15 Януари, 2021 10:00 19 337 26

Трайчо Трайков: Този път изпреварихме имотната мафия

  • трайчо трайков-
  • средец-
  • имотна мафия

Коментар на Трайчо Трайков, кмет на район "Средец", във фейсбук

Трайчо Трайков: Този път изпреварихме имотната мафия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера завзех апартамент в центъра на София в полза на общината. Бил е собственост на починал преди години човек, без преки наследници и от имота не се е интересувал никой, освен престъпници. Този път изпреварихме имотната мафия (както и в един предишен случай предшественикът ми Мария Ачкова), но за мен стои въпросът колко пъти, на колко места, година след година подобни казуси завършват по друг начин. Следващата пареща тема е как общината стопанисва тези апартаменти и как с тях се задоволяват жилищните нужди на крайно нуждаещи се граждани. Аз твърдя, че с правилно управление на 30-тината общински апартамента на територията на район Средец (най-малкият брой сред всички столични райони, впрочем) мога да осигуря по-качествена жилищна среда на неколкократно повече хора - в по-удобни апартаменти на не толкова престижни локации.

По този начин ще отсеем и истински нуждаещите се хора, от тези с нездрав интерес към апартаменти в топцентъра за стотици хиляди в ужасно състояние, за които общината не може да отдели средства за ремонт, но в които "социално слаби" са готови да вложат по 20-40 хил лв за ремонт с идеята да ги закупят след 5 години при наличието на сговорчив кмет и общински съвет. Сегашната наредба за общинските жилища обаче подхранва порочния модел и връзва ръцете за всякакви смислени инициативи за подобряване на положението. Затова и беше добре, че беше създадена работна група от съветници, които изготвиха проект на нова наредба, за който в момента тече обществено обсъждане. Въпреки някои подобрения, за съжаление основните проблеми не са адресирани. Ще дам предложенията си и ще информирам за резултата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    160 80 Отговор
    Само Румен Радев може да промени бъдещето на българите.....Той чака да бъде повикан на площада и заедно с народа да освободи България от робство и мизерия....

    Коментиран от #5, #8, #11, #18

  • 2 Българка

    138 21 Отговор
    Общинските съветници и кметове болшинството са активисти на ГРОБ, ВМРО, т.е. хунтата. Те дори продават за без пари ударно сега общински имоти на послушни или техни наематели
  • 3 що стана бре трайчо

    55 21 Отговор
    Вече не си ли на хранилка от статуквото в борда на топлофикация?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 военно положение

    52 11 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    И изчистване на прокуратурата от мафиотите там. Само това може да ни оправи по законен път, иначе рано или късно ще се стигне до размирици ако организираната престъпна групировка тер
  • 6 ЦК на БКП

    74 8 Отговор
    Е той Цветан Цветанов що имаше 6 апартамента едно време, щото си ги раздаваха в общината за без пари....
  • 7 Тр. Трайков хубав апартамент!! Ще го взе

    47 3 Отговор
    Ме някой От СОС, ще замени апартамент в Ботунец или Радомир, с решение на СОС, Законно и Общината ще до плати на новия собственик още 40 000лв???!!ще го дадът на роднина, познат, приятел на шефа на СОС!! Проверена, изпитана Схема!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аз40🏴‍☠️

    66 5 Отговор
    А въобще защо съществува имотната мафия? Егати държавата и политиците.
  • 10 Друг гост

    70 5 Отговор
    Свидетел съм как апартамент в идеалния център на София от общински се даде на бедна закъсала социално слаба депутатка с няколко други апартамента, която направи ремонт за споменатите суми от десетки хиляди, заключи го и се успокои като успя да си вложи парите, незнайно откъде добити в тези количества...

    Коментиран от #21

  • 11 туриста

    45 12 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Вярно живееш на мястото си в овчарника, щом вярваш че някой расъл с партията и целувал червените знамена може да те "оправи".
    Само нови и млади хора, със съвременно мислене и ценности могат да променят статуквото. Всичко друго е поредната "демократична илюзия"!!!

    Коментиран от #20, #23

  • 12 Хасан

    37 2 Отговор
    Ирина мафия и политическа мафия са едно и също..сега ще го отдаде на " беден " общински съветник или депутат
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Трай си бе, Трайчо

    46 1 Отговор
    Много убаво, че общинската мафия изпревари имотната.
  • 15 1 апартамент

    26 3 Отговор
    Толкова ли успя да направиш? Къде е инициативата за законодателни промени?
  • 16 5сд47дс4

    33 3 Отговор
    "ЗАВЗЕХ" апартамент.... ? Как го завзе, бе? С щурм ли ?
    Абсолютно неадекватни хора. Собственият си език не познават.
  • 17 Счупи тъпомера

    9 3 Отговор
    Завзел??? С взвод или рота го завзе? Ей, тъпите гробаджии край нямат, даже родния си език не знаят. Мислех си, че юридическия термин е, извземване.
  • 18 Cамо че

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    му е необходим и ген. Шивиков - бивш шеф на единствената боеспособна и респектираща единица от БА. ГЕРБерастите обаче овреме се усетиха, скроиха му типичен партизански номер и го замениха с мекерето им ген. Матеев! Номерът с Максимус и легиона му в Остия ("ти само им кажи, че съм жив...") май-май и тук не може да мине?!
  • 19 Будна

    14 0 Отговор
    Ами те общините са най голямата мафия и не само с имоти
  • 20 MOLI

    1 15 Отговор

    До коментар #11 от "туриста":

    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТЕЗИ МЛАДИ,КОИТО БЯХА ЛЯТОТО НА ПЛОЩАДИТЕ СА ДЕЦАТА ,ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ НА ПАРТИЗАНИ,ЯТАЦИ И ДС.ЗАЩОТО ТЕ ПЪРВИ ХУКНАХА ПРЕЗ ГРАНИЦА.ТАКА,ЧЕ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!!!!С ТЯХ ,НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА.

    Коментиран от #22

  • 21 Бойко член на БКП завинаги

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Друг гост":

    Така ще бъде, до като не разберат всички БЪЛГАРИ, комуниста си остава комунист завинаги, той е подчинен на партиината повеля,издигнат в политиката само с една цел да служи вярно, парите са бонус за заслуги, като е длъжен да дели с ортаците, краденото.
  • 22 Бойко член на БКП завинаги

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "MOLI":

    Тези младите за разлика от вас и ваще деца гербокомунисти, които бяха на площадите са анти комунистически и съответно анти гербаджииски настроени ,ваще деца са тези криминалните,които хвърляха камани и пиратки, футболните хулигани,наще деца не са богати и презадоволени,те желаят да учат и работят в родината ,сега се разбра ,защо ги пребихте от бой,да не се връщат в България, те са умни и високо образовани, искат промяна и ще я направят,имат и знания и желание,за разлика от ваще герберски деца, които наричаме калиники. Герб е най долната утайка на червените.
  • 23 Бойко член на БКП завинаги

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "туриста":

    Те няма да позволят на наще деца да се доближат до власта, ще се опитат да ги използват,за тяхните нужди,било то политически социални,бизнес или други,трябва всички поколения да се обединят срещу новия щам на комунизма, ГЕРБ.Те издигнаха и произведоха Радев президент,както Борисов,мин.председател,насъскват ги един среща друг,по този начин разделят обществото и го владеят,страхът на Борисов предизвикан от младите протестиращи бе не истов,сега той взе преднина и ще прави избори,както си знае,Турски поток(РУСКИ)е готов,всички са спокойни,вълкът(ПУТИН)сит ,голям подарък за новата 2021 на ПУТИН,хиената е спокойна и за нея остана плячка.
  • 24 Има надежда

    4 0 Отговор
    Винаги има надежда!
    Поклон пред такива хора!
    Ако мога да помогна, винаги съм готов. Не мога като него да се боря с бандитите. Мога да помогна с нещо - например да пренасям някакви работи. Може да е малко, но ако много хора помагаме ежедневно, ще бъде един по-хубав свят. Една по-добра държава България
  • 25 Съни

    4 2 Отговор
    Благодаря Ви господин Радев че събудихте народа Вие сте най достойния българин историята ще Ви постави наравно с Левски Благодаря ви ЧНГ
  • 26 ddd

    1 1 Отговор
    Изпреварил ги и го откраднал той?