19 Индиана Джонс

    23 9 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Не си добре запознат.Осведоми се колко пари е дарил Трифонов за Гигенския манастир и дали Борисов е дал една стотинка собствени пари,освен тези от бюджета.
  • 20 123

    17 13 Отговор
    Слави много хора ще гласуват за теб с надеждата че ТОЛУПА ще отиде при бай Ставри.
    Не ги предавай
  • 21 Додо

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "БAX":

    Така или иначе те ще гласуват за когото трябва дали с автобус или по пощата.Но почти два милиона българи ще бъдат в невъзможност да гласуват,съвсем умишлено.
  • 22 гост

    10 17 Отговор

    До коментар #7 от "888":

    Защо си мислиш ,че като знаеш език ставаш по интелигентен ,същата шушумига си оставаш ,но знаеш език. За справка погледни Радев .
  • 23 Курумпе

    17 3 Отговор
    Трифонов, нека отговориш на Прости въпроси?!
    - Кой ти назначи Главния Секретар на Партията ти ?!Ти ПОЗНАВАШ ли Я?!Знаеш ли КОЯ е тя - и за КОГО е работила за да стане Дясна ръка на Мафията в ДПС?Каква е на Хр.Бисеров?“!Той и Данчо Ментата- Миллиардер ли са..и защо са толкова години в ДПС!?Как ти Одобриха Партията, а Референдума - НЕ?!
    Последно - Тази Госпожа ТИ изгражда Структурите по места - НАЛИ?!
    Е, сега НЯМА нужда ДА ОБЯСНЯВАШ, че си РАЗЛИЧЕН и НЕЗАВИСИМ..от Мафията на ДС и от ДПС!!!Ти си Новата ПАТЕРИЦА на МАФИЯТА и ГЕРБ - ДПС и ДПС2/твоето партино дружество/ сте новата Коалиция на Властта след изборите!
    ТОВА БЕТОНИРА МАФИЯТА на ДС - ДПС - ГЕРБ!!! - нали разбираш, че не сме толкова тъпи , онези дето имаме поглед на нещата, а не кухи Тулупи, облъчвани от медиите!
  • 24 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    Обясни ми какви са тези мъртви души ,моля те! Всички говорят за тях ,но никой не казва какви са и как тия души гласуват . Благодаря!

    Коментиран от #28, #31

  • 25 Тато из Правец

    6 4 Отговор
    Не е екзотична !!! По-скоро сегашното отиване до урните е твърде архаично !!!
  • 26 Тредстоун

    10 10 Отговор
    Цялата му предизборна платформа на тоя и другите небмойковци кандидат политици минава в плюене по ГЕРБ , горките човечета , и те тръгнали към парламента ..... . Ми те са едно голямо нищо , две думи за това как те виждат нещата , реални думи не заучените фрази говорени от червените маймуни и сие , тухла върху тухла не сложил в живота си , сам като куче тръгнал мозък да ръси. От вас нищо няма да стане , и евентуално хората да се объркат да те вкарат в парламента , просто ще си бареков 2 нищо повече.
  • 27 Тюф лек

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    смешен си!! Стига се моли,пак ще сте сто човека със полицаите,и журналистите,червено кречетало...
  • 28 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    В избирателните списъци не отмятат хора, които са починали и те фигурират в списъците. Накрая, като оформят протоколите, пишат, че тези хора са гласували в полза на някоя партия, а обявяват действителни бюлетини на противника за нередовни.
  • 29 Хехе

    10 3 Отговор
    Когато един откровено циничен дъ*так разчита на младите, му е пенсионно време да погледне към НОИ,а не към Парламента!
  • 30 Матей

    13 7 Отговор
    Сл.Триф е крайно недостойна личност,най-тактично казано.Никакви млади няма да гласуват,пък и за кого,за него ли,трагикомично е!?И никакво масово гласуване,гладна мечка овен сънува.И така,тия оправячи защо толкова се натискат за властта,толкова ли са читави морално,неее!?Сега ,и отдавна трябваше да се знае,който се натиска за властта и се прави на отворен--е мръ.сна ,дол.на сво.лач,лъжец и измам-ник.Ще трябва като Диоген с фенера посред бял ден да се търси човека,и като се намери читав и кадърен, много ще е трудно да му се връчи власт,по това ще го познаете.Само негод.ни-ци-те се натискат за власт,свестните насила трябва да им я дадеш.
  • 31 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Да добавя : И недействителните бюлетини се разпределят пропорционално между големите партии и това прави малките неравнопоставени с тях.
    Има един виц: Един дядо, винаги като ходел да гласува, питал дали бабата е гласувала. Казват му че гласува. На едни избори го питат защо пита. А той : Еми, много странно... почина преди петнайсет години, а на всички избори гласува.
  • 32 Хехе

    4 0 Отговор
    Когато един откровено циничен дъ*так разчита на младите, му е пенсионно време да погледне към НОИ,а не към Парламента!
  • 33 У бре

    8 6 Отговор
    Нещо не върви май 7/8 ТВ...
    Дано с политиката потръгне,ама надали!
  • 34 !!!?

    7 4 Отговор
    Трифонаки, ти за млад си се имаш !!!?
  • 35 😁😁😁😁😁

    8 5 Отговор
    Ако Славчо и Ку-ку бенд си мислят че ще влязат в парламента като депутати значи наистина са Ку-Ку

    Коментиран от #38

  • 36 баба ваня

    9 4 Отговор
    Няма по-голям хищник от тебе мойто момче, а в комбинация с болестният ти егоцентизъм става сташно. Колко хора избягаха от теб и всички заради алчността и егото ти, което не търпи възражения. Останаха тези от екипа които ти пишат репликите и ти ги търпиш защото си една нула без тях. Само ромите и опростелите чалгаджии / а за съжаление те са много/ ще гласуват за теб без да си даваш сметка че влизането ти в политиката е по две пичини - много са ти изтънели банковите сметки и ти трябва нова хана за ЕГОТО
  • 37 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    С УВИСНАЛ " РЕВОЛЮЦИОНЕН ИМПУЛС " -... А ПОМНИТЕ ЛИ И ПОМНИМ ЛИ : "СЛАВИ -ПАРТИЗАН ЗА БОЙ СЕ СТЯГА " !!!!!!!!???
  • 38 Умен по цялата глава

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "😁😁😁😁😁":

    Бе дори и да си Ку ку,,важното е да си Бенд....В Бенда и калабалъка минаваш гратис....Е...има там едно Ку ку,ама карай....
  • 39 Дааааа!

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "селим":

    Боже пази България от тролове и продажници!
  • 40 Тапата

    6 3 Отговор
    От фотографията са вижда, че чалгарят ходи спящ, а иска хората да се събудят. И като се събудят какво ще видят - чалгар в Парламент.

    Коментиран от #41

  • 41 Хората ще

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Тапата":

    видят достоен човек! Троловете,........за каквото са се продали! Но кой ли го интересува мненията на продажните глупаци?
  • 42 ь МАЛЪК

    4 2 Отговор
    Бат Бойчо трепери сериозно от страх. Вижда , че народната любов към него се стопи . Че все повече хора видяха неговата несъстоятелност и простащина ! Страхът е голямо шубе , братче !
  • 43 Marinov

    4 1 Отговор
    Господине, ТЕХНИЧЕСКИ
    при гласуване Електронно чрез Интернет,
    елемента Tаен вот НЕ МОЖЕ да се ГАРАНТИРА
    и Вота може съвсем лесно както да се КОНТРОЛИРА така и да се МАНИПУЛИРА ???
    Попълването на Изборните Формуляри с изпращане Електронно чрез Интернет, е НЕКОНТРОЛИРУЕМО и ПОПЪЛВАНЕТО им може СВОБОДНО да се извърши, както от Титуляра така и от ТРЕТИ ЛИЦА а също това попълване може СВОБОДНО да се ПРОКОНТРОЛИВА и МАНИПОЛИРА от ТРЕТИ ЛИЦА ???
    ТЕХНИЧЕСКИ НЕ възможно ОСИГУРЯВАНЕ на Таен Вот при този вариант и поради това той трябва ИЗОБЩО като Вариант да ОТПАДНЕ!!!
    Боже, Нямя ли най После това да се ВРАЗУМЕЕ и не Лансира повече от такива ПИШМАН Политици !

    Коментиран от #44

  • 44 Не говори глупости!

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Marinov":

    Това не е вярно, което сте написал! Не пишете глупости, без да сте наясно с материята!