Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 13:00 4 976 28

Нов морал? А Павел Вълнев и Цветанов защо мълчат за убийството на BiT

  • павел вълнев-
  • цветан цветанов-
  • телевизия-
  • bit

Един бизнесмен има право да пази търговска тайна, ако не накърнява обществения интерес, но един политик накърнява обществения интерес, ако крие истината

Нов морал? А Павел Вълнев и Цветанов защо мълчат за убийството на BiT - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На този ден преди 3 години някой дръпна шалтера на телевизия BiT. Беше добра телевизия, в нея се говореше свободно. Официално - бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев продаде телевизията на Мирослав Янев, който уж щеше да я развие, но скоро след гръмките анонси, побърза да я закрие.

3 години по-късно Павел Вълнев е партиен деец, дясна ръка е на чисто новия Цветан Цветанов. Двамата се борят за нов морал в политиката. Обаче... Обаче Павел Вълнев мълчи за сделката; не казва защо се съгласи да принесе в жертва една свободна медия; не проронва дума колко му платиха за съглашателството.

Един бизнесмен има право да пази търговска тайна, ако не накърнява обществения интерес. Но един политик накърнява обществения интерес, ако крие истината.

Чисто новият Цветан Цветанов обича сега да си припомня истории, които е държал в тайна преди. Защо мълчи за убийството на БиАйТи?


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    32 4 Отговор
    защо ? От милиционери и ДС субекти какво да се чака ? И като са се маскирали сега като "републиканци" , смятат както винаги да я карат и правят хората на улави !

    Коментиран от #8

  • 2 среднощен

    14 3 Отговор
    Цветанов е "димка" - не му обръщайте внимание... Играта е "център - дясно", но не през Цветанов... След "раздадените пари" от правителството и сравнително нормалното положение в цялата лудост около "Ковит-кризата" - хората са тотално объркани... Шансовете да продължи това статукво /с малка козметика/ хич не са малки, но не за цял мандат...
  • 3 Акция

    3 18 Отговор
    Толкова политици крият тайни за случващото се в страната и то с години не виждам какво лошо има и г-н Вълнев да го прави ?
  • 4 Точно така

    4 11 Отговор
    според мен просто един бизнес ако не е успешен защо да го държи човека да се набутва и аз да съм ще я махна колко е била успешна само той си знае ! В негово право е да си прави каквото си иска с телевизията та нали е негова някой вас пита ли ва като си продавате колата защо я продавате не нали ! стига сте занимавали хората с такива теми
  • 5 Холокост

    7 3 Отговор
    Те хора убиват вие за една телевизия,в Перник дори имат лагер за изтезания на неудобни,ако не вярвате питайте Гешев и ген.Василев!

    Коментиран от #6

  • 6 Мутри вън

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Холокост":

    много на място прав/а сте за това,че хората умират от немотия и от системата те имачи търсели отговор от човека защо си продал неговото смятай до къде стигнахме нямам думи !
  • 7 цв.цв.асансьора

    15 2 Отговор
    ВСЕ ЕДНО ЦВ.ЦВ. И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДА ВЪРНЕ АПАРТАМЕНТИТЕ ,

    Коментиран от #9

  • 8 Тревчо

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Как":

    на улави ни прави Бойко за 10 години направи така да сме толкова съсипани като народ че бедна ти е фантазията хората нямат вода и храна умират !!! Села без жители защоо ? Млади таланти всеки в своята сфера напускат страната и то защо ? Бойко е причината само да ти кажа и заради такива като теб дето му лъскате имиджа в соц. Мрежи така , че мнението си го дръж

    Коментиран от #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пройчо

    11 2 Отговор
    чисто новия цветан ---си е стария Цветан Цървула, таА духла ли не знае?!

    Коментиран от #12

  • 11 Кожа

    5 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Защо мълчи за убийството на БиАйТи?
    БиАйТи човек ли е ? как така може да бъде убита ? това е частен бизнес и най горе стой Павел Вълнев като собственик той решава какво да прави не е ли така.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пройчо

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Точно така":

    Майка ми умря....За Бою Симитлията мога да ти говоря с дни....дечко:)

    Коментиран от #14

  • 14 Точно така

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "пройчо":

    не виждам да го правиш ?
  • 15 вълнест

    10 1 Отговор
    надявам се хората да помнят поговорката: вълка козината си мени,но нрава не!
  • 16 !!!?

    4 3 Отговор
    Този защо критикува "Промяната" на Фигуранта !!!?
  • 17 Аспарух

    1 0 Отговор
    Щото е от Доспат-а там нали знаете кой е? Кой,Кой,Кой!!! А пък комшия от Девин му е-кой! Ами Ахмедчо,нека да е сега на морето-то имоти много!!! Костовград,Доган-Девин!!! Как мислиш,читателю-Вълнев има ли думата?!
  • 18 Пашата

    0 0 Отговор
    Това е напълно легален бизнес и никой не е длъжен да ви дава обяснения. Има си органи които отговарят за това, вие за какви се мислите ?
  • 19 Водопад

    1 1 Отговор
    С какво точно накърнява обществения интерес? Май само се търси повод за накърняване тяхната репутация?
  • 20 ТВА Е

    0 0 Отговор
    БОКО ЦЕЦО И ЦЕЦА СА СИ КРАДЦИ ПО РОЖДЕНИЕ !
  • 21 Мики

    1 0 Отговор
    Какво убийство и на какво???
    Вие добре ли сте ?
    Не веднъж е казвал Павел защо е приключил с телевизията...
    Изгледайте няколко негови интервюта и пак ще си говорим
  • 22 Тик Так

    0 1 Отговор
    Спрете вече с едни и същи коментари и ругаене по Павел и Цветанов и то по толкова евтин начин!
    Няма с какво да ги очерните, приемете го!!!
    Даже сте смешни отстрани...

    Коментиран от #24

  • 23 БЪЛГАРИН

    0 1 Отговор
    И кой е този който ще държи неуспешен бизнес??????? Дори и да не е в тежест, за какво му е? Говорите глупости понякога!
    Аз лично харесвам и уважавам както Павел така и партията му, за мен той е глътка свеж въздух и вярвам, че ако му дадем шанс той може да направи много за страната ни!
  • 24 Бастуня

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Тик Так":

    Айде-айде. Знаем много добре кои са Вълнявите и как перат парите на Доган. От шофьор на камион , за две години станал мултимилионер...слушали сме ги тия много и вече не ''фатат дикиш'' . Пък ако не верваш, питай някой българин от Чикаго, той да ти каже. Тия двамата убавци, Цвъки и Вълната са си лика прилика, ама не се усещат, че тоя филм сме го гледали вече. Бита карта са и двамата.
  • 25 УСПОКОЙТЕ СЕ

    0 0 Отговор
    СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА, - толкова траурно говорите за БиАйТи, като за застрелен от упор роднина. Напълно съм убеден, че наистина ако беше убит човек нямаше да плачете толкова много. " БиАйТи беше добра телевизия - казвате, в нея се говореше свободно! ". Вечния " проблем" на медиите за "свободата" на словото. Не мисите ли, че тази свобода за която постояно роните сълзи, /както крокодила когато налапа жертвата си/ я превърнахте в свободия!? Свобода която, обслужва видимо и невидимо, задкулисно нечии политически и търговски интереси!? Всички частни и национални телевизии го правят.Това е неоспорим факт който се наблюдава от обществото. Ако това може да се нарече независима медия - здраве му кажи, уважаема Колтуклиева. Успокойте се, не проливайте напразно горчиви сълзи - това е както в живота: един умира, друг се ражда, но живота продължава. Успокойте се, ето вижте, колко много БиАйТи -та се пявиха в ефир свободно говорещи. Соня, аз имам една молба към всички български медии която е актуална : НЕ ТЪПЧЕТЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО НА РЕДОВИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ ПОЗИЦИЯ НА СИЛАТА! ТЯХНОТО СЛОВО Е СВЕЩЕНО! Бъдете чисти медии, справедливи, неподкупни, отразявайте не само негативите, но и успехите на България! Може би думите ми са клишета в очите на мнозина от вас и изглеждам смешен! Дано да не греша! Обичам родината се :СКОРПИОН !
  • 26 123

    0 0 Отговор
    Не мълчат бе, Вълнев няколко пъти каза съвсем резонно, че се е отървал от губещ бизнес по най-добрия начин. Той да не е благотворително дружество.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.