Last news in Fakti

2 Март, 2021 19:00 5 777 93

Пълни заведения, всичко е отворено. Да не би в България вирусът да си отива?

  • заведения-
  • ресторанти-
  • коронавирус-
  • българия-
  • мерки-
  • заразени

В България паднаха почти всички ограничения, заведенията се напълниха, а епидемията настъпва

Пълни заведения, всичко е отворено. Да не би в България вирусът да си отива? - 1
Снимка: БГНЕС

"На 1 март задължително отварят ресторантите. Повече по тази тема няма да се говори." Това нареди премиерът на министъра на здравеопазването още на 14 февруари. И нареждането му бе изпълнено безпрекословно.

"Дотогава трябва да е минала вълната"

След отварянето на училищата, моловете, фитнесите и прочие, в указания срок бяха отворени и ресторантите, кафенетата и други развлекателни заведения. А заедно с тях и груповите и извънкласните занимания в училищата, груповите туристически пътувания, изложенията, конгресно-конферентните мероприятия, семинарите и конкурсите, езиковите, образователните и другите обучителни центрове и школи. Да не забравим специално да споменем казината и игралните зали, чиято работа явно е от решаващо значение за психическото здраве на нацията. На практика не остана почти нищо затворено. (Може би само баровете, дискотеките и другите нощни заведения, но и на тях им е обещан „задължителен” срок за отваряне - 1 април.) Човек ще си каже, че епидемията е на последни издихания и си заминава. Или както още каза премиерът на 14 февруари: "Дотогава (1 март) трябва да е минала вълната”. Само че не е минала, точно обратното - надига се постоянно и все по-застрашително.

Аргументите им

Тъй че отварянето на всичко е обратно на здравия разум. За което говорят и абсурдните аргументи, с които го правят. „Отварянето на ресторантите не е знак, че всички трябва да тръгнат и да се изпозаразят отново”, казва премиерът, който разчитал на „интелигентността на българина”. Практиката обаче е доказала, че на това в България не може да разчита кой знае колко. Пак според премиера "с това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души (ваксинирани и преболедували), който имаме пред пандемията”, ресторантите и игралните зали могат да бъдат отворени. Което е пълна безсмислица. За „щит” може да се говори, ако преболедувалите и ваксинираните бяха 5 милиона. А ваксинацията едва-едва пълзи. Да не говорим, че „перфектната ѝ организация” се оказа перфектна каша. За пореден път бе доказано, че обичайният ред в България е хаосът.

Числата растат, но постепенно, казват те. Но колко да е постепенно. За две седмици - от деня, в който премиерът издаде нареждането си, до днес - броят на активните случаи на заразата нарасна с близо 50%, хоспитализираните са с над 30% повече, а процентът на положителните тестове скочи от 8% до 13-14%. Да не говорим, че числата може да нарастват и не толкова „постепенно”, което най-вероятно ни предстои да видим в следващите дни и седмици.

Как политиката би медицината

Медицинските аргументи, свързани със здравето и живота на хората, очевидно отстъпиха пред политическите съображения. В края на краищата решенията, разбира се, се взимат от политиците, но мимоходом да споменем и срама на експертите. Премиерът им нареди и те млъкнаха (с много малки и много плахи изключения). Даже натаманиха професионалните си критерии спрямо зова на деня. Цял месец повтаряха, че прагът, при който здравната система не изпитва затруднения да покрие нуждите от медицинска помощ, е 200 новозаразени на 100 000 население. В последните дни този праг тихомълком се вдигна на 300. Някои експерти пък откровено минаха на другата страна - може би им хареса да се возят в премиерската джипка. А има и такива, които направо се устремиха към депутатска кариера.

Какви са обаче политическите съображения, които надделяха? Най-вероятно става дума за прости предизборни сметки. От една страна, на управляващите явно им се струва, че удължаването на ограниченията носи прекомерен политически риск. Само заетите в затворените/отворени сектори са огромен резервоар от избиратели. От друга страна, вероятният предстоящ пик на третата вълна на епидемията и неизбежно съпътстващият го страх у друга част от избирателите също носят потенциални политически дивиденти - партиите с твърди ядра печелят от ниската избирателна активност.

„До месец и половина се очаква да бъде постигнат пълен контрол над епидемията”, заяви тези дни министърът на здравеопазването. Дано да е прав, макар че изявлението му звучи прекалено оптимистично. По-важно е, че дотогава има риск да се върнем към мрачните картини от последните месеци на миналата година. А може да стане и още по-страшно - с всички произтичащи невъзвратими последици, които се измерват с човешки животи. С вчерашното отваряне този риск стана още по-голям.

Автор: Ясен Бояджиев


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    85 50 Отговор
    Имтригнти мръсни отива си да що? Къв ви е проблема бе мисирки тъпи ми ше бачкат и тия хора имат нужда от глътка въздух колко от тях фалираха!?

    Коментиран от #6

  • 2 Софиянец

    117 28 Отговор
    Витошка е пълна, циганията продължава. Де що има анцунг е дошъл да го покаже.

    Коментиран от #46

  • 3 555

    35 34 Отговор
    Ами веднъж и ганьовците да са умни.
  • 4 Помак

    100 9 Отговор
    Пълни са в софия щото сички селяни са там, я ела по селата смолян, кърджали, пазарджик.... Х урка, жив человек няма

    Коментиран от #52

  • 5 Абе тоя вирус

    34 21 Отговор
    Идвал ли е въобще,и ако е дошъл,защо?

    Коментиран от #9

  • 6 Шайка

    84 15 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    А другите не фалираха ли? Или само заведенията са важни за хората! Не се усещате как ни лъзгат и за изборите ще ни затворят. Това е целта.
  • 7 Последният софиянец

    32 59 Отговор
    Не съм фен на Тиквата, даже тия дето ме познават знаят че водя малка чета в квартала за протести, но еватала! С това си решение да ни отвори заби як шут на Еврогейския съюз. Или пък тия овце чехите

    Коментиран от #12, #45, #58, #68

  • 8 гост

    29 22 Отговор
    Така е като се съпоставят нерелевантни данни. Преди отчитаха само PCR тестовете, а сега и бързите. Нормално е да има скок на новите случаи.

    Коментиран от #31, #57

  • 9 Лайка

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Абе тоя вирус":

    Ходи го питай.
  • 10 Коко

    40 19 Отговор
    Драскачът на хранилка да слага намордника и да си стои вкъщи, може лятото с противогаз
  • 11 no name no face no number

    56 16 Отговор
    Да DW това е живота и той трябва да продължи по единственият нормален начин. А вашите термини за новотп нормално си ги заврете дето слънце не ви огрява
  • 12 Лейка

    24 9 Отговор

    До коментар #7 от "Последният софиянец":

    Явно знаеш какво става в Чехия и пишеш. А какво следва тУк? За това мълчиш.

    Коментиран от #14

  • 13 Орлов град

    30 27 Отговор
    Ей мисирки, оставете хората да се забавляват!!!

    Коментиран от #26

  • 14 Последният софиянец

    29 21 Отговор

    До коментар #12 от "Лейка":

    Чехия от страната на бирата и бохемския живот са затворени като п*ки за цял месец и ония мълчат и траят овцете
  • 15 Тъй и тъй сме фалит

    32 7 Отговор
    и си умираме,поне да с градус и мезе,наздраве компанията!
  • 16 Ядосана

    55 23 Отговор
    Спрете се, бе! Стига с тия безсмислици. Който го е страх да си седи у дома. Искаме нормален живот! Нека хората да работят, какво ви пречат?

    Коментиран от #90

  • 17 Дъртият 1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣

    35 11 Отговор
    И за десет хиляди лева кеш няма да се ваксинирам .
  • 18 Аз40🏴‍☠️

    56 14 Отговор
    Боко отвори от страх, че идат избори, а и хората се светнаха, че всичко е пунта мара с пандемията. От дойчевеле просто ги е яд сега, че не им върви пропагандата.
  • 19 Българин

    39 16 Отговор
    ДВ противните шваби ги е яд, че баба Меркел ги е затворила и заведенията само ги миришат, а ние живеем като хора
  • 20 Дъртият 1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣

    11 9 Отговор
    Искам си зеленият пропуск за преболедувал К19.
  • 21 Отровното трио

    8 20 Отговор
    Ясен Бояджиев, ПОЗОР, ОСТАВКА и ЗАТВОР!!!
  • 22 Бинямин

    53 18 Отговор
    Айде Айде! Германците...гърците..испанците като се изпозатвориха...и какво? бум на заразените! Като ще се мре..да се мре! Веднъж се мре...а страхливецът умира постоянно!
  • 23 Истината

    20 17 Отговор
    Тиквата е във предизборна кампания, всички босове на заведния сега ще гласуват за него. Всичко е обратно на разумното, няма такава държава, както казва един известен ТВ водещ

    Коментиран от #37

  • 24 оня с коня

    9 40 Отговор
    Не е проблем да се отворят Заведенията и Магазините,въпросът е ШИПКА да остане Затворена"за Постоянно" защото ОТДАВНА е превърната от Русия в Логистичен Център за завземане на Българското Управление!

    Коментиран от #35

  • 25 Мирослав

    29 12 Отговор
    Дойче веле, боли ли ви. Поздрави от страхотна пицария. Ще й се насладя всеки момент. Текат ли ви лигите? Ммммммм
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 стига

    15 9 Отговор
    О, добре бе, и Дойче Зеле се включило да ни обясни как стоят нещата и как трябва да се заключим вкъщи! От затваряне има нужда само на училищата. Нито моловете, нито заведенията, нито каквото и да е друго, са такъв фактор за разпространение на зараза. Така или иначе ще си минем през грипа, целта е само да е контролирано и да не се претъпкват болниците, за да може все пак да се разчита на някаква помощ. Няма смисъл да затворим всичко и да се съсипем! Пълен локдаун у нас не можем да си позволим!
  • 28 TA.

    8 6 Отговор
    Имам кафене ,, за около 150 места,, няма да отворя до края на април..,,да видим пуФ,, парламента ,, какви лаййна , ще започне да дъвче..

    Коментиран от #32

  • 29 пицар

    4 2 Отговор
    Внимавай какво точно консумираш, мммммм, айайайай!
  • 30 TA.

    8 2 Отговор
    Имам кафене ,, за около 150 места,, няма да отворя до края на април..,,да видим пуФ,, парламента ,, какви лаййна , ще започне да дъвче..
  • 31 МВР

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Скоро и тестовете за бременност ще отчитат коронавируса
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Баровеца

    17 6 Отговор
    За здравето на всички немци ще си поръчам един йегермайстер. Не го обичам но за кефа, че те са затворени а аз свободен, си заслужава
  • 34 Дъртият 1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣▪️1️⃣8️⃣

    1 5 Отговор
    Числото 1️⃣8️⃣ ми стана любимо. 6️⃣ 🅾️♏ 4️⃣9️⃣▫️
  • 35 Ще слезеш от коня

    17 0 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    И ще разбереш че яздиш магаре с 5 крака,целуни петия..
  • 36 ТА.

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бегай":

    Имам !
  • 37 Протестър

    18 12 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Мразя Тиквата, но това е най-доброто решение взимано в България за последните 30 години! Да се освободим от ЕС робство

    Коментиран от #48

  • 38 К 1929

    26 3 Отговор
    ЧУДНИ КАК УСПЯХА ДА ПОСТАВЯТ АН КОЛЕНЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ САМО С ЕДИН ЕЛЕМНТАРЕН ТРИК-ПРОСТО СМЕНИХА ДУМАТА ГРИП.
  • 39 Пак лъжи

    14 7 Отговор
    " Да не би в България вирусът да си отива?" НЕ БИ!!! Отиват си последните наченки на акъл. Природата си знае работата!
  • 40 българин

    12 13 Отговор
    в цяла Европа мерките се засилват, у нас "министеро" разпореди на всеслушание, да се разхлабят . причините за това са ясни, само хлапетата не могат да се сетят за тях, само дано ни се размине по леко.
  • 41 Пиф

    4 3 Отговор
    Посетителите , май не са облечени празнично ,,..
  • 42 30 г стигат

    7 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: който разчитал на „интелигентността на българина”. И аз така разчитах вече 30 години и докато не стигнах до терминал 1 . Всъщност като гледам извадките от евентуалното гласуване правилно съм постъпил , т.е не съжалявам .
  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 10 Отговор
    Добър,точен изказ!Прекалено мек,към и около-политиците и другите им лакеи!В момента сме 230 на 100 хиляди,а 300 на сто хиляди ще достигнем след 10 ина дни при това развитие....,ако не се вземат мерки-сега ,когато стигнем 300 ....може да се отложат изборите....Дали не е това целта им??

    Коментиран от #73

  • 44 Bake Rolls

    17 2 Отговор
    Не съм антиваксър , жесток ! Но преди малко здрвния министър на Великобритания се свърза с мен , чрез телевизора по новините и се опита да ме убеди , че ваксините не само пазят от корона вирус а даже и от други инфекционни заболявания . Е нема що .
  • 45 Мърда

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последният софиянец":

    Копираш зле
  • 46 Миии

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Стой си вкъщи бе рапон кво правиш на Витошка,като не ти харесва и имаш претенции?
  • 47 Не се Радвайте прекомерно!!! Щея "пуснат

    7 4 Отговор
    3 вълна"края на Месеца, сега, се прави на" добър"Доброто ченге седмица преди Изборите ще се опита да Ошашави народа, да гласуват по малко хора!!! За няколко дни ще направят Паника, това очаквайте, Това ще бъде част от Постановката!!!
  • 48 а дано

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "Протестър":

    Аз лично мисля ,че това с заведенията ти е най малкия проблем , а ще се освободиш от ЕС когато "ТОЙ" реши или иначе казано когато спре да съществува !
  • 49 Не гледам телевизия

    18 4 Отговор
    Този вирус можеха да се спре много лесно-изключваш телевизора и няма вирус, ако все пак не изчезне, просто изключваш и интернет и вече наистина няма вирус- просто е.
  • 50 Даскал от ВУЗ

    11 3 Отговор
    Всичко отвориха или ще отворят, само университетите остават затворени до 1-ви май. Явно никой не протестира в тях и не са политически интересни...
  • 51 Ганьо

    6 1 Отговор
    Цялата мъгла е ясна, но "всички ресторанти отварят задължително" не можах да разбера...
  • 52 един от многото

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Помак":

    Че вие всичките от тези градове: Смолян , Кърджали , Пазарджик и Хасково , барабар с кучетата сте в София и Пловдив , кой да ви ходи в заведенията?

    Коментиран от #56

  • 53 Дойче Зеле

    13 1 Отговор
    " Да не би в България вирусът да си отива?"

    Не, само вярата в пандемията.
  • 54 Бойчо

    14 1 Отговор
    Какъв е проблема в заведенията? ?? Вижте опашките за ваксини пред очите на здравните служби, един върху друг са. Няма отстояние и 10 сантиметра.
  • 55 Васил

    8 5 Отговор
    Споко няма да изкарат и десет дни въпрос на дни е да се препълнят болниците и заразените да скочат над 5 хиляди на ден.
  • 56 Помак

    6 4 Отговор

    До коментар #52 от "един от многото":

    Да, ви готвим гнусните си манджи на който Вие се възхищавате... а имаме ли здравни книжки, потим ли се, болни ли сме никой не пита.. Казват давай гитви има гладни селяни... Гнусно е за мен кат помак пък незнам за Вазе чистите.. И у банско е така.... Охоо освен ако всичк не сме помаци или помашка бълкария хе

    Коментиран от #59, #62

  • 57 Куку

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Тази нощ са починали над 100 души. Почти 5000 са в болниците и около 500 в интензивното. За какви отчети говориш, че са спаднали? Мисли с глава, не с г*з. И гледай какво иде.
  • 58 Кръчмарските плъхове са най-мазни 🐀

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "Последният софиянец":

    Бъди спокоен кръчмарю след няколко дена ще ви затворят пак, Бойко ви гледа сеира и ще си отмъсти за това дето ходихте преди няколко дена да му плашите внучетата в Банкя с оня поп "Пиян Дионисий" анатемосания от църквата сега ще се набутате с още пари покрай отварянето и хайде пак в канала и аз да бях на неговото място и аз щях да направя като него, сменяйте бранша работа има бол......

    Коментиран от #74

  • 59 Продавачката,

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Помак":

    А бръснар ката здрави ли са?
  • 60 Мечо

    2 7 Отговор
    Тоз вирос нека да са маха еече штото ни умръзна да стоим по къштите
  • 61 Друг софиянец

    6 1 Отговор
    Витошка е улицата на отрепките, никой уважаващ себе си кореняк няма да стъпи там, защото се превърна в боклука на града, а не в център.

    Коментиран от #71

  • 62 Господине,

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Помак":

    Вие здрав ли сте ? Може да сте болен.

    Коментиран от #66

  • 63 Тодор Живков

    9 2 Отговор
    Това е така, т.к. духа вятър и целят вирус е издухан от населените места и е в райна на връх Шипка. Затова там е забрането да е ходи, а на ресторант не е забранено :) Ех, Борисов, ех, страхлив пожарникарю
  • 64 панта рей

    2 0 Отговор
    То момчето си отиде, та вирусът ли...
  • 65 Го4о

    3 1 Отговор
    Не, тук масово изпробваме "Дарвиновата теория"..... кои ще оцелеят без да спазват мерките.
  • 66 Помак

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Господине,":

    Болен, мириша лошо кат Вазе
  • 67 Писна ми

    15 0 Отговор
    Така, сега дебело ще подчертая, че до преди тази план/инфо демия всички политици, когато бяха критикувания че не правят необходимото за здравето на хората, не еднократно, достатъчно ясно и на висок глас обявяваха - здеравето и неговото опазване е лична грижа и отговорност на всеки, а не на държавата и на политиците. И какво стана в един момент - всички тия внезапно се загрижиха за здравето на хората, но не от всички болести, а само от една - доста странно, все едно само тази болест мори народа, а всичко останало идва и си отминава от самосебе си. Е ще ме прощавате, ама има нещо, което не е така както се представа и всичко това ама въобще не се връзва с нищо. В тоя ред на мисли, нека си работи всичко, който иска да ходи на кино, театър, концерт, кръчма, да носи или да не носи маска, да се движи свободн или да се зазида в някой градеж - всеки да се грижи за здравето си сам, че ми писна да слушам врели - некипели

    Коментиран от #69

  • 68 АМА КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последният софиянец":

    СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ ПАК ЩЕ ВИ ТУРЯТ ТАБЕЛКИ ЗАТВОРЕНО!!БАТЕ БОЙКО САМО ОТХЛАБИ КАИША ЗА ИЗБОРИТЕ!!!ВАПЦАНИТЕ ЗА ВЕЛКДЕН ЯЯЙЙЦА ШЕ СИ ГИ ЧУКATE В ДРУЖИНКАТА!!!

    Коментиран от #72

  • 69 КАКЪВ

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Писна ми":

    УТОПИЧЕН РАЗКАЗ ОТ ПРОЛЕТТА НА 2030година!!!

    Коментиран от #76

  • 70 Не бе просто парите свършиха

    1 0 Отговор
    За грабене😂😂😂😂
  • 71 А пък шофьорите

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Друг софиянец":

    СА най_долната ........Т. !!!!
  • 72 Последният софиянец

    10 5 Отговор

    До коментар #68 от "АМА КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА":

    Типично мнение на гербераст! Вкопчили сте се в измисленият коронавирус, а не виждате, че е смешно заболяване, което води до смърт само 2 % от заболелите и то тези които е трябвало да починат. Че грипът преди да бъде изместен от коронавируса има по-висока смъртност. Защо заради 2%, останалите 98% да страдаме? Това е пандемията на световното задкулисие
  • 73 О свещенна

    6 3 Отговор

    До коментар #43 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не знам виждащ ли сте, кьорав ли сте, но не съм сигурен, че сте наясно какъв е процента от населението 300 на 100000 за това ще ви го пресметна, а той е 0,3 на сто. Това означава, че вероятността да се срещнете лично със заразен човек варира между 0,3 до минус безкрайност. Дрън дрън ярина, който иска да си стои вкъщи да си стои да си саможивства и да бъде щастлив сам със себе си - никой не му пречи, но да не иска и останалите хора да щастливеят и да живеят като него!
  • 74 Това с

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Кръчмарските плъхове са най-мазни 🐀":

    „ПИЯН ДИОНИСИЙ” СИ Е НАПРАВО ИМЕ ЗА КРЪЧМА ⛲⛲⛲⛲
  • 75 винкел

    3 0 Отговор
    ЕСТЕСТВЕНИЯТ ПОДБОР В ДЕИСТВИЕ!
    Години отрицателна селекция,дано сега нацията се подобри.
  • 76 Писна ми

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "КАКЪВ":

    Няма кой да чака до 2030 година, скоро ще е! Ако не се откажат сами такова дело ще им спретна, че няма съд на света, който да остави тая диктатура на лъжите
  • 77 Ковачевич

    2 0 Отговор
    Да работи есичко. Но на входа дезинфекция раце,обувки.2 след излизане също. 3 сутрин обед и вечер дезинфекция цялито помещение.4 изпарител тип ароматизатот дезифектант във всяко помещение бройка зависи от кубатурата площ.5 всички прибори чаши чинии вилижи лажици и т.н постоянна дезинфекция ори миене и сушене. 6 глоба при не спазване 1 пет хил.лв. 2 десет хил. 3 затваряне . ЛЕСНО Е.
  • 78 Пешо

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пълни заведения, всичко е отворено. Да не би в България вирусът да си отива. Не не си отива, но идват избори, трябват балами да гласуват, а ресторантьорския бранш са доста народ и мутрата иска с цената на здравето на народа да вземе някой друг глас защото знае 1е идва ВИДОВ ДЕН, трябва да се плаща, а масрафа му е голям.

    Коментиран от #85

  • 79 ККК

    5 6 Отговор
    Ами, за Ганю най важно е да седне да се на плюска и на смуче кото смок, сякаш света свършва.! Уж нямат работа и пари да си платят тока а имат за пукница и почивки .......... , ама на истина за някой това ще е последното пукане!

    Коментиран от #84

  • 80 🖕🏻🖕🏻🖕🏻

    3 1 Отговор
    Нито е идвал, нито ще дойде за нас!
  • 81 Селянията е в София.

    5 2 Отговор
    Толкоз прост народ няма никъде по света.
    Алеко,Алеко , защо си толкоз далеко !...
  • 82 Вируси ще има

    3 0 Отговор
    Ама Тикви вече няма да сеят и Тиквата си отива
  • 83 КЪРЛЕЖИИИ

    1 1 Отговор
    АЛИ БЕКОВ ЩЕ КРАДЕ ДО 05 04 21 И ТАКА ЩЕ Е ОЩЕ ПОНЕ 2 ГОДИНИ ! ПАЛЕТЕ КРЪЧМИТЕ И СЕ ФАЩАЙТЕ ЗА МОТИКАТА ПАРАЗИТИ !
  • 84 ПКК

    6 0 Отговор

    До коментар #79 от "ККК":

    Я се скрий, стой си вкъщи в ъгъла и трепери като Австрийците, Чехите и Немците. Гаси тока да не те намери лошият КоВид
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 777

    3 0 Отговор
    - Хубава заплата ли взема мъжът ти? - Като всички... - А пие ли? - Като всички... - А в леглото как е? - Като всички...
  • 88 777

    3 0 Отговор
    - Що си дошла, ма?
    - Да те прибера от кръчмата, пияницо!
    - Ай зимай ма и са махай!
  • 89 Васил

    1 2 Отговор
    У нас е кръговрат от ресторанта в болницата
  • 90 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ядосана":

    Явно на някой му пречи! Нямам друго обяснение за тази свинщина.
  • 91 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    В ЗАВЕДЕНИЯТА ВСИЧКИ ПИЯТ ДИЗИФЕКТАНТИ , И НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО Е ЛОШО МЯСТО .С ТОВА ЛЕКАРСТВО ИЗКАРАХ ЦЯЛА ЗИМА .ИЗПИХ ЕДНА БУТИЛКА СПИРТ. ЕДНА БУТИЛКА УИСКИ , И ЕДНА БУТИЛКА ВОДКА ... СПОДЕЛЕНО ...
  • 92 Матей

    1 0 Отговор
    Не бързайте да се радвате толкова,не за пръв път има отваряне и се създава илюзорно усещане за освобождаване,до следващата вълна,следващият етап на сагата.Този път заради изборите с правилен разчет на времето,необходимо за да вдигнат бройките и получават основание за нов блокаж.По този начин на първо време ще попречат на опозиционните партии да провеждат събрания,митинги и всякаква лична агитация.Агитацията на герб се провежда по друг начин,пък и кой може да им попречи.После на самите избори ще има редица пречки за лица,различни от своите привърженици,ще се тръби колко опасно е струпването на много хора.така ще отмине и тоя цикъл отваряне-затваряне.
  • 93 гост

    1 0 Отговор
    Срам е за медици, които са положили Хипократова клетва, да са послушни като кученца. ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА С ЖИВОТА НА ХОРАТА.