Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 14:14 23 695 129

Кой създаде мутрите - тема на ФАКТИ, част 2. Коментар на Росен Миленов

  • мутри вън-
  • кой създаде мутрите-
  • тема на факти-
  • росен миленов

''Държавата създаде мутрите. Държавата е номенклатурата с нейните средства за влияние. Държавна сигурност, когато става въпрос престъпност. Тогава ти трябват служби, защото чрез тях управляваш всичко'', заяви Росен Миленов

Кой създаде мутрите - тема на ФАКТИ, част 2. Коментар на Росен Миленов - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като през изминалата седмица от ФАКТИ започнахме нова инициатива, за да получим отговор на въпроса кой създаде мутрите, и разговаряхме по този повод с анализатора Осман Октай, в тази продължаваме, представяйки Ви нова гледна точка - тази на Росен Миленов, който дълги години е работил в различни служби за сигурност в България. За медията ни той специално уточни, че е бил близо 11 години във всички служби. През повечето време е бил в полицията, като само година и три месеца е работил в ДАНС. Още в казармата Миленов е бил в служба "Сигурност" и "Военно контраразузнаване".

Същевременно продължаваме да очакваме отговор от служителите на президента Румен Радев по темата, и в частност желаем лична позиция на президента Румен Радев, който каза: "Мутри, вън", но за създателите им не спомена и дума. Което в известна степен може би е логично, предвид партията, която го издига, и предвид това кой председателства неговия Стратегически съвет. Но! Ако Румен Радев иска да се кичи с титлата "Истински борец срещу статуквото и мутрите в него", то той трябва да "изпее песента докрай".

А сега Ви предлагаме да прочетете обширния коментар по темата на Росен Миленов:

"Първо да направим едно уточнение кои са мутрите, кои лица влизат в тази категория, защото е подвеждащо. "Мутри" всеки го разбира като силоваци, но по-съществената част от тази категория - тези, които днес наричаме "мутри", това са политиците, ръководителите на служби, магистратите, които още от края на 70-те, начало на 80-те години (тогава започва процесът), дърпаха конците на тези силоваци. Всичките тези са едно голямо семейство. Семейството на мутрите е много голямо и всеки вътре е с различна роля. Едните имат ролята на пазванти, другите имат ролята на офицери лейтенанти, а третите имат ролята на идеолози. И сега вече може да говорим за това кой създаде мутрите. Държавата създаде мутрите. Държавата е номенклатурата с нейните средства за влияние. Държавна сигурност, когато става въпрос престъпност. Тогава ти трябват служби, защото чрез тях управляваш всичко. Трябват ти черноработници, а това бяха шанаджиите от Магурата и спортистичетата, силоваците. Всеки според това възможностите, според това, което може да свърши от мръсната работа на кукловодите. Мутрите в този дълъг период мутираха, с тях мутира и държавата, мутира и бизнесът, а може да се каже, че и обществото, някаква част. Това са онези мутри, които правеха алъш-вериш в култовото заведение ''Магурата''. Другите мутри са тези, които въртяха бухалките по улиците на страната. После са мутрите, които бяха в т.нар. банки пирамиди, а днес са във всяка институция. В Министерски съвет, т.е. правителството, начело с главната мутра Бойко Борисов, в съдебната власт, начело с главната мутра Гешев, в Народното събрание, в Президентството също, но скрити зад президента. Там може да се попита председателят на Стратегическия съвет (към президента) Александър Маринов, той ги знае от "кухнята" нещата. Може да му се припомни в Кюстендил какво е правил. Дискотека "Нерон", офисът на фирма "Пионер", как се е кандидатирал за независим кандидат за депутат, с подкрепата на кого и т.н.'', започна Росен Миленов.

Прекъсваме събеседника ни с важното уточнение, че приближеният до президента Румен Радев - Александър Маринов, е агент на комунистическата Държавна сигурност. "О, да, това не трябва да се забравя. Агент "Майстора", коментира бившият служител на службите за сигурност.

"Днес имаме много голяма перверзия, защото някои от новите борци за справедливост, които викат "Мутри, вън" на улицата, също познават нещата от "кухнята". Като г-жа Мая Манолова. Ние сме от един град, Кюстендил, може и тя бъде попитана кой създаде мутрите. Да се попита за ВИС, за Галевите, за Александър Тасев (б.р. вече покоен). Последното име е много важно за г-жа Манолова'', допълни той,

"Както Ви казах, всичко започва края на 70-те, началото на 80-те години на миналия век. Тогава в един близо 10-годишен период преди това се акумулират големи средства във външнотърговските дружества в долари. Тогава силните на деня - номенклатурата, вече пътувала навън и видяла силата на парите, видяла разкоша на Запад, решава, че тези пари не са нужни на социалистическата държава България, защото там има уравниловка за народа, но не и такава за елита. И решават, че тези пари трябва да бъдат насочени към определи хора в определен момент. Тогава вече започва групирането в самата партия майка БКП - на Лукановци, на Лиловци и каквито се сетите крила, които имат различна връзка с Москва, и започват да се подготвят точните хора и механизмите, с които тези пари да бъдат пренасочени. Трябва да се посочат два процеса за първоначалното натрупване на капитала в началото на прехода. Първият е с т.нар. банки пирамиди. Това са "Балканбанк", "Турист спорт банк", "Минералбанк", "Агробизнесбанк" и т.н. Те изиграват две роли. Първо, в тях се пренасочват парите от външнотърговските дружества, които споменах. Чрез тези пари банките пирамиди започват да изкупуват за жълти стотинки активите на предварително източените големи държавни структуроопределящи предприятия. Ще дам и един премиер на входа и изхода със "Стомана Перник". Там 1993, 1994, 1995 г. на входа първо стоеше Людмил Стойков. Този, който беше осъден за евроизмама за 14 млн. и е спонсор на президента Георги Първанов (б.р. Георги Първанов е агент Гоце от Държавна сигурност). Та, Стойков стоеше на входа и беше направена уговорка с мениджмънта на тогава държавното дружество "Стомана", че той примерно ще изкупува от всички, които от цялата страна докарват вторични суровини, ще има плаща веднага парите, но ако някой от тези хора, които са с пунктове за изкупуване, иска да даде стоката директно на "Стомана", предприятието ще му забави плащанията с 5-6 месеца. Същевременно "Стомана Перник", за да печели този Людмил Стойков и да се "облече" схемата в някаква законова форма, даваше по 300 000 лева неденоминирани пари на всеки 1000 тона. А там ежедневно се редяха на опашка и се вкарваха хиляди тонове. След Людмил Стойков дойдоха висаджиите и сложиха будка. Пред КПП-то, откъдето минават хората, докарващи вторични суровини от цялата страна, те сложиха будка с бариера и вече заводът беше техен. Същото беше в "Кремиковци", в "Химко Враца", в "Нефтохим" и т.н.

Парите от тези външнотърговски дружества, които бяха управлявани през банките пирамиди, се използваха да се изкупуват на безценица активите на големите държавни предприятия, след като бяха източени. Втората им роля на тези банки беше, че се използваха като портфейл за финансиране на новосъздадени фирми, но не фирми на обикновени хора, а фирми като на Цветелина Бориславова и Бойко Борисов, Кюлев, Божков, тимаджиите впоследствие. Те влезнаха през приватизационните сделки. И ги финансираха, за да правят първите големи сделки. А под големи сделки се има предвид онези големи запаси от стоки, които бяха в складовете на държавните предприятия. Било то захар, било то нефтени продукти от "Нефтохим", някаква техника, мотокарите от Балкан Стар и т.н. Тези хора започнаха да оперират с тези пари. Ако трябва да заключим за ролята на тези банки пирамиди, трябва да кажем, че това бяха портфейлите за първоначално натрупване на капитали не на бизнесмените, а на голямото семейство на мутрите като започнем от силоваците. Зад тях стояха от всяка партия. Тогава беше периодът на БСП, когато бяха банките, а после дойде Костов. Всеки депутат ходеше в определена банка, за да си получи пликчето за месеца. Там бяха и шефовете на служби, всички бяха, всеки има роля. Банките пирамиди ги имаше, за да не бъде по бакалски с разнасяне на сакове с пари навсякъде и да купуваш и прехвърляш така активи на дружества. За това тези банки бяха създадени - държавните пари да бъдат насочени към определени хора и да ги назначат за милионери, както се казва.

Второто нещо при първоначалното натрупване на капитали е изиграната роля от силоваците на улицата. В първите години трябваше да се съберат парите на хората, които си ги държаха под дюшеците. Ще дам един пример. Началник на склад за търговия на едро - там, където се продаваха телевизорите и другата техника и се чакаше по няколко месеца, за да си вземеш телевизор, 1989 г., образно казано, под дюшека на един обикновен началник на склад за търговия на едро имаше около 300 000 лева при средна работна заплата от 200-250 лева през 1989 г. Тези пари, които бяха натрупани от корупцията през държавните предприятия, трябваше да бъдат събрани от ошашавения народ, който се впусна да става предприемач, да гуляе, да се весели. Всеки искаше вечерно време, като се прибира, да седне в местното гаражче и да пие безалкохолно, кафе, бира, да яде турски вафли и т.н.

Не трябва да се забравя и контрабандата в този период, която беше във връзка с въведеното югоембарго. Това беше страшна далавера. Ще дам два примера - за малка и голяма контрабанда на петролни продукти за Сърбия. На ден само през един пункт - Връшка чука, всъщност всеки пункт, който е на сръбската граница, преминаваха по 3000 мотора. Всеки един мотор носеше със себе си 50-60 литра гориво, което на дадения моторист за 1 час му носеше печалба от около 50-60 дойче марки, да ги кажем евро. Отиваме на голямата далавера. За една седмица една влакова композиция носеше по 1 млн. дойче марки. Там вече мутрите бяха отпред, зад тях службите - Национална служба сигурност, Гранична полиция и най-отгоре идеолозите политици. Аз понеже съм от граничния район със Сърбия, знам една приказка за този период. "Уискито се лееше като река, митниците и полицията бяха ошашавени от тлъстите подкупи, а във въздуха имаше мирис на много гориво и много, ама много дойче марки". Митничарите си откупуваха отпуските. Една смяна струваше около 2000-3000 дойче марки, т.е. да отидеш на мястото на своя колега. Разбирате ли, 2000-3000 евро за 12 часа'', разказа ни на дълго и широко Росен Миленов.

''После се продължи в посока на приватизация, ремедетата. Например шеф на горско приватизира стопанската дейност на горското с още един, двама, трима, прави 500-600 000 и после всичко разпродава - имоти, складове, машини и т.н. При големите заводи обаче е различно. Бившият главен прокурор, който уж се борил срещу приватизацията, пък няма нито едно заведено и спечелено дело, казва, че става въпрос за много милиарди'', припомни той.

''На всяка схема през прехода има флагман от полиците, които са управлявали съответното управляващо мнозинство. Андрей Луканов е флагманът на банките пирамиди, на приватизацията флагманът е Иван Костов, на големите приватизационни сделки като БТК е Симеон Сакскобурготски, на заменките флагманът е Сергей Станишев, а днес флагманът на обществените поръчки и евросредствата е Бойко Борисов. След приватизацията дойдоха големите публични средства в бюджета по линия на евросредствата и започна схемата с обществените поръчки. И това са едни и същи хора. Споменахме го Борисов във фирмата с Цветелина Бориславова, която е фирма, създадена с кредит от "Турист спорт банк". После са си тръгнали с 15 млн. кредит с подправен документ. Много са и днес са мутри, облечени във власт. Държавни мутри'', обобщи бившият служител на някои българските структури за сигурност.

Изводът на казаното дотук от Росен Миленов, макар и осъзнато от много хора отдавна, е, че едни номенклатурчици от 1989 г. до ден днешен правят един дивашки капитализъм. Истинска демокрация и пазарна икономика няма, а в резултат на това днес наблюдаваме как не малко българи имат носталгия по соца.

''Днес наблюдаваме и друга перверзия. Божков, който е мутирал през всички нива, всъщност не е успял да мутира само до последното ниво - да бъде във властта. За разлика от Борисов, който мутира във властта. Та, Божков говори за справедливост. Същият този, една седмица преди да излети - да го изпратят на почивка, ходеше всеки ден горе в хотел Берлин при дебелото момче Делян Пеевски, който в момента държи държавата, и онзи го потупвал по рамото и викал: "Бате Васо, Бате Васо", ама накрая в последния ден от седмицата не се разбраха и го изпрати на почивка в Дубай. И сега Божков говори за корупцията в държавата, а той си тръгна с близо 1,5, 1,6 млрд. Той возеше всички министри от всички кабинети в неговия самолет. Това е перверзия. Както и говоренето на Борисов за комунистите. Борисов, който е почетен член на голямото семейство на мутрите, говори за комунистите. Цялата олигархия се крие зад гърба на Борисов. Едно време зад гърба на Тодор Живков се е крила цялата номенклатура.'', каза Миленов, като от ФАКТИ след това му припомнихме, че лицето Бойко Борисов е членувал в БКП при "омразните" му комунисти.

''В България всеки иска да е със силните на деня и за това няма промяна и никога няма да има. Защото читавите хора са се прибрали, гледат си нишата, в която са се реализирали, и виждат, че всичко е една тиня, кал. Те не искат да се окалват. Това дава път на тарикатите, на мошениците, на всички онези, които в последните десетилетия грабят и мачкат'', категоричен бе събеседникът ни

''По принцип държавата в днешния момент и най-вече тези, които я представляват, не са кой знае каква сила. Проблемът е в хората. Те не могат да осъзнаят и да направят една крачка, за да си върнат държавата. Новите политици сега казват: "Да си върнем държавата". А знаете ли каква е истината? Че от едните мутри отива в ръцете на другите мутри. Това е борбата. Много пари са. За 30 години са открадни 200 млрд. Това са преките щети, а не косвените от неконкурентната среда, която споменахте'', обрисува ситуацията в България той, а след това направи обобщението, че : "Службите са просто един инструмент да управляваш организираната престъпност".

Росен Миленов е категоричен, че къщата в Барселона далеч не е единственият подобен случай. ''Погледнете ги и долу в Гърция, разделили са си улиците. На едната улица имат вили шефовете на служби - на ДАНС, на МВР, главни секретари. На другата са политици - Плевнелиев, Прокопиев (б.р. последният е бизнесмен). Всичко е в кириза. Ако трябва да ги изброяваме, поне една седмица ще си говорим, защото са на всички нива. Всички са част от голямото семейство на мутрите с различни роли. Едните са с по-значими, другите са по-незначими, в зависимост от възможностите на отделната личност'', обясни бившият служител на полицията и ДАНС.

Президентът каза "Мутри, вън". В същото време се забелязва как има едно всенародно захласване по него. Но на фона на това, което каза Миленов за председателя на Стратегическия му съвет, а и на това, което по принцип е публично известно за него, няма как Румен Радев да читав, щом се обгражда с такива хора.

Ето как Росен Миленов коментира тази гледна точка:

''Хората, които държат парите, споменатите досега, а и други, тези хора по цял ден мислят как да запазят тези пари. Те познават много добре народопсихологията и знаят, че българите са свикнали държавата да е в ръцете на някого. 99% от хората не знаят какво е държавата. Цитирам такива от площада, където съм обикалял през последните 4-5 години: "Държавата са големите от София, които ги дават по телевизията, схеми и далавери". И дотам приключва всичко. За това си искат поредния месия (б.р. в случая Румен Радев), "спасител", ''Крали Марко". Точно за това фокусниците, т.нар. орди от хиени, винаги в един стратегически план са заложили да извадят поредния месия, който трябва да е антипод на онова, което съществува към момента и е омръзнало като уродлив образ на мнозинството от гласоподавалите в България. Никой няма да позволи 200 млрд. да отидат в ръцете на хората. Те ще бъдат винаги на голямото семейство на мутрите, а хората ще бъдат статисти, защото не искат да си поискат държавата''.

Събеседникът ни не вярва, че помпането на Румен Радев, бидейки в синхрон и с кандидатурата му за втори мандат, е час от план за установяване на президентска република в страната ни. "Няма да се допусне това, защото схемата е винаги да имаш противотежест. Ордите от хиени не искат на никого да дадат абсолютна власт. Защото има вече такива случаи. Като убиха Андрей Луканов и Илия Павлов, такъв тип мениджъри, които застанаха на тяхно място и ги заместиха, са Ахмед Доган в ролята на Андрей Луканов и първо Цветан Василев с Пеевски, а после само Пеевски в ролята на Илия Павлов. Та, Цветан Василев малко се плъзна в тази посока да вземе абсолютната власт, беше взел от Станишев партията, кабинета Орешарски, срещу пари, беше направил и няколко проксита с Бареков, през Василев минаваха всички назначения в държавната администрация и те затова скочиха от Позитано 20, че само хора на ДПС и свързани с ДПС бизнесмени кадруват, а БСП я няма по времето на Орешарски. Цветан Василев реши, че може да вземе всичко и да измести не кой да е, а Доган. И заради това набързо му резнаха крилцата. Беше направил един борд, като Г-13, както ви беше споменал г-н Октай, от 10 олигарха, които бяха недоволни от Цветан Цветанов, че за първи път политик действа като кръчмар - на тефтерчето, че по еди-коя си линия бюджетът се ощетява с еди-колко си пари и от вас искаме еди-каква си сума. Докато преди - колкото занесат на вътрешния министър, ако става въпрос за контрабанда на цигари и алкохол, или някакви обществени поръчки в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, или при квотния - човекът, който отговаря за квотата на ДПС. Обаче Цветанов като дойде в първия кабинет на Борисов, действаше като кръчмар. Пишеше с молива - толкова е ощетена хазната от тази схема за година, от вас искам толкова пари. Иначе ви изпращам г-н Флоров от ГДБОП с качулките. Затова скочиха олигарсите, застанаха зад Цветан Василев и направиха тези протести 2013 г. за свалянето на Борисов. И после Доган, който е изключително ловък, резна Цветан Василев като остави Борисов да се саморазправи с него, защото Борисов беше засегнат, тъй като по-рано беше свален от власт'', коментира Миленов с интересни подробности.

''Всичко е една боза, една тиня и докато хората не станат бесни и яростни, както казвам всеки път, през крив макарон ще видят и върховенство на закона, и държава, и справедливост, и стандарт на живот. Единственият път за излизането от този заробващ политико-олигархичен модел е отварянето на законова възможност гражданите да могат да участват във формирането на ръководствата на важни държавни органи, както и да имат възможността да ги отзовават, т.е. предсрочно прекратяване на мандата им. Също така и да могат гражданите да участват при разпределянето на публични средства през обществени поръчки, концесии и проекти със средства от Европейския съюз с оглед контрола за ефективното им разходване'', каза в заключение Росен Миленов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 153 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    109 13 Отговор
    ТЕЗ КОИТО СЪЗДАДОХА АГЕНТ БУДА!!!
  • 2 Хайде де...

    5 32 Отговор
    Майо това е твоята година!
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    102 5 Отговор
    мутрите ги създадоха ДС ЛУКАНОВ ГОЦЕВ когато падна соца дойдоха сдс много момчета спортисти борци каратисти останаха на улицата и политиците ги яхнаха първата убита мутра беше СТЕФАН МИРОСЛАВОВ
    крушата то и синът му го убиха в ЩАТИТЕ
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    83 7 Отговор
    Тоталитарната държава ги създаде в Спортната школа на ЦСКА!Имаше една стая и там седеше....ЗКПЧ и привикваше всички на разговор,който се записваше на магнетофон под бюрото му...После главоците вероятно са разсъждавали и на ПОДходящите им е предлагано!Не е станало преди 200 г ,а скоро и има още живи ....И какво от това???Освен мутри,създадоха и председатели на лекарски съюз и ДддЖурналисти,и какво от това,само от тях не можаха да създадът -Човеци ....Те ги създадоха ,те ги .....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РАДИО ЕЛТО

    96 2 Отговор
    защо убиха ГЕОРГИ СТОЕВ имено защото изкара в книги описвайки БГ МАФИЯТА
    убиха го защото мафията има закон на мълчанието
    омерта

    Коментиран от #35

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 РАДИО ЕЛТО

    63 5 Отговор
    мафията убива и деца помните ли БОШНАКОВИ
  • 9 РАДИО ЕЛТО

    67 5 Отговор
    има и кевр мафия която убишеф на АЕЦ КОЗЛОДУЙ
    ГЕОРГИДИЧЕВ бяха отвинтили болтовете на гумите на колата инценираха уж инфаркт
  • 10 РАДИО ЕЛТО

    66 16 Отговор
    а ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА ГЕРБ разграбват БОЛЯРКА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

    Коментиран от #100

  • 11 РАДИО ЕЛТО

    45 4 Отговор
    а АЛЧО от ЛОВЕЧ
  • 12 Българин

    87 43 Отговор
    БСП създаде мутрите и мафията по руски образец в началото на 90-те години, за да не могат обикновените хора да се ориентират навреме в частния бизнес.Съответно червените да получат контрола над бизнеса както и стана.И до ден днешен най-богатите хора в България са приближени до БСП.Арабаджиев, Банев, Гергов...Самата БСП пък е свързана с ДС, а и двете са свързани с Русия, респективно руската мафия.Не случайно Румен Радев бе издигнат от руския генерал Решетников и не случайно председателя на съвета на президента е бил съветник на Илия Павлов и Георги Илиев.Не случайно първия олигарх в СССР(забележете) е бил генерал от КГБ, който 1988г(забележете) е имал собствена диамантена мина.В общи линии мафията това е БСП и БСП това е мафията.Винаги съм твърдял, че у нас мафията си има държава са пълни бръщолевеници.Точно обратното е, държавата у нас ръководи мафията.Навсякъде в бившите съветски републики след 1989г първо беше овладян репресивния апарат т.е армия, полиция и съд.У нас армия, полиция и съд останаха в ръцете на ДС и БСП.Това ни връща към Румен Радев а в последно време и Шивиков.Как смятате е възможно конституционен съдия да е руски гражданин като конституцията не позволява чужди граждани да заемат такава длъжност?30 години сме били в преход...Ами в преход ще сме.Колко министър председатели от 1989г до сега не са били слуги на БСП или са били българи?Андрей Карлович Луканов или Сергей Дмитриевич Станишев?Нещо за Жан Виденов, за заплатите по $5 и за пенсиите

    Коментиран от #29, #43

  • 13 РАДИО ЕЛТО

    39 5 Отговор
    а ЙОСКО ФОРДА от ГОРНА ОРЯХОВИЦА сводник и сутеньор плащат си и никой не ги пипа
  • 14 Факт

    23 63 Отговор
    Този звучи като:една жена на пазара каза!?Само голи приказки!
  • 15 Терминатор

    31 3 Отговор
    ЛУКАНОВ
  • 16 Република

    72 27 Отговор
    Мутрите ги създадоха е тия червени боклуци от БКП дето сега викат мутри вън и се изживяват с вдигнати юмруци като Че.
  • 17 изгрев

    37 37 Отговор
    Наивно обяснение известно на всички!!!!
    От изказването му се излъчва наивитет !!! Не може за една година в ДАНС да вникнеш в дълбоката държава!!!!

    Коментиран от #24, #25

  • 18 БАРС

    20 30 Отговор
    Той не спомена Сидеров Валери Симеонов Каракачанов значи са чисти да гласуваме за тях как мислите
  • 19 !!!?

    49 24 Отговор
    БКП/бсп са котилото на Мутрите...а другото са подробности от пейзажа с вдигнатия юмрук на Фигуранта !!!?
  • 20 Грую

    39 25 Отговор
    Защо нищо не каза за другарката Нинова. Тя света вода ненапита ли е!?
  • 21 Георги Илиев Митев

    10 13 Отговор
    Пока за Ирина Бокова : Ирина-богинята една за всички времена. Ирина "звездите" си ги нареди други пьк ги разреди. Тя уредите взе да ползва,за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари ,други пьк ги разтовари,за да уреди всичките беди на планетата Земя. Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
  • 22 Пряк участник в процесите

    40 7 Отговор
    98% истина!!!
  • 23 Рошко

    36 8 Отговор
    Доган Луканов Лилов Томов Костов, целия бивш управляващ апарат, които и до днес дърпат конците

    Коментиран от #51

  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 3 Отговор

    До коментар #17 от "изгрев":

    Съгласен съм,но на практика ,ако родителят му е работил в службите ,или е бил от ЗКПЧ-тата ..От такъв източник,иначе е млад за да ги знае и трябва да е бил там,да кажем в школата ,или на мястото..Симеоново и други!
  • 25 чичо

    26 3 Отговор

    До коментар #17 от "изгрев":

    За една година може много.Спомнете си Гоце и Добрев,когато върнаха мандата на П.Стоянов.Нещо което грижливо се крие и от „наши,ваши, техни"и всякакви други е цената която платихме.Най-много,точно по него време,от ДС се внедриха при Михайлова във външно.Там най-лесно се създават търговски лобита обслужващи мутрите.
  • 26 Българина

    30 31 Отговор
    ГАНЬО, ЦАР СИ на свободните съчинения.🤣
    НАПИСАЛИ СТЕ купища глупости.🤣
    МУТРИТЕ се създадоха сами, просто управниците не им пречеха, защото и те се възползваха от тях.
    Славе от "Родина"...говори ли ви нещо?!
    'А'е със здраве, и мирясайте с глупостите си.🤣
  • 27 чичо

    20 7 Отговор
    Аз във ВНВВУ„Г.Бенковски също бях „военно контраразузнаване"-за една седмица.Толкова ми стигна да разбера какъв „разузнавач"искаха да бъда.Слухтиш какво си приказват другите и кодошиш.Ако ,наистина е почнал от там и не е разбрал...
  • 28 Фусидин

    30 8 Отговор
    Проблема на България е олигархията. Мутрите са нейно творение. Помните ли , че БСП предложиха Пеевски за главен прокурор? Не помните ключови събития , което е проблем.

    Коментиран от #30

  • 29 Де Факто

    29 19 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    ГЕРБав, много си смешен и жалък.
    И дума не обелваш за МУТРАТА - ТИКВА, СЛУГА на СИК и бай Миле.
    Кажи нещо за него, бе ГЕРБав ТУЛУП.
  • 30 ПКП

    29 8 Отговор

    До коментар #28 от "Фусидин":

    За шеф на ДАНС го предложи Орешарски.Последните главни прокурори са чеда на ГЕЙберастите.

    Коментиран от #102

  • 31 ужас

    15 20 Отговор
    Този на колко години е, за да ми говори за ДС. Този колко ще ми плати, за да му изчета глупостите до края.
  • 32 Накратичко

    1 1 Отговор
    Племето го е....в г....
  • 33 Георгиев

    48 19 Отговор
    През комунизма мутри нямаше, имаше държава. Държавата след 1989 г изчезна и тогава се появиха мутрите. СДС издигна лозунга "Демонтаж на системата" и го извършиха. Унищожиха службите към МВР, унищожиха армията, промишленоста, селското стопанство.Тая разградена държава се оказа рай за всякакви групировки. И те се появиха.

    Коментиран от #36, #44, #90

  • 34 Марио

    7 7 Отговор
    Този човек явно през деня говори нормално.Всеки петък отива с Чернокапеца пред БНТ и изпада в такава истерия, че ако го види любимката на Ристю Иванов- д-р Гълъбова веднага ще го прибере
  • 35 Бегай

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "РАДИО ЕЛТО":

    Па ти с тоя измислен герой Георги Стоев ... нямало го е на картата приказки от 1001 нощ както в едно интервю На Галев тоя трябва да е живял 200 години за да знае всички тъпотиии

    Коментиран от #42

  • 36 Ннн

    23 26 Отговор

    До коментар #33 от "Георгиев":

    След септември 1944 червената орда разрушава българската държава. Първото което са гласували е да отпадне ценза за учители и полицаи, след това избиват или репресират интелектуалния елит на нацията и силата става предпочитана пред мозъка и най-логичното е да ни управляват мутри, които на запад в най-дпбрия случай щяха да са момчета за всичко! Да се твърди че народната република е била държава е смешно за всички запознати с икономиката. Нашите комунисти поставят рекорди като успяват за 45 год. 3 пъти да фалират (1960; 1977; 1989).
    Но ние българите сме корави хора преживяхме червената чума и вече нищо не може да ни уплаши, дори да се взривят всички аптеки наведнъж пак няма да ни мигне окото запасили сме се и с лекарства и комунистите пак да вземат власта гербаджиите сериозно са се окупирали и няма да е лесно на управниците да съдерат кожата на населението, борбата е за европарите които се очакват в чутовни размери, ама за разлика от комшиите ние толкова се дъним едни други пред европата че може да ни отрежат сериозно!

    Коментиран от #45, #52

  • 37 Кси

    18 12 Отговор
    ДС елементите създадоха мутрите и олигарси, а ДС елементите са червените партийци
  • 38 пламен

    13 5 Отговор
    Мутрите са креатура на службите, използвани за по ефективна борба с престъпниците. Отдавна се знае, че италианската мафия, е като тимуровска команда пред аналозите й, от изтока. Погрешно е обаче да се мисли, че те са истинските престъпници. Напротив, демокрацията осигурява по големи свободи на хората, с което се създават условия, много недобросъвестни елементи да експлоатират тези условия, да се съюзяват и организират с подобни на тях елементи, да обменят между тях си информация и да извършват престъпни деяния от много голям мащаб. Чрез инфилтриране в техните структури, на "мафиоти" създадени от службите, обаче се открива възможност за по ефективна борба с тази, така наречена организирана престъпност, което е в полза на всички нас.
  • 39 хаос

    5 0 Отговор
    това е ясно какво правим
  • 40 Димитър Христов

    12 7 Отговор
    В края на осемдесетте години световните "кукловоди", чрез тайните структури- Масони..., започнаха вербовките на подходящи местни лица, чрез които да се извърши ликвидирането на социалистическата система и слагането на ръка на всички подземни и наземни богатства. В отговор, т.н. здрави сили в ръководствата на КПСС, БКП и ССС, започнаха да инфилтрират свои доверени хора в тайните структури и да подготвят партията за дейността й в новата политическа обстановка на политически плурализъм и "демокрация", включваща и прехвърлянето на собствеността и управлението на стопанските обекти на доверени лица. За да може това да се изпълни безпроблемно, беше блокирана старата правозащитна и праворздавателна система, чрез назначаването на свои кадри в тези структури и чрез приемането на такива правни норми, които да доведат до блокирането на тези институции-/обявяването че престъпленията трябва да се разследват само от следователи...които на практика доведоха до това, че хиляди дела останаха не разследвани и на края ги прекратиха.../ За да не останат с вързани ръце "управляващите" създадоха групировките-МИС, СИГ,ТИМ..., които започнаха да осъществяват всички дейности съвкупно- включително и изпълнението на присъдите..., но се оказа, че това е "изпускането на духа от бутилката" от контрола... Партийните функционери започнаха безогледен рекет над държавните структури, чрез който си попълваха касите и личните сметки. Паралелно с това функциите, които "партията" изпълняваше- к
  • 41 Агент под прикритие

    38 9 Отговор
    Всичко е истина , децата на номенклатурата от бекапето взеха активите на предприятията в свои ръце и народа остана с пръст в уста . Купиха си армия от платени силоваци и се почна дивата експлоатация и капитализъм от еничари и Чорбаджии
  • 42 РАДИО ЕЛТО

    13 4 Отговор

    До коментар #35 от "Бегай":

    Бегай ти бе герб мутрак
  • 43 Българин

    25 9 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Но да не забравяме , че българското ДС точно тогава премина на подчинение на ЦиРейУ ! Така че ,можем да заключим ЦиРейУ създаде мутрите в България !
  • 44 РАДИО ЕЛТО

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "Георгиев":

    така е господин ГЕОРГИЕВ
  • 45 1234

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Ннн":

    Ти живял ли си при комунизма?
  • 46 Реалист

    10 5 Отговор
    Да съобразим все пак , че коментатора е бил в службите единствено при шеф Бойко Борисов . Какво да очакваме да каже ?
  • 47 Валентин Ангелов

    17 6 Отговор
    Миленов , има и друг начин за справяне с този Тумор , използван хиляди години , но най ефективен.Да ги почваме , физическо елиминиране.Всички народи в подобна ситуация се обединяват , създават отряди за противодействие.Ние какво чакаме ????!!!! Такъв Тумор по демократичен път , не се отстранява , трябва да се реже , до кокъл.Докато не се избият , част от тях , това ще продължава , и ще стават все по нагли и безскрупулни.

    Коментиран от #50

  • 48 Хехе

    4 12 Отговор
    Пак ли сте дали думата на този истеричен индивид? Хубаво че ТВ го показаха пред къщата на Борисов, що за стока е. То бива ненормалници, ама чак толкова..
  • 49 Полковник РУМНО

    28 3 Отговор
    Накратко казано, мутрите бяха създадени от номенклатурата, извършила преврата на 10.11.89-та година. Те са елемент от перфектно изградената система по разграждане на социалистическата държава и преобразуване на държавната собственост в частна. Изкуствено бе създадена капиталистическата класа, при строги критерии на подбор на индивидите, днешни и утрешния капиталисти. Тук грешки не се допускат.

    Коментиран от #59

  • 50 Полковник РУМНО

    5 7 Отговор

    До коментар #47 от "Валентин Ангелов":

    Пишеш глупости.
  • 51 Бойко член на БКП за винаги

    17 1 Отговор

    До коментар #23 от "Рошко":

    Остана само Доган ,новият играч ще е Слави Трифонов, Бойко ще се сниши, ако иска да оцелее, няма да им стане играта,младите учили и работили на запад, ще си поискат тяхното, а то е власта и парите, в противен случай ще трябва да заселват чужденци, или български турци от Турция, албанци от Косово и Албания,хора от западните балкани, те също сред време ще си потърсят тяхното, този път с подкрепата на Турция.
  • 52 Полковник РУМНО

    29 9 Отговор

    До коментар #36 от "Ннн":

    Пишеш глупости. МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ няма фалити. Фалираха я номенклатурчиците, купени от Запада, които от 1985 година насам, с действията си умишлено водиха държавата към дъното. Предстоеше конвергенция на социализма в капитализъм, чрез унищожение на държавната икономика. 89-та, така и стана.

    Коментиран от #56, #64

  • 53 Съгласен

    19 4 Отговор
    Cъм cъc cтaтиятa / интeрвютo, нo дoнякъдe. Зaщo ce cпoмeнaвa caмo ВИC? И Бoйкo бил нaй-гoлямaтa мутрa? И Гeшeв? Cмях! Зaщo нe ce cпoмeнaвa CИК? Дoкaзaнo тe ca (били?) мнoгo пo-бeзcкрупулни и кръвoжaдни oт ВИC. Нe видях имeнaтa нa Румeн-Пaшaтa, Мaджo. A Гoцeв, Лукaнoв, Бaй Милe, Димaтa Руcнaкa, Пoли Пaнтeв и прoчиe пoкoйници? Пък дa нe зaбрaвямe и Румeн Пeткoв, кoйтo ce oпитвa дa влeзe в нoвa кoжa.
    Изoбщo, пoглeднeш ли cпиcъкa c пaртии и лиcтaтa c кaндидaтитe виждaш вce cъщoтo. Вeчe 30 и куcур гoдини. Нямa aлтeрнaтивa и нямa кaк дa ce прoмeнят нeщaтa.
  • 54 stan4o

    8 6 Отговор
    Тази статия казва всичко!!!
  • 55 Kiknow

    15 9 Отговор
    Много е тъпо младеж ,който по него време все още и бил на бананова каша или в пукал на лопош да ми казва кое как е било до 89 и началото на псевдо капитализма
  • 56 stan4o

    20 6 Отговор

    До коментар #52 от "Полковник РУМНО":

    Българското производство беше неконкурентно на западното! Проблемът не беше в това, че се приватизираха заводите, а че повечето от тях бяха ликвидирани.В малкото останали заплатите са ниски.

    Коментиран от #61, #65

  • 57 Бах

    19 5 Отговор
    Поздравления за статията на ФАКТИ . Дадена е цялата или почти цялата истина за унищожаването на Българската държава !
  • 58 Втория с Коня

    8 13 Отговор
    Поредния млад изумруд. Защо не посети Банкя и околностите? Кой създаде Мутрите? Кой им наля пари? Все в Банкя живеят и всички ги зна ят кои са. Ч.Ч. и цялата компания. Росене, нищо не си видял и не знаеш. Пишеш догадки колкото да не за спиш.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Антигерб

    17 3 Отговор
    Eдинcтвeният път зa излизaнeтo oт тoзи зaрoбвaщ пoлитикo-oлигaрхичeн мoдeл e oтвaрянeтo нa зaкoнoвa възмoжнocт грaждaнитe дa мoгaт дa учacтвaт във фoрмирaнeтo нa ръкoвoдcтвaтa нa вaжни държaвни oргaни, кaктo и дa имaт възмoжнocттa дa ги oтзoвaвaт, т.e. прeдcрoчнo прeкрaтявaнe нa мaндaтa им.

    Е хубаво ама как ще стане - тези хиени от всички партии няма да променят закона - от новите също никой няма да го направи - нито Мая, нито Христо, нито Слави най малко пък Цецо.

    Та за това народа се оповава на президента - единствено той има желание да промени статуквото но няма достатъчно власт.

    Хубаво че искаш промяна но не казваш как точно да стане тази промяна а вариантите са два:
    - единия са гражданска война с която да изметем цялата тази пасмина но едва ли едни западни "благодетели" ще го допуснат.
    - втория вариант е да изберем някой който не е от статуквото но за сега такива кандидати няма - не ги допускат до избори.

    Иначе си точен кой създаде мутрите но забравяш за помощта на двама американци (Ран и Ът) които създадоха плана за ограбването на България. Забравяш че сегашните мутри имат активната поддръжка на "демократичния" запад (реакцията на ЕНП за протестите против главната мутра) та за това първия вариант с революция няма да мине. Уви ще трябва да търсим "месия" както ти се изказа.
  • 61 Полковник РУМНО

    27 8 Отговор

    До коментар #56 от "stan4o":

    Айд бе! Не пиши глупости! ВПК, който носеше милиарди долари на България,неговата продукция се купувашеу от ЗАПАДА и трети страни като топъл хляб. Нашите оптично електронни военни средства, АК 47 и други оръжия, нямаха конкуренция на световният пазар. В областта на електрониката бяхме конкуренти на САЩ и ЗАПАДА. Мачкахме им носовете на пазара и те го знаеха. Химическата промишленос и прочие заводи на световно ниво. Обстта на фармацията, абе какво съм седнал да обяснявам на неграмотници. Продажници на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #114

  • 62 Полковник РУМНО

    4 7 Отговор

    До коментар #59 от "Шайка":

    Пишеш глупости.
  • 63 waterwet

    15 5 Отговор
    Информацията е "нахвърляна". Тогава не е имало Балка Стар. Тези, които са съпричастни с тази публкация не са били в София по това
    време.
    Банките пирамиди бяха да "усвоят" (откраднат) спестяанията на обикновените хора.
    Най-интелигентното действи на катилите от ДС беше открадването на Пенсионния фонд на държавата.
    Сума съизмерима с външния дълг.
    Всички предприятия бяха нарязани на скрап по най-дебилния и първичен начин от хуманитарни безнравственици, които решиха, че ще живеят от туризъм и представителства на чужди фирми.
    Това са приоритетите, които ни съсипват държавата!

    Коментиран от #68

  • 64 Брендилия

    5 6 Отговор

    До коментар #52 от "Полковник РУМНО":

    Полковнико, през 1975/76 (още не съм била родена) се случват едни събития неполитически в България. Връзка има и СССР. Знаете ли за тях?

    Коментиран от #66

  • 65 Полковник РУМНО

    22 3 Отговор

    До коментар #56 от "stan4o":

    Апропо предприятията, не са приватизирани, а бяха раздадени безплатно по СПИСЪК, предварително изготвен 80-те години. БТК-перлата на България, струваща милиарди долари за една нощ по времето на царя, бе разпределена между няколко цървули, един от които през месец юни 2004-0та, за ЕДНА НОЩ от бедна мишка стана МУЛТИМИЛИОНЕР.
  • 66 Полковник РУМНО

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "Брендилия":

    Какво ви интересува, задайте си въпроса?

    Коментиран от #79

  • 67 Кой създаде мутрите :

    8 3 Отговор
    БКП, т.нар.-то „БСП„ с Луканов начело, те ги създадоха, а Луканков каза по ТВ. - „те са наши момчета„'.....

    Коментиран от #74

  • 68 Полковник РУМНО

    15 1 Отговор

    До коментар #63 от "waterwet":

    Много лъжеш. Никакъв пенсионен фонд нямаше! Пенсиите се даваха от ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ, по отделно перо-ПЕНСИИ.
  • 69 Кое не става со паре

    5 0 Отговор
    Става со много парее...

    Коментиран от #70

  • 70 Енгелс

    10 3 Отговор

    До коментар #69 от "Кое не става со паре":

    Пари и интереси! Това е капитализма!При него морал няма! Всичко се купува и продава. Спасението е само и единствено соцализмас последна фаза комунизма.

    Коментиран от #76, #78

  • 71 Бизнес

    12 0 Отговор
    Ми то е ясно кой създаде в БГ мафията. Я вижте олигарсите дали бизнесите им имат история или от 1989 заграбиха тва дето хората строяха до тогава. Е това е без история бизнес.
  • 72 АНАНИ

    3 1 Отговор
    ДОСТОЕН БЪЛГАРИН А НЕ МИШОК-----
  • 73 Мутрите

    8 6 Отговор
    Ги създаде ДС и някой хора от БКП. Още преди 89 г бяха почнали да теглят кредити и да ги изнасят по сметки.Изразът мутри вън на президента е смешен след като тези който ги създадоха са при него.Разчита се на незнанието на хората, и политическата неграмотност на българина.Колкото до Борисов, отдавна се еманципирал от всякакви влияния.Според автора той е фрагмент на Европейските средства като се вменява ,че ББ ги краде.Да но който ги крадеше му ги спряха като на Станишев например.ББ има огромен брой международни награди за борба именно срещу престъпността.Дали награждават мутри с тях, нека всеки да прецени

    Коментиран от #75

  • 74 Антитрол

    18 0 Отговор

    До коментар #67 от "Кой създаде мутрите :":

    А кой помагаше на Луканов - да си спомняш едни двама американски "съветници" (Ран и Ът) които измислиха плана на прехода за унищожението на икономиката ни и армията ни. Е те използваха бивши комунисти като им обещаха че ще ги направят капиталисти и бизнесмени.

    Дали си спомняш кой най-много надигаше вой че предприятията трябва да се приватизират - новите ни благодетели отвъд океана и даже хвалеха приватизатора Костов за "успехите му".

    Единствения ни премиер който не беше от мутрите беше Жан Виденов и "благодетелите" ни от запад го унищожиха - не той а те докараха така наречената "Виденова зима". На своите слуги даваха заеми а Виденов го отрязаха и трябваше да връща и на предните. Същото сега правят и с банкянската мутра - дават му заеми да може да поддържа диктатурата си.

    Та мутрите ги създадоха новите ни господари отвъд океана - е използваха местните комунисти за целта но те обичат да казват - и този е кучи син но е наш кучи син.
  • 75 Полковник РУМНО

    10 7 Отговор

    До коментар #73 от "Мутрите":

    Пишете глупости. Мутрите не са продукт на ДС, както куцо и сакато дрънка тия простотии по форумите , плямпа манипулативно по СМИ и т.н. Мутрите са продукт на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП крила се дълги години в нейните редици. ДС като силова служба е инструмент на държавата. Така като ФБР е спец.служба, силов инструмент на държавата САЩ. МОСАД на Израел, МИ-5 на Великобритания и т.н. Аман от неграмотност и глупави калинки разбиращи от всичко.
  • 76 Не съм съгласен

    3 4 Отговор

    До коментар #70 от "Енгелс":

    Всичко зависи от морала на човека.

    Коментиран от #81

  • 77 12347

    10 7 Отговор
    Най важно е комунягите да се държат далеч от властта.Че ако дойдат Нинова,Манолова,Иванов и сие,жална ни майка.

    Коментиран от #91

  • 78 Социализъма

    5 8 Отговор

    До коментар #70 от "Енгелс":

    Се разпадна.Сега ще въведат дигитален комунизъм и ще ви се сбъднат мокрите сънища.Това ще е тоталната дегенерация на човешкия род.Но хората си го заслужават,щом бленуват социализъм.

    Коментиран от #80

  • 79 Брендилия

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Полковник РУМНО":

    Свързано е с някакъв научен експеримент проведен в 3 града тук. Материалите са засекретени. Свързано е с ЕСГРАОН. Имам чувството, че това е нещо, което движи друго нещо-нас хората. Не бива да ми отговаряте тук, ако знаете
  • 80 Енгелс

    6 2 Отговор

    До коментар #78 от "Социализъма":

    Аааа...., какъв е тоя дигитален комунизъм, я ни го обясни? Бе ти, кат нищо може да задминеш Маркс.

    Коментиран от #82, #103

  • 81 Енгелс

    9 2 Отговор

    До коментар #76 от "Не съм съгласен":

    Ама тук няма никакво значение, субективното мнение. Бъди си морален, окей. Но самата политическа система, в която живееш наречена капитализъм, няма морал. Тя е дълбоко антагонистична. Всичко се купува и продава.

    Коментиран от #83

  • 82 Ще ти обясня

    5 6 Отговор

    До коментар #80 от "Енгелс":

    Ще седиш безработен в къщи с базов доход и няма да правиш нищо,както и всички около теб.Те такъв,зомби на комунизма.Тогава ще са равни всички и ще си спокоен,че не само ти си на дъното.

    Коментиран от #85, #87

  • 83 Брато

    4 4 Отговор

    До коментар #81 от "Енгелс":

    Прости са ти разсъжденията и хлавното е,че не са твои,а повтаряш мантри като папагал.Нямам време за теб,развивай се и чети повече.Започни от Хъксли и Оруел.

    Коментиран от #86

  • 84 Пак си чешат езиците! !тези същите

    21 2 Отговор
    който ограбиха България преди 31 години. .са на власт сега и дължат парите. .!!!И пак ще се кандидатират да влязат в правителството. .трябваше да ги избесят преди 31 години. .нямаше да има мутри. .ограбване и разрушаване на България! !
  • 85 Енгелс

    5 3 Отговор

    До коментар #82 от "Ще ти обясня":

    Пишеш глупости. Не си запознат с ДИАЛЕКТИКАТА и затова всички правите свободни съчинения.
  • 86 Енгелс

    8 7 Отговор

    До коментар #83 от "Брато":

    Брато, Маркс е един, няма друг като него. Каквото е писал, то става и ще стане.2 крачки назад 1една напред и така до пълна победа на КОМУНИЗМА, КРАЙНИЯТ СТАДИЙ НА ЧОВЕШКОТО РАЗВИТИЕ.

    Коментиран от #97

  • 87 Енгелс

    14 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ще ти обясня":

    Апропо няма нужда от обяснение. С просто око се вижда. Едни повръщат от изобилие постигнато с експлоатация над масите, а други: - милионите роби на труда се борят за оцеляване. Много справедливо , няма що.
  • 88 jhvvv

    6 7 Отговор
    Живков кой друг самият той активист на БКП бандит истината е това

    Коментиран от #89

  • 89 Полковник РУМНО

    6 6 Отговор

    До коментар #88 от "jhvvv":

    Написал си голяма глупост. Не Живков, а определено ти самият ми намирисваш на бандит.
  • 90 яяохох

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Георгиев":

    Много правилно,покрай реваншисткото умопомрачение да разградят системата,уж демократите съсипаха държавността.Примери безброй,като се почне с напълно излишното взривяване на мавзолея,който можеше да има много практично приложение,друга проява на глупорията на новите дерибеи беше разсекретяването на агенти,работили в полза на държавата ,сещате ли се едни румънци зящо сега са по-богати от нас,просто Секуритате дълги години остана да действа,затова при тях нямаше тези бандитски групировки,ограбили България заедно с политиците ни
  • 91 Антигерб

    15 3 Отговор

    До коментар #77 от "12347":

    Съгласен съм че комунягите трябва да са далече от властта но такива заблудени като теб виждат комунягите единствено в БСП а те при герб и дпс са много повече а мутрете са 100% там.
  • 92 Jon НОЩНИЯ

    2 6 Отговор
    МНОГО СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАК АТИЛА Е СТАНАЛ ИМПЕРАТОР НА ЗЕМЯТА ВЪПРЕКИ ЧЕ ТОВА Е БИЛО ЗА КРАТКО НО СЪС СЕРИОЗНИ ПОУКИ ЗА БЪДЕЩЕТО. ДОШЛО Е ВРЕМЕ ДА БЪДЕ РАЗКРИТА ТЕХНОЛОГИЯТА ДРЕВНО-БЪЛГАРСКА КОСМИЧЕСКА ТЕХНОЛОГИЯ КОЯТО ЕДНА ШЕПА ХОРА ПОЗНАВАМЕ И ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА ЗА ДА БЪДЕ УЗАПТЕНА И УНИЩОЖЕНА ГЛУПОСТА ,ПРОСТАЩИНАТА, БОЛНИТЕ МЕРАЦИ И БОГО ХУЛСТВОТО ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНО ЗАВИНАГИ БЪДЕТЕ СИГУРНИ !!!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!!

    Коментиран от #117

  • 93 Любопитен

    6 1 Отговор
    ми като си толкова компетентен, кажи как АТИЛА е станал ИМПЕРАТОР. Що спря до тук? Май си забравил да си вземеш хапчетата. Вземи ги.
  • 94 Благодаря г-н Миленов

    10 1 Отговор
    Не чух и видях някой да Ви благодари за смелостта да разкажете на хората каква е причината да живеят в най бедната държава в ЕС. Затова аз Ви казвам БЛАГОДАРЯ. Само да добавя, че разказа Ви е изцяло полицейски, като очаквах да добавите и малко информация от разузнаването и контраразузнаването по отношение на навлизането на чуждите служби и подкрепата която дават на едни или други участници в спомените процеси и как допълнително като паразит източват жизнено важни ресурси и контролират трансграничните парични потоци. За съжаление не вярвам, че вкарването на гражданска инициатива в каквито и да е процеси ще е демократичната панацея за нашите ширини поне още две десетилетия. Все пак съм съгласен, че това рано или късно трябва да се случи, но въпросните мутри ще използват целия си ресурс, за да възпират този процес на изграждане на общност, която си е самодостатъчна, не е зависима и не обслужва основно тях.
  • 95 Въпрос

    5 0 Отговор
    И от тук нататък какво следва?
  • 96 Некъпан

    6 2 Отговор
    Ура, откриха топлата вода!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Съд и

    7 5 Отговор
    Затвор за всички комунисти-социалисти и корумпирани ченгета само тогава ще има оправия!
  • 99 Наблюдател

    5 5 Отговор
    Много приказки. 🤔 Но от 30+ години живеем в американо-турско управление. Дори агента от статията пада до там, че прави реклама на турските вафли. Те били мечтата на българина ! 🤣 След 30+ години как да ви повярваме, че БКП са ви виновни ? 🤔 Като мутрите се появиха при щатско-турското управление, защо търсите други виновници ?
  • 100 соларис

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "РАДИО ЕЛТО":

    Недей писа простотии.Деси танева никога нее била и няма да бъде шеф на"мелинвест холдинг".камоли да ограбва болярка.това чее министър не я прави вечна,нито недосегаема,ако ще да е партия марс!шеф на мелинфест винаги си е, и ще си бъде инж.вълев.бивш мой и неин шеф.недеи писа неща които не са ти ясни!
  • 101 Още

    2 8 Отговор
    едно пишлеме изровихте от боклука. Милиционер от11г. и знае, каквое било 70-те. В мутренските години, нито веднъж не съм чувал името на Бойко Борисов . Чувам го, че бил, от половин година от мутрата "черпака" и слугата му "фатмака".
    Това влиза ли в широкия спектър от мнения?
  • 102 пкп

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "ПКП":

    "пълен курвенски путак", делян го предложиха димитриевич и доганович. мая костинбродска само го издриска от трибуната.
  • 103 Прави се

    0 7 Отговор

    До коментар #80 от "Енгелс":

    в китай в момента, дигиталния комунизъм. Като не си чувАл, недей да се изтръскваш по клавиатурата.

    Коментиран от #104

  • 104 Енгелс

    8 2 Отговор

    До коментар #103 от "Прави се":

    Спри да пишеш глупости. 1.Китай не строи комунизъм. Тя не е социалистическа , още по малко комунистическа държава. Китай е също капиталистическа държава,поради факта че има частна собственост;2. При социализма/ комунизма/НЯМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Аман от неграмотни хора.

    Коментиран от #106

  • 105 ФАКТ

    5 5 Отговор
    ОТГОВОРА Е ЕЛЕМЕНТАРЕН..И НЯМА НИЩО ЗА ОБСЪЖДАНЕ...РУСИЯ СЪЗДАДЕ КОМУНИЗМА..КОМУНИЗМА СЪЗДАДЕ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ..ЗА ДА МОЖЕ ТЕХНИТЕ АГЕНТИ ДА СИ НИ УПРАВЛЯВАТ И ДО СЕГА....ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ В БЪЛГАРИЯ СА КОМУНИСТИ..СЪЗДАДЕНИ ОТ РУСНАЦИТЕ..АХМЕД ДОГАН ,,РУМЕН ПЕТКОВ,БОРИСОВ...И Т.Н...СА ДЕЛО НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ В ЧАСТНОСТ РУСИЯ..ЗАТОВА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМ НАПРАВИ НИЩО....ЗАЩОТО 5-6 ЧОВЕКА ИМЕННО ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА..ТАКА НЕ ВИЖДАМ ТОЯ КАКВО СЕ Е ОБЯСНЯВАЛ ТОЛКОВА..ЧЕ Е ИЗПИСАНО 2 ЛИСТА ПО ТЕМАТА..КАТО ОТГОВОРА МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРЕ В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ.....ТАКА ЧЕ СПЕТЕ СПОКОЙНО..РУСИЯ НИ УПРАВЛЯВА ОЩЕ ОТ КАКТО СА НИ ОТ КАКТО СМЕ СИ СМЕНИЛИ ВЛАДЕТЕЛЯ ОТ ТУРСКО ВЛАДИЧЕСТВО НА РУСКО ВЛАДИЧЕСТВО...СЕГА ЧЕ НЯКОИ ДЕЧИЦА МУ КАЗВАТ "ОСВОБОЖДЕНИЕ",,,Е ПРОСТО ЗАЩОТО ОЩЕ ОТ ДЕЦА ИМ СЕ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ С РУСКА ИСТОРИЯ КОЯТО УЧИМ....ЧЕ ДОРИ НЕ НИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СИ НАПИШЕМ НАША ТАКАВА..АЙДЕ СЕГА ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ СПОРИТЕ...АЗ САМО ВИ НАПИСАХ ФАКТИТЕ..

    Коментиран от #110

  • 106 Не си

    5 6 Отговор

    До коментар #104 от "Енгелс":

    наясно. В китай за да си капиталист, трябва да си член на ККП. Т.е. , за да си капиталист трябва да си комунист. Това е пълен абсурд. За останалите 99% има вече денонощно наблюдение със западните технологии, които произвеждат или копират. Оруел 84-та вече е факт.
    енгелс защо не отидеш там и да кажеш виц за техния Бойко и да видиш, какво ще стане.

    Коментиран от #108

  • 107 ББПП

    2 4 Отговор
    Пълни глупости! Този не вижда по-далеч от носа си. Нещата надхвърлят границите на тази територия и само мал0умник, изпратен да майва раята води "разказа" в една посока.
  • 108 Енгелс

    3 5 Отговор

    До коментар #106 от "Не си":

    Казах ти, че пишеш глупости и весело става, с тия простотии, с които си замърсил форума. Дори ти дадох плюс че. 1.Обясних, че няма никаква ККП, тъй като Китай е също капиталистическа държава. Разрешена е частната собственост. Няма как там да има комунисти, щом са и капиталисти. Оплел си се като пиле в кълчища.

    Коментиран от #119

  • 109 Ооо

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Истинска демокрация и пазарна икономика няма и никъде по светът вече .В България не се появи изобщо а по света изчезна . Глобализацията = на българската Мутризация . България прескочи първият капитализъм от Запад и е в глобалния =Демократичната Глобална Мафия
  • 110 Полковник РУМНО

    7 3 Отговор

    До коментар #105 от "ФАКТ":

    Пишеш глупости. 1.Никога досега в никоя държава по света, не е строен комунизъм. Имаше социализъм 1917-1990 г., но не и комунизъм. 2. ДС беше силов апарат на соц.България, КГБ на СССР., ФБР на САЩ, МИ-5 на Англия, МОСАД на Израел и т.н. 3. Всяка държава има органи за сигурност. Аман от науки хора.
  • 111 Кой68

    3 1 Отговор
    И тоя капацитет и р@збирач като оня със лицевите опори от НСО..Им@м чувството че тия са вършели всичко друго но не и това з@ което са били в тия служби
    ...
  • 112 Чети Народе,чети и отрезнявай!

    4 1 Отговор
    Така се управлява прост народ,с измама и рекет!А всичко е толкова просто когато смачкаш на змията главата когато е мънишинка и слабичка.Сега големите анаконди са се скрили в усойните си замъци-дупки,но важното е ,че се знаят къде са?Народът е мачкал змейове с три,пет,седем глави,та едни тлъсти кобри и пепелянки ли ще го уплашат?Видов ден е близо,усеща се напрежение във въздуха.Не може и милиардите от Европа да продължат да изчезват в джобовете на всички кандидати за партийният дом,стари и нови ГЬОНСУРАТИ ....Цецовци,Майща,Дългучи чалгаджии,тикви,кратуни,ПКП,аптекари с присъди,татари Балеви,шкембе Била,Доган сарай,свинарника Берлин ,Домуз бей,свинаря Гергов,агент Гоце,мавъра Костов,Симеон лъжеца и баш предателя и още хиляди еничари чакащи да си получат торбите и куфарите с плячка...
  • 113 Yvan Svet

    1 1 Отговор
    Прости хорица сте службогонците и нарочно имитирате съпротива срещу себеподобните ви!!!
  • 114 Луди всякакви

    8 8 Отговор

    До коментар #61 от "Полковник РУМНО":

    Никакъв конкурент на Запада не сме били, особено пък в електрониката! Креташе тук някакво нарушаващо ембаргото производство с вносна елементна база и огромен процент дефектна продукция. И във военното производство беше така- знам го от инженери във военни заводи. Как ще сме били водещи в каквото и да е, след като нямаме ни една водеща технология? - всичко бездарно изкопирано или на ишлеме? Защо лъжете хора, които вместо да учат и се развиват , си губят времето за въздишки по ЛЪЖЛИВИЯ образ на соца, който им рисувате и се надяват на някакво негово възкресение!

    Коментиран от #115, #118

  • 115 прав е росен

    4 2 Отговор

    До коментар #114 от "Луди всякакви":

    аланкоолу,не си ли чувал за компютрите "правец", дзу стара загора /компакт дисковете/, всичко е заслуга на техническото ни разузнаване,за което отговаряхме ние във варшавския договор,имаме "кражби" в селското стопанство,медицината,фармацевтиката и др области
  • 116 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    1 0 Отговор
    чий син е замесник на фандъкова!?
  • 117 nik.a

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Jon НОЩНИЯ":

    научи се да пишеш грамотно и после обяснявай за тайни космически технологии,че то инак освен да се посмеем др., ... ;)
  • 118 Полковник РУМНО

    4 2 Отговор

    До коментар #114 от "Луди всякакви":

    Говориш с езика на реститутките, които като чуете социализъм пощръклявате и полудявате
  • 119 Си Дзинпин

    0 3 Отговор

    До коментар #108 от "Енгелс":

    от 2012 е ген. сек. на ККП. От 2013 е председател на КНР. Кой пише смешки?

    Коментиран от #120

  • 120 Енгелс

    5 1 Отговор

    До коментар #119 от "Си Дзинпин":

    Не от значение какъв се е писал Си Дзипин. Важни са устройството и принципите на функциониране на социалистическата/комунистическата/ държава. Вече писах, сложете си очила. В Китай е разрешена ЧАСТНАТА собственост, което е белег на капитализма. Отново ще повторя и го запомнете: При социалистическата държава НЯМА частна собственост. Тоест Китай също гради капитализъм. Прочетете трудовете на Маркс, най вече " Капиталът" , където е добре обяснено всичко. Аман от калинки.
  • 121 1944

    2 0 Отговор
    и тоя стана партизанин на десети септември

    Коментиран от #122

  • 122 1989

    3 1 Отговор

    До коментар #121 от "1944":

    Партизанин е от 10 ноември 1989г.
  • 123 Реалист

    1 4 Отговор
    Като чета коментарите/ подобни на тези от полковни ГУМНО/ все повече у мен се затвърждава убеждението, че този народ промяна НЯМА ДА ИМА СКОРО!

    Коментиран от #124

  • 124 Наблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "Реалист":

    Няма изненада във виждането ви, ако отчетем обстоятелството, че мозъкът ви е реститутски. Той е така промит, буквално полиран, че е невъзможно реално да видите промените в Народа и държавата.
  • 125 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    ИМА ВСЕНАРОДНА МУТРИЗАЦИЯ .КАКВО СИ АКО 30 ГОДИНИ ГЛЕДАШ ЕДИН АБСУРДЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ФАРС , И С МЪЛЧАНИЕ , ДЕЙСТВИЯ , БЕЗДЕЙСТВИЯ, ПРИЕМАШ АБСУРДА ДА СЕ НАЛОЖИ ДО СТЕПЕН , ДА ОБЕЗЛИЧИ ВСИЧКО ЧОВЕШКО .

    Коментиран от #126, #127, #128

  • 126 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #125 от "аз съм Веска":

    Незнам дали сте Веска или Радка Пирадка, но със сигурност знам, че най човешкият строй СОЦИАЛИЗМА, 89-та година с "ентусиазъм" го ликвидирахте. На ви сега капитализъм. Този страй наистина обезличава всичко човешка. Ееее, поне Веске имате банани в изобилие нали?
  • 127 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #125 от "аз съм Веска":

    ПОПРАВКА: Нeзнaм дaли cтe Вecкa, или Рaдкa Пирaдкa, нo cъc cигурнocт знaм, чe нaй чoвeшкият cтрoй COЦИAЛИЗМA, 89-тa гoдинa c "eнтуcиaзъм" гo ликвидирaхтe. Нa ви ceгa кaпитaлизъм. Тoзи cтрой нaиcтинa oбeзличaвa вcичкo чoвeшко. Eeee, пoнe Вecкe имaтe бaнaни в изoбилиe, нaли?
  • 128 Баба Гицка

    3 0 Отговор

    До коментар #125 от "аз съм Веска":

    Така наречените мутри само бяха елемент от пейзажа на политическият фарс по ограбването на България. Всъщност грабежа на народната собственос,който бе много добре организиран и имаше за задача, едни хора/ ПО СПИСЪЧНИ/ поголовно да забогатеят, за сметка на други хора ,които ще обеднеят. Така и стана.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.