21 Януари, 2021 10:00 10 101 58

Когато ги оставиш да прекалят

  • антония първанова-
  • коронавирус-
  • мерки

Колосът на тази пандемия се държи върху глибените крака на един ПСР тест, който дори и тест не е, с много условности и грешки в интерпретацията на резултатите

Когато ги оставиш да прекалят - 1
Снимка: бТВ

Коментар на Антония Първанова във "Фейсбук"

Вече една година политиците се правят на медици, а медиците на политици. Резултатът е ограничаване на човешки права и свободи, погром върху икономиката и благосъстоянието на хората, разрушаване на социалните връзки в обществото, унищожаване на нормалността, създаване на реален риск за живота и здравето в измерения по-големи от щетите нанасяни от Ковид-19.

Всичко това се случва посредством налагане на страх и масова психоза в невиждани досега размери.

Използваните средства са на ръба на науката или чисто псевдонаучни. Пресилената епидемия започна с политически привкус и атаки към Китай, враг номер 1 на либералния капитализъм. Някак си остана на много заден план мутацията на коронавируса при прескачането му от Австралия към Китай, но последващите мутации при преминаването му в Европа и Америка се превърнаха в сериозен инструмент за нагнетяване на паника. Така е и до днес - всеки нов щам се използва като мотивационна бухалка за дисциплиниране на мислещите и задаващите въпроси.

Колосът на тази пандемия се държи върху глибените крака на един ПСР тест, който дори и тест не е, с много условности и грешки в интерпретацията на резултатите. Никой не поставя под въпрос 80-те % безсимптомни всъщност заразени ли са изобщо и колко от тях са фалшиво положителни. Какъв процент от нетестваните са се срещали с вируса си остава някаква енигма, чието разбулване е достъпно единствено за политически врачки и гадатели.

Противоепидемичните мерки достигнаха върха на научната екзотика с въвеждането на маски без стандарт и без доказан ефект; с налагането на дистанция с разтегливи параметри в зависимост от натиска на ресторантьорите; със затварянето на училища и безпрецедентна социална изолация, които се оказа че удължиха времето за цуркулиране на вируса, но не намалиха нито броя на заразените, нито на починалите. Станахме свидетели на двойно увеличение на броя на починалите от други заболявания, да не говорим колко се е увеличил броят на усложнените хронични заболявания. Чудно как приехме за естествено ние да пазим здравната система, вместо тя нас да пази.

Сега е ред на фетишизирания, но недоказан още, ефект на ваксините. Нищо че те всъщност са във фаза на проучване, например тази на Пфайзер-Бионтех е до 27 януари 2023 г, важното е да се обещава избавление, макар и това избавление да е доста силово. Ние вече се маскирахме, дезинфекцирахме, дистанцирахме, изолирахме и нищо от предвижданото преборване на вируса, заради което приехме да жертваме правата си, не се случи. Колко му е да изкараме още един експеримент и да се вакснираме. Само че на някои въпроси трябва да бъде даден отговор:

1. Защо трябва да се ваксинират преболедували след като тяхната имунна система е реагирала на цялата РНК на вируса, а ваксината съдържа само част от нея?

2. Ако преболедуването не създава имунитет, защо ваксината да го създава?

3. Ако ваксината създава имунитет, защо преболедуването да не го създава?

4. Не е ли манипулация, след като горните въпроси нямат отговор, да се ваксинират политически лица, които са преболедували?

5. След като се ваксинират знаково въпросните лица, защо не се ваксинира и министър председателят?

6. Защо се подписва информирано съгласие с освобождаване от отговорност на производителя?

7. Кой ще плати обезщетението и в какъв размер при настъпване на усложнения и неблагоприятни за ваксинирания последици?

8. Въз основа на какво се обещава преустановяване на пандемията след масово ваксиниране, след като нито производителите, нито СЗО, нито съответните здравни служби знаят точно каква доза ще се окаже правилната, нито дали ваксинираните не предават заразата и няма нито едно научно изследване, което да потвърждава дали ваксината изобщо има ефект върху разпространението на вируса?

9. Има ли безспорни данни за предпазване на ваксинирания от заразяване след среща с вируса?

10. Колко от ваксинираните не се заразяват, колко се заразяват, след колко време и на какво се дължи?

11. След като няма система за проследяване на ваксинираните, как ще се знае дали ваксината работи или други фактори са довели до намаляване на заболяемостта?

12. Биха ли работили ваксините при новите щамове? Защо? Ако не проработят, какво следва?

13. Защо се поставя цел 70% от населението да бъдат доброволно ваксинирани и се купуват такива количества ваксини, след като непреболедувалите и непротивопоказаните са вече под 50%?

14. Какво следва ако няма желаещи да се ваксинират или няма да бъдат доставени ваксини за достигане на целта 70%, ако изобщо това е целта?

15. Какво ще бъде направено с ваксините, ако през пролетта и лятото заболяемостта спадне, както обикновено, и хората откажат да се ваксинират доброволно и без условия за ограничения?

16. Какво се случва ако се окаже, че с ваксина и без ваксина ефективността на въздействието върху разпространението на вируса, заболяемостта и смъртността са с подобен ефект като този с локдаун и без локдаун, т.е. недостатъчно?

17. Кой ще носи отговорност, каква, при какви обстоятелства и как?

Тези въпроси трябва да получат отговор, в противен случай вървим стремглаво към следното: всеки път когато се появи нов вирус, политици да се изказват при какви условия ние можем да упражняваме основните си права, безусловно гарантирани с международни договори и национални конституции.
"Мисля, че хората, които са ваксинирани, трябва да имат възможност отново да упражняват основните си права.", казва Хайко Маас, министър на Външните работи на Германия.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис изпрати писмено предложение на ЕК за въвеждане на Европейски имунизационен паспорт, а ваксинираните лица да получат свободно право на пътуване в ЕС. Това, според него, щяло да стимулира гражданите да се ваксинират, "защото само по този начин може да бъде гарантирано завръщане към нормалността".

СЗО отговори така: "Понастоящем не въвеждайте изисквания за доказателство за ваксинация или имунитет за международни пътувания като условие за влизане, тъй като все още има критични неизвестни по отношение на ефикасността на ваксинацията за намаляване на заразяването и ограничената наличност на ваксини."


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    185 15 Отговор
    Докато не излезем по площадите ще става все по-зле. Ковид грипчето се използва за налагане на фашизъм по света.
  • 2 Последния Софиянец

    167 11 Отговор
    Откраднаха една година от живота ни.Време е да си платят! Затвор и съд за НОЩ и главният епидемиолог на Републиката Боко тиквата.
  • 3 КОТарАК

    155 7 Отговор
    просто се събраха политическата мафия с лекарската и фармацевтичната и резултатът е налице в световен мащаб
  • 4 Тонкейй

    28 156 Отговор
    "Вече една година политиците се правят на медици, а медиците на политици", а ти на каква се правиш като не си нито едното от двете?

    Коментиран от #14, #24

  • 5 Ха сега

    112 4 Отговор
    Все въпроси които никой/не смее / не задава.
  • 6 Не е за овце

    77 4 Отговор
    Има прекрасен филм на Михаил Ром "Обикновен фашизъм"
  • 7 Пурко

    89 10 Отговор
    Мангъров Президент, а Антония Първанова - Министър председател! Всичко друго е Налагане на Диктатура невиждана до сега от Средновековието! Марш всички в кошарата с намордник на муцуните!!!
  • 8 ТаУмВзе

    84 9 Отговор
    РЕСПЕКТ!
  • 9 ЛИЛА

    13 131 Отговор
    Тая от-каччалка ли изровихте,Факти?!

    Коментиран от #10, #18

  • 10 БАЙ Х@Й‼

    67 5 Отговор

    До коментар #9 от "ЛИЛА":

    Не важно каква е котката , важно е да лови мишки! Нещо за въпросите да кажеш!
  • 11 От прост човек като Толупа надежда остав

    52 6 Отговор
    Той е винаги невинен , не отговаря за нищо- министрите отговарят, народа сам си е виновен
  • 12 Гост

    15 81 Отговор
    Тая доктор ли е политик ли е? Бързо забрави как рева като короната и налегна семейството....

    Коментиран от #15

  • 13 Петьо Петров

    73 5 Отговор
    Дали министър Ангелов на днешната си пресконференция ще може да отговори на така зададените му въпроси? Или трябва и интелект освен ботокс?
  • 14 Бае Въло

    90 6 Отговор

    До коментар #4 от "Тонкейй":

    Много неточен изстрел, хлапе.
    Антония Първанова е и лекар, и политик. Образовай се преди да пишеш.
    А ти, след 70 дни ще си безработен.

    Коментиран от #26

  • 15 Петьо Петров

    84 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    За незнаещите,тя е и двете,лекар и бивш депутат в нашия и в Европарламента. А Вие кой/я сте?

    Коментиран от #19, #22

  • 16 ЪРП

    90 7 Отговор
    ШАПКИ ДОЛУ ЗА Д-Р ПЪРВАНОВА!!!!!
    СЛАВА БОГУ ,ЧЕ ИМА ХОРА КАТО НЕЯ, ПРОФ.ЧОРБАНО, ДОЦ. МАНГЪРОВ , Д-Р ГЕОРГИ ТОДОРОВ И ДРУГИ ДОСТОЙНИ, КОИТО СМЕЛО ОБЯСНЯВАТ ИСТИНИТЕ И ДОЛНИТЕ ЛЪЖИ И ПРОПАГАНДА НА ШЕПА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!!!!!!
  • 17 Учител

    72 6 Отговор
    Ужасът и издевателството продължават. „Подготвиха” ни за новото голямо затваряне- МЕГАЛОКДАУН, с британски щам. Какво се случи дотук, защо, анализ липсва.
    Вече се приема за нормално, че децата учат дистанционно. Децата не ги пита никой, нито родителите им. Има едни „родители”, които се чуват, но гласът им е подсилен от медиите, те винаги са за затваряне и ограничаване. Няма нормален родител, който да е съгласен детото му да седи пред монитори от сутрин до вечер, да се обездвижва, да разваля здранието си. Най-тъжното е, че нито един Учител не излезе и не каза- това обучение е пълна гавра, вредно е за децата.
    Относно медицината. Няма я от март 2020г. Има нещо като ковид дистанционно лечение, болнично антибиотично лечение, което е достъпно през летните месеци, заедно с „болните” роми. При пик на болестта, без връзки, не може да се лекуваш в болница. Всичко останало, другите болести, може да се замести от селските знахарки. Другите „лекари” ги няма, те плашат от медиите или се ваксинират публично.
    От правна гл.т., всяка една мярка противоречи на Конституцията ни. Основните права не могат да бъдат ограничавани от Закон или актове на администрацията. Тове е принцип в Конституцията. Може само с изменение на Конституцията, което се взима със специални мнозинства от НС, уведомява се ООН и Съдът по правата на човека в Страсбург.
    Очевидно нещата няма да приключат скоро, а дали някога правителствата ще се спрат. Отговорете си сами.

    Коментиран от #21

  • 18 Според

    74 5 Отговор

    До коментар #9 от "ЛИЛА":

    Твоя" изящен" речник, тази " откачалка" изговаря неистини? За мен ти( не използвам учтивата форма съзнателно) или си неспасяем хипохондрик,или елементарно мислещ трол.Но явно и в това допускам грешка. Единствен медик- който има смелостта и гражданска доблест,да зададе директно въпроси,който никой не смее да зададе пакетно.По синтезиран,и професионален начин. Поздравления Уважаема лекар Първанова.Съзнателно употребяввам Лекар,а не- доктор Първанова.Защото Доктори много,но истински Лекари( от лекуващ) останахте една шепа.Докторите гонят " Златния телец". Заслепени от него.Още веднъж: Респект и поклон пред Вас!
  • 19 Лост

    12 6 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    Сигурно е от тези дето от много дизенфекциране по дланите му се появиха пищовите от 1990 година.

    Коментиран от #20

  • 20 Петьо Петров

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Лост":

    Разсмяхте ме:) Ами вероятно сте прав,но жалко,че не ги е ползвал,когато са му трябвали,пищовите де:)
  • 21 Пурко

    34 1 Отговор

    До коментар #17 от "Учител":

    Е как ще възроптаят като на тях така им е по-удобно и лесно! Двойни заплати и си почива в къщи или по селата и спа почивки! Станаха като лекарите и те продажници! За държавни пари си мълчат и гледат кефа!
  • 22 Гост

    4 42 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    Минала е покрай лекар
  • 23 Кеша на Ковид

    49 2 Отговор
    И аз имам въпрос.
    На ваксиниран чрез тест показва, че има антитела. Аз и моето семейство сме преболедували COVID-19 и с тест показва, че имаме антитела.

    Защо на единия с антитела ще издават издават сартификат и гарантират неговите права и свободи, а на другия с антитела, не??

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 НеДа

    43 2 Отговор
    Когато част от хората са ограничавани, подтискани, заплашвани, наказвани и малтретирани в „интерес“ на цялото общество това винаги е диктарура. Целта винаги е една – тотатлна, неограничена и ненаказуема власт и пари, много пари. Започва се с манипулации и лъжи и ескалира до отнемане на всички човешки права и брутален полицейски терор. Така беше при Фашизма и Комунизма, така е и сега, при новата „Корона“ диктатура!

    Коментиран от #51

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НеДа

    37 3 Отговор

    До коментар #23 от "Кеша на Ковид":

    Защото трябва да си пробутат опасната ваксина, може би вече стотина човека са умряли след като са се ваксинирали! За Норвегия, преди около седмица бяха 23.

    Коментиран от #33

  • 28 edu

    2 38 Отговор
    ами освен да изчакаме 30 години за да подсигурим госпожата с верните отговори. Аман от "експерти" ..
  • 29 накратко

    37 5 Отговор
    умна жена!

    Коментиран от #30

  • 30 еду

    4 62 Отговор

    До коментар #29 от "накратко":

    Какво "умно" намирате в тези въпроси не разбрах ?! Даже не ми се влиза в детайли.. Който следи темата може да види колко е "плитка" логиката й.. Потресаващо е как хората не могат да видят, че им говори "псевдо" експерт. Хора, образовайте се, четете, бъдете критични, мислете, избирайте си източниците, че май вече е късно ..
  • 31 Матей

    31 2 Отговор
    Всички тия въпроси трябва да бъдат зададени направо на НОЩ,макар че те няма да отговорят на тях.От говорене и задаване на въпроси във фейса няма файда,НОЩ Е за изритване,както и целия МС.кРЪЧМАРИТЕ И КАФЕДЖИИТЕ И другите подобни частници какво дремят,чакат да ги фалират ли?После какво ще ядат,като ги докарат до просешка тояга,ще стават ратаи на селските чорбаджии и богати ци-га.ни,ще им пасат кравите!?
  • 32 Куку

    6 37 Отговор
    Госпожо доктор, най-противно е да чета мнения и въпроси от някого. Лошо няма, неизвестните са много. Важното е обаче да дадете алтернатива, която да е смислена, която да даде повод за дискусия и евентуално да бъде последвана. А то какво? Нищо. Въпроси всеки има. Дайте варианти

    Коментиран от #42

  • 33 Пурко

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "НеДа":

    Сега са над 800 на възраст 75 - 92 години!
  • 34 Мумия

    3 21 Отговор
    МНОГО ВЪПРОСИ ,А ОТГОВОРА КОЙ ДА ТИ КАЖЕ ,А ПЪК И ТИ ПОЛИТИЧЕСКА МУМИЯ СИ ДАЖЕ.РЕДНО Е СЛЕД КАТО ПИТАШ И СИ МНОГО ВЕЩА ДА ДАДЕШ СВОИТЕ ПРЕДПОЛАГАЕМИ ОТГОВОРИ
  • 35 Ам Чи

    2 25 Отговор
    ТЪЗ ОВЦА И ТЯ СЕ Е ВЗЕЛА ЗА ФАКТОР,А КАДЕ Е ЛЕНЧЕТО ПОПТОДОРОВА ДА Я ПРАТИМ ДА ОТКРАДНЕ ВАКСИНИТЕ
  • 36 Номер 32 е прав

    2 11 Отговор
    Искаме да дадете Вашата алтернативата. Може да е правилна. Но да кажете , кое как да стане. Без маски ли да е, без локдаун ли да е, без ваксини ли да е? Какво всъщност предлагате.

    Коментиран от #50

  • 37 НеДа

    35 0 Отговор
    Аз ще ти кажа каква е алтернативата - всички мерки трябва да са препоръчителни. Който иска да си седи в къщи, който иска да пие кафе. Няма по-жестоки и себични егоисти от хората като теб, подкрепящи мерките. Загрижени били за обществото! Абсолютна лъжа, изобщо не им пука че милиони ще загубят работата си, че десетки хиляди ще умрат от други заболявания, защото покрай истерията и ограниченията заради Корона вирус няма да получат медицинска помощ, за самоубилите се от депресията, за прибитите от домашно насилие. Те не са важни, не могат да ги заразят. Важното е те да не са разболеят! Всички трябва да се жертват за тях и те да решават кой ще живее и кой ще умре.

    Коментиран от #45

  • 38 edu

    2 20 Отговор
    ще отговоря в стила на др. Първанова..

    1. Зaщo трябвa дa ce вaкcинирaт прeбoлeдувaли cлeд кaтo тяхнaтa имуннa cиcтeмa e рeaгирaлa нa цялaтa РНК нa вируca, a вaкcинaтa cъдържa caмo чacт oт нeя?

    >>> Повтаря се навсякъде, че преболедували последните в рамките на последните няколко месеца ИМАТ антитела и НЕ Е НЕОБХОДИМО да се ваксинират. От къде др. Първанова реши, че има такова намерение, още повече задължение ?! От въпрос, това се превръща във внушение май ..

    2. Aкo прeбoлeдувaнeтo нe cъздaвa имунитeт, зaщo вaкcинaтa дa гo cъздaвa?

    >>> Кой е казал,че проболедуването не създава имунитет ?! 2ро внушение..

    3. Aкo вaкcинaтa cъздaвa имунитeт, зaщo прeбoлeдувaнeтo дa нe гo cъздaвa?

    >>> Същото като по-горе.. И двете и ваксината, и проболедуването създават имунитет.. Не е ясно за колко дълго .. и при двете..

    4. Нe e ли мaнипулaция, cлeд кaтo гoрнитe въпрocи нямaт oтгoвoр, дa ce вaкcинирaт пoлитичecки лицa, кoитo ca прeбoлeдувaли?
    >>>> Това че политиците не могат да направят нещо като хората си е ясно, но какво общо има с чисто медицинската тематика по-горе..

    Спирам дотук.. поредния пример, как "крадеца вика дръжте крадеца"..

    Коментиран от #43

  • 39 Бай Ставри от СЦЗ

    9 1 Отговор
    Очакваме ви пиуенца
  • 40 НеДа

    18 0 Отговор
    Да не излезе, че ваксината има по-висока смъртност от самия вирус...
  • 41 Топ

    17 0 Отговор
    ВСИЧКО Е СЦЕНАРИЙ ЗА САПУНКА ! ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРОБУТАТ НА ХОРАТА ТЕЗИ НЕДОКАЗАНИ ВАКСИНИ ЗАРАДИ МИЛИАРДИТЕ ПЕЧАЛБА! АКО НОМЕРА МИНЕ ЩЕ НИ ЗАТВАРЯТ ПРИ ВСЕКИ ГРИП ТЕЗИ МОШЕННИЦИ! ОСТАВКА!
  • 42 Филип Георгиев

    14 0 Отговор

    До коментар #32 от "Куку":

    ЯВНО ТИ Е ПРОТИВНО ДА ЧУВАШ ВЪПРОСИ И ДА ЧЕТЕШ МНЕНИЯ ОТ ГРАМОТНИ И МИСЛЕЩИ ХОРА . АМИ СТОЙ СИ В КОЧИНАТА, БЕЗ ДА ГРУХТИШ.
  • 43 под вола теле

    16 0 Отговор

    До коментар #38 от "edu":

    имаш проблем с логическото мислене,по твоята логика парите в чекмеджето на боко са спечелени с честен труд

    Коментиран от #47

  • 44 Оставка

    16 0 Отговор
    Ако не паднат мерките на 1 февруари, трябва да излезем на протест срещу ковид фашизма. Този геноцид трябва да спре и виновниците изпратени в затвора.
  • 45 Сийка

    16 1 Отговор

    До коментар #37 от "НеДа":

    Много точно го казахте!!!!!
    Страхливците водени от собствените си страхове за собственото си здраве, се крият зад фалшиво мислене за останалите хора. Останалите бялата мафия, заеднос фармацефтичната и определени политици, протягат ръце да си пълнят джобовете, а ние заточени, без работа, доходи, бедни и гладни!!!!
  • 46 аз съм Веска

    6 0 Отговор
    МНОГО ВЪПРОСИ , МАЛКО ОТГОВОРИ .НИТО ВЪПРОСИТЕ , НИТО ОТГОВОРИТЕ ЩЯХА ДА СА В ДРУГО МАТЕМАТИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ , КОЙТО И ДА УПРАВЛЯВАШЕ . НАРИЧА СЕ " КРИЗИСНО УПРАВЛЕНИЕ " .
  • 47 edu

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "под вола теле":

    Приятелю, сигурно имам проблем с логиката, въпреки, че с нея си вадя хляба.. Най-интересното в случая, е твоята логика, която ме свърза някак си г-н Борисов, от когото смятам най-сетне да се отървем съвсем скоро.. ако в добавка, се отървем и от г-н Доган и мафията около тия двамцата ще съм безкрайно щастлив..
  • 48 ПЕНКО

    0 8 Отговор
    ДРИС ЛАТА НАПРАВИ ДАЛАВЕРИ С ЛЕКАРСТВА , КАТО ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ЦАРОГЪЗОЛИСТИТЕ !!! НИЕ ПОМНИМ И Я ЗНАЕМ ...-И ЗНАЕМ -КОЛКО Е НЕЩАСТНА , ЧЕ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Я ДОБЛИЖИ !!!!!!!!
  • 49 Сашо

    8 0 Отговор
    И аз имам едно въпросче: Как така всичките президенти, министър председатели и други подобни, ако въобще се разболяха изкараха covid-19 за по два-три дни? А повечето и въобще не се разболяват?
  • 50 Ала бала

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Номер 32 е прав":

    Сложете 10 ваксинирани и5 болни в една стая и вижте след 20 дни дали има болни от ваксинираните,ако няма,значи ВАКСИНАТА РАБОТИ,но ако има,тогава НЕ ТОРМОЗЕТЕ ХОРАТА.
  • 51 До НеДА

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "НеДа":

    Научи значението и произхода на думичката "комунизъм" преди да я спрягаш.

    Подсказка 1: Исус Христос е живял със своите ученици в комуна.
    Подсказка 2: Църквата не говори за пари, банкери, бедни и богати в рая.
  • 52 Анонимен

    1 0 Отговор
    Някой може ли да обясни, какви са тези самолети, които всеки ден между 10 и 11.30 минават един след друг във Варна и оставят трайни дири след себе си , с какво пръскат?? Докога ще ни тровите бе, що за хора сте??
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 КАПИТАН СМЪРТ

    0 0 Отговор
    ЩОМ СЕ КАЧА ГОРЕ, ТОВА ЩЕ МИ Е ПЪРВАТА РАБОТА :)
    ЩЕ ЧУЕШ КАК КВИЧАТ, КАТО ОКОЛО КОЛЕДА ;)
  • 55 КАПИТАН СМЪРТ

    0 0 Отговор
    МОЯ ЕСКОРТ, ЧАКА НА ПАРКИНГА, А СЕГА, АЗ КАРАМ ЧЕРВЕНИЯ ФОРД, С ФОКУСИТЕ ;)
    ГАРАНТИРАМ, ЧЕ НИТО ЕДНА БЯСНА, МАЙМУНА, ПСЕ, ПРАСЕ, ПАТОК НАМА ДА ИЗБЯГАТ, ТОЯ ПЪТ :)
  • 56 ЖЕЛЕЗНИЯ ФЕЛИКС

    0 0 Отговор
    И НОВОТО МИ КОЛЕЛО Е ТЪМНО СИНЬО, С КАЛНИЦИ СИВ МЕТАЛИК ;)
    ЦВЕТА НА СТОМАНАТА :)
    ТАКА ЧЕ, НЕМА ДА ИМА ЛАБАВО.
  • 57 АБРАДОКС

    0 0 Отговор
    ЧЕРВЕНИЯ ФОРД МИ НАПОМНЯ ЗА, ЧЕРВЕНИЯ ТЕ-РОР ;)
    В РАМКИТЕ НА 1/5 ОТ ЗЕМЯТА, А ПОРАДИ ОТЛИЧНО СПРАВЯНЕ СЪС ЗАДАЧАТА, СЕГА ВЕЧЕ И В РАМКИТЕ НА ТОЗИ, ЦЕЛИЯ СВЯТ :)
    МАЙМИ, СЛАГАЙТЕ СИ МОБИЛНИТЕ, ЦАКОВЕ И СЕ РАДВАЙТЕ! :)
  • 58 ЕНЦЕЛОПА

    0 0 Отговор
    ФАНА ЛИ НЯКОЯ МАЙМА БЕЗ МОБИЛЕН ЦАК, ШЕ Я ТРАНКЛЮКИРАМ!