Last news in Fakti

5 Март, 2021 13:00 3 954 20

Когато задрънкат 30-те сребърника....и замирише на кокал

  • парламент-
  • избори-
  • депутати

И като генерал обърка фронтовите линии, просто настъпи минно поле

 Когато задрънкат 30-те сребърника....и замирише на кокал - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страшни неща стават около листите за депутати на партиите. Замирише ли на кокал, много читави хора плюят на принципи и каузи и се продават за няколко сребърника. И не ми е думата за някои политици-фурнаджийски лопати а ла Гърневски, които сменят партиите си от мандат на мандат. Яд ме е за тези свестни люде, които предават и себе си.

Имам един приятел, който откакто го помня гласува за истинските десни. Така беше и на миналите избори. Умен е, читав. Сега го гледам, цъфнал в листите на ГЕРБ. Леле, майко! Какви каузи ще защитава, след като европейското развитие на България там се управлява от лицемерието и въртиопашката на един Бай Ганю.

Друг приятел "пристанал" на коалиция "Аптеки, бензин и тоалетни", както вече я кръстиха. И като генерал обърка фронтовите линии, просто настъпи минно поле.

Там са и Пената, и Жеката - легенди от славното ни футболно минало. Но както е казал народът, никога не е късно да станеш за резил - за няколко петака.

Има и други...Кокалът привлича и гладните, и ситите!

Вицът е за антихристи, но ще го разкажа. Вървяли през пустинята евреин и арменец. Вторият непрекъснато питал: " Защо продадохте Христос за няколко сребърника?". Минат двадесет метра и пак пита: " "Защо продадохте Христос за няколко сребърника?". Питал много пъти. Накрая на евреинът му писнало и рекъл: "Ами толкова е струвал, мама му стара!.."

Та така и в нашия случай с кандидидат-депутатите, за които стана дума по-горе. Амин!

Калин Джумайски


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агент дс

    13 18 Отговор
    ...и мая и ристо.. са в този ред.
  • 2 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Партиите глътнаха много наши от Протеста.Знаят че при нас са най качествените хора.
  • 3 Българка

    37 1 Отговор
    Избирателните листи на много партии са направо извращение! Сбирщина от аполитични хора, фурнаджийски лопати, кандидат-затворници и откровени хулигани! Ако такива влязат в НС, какви закони, каква държавност?

    Коментиран от #18

  • 4 Юда

    24 0 Отговор
    За мен не остана място в листите
  • 5 Бурканбанк

    46 1 Отговор
    Да, въпросният генерал Шивиков, който беше едно от главните лица на протеста се продаде на Марешки, което пак показва, че огромната част от хората в публичното пространство са боклуци и не заслужават доверие. Без значение колко почтени изглеждат на пръв поглед.
  • 6 БОЗА

    18 0 Отговор
    "Когато задрънкат 30-те сребърника....и замирише на кокал"

    Целокупният български народ гледа от първият ред КОМЕДИЯТА с елементи на екшън:"Ринг свободен-ВСИЧКО е позволено"...но прави и изводи публиката...веднъж на 4 години има тази привилегия... ;-)
  • 7 хан ювиги

    10 1 Отговор
    юда и поп кръстьо са еднояйчни близнаци!
  • 8 Живеем в материален свят

    15 2 Отговор
    Всеки иска пари а парите в бегето са в политиката и се вземат с грабене някой нещо не разбрал?това е начина да си добре парично и материално в бегето политиката и грабене

    Коментиран от #13

  • 9 мосад

    7 8 Отговор
    Към автора!Не прекалявай с еврейските вицове!
  • 10 Българка

    18 4 Отговор
    Права е Татяна Дончева, че ГЕРБ са редили листите на партии, чиято основна цел е да отнеме от протестния вот и разедини гласовете на българите
    Съграждани, гласувайте масово и с разум!

    Коментиран от #14, #15

  • 11 БОЗА

    8 2 Отговор
    "От 1 януари 2024 г. ще плащаме с евро в магазините.

    Това е индикативната дата за влизане на България в еврозоната. Тя е посочена в проект за промени в постановление на Министерски съвет, "

    Я,какво са си приели,за последно... ;-Х
  • 12 чичо

    3 12 Отговор
    Калине,доста народ си споменал.Нещо лично,ама ти за по-умен ли се взимаш от тях?Всъщност,ти кой беше?
  • 13 Българин

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Живеем в материален свят":

    Това не е оправдание за моралната деградация
  • 14 чичо

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Въх,каква мисъл,гениално прозрачна.Във вечерното у-ще ли я научи?
  • 15 Хохо

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Преди за Мултигруп сега за Гриша Ганчев тая другарка Дончева
  • 16 Притча

    9 0 Отговор
    ПО КАКВО СИ ПРИЛИЧАТ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТИТЕ И МЪЖКИТЕ ТОПКИ?
    - УЧАСТВАТ, НО НЕ ВЛИЗАТ!

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Булгарбаши

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ами какво се чудиш,то последните 30години все е така. Напо голямата част от населението у нас му е мечта наши хора да дойдат на власт ,ако може и той(тя)да се включи в келепира за да си оправи живота.Това е жалката действителност.
  • 19 Матей

    1 1 Отговор
    Интересчийство,противоположното на идеализъм,кога пропада държавата и кога се въздига!?Висшето ръководство,кой стои на върха е било определящо,защо е така,заради атавизъм,подражание,равнение.Американците издигнаха бойко и всичко се срина окончателно,искат още да го държат,ще ни превърнат в Украйна на Балканите.На тях им стига Сърбия,не могат да допуснат България да е на страната на Русия.фОНДАЦИИТЕ си вършат работата,подривна противодържавна ,неистово драпат да потъпчат русофилските настроения.
  • 20 безпартиен

    1 0 Отговор
    Власт се взема с оръжие и се задържа с писалката!Не е важно народът как ще гласува,а кой и как ще брои!Ако изборите можеха да променят нещо,политиците биха ги забранили!И в потвърждение на трите изречения по-горе мисля,е България е била на прав път единствено когато са били забранени партиите у нас!