19 Януари, 2021 13:00 5 706 49

Георги Марков: Беше грешка Борисов да изгони Цветанов

  • георги марков-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • цветан цветанов

Според депутата от ГЕРБ партията не може да съществува без премиера и неин председател

Георги Марков: Беше грешка Борисов да изгони Цветанов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок - два месеца след приключване на работата на парламента. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Георги Марков. По думите му „БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още през 2017 година“.

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори в два тура. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация... Ще имаме серия от избори, партиите са слаби“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Марков допълни:

Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“.

Депутатът подчерта, че „няма ГЕРБ без Бойко“.

Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика - „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“.

Според Марков в „ГЕРБ е направена двойна грешка - Борисов изгони Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ“: „Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“.

Той нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.

Марков е сред най-страстните привърженици на Борисов, но от половин година е ясно, че е в конфликт с Георги Харизанов, който също е много близък на премиера и негов яростен защитник в медиите.

Ето какво каза по БНР Марков за Цветанов, Харизанов и Борисов:

- Кой скара Борисов и Цветанов?

- Кой ги скара - това е много интересен въпрос. Аз съм човек, на който не му отива да говори по партийни въпроси. Не съм член на партията. Не ми е работа да съм съдник на Борисов, нито адвокат на Цветанов. Но аз съм честен човек, аз съм юрист. И когато беше ударен Цветанов, аз имах доблестта и познанията юридически да кажа, че ние не сме 1973 г., когато другарят Тодор Живков и академик Ярослав Радев направиха Закона за собствеността на гражданите - 120 квадрата, нямаш право на второ жилище, само по наследство, ако го получиш, даваш го на децата, ако не - разводи до дупка, за да си запазиш жилището от 120 квадрата. Ние сме в условията на пазарно стопанство, на свободно договаряне и нищо лошо няма един депутат да замени два апартамента, с три деца плюс това, за един.

Скараха ги едни хора, които бяха внушили на Борисов, че може и без Цветанов: "Той прави структури, той ще си обсеби партията" и така нататък. Дочуваха се тези неща.

За мен така нареченият асансьор в жилището - не знам защо асансьорът да не е в жилището - или трябва да се върнем към някои наши президенти, които са се родили на село и тоалетните са им навънка. Асансьорът беше поводът. Подцениха Цветанов, мислеха, че той ще отиде да бродира при жена си, но той е още млад и направи тези неща.

Двойна грешка в ГЕРБ - грешка на Борисов, че изгони Цветанов, грешка на Цветанов, че говори срещу ГЕРБ. От там нататъка резултатите от изборите ще покажат кой крив, кой прав. Но изгонването му беше грешка на Борисов.

- Кои са тия хора, които казаха на Борисов, че може без Цветанов? Имаше един Ваш пост във "Фейсбук", който никой не разбра. Нещо казахте за Сачева и Харизанов... (Става дума за следните думи на Марков: "С Харизанов и Сачева ГЕРБ е обречен. Ако Борисов си ги харесва, халал да са му. Въпрос на вкус. Каквото можах, направих за ГЕРБ заради Бойко и красивите герберки!" - бел. ред.)

- За Сачева много се ядосах, че беше изрекла едни думи през 2013 г. за ГЕРБ, които сега звучеха по площадите. Намерих като мъж и кавалер сили да ѝ се обадя и да ѝ се извиня. Казах, че това е било просто емоционално. И тя ми прие извинението.

За Харизанов го казах, обаче те моля да ме извиниш - поел съм абсолютно джентълменска дума пред Борисов да не го коментирам този човек в медиите. Ще се удържа още два месеца. "Вентилатор" ли ще бъде, ще проветрява ли, какво ще прави - Бойко ми каза: "Брат ми, казвай ми на мене, ако нещо имаш."

И затова аз съм поел този ангажимент, два месеца остават до края на мандата, и няма да го коментирам в медиите.

- Ама на него му казахте, каквото имате да му кажете, така ли?

- О, много му казах. То беше драматичен разговор между мен и Борисов. Много драматичен. И така, трогна ме Бойко. Трогна ме с този разговор. Това ти го казвам най-човешки. Просто, защото си беше позволил онзи човек да ме коментира някъде, а няма на какво отгоре. И Борисов ме разбра.

- Ще се кандидатира ли Георги Марков пак за депутат?

- Има нови критерии в ГЕРБ - ти не знам дали разбра. Единият - отговарям, ама дрънкам, ставам за пожизнен сенатор - имам глава на раменете си. ... Другият критерий, наложен там от обкръжението на Бойко, от така наречените вентилатори, да си не аналогов, а дигитален. Обаче аз съм аналогов и старомоден ветеран от Великото народно събрание.

- Кои са "вентилаторите" в ГЕРБ?

- Е, нали ти казах, че поех ангажимент пред Борисов да не коментирам това до края на изборите. Имаме 25 години приятелство, не мога сега да строша честната дума, че няма да обсъждам "вентилаторите". Ако задуха кофти вятър от "вентилатора", току виж надул платната на Цецо или на друга партия. Требва да се много внимава с вентилацията, защото сега не могат да се отварят прозорците и ако се сбърка с "вентилатора", може да стане голяма беля. Това в кръга на шегата.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    94 8 Отговор
    ГЕРБ е най голямата ГРЕШКА.

    Коментиран от #39

  • 2 ББ - БАЦО

    9 42 Отговор
    Строг съм , но и справедлив !!!
  • 3 ТаУмВзе

    73 2 Отговор
    Агент Николай пак се изрезва от страх, че пипонестата гуменка, ще се разприказва! Много добре!
  • 4 Българка

    70 7 Отговор
    „Нaй-лoшaтa cитуaция, в кoятo Бoйкo мoжe дa пoпaднe, e лидeр нa oпoзициятa. Дa cи пуши пурaтa и дa им викa - „прaвeтe квoрумa, упрaвлявaйтe, дa ви видя“.
    Аз пък мисля, че Бойко , ще попадне в затвора и надявам се доживотно! А слугата му Марков очаквам да му прави компания, ако ще и вятър, но в килия
  • 5 1111

    57 2 Отговор
    Човече, и ти се носиш на гърба на гладните и онеправданите, с невероятна наглост.
  • 6 ОБЩО ВЗЕТО

    40 0 Отговор
    ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ ИЗБОРИ ИЗБОРИ
  • 7 адаша

    53 2 Отговор
    Беше грешка ти и Ал Йо да влизате в политиката .Гьот ферени.
  • 8 защитата изпуши

    46 2 Отговор
    Изкуфелия доносник множко му е дошло доносничеството и тотално е избушил.
  • 9 ежко

    40 2 Отговор
    "Но аз съм честен човек, аз съм юрист." каза Марков и жсики груьно се изсмяха!Не само Цветанов -всички сте за гонене, начели с Тиквата!И за приемане в пандиза!В лагера Белене моье да е имало и политически затворници,ама са били политици от вашият калибър!Далавераджии и мошеници!

    Коментиран от #16, #47

  • 10 !!!?

    37 2 Отговор
    Марков длагай маска да не глътнеш корононата от "вентилатора"...така е в политиката - бъркане по дупките !!!?
  • 11 Буко Баламата

    33 2 Отговор
    Как му беше агентурното име на Марков,че го забравих?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 да де

    33 2 Отговор
    Егати мисирките изобщо имате ли някакво чувство за срам??? Вместо да го заклеймите тоя гнусен доносник вие му давате думата пфу плюя на вас.
  • 14 !!!?

    8 18 Отговор
    България пред избори - 5 млн. избиратели, 5 млн. партии и един Фигурант !!!?

    Коментиран от #33

  • 15 истина е

    23 3 Отговор
    Значи мафията не трябва да се разцепва ,както ВИС и СИК , парите които ще зарботват ще са по малко !
  • 16 Българка

    34 6 Отговор

    До коментар #9 от "ежко":

    Грешка! От управляващата шайка не са политици, те само се представят за такива. Иначи са си обикновени престъпници!
  • 17 Що бе Марков

    19 2 Отговор
    И ти си като Цвъке авантаджия. Що говориш за грешките , ми хотата ви виждат освен че крадете се ограбвате един друг.

    Коментиран от #25, #27

  • 18 ГРЕШКАТА

    30 2 Отговор
    ГРЕШКАТА Е САМИЯ БОРИСОВ БЕ АГЕНТ НИКОЛАЙ!!!
  • 19 Стига

    22 1 Отговор
    си църкал , бе ! Всички сте една стока !
  • 20 Cck

    19 2 Отговор
    Пак ли тоя слузестия?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ама

    22 2 Отговор
    Що така бе Ники , как тогава мошеникът Цецу щеше да разправя сега , че вие с Борисов сте мошеници. Не е ли забавно все пак ?
  • 23 Боже боже

    19 3 Отговор
    Каква е тая партия че даже било ненужно второстепенния крадец да напуска ⁉️
  • 24 Крис51

    27 2 Отговор
    Агент Николай се нарича честен човек. Голям майтап. Да питаме тези, чиито съдби е съсипал с доносите си, дали са на това мнение. А що се отнася до Цветанов, нека продължава да отцепва относително по-интелигентните членове на ГЕРБ, само помага за крайната цел - отиването на бунището на историята на позорната клика на ББ.
  • 25 БГ МАФИЯ В МС

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "Що бе Марков":

    РAЗБOЙКO НИ E ПOРЪЧAЛ OТРOВA. Шecтимa души пoлучихa ceриoзни aлeргични рeaкции cлeд кaтo бяхa имунизирaни c "Мoдeрнa". Пoрaди тaзи причинa Кaлифoрния cпря пaртидa oт вaкcинaтa. Вcички ca oт eдин и cъщи цeнтър в Caн Диeгo, cъoбщи Лoc Aнджeлиc Тaймc. Cпoрeд здрaвнитe влacти тoвa e "мaлкo пo-виcoк oт oбичaйнoтo" брoй нa прoявeни нeжeлaни рeaкции, при тoвa oт eднo и cъщo мяcтo, зaтoвa пaртидaтa e cпрянa oт упoтрeбa дo изяcнявaнe нa oбcтoятeлcтвaтa. Пaртидaтa c нoмeр 041L20А e oт 330 000 дoзи - oкoлo 10% oт цялaтa дocтaвкa c вaкcини нa "Мoдeрнa" и "Пфaйзър" зa щaтa. Въпрocният цeнтър имa кaпaцитeт дa пocтaвя пo 5000 вaкcини нa дeн. Тoй e eдин oт някoлкo мeгaцeнтърa зa имунизaции в Кaлифoрния. Нa друг cтaдиoн в грaдa в мoмeнтa ce дoизгрaждa oщe пo-гoлямa вaкcинaциoннa клиникa, кoятo щe мoжe дa пocтaвя пo 12 000 вaкcини нa дeн. Влacтитe нямaт дaнни зa други прoблeми c въпрocнaтa пaртидa. C нeя ca вaкcинирaни 287 мeдицинcки рaбoтници. Пaртидaтa e дocтaвeнa в Кaлифoрния мeжду 5 и 12 януaри. "Мoдeрнa" вce oщe нe ca кoмeнтирaли cлучaя, прeдaдe Ceгa.
  • 26 мутра дала фира

    16 2 Отговор
    бригадир аспарухов и сие да си прибират вересиите
  • 27 ПАТЕРИЦА ББ

    24 2 Отговор

    До коментар #17 от "Що бе Марков":

    ТОВА Е СИНДРОМА НА ТЪПИЯ И ГЛУПАВ РЪКОВОДИТЕЛ. ЩОМ ВИДЯ ЧЕ ЦВЕТАНОВ Е КАДЪРЕН И ОРГАНИЗИРА И ВЪРТИ ВСИЧКО В ГЕРБ , ТЪПАТА ТИКВА СЕ УПЛАШИ ДА НЕ БЪДЕ ИЗРИТАН ОТ КАДЪРЕН КАДЪР И ПОБЪРЗА ДА СЕ ОСВОБОДИ. ТОВА СЪМ ГО ГЛЕДАЛ И ПРЕДИ В СОЦИАЛИЗМА . И ТАМ ИМАШЕ ТАКАВА БОРБА И ИЗРИТВАНЕ. НЕ ЗАБРАВЯЙ ,ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ Е КАДЪР НА БКП И ДС. ТА ББ Е ТЪП,ГЛУПАВ,НЕУК, НЕ МОЖЕЩ И НЕЗНАЕЩ , ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ.СЕЛСКИ ТАРИКАТ НАДУШВАЩ НА КЪДЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА. НЕ СЛУЧАЙНО ГЪРЦИТЕ ГО СРАВНИХА С БАЙ ГАНЮ. НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО, НАРОДА И ТОЙ ТЪП ЩОМ ГО ИЗБИРА НЯКОЛКО ПЪТИ.
  • 28 Абееее

    25 2 Отговор
    Напоследък мн напред го бутате агентът Николай . Сигурно кукловодите ви са замислили нещо с тоя отврат.
  • 29 ПСР

    15 2 Отговор
    Другият вариант беше,Цветанов да изгони Борисов.Все тая.
  • 30 Хахаха

    15 1 Отговор
    Гошо-Николай,щом сме пазарна икономика,всичко е пазар,що се правиш на идеалист,бе?!
  • 31 пловдив

    18 2 Отговор
    На фотоса се виждат, два многоъгълни тъпоъгълника...........................
  • 32 Gost

    15 2 Отговор
    А, ти си политическо недоразумение. Най-голямото през последните 30 години!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Курбанколи Пардимагомедов

    10 1 Отговор
    Така и не разбрах Гошо тръба ли е или вентилатор?Или и двете в едно?

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 чекмеджар

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Така и не разбрах Гошо тръба ли е или вентилатор?Или и двете в едно? ПРЕБОЯДИСАН ЧЕКИСТ И Л@Й*НУМЕТ Е. ДЪРЖИ СЕ ЯКО ЗА ЧЕКМЕДЖЕТО ЧАК ПИЛ НОКТИ.
  • 38 Честен човек????!!!!!!

    6 1 Отговор
    Ама той го казва за себе си , че и глава имал това е синоним на мислещ може би аз казвам нагъл и безскрупулен тип , Хаха брат му викала тиквата гнусно много гнусно
  • 39 Време е

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    - Времето изтрива ,
    всички "Юридически грешки" ,
    включително и Георги Марков!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КандидатМисир

    1 1 Отговор
    Пикам се какво стана с генералската униформа на Борисов, Бойко Мефодиевич ...?
    Да я надене пък да с качи на джипката ... няма да има равен по света ..
    А той - фанелки, дънки, маратонки ..., като момче от улицата ...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тиа

    3 0 Отговор
    Стига,бе човек!Стига с тия хвалби!Не се ли наяди с държавни пари,по скоро с нашите пари!
  • 45 Славея

    3 0 Отговор
    Разперил се е, като че ли Народното събрание му е бащиния.За всичко компетентен.За Борисов,за Цветанов,за САЩза Тръмп .....Няма срама тоя човек.
  • 46 Матей

    2 0 Отговор
    Няма грешка ,при бойко празно няма,подготвя си резервни писти.С мухата цеце нямат принципни противоречия,правят ГЕРБ-2 за всеки случай,разцеплението е привидно.Другите скандални личности,които подхващат имитационни проекти анти-бойко също се подготвят за негови диреци,да го подпират следизборно,когато вече ще е късно гласувалите за тях да стават пишман.Просто ще бъдат измамени,както винаги.
  • 47 333

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ежко":

    Аз на Цветанов бих му платил щедро ако се разприказва, и бих му дал имунитет.
    После вероятно ще му се наложи да се скрие някъде далеч, което си е win-win отвсякъде, защото много хора не можем да го гледаме.
  • 48 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    НЕ СТАНА ЯСНО, ЗА КОЯ ФУСТА СА СЕ СКАРАЛИ ... МОЖЕ БИ М.И. !?!
  • 49 ДОКО

    0 0 Отговор
    АКО ЗНАЕТЕ КАКВА ЛИСИЦА Е ТОЯ ГЕОРГИ МАРКОВ..ВИНАГИ ГЛЕДА ДА Е НА ФИЛИЯТА ОТГОРЕ..И СЛУШАЙТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО ВСЕ ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ/НЕЩО КОЕТО ВЪОБЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА/АМА ХОРАТА ИСКАТ ДА ГО ИМА..