Last news in Fakti

17 Януари, 2021 10:20 45 314 129

Надявам се, че ще се намерят прокурори, които да разследват Борисов

  • албена белянова-
  • адвокат-
  • мнение

По-непоносимо е да живея в страх, отколкото да се изправя срещу него

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди дни Албена Белянова, адвокат от Софийската колегия, внесе сигнал в КПКОНПИ с искане премиерът да бъде разследван за корупция и конфликт на интереси. Повод за това, освен скандалните записи и снимки от неговата спалня, е използването на публични ресурси, като хеликоптери и служебни автомобили, с които за сметка на бюджета Борисов си прави пиар кампания. Сигналът до Антикорупционната комисия е повод Венелина Попова от Тоест.бг да разговаря с адв. Белянова

Вашият сигнал предизвика реакции в социалните мрежи, хората Ви аплодират, наричат Ви смела жена, възхищават Ви се. Но на какво разчитате, след като познавате добре институционалната среда в България? Да не би да очаквате чудо и Сотир Цацаров да даде ход на разследване срещу премиера?

Не, не очаквам да бъде извършена обективна и всестранна проверка, но са длъжни да разгледат подадения от мен сигнал. Важното е в такива случаи да сезираме органите. Защото основната цел на властта е хората да бъдат обезверени и да си мислят, че каквото и да направят срещу системата, ще останат нечути. Отказът на прокуратурата да разследва сюжета с премиерската спалня и записите от телефонните му разговори е отказ от правораздаване. Това наистина действа демотивиращо на гражданите и е буквална гавра с интелекта им. Дори само фактът, че скриха името на прокурора, отказал да образува досъдебно производство, доказва, че реална проверка не е извършвана.

Досега държавното обвинение не намери нито едно основание, за да разследва Борисов. Но възможно ли е изобщо да има правосъдие за него, докато е премиер?

Не, не е възможно, но той няма да е начело на изпълнителната власт още дълго. И силно се надявам, че ще дойде моментът, в който ще се намерят прокурори да разследват Борисов. Аз се опитвах да си представя какво би се случило, ако снимки от моя дом със същото съдържание като тези от спалнята на премиера излязат в медиите. Или от Вашия и от дома на всеки, който е критичен към управляващите. Само един пример от последните дни: след като разбиха колата на сестрата на Сийка Милева, говорителката на главния прокурор, в рамките на три дни беше извършено незабавно разследване и бяха повдигнати обвинения за кражба от автомобил. А прокуратурата определи случая като „особено опасен“.

Но ако допуснем чисто хипотетично, че Антикорупционната комисия все пак извърши добросъвестна проверка на Вашия сигнал и докаже, че Борисов е нарушил закона, какви биха могли да бъдат последствията за него?

Силно се съмнявам, че ще се стигне дотам, още по-малко пък до изборите. Освен това проверките на КПКОНПИ се правят така, че да не се разкрие това, за което е подаден определен сигнал. Избираемо се разпитват и свидетели. Затова в моя сигнал за корупция и конфликт на интереси срещу премиера съм посочила и списък на лицата, които биха могли да бъдат призовани и разпитани, за да се стигне до обективната истина. Но нали разбирате, че би било куриозно, след като прокуратурата отказа да образува досъдебно производство, Антикорупционната комисия да изпрати доклад до нея, който да съдържа данни за извършени престъпления от премиера. А и да не забравяме, че доскоро председателят на Комисията беше главен прокурор на републиката, в чийто мандат беше гарантирана недосегаемостта за лицата от високите етажи на властта и приближените им олигарси…

За възрастта си имате завидна кариера, заемали сте високи постове в държавни институции и компании. Е, как тогава човек се отказва от възможността да е част от големите решения и пари в енергетиката и се превръща в критик на проекти за милиарди? Да уточним, че уволнението Ви като зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция идва след Ваши сигнали до премиера и до Министерството на финансите за незаконни действия от страна на директора и за упражнявания над Вас тормоз.

Работих 20 години в държавните институции и много често сега си задавам въпроса как е било възможно да не виждам, че държавата ни е овладяна. Живеех в заблуди, че върховенството на закона е на първо място, че имаме държавни институции и че спазваме водещите международни правни документи. Това, което провокира негативните реакции срещу мен, беше противопоставянето ми на определени действия както от страна на служители на Агенцията, така и от страна на нейния директор. Когато тормозът над мен ескалира, подадох сигнали и до Министерството на финансите, и до министър-председателя, но те бяха игнорирани, а аз бях уволнена по преценка на директора на Агенцията. Това отвори очите ми за случващото се в държавата ни, в която на отговорни позиции в администрацията се назначават единствено лоялни към властта хора без необходимия капацитет и експертност.

Понеже сте работили най-дълго в енергетиката, това ли е секторът, през който в годините на Прехода се превъртяха най-много пари от държавата към частни субекти?

Не знам как е в другите сектори, но със сигурност само за проекта АЕЦ „Белене“ са изхарчени милиони за консултантски услуги. Това са тонове хартия и документация, която е била превозвана с камион при преместването на предприятие АЕЦ „Белене“. Затова пък изхарчените средства вече доближават 4 млрд. лв., и то само от рестартирането на проекта през 2002 г. насам. Правителството твърди, че ще го реализира, но всеки инвеститор ще иска да знае с какви активи ще участва българската страна, а оценка на активите все още не е направена – и това не е случайно. Управляващите крият и какво оборудване реално е доставено от руска страна, само от време на време Теменужка Петкова се снима до брезентите, под които не знаем какво има. А платихме 1,2 млрд. лв., които до края на 2023 г. трябва да се върнат от Националната електрическа компания на бюджета. Но това никога няма да се случи.

Каква ще е съдбата на този проект в крайна сметка?

Очаква се Върховният административен съд да се произнесе по жалбата на Христо Иванов и Атанас Атанасов срещу решението на Министерския съвет от 2018 г., с което беше рестартиран проектът. В това дело аз представлявам г-н Атанасов. Но като познавам целия процес от работата ми в Агенцията за ядрено регулиране, през преговорите с руската страна (2012 и 2013 г.) и прекратяването на проекта, както и начина, по който беше рестартиран непрозрачно и при нарушаване на закона, не вярвам, че той може да бъде осъществен сега. А това беше и последният му шанс.

За тези нарушения Вие подадохте сигнал до всички институции в България и до Главна дирекция „Енергетика“ на Европейската комисия.

Да, точно така. Но това, което се случи в края на декември, когато Борисов посети Козлодуй и каза: „Ето на онази поляна ще е 7-ми блок“, още повече ме кара да мисля, че и премиерът, и хората около него са наясно, че е невъзможно проектът за АЕЦ „Белене“ да бъде реализиран. Обаче заради договорки и ангажименти с руската страна Борисов продължава да поддържа жива илюзията, че по проекта се работи.

Според Вас наясно ли са партньорите ни от Брюксел и Вашингтон с двойната игра на Борисов и с неговата обвързаност с руските енергийни интереси?

Да, може би не са наясно само с мащабите, с които са манипулирани, подвеждани, дори лъгани. Защото все пак става дума за уверения, дадени от министър-председател и министър на енергетиката. Имаше един момент, когато „Дженерал Електрик“ се включи в т.нар. процедура за стратегически инвеститор, явно тогава бяха убедили американците, че ще купят турбогенератора от тях. Но после дойде доста по-сериозен натиск от тях да се върви към приключване на „Белене“ и към изграждането на 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“.

Ще Ви върна малко назад – миналото лято изпратихте писмо до американската посланичка и до специалния съветник за правосъдието и борбата с корупцията на САЩ. В писмото ги призовавате за реални действия срещу корупцията у нас, борбата с която посланик Мустафа посочи като един от основните приоритети по време на своя мандат. Какъв ефект преследвахте с това?

Моето желание беше да кажа на Нейно Превъзходителство Херо Мустафа: „Не ни давайте празни надежди, ако ще продължите да подкрепяте правителството, което допусна „дълбоката държава“ у нас.“ През 2017 г. бях на обучение на тема „Борба с организираната престъпност“ в Европейския център за изследване в областта на сигурността „Джордж Маршал“ в Германия, което се финансираше чрез Американското посолство. Там ни запознаха с механизмите, чрез които се осветяват и разкриват корупцията и организираната престъпност, тероризмът и прането на пари. Непрекъснато ни казваха да не се отказваме, да продължаваме да се борим и да търсим медиите, които са много важни. Но когато после се сблъскаш с реалността и виждаш как тя се разминава с това, на което ни учеха, е нормално у теб да се надигне гняв. Както и желание да покажеш, че не всички българи сме смачкани от стила на управление на Борисов. Защото на практика той обслужва всякакви чужди интереси, но не и националните ни.

Защо ръководството на Народното събрание не внесе за обсъждане кандидатурата Ви за председател на ЦИК, издигната от Граждански форум „Промяна“? И така обществото беше заблудено, че за поста има само един кандидат – избраният Александър Андреев.

И до момента не съм получила отговор на този въпрос, въпреки че се даде достатъчно публичност на случилото се от страна на извънпарламентарните политически сили. Аз бях предварително убедена, че няма дори да бъда изслушана в Народното събрание. Защото човек с моите убеждения и граждански позиции няма как да бъде допуснат до тази трибуна и да каже неща, които не трябва да бъдат чути. Но на такива случаи трябва да се дава гласност, защото хората са облъчвани постоянно с монолозите на Борисов от „джипката“ и с информация от медиите, близки до властта. Силно се надявам, че само така ще си отиде ГЕРБ и всичко, което тази партия олицетворява.

Солови ли са Вашите действия, или зад Вас стои партия или гражданска организация?

Напълно солови са. Получавам силна подкрепа от отделни хора и организации, но вземам решения и действам сама.

Страхувате ли се за семейството и децата си?

Особено в началото получавах предупреждения, че може да ми се случи нещо, даваха ми примери с хора като мен, които са пострадали, имаше опити за провокации от страна на Тошко Тодоров – зам.-председател на Сметната палата, опитваха се да ме притискат и във връзка с адвокатската ми професия и т.н. Но си дадох сметка, че страхът няма да ми помогне. За мен е много по-непоносимо да живея в страх, отколкото да се изправя срещу него.

Бихте ли влезли в листата на някоя партия на предстоящите избори, ако Ви поканят?

Не, не искам да правя политическа кариера. Мисля, че с гражданската си активност съм по-полезна, поне на този етап.

Какви избори очаквате – по-честни или с повече опити за манипулиране и фалшифициране на вота в тази обществена среда и в условията на пандемия с ограничени граждански права?

Очаквам да бъдат по-честни, защото много хора се активизираха и заявиха желание да пазят честността на вота, доколкото е възможно. Наясно съм, че статуквото ще направи всичко възможно резултатите от изборите да бъдат манипулирани и за това ще бъдат използвани всякакви инструменти. От поведението на ГЕРБ и желанието им изборите да бъдат насрочени за най-ранната дата виждам, че те ще ограничат директните срещи с избирателите, което ще се отрази негативно върху кампанията най-вече на извънпарламентарните формации. А те нямат и пари за медийна кампания. Но се надявам идеите на политиците и партиите да достигнат до хората най-вече през социалните мрежи. За мен най-важно е кои хора ще попаднат в партийните листи. Затова, с изключение на ГЕРБ, бих подкрепила всяка листа, в която видя имена на почтени политици и експерти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 241 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешеф

    286 38 Отговор
    Няма данни за престъпления.Господаря ми е чист.Президента го снима с дрон.

    Коментиран от #10, #30, #79, #91, #95, #112, #129

  • 2 гост

    228 28 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По-непоносимо е да живея в страх, отколкото да се изправя срещу него.
  • 3 бойку шкафа

    204 45 Отговор
    Чист съм,само 💀 съм ограбвал.

    Коментиран от #47

  • 4 Да де ама

    201 24 Отговор
    Трябват и съдии след това.....

    Коментиран от #108

  • 5 БоШкоФ

    112 34 Отговор
    Бойкоооо,бойко ли е настроението?Тия дни те мятам отново...Бухахахаха...
  • 6 Надай се

    64 34 Отговор
    п.чко на пиян Стоичко...

    Коментиран от #93, #120

  • 7 Гешеф

    169 20 Отговор
    Няма за кво да го разследвам.Шефа каза че,е чист.
  • 8 Бони

    191 32 Отговор
    НЕ СЕ НАДЯВАЙ,ЧИТАВ ПРОКУРОР В БГ НЯМА.ЧАКАЙ ОТ УМРЯЛ ПИСМО.

    Коментиран от #106

  • 9 смях в залата

    175 29 Отговор
    прокурори ще се намерят и то даже на опашка ще се редят защото парата ще е дебела но няма да се намери такъв който да види престъпление ... нали видяхте личната му слуга гешев каза престъпление няма само жената (бобокова) се издирва за да и бъде повдигнато обвинение...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гешев

    68 171 Отговор
    И до там ще стигнем! Сега, първо да свършим с Прокопиев (на Ицето Иванов спонсора), с Бобоков и Божков (на Радев кукловодите) и с още няколко олигархчета. Е, верно, тях Лозан Панов и компания ще направят всичко възможно да ги оправдаят, ама у нас е така.

    Коментиран от #34, #38

  • 12 Бай Георги

    156 29 Отговор
    Прокурори няма,Темида е сляпа,май нищо няма да излезе.

    Коментиран от #17, #117

  • 13 Цар Плъх

    210 47 Отговор

    До коментар #10 от "НАРОДЪТ":

    Борисов е страхлив плъхок!
    Бяга с джипката по чукари и бункери...

    Да сте го видели в МС и в Триъгълника на Властта?

    Бате Бойко е страхлива мутра!

    Коментиран от #126

  • 14 След

    138 22 Отговор
    колосална чистка - да !
  • 15 ГОРСКИ

    135 42 Отговор
    Прокурорите трябва да му потърсят сметка за не законна агитация!!!
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    181 45 Отговор
    Боко е страхливец от най-подлите. Ченгетата са го вадили под тир при акция за трафик. Негови служители в Ипон са емигрирали от страх навремето. Всички го знаят престъпника и ще лежи в затвор един ден за престъпления против народа и държавата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 дявола

    137 25 Отговор
    Няма как да стане всичко е навързано.Тези които трябва да го разследват те трябваше отдавна да са в Белене
  • 19 Behemoth

    146 20 Отговор
    Лошото не е ,че народа е прост лошото е ,че е подъл....хора които се опълчват на системата биват подлагани на подигравки от заобикалящите ги червеи ,даже не е нужно системата да се активизира...сигурен съм ,че тая жена вече я одумват колегите и а и комшиите...нещо от рода на :тая на каква се прави....

    Коментиран от #28, #48

  • 20 реформа

    124 28 Отговор
    Премахване на длъжността главен прокурор, всяка област да излъчва по един "областен" прокурор чрез избори, но тези прокурори да имат правомощия в цялата страна, вкл да действат срещу свои колеги. Все щи се намери един читав прокурор да разследва гешев, цацаров, тиквоча, шиши и доган.
  • 21 Пиши я

    33 17 Отговор
    Бегла
  • 22 Едва ли ще се намерят

    113 27 Отговор
    Като гледате бездействието на смешник с касета, какво очаквате? Затова сме най бедната, и КОРУМПИРАНА държава в ЕС.
  • 23 Тиквооо..

    67 30 Отговор
    Престъпен елемент си,брато,Алчността те превзе тотално..Власт,Влияние,Пари..Аз пък съм без тези дефекти.Щото не съм Тиква,а Кратуна.Ама Щастливичка..
  • 24 Но първо

    51 138 Отговор
    да бъдат осъдени нищоправеца радев и самозванеца мангъров, че заради тях си отидоха много хора повярвали им, че вирус няма!

    Коментиран от #36, #84, #102

  • 25 И това е работа, при с дългосрочен ефект

    75 26 Отговор
    МИЛО МОМИЧЕ, ЩЕ ИНИЦИИРАШ ПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЕ, АМА КАТО НЯМА СЪДИИ, КОЙ ЩЕ ОТСЪДИ? ВИЖ КАК Е В ПРИРОДАТА, НАПРИМЕР ЗА СЛУЧАЯ: ПРИРОДАТА ПОВДИГА НА БОРИСОВ 1.

    ОБВИНЕНИЕ - ЗА РАЗХИЩЕНИЯ, КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ - ДИАБЕТ И СЪРДЕЧНО - СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ; 2. ПРОЦЕС - БОЛНИЦИ, ОПЕРАЦИИ; 3. ПРИСЪДА - ЕДНППОСОЧЕН БИЛЕТ! ЗАТОВА ДЕПОНИРАЙ ПЕРСОНАЛНО ТВОИТЕ ОБВИНЕНИЯ И ГИ ВРЪЧИ СРЕЩУ ВХОДЯЩ НОМЕР, ПОДПИС, ДАТА И ПЕЧАТ. ПОНЕ ЩЕ РАЗЧИСТИШ БОКЛУЦИТЕ
  • 26 темида

    60 14 Отговор
    кой отнесе топките на гешеф
  • 27 Престъпността пищи

    39 63 Отговор
    значи тези хора си вършат работата, а сайта на мафията им дава гласност! Много дрога и беззаконен бизнес е спрян, всеки ден има задържани трафиканти на нерегламентиран бизнес, това е пътят, а мафията и нейните адвокати скоро ще се отзовад зад решетките!

    Коментиран от #113

  • 28 Микел Анджело

    54 12 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    Човече колко си прав! Бъди здрав приятелю!
  • 29 За какво говорим🤑

    77 13 Отговор
    Пуснах една жалба срещу познат на Борисов, а прокурорката ми написала в постановлението, че "монитора ми говори"
    🥴
  • 30 Пинокио

    42 121 Отговор

    До коментар #1 от "Гешеф":

    Че кое е престъплението на Борисов че се возил с хеликоптер с джип е той е премиер пеша ли да ходи или че имал пари в шкафа и пиене и злато е че то секи има пари по шкафове и злато секи който не е марзеливи работи и зима хубава заплата има тези неща кое е престъплението баце зима 10000лв заплата може да си купи и злато и долари и кво му е кеф

    Коментиран от #37, #103

  • 31 Просто човек

    22 10 Отговор
    А дано...
  • 32 Горните

    49 74 Отговор
    умотворения очевидно предизборната кампания у центъра за подривна дейност в мазето на Позитано 20 е започнала. Подготвени да около 50/100 текста и с вариации по тях ще борите Бокича. Трудно ще стане. Защото туристите по курортите не спират, потока за Гърция и Турция е огромен. Събота и неделя не можеш да се разминеш по магистралите и към морето,и към зимните курорти.Хората съдят по стандарта си , а не по текстовете в нета изкопани от пещерни комунета. Далече, много далече сте от истината Курнелка и компания. И онай злобен дългуч не знае кво да каже и само мълчи и разчита на вярата в месиянството. То и при него съде кухи глави подкрепяни от олигарсите Ковачки, Дончев и компания.

    Коментиран от #35

  • 33 Aтака

    51 11 Отговор
    БРАВО.
  • 34 опа тролче

    60 11 Отговор

    До коментар #11 от "Гешев":

    С тия олигарси както с Ветко ли ще се разправи каккета: случайно ще забрави да запорира най-хубавите му хотели и някак си ще започнат да си сменят собственика.
  • 35 т-п трол че даже и вдлъбнат

    72 23 Отговор

    До коментар #32 от "Горните":

    Първо, опг герб никога не е печелила избори. Дори с купен и контролиран вот, с подмяна на протоколи и непрестанно растящ брой недействителни бюлетини, опг гроб взима макс 30% при макс 50% избирателна активност, а на последните местни избори беше дори 30% избирателната активност. Колко прави 1/3 гласове от 1/3 гласували, тролчо?

    Коментиран от #114

  • 36 Тоя па?!

    36 22 Отговор

    До коментар #24 от "Но първо":

    Ми ти каквоправец си бе,лонгур.?! Потомствената седесарска мишка,яростен русофоб,щото червените след Девети експроприирали на дедо ти дюкянчето с кило сол и десетина кибрита.Аре у лево..3375

    Коментиран от #39

  • 37 Шопо

    55 23 Отговор

    До коментар #30 от "Пинокио":

    Ами обясни ни как със заплата 14000 лева за десет може да се съберат/спестят два милиона лева? Това е премиерската заплата за 20 години при условие, че не харчи нито лев?
  • 38 БоШкоФ

    36 10 Отговор

    До коментар #11 от "Гешев":

    Не хапете този който може да ви изяде..
  • 39 ХА ХА ХА

    14 22 Отговор

    До коментар #36 от "Тоя па?!":

    ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА РЕДОВНО БЕ ПРОИЗВЕДЕН ОТ ПЛЮМКА!
  • 40 Свети Петър

    55 21 Отговор
    Бойко е чист, като Момина сълза !
    Озарен от ПИАР светлина !
    Як и мощен като планина !
    Честен е,не лъже,не краде !
    Единствен грях,от нас яде !
  • 41 Темидчо

    34 24 Отговор
    Гешев е завел дело срещу Бойко за не носене
    на маска и не спазване на разстояние от жипката ! Следва санкция и глоба !
    За да се успокои народа !
  • 42 Докога бе,хора !

    50 26 Отговор
    Ще търпим терора и позора ?!
    Да направим път му към затвора !
  • 43 Нидерландец

    19 9 Отговор
    У вас кога ?!
  • 44 Колина

    36 57 Отговор
    Ти коя си мъ моме дето даваш мнения за ГЕРБ и управлението и правиш страшни анализи бре ,бре ....бре

    Коментиран от #115

  • 45 Свинчо

    26 50 Отговор
    И тая грозатия ли е мераклия на Баце .Ее лош човек по не една опъни та да мирясат
  • 46 вили

    40 19 Отговор
    ОСТАВКАА БЕЕ КЛАТИКУРУВЦИ
  • 47 Дедото

    46 45 Отговор

    До коментар #3 от "бойку шкафа":

    Албена Белянова когато беше член на ГЕРБ и взимаше голяма заплата в енергетиката си трайкаше, а когато я уволниха и замириса на власт и пари се включи в хора на оплюващите за да се вреди евентуално при новите управляващи, тоест да бъде забелязана и назначена. Аман от слагачи и мераклии за власт и пари. 65 процента от хората искат в следващите парламент, правителство и президенство нови партии и нови лица, а не старите кагабейски партии начело с най старите кагабейски партии БСП, ДС и ДПС. И техните червени патерици като ВМРО, Мая Манолова Пеевска и отровното трио все подставени лица на червената олигархия.

    Коментиран от #116

  • 48 анжело

    37 4 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    проблемът е че простите са и подли
  • 49 Няма ли

    39 4 Отговор
    кой да попита как да си купя ТЕЦ на цената на кола трета употреба.
  • 50 Един луднал за оставка

    45 22 Отговор
    Трябва да ги разкатаем отвсякъде
    Тъпите и нагли герберуги ! Отвратителни !
  • 51 Рано или късно

    51 11 Отговор
    Идва Видов ден
  • 52 Асенова

    47 13 Отговор
    Не само Борисов - всички престъпници от управляващата мафия, които са натрупали имоти и пачки по време на тяхното управление!
  • 53 много шум

    29 23 Отговор
    Тази амбициозна женица много добре знае , че в сигнала и не се съдържа нищо което може да предизвика каквато и да било отговорност срещу лицето което посочва очевидно ще прави политическа кариера от типа на Стоян Мавродиев , акъл отзад и в крайна сметка подходящ високоплатен пост. ѝ този пост който е заела е с помоща на политичаска партия и поради това сега прави каквото трябва.Сигналистите са като свирката на кораба .Вдига шум и отнема мощоност но с нищо не помага за управлението .
  • 54 Валентин Ангелов

    40 20 Отговор
    Всички се надяваме , кадърни прокурори да осъдят борисов и шайката му , за целия този Геноцид.
  • 55 Дядо Иван

    36 17 Отговор
    Разкарваме Герберугите и идват комунета.И се започва една .....
  • 56 Иванов

    38 6 Отговор
    Колегата е прав - По широк път към затвора за всички корумпирани
  • 57 Дългия

    26 36 Отговор
    А за фатмаков нещо? Няма ли да го разследват ,за съботаж ,подстрекателство , шпионаж шантаж и .......КОГА?

    Коментиран от #66

  • 58 Бойко

    29 22 Отговор
    А бе, Радев е обвинен за държавна измяна чрез неговите сътрудници, Вие се тръгнали да ме обвинявате, че си карам джипа. Ха ха ха...
  • 59 Тиквун

    29 21 Отговор
    Аз съм бай ви Ставри,и на тиквата му идва времето,чакаме го с моята дружина.......ние сме строги,но справедливи
  • 60 МИМЕТО

    25 9 Отговор
    бай Ставри ще го правите булка
  • 61 Ицо

    23 12 Отговор
    искам всички суджуци в България в дранголника до един
  • 62 Го4о

    16 29 Отговор
    Колкото повече плюете по Борисов, толкова повече вредите на г-жа Бобокова и Р. Радев!!!!
  • 63 Факти бг

    25 7 Отговор
    е най добрата трибуна за сега . Имате достъп - пишете !
    Къде са публикувани особените мнения на членовете на ЦИК които са гласували при избора на Сиела за доставка
    на машините ! Защо е секретна техническата част на договора ? Всяко нещо покрито със "секретност" е свързано или с корупция или с некомпетентност !
    Да бяхте подходяща не за член на ЦИК а за Председател !
    Протоколите на ЦИК излизат с 10 дневно закъснение ! Защо?
    Идеите които се изпращат до ЦИК отиват за" сведение "!! Защо тогава има квотен принцип там ? Защо ЦИК се оправдават че не са законодателен орган ?
    Информационно обслужване - акционерно дружество - частни интереси ! А има начин всички изборни процеси да се атоматизират без възможност от фалшификации !
    Пишете за Стимулираното гласуване с ПОС терминали и 50 лева за гласувал - само когато излязат 80 % да гласуват ще бъде свален бойко .Това поне може да се промени сега в Изборния кодекс !
    Протести ,Протести - Вие за кого ще гласувате - напишете приоритетите си да видим как ще бъдат разпознати ! Протестите бяха пълни с хора С НЕГАТИВИ ОТ МИНАЛОТО !
  • 64 Българин

    32 18 Отговор
    Жалко, че в България има хора, които за жълти стотинки са готови да продадат род и родина. борисов ще остане в историята който е почернил стотици хиляди семейства.
  • 65 Лея13

    24 28 Отговор
    Дрън-дрън!И тази боркиня за справедливост се пише.Лапала здраво държавна заплата, докато не и духнали под опашката:))Сега е срещу статуквото.Пази Боже сляпо да прогледа! Избори идват, трябва да се осребри всяка дребна възможност за финансов или политически възход!Жалка работа...
  • 66 Само се чудя

    10 3 Отговор

    До коментар #57 от "Дългия":

    А за неделяж няма ли да го разследват?
  • 67 милчо

    19 25 Отговор
    Албенке ,не си бяла,а черна,мангааал...Да не би да си си поискала и ти от Бойко,и той не ти е обърнал повече от един път,или може и хич да не те е отразил,та затова си съчиняваш,искаш да станеш известна,пуутараноооу,що така ма се срамиш.
  • 68 Николай Георгиев

    15 28 Отговор
    Дойде пет минутната слава на загубеняците. Както се нахвълиха на Тръмп преди да си отиде,така ще се нахвърлят и на Бойко преди края на мандата.Много смели станахте на финала.

    Коментиран от #94

  • 69 възпитаник

    28 11 Отговор
    ревизия и затвор за мутрите
  • 70 Наблюдател

    17 8 Отговор
    Госпожата очевидно още вярва в Дядо Коледа....
  • 71 666

    16 27 Отговор
    И аз се надявам че Радев ще го изкарат с белезници от президентството за опита за преврат в европейска държава. Дай боже. Амин. 👹👹👹👹👹
  • 72 Бай Курти

    23 5 Отговор
    И аз се надявам ,че ще се намерят прокурори да разследват разбойническата приватизация и някои лидери на лява партия ама едва ли.
  • 73 По жицата

    15 4 Отговор
    Очаквайте огромни количества от разкрития !
    Следете внимателно по медии и форуми !!!
    В.Б. от Д.
  • 74 валери

    8 3 Отговор
    Браво!
  • 75 Анжектоплякторчо

    15 3 Отговор
    Задава се Цирк Балкански с много 🤡,
    Въжеиграчи, Звероукротители,Фокуси и
    много други номера ,а накрая Колелото на
    Смъртта !
  • 76 Албенке

    26 4 Отговор
    Гледай сега скъпа Как стоят нещата. Всичко което казваш за тиквата е вярно , но не си ти човека който да го посочва. Знаеш ли защо? Второ поколение енергетик съм и прекрасно знам как се заемат висши постове от жени в енергетиката.....При всички правителства и всички власти е едно и също. Или си била политически назначена или си дух.ла за всяка стъпка нагоре. А може би и двете. И във всички случаи после изпълняваш строго инструкциите от горе за да прикриваш кражбите и дал аверите. Ако не си съгласен , стоиш като мен служител в провинцията 20 години, караш само на заплата и това е.

    Коментиран от #98

  • 77 По важно е !

    20 10 Отговор
    Оставка веднага !
    Другото ще се наслага !
    Без да се отлага !
    Защото всички ни засяга !
  • 78 Тъз ква е

    20 18 Отговор
    от небето ли пада. Защо нищо не казва за фатмака. В Америка за Това че Тръмп е писал в нета ще има инпийчмант. А в БГфатмака излезе на улицата за да поведе мутрите на бунт и нищо.

    Коментиран от #90, #92

  • 79 Батко

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гешеф":

    Няма по продажби изроди от Костов истинен като тази мастия и донос-генералчето Атанасов.

    Боко поне строи нещо като краде, а тези унищожават всичко българско за да крадат.
  • 80 До 76

    12 3 Отговор
    Браво за коментара.Право в десетката.
  • 81 ПРЕСА

    17 12 Отговор
    Президентът Румен Радев: Нека си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици и арменци, но и велик ден за възкръсващата демократична България
  • 82 Гост

    8 5 Отговор
    За Борисов,не знам,на за теб и Хаджиженчов със сигурност има вече.
  • 83 cpv

    5 3 Отговор
    За какво,че си върши работата,а ти пишеш глупости,а трябва да си свършиш своята работа ако не те мързи!

    Коментиран от #85

  • 84 Ха ха

    7 7 Отговор

    До коментар #24 от "Но първо":

    Напротив,троле.Преди да вкара Боко и Гешефт в затвора ,съда не трябва въобще да работи.Това е първо и единствено условие за да повярват хората във върховенството на закона у нас
  • 85 т,пи тролове та чак вдлъбнати

    5 5 Отговор

    До коментар #83 от "cpv":

    Не за работата, щачеството на работата му не е предмет на статията и сигнала. А за съдържанието на шкафчето му. То показва как си я върши работата.
  • 86 Изчезниофсо

    14 10 Отговор
    Не бих я мандръсал за нищо на света,защото не прилича на жена.
  • 87 охХХХХ

    16 8 Отговор
    ИДАТ ИЗБОРИ И ТАЯ СЕ НАТЯГА ЯКО КОЙ ТЕ БРЪСНЕ БРЕ КОЛКО ВЗЕ ПАРИ ДА ЛАЕШ
  • 88 В.В.П.

    14 8 Отговор
    Излизам да набия един ГЕРБЕРАСТ и двама СЕДЕСаРСКИ кретена.!!
  • 89 ТУЛУП

    6 2 Отговор
    А имат ли топки ? За циганите и клошарите няма проблем
  • 90 Мога да кажа много си прав

    15 4 Отговор

    До коментар #78 от "Тъз ква е":

    Критикува прокуратурата а тя сама признава че се е надупила на САЩ. Четете статията до края. Даже се искара репресирана.
  • 91 Фаера

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гешеф":

    Да не и дракон да е а около него омагьосани принцеси пачки раздават
  • 92 Само питам

    12 4 Отговор

    До коментар #78 от "Тъз ква е":

    Къф си па ти? Радев каза :"Мутри вън".Ти обаче правиш някакви асоциации с кюлчета,шкафчета, алкохол,пистолет и даже с гуссин председателя Боко.Дет се вика : Гузен негонен бяга.Я сега ми обясни импийчмънта на президента от какво е породен?От чувството ти на съпричастност към кюлчетата,шкафчето,пистолета или към мутрите?
  • 93 SSD

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "Надай се":

    Тази има топки,за разлика от теб!Смот@няк!
  • 94 Ха ха

    3 6 Отговор

    До коментар #68 от "Николай Георгиев":

    А ти вземай пушката и влизай в Партийния дом.Опс,в Парламента и краката на масата на ТКП може да си сложиш.За да видиме всички ,че подкрепяш Вожда до последно.
  • 95 да,ще се намерят

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гешеф":

    На Връбница в петък.
  • 96 БашМайстора

    11 6 Отговор
    Га яде кифтета 20 г не рева,сега взе да ревеш,да ти .............
  • 97 Чичо Перо

    12 6 Отговор
    Таз кака я друса хормонът на незабелязана мома
  • 98 Помнещ

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Албенке":

    Много си прав, Човече, но не и в това, че се отнася само за жените (в енергийното министерство- обиждаш ги преувеличено. Атака пропускаш и представители на другия пол, които днес също се представят за енергийни експерти извън ГЕРБ и дори критикари на неща, за които доскоро бяха отговорни или угоднически търпяха като шефове в МЕ.
  • 99 мунчо

    6 4 Отговор
    И аз се надявах някой да "протестира", но БЯХ ЕДИНСТВЕН.
  • 100 Гоги

    13 6 Отговор
    Мадам шкафчета няма и наи тъпите разбраха за толкова ли тъп го имате Борисов или на против

    Коментиран от #101

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 антикомунист

    12 0 Отговор

    До коментар #24 от "Но първо":

    Та професионалният път на адвокат Белянова започва през май 1997 г. След успешно преминат едногодишен стаж и придобита юридическа правоспособност, адвокат Белянова започва работа в Столична общинска агенция за приватизация първоначално на като юрисконсулт, а впоследствие като главен юрисконсулт. В периода от май 1997 г. до ноември 2000 г. адвокат Белянова осъществява процесуално представителство, анализира правното състояние на общински недвижими имоти, дава становища по правни казуси, изготвя приватизационни договори и участва в приватизационни процедури!А познайте от кои е?
  • 103 Истината2

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Пинокио":

    Човече Пиндиков, а ти като си ходил на училище ,не си ли запомни, че изречението започва с главна буква и накрая завършва с точка.Боже мили,все още има неграмотни хора.И ЗАЩО СЕ ИЗЛАГАТ ТАКА И ПИШЕШ КОМЕНТАРИ ТАКА НЕГРАМОТНО.
  • 104 Шайката си купува избори

    8 6 Отговор
    За да си получи заслуженото шефа на бг мафия,гласувайте масово срещу престъпната шайка.Така няма да може да има измама,подмяна ,и каквото и да а е .Поздравявам тази Смела жена,която се ротивопоставя на тази вредна престъпна шаЙка,Но КЪДЕ СА СМЕЛИТЕ МЪЖЕ В ДЪРЖАВАТА.ИЛИ ГИ Е СТРАХ ОТ КАКВО.МЪЖЕТЕ ПРОКУРОРИ И АДВОКАТИ СЕ КРИЯТ И НЕ ВИЖДАТ НИТО ПАЛКИТЕ ЕВРО НИТО КЮЛЧЕТА ЗЛАТО НИТО ИЗТЕКЛИ ЗА ПИЕСИ.
  • 105 гост

    4 4 Отговор
    Ще му пръднете на дедовия.
  • 106 Ivan

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бони":

    Няма ли някой да разследва чекмеджето на Корнелия и парите за кампанията на Румен Рубльов.
  • 107 gost

    11 1 Отговор
    Защо когато изритат някой служител от топлото му местенце на държавна работа, той изведнъж "проглежда" и започва да се оплаква от началниците си? Защо не се скрие в някоя хралупа от срам, че е слугувал безропотно дълги години вместо да се изявава като борец за правда?
  • 108 Съдии

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да де ама":

    ще има ,бъди сигурен!
  • 109 Тапата

    5 1 Отговор
    Всички гардероби си мечтаят да станат чекмеджета.
  • 110 ШЕФА

    3 4 Отговор
    Бих те изклатил с кеф мургавелка готина......................
  • 111 ДА Разследват

    4 0 Отговор
    Разбойник и Банда Прокурори и Банда Депутати и Гарвани дето на Гарван око не вадят = Голям Смех Ха ХА
  • 112 Таушан

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гешеф":

    Няма политици по-милеещи за България от Партия Герб. Това мое мнение тази госпожа ще разбере много скоро след идващите редовни избори. Успех и на Премиера г-н Бойко Методиев Борисов ! Държи за Народа да сме добре и за 10 години промени неузнаваемо България. За София, най-вече. Честито на софиянци.
  • 113 Престъпници пищят от страх

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Престъпността пищи":

    Подкрепяни от демагога с юмручето, който се мисли за НЕДОСЕГАЕМ. И него мама ще види.
  • 114 Пий си хапчета

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "т-п трол че даже и вдлъбнат":

    И дишай дълбоко !
  • 115 Моме,моме

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Колина":

    Ти нас не ни агитирай за съветска власт. Ние не сме вчерашни, много хляб има да изядеш докато дойдеш на нашето преживяно.
  • 116 Умно написано

    3 4 Отговор

    До коментар #47 от "Дедото":

    Много сме и ще победим отново !
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Реалист

    2 1 Отговор
    Отърване от Борисов, Гешев, Цацаров, Доган, Пеевски и тем подобни ракови образования може да има само с физическото им отстраняване!
  • 119 КУЛТОВ култ

    1 2 Отговор
    В България пълзящо се гради КУЛТ към ЛИЧНОСТТА на Борисов. Основата му е базирана върху СТРАХА от главния ВОЖД. Би ли дръзнал някой да го разследва ? Още повече , ако е сложен на поста си от самшя ВОЖД ? Та всички чуха и видяха ББ в записи и интервюта , но САМО ПРОКУРОРИТЕ на разпознаха гласе на ТИКВАТА ! СТРАХ , голям стах и слугинаж към един ПРОСТАК !
  • 120 Надай се

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Надай се":

    Туре на пияни жени:)
  • 121 Невменяем

    3 1 Отговор
    Джипта и хвъртолета се ползват по предназначение. В единия вариант за пиар или в друтия да нагледа фирмите- пълначки на шкафа как усвояват километър по километър на всеки километър!
  • 122 Браво

    2 0 Отговор
    Такива хора трябват!
  • 123 'wurijnjno

    0 0 Отговор
    тези който лично назначават немогат да те съдят щот заменават към бюрото по труда
  • 124 Уйке

    2 0 Отговор
    Албена няма да се намерят нито прокурори, нито съдии, нито каквито и да са хора от които зависи разбиването на всички тези мафиотски и корупционни схеми! Както каза един професор 20%от населението са инфантилни, а другите 20 са свързани с власта, крадът на макс и нямат никакъв интерес да режат клона на който са седнали!
  • 125 Уйке

    0 0 Отговор
    Механична грешка! 80%инфантили!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ЧИЧО

    1 0 Отговор
    Когато го бутнат от ВЛАСТА като ме тора си бай ТОШО ТАТО Е ЛАПНАЛ ДРЪФЦЕТО КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ И ПРАВИ ЩРАК ВЪВ ЕДИН МОМЕНТ
  • 128 ОМГ

    1 1 Отговор
    Тази девойка се е опитала да се продаде много рано - още от студентската скамейка е станала част от "Младежите на ГЕРБ". Напъните и претенциите за някакъв професионализъм и "блестяща" кариера в администрацията показват, че всъщност е само поредната калинка. Всички, които лично я познаваме, знаем че е точно такава - неподготвена, мързелива и конюнктурна. А за това, как е била "насилвана в качеството си на висш държавен служител ", с което първоначално, преди да се идентифицира като супер експерт, опищяваше ефира години наред - трябва да се знае, че беше "насилвана" не само в едно ведомство, за нейна радост впрочем. За да защити своите нереални претенции е тръгнала да играе "ва банк", но това не я прави нито смела, нито подготвена, правия само отчаяна.
  • 129 Президента

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гешеф":

    Да,така е...!И с моят дрон- влизам в спалнята му и го снимам как сладко спинка, до чекмеджето си,препълнено с евра и златни кюлчета...,а отгоре-зареден пищова...!