29 Януари, 2021 10:00 5 762 81

Хомосексуална Пепеляшка, чернокожа Снежанка и принц гей - защо пък не?

  • унгария-
  • фидес-
  • виктор орбан

За разлика от Полша, където представителите на ЛГБТ+ общността отдавна са демонизирани, унгарското правителство досега рядко засягаше темата

Хомосексуална Пепеляшка, чернокожа Снежанка и принц гей - защо пък не? - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хомосексуална Пепеляшка, чернокожа Снежанка и принц, който харесва момчета. Унгарският премиер Орбан не е съгласен детските книжки с приказки да изглеждат така - като "хомосексуална пропаганда".

Хомосексуална Пепеляшка, чернокожа Снежанка и принц, който харесва момчета. Така изглежда светът в детската книжка "Приказна страна за всички". За разлика от традиционните приказки, тя разказва и за малцинства, и за стигматизирани от обществото групи. С което се превръща в трън в очите за дяснонационалистическото правителство на Виктор Орбан - затова трябва да се продава със специален предупредителен надпис.

Според правителството в Будапеща, купувачите са подведени. "Книгата се продава като детско четиво, но не се споменава, че приказките включват мотиви, които се отклоняват от традиционните полови роли", смятат управляващите. Затова лесбийската асоциация "Лабриш", издала книгата, бе задължена да постави предупреждение върху всички копия на "Приказна страна за всички". От "Лабриш" определиха това отношение като "дискриминационно" и "противоконституционно" и заявиха, че ще оспорват решението в съда.

Детската книжка стана бестселър

"Приказна страна за всички" бе публикувана в края на септември и реакциите не закъсняха. Заместник-председателката на радикалната дясна партия "Наша родина" Дора Дуро разкъса екземпляр от книгата пред камерите. Началникът на кабинета на унгарския премиер Гергели Гулаш нарече книгата "хомосексуална пропаганда" и заяви, че ще предприеме мерки срещу институциите, които я използват с учебна цел. И премиерът Виктор Орбан се включи в дебатите казвайки, че Унгария толерира хомосексуалността, но настоя: "Оставете нашите деца на мира".

Целият политически фурор около книгата я изстреля на върха на класациите. Първият тираж от 1500 бройки бе изчерпан за две седмици, досега са продадени около 30 хиляди копия. "Мнозина купиха книгата не за децата си, а в знак на протест срещу правителството", казва пред ДВ Доротя Редай, координаторка на проекта. "С покупката те символично застават срещу разделението, сексизма и хомофобията в тази страна."

ЛГБТ+ общността като враг

За разлика от Полша, където представителите на ЛГБТ+ общността отдавна са демонизирани, унгарското правителство досега рядко засягаше темата. Но това се променя. През май на транссексуалните бе фициално забранено да променят пола, с който са се родили. През декември правителството на Орбан промени конституцията така, че ясно да е посочено: "майката е жена, а бащата - мъж". Същевременно правото за осиновяване от еднополови двойки беше ограничено. Още през 2019-а година председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер сравни хомосексуалните двойки, които искат да осиновят деца, с педофили.

Политическите наблюдатели очакват засилване на тенденцията за ограничаване на правата на ЛГБТ+ общността. "Виждаме, че партията "Фидес" започва кампания срещу т.нар. "джендър идеология", казва политологът Даниел Микеч от института "Републикон" в Будапеща. Целта е на предстоящите през 2022-а година гласът на избирателите да се спечели чрез емоционални послания. "За разлика от 2017-а година няма миграционна криза, от която правителството на "Фидес" да се възползва политически", обяснява Микеч.

Доротя Редай също се опасява, че ЛГБТ+ общността все по-често ще бъде мишена. "ЛГБТ+ хората изглежда са добър враг за правителството", казва тя. Непрекъснато се правят опити те да бъдат представени като заплаха за децата. "Това е политически трик. Защото всички родители искат да защитят децата си", казва Редай.

Скандалът в Брюксел може да се окаже проблем за "Фидес"

Аферата около вече бившия евродепутат от "Фидес" Йозеф Сайер може да попречи на провеждането на широка анти-ЛГБТ+ кампания. Сайер беше разкрит от полицията в Брюксел през ноември на секс парти, на което присъстваха основно хомосексуални мъже. Партито се провеждаше в нарушение на правилата, въведени в Белгия заради пандемията. Освен това у унгарския политик бяха открити наркотици.

Още преди скандалът да добие публичност, Сайер подаде оставка от политическия си пост в Европейския парламент. След това подаде оставка и от партията "Фидес". Премиерът Виктор Орбан приветства напускането на дългогодишния си довереник. Действията на Сайер са "несъвместими с ценностите на нашето политическо семейство", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 комунари

    7 138 Отговор
    Оставете ги хората да пишат каквито си искат книги; вас кой ви задължава да ги купувате? Хайде стига болшевишка пропаганда. Нарочно пускате такива новини за да насъсквате хората против Запада. Хората там са толерантни, не си пречат един на друг - който иска да е гей нека да бъде, който не иска никой не го насилва да стане.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 ТаУмВзе

    125 2 Отговор
    Светът отиде по дяволите, Буквално. Щом и на децата посягат, какво повече и по зле да е. Но явно може и по зле да стане.

    Коментиран от #11, #56, #61

  • 5 Transpocalypse

    7 93 Отговор

    До коментар #3 от "комунари":

    Глупчо, такива книжки има по цял свят. Доктрината е на Комунизма, при който полът не е от решаваща роля, стига само мъже да са председатели на партията, дори и облечени в поли.

    Коментиран от #12, #26

  • 6 истина е

    97 0 Отговор
    Този ЕС. , изпедерас-ти хората !!
  • 7 Vov

    94 1 Отговор
    Това са книги с антиконституционна пропаганда. редно и, ако са издадени в България да бъдат унищожени, а сътворилите го жестоко наказани.
    Това си е изродщина.

    Коментиран от #65

  • 8 АнтиТолераст

    94 2 Отговор
    Толерирането някъде другаде, НЕ Е НОРМАЛНО хора с джендърдисфория да се третират като здрави и нормални хора, а хора с шизофрения да бъдат интернирани, айде стига с двойните стандарти. Тея джендъро-педало-извратеняшки истории затихнаха покрай Тръмп, но с новия педо Байдън всичката изрватения ще придобие нова сила. И "комунари" тая пропаганда е сред малките деца, какви са тия детски книжки? Това е пропаганда, която обърква незрелите, гледай по-далеч от носа си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    100 2 Отговор
    Прав е Орбан! Кой каквото си иска да прави в леглото, задника му си е негов. Но животът в леглото се нарича ИНТИМЕН/личен/ живот, а не публичен. А това да се отричат митологични и литературни герои и исторически личности е ПЕРВЕЗНО ИЗВРАЩЕНИЕ!
  • 11 честен ционист

    5 62 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Посягат? Та те децата са си собственост на държавите от незапомнени времена. Знаеш ли какво представлява ЕГН номерът. Касова бележка, че държавата ти поверява децата за отглеждане с нейните храни, възпитание в нейните ценности и науки. Интересно, възрастни хора, живеещи в страната на чудесата, това са Ганчовците.

    Коментиран от #17

  • 12 Хи их хи

    36 1 Отговор

    До коментар #5 от "Transpocalypse":

    Ако тази доктрина е на комунизма ти ще да си отрочето и!
  • 13 Азззззззззз

    68 1 Отговор
    Извращенията на Сатанистите тепърва започват вече и над дцата. От малки ще им промиват главите. Прозореца на Овертон в действие.
  • 14 МАРА

    77 1 Отговор
    МОЛЯ ВИ СПАСЕТЕ ДЕЦАТА ОТ ТЕЗИ ИЗВРАЩЕНИЯ ПАЗЕТЕ ГИ ОТ ЗАПАДНОТО ВЛИЯНИЕ МОЛЯ ВИ НА КОЛЕНЕ ОПАЗЕТЕ ГИ ТЕ СА В А Ш И НЕВИННИ ДУШИЧКИ
  • 15 БАЙ Х@Й ‼

    89 1 Отговор

    До коментар #3 от "комунари":

    За мен хората от другия бряг не са проблем ! Но ми идва в повече когато плачат, че са дискриминирани или ми навират в лицето техните възгледи! Кой им пречи да живеят заедно или да ходят да работят нещо! Ние правим ли паради на хетеросексуалните? Някой оплаква ли се , че не е назначен защото не е от другия бряг ?

    Коментиран от #29

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТаУмВзе

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Отиваш пред огледалото и си вързваш два резки шамара, защото лекарствата не ти действат вече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Притча

    49 0 Отговор
    Една от причините за загиването на Римската империя е ,че през последните векове са имали 180 дни официални празници, управляващите и богатите са се отдали на яко ядене и пиене , всевъзможни форми на разврат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БАЙ Х@Й ‼

    39 2 Отговор
    Да очакваме ли скоро равенство на половете в леката атлетика? А в борба, в бокс, във футбол ....? А в шаха двамата играчи ще играят ли със фигури в зелен цвят?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хахаха смех

    48 0 Отговор
    Снежанка черна. И дядо Коледа трябва да е черен трансексуален и да е с къса поличка. Така децата ще му се радват повече. Тогава вече се забранява на снега да се казва бял.

    Коментиран от #33, #52

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гал

    49 0 Отговор
    Живота се създава от жената и мъжът. Това е истината. Другото са отклонения от нормалното,болестно състояние, каквото и да е ....Тази шепа супербогаташи от Силициевата долина здраво иска да провали света. Тия се считат за богоизбрани и е време да бъдат натирени. Преди години Майкрософт го разделиха на три фирми. Време е и на тия да им се покаже мястото.
  • 28 Чичу Ади

    26 0 Отговор

    До коментар #22 от "честен ционист":

    не е бил педофил бе той е плод на кръвосмешение баща му и майка му са първи братовчеди иначе много е обичал кучето си обръщал е повече внимание на него отколкото на хората бил е като днешните животнолюбци мразят хората а обичат животните
  • 29 хайде помисли

    2 32 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ти прочете ли какво пиша? Че сайтове като Факти, Дир.бг и други ориентирани към комунизма ни заливат с подобни статии, с определена цел. Къде, ако не са тези сайтове, ще чуеш гейовете да се оплаква - в метрото ли, на улицата? Те си траят.

    Коментиран от #45

  • 30 Целта на световните кукловоди

    32 1 Отговор
    Едно правителство, един език, една валута, една раса, един пол.

    Коментиран от #34

  • 31 EdinotBG

    55 1 Отговор
    Едно е да толерираш това, че има хора с такива наклонности, а съвсем друго да толерираш опитите им да налагат тяхната идеология и светоглед на децата ти.
  • 32 любител

    54 1 Отговор
    ей боклуци не развращавайте поне децата.хората са създадени като мъж и жена всеки със своите функции.всичко останало са извращения и простотии измислени от малоумници.

    Коментиран от #35

  • 33 ами

    36 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха смех":

    Нищо чудно. В един сериал за Язон и аргонавтите, се оказа че Орфей е негър.

    Коментиран от #40

  • 34 Маркс Енгелс

    5 18 Отговор

    До коментар #30 от "Целта на световните кукловоди":

    Комунистически идеи Всичко е общо Жените също

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Катя

    40 1 Отговор
    Тия от Дойче Веле вече копат дъното. Представят ни перверзиите за нормалност.
    За грантове продават душите си, без да им мигне окото!
  • 37 Ти пък къде отиде

    17 1 Отговор

    До коментар #34 от "Маркс Енгелс":

    Педалите и те ли ще са общи? А не мерси. Ми то сега при демокрацията жените не са ли общи?

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Е има разлика

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ти пък къде отиде":

    Общи са но само че се крият.
  • 40 Баба Яга

    20 0 Отговор

    До коментар #33 от "ами":

    Вероятно са имали квота колко афроамериканци да участват в сериала.
  • 41 другарят

    31 0 Отговор
    Това няма да завърши добре за Соросоидите!
  • 42 новото нормално

    29 1 Отговор
    Нов морал ще ни учат извратеняците управляващи задкулисно света. Това са Ватикана, кралските фамилии, Ротшилд, Рокфелер.
  • 43 РАДИО ЕЛТО

    23 0 Отговор
    това е светотатсво не на лезбийки хомосексуалисти да на хетеро нормалноста семейството е съпруга съпруг дете
  • 44 EdinotBG

    37 0 Отговор
    Забележете само в какъв стил е написана статията. ЛГБТ+ общността е представена като "жертва" на правителството искащо да я използва за 'политически" цели, заради просто някаква книжка. Която, между другото е станала бестселър, защото много хора са съпричастни с "онеправданите" гейове и лесбийки. Добрият ЕС трябва веднага да вземе мерки срещу лошото правителство. Малцинствата са отново в опасност.

    Коментиран от #72

  • 45 Баба Яга

    25 0 Отговор

    До коментар #29 от "хайде помисли":

    Гейовете не се навират на хората в очите,но ЛГТБ все повече заприличва на политическа партия,в която се наливат много пари.Като ще търсят права по съдебен ред бих искала да зная какви задължения считат ,че имат пред цялото общество.Нали са част от същото това общество.И в допълнение- в България е излязла книжка с подобно съдържание,но за мравката Марвин.
  • 46 Гост

    1 0 Отговор
    1488
  • 47 ХайлАдолф

    27 0 Отговор
    Браво на Орбан , истински радолюбец и патриот. Густо , как отсвирва само брюкселската либерастия .....
  • 48 Един доктор

    27 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През май на транссексуалните бе официално забранено да променят пола, с който са се родили.
    ------------------
    Невежество и манипулации на килограм.
    Пол не може да се смени. Може да си отрежете гениталиите, да си слагате женски или мъжки хормони, но пола няма как да си смени. Полът се определя още при зачеването и мъжът до смъртта си остава мъж, а жената жена.
    Поради невъзможността физически да се смени пола Унгария забранява юридическата смяна на пола, което е напълно логично и резонно.
  • 49 Предлагам :

    17 0 Отговор
    Кумчо Вълчо - геронтофил.
    Трите прасенца - с надути устенца.
    Крали Марко - педофил.
    А Хитър Петър - зоофил.
  • 50 Един доктор

    24 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През декември правителството на Орбан промени конституцията така, че ясно да е посочено: "майката е жена, а бащата - мъж".
    ----------------
    Какво лошо има в това?
    Ако детеродният орган на човек е с функция да произвежда яйцеклетки, този човек е ЖЕНА/ женски ПОЛ/, а ако е с функция да произвежда сперматозоиди, този човек е МЪЖ/мъжки ПОЛ/!
    Това е толкоз просто и логично, че го знае дори всяко нормално хлапе!
  • 51 Един доктор

    23 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Виждаме, че партията "Фидес" започва кампания срещу т.нар. "джендър идеология"
    -----------------
    Какво лошо има и в това?
    Фашистката идеология, Комунистическата идеология(някъде) са забранени, Джендър идеологията е също ИДЕОЛОГИЯ. Защо трябва да си правим пак опит, и след време да съжаляваме? И то като отхвърляме Биологията, която е НАУКА, а не идеология.
    Свидете ли сме как, днес през 21век, Науката се отхвърля и заменя с Идеология, а това значи ретроградност...към Тъмните векове на Средновековието.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Анита Мейзър

    15 0 Отговор
    Прекалено дълго търпим !!!
    То бива,бива ама вече се прекалява
    От тази демократична партия лява !!!
  • 54 Нема лошо !

    7 2 Отговор
    Що бе, например да му сменим пола на
    Бойко Борисов, ще има жена премиер !
  • 55 Ежко Бежко с дупе жежко

    11 0 Отговор
    Да се смея ли ?! Да 😭 плача ?!
    Май само ще да храча !...
  • 56 Точно!

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Тези ака ги питаш, то и с дявола да сме приятели не е лошо! “Какво толкова?” - как ненавиждам този уж невинен въпрос!
  • 57 Дой Сп Кр

    11 0 Отговор
    Познахте ли ме по никнейма? Аз съм дойката на Спящата Красавица "Дой Сп Кр". Вече 100 години минаха, откакто принцесета се ободе на вретеното и заспа. Ето дойде принца на белия кон. Гледам го - прекрасен принц. Мисля си "сега ще целуне принцесата, пророчеството ще се изпълни и тя ще се събуди". Казвам му "принце, виж каква красива принцеса имам, искаш ли да я целунеш!" Той опъна кутрето си навън от дланта и каза "Уф, ма, к'ва си! Защо ми пробутваш тази принцеса? Някакъв дървосекач няма ли в двореца, ще го разцелувам с удоволствие". Сега и аз търся дървосекач, да целуне принцесата, пък дано Пророчеството го помисли за принц.
  • 58 БОЙКОООО

    10 4 Отговор
    Орбан промени конституцията така, че ясно да е посочено: "майката е жена, а бащата - мъж". БОЙКО ИСКА ДА Е ОБРАТНОТО
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Зайко Байко многознайко

    17 0 Отговор
    Эа хората някак си раэбирам, но питам аэ тук, какво правим с животинското царство ( Kingdom Animalia)? По тая
    логика сега всички учебници където са описани видове, родове, семейства, надсемейства трябва да бъдат написани в съответствие с новата политика на ЛГТБ ( официялна ) эа пееерасите от Брюксел! Трябва да се променят таксономическите определения и правила! Quo vadis Domine?

    Коментиран от #68

  • 61 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Може, може, не те знам на колко години си ,но се замисли върху следния въпрос.В колко държави е премахната задължителната казарма? И как подобни явления избуяват в такива държави.Не че това е единствена и основна причина, но като че ли има някаква връзка,колкото и съмнително да изглежда на пръв поглед.

    Коментиран от #69

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 333

    15 0 Отговор
    Като има ненормалници идиоти извратеняци да си такива и да си е затях, а да не го налагат на останалите
  • 65 ФАКТ

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Vov":

    Много късно мой човек.Вече издадоха детска книжка с еднополови семейства.Казва се "Мравин и планетата Гора".Разказва се за мравка гей , пеперуда и бръмбарка лесбийки.Книгата е за деца от 3 до 6 г.Автор е някаква си с псевдоним Великан Василева ! А,сега пий една студена вода.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Скептика

    18 0 Отговор
    На Запад с радост се отдават на това, от малки ги зомбират с дженджър идеологията,за тях е нормално, въпроса е ние източноевропейците защо се набутахме в това
  • 68 всички

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Зайко Байко многознайко":

    ще ги приравним към охлювите,1 те нали са двуполови. хахахахи.ди.о.т.и.

    Коментиран от #71

  • 69 ТаУмВзе

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "гост":

    Дърта кукумявка съм вече. Не е само казармата, то е и семейна среда, наркотици, чалга, консерванти, химии, херцови излъчвания, рутери. Всичко е свързано. Случих в казармата точно при бомбардировките над Сърбия. Старшинката ни бъзикаше, ще ви пращаме уморотворители! Хаххаха
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 "Венецът на природата"

    8 0 Отговор

    До коментар #68 от "всички":

    тотално се изврати, но за това се полагат неимоверни усилия! Началото бе поставено от Дарвин, дотогава имаше разврат със спорадични прояви на извратеност. Човърка ме въпросът, дали коректно ориентираните учени и апологети на личния избор се опитват да "осъвременят" щенията на животинските видове и котарак и нерез да започнат да раждат?!
  • 72 Баба Яга

    12 0 Отговор

    До коментар #44 от "EdinotBG":

    Статията все пак е публикувана от DW. Тестват къде е границата на търпимост в новите европейски колонии.Забележете,че Полша " демонизирала" ЛГБТ.И да ,въпросът е политически.Малцинствата не трябва да черпят дивиденти от различността си,а от качествата на съответния индивид.И след като са родени различни е добре да спрат да опитват да се намесват в задълженията на родителите от хетеро двойки.
  • 73 Мохамед

    7 0 Отговор
    А защо в книжката го няма и мъртвия терорист(хамериканец)?
  • 74 Gen Gurko

    10 0 Отговор
    ЛГБТешки из-оди. Върнете на децата знамето на дъгата из-ратеняци!
  • 75 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    НАЯСНО ЛИ СТЕ ЗАЩО ИМАТ НУЖДА ОТ ПОЛИЦЕЙСКА ЗАЩИТА НА "ПАРАДИТЕ " СИ -ДЖЕНДЪРИТЕ !?!?!? ЗАЩО ГИ ОХРАНЯВАТ ,КОГАТО СЕ ДЕМОНСТРИРАТ !?!?!? ЗАЩОТО СЕ ДЕМОНСТРИРАТ !!! НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА И НЕ ИМ ПРЕЧИ -ЗАЩО СЕ ДЕМОНСТРИРАТ !!!!!!!!!!!??????НО ЩЕ ПОСТРАДАТ И ПОЛЮЦИОАЙИ И ТЕХНИ ШЕФОВЕ !!!!!!!
  • 76 Ахмат

    3 0 Отговор
    Айде нема нужда Снежанка да е негърка.
  • 77 Йордан,дан,дан

    3 0 Отговор
    Дойче Веле, такива са Вашите извратени ценности.Живея в Германия и често по телевизията пускат,така за разкош изяви на травестити,женски партита, лесбийки звезди осиновяващи дечица.Сърцето ми се къса от умиление...,но повръщам и сменям канала.Мерси
  • 78 Йордан,дан,дан

    3 0 Отговор
    Дойче Веле, такива са Вашите извратени ценности.Живея в Германия и често по телевизията пускат,така за разкош изяви на травестити ,гейски партита, лесбийки звезди осиновяващи дечица.Сърцето ми се къса от умиление...,но повръщам и сменям канала.Мерси!Дори преводача е гей!Пиша "гейски",а излиза "женски"...
  • 79 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Нали се правят на големи демократи защо не ги решават с Референдуми този и други подобни въпроси....
  • 80 ГоЩо

    2 0 Отговор
    След като в една нова продукция за Ахил,ролята се изпълнява от чернокож........Високият,рус и синеок Ахил стана черен!
  • 81 Конник

    1 0 Отговор
    Към коментар 3. Да нека си пишат, но тази книжка е задължителна за детските градини и училища! Ти не си кОмунари корумпари.
    Тези ЛГБТ приватизираха небесната дъга дадена от Бог за всички ни. Значи 5% искат 95 % да ги следват и да им ръкопляскат. Ако някой прави нормален секс на публично място отива в съда а те били репресирани ако не могат да са с публика.