Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 18:51 13 568 149

Десислава Иванчева пред ФАКТИ: Не съм си и представяла такава конспирация. Мислех, че e сплашване

  • десислава иванчева-
  • дело-
  • прокуратура-
  • росина станиславова-
  • парламентарни избори

"Преди 2016 година и аз бях от спящите и си мислех, че България е цветя и рози", каза Иванчева

Десислава Иванчева пред ФАКТИ: Не съм си и представяла такава конспирация. Мислех, че e сплашване - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Самото разследване е проблемно. Отвсякъде се нарушават права. Нормално е, когато не си се сблъскал със системата, а само си чувал, че има корупция и не си представяш мащаба, като обикновен гражданин на Република България, да не си представиш, че полицията може злонамерено да се възползва от това, че гражданите не си знаем правата“.

Това каза бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева пред ФАКТИ. Свързахме се с нея, за да говорим за последните съмнения в честността на разследването по нейния случай, които тя изрази вчера в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ – че доказателствата би могло да са били манипулирани, за гражданската активности и правата на гражданите, за предстоящите парламентарни избори, в които тя е кандидат за народен представител и за случая с кметицата на район „Красно село“, по който в момента тече проверка.

Припомняме, че прeз 2018 гoдинa Иванчева бeшe aрecтувaнa зa пoдкуп, кoйтo cпoрeд прoкурaтурaтa, пoиcкaлa oт cтрoитeлeн прeдприeмaч. Иванчева беше ocъдeнa зa пoиcкaн, нo нeприeт пoдкуп нa 20 гoдини зaтвoр. Пo-къcнo приcъдaтa ѝ бe нaмaлeнa. Прeдcтoи глeдaнe нa прoцeca нa трeтa инстанция.

Разговорът с Десислава Иванчева започна със съмненията ѝ относно законосъобразността на задържането ѝ и действията на органите непосредствено след него, както и с мнението ѝ, че е силно възможно тогава доказателствата да са били манипулирани.

„Гражданите разчитаме, че тези органи няма да се възползват от нашето незнание. Например при моя арест е трябвало да се възпротивя да не бъда отведена от колата, а не доброволно да тръгна. Те ме хващат под мишница и ме отвеждат без да оказвам съпротива. Разчитала съм, че това е начинът на действие, не съм си представяла, че те могат да ми нарушат правата.

Не съм и мислила, че трябва да пазя колата или чантите ни. При отвеждането колата остава с отворени прозорци, даже с отворени врати. Отвеждането на Биляна Петрова дори не съм го видяла, аз вече гледах надолу в краката си – това ми крещяха да правя. Тъжното е, че ние разчитаме, че органите, които следят за спазването на закона, няма да нарушат правата ни. Това обаче не е така. Ще трябва да започнем да учим правата си и да ги отстояваме“, разказа Иванчева.

„Тогава не съм знаела и не съм предполагала, че нещо може да се случи в колата. Трябвало е и те да ми кажат: „Заключете си колата, защото ще бъдете отведена в сградата“, да ми дадат ключа, който е в тях”, добави тя.

На въпроса какви биха била действията ѝ по време на ареста от днешна гледна точка, след случилите се събития, тя отговори: „Човек, докато не се сблъска, не си знае правата. Първото, което е - никога нямаше да се отделя от колата, защото вече знам, че това е нарушаване на правата ми. Второто, не е имало основание да изпълнявам заповедта да гледам надолу, в земята, както тогава съм направила. Тогава не съм очаквала, че може правата ми да се нарушат, смятала съм, че действията на правораздавателните органи не са в нарушение на закона“.

„От това идва шокът, който преживяхме. Ние известно време бяхме в болница на затвора заради психическият сблъсък със системата – съдът леже, от следствието се подменят доказателства, експертите лъжат. Сблъсъкът с цялата тази мафия и с тази машина ни донесоха „бъг в системата“, каза още Десислава Иванчева.

„Кой си носи кашон с пари на задната седалка при отворена врата? Ще ги прибереш или в жабката, или в багажника – така оставени някой ще ги види и ще те пребият. Плюс това сме се возили с отворени прозорци и врата. Полицай Зешева казва, че ни е извадила много лесно и вратите ни не са били заключени. Много е тъжно. Цялата система е много тъжна“, каза още тя.

„По време на ареста ни около колата са били 130 човека. Представете си каква суматоха, а ние без адвокат. Адвокатите дойдоха чак когато се описваха парите. Чак тогава ги допуснаха“, каза Иванчева и разказа как телевизионен екип не бил допуснат да снима. „Винаги когато те задържат, винаги от местопрестъплението се изисква видеозапис от сгради, от кръстовища – записи, на които да се види какво се е случвало, докато теб те е нямало там. Ние ги изисквахме и в досъдебната фаза, и на първа инстанция искахме от прокуратурата да ги изиска, защото ние нямаме право да изискваме например записи от светофарната уредба. Би трябвало, ако нямат какво да крият, да не премахват камерите на БНТ. Би трябвало да приложат и запис от кръстовището. Тогава обаче ще се види кой е шетал из колата. Когато хванеш извършителя, ще стигнеш и до поръчителя“, каза тя.

„Най-страшното беше, че чантите ни бяха на предната седалка. Те броиха парите в кафене. Представяте ли си да си плюнчат ръцете и да броят 70 хиляди във външно кафене. Можеха като нищо да пъхнат парите в чантите ни, което щеше да е още по-страшно. Слава Богу, чантите са били от страната на тротоара, където е имало хора и е било по-трудно. Кашонът обаче е от страната на движението. Всеки може да метне там каквото си иска. Все едно да дойдат да правят обиск в дома ви, да ви пратят за бира, по време на обиска да ви няма, а когато се върнете да се окаже, че вкъщи имате и наркотици, и оръжие. Могат да подхвърлят каквото искат. Това е абсурдно“, категорична беше Десислава Иванчева.

Освен с достъпа до колата на Иванчева и Биляна Петрова по време на ареста им, пример за съмнителни действия тя даде и с вземането на отпечатъци. „Веднага след като се намери кашончето, аз казах, че искам да ми се вземат отпечатъци. Взеха ни отпечатъци чак в 21:30 часа, а ние сме били непрекъснато в замърсена среда. Това също е нарушаване на закона – трябвало е веднага да ни вземат отпечатъци“, каза тя и допълни: „Дойде и адвокат. Когато имаш адвокат до себе си, мислиш, че той ще ти пази правата. Дойде една от следователките, пита дали ще имам възражение. Има ли задържан човек, който да не пиша възражение? Няма такъв. Дадоха ми един бял лист. Адвокатът до мен е трябвало да каже: „Не пипайте нищо, докато не вземат отпечатъци“. Нищо не трябва да се пипа – нито маси, нито парапети, нищо, отпечатъците трябва да се пазят.

Аз не съм си и представяла, че ще вляза в такава конспирация. Мислех, че ще е отново сплашване, защото точно няколко дни преди това ми бяха ударили колата. Това в политическите среди е сплашване – удрят колата като предупреждение. Имали сме и други предупреждения – че ще бъдем например поразходени на Витоша. След ареста не вярвах, че може да се случват такива неща, затова не съм и била така предпазлива или мнителна при самото арестуване. Затова не съм се предпазвала. На този бял лист започнах да пиша възражение. Около деветата точка от възражението вече бяха спокойни, че имат отпечатъците ми. Аз така пиша по принцип – пръстите ми влизат под палеца и дланта се опира в листа с хартия. Този адвокат до мен първо, не е трябва да ми разреши да пиша върху този лист преди да са взети отпечатъците ми. Второ, трябвало е да ми каже, че по закон нямат право да ме карат да пиша на каквото и да е било извън кочана, който е вид протокол за претърсване и изземване“.

„Когато ни снимаха ръцете в една тъмна стаичка, до мен пак имаше адвокат, но аз пак не си знаех правата. Снимаха ни ръцете. Фотографката и химичката ни казаха, че снимките са готови. След това аз пипах стола. Слава Богу, че не е бил замърсен. Господ ни е пазил. След това стана ясно, че снимките не били станали, трябвало отново да ни снимат. Тогава аз казах, че те вече са потвърдили, че снимките са готови, че може да съм се изцапала. Адвокатът нищо не каза“, разказ Иванчева. „Ние сме задържани в 13:00 часа, отпечатъците се взимат в 21:00 – това са адски много часове, в които ние можехме да пипнем нещо, да се зацапаме. Не знаехме, че трябва да се пазим. И на снимките се вижда, че се държа по колата, по парапета, държа шишета с вода. Никой не ми е казал да не пипам. Може би е добре, че ръцете ми са били вързани отзад“, допълни тя.

„Казват, че сме имали две срещи, в които сме отправили своето корупционно предложение. От тези срещи обаче няма дори и една снимка. За видеозапис и звукозапис да не говорим. Ние доказахме по мобилните клетки, които са разположение на 400 метра една от друга, че сме били на три километра едни от други с Дюлгеров“, каза още Иванчева.

„Множество свидетели - инвеститори, строители, собственици на терени, моята администрация, администрацията на Фандъкова и на Здравков, дойдоха в залата и заявиха, че никога не сме искали дори дарение под парична форма. Даренията са били директно към Столична община – слагали са огради, но те са от строители, те знаят къде да я сложат. Повечето строители нямат против да вложат парите си в нещо и да облагородят квартала, защото когато кварталът е хубав, цените на апартаментите им се вдигат. Някои строители правят тротоари, други осветления, но го правят в района, в който строят“, каза Иванчева.

След това разговорът премина към случая с кметицата на район „Красно село“ Росина Станиславова, избрана от „Демократична България“. Припомняме, че тя получила 7600 лева като ръководител на проект. Въпросните пари за ръководенето на проекта доведоха до напрежение в Столичния общински съвет и до оттегляне на доверието от Станиславова от страна на „Демократична България“, които заявиха, че тя е създала „морално недопустим прецедент“.

„За мен това е една предизборна дъвка. Тази програма, която тя е ръководила, е от 7-8 месеца. Как пък точно сега предизборно ГЕРБ се сещат за това нещо? Точно сега го изнасят. Защо не го изнесоха още преди месеци? Седем-осем месеца не е никак малко време за задаване на тези въпроси. Пък и дамата е запитала Министерството на труда и социалната политика дали общината може да е управляващ орган на програмата, те са отговорили, че е възможно. Освен това аз не виждам нищо лошо Столична община да стане децентрализирана – да не зависи всичко от общината и не всичко да е по преценка на г-жа Фандъкова или който и да е било бъдещ кмет.

Бих попитала и въпросния г-н Георгиев от ГЕРБ дали като общински съветник, който е отишъл в кауза да помага на софиянци, той не взима пари от комисии? Или Народното събрание – депутатите не взимат ли пари, когато влизат в комисии?“, коментира Десислава Иванчева.

„Друга е моралната гледна точка. Аз бях забравила, но екипът ми ме подсети, че аз също съм била ръководител, защото няма начин кметът понякога да не е. Аз и моят заместник-кмет сме се отказвали и не сме взимали пари. За нас е била кауза и мисия, че сме там, за да вършим работа и да помагаме на населението. Но при дамата всичко е законно и за мен това е просто предизборна дъвка“, каза още тя.

„Наистина обаче Столичната община може да се децентрализира и част от функциите ѝ да се дадат на районните кметове. Не е хубаво, когато един единствен орган преценява кой какво ще извършва. Това също е предпоставка за извършване на незаконности. Ако поне половината от парите от данъци се връщаха в „Младост“, кварталът щеше да е един прекрасен град. Щяхме да си правим и тротоарите, и улиците, и осветлението, и детските площадки, и да санираме училищата и детските градини“, каза още Иванчева.

„Столичната община изсмуква всичко и няма реципрочност на връщането“, допълни тя и обясни че именно общината след това разпределя парите към районите: „Който е кмет на София, той подпомага партийно кметовете на ГЕРБ. Всички останали стоят и се молят за неща, за които не трябва да се молим. Всички граждани трябва да имат равни права“.

„Преди 2016 година и аз бях от спящите и си мислех, че България е цветя и рози. Дойдоха просто да застрояват пред мен и затова се активирах. Тогава разбрах всичките помии. Когато отидох на една огромна среща, в която да се запознаем с кметовете, очаквах да сме 12-15 души. Оказаха се 24 кметове на 24 района. Представете си за каква администрация, за каква бумащина и бюрокрация става дума, колко много данъци плащаме само за тази администрация само в София. Тя трябва да се намали поне с 30%“, смята още Десислава Иванчева.

„Цялата тази бумащина затруднява и бизнеса. Бизнесът трябва да има шанс да се развива, защото тези пари се връщат в държавата“, допълни тя.

С Десислава Иванчева говорихме още за гражданското общество в България и как гражданите търсят правата си. „Гражданите не си знаем правата. Ние трябва да се събудим и да започнем да научаваме правата си. Държавата и управляващите винаги, независимо какви са били по цвят, са ни приспивали. Едва от скоро се получава гражданска енергия, хората започват да отстояват своето. Но ние не знаем правата си, а това не ни влиза и в работата. Ние сме хора, трябва да си правим бизнеса, да живеем живота си, а държавата да спазва законите. Аз също като обикновен човек не мога да си представя, че държавата ще дава разрешения за сгради, които са незаконни например“, коментира тя.

„Ако гражданите не знаем правата си било при отвеждане, било при обиск, било при строеж, ще бъде така“, категорична беше Иванчева.

Шанс да упражним правата си имаме на предстоящите парламентарни избори, смята Десислава Иванчева. „Много е важно да не позволим да ни изядат гласовете. Те пак ще ги изядат, но друго е да надпишат по-малък брой. Трябва да гласуваме, защото ако активността е малка, просто няма да можем да направим абсолютно нищо“.

„Трябва да се мисли за бъдещето поколение. Ние живеем под наем на земите на децата ни, защото тази земя, природата, даденостите на държавата – те остават на децата ни. Какви са тези къщички, подпорни стени, хотели по морето?“, коментира още тя.

„Винаги трябва да има надежда, че нещата не са предначертани. Винаги можем да направим нещо“, каза Десислава Иванчева в края на разговора.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешеф

    41 117 Отговор
    Ивачева,с теб не съм свършил.Ще те приключим в кафеза...

    Коментиран от #18

  • 2 мангър

    59 175 Отговор
    Най голямата крадла в София!!!

    Коментиран от #31, #148

  • 3 Десислава Иванчева

    59 36 Отговор
    Нормално е, когато не си се сблъскал със системата, а само си чувал, че има корупция, и не си представяш мащаба, като обикновен гражданин на Република България! По-добре да си мълчи!

    Коментиран от #132

  • 4 Равносметката

    42 5 Отговор
    Всички ученици в класните стаи и учителите да започнат да си заработват заплатите.
  • 5 Хамид

    174 30 Отговор
    ГЕШЕФ ЗАГУБИ 30% ОТ АВТОРИТЕТА СИ ОЩЕ С ПЪРВИЯТ СИ ИЗВЕСТЕН СЛУЧАЙ - ИВАНЧЕВА, КОГАТО Я ДЪРЖА 2 ЧАСА НА УЛИЦАТА С БЕЛЕЗНИЦИ, ДРУГИТЕ 70% ГИ ЗАГУБИ С УНИЖЕНИЯТА НА РАДЕВ

    Коментиран от #13, #25, #27, #74

  • 6 Края на бегето започна след 1876г

    52 23 Отговор
    От тогава бегето е схема и капан за грабежи при турците това се наказваше с брадвата в кофата но тогава имаше държава и закони сега е едно блато един капан за грабежи черна дупка кенеф

    Коментиран от #42, #141

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Реалист

    28 76 Отговор
    Дайва и гнусната и за чиккия не стаа:)

    Коментиран от #14, #16, #19, #92

  • 9 Рано или късно

    106 21 Отговор
    Иванчева ще осъди държавата в Страсбург, но сметката ще плати народа, а не виновниците за скалъпеното дело. Така бе и за Харманлийския герой, дето с гранатомет унищожи цяла къща, така бе и с Цв Цв дето раздаваше присъди от трибуната на НС.... Тъжни рецидиви на чужд гръб, УЖ да демонстрираме борба с корупцията. Ще я последват и Баневи, и М. Стайков, и Арабаджиеви. А иначе "чакаме" Сърбия да ни предаде Цв. Василев! Последния няма да го оствят жив да застане пред съда, защото мбоооого има какво и за КОГО да каже.
  • 10 Знайко

    23 69 Отговор
    Тази била "невинна" "жертва"! И още други 7 милиона у нас били "невинни" "жертви". А злодеите само петима Тиквата, Каскета, Шиши, Сопола, Петьо Еврото. Истината обаче е друга, в тези 7 милиона "невинни" има 1 милион "невинни" тикводебили, 1 милион "невинни" червени-дебили и 0,4 милиона "невинни" шиши-дебили.

    Коментиран от #33

  • 11 РАДИО ЕЛТО

    55 18 Отговор
    герб мафия мутри
  • 12 Един от малкото честни управници

    74 19 Отговор
    За съжаление раята и слугите на плоските престъпни мутри плюят по нея. Като видим коментарите директно става ясно кой е платен отпадък на живота и кой нормален.

    Коментиран от #20

  • 13 Глупости, Гешеф е като Велчев, като

    50 13 Отговор

    До коментар #5 от "Хамид":

    Филчев и т.н. Слуга на мафията в БГ. Забравете за морал или правда, а да хващаме лопатите.
  • 14 Кой, майка ти ли?

    29 5 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Която я продаваш за 50 стотинки ли?
  • 15 Васил Левски

    80 29 Отговор
    От алчност две жени бяха съсипани!Това не е моята България!Отказвам да имам деца в мутренска държава!Свобода за Деси и Биляна!

    Коментиран от #71

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Христо Ботев

    60 16 Отговор
    Бойкотирайте въпросната фирма и не купувайте апартаменти от нея!Освободете жените!
  • 18 хя хя хя хяяяя

    14 35 Отговор

    До коментар #1 от "Гешеф":

    Иванчева така е загоряла, че ще ти скъса каскета!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Аз не съм платен отпадък

    23 63 Отговор

    До коментар #12 от "Един от малкото честни управници":

    А имам собствено мнение! Не всички които не я харесват са платени! Това е истината, и от нея боли! Искала е да изкара пари по бързия начин! Същото можем да кажем и за Вас, че са Ви платили за да я защитавате!

    Коментиран от #40, #83, #90, #105

  • 21 Азсъмсиаз

    30 54 Отговор
    Много рядко си позволявам да пиша в сайтове и социални мрежи , но тази да я защитавате е смешно. Лично мен се опита да ме рекетира , а аз съм един обикновен човек ????

    Коментиран от #38, #135

  • 22 Гост

    22 50 Отговор
    Абе тая умряла кокошка защо не е в сливенския

    Коментиран от #29, #130

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Свобода!

    41 19 Отговор
    Ах,Деси!Колко сълзи пролях гледайки лика ти!Ах,мила моя!Ти си жертва на имотна мафия,която превърна България в бетонна държава.Нека всеки получи заслуженото си!Искам моята Деси и Биляна да са свободни!
  • 25 пфу

    15 22 Отговор

    До коментар #5 от "Хамид":

    Говориш простотии - 17 apr 2018 — Кметът на район „Младост” Десислава Иванчева беше показно задържана днес следобед в центъра на София.

    Иван Стоименов Гешев е български юрист. Работи последователно като полицейски инспектор, следовател и прокурор, а от 18 декември 2019 година е главен прокурор.

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 смешници

    17 33 Отговор

    До коментар #5 от "Хамид":

    Осведоми се добре преди да приказваш врели некипели,кога е арестувана крадлата,и от кога гешев е главен прокурор.Или пишеш просто от злоба?

    Коментиран от #136

  • 28 Странджата

    38 23 Отговор
    Народе,докога ще спиш!Две жени са жертви на Гешевтурата.Алчноста погуби България!

    Коментиран от #133

  • 29 БанкерЪ

    24 6 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Да? А ако утре ти попаднеш в същата ситуация, пак ли ще питаш по същия начин?
  • 30 До факти

    11 2 Отговор
    Цензурата при вас е с фуй да я ринеш?
    Не публикувате мнения различни от вашите!
    Защото?

    Коментиран от #35

  • 31 Шопо

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "мангър":

    За Фандупкова става въпрос, нали? Точно!
  • 32 Мафия

    38 11 Отговор
    Затова ли Левски и Ботев дадоха живота си?За да погубим държавата си от алчнотия.Проклет да е всеки лев взет от застрояването на Младост!Свобода за двете невинни жени!

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 гост

    18 4 Отговор
    ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА 24 МИЛИОННИЯ ГРАД МЕКСИКО КЪМ 24-ТЕ
    КМЕТА +1/ФАНДЪКОВА/ НА МИЛИОННА СОФИЯ!

    Коментиран от #41, #56

  • 37 кьорфишек

    0 10 Отговор

    До коментар #25 от "пфу":

    И защо двамцата умници са сложили минусчета?Или вашите изпушили мозъчета не могат да обяснят?Или мислите че това е лъжа?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Анонимна

    23 9 Отговор
    Абе натрошете прозорците на имотите на въпросната фирма.Нека всеки хвърли по един камък в тъмното.В Испания така се прави и всичко е гладко като коприна...

    Коментиран от #43

  • 40 Напротив, отпадък си, защото

    37 9 Отговор

    До коментар #20 от "Аз не съм платен отпадък":

    се гаври ха с нея и няма доказателства за тяхната вина. Откъде накъде ще съдиш ти тези жени? И малко дете знае, че прокуратурата удря Неудобни на мафията хора. Ти на прокуратурата и продажните ченгета ли имаш доверие? Жената ти доказва с 5 листа логична обосновка, а ти мърляш по нея и я затваря зад решетките.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Алфа Чакал

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "Края на бегето започна след 1876г":

    Зле си по история.Годината която явно искаш да напишеш е 1878.И какъв ред е имало през турско.Ред за българите, а ония правят каквото си поискат.Тогава е почнала да се развива България.Васил Левски се е борил не да изгони турците.Те са останали и след Освобождението.Васил Левски е искал да живеят всички заедно ,но законите да са едни и същи за всички.Сега разбра ли какво е било тогава.То пък в любимата ти Турция корупция и схеми няма нали.Фирмите на Догаря стоят всичко.И там като тук.Ай бегай.
  • 43 Анонимен

    15 3 Отговор

    До коментар #39 от "Анонимна":

    Майтап няма!Ако 20 човека хвърлят по един камък и сградата скоро ще стане необитаема.

    Коментиран от #45

  • 44 Сатъра на Хана

    11 4 Отговор
    Тая пуцка ще бъде Готвачка в Концлагера , където ще се превъзпитава Прокурора по делото :))
    ......
    Гешев дотогава вече отдавна ще е кремиран във ВМА и ще наторява розите пред НДК :))
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 До факти

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Барбара Бросли":

    Това е меко казано.
    Може и един хампрацун бъзубъзикян ...
  • 47 123

    11 16 Отговор
    Тази ако е невинна ,аз съм светец Архангел Михаил
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Аз40🏴‍☠️

    25 7 Отговор
    Аз и вярвам. Точно така действа системата. Притиска, гърчи, насилва. Все пак премиерът е мутра, ипонаджия-рекетьор.

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 КОЛКО ДА Е

    8 11 Отговор
    МИ ТЯ САМАТА ДАВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ КОЛКО Е ЧЕСТНА, НАЛИ Я ИМАШЕ НА ЗАПИС?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Алексей Сергеев

    13 20 Отговор
    Иванчева, че си взимала подкупи, не се и съмнявам
    По-добре наведи глава и си понеси заслуженото

    Коментиран от #62

  • 58 07413

    28 8 Отговор
    През 2011г. и аз си мислех, че имаме правова държава но бързо бях събуден и видях с очите си че заставайки на пътя на Боко Тиквата, ГРОБАРИТЕ и техните калинки биваш смазан и пометен, бяха в разцвета на превземането на България и премахването на всичко инакомислещо! За жалост събуждането на повечето Българи закъсня и дойде по трудния начин след като биваш смазан от машината за кражби ГРОБ! Кино студио Севда тв работи на пълни обороти и лъжеца Борисов ни го дават на кинопрегледи поне по 40 пъти на ден! Мисирките от медиите на ГРОБ са доста прости но пък за това нахални и работливи в манипулациите си! борисов ОСТАВКА да те няма крадлив диктатор! Помним Монтанската балерина Искра Фидовова!

    Коментиран от #67

  • 59 Историк

    11 14 Отговор
    Глупаво беше фризьорка, комуниста да я издигне в кмет
  • 60 Синапа

    10 3 Отговор
    Не само цветя и рози,но днес е гърч във всички пози!Дано сте го разбрали!
  • 61 РАДИО ЕЛТО

    15 4 Отговор
    БМБ е мутра мафиот рекетьор КРАДЕЦ изнудва гражданите СКОРО ще е в ЗАТВОРА

    Коментиран от #93

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Истина ли

    7 15 Отговор
    Аре ся жертва...може и да са я подпомогнали малко,ама да се вярва,че е невинна,е като да се вярва в дядо Коледа!
  • 66 стефчо

    7 8 Отговор
    Горката женичка,лошото е че всички искат да са като нея. Власт и пари за шкафа и раклата докато могат да влачат. Накъде върви света ако всеки иска да влачи и краде ...какво допринасяме за обществото и наследниците си? Гад и мор!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 червеногъзест

    9 19 Отговор
    Мале "горката". Как пък един не застана пред камерите и да каже- виновен съм. Правата и не били спазени. Всички били срещу нея. Тая ще търка наровете и то заслужено. Нагла е и се възползва и до днес от поста си.
  • 69 cpv

    5 18 Отговор
    Мислиш хората за "балъци" и пишеш глупости!Чудя се в България има ли съд и защо си още навън,при условие.че уж си осъдена!
  • 70 АНОНИМЕН

    13 4 Отговор
    герб няма да даде великденски ДОБАВКИ за хората в НЕРАВНОСТОЙНО положение на индвалидите за да има да КУПУВАТ ГЛАСОВЕ ромите такива като БАЙ КУРТИ МАРИО МАРТИН СТЕФАНОВ купува в търново гласове за герб а мутрата трошач СТАНИСЛАВ НЕДКОВ стъки е в листата им за депутати герб МАФИЯ КРАДЦИ в ЦСЗ

    Коментиран от #72, #77

  • 71 акушерче

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Васил Левски":

    Ти можеш ли изобщо да имаш ? Нещо май ин витро ще те мъчим. Леле каква декларация. Тичай при негрите. Те ще те питат искаш ли да раждаш или не.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 асдас

    14 8 Отговор
    смешно е че тука става въпрос за "подкуп" от едни скромни 50к, който даже не е получен, а на Баце милионите в шкафчето никой не го интересува откъде са що са :Д
  • 74 Йорданчо

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хамид":

    Аз мисля , че спечели като посмъкна малко носа на оная примадона - фатмак в Президентството. Тъкмо се беше помислил за Всевишния и го сбръчкаха. То и мажоретките, дето само ходят по събития , правят вятър с помпоните и си взимат заплатата, полежат на наказание, ако сгазят лука. На косъм беше да гризне дръвцето. Рано или късно ще го гризне.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Драгой

    8 12 Отговор
    На тази крадла някой и сложи 70 000 лв белязани в багажника и отпечатъци по ръцете. Кой знае колко пъти е взимала, като гледам строителството в Младост.
  • 77 луд Ленин

    2 10 Отговор

    До коментар #70 от "АНОНИМЕН":

    Теб не те поискаха нали ? Щото си тъп, пак остана на сухо. Никой не иска некадърни като теб. Освен да шмъркаш и хленчиш за друго бива ли те ? Даже и циганската Рома не те иска. Пиши глупости тук, това ще ти остане.

    Коментиран от #78

  • 78 АНОНИМЕН

    11 9 Отговор

    До коментар #77 от "луд Ленин":

    герберче скоро БОРИСОВ влиза в ЗАТВОРА а ти оставаш на улицата и по КОНТЕЙНЕРИТЕ за всичко ще си платите герб е МАФИЯ хунта

    Коментиран от #85, #99

  • 79 Дядо бг

    2 6 Отговор
    Малеееее, тази къде е спала и неучила Българската история до сега???????????То бива парвенюта, ама тези нещо имат и диагнозиииииииии!
  • 80 за там си

    5 7 Отговор
    Гешев почвай ги от призид....и на долу, що не дойде Иванчева да ги хвърли на някой селянин ,ей влизай където ти е мястото .
  • 81 кобрети

    11 7 Отговор
    А като си "невинна", защо веднага си се обадила в общината да пуснат преписката на ваклин, минути след като взе парите, защо, е това ми обясни фризьорке, на мен и на хората.
  • 82 Мой

    13 3 Отговор
    Това чака всеки дръзнал да се противопостави на шайката и Сатаната от Банкя. Този рак трябва да бъде премахнат на 04.04.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Тъпоумкович

    9 5 Отговор
    ИСКАЛА Е ПОДКУП , НО НЕ ГО Е ВЗЕЛА !? ТОВА АКО Е ВЯРНО ЗАЩО СА И ДАЛИ 20 ГОД. ЗАТВОР НАПРИМЕР!? ПРОКУРОРИТЕ ИСКАТ ПРЕДЛАГАТ СЪДИИТЕ РЕШАВАТ. В БГ ДВАМА ЛЪЖИ СВЕДЕТЕЛИ ПОНЕ ПО БГ ПРАКТИКАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО КАТО СЕ НАГОВОРЯТ КАКВИ СВВИД.ПОКАЗАНИЯ ДА ТВЪРДЯТ ПРЕД НЯКОЙ БГ СЪД И ТАКА МНОГО ХОРА СА ОСЪЖДАНИ И ВКАРВАНИ В БГ ЗАТВОРИТЕ. СЪДА ПРИЕМАЛ ТОВА ЗА ДОСТОВРНО!
  • 85 ооооо

    3 7 Отговор

    До коментар #78 от "АНОНИМЕН":

    Ние знаем че това ви е кръвта на площада ли да излизаме.к...МУНИСТИ мр.....сни.
  • 86 Фаро

    0 3 Отговор
    Хората предсказват всички конспирации само е трябвало по-често да ги питаш.Питай народа нема срамно
  • 87 hshh

    7 13 Отговор
    от Факти нещо много време сте и отделили на тая. Страннозащо ли?
  • 88 Бойко Б

    8 12 Отговор
    Очиларката!?! Изключително нагла и безкрупулна личност! И най-вече не забравя кой и е враг! Не трудно! Грозно е да се работи с нея.
  • 89 Факти, вие сериозно ли ?

    10 17 Отговор
    Факти, вие сериозно ли защитавате тая крадла и давате глас на нейните измислени защитни аргументи????

    Коментиран от #91

  • 90 Мнението

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аз не съм платен отпадък":

    Ти не важи слабоумен си
  • 91 Много

    8 4 Отговор

    До коментар #89 от "Факти, вие сериозно ли ?":

    Си зле от към главата! Май само хабиш въздуха.

    Коментиран от #98, #101

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Варна

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "картела Чихуахуа":

    Евала, амиго! Ама как само го говориш испанския...направо си кат Ел Коменданте!
  • 95 дс пенсионер

    10 6 Отговор
    На Иванчева моите бивши колеги просто й спретнаха активно мероприятие/капан/ с подхвърлени пари!Беше неудобна за строители,близки до сегашната/или предишната - без значение/ власт! С други думи, корупция!
  • 96 Смях

    6 6 Отговор
    Г-жо Иванчева, ако ви беше изцяло чиста дейността, то можеше да вдигнете шум до ЕС, а това не се случи.

    3 години по-късно подхвърлени доказателства, а-у, ако беше кристално чиста нямаше да мълчи като пукал, защото Баце и ко са смъртни в една малка държава-кенеф. И тя е искала кеш 100%, за да чака толкова време да говори.
  • 97 Булаир Фружин

    15 4 Отговор
    Забележете за какво става въпрос – 20 г.!?!? И на убийците не дават толкова. Мръсна, продажна държава, най-напред с милиционерите и прокуратурата. Корумпирани до безобразие. Мразим ви безплатно, сган такава. Браво на жената, че казва нещата такива, каквито са. За това се иска смелост.

    Коментиран от #128

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 самопитам

    5 6 Отговор
    как е възможно да те осъдят на 20години затвор и същевременно да се кандитатираш за народен представител.
  • 101 Ти наистина много вониш

    1 2 Отговор

    До коментар #91 от "Много":

    Ти наистина много вониш.
  • 102 Булаир

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Трай бе смешник":

    Искаш ли да ми го кажеш в очите? Смешник.

    Коментиран от #103

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ЯСНОВИДЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Мильо Аликпрост":

    СТИГА ГЛУПОСТИ!

    Коментиран от #109

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Цветко Христо

    6 1 Отговор
    ДЕСЕНЦЕ мило, спомняш ли си преди да станеш кметица какво ти казах в КВ. МЛАДОСТ на пазара в,, Младост,, 1 когато събираше ЕГН та на излизащите от МЕТРОТО? КАЗАХ ТИ, ЧЕ ЩЕ БЕРЕШ МНОГО ГОЛЕМИ ЯДОВЕ. ЕТО ТИ САМА СЕ ОБЕДИ В ТОВА.

    Коментиран от #115

  • 114 Цветко Христо

    0 4 Отговор

    До коментар #112 от "СЕЛТО ПЕЗЕВЕНКОВ":

    КАК ИСКАШ СМЪРТТА НА ГЕРБ,, АДЖИИТЕ,, СЪС СЪД, ИЛИ БЕЗ СЪД?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Цветко Христо

    1 2 Отговор

    До коментар #115 от "СЕЛТО ПЕЗЕВЕНКОВ":

    ДОКТОРЕ, СТИГА С ТВОИТЕ,, ИЗГЪЗИЦИ,. КАТО ПИАР ТЕ ВИДЯХМЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШ. ЯСНО?

    Коментиран от #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Айде, лека нощ на бесепарите

    4 8 Отговор
    Айде, лека нощ, бесепсари, оставям ви да плювате по ГЕРБ и бате ви Бойко, колкото си искате. Усетих ви, че пинахте по 3 гроздови и ви оставям да се правите на яки мъжаги.
  • 121 Ще гласувам за нея

    10 5 Отговор
    С две ръце. Всичко друго е фалш и платена драсканица. Евала на жената, че се бори и срам за нас, че я изоставихме сама срещу гарите на мафията.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 БОЙКОТ ЗА БСП

    8 11 Отговор
    Ей това комуне е хакана комуне.Нагло безпардонно,крало но кречетало,било маниполирано.Същото маймунче каквито са Нинова,Милиончева,Галевица-ВСЕ НАБЕДЕНИ КРАДЛИ..Какъв е тоя ком.чип в главите им ,сякаш една майка ги е раждала.КАКВО ПРАВИШ ОЩЕ НАВЪН ,ЗАЩО НЕ СИ В КИЛИЯТА СИ,МАЙМУНО?????????/
  • 127 ЗА ПАНДИЗА СИ

    7 11 Отговор
    МАРШ В ДРЪНГУЛНИКА МРЪСНИЦО,ДЕПУТАТКА ЩЯЛА ДА МИ СТАВА..СКОРО С МИЛОНЧЕВА ЩЕ СИ ДРУГАРОВАТЕ .
  • 128 Стига плямпа глупости бе

    2 3 Отговор

    До коментар #97 от "Булаир Фружин":

    Стига плямпа глупости бе.

    Коментиран от #137, #138

  • 129 Робеспиер

    6 5 Отговор
    Гласувайте за Деси!
  • 130 Анджело

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Ще влизат по едно и също време с Марешки
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Комсомолец

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Иванчева":

    Нормално е като си свикнал да вземаш да е добре ама кат та фанат олеле има корупция
  • 133 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Странджата":

    ДА ГИ ПУСНАТ ПРИ НАС
  • 134 Госпожо

    2 2 Отговор
    Заслужават ли такива,, толкова думи.....!?
  • 135 Само питам

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Азсъмсиаз":

    И как Иванчева рекетира обикновен човек като теб?Спира те с бухалка на улицата и ти казва: Плащаш си данък спокойствие (Горанов знае) иначе ти затварям лафката за боза.
  • 136 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "смешници":

    Стана гладен прокурор в знак на благодарност за "ювелирната"акция по "светналата като елха" Иванчева.Помниме.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Булаир Фружин

    2 0 Отговор

    До коментар #128 от "Стига плямпа глупости бе":

    Бери си лайката, бе
  • 139 Плашилото Деса

    2 2 Отговор
    С хубавата червена пола....!
  • 140 Защо госпожата

    7 8 Отговор
    е мислела,че е сплашване? Тя си знае какви ги е надробила и с право е очаквала да я хванат. Сега защо реве?А и от Факти докога ще давате трибуна на провалени червени кукувици?
  • 141 Божо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Края на бегето започна след 1876г":

    Османската империя е била с най голямата корупция на всички времена , корупция в пъти по голяма от тази в римската империя!
  • 142 ⚠️⚠️.

    5 1 Отговор
    Държавата спря да съществува през 1989 година.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Стрелата

    3 0 Отговор
    Welkome в Главокия когато неграмотни хора са на власт какво очаквате Олиговрения.
  • 146 Матей

    4 1 Отговор
    Това е боковския бан-дит-ски режим--брутален и подъл.Имало е признаци ,че им готвят такъв удар,трябвало е да се пазят ,да се движат с придружители ,свои хора за охрана и за свидетели.Цялата афера е станала заради отказана корупционна сделка за строителство .Това е доказателство ,че системата е такава ,покварена отгоре до долу и случайно попадналите в нея тя ги изхвърля.
  • 147 Процесор Вучков

    1 1 Отговор
    Ех, тая русата мадама да я хвана на задна прашка....
  • 148 този който

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "мангър":

    Гласувайте, гласувайте и гласувайте, за да освободят тази женица от лапите на гробарите!!! Гласувайте братя, за бога- ГЛАСУВАЙТЕ !!!
  • 149 Колко е невинна!

    1 1 Отговор
    Само че, влезна в общината с ритник, и с ритник излезна.