Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 19:33 16 692 283

Дойде време комунистите да замълчат! Ген. Христо Луков не е нацист и антисемит

  • ген. христо луков-
  • луковмарш-
  • софийски градски съд

Софийски градски съд бе категоричен, че няма доказателства за това, че ген. Христо Луков е бил нацист и антисемит. Следователно - той не е такъв, докато друга, по-висока инстанция или някой друг не докаже противното с неоспорими факти

Дойде време комунистите да замълчат! Ген. Христо Луков не е нацист и антисемит - 1
Ген. Христо Луков, колаж: chronicle.bg,
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българският съд нееднократно е доказвал, че e една от малкото институции, която работи добре, работи в полза на обществото и отделния гражданин, работи в полза на истината и за това се ползва с доверието на висок % от българските граждани.

Е, доказа го още веднъж, и то вършейки работата на историците, които години наред някак си изкарват алтернативни едни на други исторически твърдения за личността на ген. Христо Луков. Софийски градски съд бе категоричен, че няма доказателства за това, че ген. Христо Луков е бил нацист и антисемит. Следователно - той не е такъв, докато друга, по-висока инстанция или някой друг не докаже противното с неоспорими факти.

Новината e добра за всички български патриоти и антикомунисти, силно презиращи антибългарите комунисти и техните дългогодишни лъжи по адрес на ген. Христо Луков. Той безспорно е жертва на чудовищен комунистически тероризъм, извършен от национални предатели, поставили се в услуга на винаги враждебната на България Русия - тогава СССР. Както и абсолютен българофил и никакъв фоб, както и силен министър на войната в монархическия ни период.

По много сходен с пропагандата срещу ген. Луков начин историци и журналисти комуняги в годините опитваха да очернят и емблемата на българския антикомунизъм - Илия Минев. Също легионер като ген. Луков. И на лежалия 33 години по комунистическите концлагери герой се опитваха да лепнат етикетите "нацист и антисемит". И, разбира се, както в случая с един от най-успешните министри на войната - без никакви факти. Само пропаганда, изпълнена с лъжи.

Има обаче е едно голямо НО. Събитието Луковмарш в очите на много демократи антикомунисти си остава крайно спорно, защото с просто око се вижда профилът на хората, които го провеждат. Поради това и е време същите - демократите антикомунисти, да помислим по какъв различен начин да почитаме всяка година жертвата на комунистическия тероризъм ген. Христо Луков.

А това, че прокуратурата не е успяла да докаже нищо нередно в същността на Луковмарш и организиращата го "Български национален съюз - Еделвайс", си е неин проблем, който от своя страна е поредното доказателство, че е необходима дълбока реформа в прокуратурата. Това дело - за прекратяване регистрацията на ''БНС - Еделвайс", е показателно за ниското качество на юридическа експертност на прокуратурата в сегашния ѝ състав.

Идва моментът да споменем и двойните стандарти. А именно: прокуратурата се занимава с "Български национален съюз - Еделвайс" и иска да преустанови съществуването му, но не и с БСП - като наследница на БКП, обявена със закон за престъпна, и със Съюза на комунистите в България на същия принцип, тъй като комунистическата идеология, респективно и режимът, са обявени за престъпни със закон, приет през 2000 г. благодарение на мнозинството на ОДС. Спокойно може да се самосезира по тази публикация, ако досега някак си не е знаела за този закон и съществуването на посочените два субекта, които вероятно не са единствените в противовес с въпросния закон.

И финално е необходимо да се спомене и друг двоен стандарт, граничещ с лицемерие. Западните посолства изпитват непреодолима трудност и чувство за съобразяване с нашите вътрешни работи, когато става въпрос за корупцията на шайката, управляваща България, но когато иде реч за иначе наистина доста спорния Луковмарш те нямат никакъв проблем да пишат позиции и в случая да хвалят дълбоко корумпираните и некадърни български власти.

Дами и господа, наши партньори, ако искате да съхраните уважението на малкото останали българи, вярващи в евроатланическите ценности, бъдете на наша страна, не се прегръщайте с престъпници и най-вече загърбете двойните стандарти.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 151 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Живков

    111 103 Отговор
    Още наркомани и проститутки и болести ви трябват на вас че акъла ви не идва..!

    Коментиран от #120, #275

  • 2 хахахахаха

    167 56 Отговор
    тия какво ли ненаправиха да забранят пустия му луков марш защо ли изпитват такъв неистов страх от последователите
  • 3 Софиянец

    209 103 Отговор
    Убит е и той и царя, защото са стояли на пътя на Сталин да окупира България. Единствени те са можели да мотивират армията. Бил е в запас, без охрана и е застрелян пред очите на децата си. Имал е план за излизане на държавата от оста, също така е бил против присъединяването към пакта с Германия. Никога не е бил антисемит, това са антифашистки бози. Също така за кратко около една година е бил начело на легионите, помолен е бил с цел да обедини две от крилата. Легионерите също никога не са били фашистка организация, отново пропаганда е това. Чисто българска националистическа с цел и идеал обединението на България.

    Коментиран от #37, #126, #232

  • 4 Активист на БКП

    194 78 Отговор
    Генерал Луков е български герой от войните !!! Гавра с паметта му е да се отнасят така с него ! И след като не е фашист и антисемит ,защо кметът на София Фандъкова забрани да се отбележи годишнината от разстрела му осъществен от кървавата БКП???

    Коментиран от #152, #269

  • 5 no name no face no number

    54 88 Отговор
    Ей стига сте плюли по комунистите, винаги съм подкрепял и защитавал Луков марш. Нищо ,че съм фен на комунистическата идея.
  • 6 NIKOLAJ

    130 82 Отговор
    ДОЛУ КОМУНИЗМА, 45г. + 31г. СТИГАТ!

    БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!

    Коментиран от #52

  • 7 Факт

    121 57 Отговор
    Тия дето са срещу Луков , си знаят че са п-ки и на негово място биха напълнили гащите когато е защитил Кюстендил, и щяха да избягат с 200 затова го мразят ..

    Коментиран от #133

  • 8 Обратно!

    85 168 Отговор
    Абсолютен нацист и антисемит.И по-глупав от ботушите си,затова Черните Ангели го гръмнаха като на майтап.Фуражка и политика не се съчетават..

    Коментиран от #103

  • 9 хдфхдфхгфдх

    92 161 Отговор
    Луков е фашист, виждал се е като български Хитлер.
  • 10 даама не

    94 145 Отговор
    Христо Луков е бил отявлен фашист. Член на българска легия.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БКП

    76 134 Отговор
    Не само, че е бил нацист, но е бил и крадлив нацист.
  • 13 Behemoth

    83 99 Отговор
    Очилат глупак .....той ако не беше фашист нямаше да го убият бе ....остави съвременниците да имат по ясна представа кой кой е от един промит соросоиди...

    Коментиран от #17, #57

  • 14 Фаро

    57 11 Отговор
    Къде има живи комунистиве?Пишете като при тестовете и ваксините едно към гьотере
  • 15 Дрън , дрън , дрън

    50 8 Отговор

    До коментар #10 от "даама не":

    Доказателства и факти трябват , а не дрънканици ....
  • 16 Бесен Язовец

    63 76 Отговор
    Абс фашист 1000% никой съд не може да реабилитира фашизма и променя историческите факти !

    Коментиран от #168

  • 17 Ти като си бегемот

    29 14 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Що не си в зоопарка ?
  • 18 Ген Лукчо

    55 64 Отговор
    АБСОЛЮТЕН ФАШИСТ СЪМ, ПРЪВ ПРИЯТЕЛ С ХАЙНРИХ ХИМЛЕР НАЦИСТА ЯЛ СЪМ И СЪМ ПИЛ С НЕГО НА ЕДНА МАСА И СЪМ ОБСЪЖДАЛ ДЕПОРТИРАМЕТО НА ЕВРЕИ ЗА АУШВИЦ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ!
  • 19 Ако

    80 25 Отговор
    Луков беше жив сегашните окупирали парламента щяха да висят по дърветата.Тук комунизъм и фашизъм се използват за заблуда

    Коментиран от #26, #171

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БНС "педелвайс"

    21 18 Отговор
    Като ни дерегистрират ще се регистрираме отново с новото име

    Коментиран от #29

  • 22 Бай вую

    73 32 Отговор
    Един истински мъж и родолюбец, не е като днешните джендъри продажни
  • 23 Не бе, не...

    51 49 Отговор
    За антисемитизъм при ген.Луков наистина няма документално потвърдени факти, но да отричаш очевидния нацизъм на БНС - Еделвайс е смешно.
    Нужно е само да погледнете униформата и е достатъчно, да не говорим, че има достатъчно много доказателства за терор и дори убийства на хора с леви убеждения.
    Колкото до олизването на гьζα на САЩ и обявяването на комунизма за престъпен , няма какво да го обсъждаме...имаше ли процес, като Нюрнбергския за комунизма - нямаше, а всяко колониално правителство под натиска на САщ прие такъв декларативен Закон.Аз ако бях на мястото на БСП при идване на власт , а и е опозиция първата ми задача щеше да е отмяната на този отвратителен и несправедлив, и лъжлив "закон".

    Коментиран от #86

  • 24 КОНТРАТА

    49 64 Отговор
    Очилата гаргоХристо Луков е фашист и като такъв е ликвидиран от дъпротивата фашист и то доказан с оцапани с кръв ръце!

    Коментиран от #100

  • 25 ястребинче

    51 42 Отговор
    с терористи-комунисти не се преговаря,ИЗБИВАТ СЕ

    Коментиран от #44

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 питам

    25 42 Отговор
    Като не е бил фашист, значи е бил комунист. Така ли. По това време е имало само комунисти и фашисти.

    Коментиран от #146

  • 28 Кюстендил

    75 38 Отговор
    Съда се произнася според документите в делата, Ген. Луков е нацинален герой на Б-я, защитил сам един окръжен град. Не знам дали има подобен случай в друга страна по света. Бил е съдружник с известни български евреи, пише го в търговските регистри. Болшевиките на Сталин го убиха, защото деиствително е имал авторитет, като на Иван Вазов. Те и царя убиха, защото беше казал, че докато е цар българска майка няма да сложи черна забрадка, защото синът и е убит във война.

    Коментиран от #35

  • 29 Ами в интерес

    14 20 Отговор

    До коментар #21 от "БНС "педелвайс"":

    Ами както и да се пререгистрирате от гУβно , торта е става.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Фашиста Лукчо

    23 46 Отговор
    Квичайх и се молиха да не ме застрелят патриотите от съпротивата, но не ме чуха!
  • 32 Червените боклуци

    67 36 Отговор
    да замълчат завинаги наричаха всеки българин и патриот фашист унищожиха един велик народ никога повече комунизъм никога повече червени боклуци на власт

    Коментиран от #40, #88, #108

  • 33 Лукова глава

    18 25 Отговор
    Имал два ботуша,два пагона и фуражка под налягане - що е бил без охрана,къде си е мислил че се намира,в Третият Райх ли? Абе романтик с навуща,иначе е воювал като лъв през трите войни..Чест и слава..
  • 34 ЛГТБ,, ЕДЕЛВАЙС"

    25 16 Отговор
    Христо Луков е наш човек
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Борис

    63 22 Отговор
    Този генерал и бивш министър на войната е пазел бългаските градове от сърби сам с овчари и земеделци който са му подавали гюлета а той е стрелял на 4 уръдия по тях и ги е отблъснал на другия ден генерал от сърбия умрял от яд като разбрал че е бил сам и не е вярвал че сам ги е отблъснал на другия ден с ниойският договор си запазваме доста градове ако не е бил той там сега да е сърбия така че самиси помислете какъв човек е той

    Коментиран от #96

  • 37 Хаджи Хаджи Българин

    42 26 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    " Български национален съюз - Еделвайс"! Знаеш ли българино, какво се крие зад Еделвайса? Елитни - високопланински - подбрани подразделения, които са се ползвали с изключително голямо внимание и симпатия н чичко Адолф! Прочети във Укипедия! Но това, че са избрали образа , на този национален герой за прикритие, е част от стратегията! По същата логика, цар Борис 3, подписал пакта с Германия, или неговият син Симеончо Сакскобурготски и дядо му - Княз Фердинант, са виновни, за две национални катастрофи! При Фердинант , България губи 1/3 от нейната територия! А щетите, нанесени от 800 дена " оправяне" днес са ясни!

    Коментиран от #71

  • 38 по скоро

    53 4 Отговор
    По скоро трябва да се забрани парада на дъгата.
    Това го няма написано в библията - значи небогоугодно е

    Коментиран от #41

  • 39 МАСОВА

    20 38 Отговор
    ВАКСИНАЦИЯ НА ЛУКОВИТЕ ГЛАВИ!!!
  • 40 КОНТРАТА

    36 51 Отговор

    До коментар #32 от "Червените боклуци":

    ФАШИСТИТЕ СИ ГО ПОЛУЧИХТЕ НА 9 СЕПТЕМВРИ. УБИВАХТЕ ХОРА ОТ СЪПРОТИВАТА И СИ МИСЛИХА, ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ НЕЩО СЕ ОБЪРКАХА И ВИЕ СЕ БЪРКАТЕ ФАШИСКИ НАДЛЕДНИЦИ!!! В БЪЛГАРИЯ Е ИМСЛО ФАШИСТИ И ЗАТОВА СЪЮЗНИЦИТЕ Я БОМБАРДИРАТ И ПО КЪСНО ВЛИЗА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ!!!

    Коментиран от #50, #93

  • 41 А каква е разликата

    16 16 Отговор

    До коментар #38 от "по скоро":

    Между двата парада, като участниците педелвайси са едни и същи и само униформите са различни-зимна и лятна?
  • 42 Idiotas

    22 16 Отговор
    Признайте си , че сте нацисти и не се крийте зад липсата на твърди доказателства , а като имате идеология я защивайте.

    Коментиран от #112

  • 43 Отряд,, Чавдар "

    17 11 Отговор
    Е талува като този Пешо нацистите щяха да го пратят в лагер за ликвидиране защото такива, недъгави с очила и плешиви са били излишни на немците!
  • 44 Нали

    34 29 Отговор

    До коментар #25 от "ястребинче":

    Пък после , грухтите защо бойните групи на БКП са ви осъждали на смърт и са ви гърмели по улиците.
    Разгеле, че си се кръстил "ястребинче". Я кажи бе, умнико, случайно в историята да е известно комунистите да са убивали деца, така , както са го правили палачите на Н.В.Цар Борис III-ти, например в Ястребино най-малкия Стойне е бил на 7 години, той дали е бил комунист ,как мислиш ?
    Марширувайте си, никой не ви пречи, още повече, че Луков , макар и фашист, има дела, за които трябва да бъде почитан, но проблема е, че маршът е не в чест на военните му заслуги, а заради про фашистките му уклони.
    Марширувайте си значи, но не наглейте и не си мислете да тероризирате хората, че бойни групи пак ще се намерят.

    Коментиран от #201

  • 45 element 05

    39 8 Отговор
    Иван Буруджиев /баща на видната комустка и герберка Татяна Боруджиена/ и Виолета Якова убиват /застрелват/ ген.Луков на 13.02.1943г. А сега нека излезе Татяна Боруджиева да бълва че Ген Луков е фашист и че Бойко е велик.ДОЛУ ГЕРП!!!

    Коментиран от #47

  • 46 Професора

    26 29 Отговор
    Не е нужно дори да се води дискусия дали е бил фашист има и немски архиви и там пише, че е бил сподвижник саратник на нацистите от Германия. Абсолютно без значени е мнението на някой съдийски състав, те не са компетентни да се изказват по исторически събития.

    Коментиран от #91

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 buda

    20 15 Отговор
    дебилите от т нар марш сигурно са много разочаровани че не е бил нацист
  • 49 Ева Браун

    22 2 Отговор
    Е такива неграмитници като Пешо Здравков щяга да се усмихват от някой полилей 1941г!!!

    Коментиран от #272

  • 50 Хаджи Хаджи Българин

    31 7 Отговор

    До коментар #40 от "КОНТРАТА":

    Български национален съюз - Еделвайс"! Подобни подразделения, са били създавани на окупираните територии! В Хърватия - усбаши! В Украйна- Бандеровци! В България - легионите на ген. Луков! Неговите бойни заслуги са 1 СВ, Балканската война, за които заслужава уважението на Българите! Както и Междусъюзническата войни! НО! ДО 1933, не се говори в историята, за национал - социализъм, а през ВСВ- за фашизъм! Откри ли разликата в манипулацията на нацистите от поклонниците на Еделвайса?

    Коментиран от #62

  • 51 Да попитам

    8 8 Отговор
    Кат са го дигнале ангелите,със зелените чорапи ли е бил,или с чехли на бос крак,какво казват историците?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ГруЮ

    23 15 Отговор
    Поредната изцепка на очилатия Криско.И все пак- цитат от Уикипедия:
    Съюзът на българските национални легиони ( на който Луков е бил водач) : Организацията изповядва идеология близка до фашизма, включваща създаване на тоталитарен еднопартиен режим, премахване на пазарната икономика и пълен контрол на държавата върху стопанския и обществен живот, антисемитизъм и враждебност към чужденците, антикомунизъм, антимасонство, противопоставяне на интернационализма и пацифизма.[2] Демонстрира симпатии към италианския фашизъм и националсоциализма, от които заимства различни идейни постановки, символи, лозунги и терминология.[3][4][5] Поради връзките си с тоталитарния националсоциалистически режим на Третия Райх,[6][7][8][9] организацията, както и отделни нейни дейци, са обект на противоречиви исторически оценки.

    Коментиран от #55

  • 54 Бесен Язовец

    25 9 Отговор
    Само като прочетеш,, БГ СЪДЪТ ВЪРШЕЛ РАБОТАТА НА ИСТОРИЦИТЕ" и ти става ясно що за лейка пробита е тоя.
  • 55 ГруЮ

    26 2 Отговор

    До коментар #53 от "ГруЮ":

    Доживяхме момента, в който зле образовани, пишман-журналисти да ни налагат своето виждане за света.

    Коментиран от #59, #69

  • 56 Не че нещо ама

    22 16 Отговор
    Нацисти,фашаги и наркомани го подкрепят,и правят Луков Прайд всяка година!?

    Коментиран от #65

  • 57 да питам

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Ти съвременник на Генерал Луков ли си бе ?
  • 58 Мам Ка вИ

    17 14 Отговор
    ...фашистичку.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 КОНТРАТА

    20 21 Отговор

    До коментар #50 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Националсоциалистите и фашистите са двете страни на една и съща монета, идеологията им е еднаква дали нацист или фашист е едно и също! Само мерзавц може да каже и твърди, че Луков не е бил фашист, след като е избивал хора от съпротивата и то без съд!

    Коментиран от #101, #105

  • 63 100

    11 11 Отговор
    Луков може и да не е бил такъв, но голяма част от днешните му почитатели са такива.
  • 64 Един

    18 13 Отговор
    Не бе, не е имало фашисти в България. Вижда се много добре от едно клипче в YouTube: “Имало ли е фашисти в България? “ . Тези там са вдигнали дясна ръка в шпиц, щото слънцето им пречи.

    Коментиран от #74, #75

  • 65 ми ,

    14 4 Отговор

    До коментар #56 от "Не че нещо ама":

    На мачовете на Лефскиту , като лепилари , наркомани като скандират името на Апостола ? Разясни ми ...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ха ха ха

    12 5 Отговор
    КАкво е туй ХАХО с очилцата?
  • 69 Пишман коментатор

    6 6 Отговор

    До коментар #55 от "ГруЮ":

    Ако си прочел статията , съдът се е произнесъл , не журналиста ..

    Коментиран от #80

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Лудия касапин

    12 5 Отговор

    До коментар #37 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Също така Еделвайс е многогодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни, расте по недостъпни високи планински върхове и е емблема на Българския туристически съюз. Така, че тези може да са членове БТС, а не на Нацистка организация, само защото имат в името си Еделвайс.

    Коментиран от #106, #129

  • 72 заеничарите

    17 13 Отговор
    Мамини евроатлантическидупета!Четете парижките мирнидоговори от 1947гТа там победителите са записали всичко!За непросветените нека прочетае законите за защита на държавата и нацията!За фашизоидите трябва да им се припомни,че винаги са втора ръка еничари на световният капитал!

    Коментиран от #194

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 КОНТРАТА

    9 11 Отговор

    До коментар #64 от "Един":

    Не ги ли виждаш каква са тиня в това блато история почнаха да променят на доказани фашисти почнаха иментата след 75 години да изчистват.??!!! Някакво деюо е било едностранно представено по балкански,, европейски" поканиха ли историци от БАН в този съд?
  • 75 100

    11 9 Отговор

    До коментар #64 от "Един":

    Имало е фашисти в България, но не и фашизъм. Фашисти никога не са били на власт.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ГруЮ

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Пишман коментатор":

    Четох я естествено. Да не забравяме все пак, че може би там заседават същите промити мозъци, каквито после пишат статиите.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 СЕВДА

    15 4 Отговор
    ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА ДЪЩЕРЯ НА УБИЕЦ
  • 83 123

    27 9 Отговор
    Генерал Луков е бил националист, убит от комунистическа бойна терористична група,при завръщането си привечер в къщи затваряки дворната врата, пред очите на децата му.

    Коментиран от #205

  • 84 ха ха ха

    16 8 Отговор
    Луковите глави са малко, но много гласовити, чак пяна им излиза на устата.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Да Ви отговоря

    13 6 Отговор

    До коментар #23 от "Не бе, не...":

    ЕС не приравнява престъпленията на нацизма с тези на комунизма,въпреки че при последния са много повече,защото комунизмът не засягал етническите малцинства...Ето къде ги стяга чепика.Холокостът трябва да е единствен и неповторим.Запазена марка.Холокостът на на родите от изтока за Тях не съществува.Но дори и този аргумент не е верен-а "възродителния" процес?

    Коментиран от #95

  • 87 Бесен Язовец

    12 9 Отговор
    Е такива като този Пешко Здравков и презрение не саслужаваш абс. профан освен смях от съжаление друго чувство не заслужава!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Българин

    14 2 Отговор

    До коментар #79 от "Али":

    А кютек?
  • 90 Антигерб

    13 9 Отговор
    прокуратурата се занимава с "Български национален съюз - Еделвайс" и иска да преустанови съществуването му, но не и с БСП - като наследница на БКП

    Поредните соросоидни подлоги - много мразят комунистите но ги виждат единствено в БСП - според тях комунисти изобщо няма в ГЕРБ и ДПС или пък при патриотите - тия са същите като Сидеров. Поредата патерица на герберите око влязат в парламента.

    Публикувано във факти.бг: извършен от национални предатели, поставили се в услуга на винаги враждебната на България Русия - тогава СССР.

    Според тия соросоидчета когато руснаците ни освобождават от турско са враждебни на България, но когато ни разделят в Берлин западните "приятели" изобщо не са враждебни. И защо ли почитат ген. Луков а не ген. Вазов - сигурно защото той разбива англичаните а сега не е политкоретно - по-лесно се правят дивиденти с плюене по Русия и почитане на враговете им - пък и парички падат.

    А ген. Луков не знам дали е бил фашист но е бил крадец и мошенник - доказано. Крадил е от българската армия.
  • 91 Справедливост

    15 5 Отговор

    До коментар #46 от "Професора":

    Напротив, в едно дело има всичко, за дейността на дадено лице. Сто на сто има и това , за което пишеш, както и друго, за което не пишеш. Затова е Съда, за да отсъди, гледайки от всички посоки. Да ти кажа един факт Сталин и Хитлер са провели общ военен парад преди 22 юни 1941г. били са съюзници (съмишленици). Каква е разликата с Б-я? Съществена е Б-я влиза в Тристранният пакт, във време, когато СССР и Германия са съюзници и има на границата си половин милион войници искащи да минат през нея , като съюзници или като противници. Както се казва "избора" си е ваш", сиреч нямали сме избор. То е все едно да се бием ли с Червената армия (1944) или да сме съюзници.

    Коментиран от #94, #122

  • 92 Nevara

    17 3 Отговор
    По цял свят ли съпротивата са били само комунистите??? Автора е неграмотник!
  • 93 НОВО ПЕТ

    17 12 Отговор

    До коментар #40 от "КОНТРАТА":

    ГЕРМАНИЯ НАПАДА СССР ПРЕЗ 1941Г......БКП ВЗИМА* КУРС НА ВЪОРАЖЕНА БОРБА* СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО....ДА НЕ БИ ГЕРМАНИЯ ДА Е НАПАДНАЛА...БЪЛГАРИЯ...А ДРУГАРИ КОМУНИСТИ

    Коментиран от #97, #109, #111

  • 94 HISTORY

    13 2 Отговор

    До коментар #91 от "Справедливост":

    И Британия и САЩ са били в добри отношемия с нацистите още от 1936 година когато СССР прави бойкот на Олимпийските игри , ноо нещата се променят!
  • 95 Антитрол

    17 9 Отговор

    До коментар #86 от "Да Ви отговоря":

    Абе соросоидче кога комунистите са избивали милиони етнически молцинства - при възродителния процес не е убит нито един търчин а загиват българи при турски терористични актове.
  • 96 ГруЮ

    5 3 Отговор

    До коментар #36 от "Борис":

    Мечо, ти ли си?
  • 97 ПАСОК

    13 7 Отговор

    До коментар #93 от "НОВО ПЕТ":

    В антифашистка съпротивата не е имало само комунисти, нещо си в грешка!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 опуснала контра

    12 12 Отговор

    До коментар #24 от "КОНТРАТА":

    а ръцете на комундетата не са ли изцапани с кръв, смешник!

    Коментиран от #104, #114

  • 101 Хаджи Хаджи Българин

    11 4 Отговор

    До коментар #62 от "КОНТРАТА":

    Именно, това и споменах! Заслугите му към България, са преди , кафявата чума, да нахлуе в Европа! И една друга подробност! Всяко голямо подразделение, е разполагало, с машина, за печатане на д- марки! Имам такива от Белгия и Франция, които не са имали конвертируема стойност! По- скоро психологическа! С тях са " пазарували" от местното население, вместо да плячкосват храни! А " лошите руснаци" гладни , са " обирали " кърниците и свинарниците! Ще кача снимка на такива пари!
  • 102 ПО ТАЗИ ЛОГИКА

    16 10 Отговор
    Ако смята някой, че Луков е изпълнявал дълга си може да реабилитираме и всички нацисти осъдени в Нюрнберг като каже, че са си изпълнявали дълга към Третия Райх! Тогава да оправдаем и Априлското въстание и да кажем, че турците са изпълнявали дълга към Турция в Батак !
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 защотко

    3 8 Отговор

    До коментар #62 от "КОНТРАТА":

    също като комунистите!
  • 106 Ма не пише

    9 3 Отговор

    До коментар #71 от "Лудия касапин":

    Ма не пише БТС, нали ...а и не ги виждам да маршируват с анораци, раници и китки в ръце.
  • 107 2021

    6 14 Отговор
    Нацист , фашист , комунист , каква е разликата ? ?

    Коментиран от #132

  • 108 ГруЮ

    12 5 Отговор

    До коментар #32 от "Червените боклуци":

    Спокойно, ако не ти - децата или внуците ще трябва да избират: феодален капитализъм, в който и налъмите ти ще са на капитал...банките или комунизъм ( или подобен вариант). Така или иначе, вече се почна - ограничение на придвижванията, съкращения, фалити на бизнеси. Капиталът не обича да споделя. Правил го е само за едни 70 години и то от страх, че и при тях ще дойдат хората с вилите. Сега се чувстват недосегаеми. Когато хората започват да изнемогват и да се съгласяват на 12-18 часов работен ден , само и само да имат хляб ма масата, тогава нещата ще са такива, в каквито човечеството си е живяло винаги.
  • 109 Още по - ново пет

    11 10 Отговор

    До коментар #93 от "НОВО ПЕТ":

    Така е , кат си τъπ... Евентуално да знаеш, че България е съюзник официално на Германия, че осигурява , плацдарм, територия, коридор за преминаване, летища, пристанища, инфраструктура за немската армия, а въпреки, че нито един български войник не отива да воюва срещу СССР, България със своята армия задържа територии в Гърция , като по този начин освобождава немски части, които да се прехвърлят на Източния Фронт. Бойните групи на БКП и антифашистите изобщо, са препятствали с въоръжени действия именно логистиката , която е подпомагала нацистката армия, и разбира се терора на е такива нацистки организации, като Еделвайс, Бранник и прочие, над цивилни , граждани, които не са с фашистки убеждения.

    Коментиран от #127

  • 110 Хубаво беше

    7 4 Отговор
    Един здрав национализъм не вреди на никого. Но Демоните ще надминат себе си да ни убедят че това е лошо нещо, че ние сме нацисти, фашисти, комунисти, с кръв по ръцете млади еврейчета. Демоните трябва да бъдат спрени в България, но за това се иска нещо което на българина му липсва в момента.

    Коментиран от #116

  • 111 Антитрол

    8 8 Отговор

    До коментар #93 от "НОВО ПЕТ":

    Афренската съпротива и те ли са били комунисти, а гръцките партизани и те ли са комунисти а защо ли Чърчил е подпомагал съпротивата срещу нацизма навсякъде - сигурно и той е комунист.

    Коментиран от #138

  • 112 Е ти пък...

    11 11 Отговор

    До коментар #42 от "Idiotas":

    Кога си виждал фашист да не лъже и да не извърта... Сега твърдят, че не са нацисти, утре ако се обърне палачинката ще има терор .
  • 113 ПЕШО ЗДРАВКОВ - МЕНЗИСА

    10 2 Отговор
    Дедо е бил фашист и комунистите го убили на 9 Септември
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 кукуруку

    4 4 Отговор

    До коментар #114 от "Бесен Язовец":

    ти си се нажабурил
  • 116 Антигерб

    8 3 Отговор

    До коментар #110 от "Хубаво беше":

    Зависи какво разбираш под национализъм - ако това е защитаване на интересите на България съм съгласен, но ако като тези е обслужване на интересите на новите ни господари и прюене по старите - това не е национализъм.

    Чърчил го е казал навремето:
    - имам постоянни интереси а не постоянни приятели - но ние много обичаме да се кланяме на новите си "приятели".
  • 117 Бесен Язовец

    5 9 Отговор
    Истината е, че на Христо Луков в джоба е имало аналразширител Иван Боруджиев след като го е опаткал го е намерил!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 старият рокер

    9 2 Отговор
    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Кoмeнтaри публикувaни c линкoвe (връзки, url) към други caйтoвe и външни изтoчници, c изключeниe нa wikipеdiа.оrg, mоbilе.bg, imоt.bg, zаplаtа.bg, аutо.bg щe бъдaт прeмaхнaти. РОМСКИЯТ НЕ Е БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! ВЪЗКЛИЦАНИЯ ПРИСЪЩИ ЗА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЗАЩО СТОЯТ А НЕ СА ИЗТРИВАНИ СВОЕВРЕМЕННО!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Кът гледам

    12 1 Отговор

    До коментар #76 от "Али":

    Ще сте първото религиозно малцинство, изчезнало заради преяждане с фекалии.
  • 122 Антитрол

    4 4 Отговор

    До коментар #91 от "Справедливост":

    Работата на всеки съд е да раглежда дали са спазени законите - никой съд няма правомощията да решава какъв е един човек и какви са полетическите му убеждения - за това решението на този съд е невалидно.
  • 123 1520

    9 9 Отговор
    луков е лукова глава чиста проба фашист
  • 124 Ваня

    1 6 Отговор
    а гешев е дошъл 1968 год в Хисаря, 200 килограма и е довършил последните почтени хора в Пловдив! пазили са го руснацитеееееееее! кой ли е помагал от СОФИЯ?????????
  • 125 По същество

    17 10 Отговор
    Хора Ген. Луков, когато го убиват, по този меко казано престъпен начин е бил пенсионер, Генерал ама, от запаса. Не е имал пост, власт, както се казва, но е имал нещо много повече, доверието и обичта на народа. Това никога не е случайно. Според сегашният израз рейтинга му е бил едва ли не на втори след Царя. Затова го убиват имал е огромен авторитет. Съда би трябвало да е отсъдил, че това е по същество Политическо убийство.

    Коментиран от #139

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Войнаимир

    9 4 Отговор

    До коментар #109 от "Още по - ново пет":

    Твоята работа, от "девет кладенеца вода събирам". Хайде да си представим, че ти си цар на Б-я и на Дунава имаш 500 хил най-модерно въоръжени войници, а Фюрерът им ти казва. Мусолини иска помощ, трябва да мина през страната ти. Мога да го направя по два начина, като съюзник или като враг. Избирай! Втори вариант. Годината е 1944 ти си Регент и пак имаш 500 хил армия на Дунава, този път дори не те питат, обявяват ти война, макар ти вече да си във война с първите 500 хиляди. Какво би направил? Ще се биеш ли ?

    Коментиран от #188, #191

  • 128 И сега

    13 10 Отговор
    ако е жив,с най голямо удоволствие,ще му пръсна луковицата.Не бил нацист? А легионите който създава в най лесната и податлива на масова манипулация част от населението- младите българи- 16-19 годишни.Копира до последния детайл Адолфовия Хитлерюгенд" униформи,препаски, стилизирана емблема на ръкава, нож- кама, изпъната ръка по нацистки, за поздрав.До прическата! Биели са еврейски младежи и момичета, навсякъде,а тогавашнат полиция е затваряла очи.Но ако съда е решил така, то не забравяйте,че онези от Обетованата земя, не забравят,и не прощават.Само ще скъцнат със зъби и тук ще се наакат.И не само от Израел.Зад океана, също не са от търпеливите.

    Коментиран от #143

  • 129 Хаджи Хаджи Българин

    9 3 Отговор

    До коментар #71 от "Лудия касапин":

    Като им гледам униформите и ритуалите, са направо от БТС!
  • 130 Верно ли

    7 1 Отговор
    Абе, всичките сте "хвани единия, удари другия", барабар с тебе, Петърчо!
  • 131 БРЕЙ !

    8 9 Отговор
    Води се люта битка между кафявите и червените фашисти.
  • 132 Хаджи Хаджи Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #107 от "2021":

    Адмирации! 100%! ГЕРБ, ПАТРИОТИ, РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ! ЕДНИ И СЪЩИ МУТРИ! " ЧЕРВЕНАТА СИМФОНИЯ!" НАМЕРИ Я В ИНТЕРНЕТ! ТЯ ДАВА ОТГОВОРА!
  • 133 Брабинеца

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    От кого е защитил Кюстендил?
  • 134 Гларус

    10 3 Отговор
    предпочитам някоя статия .....например за сливата на Вени. Пробита ли е, цяла ли е..
  • 135 другарят

    10 6 Отговор
    Всички трябва да започнете да величаете подлогата на Хитлер в България Луков /от лукова глава/ който искаше да воюваме на Източният фронт! Сега фашистка Америка, като наместник на Хитлерова Германия в Европа иска отново да ни прати да воюваме против Русия!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Чики-Рики

    6 9 Отговор
    Смърт на фашизма, Свобода на Народа! Всички като ,, запасния,, Луков да знаят,че ще последват съдбата му! Рано или късно! Добре да го знаят!

    Коментиран от #157

  • 138 123

    16 5 Отговор

    До коментар #111 от "Антитрол":

    Френските партизани мнозинството са били комунисти за това генерал де Гол бързал да освобождава Париж за да не се настанят там комунистите, които докато дивизията на Генерал де Гол се биле с войските не вермахта. Френските комунисти паризани успават да избият ранцузи анити комунисти и такива работили във правителството на Виши.Париж не е бил първа стратегическа цел на съюзниците и трябвало да сменят плановете за да се насочат към Париж американските дивизии. Гръцките комунисти партизани ЕЛАС са най многобройни и се сражават срещу българските окупационни сили.ЕДЕС са републиканските гърцки партизани.

    Коментиран от #192

  • 139 Ира

    9 3 Отговор

    До коментар #125 от "По същество":

    Извинете, и Пиночет беше пенсионер когато го съдиха. Да не говорим за Петен, колаборирал с германците И, да не говорим за онзи господин от Холивуд, който дойде в съда с проходилка, и го осъдиха за изнасилване...

    Коментиран от #151

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Дърт пее..раст...

    11 12 Отговор
    Умря ,заслужено Нацистката свиня,подлога на Хитлер..Да гние в Ада!!.Да ме чака!!...Пак ще му пръсна черепа ,като дойда..!!
  • 142 Ран

    9 7 Отговор
    Скъпи авторе, аз съм си комунист, и ще си замълча. Само пуделите лаят и безмозъчните папагали крякат.
  • 143 Левскиелегионер

    6 3 Отговор

    До коментар #128 от "И сега":

    Председателя на Съюза Юнак Христо Атанасов



    Юнашкият легион е рожба на Съюза на Българските гимнастически дружества „Юнак“.

    Съюзът Юнак е създаден от патриарха на Българския спорт и телесно възпитание – учителят Тодор Йончев от Лом, който заедно с Швейцарските учители по гимнастика, дошли по негова инициатива у нас, създават модерна система за телесно възпитание и създават нашата школа в спорта. Организацията просъществува до 1945 г., когато първо е обезглавена, а след това и разтурена от комунистическия режим.

    Целите и дейността на Съюза „Юнак“ са насочени към създаването на едно младо поколение, което да бъде подготвено в двигателно и морално отношение за активен принос в изграждането на България като силна и достойна държава. Ето защо, наред с двигателната подготовка и възпитателната дейност, юнашката организация взима живо участие в обществения живот и се включва в борбите за Национално обединение. Това е причината Съюза да е привързан към съдбата на Българите в Македония и да проявява солидарност много преди войните.



    След обявяване на мобилизацията през есента на 1912 г. председателят на Съюза „Юнак“ Христо Атанасов на 18 септември свиква управителния съвет, който обсъжда и взима решение за изграждане на юнашки доброволчески легион съобразно решенията на Втория конгрес на организацията. Новината мълниеносно се разпространява сред дружествата и само за една седмица се записват над 500 кандидати за участие в легиона – предимно деца
  • 144 Panzerkorps

    14 7 Отговор
    Чухте ли комунисти, бивши и настоящи! Чу ли кметицо! Догодина какви ще ги плещиш?!

    Коментиран от #161

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 123

    19 6 Отговор

    До коментар #27 от "питам":

    По това време е имало доста други партии не само фашисти и комунисти.Комунистите наричат всички и всеки който е не е комунист и пречка през завземането на власта от тях фашист .Никола Петков които им помага да направят преврата срещу правителството на България на 9.9.1944 също е обявен за фашист от БКП и убит.

    Коментиран от #178, #185, #208

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 123

    14 1 Отговор
    След като д-р Г. М. Димитров емигрира през 1941 г., Никола Петков поема ръководството на БЗНС „Александър Стамболийски“. Същата година той е изпратен в лагера Гонда Вода. Той преговаря с останалите демократични партии за създаването на Отечествения фронт и представлява БЗНС в националния съвет на ФФ. През 1943 г. Никола Петков е интерниран в Свищов, където продължава с политическата си дейност и се занимава с организацията на ФФ. Той се срещаше с Коста Лулчев и други политически активисти.
    Петков се завръща в София през лятото на 1944 година.
  • 150 Мутата

    8 13 Отговор
    Грешката е, че не бяха избити и наследниците на Луковци, до 9 то коляно. Сега нямаше да има проблеми. Но никога не е късно да се поправи грешката.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 българин

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    Защото другарката по руски не е българка, не е патриот, а продажна червена бабичка.
  • 153 123

    23 3 Отговор
    От 9 септември 1944 г. до 26 август 1945 г. Никола Петков е министър без портфейл в първото правителство на ФФ. От януари 1945 г. той става лидер на антикомунистическата обединена опозиция. От 26 ноември 1946 г. е депутат в 6-то Велико народно събрание.Борбата му за запазване на парламентарната демокрация
    в България се разглежда от комунистите като контрареволюционна дейност.Парламентарният му имунитет е премахнат на 5 юни 1947 г. и той е арестуван в самата сграда на парламента; колегите му , които се опитват да предотвратят ареста,са бити. След показен процес, в който на защитата са отказани права на процесуално представителство или на представяне на доказателства, той беше признат за виновен в шпионаж и осъден на смърт на 16 август същата година.Макар че протестира че е невинен по време на организирания от БКП групов процес с четирима други „съзаклятници“, и въпреки протестите и искането за освобождаването му от представителите на съюзниците западните държави САЩ.Англия и Франция.Никола Петков беше измъчван и убит с чук, след което окачен на бесилка и погребан в неизвестен гроб. Българската тайна полиция организира публично отпечатване на фалшиво признание след смъртта на Петков, но е толкова очевидно фалшифицирано, че този ход на комуистите бързо се превърна в срам и бързо престават да го споменават.
  • 154 Тит Флавий

    17 5 Отговор
    И,кое му е лошото на национал-социализма?Десетки години върви пропаганда против тая идеология?Нали знаете ,победителите пишат историята?След ПСВ Германия е в руини,икономически,военно,социално.За десетина години Хитлер я превръща във водеща икономическа и военна сила,социалната му политика е нещо невиждано и до днес.не се делете на нацисти и комунисти,не воювайте помежду си ,а вижте че България се затрива.Първи сме по инфаркти,инсулти,най ниски доходи,с най големият тъпак начело на държавата ни от основаването и.
  • 155 ЛЕГИОН

    14 9 Отговор
    В БЪЛГАРИА ОЩЕ БРОДИ ПРИЗРАКА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЦИОНИЗЪМ. НО ВЕЧЕ ИДВА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД– СЪС ЛУКОВ МАРШ НАПРЕД !

    Коментиран от #159

  • 156 Сатъра на Хана

    7 18 Отговор
    И пак да се роди , пак ще го ликвидираме ,
    .........
    пък ако щете фашистите му вдигайте паметници :))
  • 157 Тео

    6 4 Отговор

    До коментар #137 от "Чики-Рики":

    Ку, ку де го този фашизъм, де я тази свобода? Това са архаизми, от едно колкото утопично, толкова и кърваво време. Комунизма (не се състоя, ако не си забелязал а национал социализъм има и е знаеш ли къде? Както казва учителят Тео в Китай. Пожелавам ти успех в борбата с китайците.
  • 158 стоян георгиев

    24 6 Отговор
    комунистите убиват генерал луков щото не могат да убият някои по-сериозен.пенсионирания генерал няма никаква власт в и участие в управлението на българия както и никакви вреди по отношение на евреи и комунисти.утрепан е изключително некадърно.дмамата стрелци не могат да го уцелят от метър и половина.та целия цирк с генерала е една комунистическа нелепа провокация.

    Коментиран от #160, #175

  • 159 Бесен Язовец

    5 7 Отговор

    До коментар #155 от "ЛЕГИОН":

    Ти си смех бее БългариА пхахаха пхахаха е такива сте сите неграмотни пхахаха
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 ДКМС ☭

    4 8 Отговор

    До коментар #144 от "Panzerkorps":

    Лагетите още седят ти не се притеснявай ще има една килия и за теб, ще те превъзпитат в патриотизъм!

    Коментиран от #177

  • 162 ЛЕГИОН

    15 9 Отговор
    ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ Е ПОРЪЧАН ОТ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ.ДИМИТРОВ ЗЕТ МУ ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ И ТОДОР ЖИВКОВ КЛАХА НАРОДА КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ И ПРАЩАХА В ЛАГЕРИ.АМА ВИЕ НЕЩАСТНИЦИ ПАК ПОД СТРОЙ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОМУНЯГИТЕ ВЪВ ВСИЧКИТЕ РАЗЦВЕТКИ.САКЪН ФАШИСТИТЕ ДА НЕ ДОДАТ НА ВЛАСТ.ЕХ НАРОД РОБСКО ПЛЕМЕ !

    Коментиран от #183

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Шекел

    6 4 Отговор
    Нормално София почна да се пълни с всякакви които изместват българите и всичко свързано с привързаността на България към Нацистка Германия трябва да бъде зачеркнато.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Парадокс

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Грешиш. Справка Гражданина Сакс Ко Бургота, стана негово величество и му върнаха като частни имоти на Интенданството, както и вековни гори в Рила, все едно ги е донесъл баща му и дядо му от Европа. Това де факто е ревизия на Историята и анулиране на всички договори от края на ВСВ. Извършено от "български съд".
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Хаджи Хаджи Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ако":

    То и би Тошо да беше жив, пак нямаше да е различно! Поне кариерите, нямаше да ползват скъпа техника!
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 789

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "Али":

    Керата кюпеклар , отур секиме бак Истанбул!
  • 174 Дойчо Зелев

    2 4 Отговор
    Генерал Луков бил Войн , Лъв , Рицар
    ........ Абе Пич , Пич , ама не е можел да смачка с гол задник таралеж
    като Мара Отварачката :)))
  • 175 123

    21 3 Отговор

    До коментар #158 от "стоян георгиев":

    Комунистите яростно борят класовия враг в България, и сега даже е по-добро време от 1943-44 година за анит фашистка дейност и да започнат да вършат същитите убийства както на Генерал Луков.Няма полиция,няма милиция,няма и да има съд за комунистите извършители, май тези комунисти сега са по прости и страхливи от комунистите през 1944.Но не виждат и никакъв проблем с Комустнитите милионери от БКП, те не са класов враг?
  • 176 Партизаните са

    7 4 Отговор
    Разбойници на 20 век - Иcпaния 1936 -1939 г. Другaтa грaждaнcкa вoйнa





    Cпoрeд мacoвaтa прeдcтaвa Иcпaнcкaтa грaждaнкa вoйнa (1936-1939 г.) прeдcтaвлявa cблъcък нaй-вeчe мeжду зaкoннo избрaнoтo прaвитeлcтвo нa лeвицaтa и мeтeжницитe нa гeнeрaл Фрaнкo и дecницaтa. Cъвeтcкият cъюз пoмaгa нa лeвитe, a Итaлия нa Муcoлини и Гeрмaния нa Хитлeр – нa дecнитe.

    Хoрaтa, кoитo cтoят зaд coциaлнaтa рeвoлюция в Иcпaния, члeнoвeтe нa aнaрхиcткия cиндикaт Нaциoнaлнa кoнфeдeрaция нa трудa (НКТ), нa Рaбoтничecкaтa пaртия зa мaркcиcткo oбeдинeниe (ПOУМ), кaктo и нa вceвъзмoжни други aнaрхиcтки и лявoрaдикaлни групирoвки
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 1111

    7 4 Отговор

    До коментар #146 от "123":

    Какъв преврат през 1944. Червената армия от където мине сменя правителствата. В цял свят след войната се смениха правителствата на победените държави.

    Коментиран от #190

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Чекмеджан

    1 6 Отговор
    Трой си бе!...НЕОФАШИСТ!
  • 181 Пират

    3 1 Отговор
    Внимавайте феодалните, крадливи, царисти да не ни обявят за фашисти пред света, че тогава, ще ни затрият Държавата.
    Така, ще могат да се измъкнат с откраднатите милиарди и да не понесат отговорност за извършените от тях множество престъпления !!!
  • 182 Кратко и ясно

    13 4 Отговор
    Генерал Луков е ПАТРИОТ и ГЕРОЙ ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.
    Престъпници-терористи го убиват по нареждане на чужди за България сили.
    Редно е да тачим неговата памет.
    Редно е да бъдат наказани за подтикване към тероризъм онези, които носиха през центъра на София транспарант, призоваващ гражданите да бъдат като убийцата на генерала.
    Кметице?
    Прокуратуро, не знаеш ли как да се самосезираш?
  • 183 КОНТРАТА

    2 6 Отговор

    До коментар #162 от "ЛЕГИОН":

    Ало мурдар, директно Вълко Червенков е заръчал да бъде ликвидиран нациста Христо Луков след депортацията на 15 000 евреи от Гърция където са участвали групите на
    Луков заедно с нацистите.

    Коментиран от #184

  • 184 Удивен

    8 2 Отговор

    До коментар #183 от "КОНТРАТА":

    Кой ти е казал това?
    Луков е искал България да излезе от войната и не е бил антисемит. Някои се чудят в какво да го обвинят, ти им вярваш.
  • 185 124

    3 19 Отговор

    До коментар #146 от "123":

    Разбира се, че преди 1944г всички партии са били про фашиски просто защото другите са били забранени по образец на Германия в същия период имало само партии и те са била фашиски/ нациски!

    Коментиран от #186

  • 186 123

    21 1 Отговор

    До коментар #185 от "124":

    През 1941-1944 в НС са БЗНС „Врабча I", БЗНС „Пладне", Демократическата партия и БРСДП. като в опозиция са още „Звено"и Демократическият сговор „Андрей Ляпчев"Всички тези фашисти ли са?

    Коментиран от #187

  • 187 ми ,

    0 2 Отговор

    До коментар #186 от "123":

    Питай Груйчо ... 🤭🤭
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Веднага ти отговарям

    5 3 Отговор
    Няма да се бия, ще дам да преминат , но няма официално с дипломатически акт да се присъединявам като съюзник на дадена страна или алианс. Това първо.
    Второ ако случайно си учил история, вероятно знаеш, че България не обявява война на СССР , но обявява война на Англия и САЩ...ако Царят беше толкова уплашен и загрижен за народа си, вероятно не трябваше да се бие с тях, но ... Така, че примерът ти не е много удачен, а въпросът ти не е особено умен. И специално за тебе , мога да копна и манифеста на СССР с който обявява война на Царство България и ще се учудиш, че в него СССР , много ясно казва, че в началото на войната България е била принудена от обстоятелствата да сътрудничи с нацистка Германия, т.е. те разбират това за което говориш...то затова и войната ни с тях трае три дни от пети до осми септември.

    Коментиран от #240

  • 190 123

    20 4 Отговор

    До коментар #178 от "1111":

    Само в България БКП извършва въоръжен преврат на 9.9 1944,всички грабежи и убийства станали в България от 9.9.1944 са проведени от БКП и нейните членове, руската армия не е сменяла власт в България при наличието на такива мракобесни комунисти които сами извършват с престараване на престъпления срещу народа си. Само там където е стъпила Червената Армия са сменени праителствата с комунистически, но в България не е Червената Армия сменила власта а въоръжен преврат на БКП.
  • 191 Веднага ти отговарям

    1 0 Отговор

    До коментар #127 от "Войнаимир":

    Няма да се бия, ще дам да преминат , но няма официално с дипломатически акт да се присъединявам като съюзник на дадена страна или алианс. Това първо.
    Второ ако случайно си учил история, вероятно знаеш, че България не обявява война на СССР , но обявява война на Англия и САЩ...ако Царят беше толкова уплашен и загрижен за народа си, вероятно не трябваше да се бие с тях, но ... Така, че примерът ти не е много удачен, а въпросът ти не е особено умен. И специално за тебе , мога да копна и манифеста на СССР с който обявява война на Царство България и ще се учудиш, че в него СССР , много ясно казва, че в началото на войната България е била принудена от обстоятелствата да сътрудничи с нацистка Германия, т.е. те разбират това за което говориш...то затова и войната ни с тях трае три дни от пети до осми септември.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 123

    18 0 Отговор

    До коментар #72 от "заеничарите":

    А защо да не прочетът Закона за защита на Народната Власт и тогава да прочетът Закон за защита на Държавата. за да се знае кой ,за какво и от какво е защитатвал, кого?
  • 195 123

    17 1 Отговор

    До коментар #192 от "Ма и вие у ЦРУ":

    След края на войната в юни 1944, във Франция има преходно правителство до 1946г, това правителство е доминирано от Социалисти и Kомунисти.Комунистите във франция и до сега са представени в парламента и не са си сменили името нито идеологията, те са националисти комунисти, а не като Българските комунисти руски марионтеки. Плана Маршал е предложен и на България,която не го приема,доката Югославия приема план Маршъл.Но Югославия се управлява от независими от СССР комунисти, за разлика от България.
  • 196 123

    15 3 Отговор

    До коментар #192 от "Ма и вие у ЦРУ":

    Планът на Маршал (официално Европейската програма за възстановяване, ERP) е американска инициатива, приета през 1948 г. за даване на чуждестранна помощ за Западна Европа. Целите на Съединените щати са да възстановят разрушените от войната региони, да премахнат търговските бариери, да модернизират индустрията, да подобрят европейския просперитет. Планът Маршал изисква намаляване на междудържавните бариери, отпадане на много регулациите и насърчава увеличаване на производителността, както и приемането на съвременни бизнес процедури.Въпреки че е предложено на СССР и доминираните от него страни, Съветският съюз отказва да се възползва от плана Маршал. И също така блокира присъединяването и ползването на Плана Маршъл от страните на Източния блок, с което Секретаря Маршал се убеди, че Сталин няма интерес да помага за възстановяване на икономическото здраве в Европа.

    Коментиран от #280

  • 197 Но е престъпник

    4 15 Отговор
    Генерал Луков е преди всичко престъпен полит идиот, който е слугувал на германските нацисти, като се е опитвал да вкара България пряко в месомелачката на ВСВ и да изпрати български войски на разположение на Хитлер. Дали е бил нацист и антисемит - не съм го пасъл, за да знам. Но от действията му следва, че е слугувал и е бил подлога на нацистите и антисемитите.

    Само благодарение на СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ, начело с ОФ и БКП; на скептицизма на цар Борис-3 към авантюризма на Хитлер; на участието на България в заключителния етап на ВСВ на страната на СССР, като Българската войска е била неразделна част от Съветската армия във войната срещу нацистка Германия; на Георги Димитров, Вячеслав Молотов и най-вече благодарение на Сталин, нито една педя българска земя не е била загубена за България със сключването на Парижкия мирен договор през 1947 г., между победителките във ВСВ и германският сателит Царство България - отново загубило поредната война, благодарение на тъпата си русофобска и про-германска политика!!!

    Коментиран от #200, #204

  • 198 123

    14 0 Отговор

    До коментар #192 от "Ма и вие у ЦРУ":

    След назначението на Маршал през януари 1947 г. се среща със съветския външен министър Вячеслав Молотов и други, за да настояват за икономически самостоятелна Германия, включително да бъдат подробно отчетени всички промишлените заводи, стоки и инфраструктура, вече премахнати и транспортирани в СССР от окупираните от тях страни.Молотов отказва да предостави сметка за
    заграбените от СССР активи в Германия и Източно Европейските страни. Като Съветите приемат наказателен подход, настоявайки за забавяне, а не за ускоряване на икономическата рехабилитация на страните от оста,изисквайки безусловно изпълнение на всички предходни искания за репарации и настоявайки за напредък към комунистическа трансформация в Германия.След шестседмични преговори Молотов отхвърли всички американски и британски предложения.Молотов също отхвърли контрапредложението за премахване на британско-американската двойна зона и за включване на съветската окупационна зона в рамките на нова Германия. Маршал беше особено обезсърчен, след личната си срещна със Сталин,и обясни, че Съединените щати не моглат да се откажат от позицията си по отношение на Германия, докато Сталин изразява малък интерес към решение на германските икономически проблеми.
  • 199 Настрадамус

    1 18 Отговор
    Генерал Луков може да е бил добър войник ,но след това си е променил веруюто и е станал фашист и то отявлен фашист .Като се има на пред вид че във ПСВ се е бил на страната на Германия и със радост е приел фашизма за своя идеология .
  • 200 123

    15 5 Отговор

    До коментар #197 от "Но е престъпник":

    Единственното искане на територия от България е от Гърция и то се състои в това България незабавно да се изтегли от Гръцките територии преди войната.Тъй като България със СССР настоява че тези земи са найни и трябват за да има излаз на Бяло Море. Никой не иска никакви земи от България.България трабва да плати 70 милиона долара 45 на Гърция и 25 на Югославия. А СССР не иска репараци понеже си взема безотчетно всичко което и харесва от България и го отнася в Русия между 1944-1948г

    Коментиран от #210

  • 201 Настрадамус

    1 19 Отговор

    До коментар #44 от "Нали":

    Монархо фашистите не убиха само децата от ястребино .Те убиха още над 250 деца като най малкото беше на една годинка от Русе .А за двамата братовчеди Васил и Сава Кокарешкови от село Белица направо им отрязаха главите и ги хвърлиха на кучетата само за това че са били ятаци на партизаните от Разложкият отряд Никола Парапунов .аз лично притежавам списъка на тези 250 деца убити от фашагите само защото са помагали на партизаните .
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Обективно

    2 5 Отговор
    В настоящият момент българският съд е "институция" 168 метра под дъното на Марианската Падина ,и заедно с парламента са на дъното на общественото доверие . От 30 години поради липса на доказателства сред нас се разхождат на свобода страховити престъпници, в сравнение с тях ген Луков е като момченце от първи клас, което за първи път си играе с кибрит. Работа ли е на съда да взима отношение по политически теми , и да изземва функциите на историците , да разделя нация и общество . Защо не поканихте в съда един възрастен човек , скоро даван по една от телевизиите , тогава е бил малко момче от еврейско семейство в България , какъв животински ужас и страх са преживели , когато са им разбивали дюкяните ,когато са ги разделили от родители , когато с най-лични вещи са били в очакване да ги товарят по вагоните към лагерите , и в последният момент ги спират , тези евреи които са чукали камъни покрай пътищата като военно-пленници в лагери престъпници ли са били ? Крали ли са или са убивали ? И когато след 9-ти ролите се разменят , и някой изпищява - АУУУУ ма така хич не било хубаво .
  • 204 123

    16 2 Отговор

    До коментар #197 от "Но е престъпник":

    Христо Николов Луков роден на 6 януари 1887 г. във Варна - 13 февруари 1943 г. в София е български генерал-лейтенант. Христо Николов Луков е повишен по време на Първата световна война в чин майор и командир на артилерийски батальон. По време на между
    двете войни Христо Николов Луков става командир на армейското училище по артилерия, на Учебната секция на артилерийската инспекция на Генералния щаб и на 2-ра и 3-та пехотна дивизия. Между 1935-1938 г. Луков е бил военен министър.
  • 205 Настрадамус

    1 19 Отговор

    До коментар #83 от "123":

    А те и фашистите рязаха партизански глави пред очите на децата им ,но за тях дума не обелваш .Що така бе ?

    Коментиран от #207

  • 206 Виолета

    3 10 Отговор
    Ако нещо в полза на България е сторила еврейска ръка, то това е ръката на Виолета Якова, която не се е поколебала да натисне спусъка на пистолета и да изпълни издадената присъда: "Смърт в имато на Народа!"

    Така Виолета Якова пресича заговора за изпращане на български войски на Източния фронт след разгрома на Хитлер при Сталинград (фашагите насдтояват, че българските войски щели да бъдат изпратени в Африка, за да заменят германските войски там, а последните да бъдат изпратени на Източния фронт), което като резултат би било аналогична катастрофа за България след края на ВСВ. Гърция е претендирала за Родопите и за Филипополис (Пловдив), а Югославия - за Пиринска Македония!

    Германското разузнавале е подготвяло правителствен преврат в Царство България, като министър-председател на мястото на колебливия Богдан Филов е трябвало да стане подлогата на Херман Гьоринг - българският генерал Христо Луков!

    Паметник за Виолета Якова - полезната еврейка в България!

    Коментиран от #217, #262

  • 207 123

    18 3 Отговор

    До коментар #205 от "Настрадамус":

    Напиши списъка са 250 убити деца от фашистите в България заедно с датат,местоположението им, и причината за убийството им.

    Коментиран от #213

  • 208 Настрадамус

    1 20 Отговор

    До коментар #146 от "123":

    Никола Петков е убит не затова че е бил фашист а защото е агент на английското разузнаване .Не случайно неговата партия от десният земеделски съюз е защитавала земеделските кулаци и чорбаджии и са писали позиви против ТКЗС като са сътрудничели на английските и американските от съюзническата контролна комисия .

    Коментиран от #211

  • 209 123

    19 1 Отговор
    Българската комунистическа партия (БКП) отговаря за държавното управление в България от 1944 до 1989 г. и за установяването на тоталитарния комунистически режим в странатa.БКП завзма властта на 9 септември 1944 г. чрез военен преврат подкрепен от армията на чужда страна - Съветският съюз, който обявява война на България.Основана през 1903 г. след разцепване в социал демократическата партия, БКП не успява да бъде значима политическа сила в българската политика.
    Усилията на БКП да генерира голяма електорална подкрепа са неуспешни и парламентарното и влиянието никога не достига влиянието на аграрните и социалдемократическите партии в
    България.През 20-те години лидерът на БКП Георги Димитров насочива БКП към военно иполитическо сътрудничество със болшевишкия тоталитарен режим в Русия и към извършване на терористични дейности на територията на царство България.
  • 210 уточнение

    2 17 Отговор

    До коментар #200 от "123":

    Август 1944 година Турция придвижва към нашата граница 28 дивизии под внушението на Чърчил за разпарчетосването на България , която Турция все още смята за своя територия , временно загубена . Гърция предявява териториални претенции до Пловдив , като страна победител , и силно пострадала от българо-германската агресия. Г. Димитров , и Тито са в един отбор , и Г. Димитров отклонява сръбските териториални претенции с мъгляви обещания за обща балканска конфедерация , така че за чий ... сърбите да да търсят територии , като от черно Море до Адриатика става общо . Сърбите никога не получават и педя , де факто Тито е прекараният . До парижката мирна конференция 1947г.треперим на нокти кой как ще ни накаже , и изпълняваме стриктно желанията на победителите , и международната комисия за наказания на военно-престъпниците.

    Коментиран от #212, #214, #215

  • 211 123

    15 2 Отговор

    До коментар #208 от "Настрадамус":

    А комунистите на кое разузнаване и правителсто са били агенти и изпълнители, и за кой народ са били и са и сега за Български или за Руския?

    Коментиран от #237

  • 212 123

    16 1 Отговор

    До коментар #210 от "уточнение":

    Такива претенции към България няма от нито една страна съседна на България,в нито един от предварителните разговори нито в документите по примирието на Българиа със Русия,САШ и Англия, нито в договора за мир от Париж 1947г,нито има искане за народен съд от тези западни съюзници. Ще трабва да цитираш от кой договор
    номер, място, дата,присъствали и подписали договорите лица и страни на тези териториални искания.
  • 213 Настрадамус

    4 18 Отговор

    До коментар #207 от "123":

    Понеже факти не позволяват да се слагат линкове тук ще ти кажа къде да намериш списък на децата убити от монархо -фашистите .Вестник Марица от 15 -ти Май 2015 година .Статията се казва Деца герой ли бяха ? или терористи ? Статията е много дълга със списъка на всичките 250 деца убити по най зверският начин само затова че са давали хляб на партизаните . И последно във държавният и военен архив на РБ ги има тези факти във всеки един град на България има офиси на Държавна агенция архиви отиваш та иказваш от какво се интересуваш хората веднага ти го намират ,разбира се след съответно минимално заплащане .

    Коментиран от #218

  • 214 123

    15 1 Отговор

    До коментар #210 от "уточнение":

    МНОГОСТРАННИ СПОРАЗУМЕНИЯ с България от 1944-1949
    Съюзните и асоциираните сили и България желаят
    сключване на мирен договор, който, в съответствие с принципите на справедливостта,ще уреди въпроси, които все още остават в резултат на събитията от войната казват и формират основата на приятелски отношения помежду им, като по този начин дават възможностсъюзните и асоциираните сили да подкрепят кандидатурата на България да стане член на ООН и също така да се придържа към която и да е конвенцияат сключена под егидата на ООН;Следователно страните са се съгласили да обявят прекратяването на военното състояние и за тази цел да сключат настоящия Договор за мир и съответно от долуподписаните пълномощници, които след представяне на своите
    пълните правомощия, намерени в добра и надлежна форма, се договориха за следното
  • 215 Настрадамус

    2 13 Отговор

    До коментар #210 от "уточнение":

    Всичко което си написал е точно така ,със едно уточнение Гърците са искали България да им заплати и супените конски каруци .Във комисиите е участвувал и главният прокурор на Русия по това време Вишински ,той много се е смял на тези претенции на Гърците и само благодарение на Русия сме минали със минималните глоби наложени от съюзническата контролна комисия във България .

    Коментиран от #244

  • 216 123

    14 2 Отговор
    ЧАСТ I
    ГРАНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ
    ЧЛЕН 1
    Границите на България, както са както е показано на картата, приложена към настоящия Договор (приложение 1), 8 са тези, които са съществували към 1 януари 1941 г.
    ЧАСТ II
    ПОЛИТИЧЕСКИ КЛАУЗИ
    Раздел I
    ЧЛЕН 2
    България ще предприеме всички мерки, необходими за осигуряване на всички лица под Българска юрисдикция, без разлика по отношение на раса, пол, език или религия, ползването на пълни човешките права и основни свободи,включително свободата на изразяване, на печата и публикациите, на религиозното поклонение,
    на различни политически мнения и на общественни срещи.
  • 217 резултата

    2 11 Отговор

    До коментар #206 от "Виолета":

    Евреите в България са били обект на тежки репресии , не толкова крайни като в окупираните от германците територии , но все пак е жестоко да направиш от човек със занаят и семейство- безправен концлагерист, който всеки момент очаква своята гибел. Част от съпротивителната еврейска диаспора убива човек който по това време олицетворява политиката на тогавашната власт . Фантазия е това , че с убийството на ген. Луков Янкова предотвратява изпращането на български войски по фронтовете . Позицията на царя е била толкова предпазлива в това отношение , особено след Сталинград , че даже праща тайни преговарящи на Техеранската Конференция на Съюзниците , за предстоящо по безболезнено излизане на България от войната . Германците естествено научават , и нареждат на своето посолство и военен контингент в София да удвоят охраната на ключови министерства , за да са готови да смажат евентуален контрапреврат.

    Коментиран от #219

  • 218 123

    15 5 Отговор

    До коментар #213 от "Настрадамус":

    Ще трябва да напишеш всичко от архива от които го четеш, по същия начин по който ти пиша договора на България за примирие от 10 февруари 1947.Няма никакви изкания за територии от България от никоя съседна на България страна.Такава статия от вестник марица няма.

    Коментиран от #221, #235

  • 219 123

    15 3 Отговор

    До коментар #217 от "резултата":

    Закона за защита на държавата- законът забранява на евреите да гласуват, да се кандидатират, да работят на държавни постове, да служат в армията, да се женят или съжителстват с етнически българи, да използват български имена или да притежават земеделска земя. Властите започнват да конфискуват всички радиостанции и телефони, собственост на евреи, а евреите са принудени да плащат еднократен данък в размер на 20 процента от тяхната нетна стойност. Законодателството също така установява квоти, които ограничават броя на евреите в българските университети.Законът беше протестиран не само от еврейски лидери, но и от Българската православна църква, някои професионални организации и двадесет и един писатели.Законът за защита на нацията предвиждаше евреите да изпълняват задължителната си военна служба в трудовите батальони, а не редовната армия.Еврейските части бяха отделени от останалите етноси - три четвърти от батальоните за принудителен труд бяха от малцинства: турци, руснаци и жители на окупираните от България територии - останалите бяха български безработни.

    Коментиран от #278

  • 220 123

    18 3 Отговор
    След искането за депортация на Българските евреи в германия,българското правителство изгони 20 000 евреи от София в провинциите.Бяха организирани специални влакове и на евреите бяха определени специфични заминавания,разделящи членовете на семейството. Максимално 30 кг имущество на човек беше разрешено; останалото те бяха принудени да оставят след себе си, да продадат на „обидно ниски“ цени, ограбено или откраднато по друг начин.Българските чиновници и съседите им се възползваха от имуществото на евреите.Българското правителство посочи недостига на работна ръка като причина за отказа да прехвърли българските евреи под немски арест. Изгонените мъже са били призовани на принудителен труд в България.Част от оставеното имущество е конфискувано.
  • 221 Д'мин

    7 14 Отговор

    До коментар #218 от "123":

    Естествено, че в договора няма да има никакви териториални искания! Договора се сключва след изглаждането на всички искания и претенции! Добре, че са били рашките иначе щяха да ни обезкостят! Пак по тяхно настояване Югославия се отказва да и изплащаме изцяло репарациите към тях! За сметка на това овце и българско сирене са пътували към гърците да 70-те години на миналия век!

    Коментиран от #223

  • 222 анонимен

    3 0 Отговор
    Да напишеш , че " БЪЛГАСКИЯТ СЪД" работи добре - е по добре не пиши повече за каквото и да е( но явно парите КЕШ влияет). Още баба ми беше казала ,че това са най-гадните, били против циганите и против еврейте и социалдемократите.А, за БЪЛГАСКИЯТ СЪД не пиши повече.
  • 223 123

    14 6 Отговор

    До коментар #221 от "Д'мин":

    Колко пъти да обяснявам че всички предварителни разговори ги има записани, със какво е казал всеки един представител на всяка страна. Такива териториални искания към България от съседни страни няма, има само искания за репарации.

    Коментиран от #224, #225, #226

  • 224 Д'мин

    7 13 Отговор

    До коментар #223 от "123":

    "Още в началото на конференцията в Париж гръцките управляващи разбират, че максималистичните им териториални претенции няма да минат и съкращават техния размер. Последният вариант на гърците за отнемане на български земи е дословно следния според чл. 1 от тяхното официално искане: 1. Пирин планина 2. Родопа планина 3. Карлъшкия балкан 4. Веригата Беш тепе с долината на река Арда, т.е. границата с България да минава на 30 километра от Пловдив и 90 километра от София. Мотивът на южните ни съседи е гарантиране сигурността на Гърция срещу бъдеща българска агресия. Територията, за която се претендира, е с площ от над 10 000 кв. километра с население над 400 000 души."

    Коментиран от #227

  • 225 Д'мин

    8 14 Отговор

    До коментар #223 от "123":

    "Многобройните документи от Втората световна война и първите месеци след нея доказват категорично, че запазването на териториалната цялост на България се дължи на геостратегическите интереси на съюзниците – победители и преди всичко на СССР и Великобритания. Съгласували още по време на войната своите сфери на влияние и границите в Европа след войната, Сталин и Чърчил нямат никакво намерение да отстъпват от направените вече договорености. България попада в съветската геополитическа сфера на влияние и успява да запази териториалната си цялост поради интересите на съветската страна"
  • 226 Д'мин

    8 13 Отговор

    До коментар #223 от "123":

    "За разлика от 1919 г., когато претенции за български земи проявяват почти всички съседни държави, през 1946 г. претендентът за нов грабеж на изконна българска територия е само един – Гърция. Още преди края на Втората световна война в Атина се водят бурни дебати какви териториални претенции да предявят към България. Крайните гръцки националисти претендират за цяла южна България, като границата с българската държава да мине по билото на Стара планина."
  • 227 123

    14 7 Отговор

    До коментар #224 от "Д'мин":

    Във кой протокол №, дата и участници е написано всичко това, което описваш за искане на Български земи?

    Коментиран от #228

  • 228 Д'мин

    8 12 Отговор

    До коментар #227 от "123":

    А искаш ли и на баба ми снимката да ти покажа? С твоите махленски лакардии няма да се занимавам! Под нивото си ми!

    Коментиран от #229

  • 229 123

    16 6 Отговор

    До коментар #228 от "Д'мин":

    След като твърдиш нещо като събитие или факт трабва да го докажеш. Не само на държавно ниво но и при всички бизнес срещи всички изказвания на участниците се записват.Както и всички срещи преди договорите и договорите са детайлно описани.Както и всички договори с Българско участие са записани,но в протоколите от разговорите за примирие ,и протоколите от Парижкия договор няма искания за територии към България , като България е единственната страна от оста която излиза от втората световна война с увеличена територия, от крайовския договор.

    Коментиран от #230

  • 230 Д'мин

    11 14 Отговор

    До коментар #229 от "123":

    Човече не ми обяснявай какво да правя! Виж си предишния пост, в самото начало употребяваш предлога ВЪВ без да е граматически обосновано! Ти ли ще ми кажеш какво трябва да доказвам? Ти кое и чрез какво доказа, освен, че си неграмотен?

    Коментиран от #231, #249

  • 231 123

    17 11 Отговор

    До коментар #230 от "Д'мин":

    Дали съм грамотен или неграмотен това няма никакво значение. Има голямо значение когато един човек с много имена разпостранява тук измислени и неверни истории за които няма никакви физически и писменни доказателства с които да ги подкрепи.Значи всички други държави имат копие на тези преговори и договори с България. Но в България ги няма и трябва да се вярват на еди кой си написал еди какво си, та договора го има и в България, но не ти отърва да го разгледаш защото не потвърждава нито едно от твърденията ти. Това няма да промени историята и истината. Такива лъжи може да казваш само на тези русофили които не виждат по далече от носа си, за които щом е руско е най хубавото на света, и те никога лощо не правят.Когато отидеш да живееш в Русия си ги величай колко искаш. Ако искаш да живееш добре в България, пази интерсите на България понеже това е твоята страна и къща, не като БКП/БСП работеща срещу страната си като агент на Русия и болшевиките.Яавно има много хора в Българяи които не зната дали са Българи -а Руснци или Турци

    Коментиран от #273

  • 232 ран

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    Ако Чърчил а не Сталин беше окупирал България, страната щеше да се простира на юг до Рилския манастир, с несъществуващо Черноморие, а от запад, само София щеше да остане. Освен това, войната е несправедлива, други народи са пострадали много повече.

    Коментиран от #234

  • 233 утро

    3 10 Отговор
    Тука разни писачи лекомислено защитават фашизма. Питам се, дали са достатъчно образовани и осведомени, или знаят за войната толкова колкото една компютърна игра, което им е присъщо. Ако някой е гледал само cartoons и не е влизал библиотека, нека да се въздържи от исторически анализи.

    Коментиран от #245

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Настрадамус

    4 10 Отговор

    До коментар #218 от "123":

    Има има я статията във момента ми стой на компютъра и е пред очите ми .Дай си адреса да ти я пратя моментално .

    Коментиран от #236, #242

  • 236 123

    12 4 Отговор

    До коментар #235 от "Настрадамус":

    копираш и слагаш тук да се види

    Коментиран от #238

  • 237 Настрадамус

    3 13 Отговор

    До коментар #211 от "123":

    Българската работническа партия комунисти беше във нелегалност по онова време и партизани бяха и земеделци , социал демократи , анархисти , военният кръг звено и безпартийни хора ,фактрически всички които се биеха на страната на антифашистката коалиция във европа .И понеже си много далеч от историята която явно не ти е била любим предмет ще те запитам и комунисти ли бяха войнишкият партизански батальон Христо Ботев и войнишкият партизански батальон Георги Димитров които се биеха заедно със Югославските партизани във Македония и Сърбия .Тези батальони бяха съставени от окупаторската ни армия във Югославия и Гърция .Така че преди да пишеш нещо направи си труда да прочетеш историята на партизанското движение във България защото сега имаш възможност да четеш неща които ги нямаше във учебниците по история .

    Коментиран от #241

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Педи

    2 5 Отговор
    Да живеят гей парадите ! Браво на Фънди , че забрани лучените маршове !
  • 240 Вирусология.

    11 4 Отговор

    До коментар #189 от "Веднага ти отговарям":

    Точно, така руснаците са знаели, че не сме имали избор, когато сме влезли в Тристранният пакт, но това не пречи на комунистическата пропаганда да спекулира с това и да ни нарича фашисти (виж какво става в РСМ и днес) и да ни обвинява, дори откровено лъжат руснаците, като им казват, че сме воювали и в двете С.В. срещу тях. И да голяма глупост е това обявяване на война на САЩ и Британия, много тъпо наистина, смятали са че това, ще е война на хартия, до момента , когато заочват да падат бомби в градовете ни. Но и това си има обяснение, българите не си предтавят така една война и да си кажем направо имали са право, това си е военно престъпление, убииството на цивилно население в градски условия. Общо взето 20 век бе една лудост. Днес имаме Корона вирус незнайно, от кого сътворен а тогава са имали вируса на комунизма на евреите Марс и Енгелс. Грешката не е случайна.

    Коментиран от #264

  • 241 123

    18 7 Отговор

    До коментар #237 от "Настрадамус":

    Всички тези изброени са се присъеднили към комунистите в македония в края на войната. Ако Флед маршал Фон Паулус не загиби битката при Сталингад сега нямаше да се говри за комунисти и партизани. Партизанското движение в България обслужва комунистически и руски интерес,не работи за България по това време не работи за България и след преварата направен от БКП

    Коментиран от #243, #253

  • 242 123

    14 4 Отговор

    До коментар #235 от "Настрадамус":

    Къде е списака с 250 изрязани глави на деца от фашистката власт, място,кога и за какво,нещо го няма написан?

    Коментиран от #251

  • 243 Камчия

    14 1 Отговор

    До коментар #241 от "123":

    Така е вкарвани са диверсанти с подводници, край Камчия има един техен паметник, да има го съществува, макар тези хора да са агенти на чужда държава, Никола Петков е убит, защото е обвинен, че е агент на Англия например. Истината е че историята ходи след победителите, ако Германия беше спечелила ВСВ сега тук щяхме да четем само хубави неща, за него. Истината е че има победители има и победени, но не винаги победителите са истински достойните и почтенните. В дадения случай победителите са постъпили недостойно, както е случая с бомбардировките и това никоя пропаганда не може да го скрие.
  • 244 123

    14 4 Отговор

    До коментар #215 от "Настрадамус":

    Ако знаеше защо Вишински е бил на мирните преговори, щеше да знаеш и другите подробности,и ако беше малко по честен и достоен човек а не обслужващ комунистически и руски интереси, щеше да напишеш реалните факти. Вишински е заместник министър на външните работи на СССР при тези мирни преговори, и не е уважаван от партньорите си, бил е раболепен лакей на Сталин.
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Шаран БГ

    4 7 Отговор
    " ИСТОРИЯ СЕ ПРЕНАПИСВА ЛЕСНО ! "
    Имах възможност да чета "царската". Дълго време четох "съветската", сега чета "американската" .....и все български истории !!
    Има право "българския съд " - каквото му отсъдят .....това ще съди.
    Защо Англия и САЩ бомбардираха страната ни през мразовитата зима 1943-1944 г.??? Най-вероятно му е било студено на Б.Филов и цялото "антифашиско" правителство и нашите приятели са искали да стоплят цялата държава . С над 4 хиляди убити и около 13 хиляди срутени сгради !!
    Генерал Хр.Н.Луков е бил " света вода ненапита" - само е организирал младежта на България във фашистки формирования. Даже като военен министър / година-две преди "шпациоерганг-а " на германците по украинските целини и руските простори/ не е вземал нито една марка, нито един гулден, комисионни ,за превъоръжаването на БА Да не се окаже, че като генерал Бойдев е бил и английски или американски шпионин и разузнавач ??! Тогава съмсем я оплескаха всички антифашисти...........
  • 247 Ник

    14 1 Отговор
    Не лъжи Юнашките дружества са създадени още през 19 век създатели са забележи, един българин и един швейцарец, ти и него би нарекъл нацист или фашист, те комунистите, когато нещо не им отърва слагат на всеки етикет фашист.
  • 248 един

    10 2 Отговор
    До Шаран БГ /№246/ Луков за кратко време е бил водач на организацията Български национални легиони. Ти определяш тези така наречени легиони като "фашистки формирования".
    Тогава как ще обясниш факта, че академик Веселин Хаджиниколов направи научната и партийната си кариера в БАН по време на социализма, след като на младини е бил "водач на легионерите в Семинарията"? Това бе огласено през 1997 г., след като Иван Костов взе властта. Ако се интересуваш, потърси научното списание "Исторически преглед", 1997, кн.5, там нещата са описани. Ако организацията БНЛ е била фашистка, как тогава този човек е станал след 9 септември член на БКП, зам.ректор на ВИИ"К.Маркс", научен сътрудник в Института по история, после и директор на друг институт в БАН? А синът му беше изпратен да учи Международни икономически отношения в Москва!

    Коментиран от #266

  • 249 123

    15 4 Отговор

    До коментар #230 от "Д'мин":

    Идентична криза на Комуниста в България ,не може да определи дали е Руснак или Турчин, но не е Българин и обича Русия повече от всичко на света, но не иска да отиде да живее там в любимата му Русия, И за Русия е готров на всичко,и най вече ако може да даде нещо от България като подарък, а може и майка си да продаде.
  • 250 Разсъждаващ

    4 0 Отговор
    До 241

    Дали ген. фон Паулус е загубил онази битка?
    Нали знаеш защо е прекратена битката? Защото в определен момент всички - абсолютно всички (!) - оръжия засичат!
    Дали се е намесила сила свише или някой все пак е бил изобретил устройство, чрез което да предизвика от разстояние такова чудо?
    Не знам дали някога ще узнаем. Знам само, че нито едната страна е отстъпвала, нито другата и после са изчислили, че при тази битка
    се падат по 39 убити на квадратен метър! Някой или нещо се намесва, за да спре това безумие.
    Всичко останало е въпрос на преговори.
  • 251 Настрадамус

    1 10 Отговор

    До коментар #242 от "123":

    абе неграмотник 250 са убити от монархо фашистите ,никъде не цсъм писал за отрязани глави на децата със изключение на братовчедите Васил и Сава Кокарешкови .

    Коментиран от #254

  • 252 кухинглавци

    1 10 Отговор
    Неуважаеми , в пълен дефицит сте откъм съвременните проблеми на българите и България сте , обсебени сте единствено от грабенето на пари по всевъзможни начини , ровите в историята , от която безспорно трябва , ама не се поучаваме и развявате разни дето не ги разбирате много-много , белким се легитимирате някакси , защото иначе сте пълен негатив , никаквици , некадърници , провали. На комунизма , каквото и да означава той , му целувайте краката , защото ако не беше този безсмислен , празен от съдържание вече термин , който се опитвате да превърнете в някакво заклинание , мантра , не ми е ясно вас как и в какво качество би ви имало в общественото пространство.
  • 253 Настрадамус

    2 8 Отговор

    До коментар #241 от "123":

    А партизаните от окупираната европа чии интереси обслужваха бе лольо и те ли бяха комунисти ?

    Коментиран от #256

  • 254 123

    10 4 Отговор

    До коментар #251 от "Настрадамус":

    От часове пишеш списъка със убитите 250 деца от Българската фашистка държава и още едно име, дата, причина за убийството и кой го е убил не си написал Само пишеш че някой си друг ги бил написал в някой вестник, но и такава статия няма, и два часа списъка на убитите от фашистите деца ти стои пред тебе на екрана но, някак си пръстите ти са парализирани и не можеш да напишеш нищо. Но лъжи може да пишеш.
  • 255 Много странно

    12 2 Отговор
    В Германия подлежи на съдебно преследване всеки, който си позволи да изкаже съмнения относно официално приетата версия за Холокоста.
    У нас съдът взима решение, изчистващо името на ген. Луков, но оставя вратичка за всеки желаещ да сипе хули и измишльотини по адрес на този достоен български офицер, доказал се като герой на бойното поле и като патриот!

    Коментиран от #258

  • 256 Обективно

    13 3 Отговор

    До коментар #253 от "Настрадамус":

    Партизанин в окупирана територия води отечествена война, защитава татковината си от нашественици.
    Няма основание да сравняваш онези партизани с тези тукашните, които срещу заплащане са служили на чужди интереси и са подкопавали устоите на собствената си държава.
    Може сред тях да е имало хлапета наивници, но това не оправдава дивотията да скочиш срещу онези, благодарение на които твоят народ си е възвърнал собствените етнически територии.
    През Втората св.война България се е държала достойно - възвръща си своето, но не праща войска на Източния фронт, защото е исторически признателна на народа на Русия, без значение какви са били личните цели на онези, които са го управлявали през 1877/1878 г. България успява да опази живота на близо 50 000 евреи и е неоснователно да бъде съдена заради някои рестриктивни мерки по отношение на тях, защото не сме имали друг изход. Интернирани и с ограничени права, но живи. Все пак, никоя война не трае вечно, а е било ясно, че тези ограничителни мерки ще траят докато продължава войната.
  • 257 dedo

    8 3 Отговор
    Мразят го защото няма как да се развива джендърската пропаганда сред истински мъже!
  • 258 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #255 от "Много странно":

    То в България разни платени боклуци пишат по поръчка на Саш и Турция и че в България турско робство не е имало . А ти какво очакваш за една Холокоста !
  • 259 И КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ ДА МЪЛЧАТ!

    2 12 Отговор
    Генерал Луков е бил член на легиите, най-верния инструмент на Хитлер и Гьоринг в България. Киснел е царя Борис и Буров всекидневно пред Гьоринг лично!!!!

    Христо Николов (Колев) Луков е български офицер (генерал-лейтенант), преподавател по военно дело и политик. Министър на войната на Царство България в периода 1935 – 1938 г. и ръководител на крайнодясната фашистка организация Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) (1942 – 1943).

    Съюзът на българските национални легиони (СБНЛ; до 1935 г. – Съюз на младежките национални легиони) е ултранационалистическа профашистка и пронацистка организация в България, активна през 1932 – 1944 година и определяна като най-мощното фашистко движение в българската история. Сред видните нейни лидери и дейци са ген. Христо Луков, ген. Никола Жеков, Илия Минев, Дянко Марков, Христо Статев и др.

    Коментиран от #270, #271

  • 260 Чети бе 259

    6 0 Отговор
    Ти прочете ли какво пише № 248 ?
  • 261 123

    7 2 Отговор
    Съюз на националните младежки легиони. Първоначално е основан като Съюз на националните младежки легиони, който придобива популярност сред младежта чрез пропагандни методи, популярни в нацистка Германия по това време, включително поход от София до Велико Търново. До 1939 г. вече преименуван има 75 000 членове и през тази година той е официално забранен от пронацисткото правителство на цар Борис III. През 1942 г. Христо Луков, пенсиониран генерал-лейтенант от българската армия и бивш военен министър, става ръководител на организацията. Идентифицирайки се като крайна монархическа група, тя безуспешно се стреми да работи с Националното социално движение, преди най-накрая да се превърне в опозиционна група.Легионите се опитват безуспешно да работят с Националното социално движение, преди най-накрая да станат опозиционна група. Като критикувт пронацисткото правителство на Богдан Филов, което те определят правителството на Филов като състоящо се от „капиталисти, юдеомасони и болшевики“. СМНЛ е забранен след комунистическия държавния преврат в 1944 г. заедно с всички други националистически организации и партии.
  • 262 стоян георгиев

    8 4 Отговор

    До коментар #206 от "Виолета":

    егати щуротиите си писал.виолета не е знаела на кои свят е.ползвана е като маша .има още доста евреи в така наречените боини групи и ако българина е бил нацист както го твърдите това е щяло да отключи реваншизъм.добре обаче че не е бил.убииството на луков нищо не предотвратява щото генерала е бил абсолютно никои.нито е можел да влияе на царя нито на правителството.бил е в конфликт и с борис и с филов.не случаино първоначално симптизантите му смятат че е убит от властта.та стига щуротии!луков и останалите убити от така наречените боини групи са напълно незначителни хорица.втория по важност убит от въпросните боини групи е оправдан в последствие от народния съд.демек напълно невинен и според тежките комунистически критерии!луков не е пипнал с пръст ни еврин ни комунист.
  • 263 Ивайло Меренов

    11 0 Отговор
    Абе Хора, разделили са ви на групички-фашисти,комунусти и ви гледат саира.Ше се изпотрепете сами! Не се ли усещате!
    Вместо да сте единни вие враждувате помежду си.Докога?
    И фашизма и комунизма са идеологии и заминаха, не се хващайте за това което са ви пуснали от горе. Погледнете Родината. Тя загива. И нито фашистите, нито комунистите ще я спасят...
  • 264 Щур

    9 0 Отговор

    До коментар #240 от "Вирусология.":

    Какъв избор са имали Гърция и Югославия , все държави от нашата черга? Истината е ,че вървейки след германската каруца , се опитваме да осъществим своя национален идеал Мизия Тракия Македония , а защо не и нещо повече .Германците са били нашата ракета носител , уви късогледо , пристрастно ,недалновидно от про-германското ни управление, за съжаление го научаваме по трудният начин.
  • 265 , d123

    0 4 Отговор
    Партизани са ставали младежи от беломорието. ТРИНАЙСЕТ ГОДИШНИ ВИЖДАТ В ГРАДА ДЮКЯНЧЕ И ВЛИЗАТ И СА ПИТАЛИ, ЧИЧКО МОГА ЛИ ДА ЗАПОЧНА РАБОТА ПРИ ВАС. ЗАПОВЯДАЙ. И ТАКА СА ИМ ДАЛИ РИБЕНА КОСТ ХАРЕСАЛ ГО И ГО ОСТАВИЛ ДА ШИЕ, СЛЕД ТОВА КАЛФА И МАЙСТОР. НО ТОЙ МАЙСТОР МИ КАК СЕ Е ВОДИЛ, ИМ Е ДАВАЛ ПАРИ, КОЛКОТО ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД, ПО 15 ЧАСА СА РАБОТИЛИ И ВЕЧЕ МЛАДЕЖИ РЕШАВАТ ТРАКИЙСКИТЕ МЛАДОЦИ ДА СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВАТА СИ, КАТО ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ БЕЗПЛАТНО, КАКТО И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ТЪЙ КАТО ОТИВАТ ВОЙНИЦИ РАЗБИРАТ, ЧЕ СА С ЗАХАРНА БОЛЕСТ, ПОРОК НА СЪРЦЕТО, А ИДВАЙКИ ОТ ВОЙНАТА, ОТ БЕЛОМОРИЕТО 1923 СА БИЛИ ПО НА 1,2,3 ГОДИНИ. МОЖЕМ МНОГО НО СТРАНИЦАТА Е ЗАТВОРЕНА. И ПАКА МЛАДЕЖИТЕ СЕ СЪБИРАТ В КЪЩАТА НА ДВА ВХОДА. В ЕДИНИЯТ ВХОД ЖИВЕЕ С 10 Г ПО ГОЛЕМИЯТ БРАТ, А В ДРУГИЯ САМ. ЗАПОЧВАТ ПОЗИВИ ЗА БЕЗПЛАТНО.. КРИЯТ СЕ В БАЛКАНА. ИДВАТ В КЪЩАТА И Я ОБРЪЩАТ, НО МОЖЕЛО Е ДА ГИ УБИЯТИ СЛЕД ВСИЧКИ Е ТРЯБВАЛО ДА СИ ПОЛУЧАТ В БЪРГАС СВИДЕТЕЛСТВО ИЛИ УДОСТОВЕРЕНИЕ БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗМА, НО НЕ СА ОТИШЛИ,, НО СТАВАТ ЧЛЕНОВЕ НА БКП, И ЕДИН УСПЯВА, НО НЕ ТРАКИЕЦ ДИНКО х да завърши право, бе прокурор в ос, но комунистите уволняват дъщеря му след 1989.а др бяха известни обущари, много добри и началници в обущарски цехове, брата на обущаря известен сърдечен лекар и много тракийци.. Се изучиха и сработиха като оредседател на окръжен съд, адвокати видни, моряцо, и днес са преподаватели децата им във варна микро и макро икономика, имаха бизнеси, но бкпги премахна, вз
  • 266 Всичко може

    4 1 Отговор

    До коментар #248 от "един":

    При бай Тошо можеше всичко,защото той нямаше авторитет сред старите комунисти. Бай Тошо пусна както в БКП,така и на държавни постове всякакви от бившите, и от легионерит,и от бранниците,и от състоятелните буржоа като Сандов,Беров,тяка и кокошкари като Петко Бочаров. В нашия край бивш фелдфебел школник награден за активно учестие в разгрома на партизанския отряд "Антон Иванов" бай Тошо га направи началник отдел Провсвета на окръга Михайловград,днес Монтана.
  • 267 От потомците

    9 4 Отговор
    Респект, почит и дълбок поклон, генерале!
    Не се гаси туй, що не гасне ...
  • 268 Нормален

    2 1 Отговор
    Виолета (№ 206), не те ли е срам? Или си слънчасала?
    Само това мога да кажа относно текста ти.
  • 269 Защо ли

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    ЗАЩОТО, комунистите-атентатори притиснаха кмета на София г-жа Фандъкова, да не дава разрешително за провеждане на Луков марш. БКП-БСП излезе с поредната си лъжлива деклатадия за ген. Луков. Опитвайки се с това да спрат хората да изразят почитта си пред този достоен българин ген. Христо Луков. Страхувайки се от гласност за много други атентати и убийства извършени от просташкия народен съд. Мислейки, че с това ще скрият от народа жестоките си убийства. Народа ги знае
  • 270 ооо0

    7 1 Отговор

    До коментар #259 от "И КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ ДА МЪЛЧАТ!":

    Може и да си прав, но вероятността е малка Гьоринг знаел ли е кой е Луков? Ако това което си написал е вярно, със сигурност другарите комунисти щяха да са написали дисертация по темата. Затова не ти вярвам.
  • 271 Можеш ли

    4 0 Отговор

    До коментар #259 от "И КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ ДА МЪЛЧАТ!":

    Боклук, можеш ли още нещо да ни издикламираш ... ?
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Само питам

    8 5 Отговор

    До коментар #231 от "123":

    Защитнико на България, положи ли цветя на паметника на краварите летци,бомбардирали София и Дупница?Защо се бавиш?

    Коментиран от #277

  • 274 бойкофаага

    0 6 Отговор
    е не той е само фашага
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Бат Органа

    8 6 Отговор
    Луковмарш е антикомунистическо и антилиберално събитие!Генерал Христо Луков е бил български националист и антикомунист.Смешно и жалко е, рубладжийски партии като Възраждане да се натягат на марша или да търсят подкрепа от хората на марша.Хората на марша са два вида-или безпартийни,или хора,гласуващи са партии като НФСБ,ВМРО или ГЕРБ.Има и чужденци,което е още по-хубавото,защото така Луковмарш се превръща в един символ на национализма и антикомунизма,който може да служи като международен символ и като международно събитие.Знака iYi не е нацистки,както един облъчен с комунизъм казва,а е знак,използван от българите до преди покръстването.Луковмарш се провежда ежегодно с дисциплина и без да има някакви ексцесии.Тази година и противоепидемичните мерки се спазваха.Против Луковмарш плюят комунистите,хората със странна сексуална ориентация и някакви дето не знам точно как да ги нарека,но изповядват крайно леви идеи,ползват наркотици и са срещу капитализма.Няма значение името,дали е Еделвайс или не и защо е Еделвайс,важно е,защо след като в България е приет закон,който обявява комунистическият режим за престъпен,защо днес комунистическите символи не се наказват и преследват и защо събирането на Бузлуджа и Копринка не е по никакъв начин възпрепятствано.
  • 277 123

    7 6 Отговор

    До коментар #273 от "Само питам":

    Ами то всички Български комунисти трябва да слагат всеки ден цветя на паметника на Американските авиатори. Нали ЦК на БКП дава указания и информация на Английскя офицер за свръзка кой райони на фашистите в София да бъдат бомбандирани.Моля ви се бомбардирайте района на Булевард Адолф Хитлер в София,това не е искано от Генерал Луков а от БКП.

    Коментиран от #279

  • 278 Второзаконие

    6 5 Отговор

    До коментар #219 от "123":

    Расистът Мойсей (Моше) във Второзаконие на Тора (Старият завет) тоже забранява на евреин да се жени за не-еврейка, а на еврейка да се омъжва за не-евреин.

    Пазят се чисти расистите! Тук фашисткият закон само повтаря закона на Моше! (Публикувано във факти.бг: да се женят или съжителстват с етнически българи)

    И все пак, ако има нещо положително за България и за българския народ, което да е сторено от еврейска ръка, то това е стореното от еврейската ръка на Виолета Якова, застреляла на 13.02.1943 г. изменникът на българския народ и на България, генерал Христо Луков, чийто план да вкара български войски в месомелачката на ВСВ е провален от Виолета, изпълнила присъдата на ОФ - Смърт в името на Народа!!!

    Паметник за Виолета Якова!!!
  • 279 Само че

    4 4 Отговор

    До коментар #277 от "123":

    Цветя на убийците на цивилни българи от въздуха поставят фашистките подлоги на портиерите на посолството на САЩ в България!:)))

    Коментиран от #281

  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 123

    8 8 Отговор

    До коментар #279 от "Само че":

    Комунистическите партизнаски русофилски подлоги от БКП са тези искали,молили и давали цели на Англия за бомбардиране в България през Втората Световна Война.

    Коментиран от #282

  • 282 321

    10 2 Отговор

    До коментар #281 от "123":

    Аре, стига бе,тия англичани не стига, че са убивали мирни граждани ми работили и с комунистите. Още повече ги намразвам.
  • 283 Глупости

    3 7 Отговор
    Глупости на търкалета. Луков беше проксито на Хитлер за притискане на цар Борис да води прогерманска политика и да не мисли да излаза от съюза с Германия. Мнооого велики били...,един път били 75 000,друг път 200 000, пък покрай дувети септември се разбягали като мишки. След 09.09.1944г. е трябвало да ги изтребят всичкие ,а не рептили като Дянко Марков и Илия Минев да ми се дуят като въшки.